Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


APA ITU SHIAH - MALAM RABU INI

Posted: 16 Dec 2013 07:00 PM PST
APA ITU  SHIAH?
siapa dia imam khomeini?
ada apa di iran tahun 1979
apa dia revolusi iran

wartawan dari the malaysian insider
wartawan dari malaysia kini
wartawan dari suara keadilan
akan bertanya
akan menanya
tuan haji mat sabu
di studio radio bangsar utama


MALAM RABU  INI
18 DISEMBER 2013
SIARAN LANGSUNG


JAM 9:30 MALAM
MAT SABU  BERSAMA WARTAWAN

WARTAWAN AKAN  HADIR
The MalaysianInsider 
MalaysiaKini
Suara Keadilan 

TV SELANGOR
akan membuat siaran langsung

JUSTERU
warga malaysia
diseluruh alam
dijemput melayari
radio bangsar utama 

warga  di sekitar kuala lumpur
di jemput datang ke studio
radio bangsar utama
52C jalan kemuja
bangsar utama-------------JADIKAN DEMO BUDAYA KITA

Posted: 16 Dec 2013 06:30 PM PST
TAHNIAH
 MASIH BANYAK 
YANG BANGANG
jika semua bijak
mampoos susah
nak hasut rakyat
turun ke jalan raya
kah kah kah

DARI FACE BOOK

Tak sangka, orang yang sebijak Datuk Seri Abdul Wahid Omar ini pun sanggup buat kenyataan bebal selepas masuk kerajaan. Malang sungguh, makin pupuslah Melayu cerdik kini.

JAWAPAN DARI ORANG RAMAI


BAGUS ADA MENTERI BANGANG
oarang ramai naik bengang
maka semua diminta keluar berdemo
pada malam 31 dosember ini
di dataran merdeka
sila pakai hitam
sila pakai kuning
sila pakai hijau
------------

PENJUAL UBAT SEDANG BERGADUH

Posted: 16 Dec 2013 06:00 PM PST

WAJIB TONTON
ini klip cult classic
para penjual ubat sedang tuduh menuduh

HEBAT
semua mengaku betul 
semua mengaku ubat terbaik
semua mengaku ubat mujarab mujarab
semua mengaku online

UBAT 
ditujukan untuk orang melayu
ubat pelali
ubat kuat
ubat kebal
ubat tak lut

PEJUAL UBAT ONLINE DENGAN TUHAN
inilah buktinya
bahawa ubat yang dijual ini
hanya candu untuk orang ramai
----


-----------

DEMO DATARAN MERDEKA

Posted: 16 Dec 2013 05:30 PM PST
 DEMO
TAHUN BARU
 DATARAN MERDEKA
PAKAI HITAM
 

Kepada semua anak muda agar bangun dan lawan, Negara ini milik rakyat. Rakyat sdg dipijak dihimpit ke dinding... Kita tiada pilihan selain melawan! Kita tiada pilihan selain jalanan!! Masanya sudah tiba... 31|12|13. KUASA DI TANGAN RAKYAT!- Dataran Merdeka

Down to the regime! #share
 —

----------

DUIT BAWAH BANTAL

Posted: 16 Dec 2013 05:00 PM PST
DAKWAAN RASUAH MELIBATKAN PEGUAM NEGARA:
KEADILAN AKAN BUAT LAPORAN KE PIHAK BERKUASA HONG KONG

Malaysia baru-baru ini dikejutkan dengan satu akuan bersumpah yang dibuat oleh Mat Zain Ibrahim, bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur mengenai perbincangannya dengan  Shafee Abdullah, seorang peguam yang selalu mewakili tokoh-tokoh Umno. Akuan bersumpah itu berkisar tentang banyak dakwaan penyelewengan melibatkan Gani Patail, Peguam Negara tetapi dakwaan yang paling besar adalah dakwaan rasuah bersabit kes tuntutan bertindih Pulau Batu Putih di Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ).

Di dalam akuan bersumpahnya,Mat Zain Ibrahim telah membuat kenyataan berikut (muka surat 24, perenggan 54(f)):

"…
f.          Sehubungan perkara ini Shafee menambah secara serious, mengatakan kepada saya "you will not believe your eyes if you were to see the amount of cash that was transferred into Gani's account in Hong Kong…"

Kenyataan bersumpah seorang bekas pegawai kanan polis yang pernah menyiasat pimpinan utama negara termasuk  Mahathir Mohamad dan  Daim Zainuddin ini membawa kesan besar kepada negara. Hal ini berkepentingan awam kerana dakwaan yang dibuat oleh  Shafee Abdullah itu bukan sahaja menjejaskan krebiliti dan kebolehpercayaan terhadap sistem undang-undang negara kerana ia dibuat terhadap Peguam Negara, malah ia melibatkan kedaulatan negara apabila wilayah negara jatuh ke negara jiran.

Walaupun akuan bersumpah ini telah dibuat dan diedarkan hampir sebulan lalu oleh Mat Zain Ibrahim, sehingga kini masih belum ada tindakan konkrit diumumkan.

Saya memandang serius dakwaan bahawa ada unsur sogokan dalam pengendalian kes Pulau Batu Putih yang melibatkan Gani Patail seperti yang didakwa oleh Shafee Abdullah. Memandangkan dakwaan itu dibuat di dalam akuan bersumpah oleh seorang bekas pegawai kanan polis yang bersedia mempertahankannya di dalam dan luar mahkamah, saya percaya dakwaan bahawa ada unsur sogokan perlu disiasat sepenuhnya.

Oleh yang demikian, sebagai Ahli Parlimen dan Pengarah Eksekutif badan pemantau rasuah National Oversight & Whistleblowers Centre (NOW Centre) saya telah membuat keputusan untuk menghubungi pihak berkuasa Hong Kong untuk membawa perkara ini ke perhatian mereka bagi siasatan lanjut. NOW Centre telah menjalin hubungan yang baik dengan pihak berkuasa Hong Kong dan beberapa Ahli Parlimen Hong Kong semasa siasatan terhadap dakwaan salah laku rasuah Musa Aman dibuat di Hong Kong tahun lalu.

Saya akan menghantar laporan dan permohonan rasmi kepada Encik Rimsky Yuen, Setiausaha Keadilan Hong Kong, Encik Keith Yeung, Pengarah Pendakwaan Awam Hong Kong dan YB James To, Ahli Parlimen Hong Kong untuk mendapatkan kerjasama pihak berkuasa Hong Kong menyiasat dakwaan wang sogokan dimasukkan ke akaun  Gani Patail di Hong Kong.

Setakat pengetahuan saya mengenai pihak berkuasa Hong Kong, mereka berkuasa menyiasat urusniaga pemindahan wang ke akaun di Hong Kong jika ia disyaki melibatkan rasuah atau penggubahan wang haram (money laundering).

Saya percaya jika siasatan dapat dimulakan di Hong Kong, Kerajaan Malaysia tidak ada pilihan lain kecuali memberi maklumbalas mengenai perkara ini dan mengambil langkah-langkah wajar untuk menggantung sementara perkhidmatan Gani Patail sehingga siasatan di Hong Kong selesai.


RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi

16 DISEMBER 2013 


KAH KAH KAH 
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


Abdul Gani Patail
KUALA LUMPUR - Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail sedia memberi surat kuasa kepada Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli untuk memeriksa akaun bank di mana-mana negara, kononnya beliau menerima wang sogokan berkaitan tuntutan bertindih Pulau Batu Putih.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..MACAM LAH  ORANG RAMAI BANGANG... kah kah kah..

kah kah kah... MESTI ADA AKOUN LAIN... kah kah kah..

kah kah kah...MANA NAK JUMPA  DUIT ITU... kah kah kah..

kah kah kah..ENTAH ENTAH SUROK BAWAH BANTAL... kah kah kah


---------------

KETUNGGULAN MELAYU

Posted: 16 Dec 2013 06:00 AM PST
NOTA
uitm ialah contoh
ketunggulan melayu ooops... 
keunggulan melayu

KEUNGGULAN 
TIDAK TERHINGGA
 Ranking UiTM merosot: Bekas Naib Cancelor gesa tubuh jawatankuasa khas
Kerajaan seharusnya menilai semula peranan Universiti Teknologi Mara (UiTM) setelah kedudukan universiti itu mencatatkan kemerosotan di peringkat tempatan dan antarabangsa, kata  Dr Ibrahim Abu Shah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI SATU BERITA FITNAH... kah kah kah..

kah kah kah..UITM TAK PERNAH JATUH RANKING.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK PERNAH GOYAH RANKING.... kah kah kah...

woit...DALAM DUNIA INI HANYA ADA SATU UITM... kah kah kah..

kah kah kah... UITM HANYA UNTUK MELAYU... kah kah kah..

kah...DALAM DUNIA MANA ADA UNIVERSITI HANYA UNTUK MELAYU..kah 

kah kah kah...RANKING RANKING INI KARUT... kah kah kah..

kah kah kah..ITU PASAL UITM HANYA UNTUK MELAYU... kah kah

kah kah... UITM TETAP UNGGUL DALAM KEBODOHAN. kah..

kah kah kah..UITM TETAP BANGANG DALAM KEBANGANGAN...  kah


LAGI
 KEUNGGULAN UNIVERSITI

NOTA
siapa boleh teka
siapa salah saorang lembaga pengarah uitm
kah kah kah

----------

AWAS AWAS - NAJIB SENYAP

Posted: 16 Dec 2013 05:00 AM PST
PELABURAN PETRONAS BERJUMLAH RM15.8 BILION DI KANADA BERISIKO TINGGI

PETRONAS memeterai perjanjian pelaburannya yang terbesar mutakhir ini apabila ia memuktamadkan pembelian Progress Energy Resources Corporation yang berjumlah C$5.2 bilion (bersamaan RM15.8 bilion). Urusniaga itu dimuktamadkan akhir tahun 2012 bertujuan membolehkan PETRONAS menguasai rezab gas asli dari batuan (shale gas) di kawasan British Columbia.

Walaupun secara umumnya pelaburan PETRONAS sebelum ini tidak dipertikaikan oleh masyarakat, pelaburan sebesar RM15.8 bilion wajar diberi perhatian yang lebih.

Ini berikutan beberapa perkembangan terkini yang menunjukkan bahawa pelaburan gas asli batuan (shale gas) adalah berisiko tinggi dan syarikat-syarikat lain sudah banyak mengalami kerugian besar.

Pada ketika PETRONAS merundingkan pembelian Progress pada harga yang memecah rekod itu (sekitar tahun 2012), beberapa syarikat besar dunia yang telah lebih awal melabur di dalam gas asli batuan kerugian berbilion ringgit.

Rekod menunjukkan bahawa syarikat-syarikat terbabit mengalami kerugian berbilion ringgit akibat pelaburan di dalam rezab gas asli batuan:

1.      Pada 27 Julai 2012, syarikat gas asli terbesar Kanada iaitu Encana Corporation telah kerugian C$1.7 bilion (bersamaan RM5.2 bilion) apabila ia terpaksa melupuskan nilai (write down) pelaburannya di dalam rezab gas asli batuan yang tidak memberikan pulangan seperti yang dirancang. Encana Corporation juga mengumumkan bahawa ia akan lebih banyak menanggung kerugian dari operasi dan rezab gas asli batuan di masa hadapan.
2.      Syarikat gas British iaitu BG Group juga melupuskan nilai (write down) pelaburannya dalam operasi gas asli batuan sebanyak US$1.3 bilion (bersamaan RM3.9 bilion) dalam bulan Julai 2012.
3.      Sekitar Julai 2012, syarikat minyak dan gas Australia iaitu BHP telah kerugian US$2.5 bilion (bersamaan RM7.5 bilion) apabila pelaburannya yang membeli rezab gas asli batuan dari Chesapeake Energy setahun sebelum itu jatuh merudum sepanjang tahun 2012. Dalam tempoh hanya setahun, nilai pelaburan BHP susut hampir separuh dari nilai pelaburan asal.

Perkembangan-perkembangan ini menimbulkan tanda tanya kerana nampaknya hanya PETRONAS yang beriya-iya menyertai pelaburan gas asli batuan dengan melibatkan pelaburan yang terbesar pernah dibuat di dalam satu urusniaga, pada ketika syarikat-syarikat lain mengalami kerugian besar dalam industri itu.

Kerugian-kerugian yang dihadapi oleh Encana, BG Group dan BHP diketahui umum dan berlaku sekitar bulan-bulan PETRONAS merundingkan pembelian dari Progress Energy itu. Secara logiknya, PETRONAS wajar lebih berhati-hati memasuki industri yang sedang mengalami kerugian besar.

Oleh sebab itu, wajarlah PETRONAS dan Perdana Menteri melaporkan secepat mungkin kepada rakyat kedudukan sebenar pelaburan berjumlah RM15.8 bilion itu. Adakah PETRONAS terpaksa melupuskan nilai (write down) pelaburannya seperti mana syarikat-syarikat lain kerana harga gas asli di Amerika Utara kekal rendah pada harga US$3.37 setiap MMBTU, berbanding harga sebelumya di antara US$7 ke US$12 setiap MMBTU (tahun 2008 ke 2010).

Episod pembelian Progress Energy yang menimbulkan tanda tanya ini membuktikan perlunya badan pengawasan yang lebih kukuh ke atas pelaburan besar PETRONAS dan bukannya diserahkan kepada Perdana Menteri semata-mata. Saya akan terus membentangkan fakta dan analisa yang menimbulkan beberapa keraguan mengenai urusniaga ini setiap hari sepanjang minggu ini agar Perdana Menteri memberi maklumbalas sewajarnya.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi

16 DISEMBER 2013 


-------

SIAPA COOL SIAPA POYO

Posted: 16 Dec 2013 01:30 AM PST
 ROSMAH MANSOR COOL
Rosmah mansur cooollll...sebab dia dapat tipu najib dgn mengaku anak dara....sampai sekarang najib tak tahu turrrr.....najib juga cooollll...sebab tiap tiap malam pakai jari hantu je jolok untuk adjust mimpi kamasutra....hehehehe...paling poyo...zahid hamidi dengan jakim ler...

siapa lagi...bangang...tipu..sial...babi....kayu...plastik...musang king...d24...ox....ganja...taik pusat....taik kuku...dan hari hari jolok jubur dengan jari hantu ni kalau taik tak kuar habis.....heheheheheh....mesti mak dia menyesal lahirkan dia ni.....hahahhahaa on SIAPA COOL SIAPA POYO
Manchuria candidate
on 12/16/13
 SAMY VELU POYO
Samy Velu calun paling poyo. lah Mr Ayoyo. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/15/13
 GAG JOHAN
Paling Cool Malaysian Gag Johan..paling Poyo paling menyampah..paling Ketegaq big mama.. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/15/13
 MAT SABU SHIAH
mat sabu poyo...takut nak saman...kalau duit tak cukup...kita bwklah tin milo...jgn gelak..sapa gelak kena bwk tin..yang lain ikut belakang...kata terucap harus dikota..jgn bermain madah dgn kami pengundi setia pakatan rakyat..satu datang kami kawan...dua datang kami lawan...takmau saman jgn cakap nak jumpa lawyer lah lain kali....sambung balik...tiga datang kami tunggu..

 empat datang kouta penuh..permainan bermula..karom lah apa lagi....kah kah kah...woit..ingat pesan ustad...ini semua ketentuan dari allah..jgn marah...buang masa saja..hari hendak berganti...nak saman ke tak ni..? ataupon senang gini...mat sabu shiah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 LAGI UNTUK NURUL
NURUL IZZAH AIDILFITRI PALING COOL... LEPAS BEBERAPA KALI RAYA MASIH APPEAR DI WALL TT. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Wan Sahabiri
on 12/14/13
 ANUGERAH BOPENG
Assalamualaikum Yang Berbahagia Encik Gagal Tukar Tiub . Mohon ditambahkan Anugerah Muka Paling Bopeng dalam senarai tahun ini . Calon yang dimajukan adalah Tengku Fraud . Ini adalah karena mukanya yang terlalu bopeng , melilit seolah-olah daging punggung telah tumboh melata di kepala Tengku Fraud . Mohon tuan pertimbangkan . Yang Benar , En Shahnaz Kakitangan Kerajaan on BERITA BAIK UNTUK RAKYAT SEDUNIA
Anonymous
on 12/14/13
 BERJAYA MENGHASUT ADALAH COOL
Gua cadangkan anugerah poyo ni patut diberi kepada.orang tua bangkai yang idup sorang yang tk dpt dipastikan kotey nye boleh pakai ke tak sbb da tua nk mampus tp tk de zuriat.siang malam menyalak dan menghasut bg menghilag kn gundah di hati.lu la situa kutuk yang paling layak menggondol anugerah poyo tu. on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 ROSMAH JANTAN KE BETINA
Paling Poyo yang jantan nye laki najib..yang nine si laki bik mama.. Paling Cool..salahudin ayub..paling blurrrr ..si zeti muka tak de perasaan..kahkahkah... Paling bangang forever..zul bisul Gagalist cool..tt larr..kahkahkah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13
 INI SENARAINYA
TT.... poyo: 1. hasan malik 2. zaid hamdi 3. adnann mansoor 4. rosemah blurr: 1. kahzim 2. din ayam 3. azmeng 4. haron taib cool: 1. khalid mb 2. mat sabu 3. fauziah 4. aisyah on SIAPA COOL SIAPA POYO
Anonymous
on 12/14/13------------

ROTI NAJIB TAK LAKU

Posted: 15 Dec 2013 11:30 PM PST
Bukti gred A dan B: KDN seperti pembekal telur ayam, kata PAS


PAS menyifatkan Kementerian Dalam Negeri (KDN) seperti "pembekal telur ayam" apabila agensi itu mengatakan mereka mempunyai bukti gred A dan B berhubung penglibatan Mohamad Sabu dengan fahaman Syiah.
Ketua Penerangan PAS, Mahfuz Omar, berkata kenyataan KDN mengenai hanya 1,500 rakyat Malaysia menjadi pengikut Syiah membuktikan fahaman itu bukan satu ancaman besar, tetapi digunakan untuk mengalihkan perhatian rakyat daripada kenaikan kos kehidupan.
"Apa bukti gred A, gred B KDN? Macam pembekal telur ayam yang ada gred A, gred B dan Omega 3.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... KAH KAH KAH.... kah kah kah..

kah kah kah...KDN DAH MULA JUAL TELOOOO.... kah kah kah..

woit... LARIS ROTI ROSMAH.... kah kah kah

kah kah kah... TAK LAKU   ROTI NAJIB.... kah kah kah..

kah kah kah... ROTI NAJIB TAK ADA TELOOO.... kah kah ka


----------

PROJEK TIPU RAKYAT

Posted: 15 Dec 2013 09:30 PM PST


KOMENTAR TUKAR TIUB
1 - tidak membebankan
2 - lebih murah berbanding dengan ....

ini adalah dua kenyatan  klise
yang memualkan
yang digunakan untuk menipu
oarang ramai
SPAD jamin tambang tak membebankan

Isu kenaikan kadar caj tambang bas sekolah: Kadar baru akan diumum sebelum sesi persekolahan 2014 bermula

Kuala Lumpur: Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) memberi jaminan, kadar caj tambang bas sekolah yang baru akan diumumkan sebelum sesi persekolahan 2014 bermula. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... KALAU TAK MEMBEBANKAN  MENGAPA NAIKKAN... kah kah kah..

kah kah kah... KALAU  TAK NAK JADIKAN BEBAN... kah kah kah..

kah kah kah... TAK PERLU NAIKKAN TAMBANG ... kah kah kah


------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT