Nuffnang

Pengikut

Biaqpila

sumber :-

Biaqpila


Najib 'langgar' peraturan kerajaan sementara?

Posted: 06 Apr 2013 09:00 PM PDT


KUALA LUMPUR: Tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang menandatangani Ikrar Integriti Pilihan raya bersama Trasparency International Malaysia pada 20 April lalu disifatkan sebagai kosmetik semata-mata.

Ini kerana, baru sahaja empat hari parlimen dibubarkan, semalam Najib Tun Razak pula mengumumkan tiga projek pembangunan di Cyberjaya membabitkan kos keseluruhan mencecah RM8 bilion bermula tahun ini.

Bagi Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar, Najib telah menipu rakyat negara ini dengan apa yang pernah dijanjikan sebelum ini.

Katanya, Najib dilihat telah menyalahgunakan kuasa apabila mengumumkan projek berskala mega sedangkan ianya penyalahi garis panduan kerajaan sementara.

"Sepatutnya dia tidak ada hak untuk mengumumkan apa-apa projek dan dia hanya boleh buat urusan pentadbiran sahaja misalnya soal gaji kakitangan awam," kata Mahfuz ketika dihubungi Harakahdaily.

Beliau turut meminta rakyat negara ini melihat sendiri pemimpin parti dan kerajaan BN yang secara terang-terangan telah membohongi mereka.

"Adakah rakyat Malaysia masih ingin memilih pemimpin dan kerajaan yang pembohong?" soal Mahfuz.

Semalam, Najib mengumumkan tiga projek iaitu merangkumi pembinaan sebuah masjid, 2,500 unit rumah kediaman termasuk 794 unit di bawah Projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) serta pembangunan pusat bandar Cyberjaya.

Perdana Menteri berkata, pembinaan masjid bernilai RM62 juta yang mampu memuatkan 8,500 jemaah akan dibina di atas tapak seluas 6.8 hektar dan dijangka siap pada 2015.

Selain pembinaan masjid, Perdana Menteri turut mengumumkan pembangunan projek perumahan di tapak seluas 43.6 hektar dengan kos RM1.2 bilion.

Katanya, sebanyak 2,500 unit rumah dan komersial akan dibina dalam satu persekitaran unik dan kondusif pada harga mampu milik untuk rakyat kategori profesional dan pendapatan sederhana berharga antara RM220,000 dan RM250,000.

HD


NAK TAU CARA CAJ HANDPHONE DI MANA SAJA ANDA BERADA?

LAWAK AHAD: PEKENA CIKGU

Posted: 06 Apr 2013 06:00 PM PDT


Gambar Hiasan

"Cikgu : Cikgu nak tanya ibu2 kamu kerja apa...

Apa kerja ibu kamu Amin?

Amin : Keje Lawyer

Cikgu : Wah bagus ye, kamu pulak Hassan?

Hassan : Tak bekerja, surirumah je

Cikgu : Bagus jugak tu, rajin ibu kamu. .kamu pulak Abu?

Abu : Ibu saye kat hospital (Menangis Teresak-esak)

Cikgu : Oh maafkan cikgu, cikgu x sengaja..ibu kamu sakit apa ya?

Abu : Ibu saya keje Nurse la wakakaka cikgu kne game ..... *1 kelas ketawa*

Cikgu : Makan tapak kasut jugak kang Abu ni"Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT