Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


KOBAT FM - SALURAN RADIO UNTUK WARGA TENTERA

Posted: 29 Jan 2013 09:07 AM PST

Oleh:  WFAUZDIN NSSALAH satu masalah besar yang dihadapi oleh kita di dalam PR adalah untuk mendapatkan sokongan dari warga tentera yang masih dikekalkan sebagai pengundi pos.  Bukan kerana warga tentera tidak meyakini kita, tetapi mereka amat terbatas untuk mendapatkan maklumat berkaitan isu-isu semasa di dalam negara ini.

Cuba kita tanya beberapa orang warga tentera, berapa orangkah yang tahu tentang maklumat berkaitan isu Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) iaitu satu tabung kebajikan yang dekat dengan mereka?  Walaupun isu ini panas sekarang, tetapi adakah mereka sedar bagaimana wang LTAT ini digunakan?  Tahukah mereka kisah yang didedahkan oleh Sdr Rafizi Ramli tentang penyelewengan wang LTAT ini?

Justeru itu, saya selaku Penyelaras Kor Bekas Angkatan Tentera (KOBAT) memikirkan satu kaedah bagaimana untuk mendekati golongan yang berada di dalam pagar kawalan tentera ini.  Kita tidak dibenarkan memasuki kem tentera untuk berkempen seperti pemimpin-pemimpin Umno yang bebas keluar masuk kem berkempen di atas nama program-program tertentu.  Awalnya, saya membuka blog KOBAT, kemudiannya diikuti dengan FaceBook KOBAT sebagai ikhtiar kita untuk menyalurkan maklumat kepada warga tentera dan juga bekas-bekas tentera.  Sambutannya amat baik sekali dan bilangan pengunjung semakin bertambah.

Namun, itu tidak mencukupi untuk kita mendekati mereka.  Di zaman IT ini, kita gunakan pula saluran yang lebih pantas untuk menyampaikan maklumat isu-isu semasa kepada mereka di samping kita boleh berhibur.  Maka, saya dengan dibantu oleh kepimpinan parti termasuk dari Biro Felda dan Orang Asal PKR Pahang, maka kami wujudkan Stesen Radio Internet yang diberi nama 'KOBAT FM'.  Siaran radio ini boleh didengari melalui blog kami di http://kobatfm.blogspot.com  

Kewujudan radio yang bakal dilancarkan oleh Ketua Umum, DS Anwar Ibrahim pada 08 Feb 2013 di Kuantan ini nanti, InsyaAllah, bakal menjadi saluran alternatif terbaik kepada seluruh warga tentera.  Saya memohon sokongan saudara-saudara untuk bersama kami di KOBAT FM iaitu dengan cara menyertai rakan-rakan kita di FunPages 'KOBAT FM'.  (Klik SINI).

Mudah-mudahan usaha kita diberkati Allah dan bakal mendapat kejayaan, InsyaAllah.PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH

0
sumber :-

PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH


Bahang Perubahan Kuala Pilah

Posted: 29 Jan 2013 09:25 AM PST

1/29/13
27/11/13... Jelajah merdeka pimpinan Pakatan Rakyat bersama pimpinan utama DSAI ke N.Sembilan.

Terlalu banyak rintangan dan tekanan dari pihak UMNO/BN Kuala Pilah untuk mengagalkan Program tersebut. Alhamdulillah dgn kerjasama dgn pihak Majlis Daerah Kuala Pilah dan anggota Polis program berjalan dgn lancar sekali Ucapan Terima Kasih pada yang terlibat menjayakan program tersebut.

Pentas membahaskan Ekonomi terbuka bermula di Pusat Komersil Melang. Untuk berlaku adil dan bersifat profesional..maka PR Kuala Pilah turut menjemput wakil kerajaan pusat Timbalan Menteri Luar Bandar & Wilayah (Parlimen KP)YB Dato' Hasan Malek dan wakil exco Kerajaan Negeri Sembilan (wakil rakyat DUN Senalking) Dato'Ismail Lasim untuk berkongsi pentas membahaskan ekonomi khususnya Kuala Pilah. Sedihnya... mereka tidak ada keberanian untuk hadir bersama2 rakyat, walau pun surat2 jemputan telah dihantar dengan penuh adab dan sopan.

DULU...YB Ismail lasim di waktu alam persekolahan (KGV) pernah memenangi trofi (Engku Aziz) dalam bahas Ekonomi...tapi kini cuma berkokok di reban sendiri. DAN YB Hassan Malek pernah menjadi ketua belia Malaysia hanya berani mengugut menakutkan rakyat di program2 sukan sekolah dan pentas2 PIBG. Sepatutntya pentas yg terbuka luas yg telah disediakan disahut dengan gagah untuk dinilai rakyat akan kejujuran disamping berhemah dlm mempertabatkan ekonomi.

Kehadiran DSAI sampai ke pekarangan Dataran Melang selepas Asar bersama bas Jelajah Merdeka. Pejuang rakyat telah disambut dengan penuh kegembiraan walau pun dlm cuaca yg panas terik. Kesempatan beramah mesra secara dekat dengan ucapan motivasi memprkukuhkan jentera gerak kerja,lebih meyakinkan bahawa besar kemungkinan Kuala Pilah bakal di tawan PR.

Selepas solat magrib di Masjid Taman Anggerik. Rombongan "Jelajah Merdeka" dijamu makan malam bersama rakyat Kg Temeris. Satu lagi kubu kuat Umno BN di tembusi. Semakin tersa kebangkitan rakyat telah hampir di setiap pelusuk NS ini. Pentas utama di Felda Pasir Besar talah menyaksikan ribuan pendokong2 kebangkitan rakyat menunggu dan mendengar dengan tekun amanat pimpinan seiring dengan sambutan "Maulidul Rasul".

Penghayatan Rasulullah dalam memperjuangkan menyebarkan dakwah keadilan Islam, telah memberi impak yg cukup besar bagi rakyat untuk terus meneruskan misi ini. Setiap perjuangan dan pengorbanan itu adalah ujian Allah yg sudah mestinya ada nikmat di akhirnya. " Insyaallah"

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


PRU13 : Berulang 13 Mei, tak wajar keluar dari mulut SPR

Posted: 29 Jan 2013 09:08 PM PST


KUALA LUMPUR: PAS menyifatkan kenyataan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang membayangkan aktiviti membantah dan meraikan kemenangan selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) boleh mencetus kembali Tragedi 13 Mei 1969 sebagai tidak bertanggungjawab.

Ketua Pengarah Pilihanraya PAS Dr Mohd Hatta Ramli berkata kenyataan Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof itu sangat tidak wajar seolah-olah SPR cuba turut menakut-nakutkan pengundi.

"Bagi saya kenyataan tersebut adalah tidak bertanggungjawab sebagai sebuah agensi yang dipertanggungjawabkan dalam melaksanakan pilihanraya yang adil dan telus.

"SPR perlu memastikan pilihanraya kali ini berlangsung dalam keadaan yang lebih telus dan adil, malah kenyataan Abdul Aziz itu seolah-olah mereka mengambarkan bahawa pilihanraya kali ini berlangsung secara tidak adil serta menyebelahi pihak tertentu," jelas beliau.

Mohd Hatta menegaskan, SPR atau mana-mana pihak tidak boleh menyalahkan rakyat jika mereka bangkit menentang ketidakadilan yang terang-terangan berlaku dalam pilihanraya.
Read More / Baca Lagi >>

Menuju PRU-13: Pengundi tidak hadir

Posted: 29 Jan 2013 09:06 PM PST

Oleh Amin Ahmad
Antara persoalan penting yang sering dibincangkan setiap kali menjelang pilihan raya ialah tentang pengundi tidak hadir.Umumnya, berdasarkan Perkara 119 Perlembagaan Persekutuan, semua nama yang diperakukan (digazet) di dalam Daftar Pemilih Induk atau Daftar Pemilih berhak mengundi.

Mengikut undang-undang pilihan raya, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) boleh mendaftarkan dua jenis pemilih iaitu pemilih biasa dan pengundi tidak hadir (PTH). Dalam artikel lalu saya telah menjelaskan tentang pemilih biasa. Artikel kali ini akan cuba membincangkan tentang PTH. Impak Pengundi Tidak Hadir
Secara mudahnya, PTH ialah pengundi berdaftar yang tidak dapat berada di kawasan pengundiannya pada hari pengundian kerana sebab tertentu yang dianggap munasabah oleh SPR membenarkannya memohon kelayakan mengundi secara pos.
Dalam Peraturan 2 Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih) 2002, mereka yang dikategorikan sebagai PTH termasuklah anggota tentera dan pasangannya; anggota perkhidmatan awam yang telah ditugaskan di luar negara dan pasangan yang menetap bersamanya; serta pelajar sepenuh masa yang menuntut di luar negara dan pasangan yang menetap bersamanya. Selain daripada ini, Peraturan 3 Pilihan Raya (Pengundian Pos) 2003 juga boleh dirujuk.
Read More / Baca Lagi >>

UMNO nak apa lagi?

Posted: 29 Jan 2013 09:03 PM PST

DISANGKA panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Itulah dilema yang sedang menghantui UMNO-BN membuatkan mereka hilang arah dalam rangka politik buruk-memburuk dan fitnah-memfitnah yang sering mereka putarkan.
Di sebalik sensasi isu kalimah Allah yang dimomok-momokkan, dalam kekecohan Perkasa yang konon mahu membakar Bible versi bahasa Melayu, dua tokoh politik negara, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Pengerusi DAP Kebangsaan, Karpal Singh bertemu dalam suasana penuh mesra memberi renjatan mengejutkan UMNO-BN.
Apalagi, ia bukanlah pertemuan formal di pentas ceramah. Malahan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz menyambut hari lahir beliau ke-82 di rumah Pengerusi DAP itu.
Mungkin hasil pertemuan ini polemik isu kalimah Allah yang dicipta balaci dan propagandis UMNO-BN terbantut tidak sampai klimaksnya.
Ada yang kata PAS dah lain. Ada yang kata DAP pun dah lain. "Dulu bujang sekarang dah kahwin," sindir seorang teman UMNO. Lebih ekstrim, ada juga pencacai UMNO menuduh yang bukan-bukan, "Tengok, ini bukti PAS barua DAP."
Sudah tentu orang yang melabel 'barua' bagi pertemuan dua tokoh utama oposisi ini cetek akal.
Ia sama dangkal kalau kita menuduh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menjadi barua kepada Kristian apabila beliau mengunjungi Pope Benedict XVI di Rom, pada 18 Julai 2011.
Read More / Baca Lagi >>

PSM ready to join Pakatan

Posted: 29 Jan 2013 08:59 PM PST

The application to join Pakatan was put in verbally and in written due to public demand.

KUALA LUMPUR: Parti Sosialis Malaysia (PSM) today announced that they were ready to join Pakatan Rakyat.
"We have notified Pakatan verbally in June and in written in September last year," PSM secretary general S Arutchelvan said during a press conference to unveil the party's manifesto for the coming 13th general election.
"We are open to both electoral pact or partnership with Pakatan," Arutchelvan added.
PSM had previously worked with Pakatan based on an electoral pact without joining Pakatan. The party was formed in April 1998 but only got its registration approved in August 2008, months after the March 2008 general election.
It had its first experience in the general election when it contested for the Sungai Siput parliamentary seat on a DAP ticket in 1999.
PSM increased the number of seats contested in the 2004 general election. It contested two parliamentary seats – Sungai Siput in Perak and Subang in Selangor – and two state seats – Jalong in Perak and Bukit Lanjan in Selangor. They lost all the seats in both of the elections.
In 2008, PSM contested in Sungai Siput and three state seats – Kota Damansara, Semenyih and Jelapang.
Aside from Jelapang, PSM contested all the seats on a PKR ticket. In Jelapang they contested as independent. They won the Sungai Siput and Kota Damansara seats.
Read More / Baca Lagi >>

Clean up electoral rolls, now!

Posted: 29 Jan 2013 08:58 PM PST

Sabah Progressive Party says the Election Commision has no other option following damning witness testimonies at the Sabah RCI.

KOTA KINABALU: The Sabah Progressive Party (SAPP) has demanded the Election Commission (EC) to clean up and update the electoral lists before the 13th general election.
John Stephen Dionysius, the party's Kota Kinabalu youth wing chief, said that there was no other option for the EC following damning testimonies given by witnesses in the ongoing RCI.
Most of the testimonies pointed toward rampant election fraud in past elections in Sabah.
One of the witnesses, Ismail Baka, a Filipino who was recruited under the government's secretive 'Project IC' said he had voted in five previous elections, and it is believed that many other such IC holders had also voted in elections held in Sabah in the past.
A senior ex-National Registration Department (NRD) officer, Mohd Nasir Sungip, also confessed that the department had provided a list of people to the Election Commission to be registered as voters.
Of the 946,638 registered voters in Sabah, it is estimated that about 200,000 of them dubious IC holders. Another ex-NRD officer, Asli Sidup, also testified that he was stationed at a polling centre in Papar to monitor 200 JPN receipt holders when they cast their votes.
EC condoning dirty political tactics
Read More / Baca Lagi >>

Sibuk ekori pemimpin Pakatan punca polis abai jenayah – Shamsul

Posted: 29 Jan 2013 08:57 PM PST

KUALA LUMPUR 30 Jan: Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam tidak matang mengatakan Penasihat DAP, Lim Kit Siang biadab apabila menyatakan kebenaran kanak-kanak di negara ini tidak selamat ekoran kematian William Yau Zhen Zhong, 6.
Pengerusi KEADILAN Melaka, Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, Ali selaku pemimpin veteran tidak wajar berbuat demikian itu kerana hakikatnya negara berhadapan masalah kadar jenayah terlalu tinggi.
"Ali perlu berhenti membiadapkan pemimpin pembangkang yang peduli dengan permasalahan rakyat. Sebaliknya beliau perlu lebih santun dan berlapang dada menerima kelemahan dan kritikan untuk menambah baik kualiti keselamatan masyarakat seluruh negara.
"Apakah Ali tidak sedar memang wujud masalah berlarutan seumpama ini sejak bertahun lamanya, malah tidak terhad kepada kanak-kanak, kerana ia turut melibatkan wanita dan juga kelompok rakyat yang lemah dan tidak berdaya," katanya pada kenyataan.
Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK) itu menambah, masalah jenayah semakin meningkat berpunca daripada sikap polis yang lebih berminat mengekori pemimpin pembangkang daripada menjaga keselamatan negara.
Read More / Baca Lagi >>

Umno Titiwangsa sahkan salah guna dewan orang ramai

Posted: 29 Jan 2013 08:54 PM PST


Saya membaca respons Datuk Johari Abdul Ghani, Ketua UMNO Bahagian Titiwangsa di dalam akhbar Sinar Harian kelmarin apabila kenyataan saya mengenai penyalahgunaan dewan orang ramai di Parlimen Titiwangsa oleh UMNO bahagian disiarkan. Kenyataan Datuk Johari menyebut bahawa dewan-dewan itu hanya digunakan untuk Majlis Perasmian Gerak Kerja Pilihanraya di Zon Kampung Bharu, Zon Datuk Keramat, dan Zon Kampung Pandan dan bukannya bilik gerakan.
Kenyataan Datuk Johari telah mengesahkan bahawa UMNO sememangnya telah menggunakan dewan-dewan tersebut untuk kegiatan parti mereka. Jika dewan tersebut digunakan hanya untuk majlis perasmian Gerak Kerja Pilihanraya, sudah tentu perasmian tersebut hanya memakan masa beberapa jam atau paling lewat sehari sahaja. Tetapi mengapa sehingga sekarang bendera UMNO-BN masih terpasang sekitar dewan-dewan manakala banner tertulis perasmian Bilik Gerakan masih digantung di depan dewan? Dalam erti kata lain, mengapa sehingga sekarang UMNO masih tidak kosongkan kesemua dewan-dewan orang ramai yang digunakan mereka?

Tambahan pula, jika mereka menggunakan premis awam ini untuk majlis Perasmian Gerak Kerja Pilihanraya sahaja, mengapa pula dewan ini telah digunakan sejak bertahun dahulu?

Read More / Baca Lagi >>

PRU13 : Peranan wanita penting untuk ubah politik negara – Nurul Izzah

Posted: 29 Jan 2013 08:51 PM PST

KUALA LUMPUR 30 Jan: Wanita digesa ke hadapan untuk membuat perubahan dalam lanskap politik negara, kata Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar.
"Wanita perlu bersama-sama buat perubahan menuju Malaysia yang lebih selamat dan baik untuk rakyat, bukan kroni," katanya.
Menurutnya, Pakatan Rakyat bukan sahaja akan membuat perubahan, malah akan turut mempertahan hak wanita.
Ahli Parlimen Lembah Pantai itu berucap pada majlis makan malam mengutip dana menjelang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13) di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor, malam tadi.
Dalam majlis yang dihadiri kira-kira 1,000 itu, KEADILAN Lembah Pantai menerima sumbangan sebanyak RM25,000 untuk program Mykasih.
"Program Mykasih bagi membantu wanita Lembah Pantai. Ia merupakan satu subsidi yang lebih efisyen untuk memberi bantuan terus kepada para ibu," kata Nurul Izzah.
"Setiap ibu dapat RM80 yang dimasukkan terus ke akaun bank mereka dengan syarat ada anak bersekolah dan mereka turut mengikuti kelas yang mendidik mereka untuk menambah pendapatan," jelasnya.
Dalam majlis tersebut, Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menyumbang 10 naskah Al-Quran elektronik kepada golongan ibu yang mengikuti kelas mengaji di kawasan itu.
Turut hadir, pimpinan Wanita Pakatan Rakyat iaitu Elizabeth Wong, Teresa Kok dan Dr Siti Mariah Mahmud.

PRU13 : Pastikan undi dari rakyat tempatan, bukan pendatang – Wan Azizah

Posted: 29 Jan 2013 08:50 PM PST

KUALA LUMPUR 30 Jan: Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, setiap rakyat harus bertindak sebagai ejen bagi memantau perjalanan Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13) untuk mengelak berlaku penipuan.
"Setiap dari kita adalah ejen, walau sekecil mana peranan, kita semua membantu dalam ke arah perubahan, untuk jadikan Malaysia lebih baik," katanya.
Beliau berucap pada majlis makan malam untuk mengumpul dana menjelang PRU 13 anjuran Parlimen Lembah Pantai, di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor, malam tadi.
Jelas Wan Azizah, rakyat perlu sedar dan tegas dalam mempertahankan hak mengundi dari diseleweng serta digunakan oleh pendatang asing.
"Dalam pilihan raya, kita semua perlu jadi 'polis', sekurang-kurang jadi Paca (polling and counting agent). Pastikan kemenangan kita, jangan biar orang asing ambil undi kita," tegasnya disambut tepukan kira-kira 1,000 hadirin.
Isteri Ketua Umum KEADILAN itu turut menceritakan pengalaman beliau bertanding di Parlimen Permatang Pauh pada 2004, dan menjadi mangsa penipuan Umno BN serta SPR.
"2004, saya hampir menang, tapi undi saya dibuang sebanyak lebih 400 untuk memberi kemenangan kepada pihak lawan. Masa 2007 baru pegawai SPR itu mengaku berbuat demikian," jelasnya.
Read More / Baca Lagi >>

Lebih Ramai Wanita Sebagai Menteri, Timbalan Menteri Apabila PR Mentadbir Negara

Posted: 29 Jan 2013 08:49 PM PST

wanita PKR makan malam 01
KUALA LUMPUR, 30 JAN: MP Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud berharap agar penglibatan wanita di peringkat kementerian dapat dipertingkatkan selepas Pakatan Rakyat (PR) berjaya membentuk kerajaan di Putrajaya.
Gesaan ini dilontarkan ekoran perhatian kecil yang diberikan kini oleh pentadbiran Umno-BN sehinggakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak terpaksa memangku jawatan Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Komuniti.
Menurutnya, perlaksanaan tidak menyeluruh yang diamalkan kerajaan kini mengakibatkan beberapa perkara dibuat tanpa memikirkan mengenai wanita.
Read More / Baca Lagi >>

PRU13 : Petugas PR Jangan Tinggalkan Pusat Undi, Penipuan Akan Berlaku

Posted: 29 Jan 2013 08:47 PM PST

wan azizah speech wide 01
KUALA LUMPUR, 30 JAN: Petugas pilihan raya Pakatan Rakyat (PR) diingatkan supaya tidak meninggalkan pusat pengundian sehingga proses pengiraan undi selesai bagi menghalang sebarang penipuan yang bakal dilakukan pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).
Peringatan tegas ini disuarakan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail yang percaya kerja-kerja penipuan sudah pastinya dirancang pihak tidak bertanggungjawab dalam usaha menyekat kemenangan PR ke Putrajaya.
Mengimbau suasana pengiraan semula undi pilihanraya di Parlimen Permatang Pauh pada tahun 2004 katanya, perkara ini perlu dijadikan pengajaran selain iktibar daripada kisah pejuang Islam dalam Perang Uhud.
"Semua perlu berhati-hati, jangan bagi penipuan berlaku lagi dalam PRU kali ini.
Read More / Baca Lagi >>

Nik Aziz dapat cicit kembar

Posted: 29 Jan 2013 08:42 PM PST


Nik Aziz - Tuan Sabariah Tuan Ishak
Nik Aziz bersama Tuan Sabariah Tuan Ishak mencium cicit sulung mereka semalam.
 
KOTA BHARU - Sambutan hari lahir Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kali ini lebih bermakna apabila beliau menerima kelahiran cicit sulungnya sebagai hadiah ulang tahun kelahirannya yang ke-82.

Lebih menggembirakan cicit sulung tersebut yang dilahirkan 21 Januari lalu itu adalah pasangan kembar perempuan.

Nik Aziz, melahirkan kegembiraan beliau kerana kelahiran kedua-dua cicit sulungnya itu di saat menyambut ulang tahun kelahirannya dan menganggap ia adalah rezeki.

"Anak serta cucu cicit yang ramai ni merupakan anugerah ALLAH SWT yang tidak ternilai ertinya. Ia cukup membuatkan saya begitu gembira dan amat bersyukur sekali.

Read More / Baca Lagi >>

Keluarga Sugumaran tidak akan sertai inkues, kata peguam

Posted: 29 Jan 2013 08:41 PM PST

KUALA LUMPUR, 30 Jan — Keluarga C Sugumaran tidak akan menyertai inkues untuk menentukan punca kematiannya, kata peguam mereka yang berkeras terdapat bukti menunjukkan pengawal keselamatan itu mati dibunuh.
Semalam, polis dilaporkan menolak permintaan keluarga untuk bedah siasat kedua dan penyiasatan di bawah kes bunuh, selepas mendapat persetujuan Pejabat Peguam Negara untuk melakukan inkues.
Latheefa Koya
"Mengadakan inkues selepas terdapat bukti dari saksi kejadian yang mencadangkan berlakunya serangan dan pembunuhan adalah tidak logik, jahat dan menyalahi undang-undang," kata peguam keluarga N Surendran (gambar) dan Latheefa Koya dalam satu kenyataan hari ini. "Kita nyatakan di sini secara mutlak, keluarga C Sugumaran tidak akan mengambil bahagian dalam inkues memalukan ini."
Mereka mendakwa kerajaan mahu menutup kes pembunuhan Sugumaran.
"Penolakan penyiasatan pembunuhan dan mengadakan inkues adalah
sebahagian daripada percubaan untuk menutup kematian Sugumaran yang dilakukan oleh polis, Kementerian Dalam Negeri, Peguam Negara dan kerajaan," dakwa peguam lagi.
Surendran dan Latheefa, yang juga merupakan pemimpin PKR, mendakwa testimoni dari tiga saksi utama semalam menyokong dakwaan keluarga bahawa Sugumaran telah "dibunuh" oleh pihak polis.
"Kami menuntut bagi pihak keluarga Sugumaran agar siasatan pembunuhan akan dibuka dengan segera," kata mereka.

Penguguran Nasha : 'Ahli PAS menangis pun tidak, ketawa pun tidak'

Posted: 29 Jan 2013 08:40 PM PST

 
Pengguguran Nasharuddin Mat Isa daripada Majlis Syura Ulama PAS nampaknya tidak memberi kesan yang besar baik kepada ahli PAS mahu pun para pengundi yang bukan ahli parti.

Penganalisis politik Universiti Kebangsaan Malysia (UKM), Datuk Dr Mohammad Agus Yusoff berpendapat ahli parlimen Bachok itu tidak mempunyai pengaruh yang kuat mahu pun jumlah pengikut yang ramai untuk memberikan impak kepada 'cuaca' politik tanah air.

"Saya lihat (pengguguran ini) biasa sahaja, tidak cukup signifikan untuk tukarkan pola pengundian - sebabnya Nasharuddin dah lama terpinggir daripada kepimpinan PAS Pusat.

"PAS pun tidak (akan bertambah) kukuh daripada pemecatan ini. Orang hendak menangis pun tidak, hendak ketawa pun tidak," katanya kepada Malaysiakini.

Pengguguran Nasharuddin diumumkan Setiausa Majlis Syura, Datuk Nik Zawawi Nik Salleh pada 27 Januari lalu.
Read More / Baca Lagi >>

PM Najib dalam kesunyian

Posted: 29 Jan 2013 08:38 PM PST

Jika benar kumpulan Muhyiddin yang disokong oleh pihak yang berpengaruh dalam UMNO untuk mengenepikan Najib sebelum pilihanraya ia sudah terlambat dan tidak mempunyai masa lagi. Najib pula sepatutnya menumpukan masa dan perhatian beliau terhadap lawan beliau di dalam partinya sendiri. Saya selalu berkata musuh Najib sebenarnya bukannya parti pembangkang tetapi musuh beliau yang lebih besar ialah dari dalam UMNO itu sendiri.

Bagi Najib menyalahkan pembangkang yang menjadikan isu lawatannya ke Gaza sebagai lawatan yang membuang masa dan 'counter productive' jika dipandang dari sudut hendak menaikkan imej BN dalam pilihanraya nanti itu adalah tidak tepat. Ianya diperbesarkan oleh mereka dalam UMNO sendiri. Anwar Ibrahim bukan orangnya yang membesarkan isu itu.

Yang menjadikan isu tentang lawatan itu adalah Presiden Palestin sendiri yang menegur Najib yang tidak betul cara melakukan lawatan ke Gaza itu kerana ia dilihat seperti masuk campur di dalam hal ehwal Palestin itu. Mahmud Abbas telah menempelak Najib kerana Najib menampakkan dirinya sebagai memihak kepada satu dari dua pihak Palestin yang berbeza itu.

Mahmud Abbas adalah Presiden yang diletakkan oleh masyarakat antarabangsa sedangkan Hamas merupakan pihak yang memenangi pilihanraya tetapi tidak diiktiraf oleh banyak pihak di dunia ini dan menguasai Gaza dengan Ismail Haniyeh sebagai Perdana Menterinya. Anwar hanya memberikan pandangan yang Najib tidak membuat 'homework' sebelum melakukan lawatan itu. Oleh yang demikian lawatan yang sepatutnya memberikan lonjakan untuk Najib nyata telah menjadi isu besar yang negatif bagi kerajaan dan dirinya sendiri.
Read More / Baca Lagi >>

Najib tabur RM50 juta beli undi OKU, warga emas – Srikandi

Posted: 29 Jan 2013 08:37 PM PST

KUALA LUMPUR 30 Jan: Janji Umno BN untuk membantu ibu tunggal, orang kelainan upaya (OKU) dan warga emas hanya retorik, kata Ketua Srikadi KEADILAN, Siti Aisyah Shaik Ismail.
Menurutnya, ekoran terdesak untuk memenangi pilihan raya membuatkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak terpaksa mengambil hati golongan itu yang selama ini dipinggirkan.
"Ini tindakan terdesak Umno BN untuk kekal berkuasa, kerana pilihan raya kali ini paling genting terpaksa dilalui mereka.
"Najib akan guna segala 'senjata' untuk tawan hati rakyat. Jika bukan untuk tarik undi rakyat, apa lagi motif kalau semua janji itu hanya dilaksana selepas menang pilihan raya," katanya ketika dihubungi.
Semalam, kerajaan meluluskan peruntukan RM50 juta kepada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat untuk melaksanakan program Hati Rakyat yang akan bermula bulan depan.
Najib yang juga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat berkata, bantuan itu kononnya akan disalur kepada ibu tunggal, OKU dan warga emas mengikut keperluan masing-masing.
"Persoalan besar dari mana datangnya wang begitu banyak di saat masalah ekonomi yang teruk akibat bebanan hutang dan rasuah yang tinggi?" soal Aishah.
"Selagi tidak terlaksana, semua perkara akan dijanjikan kepada rakyat. Sampai masa nak bagi, apa pun tiada," sinisnya.

Game of ‘Sabotage 24/7′ in Selangor

Posted: 29 Jan 2013 08:37 PM PST

he ruling Barisan Nasional has increased dubious voters by the thousands in 13 parliamentary seats in Selangor.

In a slick and covert mission, some smooth operators have managed to shoot up the numbers of the Selangor electoral roll by adding as many dubious voters as possible in order to subvert the vote of genuine Selangorians.
Appended below is the information on the increase of dubious voters in these Pakatan Rakyat-held parliamentary seats. The information is obtained from PAS' Harakah daily dated Jan 25 to 27, 2013:
1. Kuala Selangor 10,083 (PAS MP Dzulkefly Ahmad)
2. Selayang 16,189 (PKR MP William Leong)
3. Gombak 15,467 (PKR MP Azmin Ali)
4. Hulu Langat 23,334 (PAS MP Che Rosli Che Mat)
5. Serdang 23,748 (DAP MP Teo Nie Ching)
6. Puchong 19,772 (DAP MP Gobind Singh Deo)
7. Kelana Jaya 13,714 (PKR MP Loh Gwo Burne)
8. Subang 27,765 (PKR MP R Sivarasa)
9. Shah Alam 15,417 (PAS MP Khalid Samad)
10.Kapar 21,606 (PKR MP S Manikavasagam)
11.Klang 11,702 (DAP MP Charles Santiago)
12.Kota Raja 22,256 (PAS MP Siti Mariah Mahmud)
13.Kuala Langat 17,172 (PKR MP Abdullah Sani)
This underhand operation to negate the vote of genuine Malaysian citizens reveals the desperation of those who want to win at all costs so much so that they are willing to sell out the nation's rights.
Read More / Baca Lagi >>

Puluhan Juta Ringgit Hasil Minyak : Rakyat Paka Terpinggir

Posted: 29 Jan 2013 08:34 PM PST

Dahsyatnya Fitnah ADUN UMNO Paka

Posted: 29 Jan 2013 08:21 PM PST

1FITNAH : KALAH DAN TERUS KALAH

Posted: 29 Jan 2013 03:40 PM PST


Alahai.. Bangsat Ni Nak Menyibuk Jugak..

Posted: 29 Jan 2013 03:35 PM PST

KUALA LUMPUR 29 Jan - Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Noordin hari ini mempersoalkan tindakan memecat bekas Timbalan Presidennya, Nasharudin Mat Isa tanpa diberi peluang untuk membela diri.

Menurut Zulkifli, tindakan yang dilakukan oleh parti yang 'melabelkan' diri sebagai parti Islam itu tidak bertindak sebagai parti yang Islamik.

GELI tengok cara Umno berkempen...

Posted: 29 Jan 2013 03:30 PM PST

paklongdin

"Hodoh betoi cara Umno berkempen... geli Pak Long tengok... Memang la keluarga budak William Yau tengah bersedih. Sapa tak sedih bila anak cucu yang depa sayang tu, baru berumoq 6 tahun dah pergi mengadap Ilahi... Dah tu pi dalam keadaan yang menyedihkan pulak tuh...

Bukan tak boleh nak pujuk orang bersedih neh... Bukan salah besaq sangat pun nak boh gambaq kat surat habaq, bagitau kat semua yang kita ni baik tapi, cari la gambaq yang senonoh sikit. Ni ka, boh gambaq yang kamera men penuh dok menyemak depan tuh... Geli la orang kampung tengok. Hangpa buat macam ikut skrip pulak time orang lain dok susah hati... hadoiihh...

KM Melaka, Mohd Ali Rustam (duduk bertinggung tiga dari kanan) cuba menenangkan nenek William Yau, Chee Chau Moi, 68, dihadapan puluhan kamera men... Nenek si William neh tak dapat menahan kesedihan masa upacara pembakaran mayat cucunya di pusat pembakaran di Jelutong, Sungai Putat, Melaka.

William dilaporkan hilang pada 16 Januari lepas di Putra Heights, Puchong dan ditemui mati di Jeti Sungai Sireh, Pelabuhan Klang. - Foto Bernama

Teringat kata-kata hj Karim, ayaq turun mai dari gunung-gunung tapi kebijaksanaan turun mai dari kelaku buat kita...

Syaitan Dikenali : Agama Dan Perkauman Taruhan UMNO@BN Kini.....

Posted: 29 Jan 2013 03:28 PM PST


Kantoi..!!  Cyber  UMNO  bodoh macam kaldai. Isu sensetif macam ini pun nak diputar untuk  dimomok di alam maya.
Tembelang cai cai UMNO punya fitnah telah terbarai...lihat gambar atas dengan  jelas dua gambar yang berbeza yang satu asli dan yang satu lagi di edit dengan meletakan lambang salib seolah olah satu gerakan memurtadkan orang islam oleh DAP.
Hairan kita kenapa macai macai UMNO suka membuat fitnah? ada kah mereka lupa bahawa  fitnah bergini yang menjadi punca perpecahan sesama umat? mereka sangup lakukan apa saja demi mempertahankan kuasa mereka di dunia ini?
Haram jadah punya macai macai UMNO..busuknya perangai mereka.

Permainan tarikh terkantoi?

Posted: 29 Jan 2013 03:22 PM PST

Oleh SELENA TAY
Sudah jelas bahawa Pilihanraya Umum Ke-13 (PRU13) akan diadakan pada bulan Mac ini. Ini bererti hasrat Perdana Menteri Najib Tun Razak untuk melakukan strategi serang hendap dan memberi Pakatan Rakyat (PR) satu kejutan dengan membubarkan Parlimen secara tiba-tiba telah gagal sama sekali.

Kini rakyat 1Malaysia sudah maklum dan sudah bersedia menghadapi PRU13 pada bulan Mac.
Semua parti komponen dalam Pakatan bersama dengan ahli serta penyokong PR sudah bersiap-sedia dan hanya menunggu pembubaran Parlimen sahaja.
Adakah ketidak-cekapan pentadbiran Kerajaan BN telah menyerlah kerana perlu menunggu hingga tempoh melepasi 5 tahun selepas 8 Mac 2008 baru mampu mengadakan pilihanraya?
Oleh itu, rakyat 1Malaysia harus memilih untuk menukar kepada pentadbiran yang lebih cekap, telus, bersih dan adil dibawah PR. Rakyat tidak perlu takut membuat perubahan kerana kewibaan PR telah terbukti terlaksana di Selangor, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Perak (walaupun lebih kurang 10 bulan sahaja mentadbir).
Sudah tibalah masanya untuk rakyat Malaysia memberanikan diri dan mengorak langkah untuk maju ke depan. Kita tidak boleh berada di takuk yang lama untuk selama-lamanya. Sampai bila kita hendak berasa takut untuk buat perubahan?!
Kini kita pun sedang berada dalam zaman internet dan media sosial. Ayuh, beranikanlah diri sebelum terlewat.

Lebih PAS Dari PAS : Hanya 'Parti Syaitan Yang Dikenali' bela Nasha

Posted: 29 Jan 2013 03:15 PM PST

Kata orang jangan hisap dadah atau candu.Bukan apa kalau dah ketagih amat sukar untuk diubati.Perkara yang sama berlaku dalam politik di negara kita.Mengaku duduk dalam parti yang lawan Umno tapi jadi penagih tegar kepada Umno-BN yang Tun Madey kata Parti syaitan yang dikenali.

Dulu Hasan Ali bekas Naib Presiden Pas dan PJ Pas Selangor yang dikatakan amat rindukan kerusi MB di Selangor tapi tak kesampaian.Hasan Ali yang katanya daripada golongan profesional buat kelaku dan dipecat daripada Pas.Padan muka.Kena pecat dengan keluar sendiri tak sama.Lagi pedih kalau kena pecat.Hasan Ali ingat dia banyak pengaruh boleh bawa berduyun-duyun orang Pas bersama beliau tapi sangkaan itu meleset.Pas terus dapat sambutan orang Melayu dan bukan Islam.

Kini hangat diperkatakan dengan sikap ahli parlimen Bachok Nasharudin Mat Isa yang juga bekas Timbalan Presiden Pas yang juga satu ketika dulu jadi Ketua Lajnah Tarbiyyah Pas Pusat.Nasharuddin telah dipecat daripada ahli majlis syura Pas Pusat tapi masih kekal sebagai ahli Pas.Punca kena pecat sudah tentu semua orang tahu akan sikap beliau yang kini sudah tidak sealiran dan lebih mesra Umno daripada orang Umno sendiri.Pandangan beliau bukan lagi pandangan Pas tapi lebih kepada cara Umno berfikir.Kalau dulu beliau jadi ketua tarbiyyah orang Pas kini mungkin beliau sendiri sudah ditarbiyyah untuk masuk Umno.
Read More / Baca Lagi >>

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Cikgu-cikgi,waris2 sokong PR...murid2 jadi mangsa jabatan

Posted: 29 Jan 2013 05:07 AM PST

Betul lah kata-kata gurkah-gurkah politik di'port' bahawa jika Pakatan Rakyat berjaya memerintah Putrajaya dengan Anwar Ibrahim sebagai PM kita yang ke-7, kerajaan pakatan rakyat akan di sabotaj olih penjawat-penjawat awam untuk dilhat olih rakyat sebagai kerajaan yang tidak baik.

Di Penang ini minggu lepas, Guan Eng dan kerajaan negeri Pakatan Rakyat telah di sabotaj olih Jabatan Pendidikan Negeri bila mereka telah mengeluarkan pekeliling melarang anak-anak sekolah menengah dan sekolah rendah dalam parlimen Bagan daripada hadir pada majlis penyampaian sumbangan RM100 dari kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang untuk anak-anak sekolah yang terdiri daripada orang-orang susah didalam kawasan parlimen Bagan. JPN memberikan alasan mereka tidak mendapat lampu hijau dari pejabat ketua pengarah

Guan Eng telah menjemput anak-anak dari sekolah menengah dan sekolah rendah dari 20 buah sekolah di dalam kawasan parlimen beliau, tetapi hanya beberapa sekolah saja dengan 450 murid-murid yang hadir untuk menerima bantuan 100 ringgit itu.

Jangan kata bapa dan waris murid-murid ini saja yang kecewa dengan tindakan JPN ini, tetapi gurkah-gurkah di'port' pun sedih dan bengang dengan sikap JPN ini yang telah menghalang murid-murid ini datang dari menerima bantuan wang 100 ringgit itu. Apa punya turrrrr !!! Logik kah mereka buat macam ini? kenapa anak-anak sekolah dari orang-orang yang susah ini menjadi mangsa sabotaj JPN?

dollah yankee -
Mungkin juga sebab banyak cikgu-cikgi sekolah yang telah menyokong PR,itu lah sebab JPN balas dendam kot?!


Kami nak tengok 'telor' Najib

Posted: 29 Jan 2013 03:00 AM PST


Mampukah Najib 'stop'kan rancangan Mahathir dan Mahyuddin mahu 'tendang' dia keluar dari Seri Perdana? Hanya satu perkara saja yang Najib boleh buat untuk cekik Mahathir...RCI pendatang haram Sabah yang diberi kad pengenalan Malaysia.

"Ya..jika ada elemen-elemen jenayah dalam pemberian kad pengenalan Malaysia kepada pendatang-pendatang haram dinegeri Sabah,kita akan dan mesti bertindak punya!. Itu lah yang dijanjikan olih kerajaan (Najib), sebab itu RCI ini ditubuhkan". - Peguam Negara, Ghani empat tahil.

Walaupun Najib telah cuba memberikan 'hint' itu, tetapi mampukah dia nak melawan Mahathir yang merupakan 'Raja kepada segala syaitan' ini?

Gurkah-gurkah politik diport pula kata Najib, Mahyuddin dan Mahathir  boleh lah lupakan cita-cita mereka berdua sebab orang-orang di Sabah dan juga di semenanjung sudah buat keputusan mahu 'penerajang' BN/umno dengan Najib dengan Mahyudin dengan Mahathir sekali.

dollah yankee -
Sejak tiga empat hari kebelakang ni, Mahyudin dalam ucapan nya asyik 'jek' Najib Kah..Kah..Kah..

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SILA HUBUNGI GUANG MING DAILY

Posted: 29 Jan 2013 07:00 PM PST30,000 orang dijangka sertai Himpunan Rakyat 1Malaysia di Pasir Puteh

PASIR PUTEH 29 Jan. - Kira-kira 30,000 rakyat dijangka menyertai Program Himpunan Rakyat  satu Malaysia bersama  Muhyiddin Yassin
di Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Petai di sini Khamis ini.

Pengerusi Pembangunan Parlimen Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata, mereka terdiri daripada rakyat pelbagai peringkat termasuk guru, petani, nelayan, pekebun dan peniaga kecil.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

hanya satu permintaan
boleh tak bawa
juru gambar
yang ambil gambar
di bawah ini
jurugambar ini
bekerja
di guang ming daily
 
 
sila hubungi:

GUANG MING DAILY
Published by:
Sin Chew Media Corporation Bhd
Contact details:
No 19, Jalan Semangat
Petaling Jaya
Selangor 46200 
Malaysia

Tel: 60 3 7965 8888
Fax: 60 3 7955 6881
Email: send email-------

INI HANYA BERLAKU DI MALAYSIA - KITA GULING KAN KEDRAJAAN

Posted: 29 Jan 2013 06:20 PM PST
STESEN PUNK ROCK
radio mengahasut
untuk menggulingkan 
united malays national organisation

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH  • Tayar meletup, perkhidmatan 

  • monorail tergendala
  • Perkhidmatan monorail di bandar raya ini 

  • tergendala selepas satu daripada tayar 

  • getah sebuah trennya yang dalam 

  • perjalanan ke Stesen Titiwangsa, meletup 

  • berhampiran Stesen Monorail KL Chow Kit 

  • semalam. 


woit....  MONO RAIL ADA TAYAR???... kah kah kah...

kah kah kah... TAK LAMA LAGI KITA AKAN DENGAR TAYAR KERETAPI PANCIT... kah kah kah...

kah kah kah...INI BUKAN MUSTAHIL....kah kah kah..

kah kah kah..KAPAL SELAM DIN MALAYSIA TAK BOLEH MENYELAM..kah kah kah


-----

SAPA KATA TAK BOLEH DEMO SESUDAH PILIHAN RAYA?

Posted: 29 Jan 2013 06:00 PM PST


RAKYAT TELAH BERI AMARAN
KALAU TIPU  PILIHAN RAYA
TURUN KE JALAN RAYA

KOMENTAR TUKAR TIUB
siapa kata tak boleh buat demo
sesudah pilihan raya?

apa pasal tak boleh?
kenapa tak boleh?

pergi mempooss laa 
dengan 13 mei ke
dengan 15 mei ke
dengan 18 mei ke
dengan 600 mei ke
dengan 7000 mei ke

tugas spr ialah menjalankan
pilihan raya yang bersih dan adil

kalau pilihan raya tipu
rakyat tidak akan terima keputusan
kalau rakyat tak terima keputusan
rakyat akan keluar berdemo

pergi mapooslaah dengan spr

justeru tugas spr ialah
menjalankan pru yang adil dan bersih
bukan bersekongkol memberi kad pengenalan segera
pada pendatang haram saperti di sabah

spr sekarang ini ialah barua united malays national organisation
kerja menipu buat kad pengenalan untuk tipu undi
ini bukan fitnah
ini bukan fitnah
ini bukan propaganda
ini laporan dari sissatan di raja sabah

pengerusi spr
diberi amaran awal
jangan tipu pilihan raya ini
jika tipu rakyat akan keluar ke jalan raya berdemo

kali ini rakyat  akan berdemo sehingga
satu spr baru ditubuh
dan satu pilihan raya baru dijalankanRAKYAT AKAN KELUAR BERDEMO
jika 
TIPU PILIHAN RAYA

SPR: Jangan demo lepas p'raya, elak tragedi 13 Mei
1:19PM Jan 29 2013
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Abdul Aziz Mohd Yusof mengingatkan kesemua parti agar tidak meraikan atau membuat bantahan di jalan raya selepas keputusan pilihan raya diumumkan, bagi mengelakkan tragedi seperti 13 Mei 1969 berulang.

Dalam wawancara eksklusif dengan akhbar berbahasan Cina Oriental Daily yang disiarkan hari ini, Abdul Aziz berkata SPR mengambil teladan daripada tragedi tersebut dan memperkenalkan peraturan yang mengharamkan sambutan atau bantahan demikian.

Katanya, pihak lain akan turut ke jalan raya dengan jumlah yang besar sehingga menyebabkan perintah berkurung terpaksa dikeluarkan.

Abdul Aziz seterusnya menasihatkan semua parti politik agar mamatuhi peratus pilihan raya dan bekerjasama untuk memastikan kestabilan dan keamanan, tidak kira pihak mana yang menang dalam pilihan raya umum akan datang.

Beliau juga mengingatkan BN dan pembangkang agar tidak menggunakan isu kaum dan agama semasa pilihan raya.

Katanya, agama adalah perkara yang dekat di hati orang ramai dan ada yang sanggup menggadai nyawa demi agama mereka.

Beliau turut meminta pihak yang menang dan juga yang tewas agar menerima pilihan pengundi dan tidak menyalahkan SPR.

Katanya, lima kerajaan negeri bertukar selepas pilihan raya umum 2008 yang didakwanya menunjukkan kebebasan SPR.

AMARAN AWAL TELAH 
DIBERI

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... JELAS KENAPA  SPR  BUAT KENYATAAN .... kah kah kah...

kah kah kah...KERANA SPR SEDAR PENIPUAN AKAN BERLAKU...kah kah kah..

kah kah kah..MACAM MADEY... SPR JUGA TAHU RAKYAT AKAN BERDEMO.... kah kah kah..

kah kah kah...INI KERANA MEREKA TAHU PENIPUAN AKAN DIJALANKAN.... kah kah kah


-------

GEROMBOLAN DI KEDAH SEDANG BERAMOK - TIM DOLAH LAWAN TIM MADEY

Posted: 29 Jan 2013 05:30 PM PSTGAMBAR YANG PALING
DIMINATI RAKYAT
 Anggota Parti BN Kedah Perlu Henti Bercakaran Jika Mahu Menang PRU-13
KULIM: Anggota parti komponen Barisan Nasional (BN) di Kedah perlu menghentikan sikap suka bercakaran dan berbalah sesama sendiri, dan menumpukan usaha meningkatkan kerja menguatkan jentera parti menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).
Pengerusi BN negeri  Ahmad Bashah Md Hanipah berkata para anggota partikomponen khususnya pemimpin bahagian, cawangan dan Pusat Daerah Mengundi (PDM)tidak mempunyai masa lagi untuk mengadu domba antara mereka tetapi sewajarnyabekerja keras untuk kemenangan parti.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI BERITA BAIK UNTUK PAKATAN.... kah kah kah...

kah kah kah... ADA GERAKAN ANTI ANAK MADEY.... kah kah kah...

kah kah kah... PENYOKONG DOLAH ZZZ  KINI  TENTANG ANAK MADEY...kah kah kah..

kah kah kah...DI KUALA KEDAH .... KETUA BAHAGIAN SEDANG KENA TIBAI.... kah kah kah..

kah kah kah...DILIHAT SEBAGAI AJEN ANWAR....kah kah kahhh..

LAGI GAMBAR
DI MINATI RAKYAT

------

ORANG RAMAI TAK SABAR MENUNGGU NAK TENGOK MAHATHIR DI HERET KE PENJARA

Posted: 29 Jan 2013 05:00 PM PSTRAKYAT MENUNGGU

Jika menang, Pakatan humban pemimpin rasuah ke penjara – Anwar


KUALA LUMPUR 29 Jan: Pakatan Rakyat bakal menghumban mana-mana pemimpin terlibat rasuah ke penjara sebagai balasan ke atas jenayah dilakukannya, tegas Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim.
Katanya, hukuman setimpal itu wajar dilaksana tanpa mengira latar politik dan ia disepakati pimpinan Pakatan untuk membersihkan sistem pentadbiran negara.
"Jika ada pemimpin di mana-mana peringkat yang mengamalkan rasuah, kita akan pastikan mereka bakal menerima hukuman penjara," katanya di depan 10,000 hadirin pada Ceramah Jelajah Merdeka Rakyat di Pekan Pasir Besar, Gemas, Negeri Sembilan, malam kelmarin.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... RAKYAT NAK TENGOK MADEY KENA SEBAT... kah kah kah..

kah kah kah...RAKYAT NAK TENGOK CASINO GENTING JADI HOSPITAL...kah kah kah..

kah kah kah... RAKYAT NAK TENGOK NAJIB  DI DAKWA BUNUH ALTANTUYA.... kah kah kah...

kah kah kah... RAKYAT NAK TENGOK KES RAZAK BAGINDA DI BUKA KEMBALI.... kah kah kah...

NOTA:
rakyat nak tengok
shahrizat buka kain 
kemudian sharizat kencing berdiri
macam lembu dalam kondo
kah kah kah

LAYARI STESEN  PUNK ROCK
RADIO MENGHASUT
GULINGKAN KERAJAAN
------

ALI RUSTAM JANGAN BIADAP - DAH BERAK TAK BASUH TANGAN

Posted: 29 Jan 2013 04:30 PM PSTKenyataan Media Ketua AMK/Pengerusi Keadilan Melaka berkaitan penghinaan Ali Rustam terhadap Lim Kit Siang

Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) ingin memberi respon mengenai kenyataan terbaharu Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam yang menggelar Penasihat DAP sebagai biadap.

Kenyataan Ali tersebut diberi sebagai respon kepada kenyataan ringkas Kit Siang melalui  laman social Twitter bahawa negara Malaysia seolah tidak selamat bagi kanak-kanak berikutan pemergian mendiang adik William Yau Zhen Zhong.

Membiadapkan mana-mana individu atas satu kenyataan realiti adalah satu tindakan yang tidak matang, khususnya bagi seorang pemimpin veteran seperti Ali. Di saat pemerintahan Umno-BN bangga dengan kedudukan Malaysia di tangga ke-19 daripada 153 negara sebagai negara paling selamat di dunia pada tahun 2011, rentetan kes kehilangan kanak-kanak termasuklah penculikan dan pembunuhan kejam masih lagi berlaku secara berleluasa.

Apakah Ali tidak sedar bahawa memang wujud masalah berlarutan seumpama ini sejak bertahun selamanya, malah tidak terhad kepada kanak-kanak, malah turut menglibatkan wanita dan juga kelompok rakyat yang lemah dan tidak berdaya.

Di saat ada kelompok Cawangan Khas yang diarah mengekor jejak langkah pimpinan-pimpinan pembangkang di seluruh Negara, masih ramai penjenayah yang berlegar secara bebas yang mengancam keselamatan Negara tanpa kita sedar di kiri dan kanan kita.

Tambah menjelekkan mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan sendiri pada Julai 2012 pernah menyebut bahawa kadar jenayah Negara membimbangkan sehingga menggesa kerajaan tidak menyorok keadaan sebenar kepada rakyat.

AMK menyokong kenyataan Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail bahawa wujud keperluan Polis Diraja Malaysia (PDRM) memberi keutamaan kepada agenda keselamatan terutama melibatkan wanita dan kanak-kanak. Inilah keutamaan yang harus diletakkan oleh PDRM.

Ali perlu berhenti membiadapkan pimpinan pembangkang yang peduli dengan permasalahan rakyat, sebaliknya Ali yang perlu lebih bersantun dan berlapang dada menerima kelemahan dan kritikan untuk menambah baik kualiti keselamatan masyarakat seluruh Negara.
Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia
28 Januari 2013------

KALAU AGAMA HINDU HARAMKAN ORANG MELAYU GUNA PERKATAAN NERAKA DAN SYURGA - APA AKAN JADI

Posted: 29 Jan 2013 06:00 AM PSTANA TAK ADA
APA AKAN JADI DENGAN ALLAH
tak ada ana
SIAPA NAK BANTU ALLAH
 KENAPA BIBLE MELAYU SAJA?

Aku pun tak paham kenapa sampai keluarkan fakwa2 ni.. tak boleh kupas dan bincang elok-elok.

 1) Kenapa nama ALLAH takda dalam bible sampai perlu nak dimasukan?

 2) Kenapa bilble bahasa Melayu sahaja Bible lain tak perlu nama Allah? 

3) Kenapa Bible aje diterjemah kepada bm kitab agama lain tak mahu terjemah kepada Bahasa Melayu juga ke?

 Nak juga baca kitab agama hindu, kitab agama budha ni supaya orang melayu cerdik dan pandai berhujah tentang beza agama :) Semua kat dunia ni termasuk diri kita ni bukan hak kita pun tetapi kerana kita diberikan amanah dan "rasa" mempunyai atau kepunyaan maka kita rasa kita berhak mempertahankannya. Jadi terpulang la. on LAGI KUTUKAN TERHADAP FAK WA FAK WEE
Anonymous
on 1/29/13


 
DECEPTION  KOREK KOREK KOREK
Don't Christians understand that it is illegal and devious to change someones name, and even more so your God's name.??? Doing that could land them in hell if their God Yaweh disagree with the name change.!!! 

Christians have changed Yaweh's name to Father, And then they made Jesus the son of the Father./God.!!! Not only that, by calling their Priest Father,they thus made their Priests a God too.!!!

 They also made the Holy Ghost/Pontianak a god.!!! I am sure Yaweh is angry about that because Yaweh is a One God.!!!Refer Bible,.. Isaiah 45:10,11,12. "I am the only god. There is none before Me and none after Me.And there is no Savior accept Me". 

The same deception will happen when Christians change their God's name to Allah. Allah will then also be given the name Father. Then Jesus can be made the son. And by calling their Priest Father, the Priests get to be Allah too.!!! You think Allah would like this.??? This is what Christian deception is about. They must have learned this on LAGI KUTUKAN TERHADAP FAK WA FAK WEE
Publish | Delete | Spam
pak yeh
on 1/29/13
 TAURAT DAN INJIL
Bro , Percaya kepada kitab Injil dan kitab Taurat adalah salah satu rukun iman bagi semua umat Islam. Jadi mengapakah umat Islam dilarang membaca kitab-kitab ini? 

Bila umat Islam membaca buku Harry Porter, Playboy, dan Penthouse, para mufti tak akan larang sebab ramai diantara mereka pun suka melawat laman web lucah dan tonton filem Harry Porter.

 Bila seorang Muslim mendengar lagu rock dan heavy metal yang dinyanyikan oleh orang kafir, para mufti tak ambil kisah mana. Tetapi apabila umat Islam membaca kitab-kitab yang mereka mengaku beriman, maka para mufti macam Harussani akan terus mengamok, mengacau dan meracau. MENGAPA???? 

Sebenarnya penjual-penjual agama macam Harussani adalah penyembah wang Ringgit Dollar. Tuhan mereka adalah Wang Ringgit. Kalimah shahadah mereka ini adalah "Tiada tuhan melainkan Wang Ringgit Riyal Dollar dan Najib adalah Rasul Wang." Mengapakah para mufti nak melarang umat Islam daripada membaca kitab-kitab agama lain? Kerana mereka takut akan on LAGI KUTUKAN TERHADAP FAK WA FAK WEE


-------

SIAPA POLITUS YANG TERPOLITIKUS?

Posted: 29 Jan 2013 05:00 AM PST


NOTA
lihat gambar
dan teka
siapa politikus
yang cekap dan licik
kah kah kah

 SAPA KATA 
NIK AZIZ TAK TAHU POLITIK
SAPA KATA NIK AZIZ TAK FAHAM MEDIA
SAPA KATA NIK AZIZ TAK FAHAM SEMIOTIC

A VERY SHREWD POLITICIAN
kah kah kah
NOTA:
gambar yang mengagalkan 
mimpi najib dan muhyiddin
gambar yang memusnahkan
mimpi hasan ali
gambar yang tak nak di lihat oleh ngo melayu islam
gambar menyakitkan hati fak wa fak wi

gambar menusuk jiwa untuk you ji
kah kah kah


-----

TAIB MAHMUD ANAK JATI SERAWAK YANG ANTI NAJIB

Posted: 29 Jan 2013 12:00 AM PSTDUNIA BOLEH MENGUTUK TAIB MAHMUD
tapi
 taib mahmud ialah anak sarawak jati
hanya taib mehmud 
yang berani menolak kemasukan 
united malays national organisation 
di sarawak
tanpa
kegigihan taib mahmud
gerombolan telah lama  masuk menibai sarawak
sarawak yang kaya akan jadi miskin
macam sabah
KOMENTAR TUKAR TIUB
apa maknanya berita ini
maknanya  adalah kesedihan untuk taib mahmud
maknanya orang setia taib akan digugurkan
bagaimana ini berlaku?
caranya cukup senang
taib akan sediakan satu senarai
taib akan senarai orang yang setia kepadanya
sebagai calon

najib akan ambil senarai dari taib mahmud
tapi dalam poket najib akan keluar senarai baru
senarai ini akan dibacakan kepada media
senarai calon  najib ini akan memotong kepala taib mahmud
senarai najib akan menafikan kuncu kuncu taib mahmud dari menjadi calon

senang  sekali
tapi apakah ini akan berlaku?

berita ini membuktikan ada pergolakan
sedang berlaku antara najib dengan taib
lihat kenapa taib tidak buat kenyataan?
kenapa timbalan presiden buat kenyataan?

ini maknanya taib TIDAK SETUJU
tapi semua bergantung dari response taib mahmud
 ketika ini jika najib menyerang taib mahmud
maka taib mahmud adalah kawan kita
INGAT
  musuh kepada musuh kita adalah kawan

INGAT
 ketika pilihan raya negeri april 2011 dulu
najib telah cuba pinggirkan taib
hinngakan taib terlupa pakai stokin
untuk angkat sumpah
takut abang johari naik angkat sumpah
ini kerja najib

NOTA:
tahukah para pembaca tt
kemana muhyiddin akan pergi
minggu ini?
kah kah kah
IKUT CARA SEMENANJUNG
turun ke jalan raya
'Hanya Najib boleh umum senarai akhir calon parti PBB'
 
Calon Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) yang akan mempertahankan kesemua 14 kerusi Parlimennya pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 hanya akan diumumkan oleh i Najib Razak.

Timbalan Presidennya  Abang Johari Tun Openg juga berkata persoalan sama ada ahli Parlimen dari parti itu akan dikekalkan atau berpindah kawasan juga hanya akan diumumkan oleh Najib.

Pada PRU ke-12 pada 2008, PBB memenangi kesemua kerusi di 14 kawasan Parlimen iaitu Santubong, Petra Jaya, Kota Samarahan, Mambong, Batang Sadong, Batang Lupar, Betong, Tanjung Manis, Igan, Mukah, Kapit, Sibuti, Limbang dan Lawas.

"Saya tidak boleh mengesahkan sama ada penyandang kerusi Parlimen dari PBB akan terus menjaga kawasan masing-masing...hanya tunggu pengumuman Najib merangkap Pengerusi Barisan Nasional (BN)," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat dengan sebahagian daripada 14 ahli Parlimen tersebut di Ibu Pejabat PBB, Jalan Bako, di sini, semalam.

Mesyuarat lebih dua jam itu dipengerusikan oleh  Abdul Taib Mahmud, yang juga presiden parti berkenaan.

Mengulas lanjut, beliau berkata mesyuarat bersama ahli Palimen itu adalah bagi membincangkan persediaan jentera pilihan raya di kawasan yang diwakili mereka.

"Kita juga yakin dapat mempertahankan semua 14 kerusi Parlimen itu," kata Abang Johari, yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Satok.-Tiewnama

TIPU PILIHAN RAYA
TURUN JALAN RAYA

-----

SOALAN UNTUK AHLI FAK WA DAN FAK WI

Posted: 28 Jan 2013 09:55 PM PSTSOALAN UNTUK PEMEGANG 

CHOTA RAJA 

RAJA 

MELAYU

Macam mana ni .... 

Aku mengajar kumpulan koir yang dianggotai oleh non Muslim menyampaikan lagu patriotik yang mengandungi perkataan Allah.

 Macam mana pula hukumnya? on LAGI KUTUKAN TERHADAP FAK WA FAK WEE
Publish | Delete | Spam
HALIMI MN
on 1/29/13
---------

SABAH AKAN JATUH KE TANGAN PAKATAN - GEROMBOLAN HANYA AKAN MENANG DENGAN TIPU UNDI

Posted: 28 Jan 2013 08:47 PM PST SABAH UNTUK SABAHAN
KOMENTAR TUKAR TIUB
kenyataan peguam negara ini dibuat
untuk meredakan ombak
untuk menenangkan keadaan
ombak kadazan bangun melawan
ombak orang dusun bangun melawan
ombak orang murut bangun melawan
sedang ampoh
gerakan  menentang  united malays national organisation di sabah
sedang membakar sabah

nasionalisma sabah sedang membakar
nasionalisma KDM - kadazan dusun murut - sedang merebak

warga kdm - kadasan dusut murut
semuanya melompat masuk menyokong pkr

orang china sabah
bukan 80%
bukan 90%
100% masuk menyokong dap

yang tinggal berkarat
hanyalah pendatang haram 
yang dapat kad pengenalan segera

hakikatnya sabah akan jatuh ke tangan pakatan rakyat
kalau tak jatuh ertinya penipuan undi

BERANI TANGKAP?kalau berani tangkap
malaon ini dulu


Pendakwaan jenayah bakal dikenakan

TAWAU 28 Jan. - Kerajaan akan mengambil tindakan sewajarnya termasuk pendakwaan jenayah terhadap individu yang didapati bersalah berdasarkan pada laporan prosiding siasatan Jawatankuasa Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) yang sedang dilaksanakan di negeri ini.

Peguam Negara, Abdul Gani Patail berkata, pendengaran RCI yang bermula 14 Januari lalu juga akan membolehkan pihak berkuasa terbabit membetulkan kesilapan dan kelemahan yang dikenal pasti.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...LANCHOW BERANI DAKWA.... kah kah kah..

kah kah kah...PERGI LANCHOW LAAAA.... kah kah ka...

kah kah kah.... BERANI  NAJIB DAKWA MADEY?.... kah kah kah..

kah kah kah... ROSMAH LAGI NAJIB TAKUT.... kah kah kla..

kah kah kah...MADEY LAGI KECUT TELOOOO.... kah kah kah


KALAU SABAH TAK JATUH
ERTIMNYA TIPU UNDI
-----

GEROMBOLAN YOU JI FRUS MENONGGENG - KAH KAH KAH

Posted: 28 Jan 2013 08:16 PM PSTGAGAL  
SOROKAN SIONG 
Nasharuddin tidak tersenarai sebagai calon PAS — Nik Aziz

KOTA BAHARU, 28 Jan — Anggota Parlimen Bachok, Nasharuddin Mat Isa tidak disenaraikan sebagai calon PAS pada Pilihan Raya Umum Ke-13, kata Mursyidul Am PAS Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar).

TANGISAN KECEWA
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... YOU JI FRUS MENONGGENG.... kah ka kah..

kah kah kah...HASAN ALI FRUS MENONGGENG...kah kah ka...

kah kah kah... PENYOKONG YOU JI YANG MASI  MENYAMAR DALAM PAS ... FRUS MENONGENG....kah kah kah..

kah kah kah... AJEN AJEN GEROMBOLAN DALAM PAS PUN SAMA FRUS MENONGGENG...kah kah kah..

kah kah kah...HANYA KHIR TOYO GUMBIRA.... kah kah ka..

kah kah kah...KENAPA KHIR TOYO GUMBIRA?... kah kah kah..

kah kah klah...KERANA NASHA  NAK REPAIR GIGI.... kah kah kah

PUNK ROCK

----

PROJEK IC AKAN MENUMBANGKAN KERAJAAN HARAM DI SABAH

Posted: 28 Jan 2013 07:44 PM PST
AJENDA RAKYAT SABAH IALAH
MEGULINGKAN KERAJAAAN HARAM
ini kali laaaaa
 Anifah: Negara bankrap jika bayar royalti 20 peratus
  • Tiewnama
  • 10:40AM Jan 29 2013
 
Rakyat di Sabah jangan cepat berputus asa jika permintaan mereka tidak terlaksana di bawah pentadbiran BN, kata Menteri Luar Anifah Aman.


Sebaliknya, beliau berkata rakyat di negeri ini perlu menyuarakan permintaan mereka agar kerajaan tahu dan mengambil tindakan yang sewajarnya.

"Tidak ada pemimpin di negara ini yang tidak membantu rakyat. Kita tidak sama dengan negara lain kerana kita menjaga rakyat sama ada diminta atau tidak," katanya pada majlis malam mesra bersama pengundi luar kawasan Parlimen Kimanis di Kota Kinabalu malam tadi.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit... INI MUNKEEE BANGANG.... kah kah kah...

kah kah kah... MASIH NAK TIPU RAKYAT LAGI.... kah kah kah..

woit...  RAKYAT SABAH KATA ... INI KALI LAAA...kah kah kah..

kah kah kah... JANGAN TIPU DENGAN BANGKRAP BANGKRAP...kah kah kah..

kah kah kah..MACAM MANA NEGARA BANGKRAP?... kah jkah kah...

woit... DUIT BUKAN BAWA KELUAR BELI  KAPAL SELAM...kah kah akh..

kah kah kah...DUIT TAK KELUAR BELI CINCIN INTAN?.... kah kah kah..

kah kah kah...DUIT TAK KELUAR BELI JET SUKHOI...kah kah ka..

woit... 20% DUIT MINAY PERGI KE  SABAH... kah kah kah..

kah kah kah..20% PERGI KE KELANTAN...GANU... kah kah kah..

woit.. INI 20% DARI YANG DI TEMUI DI SABAH BUKAN 20% KESELURUHAN..... kah kah klaj


ROYALTI ADALAH HAK RAKYAT


NOTA:
bodoh macam teloo 
nak jadi menteri luar
pelik pulak  mi ni spik inglis
lebih baik zainuddin maidin jadi menteri luar
boleh juga kita semua ketawa kah kah kah


----

INI KALI LAAAA... TIPU PILIHAN RAYA TURUN JALAN RAYA

Posted: 28 Jan 2013 07:25 PM PST
 SIAPA MALAON INI?
KOMENTAR TUKARN TIUB
jangan buat bohong
jangan tipu orang ramai
tukar tiub baru pulang dari sandakan
di sana tukar tiub bertemu
dengan sosok yang telah di tahan di bawah ISA
sosok ini bercerita tentang apa yang
sebenarnya berlaku

siapa pemain utama

malah salah satu ketika sosok ini
datang ke kuala lumpur
dipanggil oleh megat junid
ketika itu megat sedang berjudi
di kelana jaya

sosok ini menunggu hingga jam 7:00 petang

jangan bohong
kerajaan  sabah ialah kerajaan haram
kerajaan persekutan ialah kerajaan haram
mendapat kuasa melalui undi tipu

kali ini kalau tipu pilihan raya
kita ke jalan raya

ini kali laaaaah... kata orang sabah
ini kali laaa kita demo hingga  selesai
hingga pru baru dijalankan oleh spr baru
pilihan raya dijalankan dengan bersih dan adil

SIAPA MALAOON INI?
Salleh: Umno Sabah tak terlibat dalam projek IC
 
Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Sabah, Mohd Salleh Tun Said dilaporkan berkata bahawa Umno negeri itu tidak terlibat langsung dalam pengeluaran IC Projek kepada rakyat asing yang didakwa sesetengah pihak sebagai usaha mengubah demografi Sabah yang menguntungkan  parti itu.

Beliau dilaporkan berkata demikian dalam temuramah dengan  lamanweb Sabahkinitv yang setakat ini menyiarkankan berita-berita mengenai pembangkang dan BN.KALAU TIPU PILIHAN RAYA
TURUN
KE JALAN RAYA

------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT