Nuffnang

Pengikut

MiLo SuaM

sumber :-

MiLo SuaM


Perdana Menteri, Najib Razak imamkan Solat Asar di Ampang semalam?

Posted: 08 Nov 2012 11:00 PM PST

DIFAHAMKAN satu program Solat Asar berjemaah bersama Perdana Menteri, Najib Razak dianjurkan di Masjid Taman Bukit Indah, Ampang semalam berikutan tersebarnya banner promosi tentang program tersebut di merata-rata tempat.

Program ini dikatakan idea Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim yang dikhabarkan akan bertanding di parlimen Ampang pada pilihanraya Umum ke 13 nanti menentang penyandang kerusi parlimen itu, Ketua Wanita KEADILAN, YB Zuraidah Kamaruddin.Tidak ada masaalah dengan program ini, program bersifat Islamik seperti ini memang wajar disokong. Kalau boleh diadakan selalu oleh Najib Razak sebagai salah satu jalan dakwah dan islah kepada rakyat.

Cuma ReJaM© tertanya-tanya adakah Perdana Menteri menjadi imam di dalam program solat Asar secara berjemaah semalam? Biasanya kalau Najib jadi imam, tentu akan heboh di media-media arus perdana seperti hebohnya "Pak Lah" mengimamkan solat Maghrib suatu masa dahulu.

Namun nampaknya tiada sebarang liputan di media-media arus perdana tentang Najib mengimamkan solat Asar semalam. Memang tiada liputan atau ReJaM© yang terlepas pandang? Ada sesiapa sahabat pembaca di sini yang sertai program Najib semalam? Apa cerita?

ReJaM© "Berpuluh tahun jadi pemimpin, takkan nak pimpin solat tak boleh kot? "

Himpunan Pemuda PAS bantah Nurul Izzah dianjurkan oleh Papa Gomo

Posted: 08 Nov 2012 04:27 PM PST

TERBACA berita tentang sebaran SMS palsu menjemput orang ramai menyertai himpunan aman serta penyerahan memorandum oleh Pemuda PAS membantah Nurul Izzah kononnya kerana menyamakan Islam dengan agama lain serta menyokong LGBT.

Ketua Pemuda PAS, Nasaruddin Tantawi mengesahkan bahawa SMS tersebut adalah SMS palsu yang disebarkan oleh individu yang tidak bertanggung jawab. Di bawah ini petikan laporan akhbar Sinar Harian hari ini.ReJaM© sendiri menerima banyak panggilan telefon bertanyakan tentang hal ini. Ramai juga sahabat yang hampir percaya kepada SMS palsu ini. ReJaM© sendiri ada menerima SMS seperti ini melalui BBM (Blackberry Messengger).

Kalau tanya ReJaM©, siapakah dajal yang menyebarkan SMS palsu ini? Pada pendapat ReJaM©, SMS ini dicipta dan disebarkan oleh gabungan blogger lucah United Malays No Otak. Kerana mesej ini dikesan paling awal disebarkan oleh blogger lucah Papa Gomo.ReJaM© terima mesej ini daripada Papa Gomo pada jam 4:27 petang hari Rabu lepas. Maknanya Himpunan ini kalau ada pun bukan dianjurkan oleh Pemuda PAS, sebaliknya dianjurkan oleh Papa Gomo. Kita dah faham sangat bahawa propaganda kononnya Pakatan Rakyat menyokong LGBT ini adalah propaganda blogger-blogger United Malays No Otak.

ReJaM© "Semua penyokong United Malays No Otak dijemput hadir kah kah kah..."

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT