Nuffnang

Pengikut

ALHUSSEYN

sumber :-

ALHUSSEYN


Ini dia bakal Menteri Pendidikan Malaysia jika PR perintah

Posted: 08 Sep 2013 06:31 AM PDT

Ketua Dewan Pemuda Pas, Nasrudin Hassan berkata, Pas telah membentuk Kabinet bayangannya sendiri selain berperanan sebagai penyemak kepada kerajaan sedia ada.

 "Saya telah dilantik sebagai Menteri bayangan Pendidikan. Timbalan Ketua Pemuda Pas dan Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz sebagai Menteri bayangan Kementerian Belia dan Sukan dan Ahli Parlimen Kuala Krai, Dr. Mohd. Hatta Ramli memegang portfolio Menteri Kewangan.

Beliau tidak pula menyatakan apa pula portfolio yang disandang oleh Tuan Guru Presiden Haji Hadi.Mungkin Nasrudin lebih suka supaya orang ramai berteka teki mengenainya! Mungkin juga nak jaga hati seseorang?

 Aku tertarik dengan pendedahan Nasrudin ini. Terfikir kepada ku, kalau dua orang ahli parlimen yang baru saja dilantik sudah boleh jadi Menteri bayangan Pendidikan dan Kementerian Belia dan Sukan, nak tahu bagaimana pula gerangannya dengan mereka yang telah punya pengalaman yang lebih lama lagi; umpamanya Khalid Samad (2 penggal), Mahfuz Omar (3 penggal), Mujahid Hj Yusof Rawa (2 penggal) – sekadar menamakan beberapa nama.

 Dan bagaimana pula dengan kedudukan Timbalan Presiden Mat Sabu? Walaupun beliau kini tidak lagi merupakan seorang Ahli Parlimen, tetapi kita jangan lupa bahawa Mat Sabu juga banyak pengalaman.Takanlah kita nak lupakan jasa Mat Sabu dan meminggirkan beliau begitu sahaja?

 Beliau pernah mewakil parlimen Nilam Puri, Kubang Kerian, dan Kuala Kedah.

 Walau bagaimana pun aku tertarik juga dengan kenyataan Pakar perlembagaan Abdul Aziz Bari Abdul Aziz yang mengulas kenyataan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddindan juga Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hassan kerana membangkitkan soal kabinet bayangan di sini

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT