Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


VIDEO - BUKTI PM PENGARUHI MAHKAMAH?

Posted: 19 Mar 2012 11:59 AM PDT


AdlyZahari

0
sumber :-

AdlyZahari


DEBAT

Posted: 19 Mar 2012 05:20 PM PDT

  • Semalam banyak SMS dan persoalan orang ramai pada saya bahawa benarkah saya akan berdebat dengan Datuk Ali Rustam pada 15 April 2012 di MITC?
  • Sebelum saya nyatakan pendirian, maka kita harus melihat senario semasa politik di Melaka.
  • Terutamanya majlis-majlis ceramah. Ceramah PR hari ini dimeriahkan lagi dengan ceramah BN disebelah.
  • Pembesar suara BN dihalakan pada pentas PR, pembesar suara PR dihalakan pada pentas BN. Kita semua ceramah serentak. Kadang-kadang penceramah jadi "loktang@sawan".
  • Unsur-unsur provokasi juga pasti merisaukan pasukan keselamatan. Persoalannya sampai bila rakyat boleh bersabar tak kira PR atau BN.
  • Jalan terbaik, kita bercakap satu pembesar suara, satu pentas dan satu Malaysia boleh dengar. Kita berdebat!
  • Ada anak anak muda yang sudah buat banner dan siarkan dalam FB tentang debat 15 April 2012, tentang Pembangunan atau pemborosan Melaka?.
  • Jawapan saya tentang 15 April, saya tunggu respond Datuk Ali, saya secara peribadi bersedia Debat pada 15 April 2012.
  • Debat bukan mencari menang atau kalah. Membina minda kelas pertama generasi Melaka adalah keutamaan kita. Jom Debat!

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Kembar Palsu Curi Identiti "Rompak" Wang Rasuah Najib Altantuya!

Posted: 19 Mar 2012 03:00 PM PDT

Satu lagi bukti baru telah muncul bahawa pendaftaran kewarganegaraan di Sabah adalah di lubuk mudah untuk mencuri identiti orang lain.

Ia juga bukti bagaimana Projek IC yang dimulakan bekas Perdana Menteri, Mahathir, sudah sampai ke tahap paling membimbangkan buat rakyat di negeri di bawah bayu ini.

Dalam sidang akhbar yang diadakan di sini, peguam Ansari Abdullah berkata beliau telah didatangi oleh bapa pemegang MyKad, Junaidi Justin, yang identitinya telah dicuri.
Read More / Baca Lagi >>

Fitnah Video Seks: Scotland Yard, CIA Boleh Bersihkan Nama Anwar

Posted: 19 Mar 2012 02:51 PM PDT

MAJORITI blog-blog pro UMNO hari ini membangkitkan persoalan mengenai video seks kedua yang melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim tapi kali ini dirakamkan di Thailand.
Video Seks: Scotlard Yard, CIA Boleh Bersihkan Nama AnwarWalaupun soal video seks kedua ini bukanlah pertama kali dibangkitkan malah telah beberapa kali menjadi isu sebelum ini, tapi dilihat dari banyaknya blog-blog pro UMNO yang membangkitkan isu tersebut, membuatkan penulis tertanya-tanya sama ada adakah kali ini video tersebut benar-benar akan diedarkan?
Penulis mendapat maklumat dari badan-badan kajiselidik yang rapat dengan PAS, isu video seks Anwar yang pertama itu masih panas dibincangkan di kalangan rakyat sehingga sekarang.  Walaupun pelbagai penjelasan dan persoalan telah dibangkitkan, tapi isu tersebut masih lagi dikatakan menjadi faktor penentu hidup mati masa depan politik Anwar dalam pilihanraya akan datang.
Menurut kaji selidik itu lagi, persoalannya yang menjadi buah mulut rakyat ialah bukan Anwar sebagai individu melakukan zina tapi Anwar sebagai PEMIMPIN berzina!!
Read More / Baca Lagi >>

Khalid berbincang dengan syarikat Perancis, UK tentang pengurusan air

Posted: 19 Mar 2012 02:45 PM PDT

PETALING JAYA, 19 Mac — Menteri Besar Selangor mengadakan perjumpaan dengan dua operater air antarabangsa dalam persiapan untuk mengambilalih industri perkhidmatan air daripada syarikat konsesi.

Tan Sri Khalid Ibrahim berkata bahawa syarikat Suez Environment yang berpangkalan di Perancis dan Wessex Water dari Britain bersedia untuk berkongsi kepakaran pengurusan air bersama Selangor agar modelnya bukan sahaja efisyen tetapi mampu berdaya saing.
Read More / Baca Lagi >>

Kerajaan Selangor Sedia Selesaikan Kes 20 Tahun “Railway Lines”.

Posted: 19 Mar 2012 02:44 PM PDT

 
SHAH ALAM 19 MAC : Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan, Iskandar Abdul Samad bersedia untuk turun menemui bekas penghuni 'Railway Lines' Sungai Buloh bagi mencari penyelesaian kepada kes mereka yang berlarutan hampir 20 tahun.
"Saya yang mengalas Exco Perumahan sentiasa bersedia untuk berjumpa dengan penduduk.
Read More / Baca Lagi >>

Dana KWSP mencecah RM444.5 Billion.. Najib tentu gembira....!!!

Posted: 19 Mar 2012 02:43 PM PDT


Dengan jumlah dana terkumpul yang mencecah USD145,570 Juta atau bersamaan dengan RM444,593 Juta, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)rakyat Malaysia telah tersenarai sebagai yang kelima terbesar dalam Pengurus Dana Pencen Dunia.


KWSP adalah agensi kerajaan Malaysia di bawah Kemeterian Kewangan ianya ditubuh secara rasmi di bawah enakmen Akta Kumpulan Wang Simpanan Pekerja 1991 (Akta 452.Read More / Baca Lagi >>

Wujudkan Kesepakatan dalam Menentukan Tarikh PRU

Posted: 19 Mar 2012 02:40 PM PDT

Pilihanraya Umum 13 (PRU 13) merupakan medan pertempuran yang paling sengit dan menurut kajian ia merupakan kemuncak bagi perjuangan menuntut demokrasi.

Barisan Nasional cukup risau sekiranya mereka disingkirkan, mereka tiada upaya untuk bersatu kembali. Dalam masa yang sama,  Pakatan Rakyat amat optimis untuk mengambil alih pemerintahan Malaysia.

Read More / Baca Lagi >>

SPR terima 12.6 juta permohonan daftar pemilih S4/2011

Posted: 19 Mar 2012 02:37 PM PDT

KUALA LUMPUR 19 Mac - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menerima sebanyak 12.6 juta permohonan daftar pemilih seluruh negara bagi tempoh sejak Daftar Pemilih Induk 2010 hingga 31 Disember tahun lalu.
Menurut kenyataan, kesemua jumlah daftar pemilih itu merangkumi Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun (DPT ST) 1/2011, DPT ST 2/2011, DPT ST 3/2011 dan yang terkini iaitu DPT ST 4/2011.
Katanya, daripada jumlah DPT ST 4/2011 iaitu 259,590 permohonan, sebanyak 188,654 daripadanya adalah pendaftaran baru dan 70,936 lagi merupakan pendaftaran tukar alamat.
''Pemerakuan DPT ST4/2011 dibuat sebagaimana dikehendaki oleh peraturan 22(1) Peraturan-Peraturan Pilihan Raya (pendaftaran pemilih) 2002 yang menetapkan supaya daftar pemilih tambahan diperakui sebelum ia digunakan untuk urusan pilihan raya.

PLKN : Pelatih dakwa kena belasah

Posted: 19 Mar 2012 02:27 PM PDT

SAKIT...gambar menunjukkan kesan akibat dipukul.
SAKIT...gambar menunjukkan kesan akibat dipukul.
LAPOR...Yap (kiri) dan Chew menunjukkan laporan yang dibuat.
LAPOR...Yap (kiri) dan Chew menunjukkan laporan yang dibuat.
KUALA LUMPUR: Dua pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) mendakwa sakit belakang dan sesak nafas selepas dibelasah dua pelatih lain dalam dua kejadian berasingan selang 15 minit di asrama mereka di Alor Gajah, Melaka, awal pagi kelmarin.
Dalam kejadian bermula jam 2.15 pagi itu, dua pelatih terbabit iaitu Yap Chun Jen dan Chew Chee Yong, 18, mendakwa ditumbuk dan ditendang di perut, kaki dan belakang badan oleh dua pelatih terbabit yang datang menemui mereka dengan membawa sekumpulan pelatih lain.

Read More / Baca Lagi >>

A test for Najib: Anwar's office reiterates debate dare, clarifies Assange interview

Posted: 19 Mar 2012 02:19 PM PDT

A test for Najib: Anwar's office reiterates debate dare, clarifies Assange interview Firstly, we wish to clarify that the invitation filed by Wikileaks to the Office of Dato 'Seri Anwar Ibrahim was an interview between Julian Assange with Dato' Seri Anwar Ibrahim.
It was only later that we were told that Raja Petra would like to make an appearance in the interview as well. As such, Dato 'Seri Anwar Ibrahim decided to stick to the original request, which was to be a one-on-one interview between himself and Julian Assange.
This led to Quick Roll Productions, the production house involved in arranging the interview, making the editorial decision to keep to the original format between Julian Assange and Anwar Ibrahim, without involving any other person. This editorial decision was made by Quick Roll Productions on its own and not compelled by the Office of Dato 'Seri Anwar Ibrahim.
Anwar reiterates debate challenge
Read More / Baca Lagi >>

Malaysia Paling Selamat: Anak Gadis Diculik & Dilarikan Orang

Posted: 19 Mar 2012 02:17 PM PDT


Kuantan — Seorang suri rumah kini berada dalam keadaan tertekan apabila anak gadisnya Siti Nur Fatihah Mahadi (gambar), 15, hilang sejak tengah hari semalam dipercayai diculik tiga individu dalam kejadian di Taman Tas dekat sini.

Nor Mala Mohd Lazin, 34, berkata, kejadian berlaku ketika anak sulungnya itu ke kedai telefon berhampiran rumah mereka bersama dua adiknya Siti Nurul Aishah dan Mohd Shahmi Aiman yang masing-masing berusia 11 tahun.

"Saya terkejut apabila kedua-dua anak saya pulang tergesa-gesa ke rumah sambil menangis tanpa kakaknya dan apabila ditanya mengapa menangis, mereka memberitahu kakak Fatihah dilarikan orang," katanya kepada pemberita, di rumahnya di sini hari ini.
Read More / Baca Lagi >>

Mat Zain Ibrahim dedah hubungan 3 Tan Sri dalam isu Anwar..!!!

Posted: 19 Mar 2012 02:15 PM PDT

http://4.bp.blogspot.com/_gyamXQ6TZzY/SoFLRvuCuKI/AAAAAAAAHPQ/6jrY7_BVa6Y/s400/anwar-aug11.jpg
KUALA LUMPUR: Pegawai penyiasat polis dalam kes mata lebam Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mat Zain Ibrahim mendedahkan laporan salahguna kuasa yang dilakukan bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik yang cuba ditutupi dua Tan Sri, Ghani Patail dan bekas Ketua Polis Negara, Musa Hassan.

Menurut beliau, di antara 9 Julai hingga 20 Ogos 1999, Anwar telah membuat empat laporan polis mendedahkan perbuatan rasuah pemimpin politik dalam kerajaan. Laporan-laporan itu turut menamakan Tun Mahathir, peguam negara Allahyarham Mokhtar Abdullah dan Ghani Patail yang ketika itu merupakan Timbalan Pendakwa raya.
Read More / Baca Lagi >>

Amah: Malaysia tidak akan meterai MoU baru

Posted: 19 Mar 2012 02:12 PM PDT


Dr S. Subramaniam
KUALA LUMPUR - Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri Dr. S. Subramaniam berkata, terpulang kepada Indonesia, yang mengumumkan syarat baru skop tugasan dan gaji minimum RM700, mahu menghormati atau tidak memorandum persefahaman (MoU) berkenaan pengambilan pembantu rumah dari republik itu.
Beliau menegaskan, kementeriannya tidak akan berbincang atau merangka semula MoU yang sudah dipersetujui oleh kedua-dua Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono tahun lalu.
Beliau berkata, kenyataan Ketua Pengarah Pembinaan dan Penempatan Tenaga Kerja, Kementerian Tenaga Kerja dan Transmigrasi Indonesia, Dr Reyna Usman bahawa pembantu rumah yang akan dihantar ke Malaysia akan melakukan satu tugas khusus sahaja dengan gaji bulanan minimum RM700 adalah tidak benar.
Read More / Baca Lagi >>

'Saya ada tarikh PRU, tapi tak boleh dedah'....he..he....Bik tak marah ke..!!

Posted: 19 Mar 2012 02:11 PM PDT


Najib Tun Razak
KUALA LUMPUR - Datuk Seri Najib Tun Razak terus berahsia mengenai bila Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan dengan meminta semua pihak termasuk media memahami bahawa beliau perlu menyimpan sesetengah maklumat.
Perdana Menteri berkata, melontarkan pertanyaan mengenai tarikh pilihan raya tidak ubah seperti meminta ketua pegawai eksekutif syarikat Coca Cola untuk mendedahkan ramuan minuman ringan terkenal yang menjadi rahsia sejak sekian lama.
"Saya pasti anda semua memahami kenapa saya tidak boleh memberitahu tarikh itu. Meskipun saya tahu, saya tidak boleh mendedahkan perkara itu," katanya pada sesi soal jawab selepas melancarkan Kelab Koresponden Asing Malaysia di sini.
Read More / Baca Lagi >>

Thousands of Sudan refugees in need of aid

Posted: 19 Mar 2012 02:00 PM PDT

Residents to MB: 'If you can't solve, we'll throw you out'

Posted: 19 Mar 2012 01:58 PM PDT

Iraq: Sadr followers rally for better living conditions

Posted: 19 Mar 2012 01:53 PM PDT

Kajang : Makmal mini dadah diserbu

Posted: 19 Mar 2012 01:52 PM PDT

Yahudi Itu Zionis, Zionis Itu Yahudi, Mufti Perak

Posted: 19 Mar 2012 01:50 PM PDT

Indonesia police kill 'terror suspects'

Posted: 19 Mar 2012 01:48 PM PDT

Jaga Tanah Rizab - Khalid Akur Titah Sultan

Posted: 19 Mar 2012 01:46 PM PDT

Sultan Selangor Beri Peringatan Pelihara Status Tanah Rizab Melayu

Posted: 19 Mar 2012 01:45 PM PDT

Sultan syukur Selangor kekal negeri maju

Posted: 19 Mar 2012 08:13 AM PDT


SHAH ALAM, 19 Mac: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah melahirkan rasa bersyukur apabila Selangor berjaya mengekalkan status negeri maju di negara ini.

Menurut baginda lagi, kejayaan ini merupakan berkat usaha gigih kerajaan dan rakyat, dalam pada itu kerajaan negeri perlu berusaha dan tindakan untuk mengagih hasil pembangunan dan limpah rezeki kepada rakyat hendaklah dilakukan secara adil.

Sultan Selangor turut menyatakan bahawa ekonomi Selangor terus merekodkan pertumbuhan positif tahun 2011 walaupun dengan persekitaran luar yang sangat mencabar.

"Keluaran dalam Negara Kasar (KDNK) negeri masih berjaya dicatak pada 5.9 peratus dibantu peningkatan dalam penggunaan domestik dan pelaburan swasta merangsang eksport output dan komoditi.

"Aliran masuk pelaburan langsung asing (FDI) dijangka seperti insentif cukai dan langkah liberalisasi untuk menarik pelaburan terutama sektor perkhidmatan," titah baginda merasmian Istiadat Pembukaan Mesyuarat Pertama Penggal Kelima Sidang Dewan Negeri Selangor kali Ke dua belas, hari ini.
Read More / Baca Lagi >>

PRU-13 - Selangor Tidak Akan Bubar DUN Sebelum Jun Kata Khalid

Posted: 19 Mar 2012 08:11 AM PDT

Rakyat Selangor Sedar Nasib Malang Jika Bawah Umno-BN

Posted: 19 Mar 2012 07:59 AM PDT

SHAH ALAM 19 MAC : Rasuah, kenaikan harga air dan pemesongan harta awam antara implikasi yang rakyat Selangor bakal terima jika Umno-BN kembali memerintah selepas pilihan raya yang akan datang.
Sambil mengatakan peluang untuk Umno-BN menakluk kembali Selangor adalah gelap, Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor Khalid Samad berkata rakyat kini bijak menilai dan tidak akan tertipu dengan kata-kata Umno-BN.
"Rakyat sedar jika peluang diberi kepada BN, maka berulanglah kembali amalan rasuah dan ketidaktelusan pentadbiran.
"Rakyat juga tahu implikasi yang bakal mereka terima dari segi kenaikan tarif air untuk menampung kerugian kroni BN iaitu Syabas.
"Rakyat juga secara keseluruhannya sedar jika BN kembali bertahta, maka segala harta milik rakyat akan difaraidkan kepada mereka sahaja," jelas Khalid apabila dihubungi.
Khalid berkata demikian untuk menyangkal kenyataan terkini Pengerusi Umno-BN Datuk Seri Najib Razak yang gagasan itu yakin akan menakluk kembali pemerintahan Selangor daripada Pakatan Rakyat.
Najib dan Timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin, telah kerap kali membuat kenyataan seumpama itu di dalam lawatan mereka ke beberapa kawasan di dalam Selangor.
Read More / Baca Lagi >>

Bukti kukuh BERSIH 3.0 'wajib' diadakan

Posted: 19 Mar 2012 07:56 AM PDT

Aku tak pasti kalau masih ada yang cukup bangang yang baca apa yang Harakahdaily laporkan pasai siasatan awam berkenaan bantahan kepada pengundi baru di Semenyeh dan masih rasa yang Daftar Pemilih kita telus.

Sangat-sangat jelas laporan tu menunjukkan ada tangan-tangan CELAKA yang mengkotorkan Daftar Pemilih dan nampak macam ada tangan-tangan celaka dalam SPR sendiri yang menjayakannya.

Takdak lain tindakan yang wajar untuk perangi tangan-tangan CELAKA ni selain dari buat Himpunan BERS✔H 3.0 yang lebih besar berbanding himpunan Bersih sebelum ni. Read More / Baca Lagi >>

Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Muhyiddin Cabar Azmin Untuk Berdebat....!!

Posted: 19 Mar 2012 05:23 AM PDT

Memandangkan Muhyiddin kata Anwar Ibrahim penakut, baiklah Muhyiddin yang berani itu berdebat dengan Azmin Ali. ....Hehe!!

Di bawah ini ialah Kenyataan Ketua Staf Pejabat DSAI.
Pertamanya kami mahu menjelaskan bahawa permohonan yang diajukan oleh Wikileaks kepadaPejabat Dato' Seri Anwar Ibrahim adalah satu wawancara antara Julian Assangedengan Dato' Seri Anwar Ibrahim. Kemudiannya barulah pihak kami diberitahu RajaPetra mahu menumpang dalam wawancara tersebut. Makanya Dato' Seri Anwar Ibrahimmenegaskan bahawa beliau hanya menyatakan persetujuan untuk permintaan yangasal iaitu wawancara antara beliau dengan Julian Assange. Oleh itu Quick RollProductions, pihak produksi yang terlibat dengan wawancara ini telah membuatkeputusan editorial untuk meneruskan format wawancara antara Julian Assangedengan Anwar Ibrahim tanpa melibatkan penumpang lainnya. Keputusan editorialtersebut semata-mata dibuat oleh Quick Roll Productions dan tidak dipaksakanoleh Pejabat Dato' Seri Anwar Ibrahim ke atas mereka.

Keduanya, kami merasa terpanggil apabila Dato' Seri Najib Razak menggunakan isu inisebagai pelantar untuk mentohmah Dato' Seri Anwar Ibrahim kononnya takutberdebat dengan Raja Petra. Kami kesal kerana Dato' Seri Najib Razak bercakaptidak berdasarkan fakta yang sebenar kerana tidak timbul soal debat sedangkanyang dipersetujui antara Dato' Seri Anwar Ibrahim dengan Julian Assange adalahwawancara satu sama satu. Akan tetapi oleh kerana YAB Perdana Menteriberiya-iya bercakap soal debat, kami berpendirian adalah sangat baik untukrakyat dan negara ini sekiranya Dato' Seri Najib Razak bersetuju untuk berdebatdengan YB Ketua Pembangkang, Dato' Seri Anwar Ibrahim. Perdebatan antara YBKetua Pembangkang dengan YAB Perdana Menteri berkaitan isu nasional pastinyamemberi manfaat yang banyak kepada rakyat dan negara kiia. Justeru keenggananDato' Seri Najib Razak untuk berdebat dengan Dato' Seri Anwar Ibrahimmemunculkan tanda tanya di kalangan rakyat terbanyak, sama ada YAB PerdanaMenteri takut ataupun tidak punya komitmen untuk menyuburkan amalan Demokrasidi negara ini.

Ibrahim Yaacob
Ketua Staf
PejabatDato' Seri Anwar Ibrahim

Komentar Kini

0
sumber :-

Komentar Kini


Datuk Seri Ahmad said dibenci orang UMNO?

Posted: 19 Mar 2012 06:50 AM PDT

Rasa rasa tak masuk akal seorang menteri besar dihati rakyat dibenci demikian rupa. Mana mungkin seorang menteri besar yang banyak menolong orang umno negeri kaya rakyat miskin dibenci.

Nak kata tak masuk akal, macam masuk akal, kerana saya sendiri yang dengar cerita ini. Perkataan benci keluar dari mulut kebanyakan orang umno Terengganu kini.mengapa sebabnya saya tak tahu.

Dimana silap Ahmad said, sehingga membuat kebanyakan orang umno naik benci.sesetengah ada yang melaut apabila di sebut namanya.

Betul ke begitu. Kalau tak betul mana mungkin desas desus itu tersebar begitu meluas sehingga tak tertapis dibuatnya.

Nak kata fitnah, fitnah apakah namany. Kan berlaku sesama sendiri. Lebih lebih lagi pilihanraya umum ke 13 sudah hampir dekat.Tak takut kalah ke?

Sehubungan dengan itu, sesetengah yakin pilihanraya umum ke 13 akan diadakan pada Jun ini. Sebaik saja tamat sesi sidang parlimen yang sedang berlangsung sekarang.

Ini cakap orang umno. Bukan cakap orang PAS yang sememangnya menjadi musuh nombor satu Ahmad yang banyak melakukan kezaliman sepanjang menerajui kerajaan Terengganu.

Dulu Datuk Seri Idris Jusoh pernah melakukan kezaliman terhadap orang PAS sehingga lot lot tanah yang diluluskan oleh kerajaan PAS diambil balik dengan alasan tanah yang dibahagikan itu sudah tamat TOLnya.

Bukan setakat itu saja, malahan tanah yang diluluskan dan dah dibayar perimium dan ada gerannya juga diambil balik dengan memansuhkan nama pemilik di dalam system komputer.Apabila nak bayar cukai nama tiada.

Jika tindakan yang dilakukan oleh Idris Jusoh telah ditiru oleh Ahmad Said munasabah ia merupakan antara menteri besar yang sangat sangat dibenci setakat hari ini.

Ini juga seolah olah telah memberi peluang kepada Perdana menteri 1 malaysia membawa balik bakal menteri besar Terengganu selepas PRU 13 nanti.

Datuk Nasir Ibrahim Fikri barangkali punya peluang untuk jadi menteri besar disnati Terengganu sepertimana yang dicitacitakan selama ini.

Mengapa tidak? Jika perdana menteri 1 malaysia gagal membawa balik Datuk Jailani setiausaha politiknya, bermakna Nasir mempunya peluang dan harapan untuk diangkat menjadi peneraju Terengganu miskipun Ahmad Said masih menang kerusi di Dun Kijal.

Lebih lebih lagi setakat ini nama Datuk Nasir sudah tersenarai dan telah diberi laluan oleh Razif Abdul Rahman untuk bertanding di DUN Sebarang Takir.

Dan Razif telah disenaraikan pendek namanya untuk bertanding di parlimen Kuala Nerus yang berkemungkinan salah seorang ahli parlimen yang akan dilantik sebagai timbalan menteri dalam kabinet Najib nanti.

Azmi Abdul Rahman Bekas ahli parlimen Kuala Nerus dikatakan namanya telah disenaraikan pendek bertanding Dun Bukit Tunggal dengan tujuan dan harapan untuk merampas semula kerusi milik PAS.

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT