Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


Pecah Berita!! DJ Wanita Mirip DJ Hot FM telah berbogel diconti Studio!

Posted: 13 May 2012 11:21 PM PDT


Kuala Lumpur - 14 Mei
ketika penyampai radio ini berada ke udara utk menjadi penyampai,
radio kepada sebuah stesen radio tempatan, aksi bogel telah di rakamkan di dalamnya..
sila lihat sendiri
mungkin ini salah satu dari ajaran Barisan Nasional supaya budaya ini dapat
di praktikan utk anak bangsa.. kah kah kah
 - by @tiewnama on twitterPesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

EDISI PECAH TELOR: UMNO Kecut Telor, Nizar Senyum

Posted: 13 May 2012 09:41 PM PDT

BERITA TERGEMPAR!!!! Dato' Seri Ir Hj. Mohammad Nizar Bin Jamaluddin telah menyertai UMNO malam tadi, ini satu tamparan!!!! Weiii... bukan tamparan kpd PR tapi pada UMNO lerrr...!!!! Heh.. apa pasal pulak? Begini sedang syok UMNO 'balun' DS Nizar tuduh DS Nizar "Pembohong Bersiri" tiba-tiba.... tiba-tiba, DS Nizar hadir dan duduk di meja utama. Apa lagi pucat lesilah penceramah UMNO tu. Bagi aku, jika tuduhan UMNO tu benar, tak perlulah nak risaukan DS Nizar yang hadir tu... buktikan saja biar DS Nizar malu sendiri, tapi tak, lidah jadi kelu untuk terus berucap... kesian UMNO , fitnahnya tak menjadi lagi.
Cayalah YB Nizar..!!! sedang Yb Umno sibuk menghentam Nizar di crmh umno brtajuk "Nizar Pembohong Bersiri" di Tualang Sekah, Kampar.. Yb Nizar hadir tanpa dijangka & diduga semua.. Nizar terus dduk di pentas utama utk dengar kutukan dr umno.. Kah3x... Muka para pnceramah nmpak gelisah & goyang.. Ini baru gentle... Nasib baik Nizar x ajak brdebat..Hehehehe.. Terkedu deme! Slumber Nizar join Ceramah UMNO khas nak mengata dia pembohong! Saluteeee!! Ini baru betul Menteri besor perak wehhhh!! Kelakar..Kat blakang ada banner "Nizar Pembohong Bersiri" tapi YB tersengih je dok kt kerusi tu. adoiii.. Amek kaw sedas!!!.. Sebarkn ke seluruh pelusuk dunia.. Masuk dalam rancangan "Wa Kene Beb" pn best gak ni..
LembUMNO tengah syok menuduh, Nizar yg kena tuduh datang dari belakang terus duduk bersama Penceramah lembUMNO.. maka serta merta basah la seluar2 mereka.. kah kah kaaaaaaaaaaahh!!!


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

7 sebab UMNO BN haramjadah..

Posted: 13 May 2012 05:29 PM PDTSemasa sambutan UMNO di Bukit Jalil Najib mengemukakan 7 sebab mengapa Umno/BN layak perintah negara.....dan ini jawapannya 7 sebab Umno/BN sudah tidak layak perintah negara.

Idris Ahmad,
13 Mei 2012
Ini ialah 7 jawapan balas kepada Datuk Seri Najib Tun Razak yang berucap di Stadium Bukit Jalil pada 11 Mei 2012, kenapa Umno BN tidak layak diberi mandat di dalam PRU 13.

Pertama, apakah kepimpinan Umno BN boleh dipercayai? Datuk Seri Najib tidak boleh berbangga dengan pemberian BR1M , kerana ini bukan wang lebihan tetapi daripada hutang. Begitu juga durian runtuh kepada peneroka Felda, bukan wang hasil jimatan.

Kalau Felda wang banyak kenapa perlu berhutang dengan KWSP sebanyak RM6 bilion. Malahan wang tunai Felda semakin kurang sejak Felda di bawah pengawasan Najib pada tahun 2004. Pada tahun 2004 wang Felda RM4.08 bilion telah kurang kepada RM1.39 bilion pada tahun 2009.

Kemana wang Felda ini dibelanjakan?. Bangunan Felda sebanyak RM662 juta, projek basmi kemiskinan rakyat Sabah RM253 juta dan kos tanam semula RM2 bilion. Sedangkan negeri Pakatan Rakyat beri kepada rakyat hasil ketelusan dan lebihan memerangi rasuah. Kelantan yang miskin mampu memberi skim Kifalah sebanyak RM8 juta setahun, yang Umno tidak pernah lakukan.

Kerajaan di Selangor memberi air percuma yang tidak pernah dimimpi oleh rakyat Selangor selama ini. Semuanya hasil jimat cermat. Walaupun Selangor memberi banyak kebajikan untuk rakyat, negeri Selangor tidak muflis malahan simpanan Selangor meningkat kepada RM1.9 bilion.

Hujah mengatakan bahawa Umno sahaja buat jalan, klinik, seolah-olah di negeri Thailand, Papua, Pontianak,Malta tidak ada jalan kerana Umno tidak ada. Ini hujah zaman batu.

Kedua, parti mana yang lebih baik, maka sudah tentu Pakatan Rakyat lebih baik daripada Umno BN yang terbukti dan teruji. Buktinya pemerintahan Umno BN Indeks rasuah meningkat, menurut CPI pada tahun 2010 indeks 4.4 tetapi telah merosot kepada 4.3 pada tahun 2011. Laporan Ketua Audit Negara, Malaysia kerugian akibat ketirisan RM28 bilion pada tahun 2008.

Ketiga, apakah Umno hendak diharap jaga agama?. Siapa yang runtuh masjid Bujal? Runtuh surau kampung Berembang Ampang, tutup surau Jubli Perak Bangi, tutup surau al-Rahmah Seksyen 8 Shah Alam, Tutup Surau Puchong Perdana? Bukankah ini angkara Umno?. Kalau tempat suci umat Islam pun Umno tidak boleh diharap. Bagaiaman hendak harap Umno menjaga Islam yang lebih besar.

Apakah Umno mendakwa mereka menghormati Raja-Raja Melayu?. Siapa yang tabal Tengku Ibrahim di Padang Sekolah Ketereh? Siapa yang kata Sultan Terengganu binatang? Siapa yang maki Raja-Raja Melayu ketika krisis Perlembangaan 1983 dan 1993?

Zahid Hamidi sendiri pernah pertikai kedudukan Sultan Ismail Petra Kelantan kononnya tidak layak menjadi Sultan. Tan Sri Rahim Tambi Chik suruh rakyat berbahasa dengan Raja ialah "saya" untuk ganti perkataan "patik". Umno jangan hipokrit kononnya pembela Raja-Raja Melayu.

Keempat, Najib kena malu sikit kononnya bijak urus ekonomi. Seantario dunia tahu bahawa negara dan negeri BN perintah semuanya masalah. Hutang negara meningkat daripada RM146 bilion pada tahun 2002 kepada RM456.1 bilion pada tahun 2011.

Adakah Najib punya otak mengatakan kerajaan yang hutang banyak, maka kerajaan itu cerdik mentadbir negara. Pemerintahan Umno BN Kedah meninggal hutang hampir RM2.3 bilion kepada Pakatan Rakyat.

Kelima, parti Umno yang bermain isu-isu rasis di negeri Pakatan Rakyat. Siapakah yang anjur demo kepala lembu di Selangor? Siapa pula yang demo kebumikan YAB Lim Guan Eng di Pulau Pinang pada 10 Mei 2012? Apakah ini yang dimaksudkan dengan keharmonian kaum? Kalau trend ini berlaku berterusan maka ia amat merbahaya kepada negara.

Keenam, transformasi apa yang Najib bawa? Tidak lebih daripada retorik. Apakah Undang-Undang ISA kononnya dimansuhkan? Sedangkan yang baru lebih teruk. Rang Undang-Undang Pilihanraya diluluskan dengan secara tergesa-gesa oleh Dewan Rakyat. Setelah mendapat kecaman maka Dewan Negara menarik balik. Polis yang "merusuh" pada 28 April 2012 di himpunan Bersih adakah ini transformasi Najib. Ini bukan transformasi tetapi transformer.

Ketujuh, BN gagal meningkat pendapatan rakyat di negara ini. Buktinya 5.2 juta rakyat berpendapatan RM3000 kebawah. Kenapa gagal? Bukankah Malaysia negara kaya? Kenapa rakyat miskin, bagaimana Najib boleh mengaku beliau berjaya meningkat pendapatan rakyat.

Walau pun negara sudah merdeka 55 tahun tahap kemiskinan rakyat semakin parah. Malahan kemiskinan sebenarnya dirancang supaya ia menjadi umpan kepada Umno untuk mendapat undi dalam setiap kali pilihanraya.

Akhir kalam,


Jangan undilah Barisan Nasional [JuBN]Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT