Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


KIJANG DAN MUJIZAT BBC

Posted: 24 May 2016 06:08 PM PDT




BANYAK MUKJIZAT
Kijang memang boleh didapati di negara2 Arab lah. Kijang memang hidup. Lain kali tengok sama rancangan BBC Earth atau National Geographic. Jangan asyik tengok drama2 Melayu jer. Kisah nabi bercakap dengan kijang memang disebut sebagai salah satu mukjizat nabi.

Banyak lagi mukjizat nabi muhammad. Setiap nabi dan rasul yg diutuskan oleh Allah diberikan mukjizat. Misalnya Nabi Musa dengan mukjizat membelah laut merah dengan tongkat. Ikut logik akal memang tak logik. Tetapi dengan izin Allah mmg ia berlaku. on USTAZ KELENTONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/25/16




-----------

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 May 2016 06:00 AM PDT








INILAH RUPA

PEJUANG 

BANGSA

Kantoi curi henfon di lowyat....! UPDATE Bideo FULL dari PDRM page ...

mforum.cari.com.my › Forum › Semasa › Isu Semasa

Translate this page
Jul 13, 2015 - 25 posts
Laporan polis ini berkait ekoran kes curi yg dijadikn Thsl Rpt:-23347/15. ... menangkap lelaki melayu yang telah curi telefon bimbit petang tadi.

Pekerja di Plaza Low Yat kecewa kes curi telefon dijadikan isu ...

www.astroawani.com/.../pekerja-di-plaza-low-yat-kecewa-kes-curi-...

Translate this page
Jul 14, 2015 - Kekecohan di Plaza Low Yat tersebar di laman sosial seolah-olah berunsur perkauman sehingga menimbulkan kebimbangan orang ramai ...

Insiden Low Yat Kenyataan Ketua Polis meragukan - peguam tertuduh ...

www.astroawani.com/.../insiden-low-yat-kenyataan-ketua-polis-me...

Translate this page
Jul 14, 2015 - Peguam bagi suspek kedua kes curi telefon bimbit di Plaza Low Yat menafikan beberapa tuduhan yang dibuat Ketua Polis Negara (KPN) Tan ...

BERNAMA - Pekerja Di Plaza Low Yat Kecewa Kes Curi Telefon ...

www.bernama.com/bernama/v8/bm/.../newsgeneral.php?i...

Translate this page
Bernama
Archived News (14/07/2015) : Pekerja Di Plaza Low Yat Kecewa Kes Curi Telefon Dijadikan Isu Perkauman. Untuk berita penuh, sila langgan di ...

Pencuri telefon Low Yat dipenjara 4 bulan, didenda RM1k

 | May 24, 2016
Majistret membenarkan Shahrul Anuar menangguhkan hukuman sementara menunggu rayuan.






KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret hari ini menjatuhkan hukuman penjara empat bulan dan denda RM1,000 kepada seorang pencuri telefon bimbit Lenovo bernilai RM800 di Plaza Low Yat tahun lalu.
Majistret, Nur'Aminahtul Mardiah Md Nor menjatuhkan hukuman itu kepada Shahrul Anuar Abdul Aziz selepas memutuskan pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes berkenaan.
"Tertuduh dijatuhkan hukuman penjara empat bulan dan tambahan satu bulan penjara jika gagal membayar denda RM1,000," katanya.
Terdahulu, peguam Shaharudin Ali dalam hujahnya berkata, anak guamnya melakukan jenayah itu akibat tertekan.

KAH KAH KAH

woit

pejuang melayu

ini penyamun

kah kah kah

semua sama

samun curi

rembat bedal

menteri rembat

rakyat kena sebat

PENYAMUN
-------------

BAHASA KIJANG

Posted: 24 May 2016 05:30 AM PDT





BERAPA BANYAK

CERITA KARUT

MACAM INI

SAJE TANYA 

JANGAN MARAH


HADIS PALSU
Supaya kita sentiasa menggunakan fikrah yang diberi Ilahi. Mari kita lanjotkan perbahasan bab Kijang ni dengan pendapat2 yang lain... Hadits palsu             Ahli hadis  dan sekaligus ahli tafsir kondang, imam ibn katsir (w. 774 H) mengatakan bahwa hadits taslim al-Ghazlah ( penghormatan kijang) itu laisa lahu ashl (tidak ada sumbernya),hadismaudhu' (palsu).

 Imam ibn hajar al-Asqalani (w 852 H)  dalam kitabnya fath al-bari, juga menegaskan hal yang sama. Belaiu berkata "adapun hadits tentang penghormatan kijang kepada Nabi Saw. Maka kami tidak menemukan sanadnya. Baik sanad yang kuat maupun yang lemah." 

            Karenanya, apa yang di maksud oleh imam ibn katsir itu bahwa hadits penghormatan kijang kepada nabi Muhammad saw. Itu tidak ada sumbernya , adalah juga mencakup pembicaraan kijang kepada nabi Muhammad saw.  jadi, bukan sekedar penghormatan atau salam saja , seperti yang dipahami oleh al-Allamah ali al-Qari, ketika mensyarahi kitab as-Syifa karya al-Qhadi iyadh.             on BAHASA MUDAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:59 PM




------------

KES HASAN MALEK

Posted: 24 May 2016 05:00 AM PDT





BERANI KE

BUANG?

CUBALAH


Nasib pemimpin Umno diputus secara konsensus

KUALA LUMPUR - Muhyiddin Yassin dan  Mukhriz Mahathir akan diputuskan secara persetujuan bersama oleh semua ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno yang akan bermesyuarat, pada Jumaat ini.

Ahli MT Umno, Hasan Malek berkata, beliau percaya ramai ahli MT Umno akan menimbulkan isu ini walaupun perkara itu tidak disebut secara spesifik dalam agenda mesyuarat.

"Ramai di antara kita akan timbulkan isu ini kerana ia melibatkan masa depan parti, negara, jadi akan dibincangkan. Kita akan berikan pandangan masing-masing dan lepas itu kita akan buat keputusan.

"Biasanya keputusan kita bersifat konsensus dan terbuka. Sama ada pecat atau sebaliknya, kita tengok keadaan (mesyuarat), yang pentingnya kita letakkan kepentingan parti lebih daripada yang lain-lain," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, hari ini.



KAH KAH KAH

woit

kalau hasan malek

beri statement

maknanya takut

semua kecut

nak buang mukris

nak tendang muhyidin

kah kah kah

silap silap haribulan

hasan malek pulak

yang kena terjang

kah kah kah

SAH TAK BERANI
------------

USTAZ KELENTONG

Posted: 24 May 2016 04:30 AM PDT





KELENTONG
Dari segi logik boleh dipertikaikan apakah ekologi di mana Nabi menghuni itu ada kemungkinan haiwan seperti kijang boleh wujud. Di tanah pasir di Timur Tengah tu haiwan seperti cicak kubing, ular, unta, kambing dan biawak mungkin boleh hidup di alam tanah gersang itu.

 Maka cerita Nabi berbicara dengan kijang sulit untuk diterima apatah lagi cerita dongeng yang direka oleh ustaz kaki klentong tu. Ustaz tu klentong terus tiada fakta sejarah, tiada data nak mendukung cerita dongeng tu jauh sekali dia ada buat kajian yang cerita karut tu boleh masuk akal.

Dia cuma bangitkan nama Nabi untuk kita yakin akan klentongnya dan sedih sekali mereka yang melopong dan gelak ketawa dengan klentongnya tu tampak macam insan yang tak sekolah. Cerita2 dongeng dari ustaz sejenis itu tak boleh diterima langsung dek audiens yang terpelajar. on KIJANG MENGGUNKAN BAHASA APA?
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
at 3:05 PM




--------------

APA MAKNA BERITA INI

Posted: 24 May 2016 02:00 AM PDT








APA MAKNA

BERITA INi?
KOMENTAR
najib menjawab 
kali pertama
kenapa jawab?

ini kerana kes 1MDB 
sedang mengelegak
sedang heboh
sedang top
di pasarana keewangan
dari new york ke london
dari zurich ke singapura
dari zurich ke abu dhabi
para pemilik bank
para banker berbincang

media financial dunia
heboh heboh heboh
tiap minggu ada berita
tentang najib
tentang 1MDB

juga FBI  sudah lama
siasat satu persatu
diselidik soalsiasat

tak caya?
baca tajuk berita 
yang keluar petang ini:

berita 1

Swiss Bank BSI's CEO resigns 


berita 2

Singapore orders bank involved with 1MDB to shut down



Najib dakwa tak tandatangani pemindahan AS$3.5b untuk Aabar BVI

Najib membayangkan bahawa beliau tidak terlibat dalam pemindahan AS$3.5 bilion daripada 1MDB kepada entiti di British Virgin Island yang dipercayai adalah anak syarikat International Petroleum Investment Company (IPIC) milik Abu Dhabi.
Ini kerana, katanya, tandatangan beliau sebagai perdana menteri di bawah Artikel 117 Memorandum dan Artikel (M&A) 1MDB tidak diperlukan dalam transaksi tersebut.


WOIT

tim FBI

makin rapat

makin dekat

ada ditangkap

ada berhenti

ramai hilang lari

LARI LARI LARI



---------

BAHASA MUDAH

Posted: 24 May 2016 12:34 AM PDT




BAHASA MUDAH
Nih.. bang janggut Tiub. Kamu pun xperlu la nk jadi bangang. Kamu menggelarkan diri kamu otak sasterawan. Harap janggut panjang. 

Ustaz tu menterjemahkan balik dalam bahasa yg mudah kita faham berkaitan cerita Baginda Nabi Muhammad SAW dgn kijang tu. Kamu sendiri guna bahasa ntah apa2 ntah dalam blog kamu.. lu pikir sendiri la bro. on SAJE NAK TANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/24/16



---------

EEE BUAT KERENAH LAGI

Posted: 23 May 2016 10:45 PM PDT




EEE


TERKINI !!.. Anak syarikat Tabung Haji, TH Plantations Bhd telah rugi RM7.15 juta pada suku pertama 2016..
TETAPI KENAPA PULA Pengerusi TH pula kata.. prestasi TH kukuh, tidak mengalami SEBARANG MASALAH KEWANGAN atau KERUGIAN ??
YANG "loss of RM7.15m" tu menda !!!
Makna "loss" tu.. untung ka rugi !!!
KENAPA MEREKA INI masih nak perbodohkan rakyat ??






































-----------

PRU KITA MENIPU

Posted: 23 May 2016 10:18 PM PDT






TAHNIAH BILUT

BERANI CAKAP

BENAR


KOMENTAR
ramai yb tahu 
ramai yang sedar bahawa
pilihanraya  di malaysia
dalam sistem SPR sekarang
adalah tidak adil
adalah tidak bersih
penuh dengan penipuan

tetapi ramai YB
senyap kerana mereka
bukan mahu menjatuhkan kerajaan
bukan mahu menukar kerajaan
bukan mahu mengubah sistem
mereka hanya mahu jadi YB
inilah yang menjadikan  malaysia
menuju ke negara gagal

inilah namanya 
penyakit WHYBISMA

NOTA
di malaysia kalau pilihan raya
boleh mengubah apa apa
sudah lama pilihan raya
di haramkan


Kritik PRU: ADUN Bilut digantung sehari

Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bilut, Chow Yu Hui, hari ini dihalau keluar dan digantung daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Pahang hari ini selepas enggan menarik balik kritikan yang dibuatnya terhadap pilihan raya umum lepas.
Yang Dipertua DUN Datuk Seri Ishak Muhamad membuat keputusan itu selepas ADUN DAP itu enggan menarik balik kenyataannya yang mendakwa pilihan raya umum itu tidak adil dan tidak bersih, walaupun beliau diberi peluang tiga kali untuk berbuat demikian.

KAH KAH KAH

woit

tukar tiub

dah cakap

jutaan kali

sampai nak 

masuk jil

PRU ini tipu

kah kah kah

KELENTONG



-------------

KIJANG MENGGUNKAN BAHASA APA?

Posted: 23 May 2016 09:18 PM PDT




PERSOALAN

HAKIKI

BAHASA APA

YG DIGUNAKAN

OLEH KIJANG?



KIJANG ZAMAN NABI
Cakap cakap KIJANG zaman NABI SAW tak ada bende lah Ni cakap cakap NAJIS sampai 3 JUTA jadi NAJIS merata rata Apa ke bende nih Kalau TUN dah cakap DUMNO jadi SHIT apa hal 3 JUTA sanggup hidup macam TAIK ?????? Kijang TAK SEKOLAH Tapi 3 JUTA ada masok sekolah agama pun nak hidup SHIT Mazhab BARU ke ????? on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/24/16

MAHARAJA LAWAK
Ini bukan ceramah agama. Bukan.. bukannn! Ini maharajalawak.. tak ada kena mengena dgn agama. Ini pun kategori CARMA, pakai serban jubah tunjuk imej islam tapi dapat upah buat lawak hiburan mlm dlm masjid utk org yg letih kerja di siang hari. Org bodoh jer yg anggap ini sebagai ceramah agama. #ustazcarma on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/23/16

CERITA KARUT
Aku rasa yg banyak karut adalah kamu tu pak janggut Tiub. Ustaz tu mnyampaikan mesej yang brtujuan untuk kita manusia ni spaya bepegang pada janji. Elok lagi ustaz tu yg berterus terang n directly. Dpd kamu tu pak Tiub.. duk copy paste crita dpd blog org lain pstu masukkan dlm blog kamu. Pstu kamu sndiri yg mngarut. Bila org lain kamu nmpak karut org. Tp karut kamu sndiri lagi maha luar biasa karutnya. Kamu angkat diri kamu sbagai otak sasterawan tp malangnya kamu lbh kpada sasterawan@sawan@syok sndiri. on PROJEK BODOHKAN MELAYU
Anonymous
on 5/23/16

KESAH BENAR
Jangan buat ulasan secara sembrono ke atas Nabi SAW. Siasat dahulu. Kalau benar dan kita kata tak benar, di mana letaknye iman kita. Kisah kijang ini ada kebenaran nye (sebab ada Hadith mengenainye) kerana salah satu mukjizat Rasul SAW ialah dalam keadaan tertentu perkara begini terjadi, untuk menjadi pengajaran pada orang yang mencari kebenaran dan menyesatkan orang yang ingin sesat dan ingin menyesatkan orang lain. on PROJEK BODOHKAN MELAYU
yusofabah
on 5/23/16



--------

KITA TIDAK ADA LAGI DISINI

Posted: 23 May 2016 08:40 PM PDT





ADA YANG

TAK PERCAYA?

 

KOMENTAR
dunia tambah panas
pada tahun 2300
kita tidak wujud lagi
anak cucu cicit kita
jenerasi akan datang
membayar harga
kerosakan yang kita
lakukan hari ini



World could warm by massive 10C if all fossil fuels are burned

The planet would warm by searing 10C if all fossil fuels are burned, according to a new study, leaving some regions uninhabitable and wreaking profound damage on human health, food supplies and the global economy.
The Arctic, already warming fast today, would heat up even more – 20C by 2300 – the new research into the extreme scenario found.





-------------

PENJUAL AGAMA

Posted: 23 May 2016 08:18 PM PDT








BELOT

DAN

MEMBELOT

JUAL AGAMA


KOMENTAR
wajib difahami
kerana hadi
dan beberapa pemimpin pas
parti yang satu ketika
dahulu menyuarakan
rasa hari petani melayu
kini telah menjadi pembelot

hadi bukan lagi melihat
gerombolan ketuanan melayu
sebagai musuh
hadi kini menjadi ajen gerombolan
untuk terus mengagalkan 
usaha pakatan harapan

ini amat amat jelas

pasti pas tidak akan
menjadi anggota barisan
tetapi peranan pas
ialah menghuru harakan
perjuangan rakyat

pas akan terus memainkan
peranan ini untuk
gerombolan ketuanan melayu

umum wajib sedar
umum wajib tahu
bahawa pas di bawah hadi
ialah parti yang telah belot
dengan menggunakan agama




24 Mei 2016
KUALA LUMPUR - Pas didakwa menjadi punca mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan ditangguhkan buat kali kedua selepas gagal memberi maklum balas bagi membincangkan isu PRK Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Presiden PKR, Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, maklum balas itu penting memandangkan sebelum ini Pas sudah menyatakan hasrat untuk bertanding di kedua-dua kerusi Parlimen itu.

"Kita masih menunggu respons daripada Pas. Kita sudah ada mesyuarat tertutup sebelum ini. Memandangkan Pas bertanding di dua kerusi berkenaan pada pilihan raya sebelum ini.  

"Isu itu menjadi asas dalam rundingan kita, mencari bagaimana untuk selesaikan isu itu," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen, di sini, semalam.


WOIT

punah sehat

apa stori

apa alasan yang

muna sarawak

tak datang 

meting bincang

ops..munasabah

kah kah kah

MAT SOTONG
----------

KUASA SISTEM KAPITALIS

Posted: 23 May 2016 07:40 PM PDT







KUASA

SISTEM

KAPITALIS


Haramkan iklan Ramadan

May 23, 2016
Mengkomersialkan Ramadan telah mencabut roh bulan yang mulia itu.
KOMEN
buffet-ramadhan
Oleh SM Mohamed Idris
"Bufet Ramadan… Majlis Berbuka Puasa di hotel ini dikenali antara yang paling menarik… Telah menarik pelanggan yang bertambah untuk penghiburan korporat dan jamuan selera keluarga… Menunya meliputi lebih daripada 100 hidangan sehari… Sambil berbuka puasa anda akan dihiburkan dengan persembahan muzik Ghazal Asli… Surau juga disediakan untuk kemudahan pengunjung Muslim… RM95 untuk dewasa dan RM48 untuk kanak-kanak…"
Iklan ini disiarkan dalam akhbar harian tempatan pada hari terakhir bulan Rejab tahun ini, satu bulan sebelum Ramadan. Lebih banyak iklan seperti ini akan muncul apabila kita semakin hampir dengan Ramadan yang akan mempromosikan pakaian, kasut, permaidani, langsir dan barangan serta perkhidmatan lain.

Apakah yang perlu kita lakukan untuk mengatasi sekularisasi yang semakin menjalar ini? Produk dan perkhidmatan iklan yang menggunakan Ramadan, Aidil Fitri dan Aidil Adha mestilah diharamkan. Para ulama mestilah mengutuk perkara yang amat dibenci ini dan hendaklah mengeluarkan fatwa yang melarang eksploitasi Ramadan dan melindungi umat Islam. Pertubuhan masyarakat sivil Islam juga mestilah melancarkan kempen menentang pencabulan kemuliaan dan kesucian Ramadan, Aidil Fitri dan Aidil Adha.

KAH KAH KAH

woit 

mamat ini tak faham

inilah kuasa kapital

kuasa kaum pemodal

kuasa kapitalis

lebih kuat dari 

kuasa agama

malah agama pun

sedang dijual

kah kah kah

TAK FAHAM KE

--------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT