Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


SAMBUT TAHUN BARU DI SELANGOR BUAT PROGRAM UMNO DI I-CITY LENGANG

Posted: 31 Dec 2011 10:00 PM PST


LIVE 10 MALAM : PROGRAM BN SELANGOR i-CITY TAKDE ORANG. RAKYAT SELANGOR DI DATARAN SHAH ALAM BERSAMA USTAZ AZHAR IDRUS , ZIZAN DAN PEMIMPIN PAKATAN.

Saturday, 31 December 2011 
 
EKSLUSIF BERSAMA USTAZ AZHAR IDRUS DAN ZIZAN.

TERBAIK !!!

PROGRAM BN SELANGOR DI i-CITY DIKHABARKAN

LENGANG TAKDE ORANG.

SEMUA LARI KE PROGRAM PAKATAN RAKYAT SELANGOR

DI DATARAN SHAH ALAM.
YB KHALID SAMAD

DISAMBUT OLEH PULUHAN RIBU ANAK MUDA

YANG SEDANG MENDENGAR USTAZ AZHAR IDRUS

DAN CELOTEH ZIZAN DI MAJLIS SAMBUTAN TAHUN

BARU KERAJAAN NEGERI SELANGOR.TAHNIAH !

SAMBUTAN TAHUN BARU KERAJAAN PAKATAN RAKYAT SELANGOR

BERJAYA DAN MERIAH !!!!!!!!
sumber:www.tawanmalaysia.com
 

Mangsa Pertama Kekejaman Polis 2012: Mahasiswa!

Posted: 31 Dec 2011 06:00 PM PST

FightforJustice&FreedomDi saat rakyat Malaysia yang lain sedang khusyuk bergembira menyambut tahun baru 2012, anak-anak muda ini berjuang menuntut hak dan keadilan..tabik buat mereka...hidup anak muda!Himpunan Kebebasan Akademik di UPSI dilaporkan diprovokasi lebih 100 anggota polis !!


Bangkit Mahasiswa! Mahasiswa bersolidariti di UPSI. Bangkit Mahasiswa! Lebih 15 orang mahasiswa ditahan polis & 2 org mahasiswa trmasuk pengerusi BEBAS Safwan Anang cedera parah diserang polis & FRU.

Keranda AUKU & protes Najib Razak di UPSI!


Bangkit mahasiswa! Solidariti Mahasiswa baring di hadapan UPSI. Mahasiswa terus baring sambil mendengar puisi di jalan raya di hadapan UPSI. Terus tuntut MANSUH


Situasi di depan Pintu Utama UPSI, mahasiswa berhadapan dengan FRU.


Pengerusi BEBAS Safwan Anang sedang kritikal dibelasah polis. dibawa ke Hospital Slim River.


Adam Adli Di Dalam Lokap Tanjung Malim..


Gambar mahasiswa mangsa kekejaman polis pada tahun baru 2012! Mahasiswa akan terus bangkit melawan!


Terus bangkit MELAWAN! Pastikan tahun 2012 ini merupakan tahun terakhir pemerintahan REJIM UMNO/BN!!

USTAZ AZHAR IDRUS, IDOLA GOLONGAN REMAJA, MENGAPA?

Posted: 31 Dec 2011 11:42 AM PST

Oleh:  WFAUZDIN NS

USTAZ Azhar Idrus, seorang penceramah yang popular bukan sahaja di kalangan tok-tok lebai atau orang yang berumur, tetapi beliau juga semakin diminati oleh golongan muda remaja.  Ada yang menggelar beliau sebagai `Penceramah Agama Bebas' tetapi hakikatnya beliau bukan sedemikian.

Istilah `Penceramah Agama Bebas' adalah ciptaan puak sekular yang kononnya untuk menggambarkan seseorang ilmuan agama atau Alim Ulamak itu mesti mengasingkan diri dengan politik, sedangkan Islam dan politik tidak boleh dipisahkan.  Oleh yang demikian, menggelarkan Ustaz Azhar Idrus seorang `Penceramah Agama Bebas' adalah tidak benar.  Memang benar, beliau bukan politikus yang aktif di dalam parti, tetapi perjuangannya tidak pernah mengenepikan perjuangan Islam atau Harakah Islamiyah.  

Ke mana beliau pergi, hatta sedang makan pun akan dikelilingi oleh golongan muda

Mengapa golongan muda sekarang ini meminati Ustaz Azhar Idrus?  Pertamanya adalah kerana beliau berani dan tidak gentar menyuarakan yang hak dan menentang kebathilan.  Bukankah sifat berani itu adalah jiwa orang muda?  Kedua, beliau mempunyai kebolehan menyampaikan kuliahnya dengan pendekatan yang sesuai untuk semua golongan.  Jika golongan muda meminati hiburan, Ustaz Azhar Idrus ini berjaya meresapkan aspek hiburan yang berunsur nasihat dan kadangkala sindiran yang menggelikan hati tetapi amat tajam maknanya.  Setiap kuliahnya tidak pernah menjadikan suasana sepi dan membosankan.  Penyampaiannya yang mudah difahami dan mempunyai unsur humor yang membuatkan suasana kadangkala gamat menyebabkan kuliah beliau diminati golongan muda.

Kadangkala beliau tegas dan keras apabila bercakap soal kezaliman atau maksiat.  Beliau tidak akan sewenang-wenangnya menyebut soal kepartian, melainkan apabila terpaksa berbuat demikian untuk memberi kefahaman kepada orang ramai.  Di dalam memberikan jawapan atas soalan hadirin yang dikemukakan, beliau kadangkala menjawab dengan jawapan berupa sindiran terutamanya bagi soalan yang dilihat seperti sengaja untuk mengujinya.

Saya sempat hadir di dalam satu kuliah beliau.  Beliau ditanya dengan satu soalan yang pada saya sengaja diajukan kepadanya bagi menguji apakah beliau mampu menjawab soalan tersebut.  Soalan tersebut berbunyi, " Ustaz, Air Mani adalah air yang suci dan tidak najis.  Bolehkah Air Mani dijadikan air untuk berwuduk sekiranya melebihi dari dua kolah?"  Soalan ini kelihatan amat bodoh dan jika ditanya pada saya amat mudah untuk dijawap dengan tepat.  Jika saya yang menjawapnya, saya hanya akan berkata Air Mani bukan dari 7 jenis air mutlak yang boleh digunakan untuk berwudhuk.  Bersih tidak bererti boleh digunakan untuk berwudhuk, sebagai contoh air kopi atau air coca-cola.

Tetapi Ustaz Azhar lebih pintar menjawabnya dengan sindiran tetapi tajam buat orang yang mengajukan soalan tersebut.  Beliau menjawab, " Sebelum saya jawap soalan awak, tunjukkan pada saya air mani 2 kolah itu".  Usahkan 2 kolah, dapat tadah dua, tiga titik pun susah" Kata beliau sambil disambut dengan ketawa orang ramai. Ertinya, lojikkah air mani dikumpulkan sebanyak 2 kolah?  Akhirnya beliau memberikan jawapan juga, tetapi terlebih dahulu beliau menjawab soalan tersebut dengan secara sindiran dan lojik akal.  Soalan tersebut, pertamanya tidak lojik pada akal dan keduanya memberi maksud orang yang bertanya itu tidak tahu langsung tentang Air Mutlak.  

Inilah kelebihan Ustaz Azhar Idrus.  Tidak pelik sekarang ini kehadiran orang ramai mengikuti kuliahnya kadangkala melebihi dari kehadiran orang ramai mendengar ceramah politik dari tokoh utama dari Pembangkang.  Begitulah janji Allah, barangsiapa yang memuliakan agama Allah pasti akan dimuliakan oleh makhluk di langit dan dibumi./wfauzdin.blogspot


MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Artis Paling Cantik : Ayu Raudhah di tangga teratas

Posted: 31 Dec 2011 09:37 PM PST

Oleh MOHD AZAM SHAH YAACOB
mohdazam@hmetro.com.my


KUALA LUMPUR: Cantik dan berbakat antara pakej yang tidak dapat dipisahkan dengan artis yang menceburi bidang seni sama ada di Hollywood, Bollywood atau di negara kita.


Pastinya istilah cantik ini bukan saja merujuk kepada wajah, sebaliknya penampilan mereka secara keseluruhannya sepanjang pembabitan dalam bidang seni tanah air.

Berikutan itu juga, Metro Ahad menjalankan undian bagi mencari '5 Artis Paling Cantik' tanah air menerusi laman web rasmi Kumpulan Harian Metro.

Undian berkenaan diadakan selama tiga bulan bermula 2 Oktober dan berakhir semalam.

Pencarian lima artis paling cantik itu berdasarkan senarai 14 selebriti tanah air yang terkenal dengan populariti, bakat dalam bidang seni serta gosip mereka.

Sejak carta undian ini diwujudkan, maklum balas yang diterima daripada peminat seni, khususnya pembaca setia dan pelayar laman web rasmi akhbar ini, sungguh memberangsangkan.

Sehingga tarikh akhir carta undian itu dijalankan, hampir 500,000 undian diterima dan mengejutkan apabila pelakon, Ayu Raudhah berada pada kedudukan pertama dengan undian lebih 115,000.

Ayu Raudhah satu-satunya artis wanita di negara ini yang memperoleh undian melebihi 100,000, sekali gus menenggelamkan populariti beberapa artis wanita lain yang sebelum ini banyak dihujani kontroversi dan gosip, termasuk kakaknya, Rozita Che Wan dan Fasha Sandha.

Sekalipun sudah berkahwin dengan pemain pemain bola sepak kebangsaan yang juga penyerang Negeri Sembilan, Mohd Zaquan Adha Abd Radzak, 24, ternyata ia bukan sebab utama pembaca tidak memilihnya.

Sebaliknya, ia juga mungkin disokong dengan populariti suaminya selaku pemain bola sepak selain imej bersihnya yang tidak terpalit dengan kontroversi liar.

Menerusi carta undian ini juga, kebanyakan artis wanita lain hanya memperoleh purata undian sekitar 85,000. Malah, beberapa artis yang tersenarai dalam kumpulan 14 artis paling cantik hanya memiliki jumlah undi tidak sampai 10,000.

Fasha yang sebelum ini banyak mencetuskan kontroversi dan pernah dinobatkan pembaca sebagai artis paling seksi menerusi carta undian yang pernah diadakan Metro Ahad, turut terkeluar daripada senarai paling cantik.

Dalam undian itu, Fasha yang sering dikaitkan dengan percintaan 'pasang surut' bersama Jejai, pertelingkahan dengan Nora Danish serta beberapa kali dikaitkan dengan penyebaran gambar seksi dirinya, hanya memperoleh 3,070 undian.

Pendatang baru yang mempesona, Neelofa, atau nama penuhnya, Neelofa Mohd Noor, 22, pula di tangga kedua carta dengan undian sebanyak 85,300.

Neelofa yang juga Juara Dewi Remaja 2010, laris bagaikan pisang goreng panas apabila menjadi rebutan pengarah serta penerbit filem.

Bukan sekadar bersandarkan rupa paras jelita, bintang baru ini berbakat besar dengan mutu lakonan yang semakin meyakinkan. Tidak sampai setahun pembabitannya, dia berpeluang menjayakan watak utama dan membintangi empat filem iaitu Azura 2011, Hantu Kapcai, Saya Amat Mencintai (SAM) dan Lemak Kampung Santan yang bakal ditayangkan pada 2012.

Undian pembaca terhadap Neelofa sekali gus mengetepikan populariti Rozita Che Wan yang berada pada kedudukan ketiga dengan undian sebanyak 85,272.

Namun, ia tetap membuktikan pelakon jelita yang terkenal dengan bulu mata lentik ini masih menjadi tarikan dan sebutan di kalangan peminat industri hiburan tanah air.

Menerusi carta undian itu juga, dua artis lain yang tersenarai dalam kumpulan '5 Artis Paling Cantik' adalah Nora Danish dan Natasha Hudson.

Jumlah undian diterima Nora adalah 84,868, manakala Natasha pula 84,441 undian.

Jumlah undian diterima Natasha juga mengejutkan berikutan mengalahkan beberapa artis yang sebelum ini memang cukup popular dalam industri seni tanah air dan terkenal dengan kecantikan mereka seperti Datuk Siti Nurhaliza, Diana Danielle dan Maya Karin.

Undian terhadap Nora dan Natasha membuktikan mereka masih mempunyai tempat di hati peminat walaupun kedua-duanya gagal dalam rumah tangga dan bergelar janda.

Dalam senarai berikutnya, jika dikira mengikut rating enam hingga 10, pembaca MyMetro memilih Diana Danielle (84,098), Lisa Surihani (81,920), Siti Nurhaliza (81,555), Maya Karin (7,405) dan Maria Farida (3,715).

Nama artis lain yang turut tersenarai adalah Fasha, Mimi One Nation Emcee, Kilafairy dan Izara Aisyah. - HM

Percubaan Najib raih undi .. .akan rombak Kabinet - Shahrizat Jamil Khir akan ditendang

Posted: 31 Dec 2011 07:25 PM PST

KUALA LUMPUR, 1 Jan — Datuk Seri Najib Razak dijangka akan merombak semula Kabinetnya awal bulan ini dan menunda tarikh pilihan raya berikutan skandal yang melibatkan sekurang-kurangnya dua menteri yang menggugat faktor terbaik Bajet 2012 yang mana Perdana Menteri mengagihkan wang tunai kepada 5.3 juta isi rumah, menurut sumber dalaman Umno.

The Malaysian Insider difahamkan, pegawai kanan Pejabat Perdana Menteri sudah menyenaraikan menteri dan timbalan menteri yang berpotensi dan dilihat sebagai orang-orang Najib untuk menjalankan Model Ekonomi Baru (NEM) dan transformasi politiknya untuk menghadapi pilihan raya akan datang.

"Najib memerlukan lebih ramai orang-orangnya di Kabinet. Beliau perlu menggantikan mereka kerana dilihat sebagai pencemaran untuk menghadapi pilihan raya," menurut pembuat dasar Umno yang mempunyai hubungan rapat dengan presiden, sambil merujuk kepada skandal yang menyelubungi Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkaitan hal ehwal keagamaan, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, dan timbalan menteri Datuk Awang Adek Hussin, yang mengaku menerima sumbangan kewangan.

Terdapat spekulasi dalam kalangan media Cina termasuk penganalisis politik Najib akan membubarkan Parlimen selepas sambutan Tahun Baru Cina pada 23 Januari dan pilihan raya pada Mac, empat tahun selepas Pilihan Raya Umum 2008.

Difahamkan bahawa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah mula menempah sekolah dan dewan komuniti untuk pilihan raya pada Mac nanti. Walaubagaimanapun, sumber lain mengatakan pilihan raya dilaksanakan selepas Tawaran Awal Awam (IPO) daripada kerajaan negeri dan pemaju Felda.

Sumber lain Umno menyebut bahawa parti berkenaan belum bersedia untuk pilihan raya walaupun Najib memberitahu anggota partinya berdepan dengan "peperangan kerusi" untuk pilihan raya awal. "Kami belum betul-betul bersedia. Sesetengah menteri masih lagi tidak mahu menyerahkan kerusi mereka untuk pilihan raya akan datang," katanya kepada The Malaysian Insider.

Sumber berkenaan turut menyatakan hanya bekas Menteri Besar Terengganu dan Ketua Umno, Datuk Seri Idris Jusoh, menyatakan secara terbuka untuk tidak bertanding pada pilihan raya.

"Kebanyakan menteri menjangkakan mereka akan dipilih dan menang. Dan sekiranya tidak terpilih, mereka enggan untuk bekerjasama seperti apa yang berlaku pada 2008," katanya menambah.

Umno hanya memenangi 79 daripada 112 kerusi persekutuan yang ditandinginya pada 2008 bila Barisan Nasional (BN) kehilangan majoriti dua pertiga kerusi parlimen dan empat negeri.

Bekas Perdana Menteri dan Presiden parti, Tun Abdullah Badawi meletak jawatan selepas setahun memerintah dan kekalahan tersebut dan menyerahkan pentadbiran kepada Najib.

Penganalisi rasmi parti berkata, Najib harus memenangi dua pertiga majoriti Parlimen atau paling kurang pun setaraf dengan margin kemenangan Abdullah. "Ianya mudah dan skandal-skandal terbaru ini tidak akan membantu.

Najib merupakan seorang yang berhati-hati," sumber rasmi parti berkata The Malaysian Insider.

Terdapat juga pemimpin umno secara terbuka mendesak Shahrizat untuk meletak jawatan daripada politik ekoran siasatan terhadap syarikat keluarganya, Pusat Fidlot Nasional (NFC), yang menurut Ketua Audit Negara menyatakan terdapat kekacauan selepas menerima RM250 juta dana awam.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Menyatakan syarikat terbabit tidak berkaitan dengannya, Najib, dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin menafikan dakwaan Shahrizat telah menghantar surat perletakan jawatan.

Tetapi menurut Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menimbulkan spekulasi bahawa Shahrizat harus meninggalkan parti atau parti akan turut terkesan daripada skandal berkenaan.

Umno telah dilihat berundur apabila bekas Menteri Besar Selangor Dr Khir Toyo didapati bersalah atas tuduhan rasuah dan dipenjarakan setahun atas kesalahan pembelian tanah. Dia sedang membuat rayuan terhadap kes berkenaan.

Jamil, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, untuk Hal ehwal Islam, menafikan dakwaan beliau dan dua pegawai rasmi agama menyalahgunakan wang zakat untuk membayar kos guaman di mahkamah bagi kes yang dibuat oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Laporan audit menyatakan sejumlah RM63,650 daripada Lembaga Zakat digunakan untuk kos guaman apabila Anwar menamakan mereka sebagai responden dalam permohonan Qazaf. Ia turut disahkan apabila jumlah itu dikatakan telah dibayar semula selepas badan berkenaan menerima RM70,000 pada Jun lepas sebagai sebahagian daripada sumber kerajaan - TMI

Lelaki miang Lembah Klang kini beralih ke Pulau Ketam

Posted: 31 Dec 2011 07:13 PM PST

KLANG: Jaraknya tidak sampai 500 meter dari balai Islam dan balai polis, namun sebuah rumah pelacuran dikesan beroperasi secara bebas dan menjadi 'port' rahsia untuk lelaki hidung belang dari tanah besar memuaskan nafsu bersama 'adik' daripada pelbagai negara.

Golongan itu biasanya memberikan pelbagai alasan kepada keluarga, terutama isteri, seperti kononnya untuk memancing ke pulau berkenaan bagi mengaburi aktiviti gelap mereka.
Difahamkan, rumah pelacuran itu mengenakan caj antara RM100 hingga RM180 bergantung kepada rupa paras dan fizikal gadis berkenaan.

Lebih mengejutkan, lelaki berkenaan bukan saja membabitkan eksekutif muda, malah warga emas dan pesara yang masih tidak insaf serta gemar mencari keseronokan dunia dengan dibelai gadis muda, terutama dari Thailand, China dan Indonesia.

Selain itu, ada lelaki membawa kekasih gelap ke pulau berkenaan untuk memadu kasih kerana percaya lokasi itu selamat berikutan didiami sebahagian besar penduduk bukan Islam.


Bagi lelaki gatal yang mahukan khidmat urut batin atau lebih dikenali sebagai 'ping-pong', tiga pusat urut dikesan kira-kira dua kilometer dari pusat pelacuran yang beroperasi di kawasan rumah kedai.

Sebagai pelengkap pakej pulau maksiat, sekurang-kurangnya dua pusat perjudiannya menggunakan mesin slot, manakala kedai menjual nombor ekor haram serta judi mahjong yang dimain secara terbuka turut beroperasi di situ.

Perkembangan itu tidak menggembirakan penduduk tempatan, khususnya yang beragama Islam, kerana ia menjejaskan nama baik dan kredibiliti pulau itu di kalangan pelancong dalam dan luar negeri.

Abdul Hisham Hamzah, 55, berkata, walaupun penduduk bukan beragama Islam tidak ambil kisah perkembangan itu, namun bagi individu sepertinya, situasi itu sesuatu yang kurang enak kerana ia menjejaskan imej masyarakat Melayu di mata penduduk tempatan.

"Sebagai seorang Muslim, saya terpanggil untuk bersuara tetapi tiada kuasa untuk mencegah sekalipun melihat pasangan Melayu berkelakuan mencurigakan dan bermalam di sini," katanya kepada Metro Ahad.

Abdul Hisham orang pertama memperdengarkan azan dari Balai Islam Pulau Ketam yang diasaskannya pada 1990, namun selepas 2007 tiada lagi suara azan berkumandang hingga kini, malah aktiviti agama juga kian terhad.
Menurutnya, pulau berkenaan bakal muncul sebagai pulau pelancongan dan jika kegiatan maksiat tidak dikawal, ia pasti sukar dibanteras selepas pulau itu dibangunkan sepenuhnya.

"Memang penguatkuasaan sukar dilakukan di sini tetapi jika aktiviti agama rancak dijalankan, saya yakin pelancong yang datang ke sini pasti segan-silu untuk melakukan maksiat kerana mereka pasti berfikir dua kali untuk berbuat demikian," katanya.

Sementara itu, tinjauan Metro Ahad sekitar pulau berkenaan mendapati pusat pelacuran itu beroperasi di tingkat bawah bangunan rumah kedai tiga tingkat.

Pelanggan didapati masuk menerusi pintu depan premis itu yang ditutup separuh bagi mengaburi pihak berkuasa, terutama polis dan imigresen, sebelum memadu kasih kira-kira sejam.

Tinjauan turut mendapati sekurang-kurangnya tiga pusat urut menggunakan pekerja dari China dan Thailand, namun pekerja yang menawarkan perkhidmatan mengurut pada harga antara RM40 hingga RM50 itu tidak menawarkan perkhidmatan seks kecuali khidmat 'ping-pong' atau urut batin.

Bagaimanapun, jika ada individu berminat, mereka boleh menawarkan khidmat itu dengan bayaran antara RM100 hingga RM150, asalkan tembelang mereka tidak pecah kerana kebanyakan pelanggan adalah penduduk tempatan yang kehadiran mereka ke rumah urut mudah dikesan isteri masing-masing.

Seorang tukang urut hanya mahu dikenali sebagai Non, 28, berkata dia bekerja di pusat urut berkenaan hanya untuk menyara diri dan dua anaknya di Thailand dan tidak berhasrat melakukan maksiat atau mengganggu rumah tangga orang lain.

"Kebanyakan pelanggan adalah penduduk tempatan dan pulau ini kecil saja. Jika kami melakukan sesuatu pasti padah menimpa, maklumlah anak dan isteri mereka boleh mencari kami bila-bila masa," katanya.

Ditanya sama ada beliau menawarkan perkhidmatan seks, Non berkata, ada kalanya dia dan rakan lain hanya menyediakan perkhidmatan 'ping-pong' untuk memuaskan nafsu lelaki kerana tidak mahu menghampakan mereka, manakala jika pengunjung luar ia bergantung pada tawaran.

"Kami hanya mencari makan mengikut cara kami dan tauke hanya ambil RM10 bagi setiap pelanggan yang menggunakan khidmat tukang urut di sini, malah penginapan juga disediakan," katanya.

Non berkata, kebanyakan tukang urut di situ tidak suka suasana kerja di tanah besar kerana sering dipaksa dan dipermainkan sindiket, selain mengelak dicekup pihak berkuasa yang kerap melakukan operasi penguatkuasaan. - myMetro

Selamat Tahun Baru - Surat Terbuka Kepada Najib (dari blogger UmporNo sendiri)

Posted: 31 Dec 2011 10:05 AM PST


Assalamualaikum wbt kepada Dato Seri sekeluarga.

Sempena menyambut tahun baru 2012 ini saya mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2012 semoga Dato Seri terus diberi kekuatan dan kesihatan yang baik oleh Allah swt untuk terus memimpin negara ini,memelihara dan membela agama Islam.mengangkat martabat dan maruah bangsa Melayu ketempat yang sepatutnya dan memastikan rakyat berbilang kaum yang menghuni bumi bertuah ini hidup dalam keadaan aman,sentosa dan bersatu padu.Amin...

Sebelum saya meneruskan kata kata izinkan saya memohon kemaafan terlebih dahulu jika kedapatan kata kata yang akan menyinggung perasaan Dato Seri dalam saya menyusun bicara.Sesunguhnya segala yang baik itu dari Allah swt dan tidak baik itu semestinya datang dari diri saya sendiri.Allahu'alam..

Dato Seri,

Pejam celik pejam celik sudah hampir 3 tahun DS menjadi Perdana Menteri kita sejak mengambil alih dari Pak Lah 3hb April 2009.Rakyat yang begitu tertekan dengan kepimpinan Pak Lah yang sepanjang masa terlena dan dengan kerakusan REGIM TINGKAT EMPAT yang sepanjang masa merompak kekayaan negara merasakan kehadhiran DS sebagai satu RAHMAT dan PENYELAMAT yang di utus Allah swt kepada bumi bertuah ini dan rakyat nya untuk keluar dari 'kehidupan malap rejim Pak Lah'.Begitu tinggi PENGHARAPAN semua rakyat terutama nya ORANG MELAYU untuk melihat DS mengubah keadaan sebelum itu agar rakyat dapat merasa kembali rasa SELAMAT dan SELESA yang pernah dikecapi sebelum ini.

Memandangkan DS mewarisi MANDAT SAKIT yang tidak selesa dari Pak Lah dan segala macam KUMAN SIPILIS dan GONORRHEA dari kepimpinan Pak Lah,rakyat tidak terlalu mengharapkan DS melakukan KEAJAIBAN untuk memperbetulkan segala macam KEMUSNAHAN yang telah dilakukan Regim Pak Lah terhadap EKONOMI dan POLITIK negara.Cukuplah sekadar rakyat tidak tertekan dengan bebanan kos sara hidup yang tinggi begitu menekan sekali hasil kerja tangan Pak Lah dan Kerajaan dibawah kepimpinan nya.

Kini musim 'bulan madu' Dato Seri telah tamat dan kalau ibarat anak kecil yang baru lahir yang menjangkaui usia 3 tahun pastinya sudah pandai berjalan dan berlari dan najis pun dan jadi keras,begitulah ibaratnya dengan pemerintahan DS hari ini.Tiada lagi kompromi dari pihak rakyat walaupun rakyat tidak mengharapkan Dato Seri melakukan 'miracles' (keajaiban) dalam memperbetulkan kerosakan yang telah berlaku.

Dato Seri,

Saya faham setiap pemimpin besar ingin meninggalkan LEGASI masing masing agar dikenang rakyat.Tapi dalam usaha mencipta dan mencetus LEGASI kadang kadang pemimpin terlalu ghairah hingga terlupa apa yang nak dicetuskan itu memakan dirinya sendiri dan menjadi BAHAN LAWAK selepas dia tidak lagi berkuasa.Ambil saja contoh HADHARI dan pencetusnya..apa sudah jadi dengan gagasan itu?

Tidak lebih dari bahan lawak ISLAM HADHARI dan IMAM HADHARI yang menjadi punca rakyat ketawa berdekah dekah hari ini bila dibicarakan diwarung warung kopi.Tun Mahathir yang mencetuskan WAWASAN 2020..adakah kita memanggil beliau dengan gelaran BAPA WAWASAN 2020?Pasti tidak..kerana beliau dikenali sebagai BAPA PERINDUSTRIAN NEGARA dan bukan Bapa Wawasan 2020.Tapi adakah pencetus gagasan Hadhari digelar "Bapa Hadhari'?...Tidak bukan?Kerana dia hanya digelar dan dikenali sebagai 'BAPA MERTUA KHAIRY'.

Berapa lama kekeliruan yang timbul bila Dato Seri mencetuskan gagasan 1Malaysia?Begitu lama sekali sehingga jentera Jabatan Penerangan,Kerajaan dan Umno terpaksa terus terusan memberi penerangan sehingga kehari ini.Begitu payah untuk rakyat menyerapkan gagasan 1Malaysia ini ke minda mereka sedangkan 'paksi utama' gagasan itu amatlah mudah.iaitu...PERPADUAN.Kerana apa?Kerana gagasan ini amat samar samar dan mudah di manupulasikan berbagai pihak mengikut tafsiran dan kepentingan kelompok masing masing.Kalau sudah begitu SAMAR dan MENGELIRUKAN,apakah DS yakin gagasan ini akan terus dibawa oleh pemimpin terkemudian atau ianya akan MATI sapertimana matinya HADHARI sebelum ini?

Dato Seri maafkan saya...

Mungkin laporan yang DS perolehi dari berbagai sumber sejak memegang tampuk pemerintahan semuanya baik baik belaka dan membuat Dato Seri senantiasa "feel good",apatahlagi dengan nasihat dan pandangan yang diberi oleh Punahsihat dan ConSultan yang ramai melekat macam dedalu didahan pokok didalam pentabiran DS.Maka timbulah berbagai SPV (special purpose vehicle) dengan berbagai AKRONIM untuk menterjemahkan berbagai bagai TRANSFORMASI YANG BERAKRONIM hasil 'perahan otak' manusia luarbiasa bernama IDRIS JALA.Maka segala macam langkah tranformasi telah DS umumkan sejak menjadi Perdana Menteri,ada yang saya masih ingat tapi banyak yang dah saya terlupa.Bayangkan orang macam saya yang menghabiskan 12-15 jam sehari melayari alam siber pun boleh terlupa apatah lagi pakcik makcik kat kampung sana?

Dalam pada itu kemunculan dan peranan adik DS sendiri Nazir Razak dalam setiap langkah besar kerajaan sebagai penasihat kewangan berhubung pemilikan dan penstrukturan semula SBK(syarikat berkenaan kerajaan) atau GLC tidak membantu langsung imej Dato Seri dimata rakyat.Mas-AirAsia,QSR Brands dan Penyenaraian FGV adalah di antaranya dan akan ada banyak lagi yang bakal mendatang dan mesti ada CAP JARI NAZIR TUN ABD RAZAK diatasnya.Itu belum lagi diambil kira RAKSAKSA RAKSAKSA yang mengepalai GLC GLC ini.Jadi apa yang DS harap sebagai persepsi rakyat bila KERAKUSAN makhluk makhluk diatas MELAHAP kekayaan yang rakyat percaya sebagai MILIKNEGARA hanya untuk memperkayakan beberapa kerat diantara mereka?

Orang paling dekat dan paling rapat dengan Dato Seri sendiri saperti ISTERI dan ADIK tidak juga membantu 'pembentukan imej baik' yang DS perlukan.Tak perlulah saya perincikan disini sebab Dato Seri dan satu Malaya pun dah tahu apa dia.Mungkin DS tidak pernah mendengarnya sendiri kerana setiap kali turun padang WALKABOUT ROUNDABOUT nampak sambutan nya ok je,tapi tiga langkah kehadapan rakyat duk 'sosek sosek sinis' perihal Datin Seri Hajjah dibelakang..dan itulah HAKIKAT dan KENYATAAN nya.Sebagai rakyat,ahli Umno,penyokong kerajaan dan penyokong Dato Seri..sesuatu yang amat memilukan hati saya bila ISTERI PEMIMPIN NO 1 negara dijadikan bahan lawak dan cerita disetiap penjuru negara oleh rakyat.Salah siapa???...dan belum pernah dalam sejarah negara kita ISTERI PERDANA MENTERI diperlakukan sedemikian.Maafkan saya kerana terpaksa berterus terang...

Dato Seri..

Ada banyak lagi keluh kesah dan ketidakpuasan hati rakyat terhadap Dato Seri terutama yang melibatkan Orang Melayu,Agama Islam dan sikap tunduk dan akur Dato Seri terhadap tekanan dan desakan kaum lain,tapi cukuplah setakat ini dahulu yang saya catitkan.Mungkin dengan izin Allah swt dilain waktu dan ketika akan saya coretkan dalam Siri SURAT TERBUKA UNTUK PERDANA MENTERI yang saya mulakan malam ini.Harap harap tiada keperluan untuk saya berbuat demikian dilain kali.

SAYA UCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012 KEPADA DATO SERI DAN DATO SERI HAJJAH SEKELUARGA,SEMOGA ALLAH SWT SENANTIASA MEMBIMBING DATO SERI DALAM MELAKUKAN PERKARA YANG BETUL DALAM AMANAH YANG DI LETAKAN DIBAHU DATO SERI HARI INI.AMIN

ASSALAM.

Juara Maharaja Lawak Mega : Os akan terus bawa teksi

Posted: 31 Dec 2011 05:12 AM PST

Abang Nara benar-benar tak tahu yang Os selama ini bekerja sebagai pemandu teksi. Dan apabila ditanya apakah yang akan dilakukan selepas bergelar juara Maharaja Lawak Mega, Os menjawap:-

Macam biasa saya akan terus membawa teksi saya. Cuma dengan duit kemenangan itu, saya bercadang mahu menambahbaik teksi saya itu supaya ia lebih solid demi memberi keselesaan kepada para penumpang saya kelak. Pemandu teksi adalah kerjaya saya sekarang ini. Malah, saya akan terus menggunakan teksi saya itu kerana keadaannya masih elok. Apatah lagi, permit teksi saya itu pula hanya akan mati pada tahun 2015. Selain itu, saya akan menggunakan duit kemenangan ini bagi menyara anak-anak saya yang ramai dan masih kecil.

Abang Nara suka benar dengan kata-kata daripada Os. Nampak rendah diri dan tak berlagak. Semoga selepas ini makin ramai yang akan naik teksi Os. Dan Abang Nara pun berharap agar otai-otai seperti Os dan Abon ini diberi lebih banyak peluang untuk muncul di kaca TV kerana lawak mereka masih padu. - Beautiful Nara

PAS jangan cakap banyak : SMM

Posted: 31 Dec 2011 03:12 AM PST

KUALA LUMPUR- Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) mengingatkan parti politik dari Pakatan Rakyat (PR) khususnya Pas supaya diam dan tidak banyak cakap dalam isu melibatan mahasiswa terutamanya mengaitkan aktivis pelajar, Adam Adli Abdul Halim.

Presidennya, Ahmad Syukri Abdul Razab berkata, sebelum ingin menjadi hero dalam isu Adam Adli, beliau memberi peringatan kepada Pas supaya tidak lupa pada lima orang pelajar dari Kolej Universiti Islam Insaniah (Kuin), Kedah.

"Kita beri peringatan kepada semua parti politik, khususnya PR dan Pas yang tiba-tiba menyuarakan sokongan dalam isu Adam Adli dengan mengatakan 'takkan biar mahasiswa keseorangan'.

"Tetapi sebelum itu, jangan lupa kes lima mahasiswa KUIN yang digantung belajar yang mana Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak pada ketika itu menjadi pengerusi Kuin. Mana suara orang-orang Pas pada ketika itu?," soal Syukri.

Beliau berkata demikian selepas menjadi salah seorang ahli panel dalam Dialog Orang Muda anjuran Persatuan Penulis Nasional Malaysia (Pena) hari ini.

Tambahnya, apa yang cuba disampaikannya untuk melihat sejauhmana Pas bertegas dengan dasar parti yang inginkan kebebasan.

"PR dalam buku jingganya berjanji akan mansuhkan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku), tetapi mana janjinya? Seorang pun tidak membela apa yang terjadi pada lima mahasiswa Kuin itu," katanya.

Mei lalu, lima mahasiswa Kolej Univerisiti tersebut dibicarakan dan digantung pengajian kerana didapati terlibat dalam demonstrasi berhubung isu Tahfiz. Demonstrasi tersebut bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari yang diadakan di kediaman Ar-Razi (Asrama pelajar Tahfiz).

Mereka membantah pembinaan di kawasan tersebut kerana dilihat tidak strategik dan akan mengganggu proses pengajian dan pembelajaran mahasiswa tahfiz. Mereka yang dikenakan tindakan gantung pengajian ialah Mohd Faiz Mohd Arshad, Mohd Azlan Mat Zain, Ahmad Remi Mohd Arof, Zukhilatif Marzuki dan Muhamad Aiman Che Abd Razak.

Sementara itu, Syukri turut menegaskan bahawa SMM merupakan sebuah persatuan pelajar yang berkecuali dari mana-mana parti politk.

Katanya, atas prinsip rakyat, mahasiswa bersepakat bahawa gerakan mereka tidak akan terlibat dalam politik dan akan bersuara terhadap mana-mana parti.

"Kita akan duduk di atas dan akan melihat dari bawah kesemua parti. Kami juga akan lantang bersuara tanpa mengira parti," katanya.

Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Remix Tahun Baru 2012: Baru Kena Sikit Kata Najib.

Posted: 31 Dec 2011 07:22 PM PST

FORGET ABOUT RPK...NOW...A.B.U..!!

Posted: 31 Dec 2011 07:16 PM PST

Jangan jealous...Hehe!!

Posted: 31 Dec 2011 05:58 PM PST

sambutan tahun baru di sana sini...

Posted: 31 Dec 2011 05:44 PM PST

Tahun ini di Shah Alam....

 

Tahun lepas di KLCC...


kerangeleber

0
sumber :-

kerangeleber


Witches, riches, victories in Taib-land

Posted: 31 Dec 2011 06:52 AM PST


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Demo UPSI Bertukar Jadi Tragedi Berdarah Malam Tahun 2012?

Posted: 31 Dec 2011 09:48 PM PST

demo upsi 2 Demo UPSI Bertukar Jadi Tragedi Berdarah Malam Tahun 2012?
Dalam keadaan malam tadi ramai yang tertumpu untuk menyambut tahun baru 2012, tetapi berlainan pula buat kalangan mahasiswa yang bertindak buat demo kebebasan akademik di UPSI. Tetapi lain pula jadi….
Apabila FRU didakwa bertindak membelasah sekumpulan mahasiswa yang berhimpun. Dalam ramai-ramai mungkin ada kalangan yang membuat provokasi atau tidak ikut arahan & amaran yang diberikan oleh FRU sehingga menyebabkan FRU "hilang sabar & pertimbangan" seterusnya bertindak sebegini rupa. Mungkin?
Tetapi walaubagaimanapun, itu bukanlah alasan untuk FRU membelasah sesuka hati. Tindakan kasar yang dilakukan bukanlah satu tindakan yang sangat bijak daripada pihak keselamatan negara sebenarnya.
Read More / Baca Lagi >>

Pemuda PAS akan berhimpun di IPD Tanjung Malim

Posted: 31 Dec 2011 09:35 PM PST

KUALA LUMPUR, 1 Jan: Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) mengerahkan seluruh ahlinya yang berada di sekitar Lembah Klang dan Perak untuk turun berhimpun di hadapan IPD Tanjung Malim bagi menuntut pembebasan sekurang-kurangnya 17 mahasiswa yang ditahan polis sejak malam tadi.

Arahan tersebut dikeluarkan ketuanya, Nasruddin Hassan melalui khidmat pesanan ringkas SMS kepada Harakahdaily pagi ini.

"Semua  pemuda dikerahkan berkumpul secara aman dalam tempoh sekarang ke jam 2 petang di hadapan IPD Tanjung Malim Perak untuk menuntut pembebasan segera 17 mahasiswa yang ditahan sejak semalam," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

Jangan layan mahasiswa dengan cara 'kebinatangan'

Posted: 31 Dec 2011 09:32 PM PST

KOTA KINABALU, 1 Dis: Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah hari ini mengutuk sekerasnya tindakan keganasan terhadap sekumpulan mahasiswa yang menyertai himpunan aman di hadapan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Ketuanya, Lahirul Latigu berkata, tindakan memukul dan membelasah mahasiswa tersebut untuk menyeleraikan mereka sebagai satu tindakan yang bersifat 'kebinatangan' dan terkeluar dari norma manusia beragama.

"Tindakan tidak berperikemanusiaan dan lebih kepada kaedah 'kebinatangan' dalam menyuraikan kemaraan mahasiswa dan anak muda ini," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

UPSI : NGO, kumpulan siswa kecam tindakan polis

Posted: 31 Dec 2011 09:31 PM PST

Tindakan polis menyuraikan perhimpunan mahasiswa di Tanjung Malim malam tadi -- yang menyaksikan hampir 20 orang ditahan dan seorang cedera -- terus mendapat kritikan pelbagai pihak, termasuk NGO dan kumpulan mahasiswa.
Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) berkata, tindakan polis dan anggota Unit Simpanan Persekutuan (FRU) akan menimbulkan polemik baru kerana ia tidak bertepatan dengan hasrat perdana menteri untuk mengukuhkan demokrasi yang memberi kebebasan kepada rakyat.
"Seharusnya sebarang perbezaan pandangan serta kritikan perlu diraikan serta diberikan ruang dengan sebaik-baiknya," kata presidennya Ahmad Fahmi Mohd Samsudin.
Read More / Baca Lagi >>

Insiden UPSI: PAS desak KPN, menteri letak jawatan

Posted: 31 Dec 2011 09:29 PM PST

KUALA LUMPUR, 1 Jan: PAS mengutuk keras kekejaman polis terhadap mahasiswa pada Himpunan Kebebasan Akademik (BEBAS) di hadapan Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) malam tadi.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, polis yang didakawa sebagai profesional tidak wajar menggunakan kekerasan terhadap mahasiswa yang berhimpun secara aman untuk menyuarakan pendirian mereka mengenai kebebasan.

"PAS kecewa, marah dengan tindakan polis yang bertindak kasar, mencederakan pelajar hanya untuk menyuraikan mereka. Sepatutnya mereka yang mempunyai kepakaran menghadapai apa jua situasi tidak perlu menggunakan kekerasan pun.
Read More / Baca Lagi >>

shair - Altenatif Countdown 2012 Dataran Kemerdekaan Shah Alam

Posted: 31 Dec 2011 09:16 PM PST

"Ustaz Azhar Countdown Shah Alam"-Sham Kamikaze With Syahir AF

Posted: 31 Dec 2011 09:16 PM PST

Ustaz Azhar Idrus feat Zizan Raja Lawak - Malam Tahun Baru 2012 a

Posted: 31 Dec 2011 09:14 PM PST

Ustaz Azhar Idrus feat Zizan Raja Lawak - Malam Tahun Baru 2012

Posted: 31 Dec 2011 09:13 PM PST

UST AZHAR VS ZIZAN "GORENG" GITAR - DIAMBANG MALAM 2012

Posted: 31 Dec 2011 09:13 PM PST

Ustaz Azhar Idrus dan Zizan (Soalan-langgar lampu merah)

Posted: 31 Dec 2011 09:12 PM PST

Sambutan Tahun Baru 2012 Bersama Ustaz azhar idrus Dataran Shah Alam

Posted: 31 Dec 2011 09:11 PM PST

Bersama Ust Azhar Idrus, Zizan Raja Lawak Diambang Malam Tahun Baru 2012

Posted: 31 Dec 2011 09:11 PM PST

2012 'we need actions'

Posted: 31 Dec 2011 09:10 PM PST

Sekali lagi setahun berlalu dengan pantas terutama bagi kita yang mempunyai banyak tugas yang masih belum selesai. Walau bagaimanapun saya merasa lega kerana hari yang kita tunggu-tunggu semakin dekat walaupun tiada siapa yang tahu bila tarikh keramat PRU13 akan menjelma kecuali........

Ya, tahun 2012 yang dinanti-nanti telah tiba dan kini kita melangkah bersama-sama ke dalamnya. Maka ramailah yang akan atau telah membuat resolusi tahun baru. 

Apa ya resolusi anda? Saya antara orang yang tidak suka membuat resolusi tahun baru... ha ha ha kerana selalu tak menjadi. Sebab itu saya tidak ghairah menyambut tahun baru. 
Read More / Baca Lagi >>

MAHASISWA YANG TERUK DIBELASAH FRU DIHADAPAN UPSI

Posted: 31 Dec 2011 09:08 PM PST

TANJUNG MALIM, 1 Jan: Himpunan mahasiswa protes Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) malam tadi dicemari insiden keganasan pihak polis yang bertindak memukul mahasiswa ketika cuba meleraikan mereka.

Dalam insiden awal pagi tadi, dua mahasiswa termasuk Timbalan Presiden GAMIS merangkap Pengerusi BEBAS, Safwan Anang Talib dilaporkan cedera parah dibelasah anggota FRU.

Beliau dilapor patah tulang rusuk, patah gigi geraham akibat dipijak anggota polis dan kini didakwa sedang mendapat rawatan di wad kecemasan di Hospital Slim River.

Seorang lagi mahasiswa yang cedera parah, Amar Rasyidi dari Universiti Malaysa (UM) dilaporkan menerima beberapa jahitan di hidungnya yang koyak akibat dipukul.

Selain itu, sekurang-kurangnya 17 mahasiswa lain ditangkap dalam insiden malam tadi dan kini telah dibawa ke balai polis Tanjung Malim.

Antara mereka termasuk pemimpin Legasi Mahasiswa Progresif (LMP), Adam Adli; dua bekas Presiden Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Shazni Munir dan Hilman Idham serta Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI), Khalid Ismath.

Dalam satu respon segera, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasruddin Hassan mengutuk keganasan ke atas mahasiswa yang berhimpun secara aman malam tadi.

"Saya beri masa kepada pihak kerajaan dan juga PDRM sehingga jam 12 tengahari ini agar semua tahanan itu dibebaskan.Safwan Anang ditumbuk dua kali dimuka dan mengalami cedera parah.

Amar Rasyidi dari Universiti Malaysa (UM) dilaporkan menerima beberapa jahitan di hidungnya yang koyak akibat dipukul.


Darah mahasiswa gugur membasahi bumi.....


Adam Adli dilokap IPD Tanjung MalimKeranda AUKU & protes Najib Razak di UPSI!Tulisan difacebook & tweeter ini memberitahu bagaimana kejamnya mereka dilayan:

Darah Mahasiswa ada HARGANYA!! Carefull Bangsawan UMNO!

Posted: 31 Dec 2011 09:04 PM PST

story malam tahun baru, mahasiswa jadik mangsa kekejaman KERAjaan!
bangun anak muda! sahabat kamu di patahkan tulang rusuknya hanya kerana menuntut akan keadilan! kekejaman sang pemerintah ini mesti kita tamatkan!
Read More / Baca Lagi >>

Apabila pelajar menggenggam hak politiknya

Posted: 31 Dec 2011 09:03 PM PST

Perbuatan pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris, Adam Adli Abdul Halim, yang kononnya telah merendahkan bendera yang menampakkan wajah Perdana Menteri Najib Razak di depan ibupejabat United Malays National Organization (UMNO) di Putra World Trade Centre (PWTC) baru-baru ini telah dijangka mengundang kontroversi yang hangat dalam konteks masyarakat di mana kritikan terhadap tindak-tanduk kepimpinan negara lazim disamakan dengan tindakan memburuk-burukkan imej negara.

Dan keengganan pelajar berumur 22 tahun ini  (gambar kiri) untuk memohon maaf atas perbuatannya itu sudah tentunya menarik bukan sahaja perhatian serius daripada sebilangan ahli UMNO dan Barisan Nasional, malah menerima maki hamun serta pelbagai ugutan daripada pihak tertentu terhadap dirinya.  Adam berani berhadapan dengan cabaran yang menggugat ini.
Read More / Baca Lagi >>

Demo siswa berdarah membuka tirai tahun 2012

Posted: 31 Dec 2011 09:02 PM PST

"Lalu, tahun baru pun panas bertunas; lalu, demo siswa pun ganas ditindas."  Demikianlah puisi yang ditulis oleh Sasterawan Negara A.Samad Said pada laman Facebooknya, setelah perhimpunan kira-kira 60 orang siswa-siswi di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) disuraikan secara kasar oleh pihak polis.

Perhimpunan yang bermula pada jam 1.30 awal pagi 1 Januari 2012 ini berakhir dengan penangkapan 17 orang, termasuk 14 orang siswa, dan kecederaan tiga orang pemimpin siswa, iaitu Pengerusi Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS), Muhammad Safwan Anang, Presiden KAMI Haziq Abdullah Abdul dan Amar Rasyidi.

OCPD Tanjung Malim Othman turun sendiri pada jam kira-kira jam 2 pagi untuk berunding dengan Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Syukri Razab, menyatakan bahawa polis tidak berhasrat untuk menyuraikan pelajar dengan kekerasan, dan meminta agar pelajar bersurai dengan aman - memandangkan kedua-dua pihak adalah muslim.
Read More / Baca Lagi >>

Hadiah tahun baru 2012: Keganasan polis terhadap mahasiswa

Posted: 31 Dec 2011 09:00 PM PST


Tahun baru 2012 dibuka dengan keganasan Polis Di Raja Malaysia (PDRM) terhadap mahasiswa yang berhimpun di Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI). Ramai yang ditahan dan cedera dibelasah anggota PDRM.


Baca berita tentang keganasan PDM terhadap mahasiswa disini.


Dahulu di Mesir, regim Hosni Mubarak juga menggunakan aparat negara seperti polis dan tentera untuk mengganasi rakyat yang menentangnya. Apa terjadi kepada Mubarak? Terhumban dalam tong sampah sejarah.


Jeneral Chun Doo Hwan juga menggunakan tentera untuk membunuh mahasiswa dalam kebangkitan mahasiswa di Gwangju, Korea Selatan pada 18 May 1980. Apa terjadi kepada Jeneral Chun Doo Hwang? Tersungkur dalam tong sampah sejarah.


Jeneral Haji Soeharto menggunakan kekuatan militer (tentera) untuk mengodam mahasiswa dan gerakan rakyat yang menentangnya. Apa terjadi kepada Jeneral Haji Soeharto? Dibenamkan ke dalam tong sampah sejarah.


Datuk Seri Haji Najib Razak menggunakan PDRM untuk mengganasi mahasiswa yang berhimpun di UPSI. Apa bakal terjadi kepada Datuk Seri Hajin Najib Razak? Tepuk dada anda, tanyalah selera.

Soalan terakhir Ust. Azhar Idrus 2011 -Zizan

Posted: 31 Dec 2011 08:57 PM PST

PANIK Reformasi

Posted: 31 Dec 2011 08:55 PM PST

31/12/2011 - Ustaz Azhar Idrus, Zizan dan Gitar Elektrik 2

Posted: 31 Dec 2011 08:53 PM PST

31/12/2011 - Ustaz Azhar Idrus, Zizan dan Gitar elektrik

Posted: 31 Dec 2011 08:52 PM PST

Ulangsiar : Warkah Buat Saudaraku Anggota Polis

Posted: 31 Dec 2011 08:39 PM PST

Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin
 Assalamualaikum warahmatuAllahi wabarakatuhu,

Terlebih dahulu, pohon kemaafan jika warkah ini terbuka. Saya harap ia dapat dibaca oleh semua. Jika ada kebaikan, ambillah darinya. Jika tidak, campaklah ia ke tepi dan lupakan sahaja. Ia hanya satu coretan dari seorang rakyat bawahan. Tanda cinta dan kasih kepada saudara yang saya lihat tercegat di segala penjuru negara atas tanggungjawab menjaga keamanan kita semua. Mata memandang, hati merintih dan berdoa agar tugasan saudara benar-benar diberikan pahala di sisi Tuhan dan diiktiraf di sisi rakyat.

Tugas Mulia
Saudaraku anggota polis,
Kerja polis adalah satu kerja yang mulia kerana menjaga keamanan dalam negara. Penat lelah anggota polis dalam memastikan negara kita aman dan adil adalah pahala yang amat besar di sisi Allah jika pengamalnya jujur dan ikhlas. Sepatutnya, tiada seorang pun rakyat yang cintakan keadilan dan keamanan akan membenci polis. Sebaliknya, perasaan fitrah; sayang dan menghargai akan tertanam dan mekar sebaik sahaja mendengar nama polis, melihat anggota atau apa sahaja perlambangan polis. Itulah perkara sewajarnya berlaku.
Read More / Baca Lagi >>

LFL Condemns Police Brutality On Student Movement

Posted: 31 Dec 2011 08:18 PM PST


Lawyers For Liberty condemns the act of police brutality inflicted on student activists who were peacefully assembling to demand academic freedom in front of Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) on January 1,2012 at about 12.30am.
 
The police have unlawfully used excessive force against peaceful and unarmed students in their attempt to disperse the students.A number of students was severely injured including Safwan Anang, the President of BEBAS who was according to eyewitness account beaten and stomped on by the police, leaving him unconscious with broken teeth.17 students have been arrested and detained in Tanjung Malim Police Station.
Read More / Baca Lagi >>

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT