Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


KEADILAN isytihar ‘perang’ di Johor, Sabah & S’wak tumbangkan BN

Posted: 04 Jan 2013 07:48 PM PST

KEADILAN isytihar 'perang' di Johor, Sabah & S'wak tumbangkan BN

Belia Pertubuhan Pakatan Perubahan Sabah (PPPS) sedia berdiri bersama Pakatan menumbangkan BN pada PRU 13.

KUALA LUMPUR 4 Jan: KEADILAN bakal meniupkan semboyan 'perang' di negeri kubu kuat Umno – Johor, Sabah dan Sarawak bagi mencapai misi Pakatan Rakyat untuk menawan Putrajaya dalam Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13).

Menurut Naib Presiden KEADILAN, Tian Chua, persaingan sengit yang akan berlaku di tiga negeri itu pastinya memberi tamparan hebat buat Umno BN.
"Kerusi panas bagi KEADILAN, banyak di Johor, Sabah dan Sarawak. Kita akan tumpu untuk rampas lebih banyak kerusi di semua negeri ini daripada Umno BN

"Medan perang penentuan akan berlaku di ketiga-tiga negeri ini, walaupun kita sedar kerusi-kerusi berkenaan sejak dulu tidak pernah jatuh kepada Pakatan," katanya kepada Keadilan Daily.
Ditanya mengenai sasaran kemenangan, Tian berkata, secara komited Pakatan boleh memenangi 25 hingga 30 kerusi di negeri-negeri tersebut.


"Target kerusi daripada tiga-tiga negeri ini kita boleh dapatkan secara total, 25 hingga 30 kerusi.
"Untuk memerintah kita perlukan 112 kerusi secara minimum. Untuk menang selesa, kita perlukan 120 kerusi," jelas Ahli Parlimen Batu itu.

Belia Pertubuhan Pakatan Perubahan Sabah (PPPS) sedia berdiri bersama Pakatan menumbangkan BN pada PRU 13.Tian berkata, kehadiran Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim disambut ribuan rakyat setiap kali turun padang ke sana menyebabkan Perdana Menteri dan Timbalannya 'panas punggung'.
"Kali ini boleh dikatakan semua kerusi panas ditandingi kedua-dua pihak. Kita nampak Johor, Sabah dan Sarawak merupakan negeri untuk kita lihat bagaimana penerimaan rakyat," katanya tanpa menamakan senarai kerusi terbabit.

"Sebab itulah Najib (Razak) dan Muhyiddin (Yassin) setiap dua minggu ulang alik ke Johor, Sabah dan Sarawak," sambung Tian.HA..HA ASKAR MELAYU PUN KENA TIPU...NASIB ADA NAMA ASKAR MELAYU...

Posted: 04 Jan 2013 07:46 PM PST


 NASIB ADA LAGI NAMA ASKAR MELAYU.LAIN-LAIN SEMUA TELAH TERGADAI...FIKIR-FIKIR SENDIRI LA...

PM: Siapa boleh jamin askar Melayu tanpa k'jaan ini?"Siapa boleh jamin masa depan kita, siapa boleh menjamin kelangsungan Rejimen Askar Melayu Diraja tanpa kerajaan yang ada hari ini, tepuk dada tanya selera," kata perdana menteri.

KEADILAN terus bongkar salah guna wang pencen tentera

KUALA LUMPUR 4 Jan: KEADILAN hari ini akan meneruskan siri pendedahan penyelewengan berhubung anugerah kontrak kepada Awan Megah Sdn Bhd sehingga menyebabkan salahguna wang pencen tentera berjumlah RM160 juta.
Pendedahan oleh Pengarah Strategi, Rafizi Ramli dan Ketua Wanita, Zuraida Kamaruddin itu akan dibuat pada sidang media di ibu pejabat parti, Petaling Jaya 11 pagi ini.
(B

Najib beri projek Puspahanas kepada Awan Megah & syarikat berus gigi

Posted: 03 Jan 2013 11:16 PM PST

Najib beri projek Puspahanas kepada Awan Megah & syarikat berus gigi


PETALING JAYA 4 Jan: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menganugerahkan projek penswastaan pembinaan Pusat Pengajian Pertahanan Nasional (Puspahanas) milik Kementerian Pertahanan kepada Awan Megah Sdn Bhd dan sebuah syarikat pengeluar berus gigi ketika menjawat Menteri Pertahanan.
Dalam sidang media hari ini, Pengarah Srategi KEADILAN, Rafizi Ramli menunjukkan bukti penganugerahan tersebut melalui satu surat perjanjian yang ditandatangani pada 8 Jun 2005.


Rafizi berkata, Kementerian Pertahanan memindahkan tiga bidang tanah iaitu PT220 (96.825 ekar), Lot 1158 (45.42 ekar) dan PT216 (81.085 ekar) sebagai balasan.
Perkara itu turut dinyatakan dalam surat perjanjian yang dilampirkan.
Menurut beliau, melalui semakan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Awan Megah tidak membuat sebarang aktiviti sejak ia ditubuhkan.

"Oleh kerana Awan Megah adalah syarikat Ali Baba, ia terpaksa lantik GuppyUnip Sdn Bhd (sebagai rakan kongsi).
"GuppyUnip dikuasai Cheong Chow Koh, melalui pegangan (saham) dari syarikat utamanya, Unip Berhad, sebuah syarikat pengilang berus gigi," dedah Rafizi di ibu pejabat parti.


Tambah beliau, semakan melalui SSM menunjukkan GuppyUnip ditubuh pada 9 Disember 2009 dan tiada pengalaman dalam bidang pembinaan.

(Berita menyusul)


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT