Nuffnang

Pengikut

Biaqpila

sumber :-

Biaqpila


LIVE (HD) AFF 2012 : MALAYSIA VS INDONESIA

Posted: 01 Dec 2012 04:30 AM PST


Get Adobe Flash playerLink lain:

TVHARAM

TENGOKBOLA


BIASA ORANG CAKAP NAK POTONG KOTE, INI ORANG CUMA BERANI POTONG TELINGA

Posted: 30 Nov 2012 08:00 PM PST


DEY MACHA!!!
KITA SIMPAN IN BUKTI
SAMPAI MASA KITA TENGOK
ITU JAM TELINGA SAPA KENA POTONG
SATU KEPING TELINGA ATAU DUA KEPING?
ATAU HANYA POTONG SIKIT KAT CUPING
KAH! KAH! KAH!

KALAU BETOI-BETOI BERANI PUNYA ORANG
DIA AKAN CAKAP POTONG KOTE
TAPI INI ORANG HANYA BERANI POTONG TELINGA
KAH! KAH! KAH!

MAKNANYA DIA SENDIRI PUN TAK KONFIDEN
BN BOLEH MENANG ATAU TIDAK DI BENTONG
PASAI TU HANYA TELINGA JADI SANDARAN
KALAU BN KALAH
POTONG SIKIT KAT CUPING APA ADA HAL
KAH! KAH! KAH!

LU ORANG SEMUA KAN ORANG BENTONG
NAK TENGOK MAMAT NI HILANG TELINGA
INI KALI LAH BEB
JANGAN UNDI BN
KAH! KAH! KAH!


MB Pahang: 'Potong telinga saya jika DAP menang Bentong'

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob percaya loji Lynas merupakan isu di Kuantan sahaja dan tidak akan menjejaskan peluang BN di Pahang dalam pilihan raya umum akan datang.

Beliau memberi contoh kawasannya di Bentong yang menurutnya tidak boleh dimenangi DAP.

"... DAP tidak boleh menang di Bentong. Tidak boleh menang. Jika DAP menang di Bentong, anda potong teliga saya, saya terjun Sungai Pahang. (DAP) tidak boleh menang," katanya.

Adnan adalah ADUN Pelangai - satu lagi kerusi DUN dalam Parlimen Bentong.

Ditanya sama ada referendum mengenai Lynas itu hanya terhadap di Kuantan, Adnan menjawab: "... jika kita menang di Kuantan, selesai. Lynas bukan isu lagi."

Adnan yang juga pengerusi BN dan Umno Pahang menegaskan demikian ketika ditemui pemberita di perhimpunan agung Umno di PWTC hari ini.

Ditanya mengenai tahap keyakinannya dalam pilihan raya umum akan datang, Adnan berkata:

"Sangat, sangat yakin. (Kalau Lim) Guan Eng datang pun dia akan kalah. Betul. Jika MCA kalah di Bentong, MCA mesti tutup kedai.

"MCA adalah perimeter di Pahang, jika MCA kalah kepada DAP, lebih baik tutup kedai. Tapi jika MCA menang, DAP kena tutup kedai di Pahang," tegasnya.
Betoi Ka UMNO Rancang Huruhara Jika Kalah PRU13 Nanti?

Posted: 30 Nov 2012 05:00 PM PST

Boleh dikatakan saban hari Mahathir membuat kenyataan fitnah, adudomba dengan tujuan rakyat menolak Pakatan Rakyat. Ketakutan dan tekanan jelas terbayang di wajah beliau sekiranya Pakatan Rakyat menang dalam PRU13 kelak, maka direkaciptanya ayat-ayat palsu bahawa pembangkang akan buat huruhara jika kalah nanti.

Pembangkang akan mengamuk dan buat demonstrasi besar-besaran dijalanan jika tidak dapat ke Putrajaya kelak sedangkan apa yang berlaku ialah UMNO mengamuk dan buat huruhara serta demonstrasi di Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah bila dah kalah manakala dinegeri-negeri lain yang Pakatan Rakyat tidak pula pembangkang buat huruhara akibat kekalahan pada PRU12 lalu.

Mereka buat fitnah, hasut rakyat dengan berbagai tuduhan palsu yang akhirnya memakan diri sendiri. Dalam Perhimpunan UMNO yang sedang berjalan sekarang, Shahrizat, Ketua Wanita UMNO mendakwa akan berlaku huruhara termasuk 13 Mei jika UMNO kalah dalam PRU13 nanti. Shahrizat kata kuasa Melayu akan hilang jika UMNO kalah PRU13 nanti. Ini membuktikan bahawa UMNO sedang merancang untuk membuat huruhara dalam negara jika mereka kalah dalam PRU13 nanti.

Mahathir kata pembangkang yang akan buat huruhara jika kalah, Shahrizat pula kata UMNO akan buat huruhara jika kalah, mana satu yang betul? Yang betul ialah apa yang Shahrizat cakap itulah berdasarkan fakta dan apa yang dilakukan oleh puak UMNO di negeri-negeri yang diperintah oleh Pakatan Rakyat sekarang ini.

Apa yang jelas kenyataan Shahrizat untuk menggambarkan kebimbanganya jika UMNO kalah maka perbicaraan kes RM250juta itu menjadi lain pula, beliau dan keluarganya tidak akan terlepas.
Bimbangnya beliau sama seperti bimbangnya Mahathir terhadap nasib dirinya dan keluarganya seandainya Pakatan Rakyat berjaya ke Putrajaya kelak. Mereka bukanya bimbang akan nasib orang Melayu dan nasib negara.

Sedarlah wahai UMNO, ahli kamu hanyalah tak sampai 13% pun dari keseluruhan rakyat Malaysia ini, kamu puak minoriti sahaja. Yang akan hilang kuasa hanya Melayu UMNO dari untuk terus menyamun dan menipu rakyat. Kuasa majoriti orang Melayu tetap akan kekal jika PR menang PRU13 nanti.

Setelah berbagai fitnah dilemparkan terhadap pembangkang dan pelbagai ugutan dibuat terhadap rakyat supaya menyokong UMNO tetapi tidak berhasil, kini peristiwa 13 Mei pula digunakan. Mereka nak kata jika UMNO kalah pada PRU13 nanti negara akan dikuasai oleh Komunis dan Zionis, tidak munasabah pula sebab Komunis dan Zionis itu adalah sahabat UMNO.

Pendedahan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan akan campurtangan Menteri Dalam Negeri akan urusan polis selama ini membuktikan bahawa segala tuduhan pembangkang selama ini adalah betul dan tepat. Tidak mustahil dan ada kemungkinan besar keganasan polis dalam Himpunan Bersih dulu adalah arahan dari Hishamuddin walaupun tanpa persetujuan dan restu dari Ketua dan Pegawai tertinggi polis.

Ini juga membuktikan campurtangan pemimpin tertinggi UMNO terhadap mahkamah/kehakiman, Jabatan Peguam Negara, SPRM, SPR, IPTA dan lain-lain agensi kerajaan adalah benar sejak zaman Mahathir lagi. Agensi-agensi ini diperkudakan sepenuhnya oleh UMNO untuk kepentingan mereka tanpa memperdulikan bantahan dan nasihat dari Pengarah, Ketua atau pegawai tertinggi dari agensi-agensi tersebut. Patutlah pemimpin UMNO ini boleh bebas buat apa saja dalam negara dan kebal kerana semua agensi-agensi penguatkuasa dan sebagainya dipaksa tunduk dengan arahan Menteri dari kalangan UMNO/BN.

Persolanya! Apakah rakyat masih rela dan redha untuk duduk dibawah pemerintah UMNO yang seperti ini lagi? Rakyat bawahan curi satu tin sadin dikejar sampai ke lubang cacing dan dipenjarakan bertahun-tahun.

Anak-anak kita tidak bayar PPTN sebab tidak punya wang akibat belum bekerja juga dikejar seperti penjenayah. Rakya miskin yang tidak punya tanah, buat rumah menumpang ditanah kerajaan dihalau seperti haiwan. Tetapi pemimpin UMNO mudah sahaja sapu wang rakyat beratus juta, pinjam bank juga beratus juta tanpa perlu dibayar, ambil tanah kerajaan menjadi milik anak beranak mereka, tiada langsung diambil tindakan.

Walaubagaimana pun kita ucap terima kasihlah kepada Shahrizat kerana sudah membocorkan perancangan Melayu UMNO untuk mencetuskan 13 Mei jika mereka kalah dalam PRU13 nanti. Ucapan ini di buat dalam Perhimpunan UMNO, oleh Ketua Wanita UMNO dan tidak ada kedengaran pun bantahan atas ucapan itu dibuat oleh pemimpin dan perwakilan UMNO. Maka kita anggap itu adalah suara UMNO dan dipersetujui oleh semua yang ada dalam PWTC ketika itu.

Cuma ingin kita beri ingatan dan amaran bahawa selepas UMNO kalah nanti semua agensi kerajaan seperti polis, pendakwaraya, tentera dan sebagainya tidak lagi akan mengikut telunjuk UMNO, jadi jika berani sangat nak tunjuk ganas, mencetus huruhara, silakanlah. Yang pasti kamu semua akan diambil tindakan dan parti kamu yang di katakan Parti Keramat itu walaupun yang selayaknya dipanggil "Parti Maksiat atau Parti Pengkhianat" akan diharamkan terus dan untuk selama-lamanya dari bumi Malaysia ini.

Ingat tu! Cuma kita risau jika penjara tidak muat untuk mereka nanti. Tak mengapa kerana kandang khinzir banyak yang kosong. Wallahualam.

pencacai-semalaysiaComments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT