Nuffnang

Pengikut

ALHUSSEYN

sumber :-

ALHUSSEYN


Ampon, ini bukan gambar Rosmah ! Ini cerita betul punya!

Posted: 24 Dec 2012 08:00 AM PST


Flint, Michigan – Pagi Krismas Abigail Sweeney kanak-kanak perempuan berusia sepuluh tahun itu bermula seperti biasa. Dia menuruni anak tangga , menutup mata dengan jangkaan. Kemudian apabila membuka matanya dia melihat, dengan kegembiraan dan kejutan, kerana ibu bapa beliau yang penyayang dan Santa Claus telah mengkabulkan hajatnya. 

Hadiah itu tercegat , seekor badak sumbu berdiri di situ. Tepat seperti yang beliau telah minta! Sweeney kemudian membuka hadiah lain , makan puding dan minum sambil, semuanya masa itu berkongsi pengalaman dengan teman barunya, badak air itu.

Hari bertukar tragis apabila Sweeney mula memberi badak air itu urutan pada kakinya di garaj kereta ibu bapanya. Badak yang beratnya 2 ½ itu tiba-tiba duduk lalu menindih mati kanak-kanak yang malang itu… 

Bapanya, Jasper Sweeney, 38 yang pernah risau sesuatu buruk akan menimpa, berkata, "Kami pernah menjelaskan kepadanya bahawa badak itu akan memakannya, tetapi dia hanya ketawa dan berkata gurunya memberitahunya badak adalah binatang vegetarian." 

Ibunya, Jane Sweeney, juga 38 , berkata, dia cuba untuk meyakinkan gadis itu untuk menerima sesuatu yang lain. 

"Tetapi dia tidak mahu mendengar semua jenis cadangan, Dia kata dia tidak mahu anak patung, atau mainan Dinky, tetapi hanya mahukan badak air." 

Berikut adalah video yang kanak-kanak itu poskan kepada Santa Claus dan juga memberi satu salinan kepada ibu bapanya  sejurus sebelum Krismas: 

Hamidah Osman akan dibogelkan di Kampungnya sendiri

Posted: 24 Dec 2012 12:02 AM PST

Pada 26 Disember akan datang, satu program ceramah akan diadakan di Kampung Seri Indah, berhampiran dengan Padang Terap, Batu Gajah.

Para penceramah jemputan terdiri daripada Datuk Ramli Buyung, bekas Naib Presiden Kanan Felcra Berhad.Turut sama dalam program itu nanti ialah Dr Muhaimin Sulam.

Demikian dinyatakan oleh Cikgu Nazri (gambar), bekas AJK Umno Bahagian Gopeng, orang yang bertanggung jawab diatas penubuhan cawangan baru  PAS di situ.

Hamidah Osman nampaknya akan semakin terperosok diserang dan dilanyak hingga lunyai di kubu akar umbinya sendiri di situ. Hamidah Osman adalah ketua Umno di kampung tersebut.

Perkembangan terbaru ini tentu akan membuat Hamidah semakin gabra.Jom kita ramai-ramai ke Kampung Seri Indah dan lihat apa riaksi Hamidah bila Cikgu Nazri bogelkan dia di Kampungnya sendiri ...

Perbezaan Artis yang masuk Umno

Posted: 23 Dec 2012 10:12 PM PST


Inilah bezanya yang dapat kita saksikan, antara artis yang masuk PAS dan artis yang masuk Umno.Apakah kita patut berbangga dengan cara hidup yang macam ini untuk Melayu, Agama dan Negara? Nak tahu lagi, klik di sini

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT