Nuffnang

Pengikut

shalehudin

sumber :-

shalehudin


[KEJAM] Bebudak jugak yang jadi mangsa...

Posted: 02 Nov 2012 10:44 AM PDT

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu rakyat menghargai pemimpin yang sentiasa amanah dengan tanggungjawab yang diberikan serta menepati janji.
"Kita (pemimpin yang) tidak pernah bercakap bohong, kita bercakap benar, jadi kita mesti faham bahawa apa yang kita lakukan itu memang menepati kehendak agama kita, menepati hadis Rasulullah SAW.
"Ini amanah yang kita galas, tidak pernah khianati dan setiap janji kepada rakyat kita tepati," katanya dalam ucapan pada majlis Perhimpunan Peladang, Penternak dan Nelayan negeri Kedah di Pantai Merdeka di sini hari ini.
Kira-kira 15,000 orang menghadiri majlis anjuran Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani itu.
Najib bercakap soal amanah.

Tapi amanahkah Najib jika beliau menggunakan jawatannya sebagai Perdana Menteri berkempen untuk kepentingan UMNO/BN dalam satu majlis rasmi kerajaan iaitu 'Majlis Perhimpunan Peladang, Penternak dan Nelayan bersama Perdana Menteri?

Amanahkah Najib jika beliau hadir ke majlis rasmi itu sebagai Perdana Menteri tapi disambut sebagai Presiden Parti? 
Najib bercakap soal amanah tapi dalam masa yang sama beliau sendiri tidak tahu membezakan antara tugas yang diamanahkan sebagai Perdana Menteri kepadanya dan Presiden Parti.

Jika pelajar-pelajar sekolah Menengah digunakan untuk menyambut kehadiran Najib sebagai Perdana Menteri ianya mungkin bukan satu masaalah tapi malangnya mereka digunakan untuk menyambut Najib sebagai Presiden Parti..

Lebih malang lagi.. budak-budak sekolah Rendah Darjah 6 pun dikerah..

Apa kena mengena budak-budak darjah 6 dengan Perhimpunan Peladang, Penternak dan Nelayan bersama Perdana Menteri ni? - RM


Syok jugak boleh dok LONDEH Umno camnie... hihi

Posted: 02 Nov 2012 07:50 AM PDT

DUA HELAI SURAT MELONDEHKAN PERANGAI UMNO YANG SEBENAR!!!!!!!

Surat neh ialah surat dari Guru Besar Sek Kebangsaan Sungai Petani Kedah, kepada Ibu Bapa/Penjaga murid tahun 6 sekolah tersebut yang dipilih kononnya untuk meramaikan menyambut Najib Razak di Pantai Merdeka dari jam 9.00 pagi hingga 2.00ptg sempena Perhimpunan Hari Peladang, Penternak dan Nelayan.

Nak tunjuk pada Najib kononnya rakyat ramai sungguh menyambut beliau maka dikerah murid-murid sekolah yang tidak tahu butir-butir apa sebagai penambah dan perbanyakkan angka untuk propaganda murahan UMNO.

Agak-agaknya kalau Menteri Besar Kedah kerajaan PAS/PR maukan murid-murid sekolah rendah datang menyambut beliau dalam satu upacara rasmi, pihak Guru Besar Sekolah yang sama keluarkan surat tak?
JIKA MAUKAN PAPARAN YANG LEBIH JELAS DAN BESAR, SILA KLIK PADA FOTO.

Surat kedua pula datangnya dari seorang Pengerusi Jawatan Kuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampong (JKKK), Kg Felda Pasir Raja, Kulai, Johor kepada Ketua Cawangan PAS, Pasir Raja minta pihak PAS turunkan bendera-bendera PAS yang berkibar meriah ditiang-tiang elektrik dalam kawasan Felda Pasir Raja, Kulai, Johor.

Alasan yang diberikan demi menjaga keharmonian penduduk setempat. Apakah dengan mengibarkan bendera UMNO/BN dalam kawasan Rancangan Felda Pasir Raja mampu mengharmonikan penduduk?

Inilah dinamakan, sendiri buat semua ok dan halal.. pihak lawan buat semuanya tidak boleh dan boleh mengucar kacirkan keharmonian.

Pemikiran yang menganut politik primitif zaman purba pupus tarikh.

Peliknya pihak TNB tidak pula buat kecoh dan bising..Pengerusi JKKK Felda Pasir Raja, Kulai ingat tiang elektrik itu kepunyaan Felda Pasir Raja kot. Otak sempit betul!!!!!

Patutlah perangai para pemegang jawatan JKKK sering dijadikan bahan momokkan sebagai mereka yang amat kurang cerdik dan kebudak-budakkan dalam sepak terajang politik.

SIKAP DOUBLE STANDARD INI WAJIB DIHAPUSKAN SEBAGAI MENGHORMATI SEMANGAT DAN ROH DEMOKRASI DEMI KELUHURAN PERLEMBAGAAN NEGARA.

UMNO TUMBANG...ISLAM DAN MELAYU GEMILANG... UMNO BERKUBUR... NEGARA MAKMUR... UMNO KECUNDANG.. RAKYAT SENANG.


Najib angkat tersilap jari daaa...

Posted: 02 Nov 2012 05:37 AM PDT

TOLONG jangan gelak, biar gambar berbicara...

Memang lawak dia neh... haha...

Apa yang dia kata tue semua hentak kepala dia balik...
Memang jenih kaki kepit la dia neh...

Kahkahkah...

Najib: Rakyat perlu hargai pemimpin amanah, tepati janji...tapi rakyat perlu hukum dan tolak pemimpin pecah amanah serta penipu..!!!!Soi Lek's idol memohon maaf...

Posted: 02 Nov 2012 01:35 AM PDT

Blogger Seks Alvin Tan Mohon Maaf Kepada NUS

Alvin Tan sejurus keluar dari dewan universiti NUS selepas sesi pendengaran tatatertib.

SINGAPURA: Blogger seks, Alvin Tan memohon maaf kepada National University of Singapore (NUS) kerana membawa "nama buruk" kepada universiti itu.

The Strait Times memetik Tan sebagai berkata perbicaraan tatatertib NUS berhubung blognya bahawa dia melakukannya atas "masa peribadinya sendiri sebagai individu perseorangan dan bukan sebagai penuntut NUS."

"Apa yang saya buat adalah jenayah tanpa mangsa. Tiada siapa yang benar-benar dicederakan atau disakiti atas tindakan ini," katanya kepada laman web The Strait Times.
Tan, keluar dari dewan universiti NUS kira-kira pukul 3.50 petang pada Rabu selepas sesi pendengaran selama 90 minit.

Dia kelihatan tenang dan dengan terbuka bercakap kepada media yang menemuinya.

Tan berkata, belum terdapat sebarang keputusan dari sesi yang dijalankan oleh lima ahli lembaga universiti.
"Mereka memberitahu saya akan mengetahuinya dalam tempoh tujuh hari. Suasana pendengaran itu begitu serius," katanya.
Terdahulu, penuntut jurusan undang-undang itu tiba di NUS pada kira-kira pukul 2.20 petang tanpa ditemani teman wanitanya, Vivian Lee, 23.

Tan, yang merupakan pemegang biasiswa hadir berpakaian kasual dengan kemeja-T merah, seluar jeans dan topi gaya 'beanie' yang berwarna-warni, di mana dia pernah memakainya dalam salah satu rakaman video.- mStar


Wasatiyyah kepala hotak dia, ni buktinya...

Posted: 01 Nov 2012 09:08 PM PDT

Najib dan Rosmah menginap di hotel mewah Atlantis di Dubai RM100,000 satu malam.!!!

Kos penyelenggaraan kediaman rasmi Perdana Menteri (PM) dan Timbalan Perdana Menteri (TPM) bagi tempoh empat tahun sebanyak RM12,094,707.06.

Kediaman rasmi Datuk Seri Najib Razak dan Tan Sri Muhyiddin Yassin, masing-masing di Sri Perdana dan Seri Satria dimiliki Putrajaya Holdings Sdn Bhd dan disewa kerajaan Malaysia.

Penyelenggaraan bagi Seri Perdana bagi tahun 2008 hingga 2011 sebanyak RM6,977,401.80 manakala Sri Satria pula sebanyak RM5,117,305.26.

Jumlah ini dinyatakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz dalam jawapan bertulis kepada soalan yang dikemukakan oleh Ahli Parlimen Padang Terap, Mohd Nasir Zakaria di Parlimen semalam.

Mohd Nasir dalam soalannya meminta kerajaan menyatakan kos penyelenggaraan kediaman rasmi PM dan TPM bagi tahun 2008 hingga 2011.

Nazri memberitahu, kos penyelenggaran bagi Sri Perdana bagi tahun 2008 sebanyak RM1,896,616.80, 2009 (RM1,686,616.80), 2010 (RM1,520,514.00) dan 2011 (RM1,873,654.20).

Sementara itu, kos penyelenggaraan bagi Sri Satria pula pada 2008 ialah RM1,129,992.00), 2009 (RM1,130,007.26), 2010 (RM1,401,502.00) dan 2011 (RM1,455,804.00).

Dalam jawapan bertulis Menteri di Jabatan Perdana Menteri pada Jun 2011, sejumlah RM48.8 juta dibelanjakan termasuk kos sewa, kos baik pulih, bil elektrik dan bil air untuk kedua-dua kediaman tersebut.
Kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu didedahkan berjumlah RM33 juta sementara kos baik pulih pula RM3.6 juta setahun.

Lebih memeranjatkan, bil elektrik bagi kediaman Perdana Menteri dan Timbalannya sahaja berjumlah RM10 juta dan bil air pula mencecah RM1.9 juta untuk tempoh yang sama.

Pada Disember 2008, iaitu pada masa pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi, kerajaan menjelaskan, sewa bagi kediaman PM hanya pada sekitar RM4.15 juta. Manakala RM2.74 juta lagi dibayar bagi sewa kediaman TPM.

1 November 2011, Parlimen diberitahu jumlah perbelanjaan lawatan rasmi PM dan isteri serta TPM dan isteri mengikut tarikh, lokasi dan tujuan dari tahun 2008 hingga 2011.

Najib dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor membelanjakan RM 1,739,332.85 (2008), RM4,811,837.48 (2009) RM5,140,307.99 (2010) dan RM 5,427,172.26 sehingga Jun 2011.

Turut dilaporkan media alternatif sebelum ini ialah kos penginapan Najib dan Rosmah di hotel mewah Atlantis di Dubai lebih RM100,000 hanya untuk semalaman.

Manakala, kos keseluruhan lawatan rasmi TPM dan isteri bagi tempoh sama berjumlah RM8,020,328.07.


Isk!!! Tingginya MAKAM ilmu persilatan depa...

Posted: 01 Nov 2012 06:25 PM PDT


Inilah ilmu persilatan makam tertinggi sekali yang telah dipersembahkan oleh Seni Persilatan RANJAU Malaysia (SPR)

Kahkahkah...

Nak kelentong dan mengencing rakyat pun agak-agak laa...

1. Takkan belum beranak pun dah mohon daftar mengundi?? Kahkahkah...
2. Takkan hari beranak pun dah submit daftar mengundi?? Kahkahkah...
3. Takkan tak sekolah lagi pun dah boleh mohon daftar mengundi?? Kahkahkah...
4. Takkan sekolah rendah dan menengah dah mohon daftar mengundi?? Kahkahkah...

KALAULAH PILIHANRAYA BOLEH MENUKAR KERAJAAN, DAH LAMA PILIHANRAYA DIHARAMKAN DIBUMI MALAYSIA...

Kahkahkah...


Woitt!! Hutang Harakah dah bayar ke belum?

Posted: 01 Nov 2012 04:33 PM PDT

Hasan akidah tubuh rangkaian TV, radio online

Bekas Naib Presiden PAS, Datuk Dr Hasan Ali kini melebarkan sayapnya dengan menubuhkan sebuah rangkaian televisyen dan radio online - IMR Network.

Menurut Hasan yang juga merupakan pengarah bagi IMR Network, rangkaian televisyen dan radio online itu bertujuan bagi memartabatkan institusi Islam, Melayu dan Raja.

"Saya mahu tinggalkan satu rangkaian pendidikan yang mengikut kehendak dan perjuangan atas dasar Islam, Melayu dan Raja.
"Kita juga persiapkan dengan bilik kawalan dan bilik audio sebagainya bagi menjayakan IMR Network," katanya semasa melancarkan IMR Network di Shah Alam petang tadi.
Turut hadir semasa sesi pelancaran tadi ialah Pengarang Kanan Utusan Malaysia, Datuk Zaini Hassan dan juga bekas ADUN Penanti Muhammad Fairus Khairuddin.

Selain itu, Hasan berkata, IMR Network TV dan radio kini mempunyai 18 krew produksi.

Malah, katanya, IMR radio kini telah beroperasi. Bagaimanapun, IMR TV baru beroperasi 25 peratus.
"Kita telah beroperasi sebulan yang lalu. Tetapi hari ini, IMR radio beroperasi sepenuhnya.
"Ada pelbagai rancangan yang kita sediakan. Ada program bincang mengenai politik, ekonomi, usahawan dan sebagainya," katanya lagi.

IMR Network TV dan radio boleh ditonton dan didengar secara online dengan melayari imrnetwork.my.


Kiutnya bayi arnab nih tidur...

Posted: 01 Nov 2012 01:00 PM PDT

Alahaii...
Kiut miutnya bayi arnab ni tidur... hehe...


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT