Nuffnang

Pengikut

Biaqpila

sumber :-

Biaqpila


Talian hayat terakhir buat DS Najib

Posted: 10 Nov 2012 12:00 AM PST


"Kita dapat baca di media-media beberapa akhir ini, DS Najib mula mengorak langkah menjadi muslim sejati dan baik. Ini adalah kerana beliau mula nampak bahawa peluang beliau untuk menang juga amat bergantung pada undi Melayu Muslim.

Walaupun masih banyak Melayu (bukan Muslim sejati) di 1Malaysia ini, tetapi diakhir-akhir ini, isu Melayu dan Islam nampaknya amat penting untuk mendapat undi Melayu.

Walaupun sebahagian pengundi adalah Melayu (bukan Muslim sejati), tetapi apabila sensitiviti agama dimainkan, ianya memberi kesan yang amat kepada 'rating' beliau. Kerana bagi Melayu kebanyakkan, Islam dan Melayu itu 'peha kiri dan peha kanan'. Kalau mana-mana satu dicubit, pasti terasa sakitnya.

Diakhir-akhir ini, UMNO dan BN suka mainkan isu agama islma dan melayu untuk meraih simpati. Dengan kaum Cina beliau kempen 'anti hudu PAS', dengan kaum Melayu beliau ketengahkan betapa pentingnya UMNO untuk Islam.

Kita lihat DS Najib mulai menjadi 'alim'. Mulai ke masjid-masjid atau ke surau-surau untuk bersama mengerjakan sholat jemaah (walaupun secara publisiti), mula mempertahankan kepentingan 'akidah Islam'. Mula mempertahankan kepentingan sekolah-sekolah pondok'.

Dan jangan terkejut, sekiranya beliau terpaksa menggunakan talian hayat terakhir beliau melalui anak dan isteri beliau. Beliau tahu, ramai dalam UMNO sukakan beliau, cuma mereka tak sukakan Rosmah. Maka talian hayat terakhir beliau mungkin Rosmah akan mula memakai HIJAB dan beliau mengumumkan untuk menghantar anak lelaki kesayangan beliau yang begitu popular itu ke sekolah Pondok (yang beliau akan bina dan rasmikan) bagi mempelajari Islam.

Saya yakin, sekiranya beliau lakukan tersebut. "Rating" beliau akan meningkat mencanak-canak dan akan merungsingkan TPM kita pula.

Kita tunggu dan lihat. Wallah hualam.

"Berikanlah hidayah Mu ke atas pemimpin-pemimpin kami, dan kami".


TRANUNGKITEGUA MATI2 INGAT NAJIB NAK JADI IMAM BEB...

Posted: 09 Nov 2012 08:57 PM PSTKelihatan dalam gambar di atas ialah Penyelaras BN Parlimen Ampang yang juga Ketua UMNO Bahagian Ampang Datuk Ismail Kijo (kiri), memasangkan kain rentang sempena Majlis Ramah Mesra Perdana Menteri bersama Warga Pondok dan Pelancaran Yayasan Pembangunan Pondok 1Malaysia pada 6 November lalu.

Majlis akan diadakan pada 8 November ini bertempat di Masjid Taman Bukit Indah, Ampang.

Ada pihak yang mendakwa program ini adalah idea Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Mashitah Ibrahim yang dikhabarkan akan bertanding di parlimen Ampang pada pilihanraya Umum ke 13 ini.

Penyandang bagi Kerusi Parlimen ini sekarang ialah, Ketua Wanita KEADILAN, YB Zuraidah Kamaruddin.
Perlu kita akui ini adalah satu program yang bagus dan baik, sewajarnya ianya lebih kerap dilakukan oleh Najib selaku seorang pemimpin sebuah negara Islam.

Cuma ramai yang tertanya-tanya adakah Najib akan menjadi Imam dalam Program yang dimaksudkan diatas?

Adakah Najib juga punya kebolehan untuk menjadi Imam sebagaimana Timbalannya Muhyiddin Yassain lakukan seperti di bawah ini..Setelah majlis berlalu.. persoalan ramai itu terjawab akhirnya.. korang tengoklah gambar kat bawah ni.. dia jadi Imam atau apa..

Kalau setakat nak jadi makmum.. tak payah canang seluruh Ampang la Najib...

ASD

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT