Jumaat, 27 Januari 2017

Tukar Tiub

Tukar Tiub


PUKIMAK DAN LACHAU

Posted: 27 Jan 2017 07:30 PM PSTPANDAI PULAK

PUKIMAK 

LACHAU INI

SOROKAN MUKA

Seramai lima individu ditahan SPRM pada Selasa dan direman selama tujuh hari berkaitan 'skandal sturgeon' in----------------

KES NAJIB BILA NAK DAKWA?

Posted: 27 Jan 2017 07:00 PM PSTMALAYSIA

SEDANG

MENUNGGU 

BILA SPRM

NAK BERTINDAK

TERHADAP KES

NAJIB REMBAT

DUIT SRC.BHD

YANG MASUK

AKAUN PRIBADI

NAJIB


----------------

HEBOH KES IKAN - KES NAJIB DITUTUP

Posted: 27 Jan 2017 06:30 PM PST

SANDIWARA

TERUS

DIPENTASKAN

28 Januari 2017
SHAH ALAM - Seramai 24 individu telah dipanggil berhubung kes penyelewengan projek ternakan ikan sturgeon bernilai RM47.6 juta.

TUJUAN

PEMENTASAN

NAK TUTUP

KES NAJIB

CURI DUIT 

REMBAT 1MDB

BILA HEBOH

KES IKAN

MAKA KES

NAJIB DILUPA

INI TRIK LAMA

TRIK ZAMAN

BERZAMAN

------------------

UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU

Posted: 27 Jan 2017 05:00 PM PST
TIM TT

UCAP SELAMAT

TAHUN BARU

YAAAAMSEEEG------------

MAT LANCHAU DAPAT AMARAN

Posted: 27 Jan 2017 05:00 AM PST


APA MAKNA

BERITA INI?

INI AMARAN 

DAN ARAHAN

UNTUK SPRM

TAMBAH DAN 

BUAT LAGI 

BANYAK 

SANDIWARA

Ku Nan: Umno tak rasuah

Setiausaha Agung Umno  Tengku Adnan Tengku Mansor menerima amaran Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) malam tadi untuk lebih berjaga-jaga.
Bagaimanapun, katanya, Umno tidak mengamalkan rasuah.
Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tuan Haji Dzulkifli Ahmad Dzulkifli malam tadi memberi amaran tidak akan melepaskan ahli politik, ahli perniagaan atau pegawai GLC yang korup.

MAT LANCHAU

AKAN TAKUT

LALU PENTAS

LAGI BANYAK

SANDIWARA

PASTIKAN

KES NAJIB CURI

DUIT 1MDB 

TAK DIDAKWA


-----------------

BAWA CHINA DAN PERANG MASUK

Posted: 27 Jan 2017 04:00 AM PST

KERANA

HUTANG 1MDB

NAJIB GADAI

TANAH MELAYU

PADA CHINA


Malaysia kini di ambang perang?

SIK- Implikasi daripada pelaburan di antara Malaysia dan China didakwa bakal mengheret negara ini dalam konflik peperangan yang sama seperti di Timur Tengah.

Timbalan Presiden Bersatu, Mukhriz Mahathir berkata, China menggunakan pelaburan sebagai satu bentuk penjajahan alaf baru.

"Negara seperti Sri Lanka, Pakistan dan Afrika yang terhimpit dengan konflik perang, keadaannya sebelum itu sama dengan Malaysia ketika ini. China membina pelabuhan ataupun lapangan kapal terbang dengan kos besar hingga tanggungan hutang itu tidak terbayar oleh sesebuah negara.

"Akhirnya diambil alih dan kemudian dituntut macam-macam. Pelabuhan yang sepatutnya untuk perdagangan tiba-tiba kapal tentera yang melabuh," katanya kepada Sinar Harian selepas tamat program Dialog 'Nasib Peneroka' di Felda Teloi Timur, semalam.

Tambahnya, China juga didakwa menjadikan pelaburan di negara ini untuk menguasai Selat Melaka.

"Selat Melaka sangat penting, niat negara China sebenarnya adalah untuk mengawal dan kuasainya dan Malaysia hanya menjadi kuda tunggangan," katanya.

Menurutnya, tindakan Najib menyelesaikan masalah peribadi dengan membawa masuk pelaburan dari China mendedahkan negara kepada perebutan kuasa -kuasa besar.

"Dasar kerajaan Malaysia daripada dahulu adalah berkecuali, kita adalah anggota aktif dalam Gerakan Negara-Negara Berkecuali dan tidak memihak kepada Barat, China atau Rusia.
"Sebelum ini Malaysia berada di tengah-tengah yang boleh berurusan dengan semua pihak, tetapi sekarang ini kita terang-terang cenderung kepada China dan itu mengundang bahaya,"katanya.

Mukhriz berkata, Libya antara contoh mangsa perang disebabab perebutan kuasa besar.

"Contohnya Libya yang banyak menerima pelaburan dari China dalam loji minyak contohnya, akhirnya terjebak dalam kancah peperangan.

"Perkara pertama Amerika lakukan apabila masuk ke Libya adalah bom semua loji-loji minyak dibina China, lebih daripada 40, 000 pekerja China dihantar pulang. Bayangkan jika perkara sama berlaku di Malaysia dan situasi itu bagi saya tidak mustahil berlaku," katanya.

Mukhriz berkata, BN sebenarnya dalang kepada perpecahan yang menggugat kedaulatan negara
"Sambil-sambil Umno menuduh kita kononnya  ingin menyerahkan kuasa kerajaan kepada DAP tetapi dalam sama merekalah yang membuka pintu seluas-luasnya kepada negara asing.

"Dalam masa sama jangan ada orang salah paham dengan segaja lontarkan fitnah dan timbulkan rasa marah kerana kita kononnya anti negara China, bukan begitu tetapi ia berkaitan Najib yang gadaikan negara," katanya.
TANAH MELAYU

AKAN JADI

TANAH JAJAHAN

NEGERI CHINA

BANI MELAYU

MEREMPAT

JADI MACAM

RED INDIAN 

TAK CAYA 

TUNGGU LIHAT


--------------------

BUAT TEMBOK MELAYU

Posted: 26 Jan 2017 11:30 PM PST
SAPA TUAN NEGERI INI
Tadi gwa pi jln kaki di Jln Pudu, off Jln Silang. Pada thn 80an dulu zon ini adalah tempat gwa berenjut dgn awek gwa lepas keje. Sebelah zon ini ada Pasar Seni .. dulu tmpat artis lepak .. Rahim Makrop. Adi Jagat, ramai lagi yg gwa pernah terserempak. 

Tapi ari tu gwa hampir sawan lihat suasana zon itu .. cepat gwa terpikir sapa Tuan negeri ini .. apakah negeri ini dah tak de Tuan lagi. Kalau gwa ada magik .. hendak juga gwa jemput Sang Kapir D.Trump jadi calon PRU14. on TEMBOK BESAR TANAH MELAYU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/27/17
---------------------------

KAPAL PAS SUDAH BOCOR

Posted: 26 Jan 2017 09:30 PM PSTKetika Harakah umpama kapal bocor, Pas lagi menyedihkan, kata Lutfi

Bekas ketua pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman menyifatkan akhbar milik Pas itu kini umpama 'kapal yang bocor menunggu masa untuk tenggelam' manakala nasib partinya pula, Pas, lagi menyedihkan. 
Dalam tulisan pertamanya selepas 26 bulan tidak menulis, Lutfi dalam tulisan pertamanya di Malaysia Dateline berkata, "Gugatan media baru memang satu faktor besar tetapi kurangnya persiapan untuk mencabar ancaman baru itu, bagi saya, lebih berperanan untuk menjatuhkan lagi jumlah cetakan akhbar."
Lutfi yang tidak sihat sejak beberapa tahun lalu tamat perkhidmatannya secara rasmi dengan Harakah akhir Disember tahun 2016 lalu.
Kini beliau menyertai akhbar mingguan Amanah yang dimiliki oleh parti pecahan dari Pas itu sebagai Penasihat Editorial mula menulis dengan Malaysia Dateline mulai hari ini.
Ahmad Lutfi menjadi ketua pengarang Harakah yang ketiga di kalangan kakitangan akhbar itu selepas Zulkifli Sulong dan Suhaimi Mokhtar. Sebelum itu, Ketua Pengarang Harakah adalah pemimpin politik Pas.
Harakah mencapai puncak kegemilangannya pada tahun 1998 - 2000 apabila edaran Harakah ketika itu adalah antara 300,000 hingga 380,000 setiap keluaran. 
Dalam tulisan ini, Lutfi berkata, ketika sedih dengan apa yang berlaku kepada Harakah, beliau lagi sedih dengan apa yang berlaku kepada Pas.
"Dari jauh saya mengikuti perkembangan dalaman Pas yang cukup menyedihkan. Saya masih sempat mengheret kaki ke muktamar Pas di Batu Pahat pada 2014. Beriyani gam tidak lagi dapat memikat selera.
"Suasana perbahasan tawar dan ada kalanya menjengkelkan. Saya terasa kehilangan yang amat sangat sepanjang hadir di situ," tulis Lutfi.
Menurut Lutfi yang kini menjalani hemodilisis tiga kali seminggu, beliau pulang lebih awal dari muktamar 2014 itu.
Dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur, yang diiringi hujan lebat, beliau mencuri dengar ucapan pimpinan Pas melalui radio internet.
"Harapan saya, biduk lalu kiambang bertaut. Pembahas boleh menimbulkan apa saja yang terbuku di dada, termasuk membacakan "doa yang pelik-pelik" untuk diaminkan, tetapi keadaan diharap menjadi reda dengan ucapan penutup pimpinan.
"Air mata saya mengalir dan dada berkocak kencang mendengar ucapan penggulungan Presiden. Retak tidak lagi menunggu pecah, malah sudah terburai.
"Gurau senda anak-anak dan isteri sepanjang perjalanan hilang ditelan kegelisahan. Minda saya mula menjangka, Pas sudah tidak sama seperti dulu. Sedih, sebak dan marah bersilih-ganti," katanya.
Sejak saat itu, katanya, secara perlahan-lahan, beliau seolah-olah tidak lagi mengenali watak dan keperibadian Pas walhal itulah parti Islam yang beliau yakin wajib disokong dan didukung seawal zaman kanak-kanak, tanpa pilihan.
"Episod ini cukup melukakan. Peluang untuk mencipta sejarah baru politik tanahair menjadi kabur. Kekuatan oposisi merosot teruk," katanya.


----------------------

TUNGGU SAMPAI KIAMAT

Posted: 26 Jan 2017 09:00 PM PST'Hanya satu kata: tunggu'

Kepada ahli politik yang terlibat dalam rasuah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi peringatan, masa tidak akan lama untuk mereka ditangkap
Enggan mendedahkan butiran lanjut, Ketua Pesuruhjaya SPRM,  Tuan Haji Dzulkifli Ahmad, berkata mereka mempunyai strategi tersendiri dan akan menentukan sendiri bilakah tindakan akan diambil.
"Kepada ahli politik yang korup, saya ada satu perkataan sahaja - tunggu.---------------------

APA AKAN JADI DENGAN NEGARA BANGSA JOHOR

Posted: 26 Jan 2017 08:30 PM PST
NEGARA BANGSA JOHOR JADI CHINA
menteri mca ni orang mana bro.. kalo 700,000 made in china ready nak masuk,negara tu bole jadi negara bangsa johor china bro...dulu menteri2 china tak suka menteri mca ni sb kes mh hilang..

kini menteri mca wajib mebayar agar china tanah besar percaya kpd wakil baru china di negara johor darul komunis... on MCA JELAS AJEN CHINA CHINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/26/17

----------------

KUASA IMPERIAL ANGLO-AMERIKA BERUBAH

Posted: 26 Jan 2017 08:00 PM PST
INI BERITA

AMAT BAIKKOMENTAR
trump sedang mengalih
dasar luar amerika yang
suka campur tangan
perang di iraq
pernag di afghansitan
perang di libya
perang di syria
semua ini dasar anglo-amerika

kini presiden donald trump
inigin merubah ke dasar baru
dunia mengalu-alukan

masalah yang muncul dalam dunia
hari ini semuanya berpunca dari
dasar luar anglo-aamerika

kini kaum kapitalis gergasai
kini kaum pemodal besar
pemilik bank
pemilik kilang senjata
sedang merancang strateji
untuk menjatuhkan trump
kerja sedang dijalankan
deep state/daulah terpendam
sedang berusaha dengan
bantu 6 syarikat media dunia

kita lihat dan tunggu
berapa lama trump akan bertahan

NOTA
theresa may yang akan
melawat rumah puteh kini
sedang bersama mengubah
dasar luar anglo-amerika

Theresa May opens Trump visit by attacking past foreign policy failures

Britain and the US must never again intervene in other sovereign countries' affairs in a bid to "remake the world in our own image", Theresa May has told senior Republican policymakers in Philadelphia.

In a foreign policy speech that marks a clear break with the liberal interventionism of the Tony Blair and David Cameron eras, the prime minister said there must be "no return to the failed policies of the past" that saw Britain bogged down in conflicts in the Middle East.
As she prepared to meet Donald Trump in Washington, amid profound anxiety in Europe about how he will choose to exercise American power, May insisted that the "days of Britain and America intervening in sovereign countries in an attempt to remake the world in our own image are over".

SELAMAT MATI

NEO CON

SELAMAT KUBUR

NEW AMERICAN

CENTURY

SELAMAT MAUT

SAUDI ARABIA


-------------------

Tiada ulasan: