Nuffnang

Pengikut

MIMPI SENJA

2
sumber :-

MIMPI SENJA


Video Sex : Pengakuan blogger umNO

Posted: 25 Mar 2011 10:38 PM PDT


PENGAKUAN ANUAR MOHD NOR


Ada kalanya keghairahan menyebabkan kita hilang pertimbangan. Kemarahan melampau merugikan. Tindakan terburu-buru juga akan membodohkan dan yang paling dahsyat ialah rangkuman kesemua ini, keghairahan, kemarahan dan tindakan terburu-buru menyebabkan kita melakukan kesilapan yang akhirnya menjadi satu penyesalan.

Hari ini ramai yang membicarakan sama ada video itu benar – melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Pendedahan demi pendedahan dilakukan. Persoalan Datuk T sama ada Trio atau hanya individu kembali wujud dengan pendedahan Badrul Hisham Shahrin dan Johari Abdul. Mereka semua dipanggil pada hari pertama menonton secara eksklusif dan berbual dengan Datuk T dan Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Benar persoalan yang mahu ditanya adalah BENARKAH ANWAR IBRAHIM ORANG YANG TERLIBAT DALAM VIDEO ITU? Semakin ghairah persoalan itu. Mereka yang dipanggil pada petang/malam 21hb March 2011 – setakat ini membuat pengakuan bahawa orang dalam video itu BUKAN ANWAR IBRAHIM. Mereka yang melihat video itu dan berbual secara peribadi dengan Rahim Tamby Chik pada hari tersebut adalah Badrul Hisham Shahrin dan Johari Abdul – kedua-duanya dari PKR. Dalam kenyataan Badrul Hisham Shaharin ada seorang BLOGGERS UMNO yang mengikutinya untuk menonton video lucah Carcosa itu. Beliau tidak mahu menyeret bloggers UMNO tersebut dan tidak mahu menyusahkannya. Apabila diajukan soalan siapa dia, BADRUL HANYA MENJAWAB TUNGGU DIA BERITAHU SENDIRI. Satu tindakan baik dan amat dihormati. Siapa bersama Badrul Hisham pada 21hb March 2011 yang menonton video itu dan bukan kalangan PKR tetapi UMNO ? Saya perlu menyatakan bahawa orang yang dikatakan bersama Badrul Hisham Shaharin, merujuk kepada kenyataan media beliau - yang beliau rujuk sebagai : BLOGGERS UMNO itu adalah saya sendiri!

Saya telah diajak oleh Badrul Hisham Shahrin menghadiri panggilan Datuk T ke Shangrila pada malam 21hb March 2011. Mungkin sayalah seorang blogger UMNO, ahli UMNO yang dapat menonton video lucah Carcosa pada hari video itu didedahkan. Mungkin itulah sebabnya saya katakan pada awal tulisan ini – ada kalanya keghairahan itu merugikan dan menyulitkan.

Mungkin tidak menonton lebih baik dari menonton. Akhirnya – sebelum spekulasi berterusan mengatakan mengenai orang UMNO yang hadir menonton bersama Chegubard yang juga adalah rakan baik saya – saya membuat pengakuan bahawa saya adalah orang ke 3 selepas dimaklumkan bahawa Johari Abdul, Badrul Hisham menonton pada malam 21hb March 2011 tersebut dan saya adalah ahli UMNO dan bloggers UMNO yang dimaksudkan oleh Chegubard. Saya juga dalam pengakuan ini menetapkan bahawa kehadiran saya adalah kerana jemputan/pelawaan dan kemahuan saya menuruti rakan saya Badrul Hisham Shaharin dan ini dilakukan atas kapasiti saya sendiri dan tidak melibatkan mana-mana pihak lain, organisasi dan badan lain yang saya sertai. Sekian di maklumkan – Anuar Mohd Nor

Ceramah DSAI di Melawati malam tadi - Video

Posted: 25 Mar 2011 09:24 PM PDT"Bila Sang Penguasa Lupa Akhirat" - HMS ABU BAKAR

Posted: 25 Mar 2011 08:59 PM PDT
MENANTI MASA

I

Bila Sang Penguasa lupa akhirat
Sekehendak hati dia buat
Penuh tipu muslihat
Dia ingat Allah tak lihat
Tanda roh tak sihat
Di akhirat pasti melarat

II

Bila Sang Penguasa lupa akhirat
Mudah lakukan khianat
Guna slogan"Dahulukan Rakyat"
Kos kehidupan terus meningkat
Daripada Apco Worldwide dapat nasihat
Sebuah syarikat Yahudi yang pekat
Ayat 120 Al-Baqarah tak ingat
Bahaya bagi umat
Kes jenayah terus meningkat

III

Bila Sang Penguasa lupa akhirat
Media masa dijadikan alat
Mengaburi mata rakyat
Nampak semuanya hebat
Di mana-mana 1 Malaysia dilihat dengan dekat
Anak luar nikah terus meningkat
Di sana-sini terdedah aurat
Bob Lokman dah taubat
Kebaikan Islam dapat dilihat
Puak Jahiliyah memang jahat
Cintakan dunia amat sangat
Lupalah seksa akhirat

IV

Bila Sang Penguasa lupa akhirat
Kumpul harta jadi matlamat
Kayakan kroni dan suku-sakat
Aktiviti lawan terus disekat
Lupa Internet boleh menyengat
Lupa Internet sedang menggugat
Bila rakyat celik maklumat
Riwayat Sang Penguasa akan tamat
Dirinya dekat dengan kiamat
Semuanya dah tak selamat
Bila PR kuasai Kerajaan Pusat


HMS ABU BAKAR

DSAI diheret polis - Video

Posted: 25 Mar 2011 05:32 PM PDT

Majlis pelancaran DNA kecoh - polis cuba tahan DSAI

Posted: 25 Mar 2011 05:20 PM PDT


GOMBAK, 26 Mac — Majlis pelancaran "Datuk Najib Altantuya (DNA)" anjuran PKR di sini malam tadi berubah menjadi 'hodoh' apabila anggota polis cuba menghentikan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada meneruskan ucapannya, menyebabkan penyokong beliau marah lalu menyerang pasukan keselamatan.

Ketua Umum PKR itu, yang merupakan pemimpin terakhir berceramah malam tadi, telah menyampaikan ucapannya sekitar 13 minit ketika polis mula campur tangan sedangkan dikatakan telah diberi 15 minit untuk berucap.

Kira-kira 10 anggota Unit Simpanan Persekutuan (FRU) diletakkan untuk mengawal tempat majlis itu diadakan. Kebanyakan hadiirin, penyokong PR mula membaling kerusi dan botol air ke atas polis ketika cuba untuk menghalang Anwar daripada meneruskan ucapannya.

Anwar (gambar) sendiri telah berusaha untuk menenangkan hadirin tetapi suaranya tenggelam dalam kekecohan pada majlis dihadiri sekitar 800 orang.

Ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin mengesahkan pihak polis menahan beberapa ahlinya. "Ada tahanan, anggota Angkatan Muda PKR ditahan di balai polis Taman Melawati," kata Shamsul Iskandar kepada pemberita.

"Cara mereka (polis) bertindak, cuba untuk menahan beliau (Anwar) malam ini adalah sesuatu tidak wajar," kata beliau.

"Kesabaran rakyat ada batasan," kata beliau. Anwar tidak ditahan dan kemudian meninggalkan majlis tersebut.

Dalam ucapannya, Ahli Parlimen Permatang Pauh itu membuat serangan berhubung skandal pendedahan rakaman video seks oleh tiga "Datuk T" dengan mendakwa pentadbiran Najib berkonspirasi untuk mengakhiri kerjaya politiknya.

Tiga "Datuk T" iaitu bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim mengakui melakukan pendedahan tersebut Isnin lalu.

Ketiga-tiga memberikan keterangan kepada polis semalam dan kelmarin. "Abdul Rahim adalah penjenayah, perogol dan beliau dijadikan pemimpin... mereka merakamkan bahan lucah dan mereka bebas," kata Anwar.

"Saya ditahan dan dilayan macam anjing tetapi anda membiarkan mereka bebas selepas kenyataan dirakamkan," kata Anwar lagi, dipercayai merujuk kepada penahanan beliau pada September 1998 dan Julai 2008.

Sehubungan itu katanya, sokongan rakyat diperlukan untuk menolak Umno dan menyampaikan mereka "satu pengajaran." "Mereka ingat kita ini bodoh, ajar pemimpin-pemimpin Umno dan BN... beritahu mereka itu bodoh dan tolol," kata Anwar lagi.

Dalam pada itu, Ketua Penerangan Angkatan Muda Selangor Mohd Saifullah Mohd Zulkifli berkata, pihaknya meluahkan rasa kecawa dan mengecam tindakan pihak polis yang mengganggu majlis pelancaran DNA di Taman Melawati malam tadi.

"Tindakan ini mengakibatkan kecederaan kepada rakyat yang hadir termasuk wartawan dan pimpinan Angkatan Muda Keadilan. Lebih malang adalah apabila pihak polis bertindak menyalahi undang-undang dengan mengganggu majlis aman ini yang diadakan di kawasan persendirian.

"Pihak polis jelas menunjukkan sikap tidak profesional apabila menyerbu masuk kawasan persendirian ini dan cuba mengheret Datuk Seri Anwar Ibrahim di saat-saat pihak Datuk Seri Anwar Ibrahim telah pun menutup ceramah beliau," katanya dalam kenyataan dikeluarkan awal pagi.

Kata beliau, tindakan seperti ini membuktikan bahawa Umno-BN diketuai Datuk Seri Najib Razak takut kepada kebangkitan rakyat dan kebenaran akan terpancar menutupi fitnah yang cuba ditaburi dalam kes Saiful Bukhari dan video seks "Datuk T".

"Di akhir kenyataan ini, AMK Selangor ingin menyeru agar pihak polis tidak perlu rasa takut dengan arahan dan tekanan pihak pemerintah Umno-BN. polis harus bertindak secara profesional dan berkhidmat kepada rakyat, bukan BN," katanya lagi. - TMI

DSAI diheret turun pentas - 3 ditahan di ceramah DSAI di Tmn Melawati

Posted: 25 Mar 2011 08:56 AM PDT


KUALA LUMPUR: Lebih 5,000 rakyat pelbagai lapisan kaum hadir program pelancaran Kempen Tolak kes Fitnah II anjuran KEADILAN di perkarangan Pusat Khidmat Rakyat Ahli Parlimen Gombak, Taman Melawati di sini, malam ini.

Seperti kelaziman, program anjuran KEADILAN itu dihalang polis hingga menyebabkan majlis yang dijadual bermula jam 9 malam ditangguh kira-kira sejam.

Polis dikatakan hanya membenarkan sesi ucapan selama 30 minit sahaja, menyebabkan pegawai kepada Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali terpaksa berunding dengan polis Ampang.

Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang turut muncul hingga menggamatkan hadirin.

Bagaimanapun, polis hanya membenarkan Anwar memberi ucapan selama 15 minit sahaja, malah mematikan pembesar suara dan mengheret Ketua Umum KEADILAN itu turun dari pentas, hingga menimbulkan kemarahan orang ramai.

Bukti rakyat bersama perjuangan Anwar menolak Umno BN
Pada jam 11.30 malam, polis menyerbu ke arah orang ramai hingga menimbulkan kekecohan sedangkan program itu, asalnya berlangsung aman.

Sehingga berita ini ditulis jam 11.45 malam, suasana masih kecoh dan tiga orang dipercayai ditahan polis.

Kempen itu dinamakan sebagai 'DNA' atau 'Datuk Najib-Altantuya' bertujuan mengupas perkembangan terkini kes yang dihadapi Datuk Seri Anwar Ibrahim dan fitnah terbaru mengenai rakaman video seks yang didalangi Umno melalui 'Datuk T'.

Turut hadir dalam ceramah ialah Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Hulu Klang, Saari Sungib.
Berita lanjut - lihat Twitter sebelah

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9854

Video sex : Dapat sokongan orang No 1?

Posted: 25 Mar 2011 07:24 AM PDT


RAWANG, 25 Mac — Seorang bekas anggota polis berkata Datuk Shazryl Eskay Abdullah ada memberitahunya bahawa beliau akan menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada arena politik sebelum mempertontonkan satu rakaman video seks kepada media, Isnin lalu.

Rakaman video seks itu mendakwa seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat mengadakan hubungan seks dengan seorang pelacur China.

Mohamad Mahti Abdul Rahim, bekas pengawal peribadi Allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayub berkata, Shazryl marah kerana Ahli Parlimen Permatang Pauh itu enggan menjadi saksi dalam kes samannya berkaitan projek jambatan bengkok yang diluluskan ketika era Tun Dr Mahathir Mohamad.

Kes itu sedang berlangsung di mahkamah dan Megat Junid pernah menjadi menteri dalam Kabinet Dr Mahathir.

"Selepas beliau bercakap dengan marah mengenai Anwar, beliau mula bercakap buruk mengenai beliau (Anwar), berkata 'saya akan menjatuhkan Datuk Seri Anwar, dengan apa jua cara pun," katanya.

Mohamad Mahti sendiri bersetuju menjadi saksi dalam kes dibawa Shazryl mendakwa beliau dijanjikan akan dibayar RM20 juta kerana berjaya memperoleh projek jambatan bengkok RM460 juta yang menghubungkan Singapura dan Johor.

Katanya, selepas dia memberikan keterangan pada 8 Mac lalu, Shazryl mula bercakap buruk tentang Anwar ketika berhenti rehat dan disambung pada keesokan hari.

"Sama ada rakaman ini betul atau tidak, saya tidak tahu. Tetapi beliau mahu menjatuhkan Anwar Ibrahim. Beliau berkata Anwar curi wangnya," katanya lagi.

Mohamad Mahti juga berkata, Shazryl bertemu dengannya minggu lalu untuk bertanya sama ada boleh mendapatkan bekas anggota unit tindakan khas bagi tujuan keselamatan apabila menayangkan rakaman video.

Mohamad Mahti berkata, dia mengikut Shazryl ke rumah Datuk Shuib Lazim, seorang lagi Datuk T dan mendapati Bendahari Perkasa itu penasihat ahli perniagaan terbabit yang mengendalikan kilang baja dan akan menjadi pengerusinya dalam waktu terdekat.

"Eskay juga berkata beliau melakukan ini bagi (seorang) No. 1," katanya sambil menambah, Shuib kelihatan keberatan untuk membantu Shazryl.

"Saya tidak tahu siapa orang itu dan saya juga tidak tanya siapa yang dia maksudkan," kata Mohamad Mahti apabila ditanya sama ada Shazryl merujuk kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, yang Anwar menuduh terlibat dalam pendedahan video seks ini.

Mohamad Mahti, 53, berkata dia kali pertama bertemu dengan Shazryl ketika menjadi pakar fisioterapi bagi Persatuan Badminton Malaysia pada 1990-an.

Katanya, Shazryl kemudian diperkenalkan kepada Dr Mahathir dan Anwar di mana pada masa yang sama khidmatnya diperkenalkan kepada mereka.

Mohamad Mahti juga berkata, dia diberi wang saku RM5,000 kerana menguruskan pertemuan dengan Ahli Parlimen Salak Tan Sri Tajuddin Rahman, yang merupakan Pengerusi Felca, dipercayai untuk mendapatkan kontrak membekalkan baja.

Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, seorang lagi Datuk T pula merupakan Pengerusi Risda.

Mohamad Mahti berkata sebulan kemudian Shazryl memberikannya satu nota tulisan tangannya menjanjikan pelbagai pegawai termasuk Tajuddin potongan bagi setiap tan baja dijual kepada Felcra.

"Saya merasakan ini rasuah, jadi saya SMS kepada Tajuddin meminta agar melupakan segala-galanya," kata beliau sambil menunjukkan tulisan tangan yang menggunakan dakwat merah.Nota tulisan tangan, didakwa ditulis oleh Shazryl Eskay, yang ditunjukkan oleh Mohamad Mahti kepada pemberita di Kuang, Rawang hari ini.

Mohamad Mahti berkata salah seorang pengawal peribadi Anwar yang bernama Moktar ada menghubunginya untuk bertanya mengapa Shazryl melakukan yang ini sedangkan baru seminggu lalu beliau ada membawa keluarganya bertemu dengan Ketua Umum PKR itu.

"Saya memberitahu bahawa saya tidak tahu apa-apa tentang video ini sehingga ia dikeluarkan," katanya kepada pemberita di Kuang dekat sini hari ini.

Mohamad Mahti menambah, Shazryl ada mengatakan bahawa beliau pernah banyak membantu Anwar dan membawa bekas timbalan perdana menteri itu ke Singapura untuk melakukan ujian DNA bagi membuktikan dakwaan akhir 1990-an bahawa beliau adalah bapa bagi anak Timbalan Presiden PKR Azmin Ali, sebagai tidak benar.

Dia juga berkata, Shazryl mendakwa ada membantu Anwar untuk menghantar keluar blogger Raja Petra Kamaruddin untuk meninggalkan negara ke United Kingdom.

Katanya, dia tidak diminta oleh sesiapa agar membuat dakwaan ini sambil berkata "jika saya dibayar, kita sepatutnya mengadakan sidang media di bilik berhawa dingin."

Shazryl dan Abdul Rahim ditahan oleh polis awal hari ini berkaitan dengan seks video ini. [Msian Insider]

Video sex : Rahim Thamby perlu dipecat -

Posted: 25 Mar 2011 01:09 AM PDT

KUALA LUMPUR: KEADILAN Wilayah Persekutuan hari ini mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memecat pengerusi Risda, Tan Sri Rahim Thamby Chik kerana menjadi dalang di sebalik penyebaran video seks palsu.

Ini kerana, tindakan jijik bermotif politik itu menjejaskan nama baik institusi Risda yang sudah berusia hampir 40 tahun.

"Najib mesti pecat dengan serta-merta Rahim Thamby Chik sebagai Pengerusi RISDA," kata Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri KEADILAN Wilayah Persekutuan, Dr Idris Ahmad pada kenyataan media hari ini.

Kenyataan itu sebagai reaksi kepada Rahim – bekas Ketua Pemuda Umno yang sewenang-wenangnya meminta Datuk Seri Anwar Ibrahim meletak jawatan walaupun Ketua Umum KEADILAN itu bukan individu dalam video itu.

"Orang yang sepatutnya letak jawatan ialah Rahim Thamby Chik sendiri. Beliau mencemar, menjatuhkan air muka dan merosakkan imej sebuah organisasi. Malah, beliau sebenarnya mencemar dan memalukan agama, bangsa dan negara," katanya.

Rahim Thamby Chik bekerjasama dengan ahli perniagaan, Datuk Eskay Shazryl menayangkan video palsu itu Isnin lepas kepada wartawan tempatan di Hotel Carcosa Sri Negara. Lebih memalukan, tempahan bilik tayangan video itu juga dibuat atas nama Risda.

Dr Idris berkata KEADILAN Wilayah Persekutuan juga meminta polis meneruskan siasatan ke atas Rahim dan Shazryl kerana mengedar dan menayangkan bahan lucah di tempat awam.

"Kami minta polis meneruskan siasatan menyeluruh ke atas kumpulan ini, yang jelas menyalahi undang-undang mengikut Seksyen 292 Kanun Keseksaan atas kesalahan mengedar bahan lucah. Jika bersalah, maka harus dibawa ke muka pengadilan," kata mereka.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9808

Di Masjid Jamek KL selepas solat

Posted: 25 Mar 2011 12:32 AM PDT


KUALA LUMPUR: Kira-kira 300 orang termasuk ahli Angkatan Muda KEADILAN (AMK) berhimpun di Masjid Jamek Kuala Lumpur hari ini bagi membantah penayangan video seks memfitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka diketuai Ketua AMK Pusat, Shamsul Iskandar Mat Akin yang turut menyampaikan ucapan kata-kata semangat.

Pasukan polis dilihat berkawal di kawasan sekitar tetapi tiada tangkapan atau gangguan dibuat setakat ini.

Mereka kini sedang bergerak ke pejabat Pengerusi Risda, Tan Sri Rahim Thamby Chik – antara dalang tayangan video seks di Hotel Carcosa Negara, Isnin lalu.

Bagaimanapun, ada kemungkinan mereka menukar haluan berikutan AMK menerima maklumat pejabat Risda kini dikawal ketat sepasukan polis.

(Laporan Lanjut Menyusul)

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9801

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


VIDEO PANAS...TAYANG VIDEO SEKS DIHALANG, OOOPPSS...SILAP, CERAMAH ANWAR DIHALANG !!

Posted: 25 Mar 2011 08:29 PM PDT

Mac 26, 11

Tiga anggota Angkatan Muda Keadilan (AMK) ditahan polis dan kekecohan berlaku semasa ceramah ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Gombak malam tadi.

NONEKira-kira 10 anggota polis bertindak menghalang ketua umum PKR itu daripada berucap lebih daripada 15 minit yang dibenarkan.

Anwar ketika itu sedang berucap di majlis pelancaran kempen DNA (Datuk Najib Altantuya) yang dihadiri kira-kira 1,500 orang, kebanyakannya penyokong PKR.Hadirin tidak puashati dengan arahan supaya Anwar berhenti berucap, dan keadaan menjadi kecoh. Kerusi, botol air, bata dan kayu kelihatan dibaling ke arah anggota polis anti-rusuhan.

Pada satu ketika, apabila anggota polis menghampiri pentas, para penyokong mula berkumpul di situ dan enggan memberi laluan.

NONEAnggota Unit simpanan persekutuan (FRU) kemudiannya terpaksa
menggunakan perisai untuk menolak mereka yang menutup laluan.

Bagaimanapun , Anwar dan timbalannya Azmin Ali, yang juga ahli parlimen Gombak, dibawa beredar dari pentas, tetapi orang ramai yang kelihatan marah tetap berkumpul di situ.

Anggota polis akhirnya terpaksa berundur apabila hadirin menjadi agresif.

Ketua AMK, Shamsul Iskandar Md Akin berkata tiga orang yang ditahan ialah Maslan Abdul Raus dan Helmi Rizal manakala seorang lagi yang belum dikenali, dan masing-masing dibawa ke balai polis Hulu Kelang dan ibupejabat polis Ampang.

NONEAnwar, yang menghadiri satu lagi majlis makan malam PKR di Kuala Selangor, tiba 30 minit sebelum kekecohan itu berlaku.

Para hadirin berdiri menyambut ketibaan beliau kerana mereka mahu mendengar penjelasannya ekoran pendedahan terbaru video seks yang dikaitan dengannya./Malaysiakini
Ulasan Blogger:


Kalau Anwar, baru nak mula ceramah dah kena dah...Beruntungnya yang tanyang video seks tu kan....takde sikit gangguan pun...tayang sampai habis, siap diulang tayang beberapa kali pulak tu....siap bangga keluar depan TV ngaku `aku lah orangnya...."...Inilah negara ku tercinta...

VIDEO SKETSA PALING KELAKAR, RUGI TAK TENGOK YOBB !!

Posted: 25 Mar 2011 09:00 AM PDTVideo Klip ni tak lah best macam yang `Three Strooges' tu punya. Tapi lebih kelakar dari `Hantu Kak Limah Balik Kampung'....wakakakaka.....

Aku jumpa dalam youtube...meh kongsi bersama...

VIDEO SEKS - PERLU SURUHANJAYA SIASAT KES SEPERTI BERIKUT?

Posted: 25 Mar 2011 01:00 AM PDT

Suruhanjaya Sumpah Laknat

Oleh MSO

RAHIM Tamby Chik mencadangkan agar suruhanjaya bebas ditubuhkan untuk menyiasat dan mengkaji video lucah yang beliau tayangkan kepada wartawan. Katanya suruhanjaya itu perlu untuk menentukan kesahihan kandungan video berkenaan dan juga mengesahkan apakah watak yang ada dalam video berkenaan orang yang disangka dan dituduhnya.

Saya nak tanya beberapa soalan kepada persoalan dan cadangan Rahim Tamby Chik ini. Apakah perlunya suruhanjaya itu ditubuh dan apakah perlunya siasatan ke atas video berkenaan. Biasanya sebuah suruhanjaya bebas ditubuhkan untuk menyiasat perkara yang ada kepentingan umum. Dalam kes video lucah itu apakah ianya merupakan kepentingan umum?

Video itu bersifat peribadi yang tidak ada kena mengena dengan orang ramai. Ia tidak perlu ditubuhkan. Kalaulah cadangan Rahim itu hendak diambil kira, maka banyak lagi suruhanjaya bebas perlu ditubuhkan. Bukan soal pengecut di sini tetapi keperluan dan kemunasabahannya.

Saya nak sebut beberapa suruhanjaya bebas yang perlu ditubuhkan kalau mengikut versi ataupun pendapat bekas Ketua Menteri Melaka itu. Sebelum kes video itu disiasat penyiasatan ke atas perkara berikut terlebih dahulu perlu dilakukan;

1. Mengenai skandal seks seoraang bekas Ketua Menteri dengan pelajar sekolah berumur 16 tahun sehingga melahirkan seorang anak.

2. Mengenai hubungan seksual dan afair seorang bekas ketua menteri dengan seorang gadis Pertugis.

3. Hubungan seks bekas ketua menteri dengan seorang perempuan yang berkerja di sebuah syarikat perumahan. Perempuan itu juga telah memohon sebuah projek tambak laut di sebuah negeri.

4. Mengenai hubungan seorang menteri dengan seorang perempuan Pertugis.

5. Mengenai hubungan seorang bekas artis sehingga mengandung dan terpaksa mengugurkan kandungannya di Johor. Sebelum itu artis berkenaan mengugut untuk terjun dari tingkat enam di sebuah hotel di Jalan Raja Laut.

6. Mengenai seorang menteri yang melayani gay.

7. Mengenai seorang bekas MB yang membawa puteri Umno ke tengah laut dengan boat.

8. Dua orang bekas setiausaha kepada bekas menteri dan menteri yang dikatakan telah membunting seorang artis dan seorang pramugari.

9. Mengenai ketua Umno sebuah bahagian di Kelantan yang meniduri 13 orang perempuan kampung.

10. Seorang kenamaan yang telah mengahwini seorang perempuan walaupun ketika itu perempuan itu masih belum edah perceraian.

11. Kena siasat juga kesahihan mengenai perkahwinan seorang menteri dengan isterinya kini yang meragui dari segi syarak.

12. Siasat juga bekas menteri yang dikatakan berhubung sesama jenis (lisbian).

13. Siasatan juga setiausaha politik kepada menteri yang dikatakan mengamalkan ajaran sesat.

14. Siasat juga menteri yang terlibat melakukan perpindahan wang secara haram.

15. Siasat juga Ketua Menteri yang terlibat dengan pengurup wang.

16. Siasata juga bekas menteri yang menjadi kaya raya dengan memperdagangkan pendatang asing.

17. Kes tangkapan di sebuah hotel di Port Dickson melibatkan artis dan seorang kenamaan (tambahan dari tuan blog ini)

18. Kes Altantuya (tambahan dari tuan Blog ini)

19. Kes merogol amah ? (tambahan dari tuan blog ini)

Ah, banyak lagi. Sebenarnya perkara disebut itu lebih utama dari video lucah itu kerana ia membabitkan negara dan rakyat.

Justeru saya tidak fikir pihak kerajaan bersedia melayani cadangan Rahim Tamby Chik itu. Kalau alasan suruhanjaya itu perlu disiasat kerana ianya melibatkan pemimpin yang bercakap mengenai Islam, nah semua kes-kes melibatkan apa disebut itu juga melibatkan pemimpin Islam, yang bercakap mengenai Islam, yang pakai baju Melayu pada setiap hari raya.

Adalah tidak adil dan zalim kalau video itu perlu disiasat demikian rupa atas kehendak individu berkenaan. Yang jelas melihat dari cara modeul operandinya ia dilakukan atas sifat dendam, geram dan kemaharahan yang tidak dapat dihilangkan.

Baiklah orang ini semua dan kita semua mengucap sedalam-dalamnya mentauhiudkan diri kepada Allah, menginsafi apakah yang kita lakukan ini mengutungkan kita, negara dan bangsa atau sebaliknya. Dan kepada rakyat di luar sana sesekali angkatlah tangan menadahkan doa kepada Allah dengan memintakan kita semua dimasukkan iman diberikan taufik dan hidayah. Kerana apa yang berlaku di negara kita sekarang adalah satu bala dan petaka.

Apakah bala dan petaka yang menimpa kita hari ini angkara sumpah laksana? Kita terlupa laknat Allah itu akan hadir secara umum walaupun ia hanya dilakukan oleh seorang manusia saja. Selagi orang yang bersumpah laknat berada di negara ini dan kita juga berada di negara ini maka bala atas sumpah laknat itu akan melaknat kita semua!/Tranungkite


Kami Sokong Tokguru

0
sumber :-

Kami Sokong Tokguru


Dalil Al-Quran ,Jangan Taksub Pada Semangat Kebangsaan

Posted: 25 Mar 2011 09:33 PM PDT

Merenung Sejenak

 Ini adalah  kisah Nabi Allah ,Musa ketika peristiwa nabi musa bertumbuk dengan seorang bangsa qibti di zaman remajanya.
Allah menceritakan  peristiwa ini dalam surah Al -qashash bermula dari ayat ke 14.


"Setelah Musa dewasa dan telah matang fikirannya,kami berikan kepadanya hikmah dan ilmu pengetahuan,demikianlah kami balasd orang-orang yang berbuat kebaikan"

"Musa masuk kedalam kota ketika sunyi penduduknya,lalu dilihatnya dua orang lelaki yang bertengkar ,seorang dari bangsnya(Israel) dan seorang lagi dari bangsa Qibti.Kemudian orang dari bangsanya meminta pertolongannya lalu Musa menumbuknya menyebabkan orang itu mati.Berkata Musa ini pekerjaan syaitan,sungguh syaitan itu musuh yang menyesatkan lagi jelas(angkaranya)"

"Berkata Musa aku telah berlaku zalim ,ampunilah aku.lalu Allah mengampuninya sungguh Dia pengampun lagi penyayang"

"Berkata musa,ya tuhanku kerana engkau telah memberi nikmat kepadaku ,maka aku tidak akan menolong orang-orang yang berdosa."

(Surah Al qashash(28) ayat 14 - 17)Tafsir arrahman

-ijoks2009-
Memperjuangkan bangsa sendiri tidak salah ,tetapi jangan terlalu taksub sehinggakan kita membela orang yang tidak sepatutnya dibela.Islam mengajar supaya berpihak kepada orang yang dizalimi tidak mengira adakah orang itu dari bangsa kita atau sebaliknya.

Jika bangsa kita yang rasuah dan bangsa lain sedang berusaha menentang rasuah adakah kita masih lagi perlu berpihak kepada bangsa kita atas dasar perpaduan bangsa .lu pikirlah sendiri..
Cari N3 lama-lama disini

Program MenJantankan Kembali mak Nyah(Tahniah Jakim)

Posted: 25 Mar 2011 03:42 PM PDT

Isu Semasa
MENARIK..aktiviti lasak yang diatur untuk golongan mak nyah kembali menjadi lelaki sejati.
MENARIK..aktiviti lasak yang diatur untuk golongan mak nyah kembali menjadi lelaki sejati.
KUALA LUMPUR: Dua puluh tahun dahinya tidak pernah mencecah sejadah dan kehidupan dipenuhi maksiat, namun program khas anjuran Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) baru-baru ini membuka pintu hati seorang mak nyah untuk bertaubat dengan harapan mampu kembali menjadi lelaki normal.
"Hampir 20 tahun saya tidak pernah menunaikan solat, menyebabkan cara wuduk dan banyak bacaan dalam sembahyang saya terlupa.

"Selepas menyertai kursus ini, saya semakin insaf terhadap kesilapan lampau dan banyak mempelajari ilmu agama untuk memulakan hidup baru sebagai lelaki sejati," katanya hanya mahu dikenali sebagai Shasa, 35.

Menurutnya, biarpun sekian lama menjalani hidup sebagai mak nyah dengan penampilan lebih 95 peratus seperti perempuan, namun jauh di sudut hati dia sedar tidak boleh meneruskan kehidupan sebegitu hingga ke akhir hayat.

"Sebelum ini, niat untuk berubah memang ada kerana saya memang menyimpan hasrat untuk mati sebagai lelaki Islam.

"Sebab itulah bila dapat tahu Jakim menganjurkan program seperti ini, saya tidak melepaskan peluang untuk menyertainya kerana saya memang ingin meninggalkan kehidupan sebagai mak nyah yang penuh dengan dosa," katanya.

Rakannya yang hanya mahu dikenali sebagai Sayang, 30, pula berkata, dia baru menjalani pembedahan implan payudara, namun secara tiba-tiba terbuka pintu hati untuk menyertai 16 `rakan sejenisnya' dalam program pemulihan itu.

"Saya baru beberapa hari pulang ke tanah air selepas melakukan pembedahan implan payudara dan hidung di Thailand, namun saya terpanggil untuk menyertai program ini apabila mengetahuinya melalui kawan-kawan.

"Saya sendiri tidak pasti mengapa membuat keputusan ini. Mungkin Allah membuka pintu hati untuk saya kembali ke pangkal jalan dan bersyukur di atas hidayah-Nya," katanya.

Menurutnya, selepas menjalani pengisian program anjuran Jakim itu, hatinya begitu tersentuh dan insaf terhadap perjalanan hidupnya selama ini jauh terpesong daripada landasan Islam.

Program selama tiga hari di sebuah lokasi rahsia di Jelebu, Negeri Sembilan itu dihadiri 17 mak nyah dan ia diisi dengan pelbagai aktiviti termasuk kuliah agama, kaunseling, latihan lasak serta bimbingan kerjaya supaya mereka dapat kembali ke pangkuan masyarakat dan hidup sebagai lelaki normal.

Ketua Penolong Pengarah Sosial Bahagian Keluarga, Sosial dan Komuniti Jakim, Zakuan Sawai berkata, program itu diatur rapi sejak dua bulan lalu dan ia dilaksanakan dengan kerjasama Majlis Aids Malaysia serta Majlis Agama Islam Selangor (Mais).

"Program ini bertujuan mendekati golongan mak nyah yang sering dianggap jelik oleh masyarakat dan mengubah persepsi umum terhadap jabatan agama yang dianggap hanya cenderung menahan mereka apabila melakukan maksiat.

"Dengan terlaksananya program ini, ia membuktikan jabatan agama sebenarnya turut bertanggungjawab membimbing mak nyah supaya mereka kembali ke pangkal jalan," katanya.

Zakuan berkata, dalam program itu pihaknya sama sekali tidak memaksa mak nyah terbabit mengubah penampilan atau bertaubat, sebaliknya mereka dididik secara lembut dan tersirat melalui pelbagai program yang menyeronokkan.

"Ia lebih kepada dakwah secara halus. Malah, kami juga tidak memaksa mereka mengerjakan solat atau mengikut sesi tazkirah kerana kami mahu mereka melakukannya dengan sukarela atas keikhlasan hati masing-masing," katanya.

Menurutnya, selain memberi didikan rohani, mak nyah terbabit turut diberi bimbingan kerjaya dengan mendedahkan mereka mengenai peluang pekerjaan dalam sektor perkilangan dan perhotelan yang diatur dengan bantuan Pusat Giat Mara.

"Selain itu, program ini juga diharap dapat mengurangkan penularan penyakit Aids serta penyalahgunaan dadah," katanya yang berharap aktiviti itu menarik lebih ramai penyertaan golongan mak nyah untuk ia diadakan lagi pada masa depan.

www.hmetro.com.my
-ijoks2009-

Tahniah jakim,program macam ni perlu diteruskan dan diperluaskan skopnya ,mungkin lepas ni jakim boleh buat program untuk golongan mat rempit pula.


Cari N3 lama-lama disini

Kopi Itu Ada Geletin Babi(Hati-hati saudaraku)

Posted: 25 Mar 2011 07:33 AM PDT

Isu Semasa


Johor Bahru: Sebuah kedai kopi popular di negeri ini yang beroperasi sejak kira-kira 70 tahun lalu dandikunjungi lebih 80 peratus pelanggan beragama Islam rupa-rupanya menghidangkan kopi bercampur gelatin babi.

Perkara menjijikkan itu terbongkar selepas Jabatan Agama Johor (JAJ) menjalankan pemeriksaan terhadap premis itu berikutan aduan orang ramai. 

Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor, Datuk Zainal Abidin Osman yang dihubungi Harian Metro turut mengesahkan memang ada gelatin babi dalam serbuk kopi disediakan di kedai berkenaan. 

"Sampel serbuk kopi dari premis itu diambil untuk dianalisis Jabatan Kimia Johor dan hasilnya, ia positif gelatin babi.

Berita penuh

Cari N3 lama-lama disini

Apabila Islam Tidak Di jadikan Panduan Manusia Akan Menjadi Binatang

Posted: 25 Mar 2011 05:05 AM PDT

Merenung Sejenak

Seorang ibu di Beijing telah mencetuskan kemarahan antarabangsa setelah ia meletakkan rakaman video bogel anak perempuannya yang berusia 26 tahun di dalam Internet demi untuk mencari calon suami kepada anaknya.

Seperti dilaporkan Times of India, sekitar 1.5 juta orang telah melihat video di dalam lima laman web mencari jodoh popular. Dalam rakaman video yang pertama kali muncul di laman web Ku6, anak perempuannya yang baru selesai mandi telah ditanya oleh ibunya, "Oh, lihat sudah berapa usia kamu dan masih lagi perlukan ibu untuk mencuci belakang mu? Biar ibu carikan calon suami untuk kamu... bagaimana ia dan kelayakan apa yang engkau mahukan - cakaplah "!

Kemudian anak perempuannya memperkenalkan diri sebagai Gan Lulu dan berkata, "aku belum mempunyai teman lelaki dan ia bukan kerana saya hodoh. Sayangnya tidak ada yang mahukan saya ... jadi sekarang, saya sedang mencari calon pasangan untuk berkahwinan. Tidak peduli sama ada kamu fikir saya istimewa atau tidak, saya orang yang agak berbeza saya, jenis yang bersendiri dan bukan jenis yang menyakitkan hati, jadi saya tidak percaya bahawa tidak ada orang yang mahukan aku .. "

Bagaimanapun banyak laman web berita dan blog membuat andaian bahawa anak perempuan di dalam rakaman adalah seorang pelakon Cina dan rakaman tersebut asli.

Cari N3 lama-lama disini

Buat Malu Orang Islam Je Jantan Ni

Posted: 25 Mar 2011 01:57 AM PDT

Isu Semasa

Kerana ketagih menonton tarian gelek,seorang lelaki arab(malu nak cakap orang islam dia ni) sanggup mencederakan isteri yang baru di kahwininya sampai patah tangan.

ARAB SAUDI – Seorang wanita Saudi yang baru berkahwin telah menuntut cerai dari suaminya setelah ia dipukul dia dan patah tangannya hanya kerana dia menukar siaran kegemaran TV suaminya.

Wanita itu berkata kepada suaminya bahawa ia "bosan" dengan ketagihan suaminya kepada rancangan Ghinwa TV Show yang menampilkan lagu-lagu Arab dan tarian gelek oleh gadis-gadis muda yang berpakaian seksi.

Dia berkata kepada suaminya bahawa dia akan menukar saluran, tapi suaminya memberi amaran bahawa ia akan mematahkan tangannya jika dia melakukannya.
Oleh kerana ia menyangkakan suaminya sekadar berkata tanpa memaksudkannya, dia merampas alat kawalan jauh dan menukar saluran TV.

Tetapi rupa-rupanya ia telah kesalahan besar: suaminya menjadi marah dan bukan sekadar memukulnya tetapi mematahkan tangannya.
Wanita malang itu kemudiannya menuntut cerai setelah ia dirawat di hospital.
Sumber Pulak Dah


 
Cari N3 lama-lama disini

keAZAManMalaysia

0
sumber :-

keAZAManMalaysia


Bekas Pemandu Azizan dan Sukma muncul!!!!!!Dedah Anwar melanggan majalah playboy semasa menjadi TPM(Pres konference dianjur Zul Nordin)

Posted: 25 Mar 2011 05:50 PM PDT

sila baca berita harian hari ini..

seorang wartawan sin chew daily..

aku rasa cina makan babi kot..

dok persoal tindakan anwar semasa beliau tidak mengemas kini twitter pada pukul 10:23 hingga 10:42..

harharhar...

ini cina bodoh ke?? ini cina pundek ke?? ini cina tak basuh berak ke?? ke atau ini cina tak dapat masuk universiti belajar undang2 kerana dia bukan bumiputera mcm aku..lepas spm tk layak buat diploma atau dia terlupa nk isi borang matrik???

apa ko ingat sebelum beromen dan selepas beromen kena kemaskini twitter ke???

ko ingt twitter ni mcm punch card yg diperkenalkan mahadey tu ke??

twitter ni bukannya wajib..

dah anwar kata dia bersama2 ngn keluarga..dah la.

ye atau tidak wan azizah je yg tau..anak2 cucu anwar je yg tau...

yg dok pi sibuk buat apa wartawan cina ni???

prinsipnya...main twitter tk leh dijadikan bukti kontradik...tk juga boleh dijadikan alibi..

kalau hakim atau pulis terima jugak bukti camni..

cepat2 la kemas beg kita berangkat pindah ke amerika...

harharhar...

jom pi duduk senegara ngn yahudi...

coz y??mengarut la twitter..apa ko ingt twitter ni wajibul ghunnah ke nk update selalu..

ini kes serius....logik ke orng tk main twitter sebab nk gi beromen aje???

anwar leh ada alibi lain..dia pegi playboy.com ke...wwe.com ke...atau bharian.com..tengah baca buku playboy ke..mana la kite tau..

anwar pun satu..binawe pegi letak twitter sbagai bukti utama....kalau ye lepak ngn family..suruh family dijadikan saksi..ini bukan kes mahkamah syariah pun..ape la kome yob..(dah mcm zul nordin plak teman ye)

harharhar..

baca majalah playboy tu tk salah..yg salah adalah anggapan bahawa playboy tu salah..sabo aje lah..

ahahahahahahahahahaha

Ummi Hafilda akan menayangkan video seks Anwar Ibrahim dengan Siti XXXXXX sabtu ini dalam ceramahnya(twitter umi hafilda)

Posted: 25 Mar 2011 12:31 AM PDT

sila baca berita harian hari ini punya..

hishamuddin hussein..laki kepada marsila KERAbat pahang telah buat statement..

jangan ada sesiapa pun termasuk pihak pembangkang mengeluarkan kenyataan mengenai video seks yg melibatkan pemimpin tertinggi pembangkang..

iaitu anwar ibrahim...laaaa sapa lagi kan??

harharhar..

anwar ibrahim pun dah mcm ariel peterporn...adooooooooooooooooi...

nasib baik bukan dngn luna maya...waaaaaaaaaaaaaaargh

kalau tk mau jeles zul nordin...harharhar...

kalau ngn luna maya la agak2..mau zul nordin kata dia 110 peratus tk percaya..

ni ha aku bg idea sikit kat geng2 umno..

next shoot..dakwa anwar main ngn pondan chow kit plak...main kat rumah tumpangan..

baru kelas dan pedas korang nk tibai anwar...

ni rahim tamby chik ni dah berani keluar kelambu dah eh..

ceeeeeeeh....

sjak nk pru ni..rahim tabi keluar..ummi hafilda keluar..rahimi osman keluar..lepas ni sapa plak??

kita tungguuuuuuuu...

sapa2 ada suggestion sapa yg akan keluar sila2 la komen..aku pun nk tau gak..

jangan2..Siti XXXXXXXXX

harharhar..

(Siti XXXXXX adalah rekaan semata2..kalau ada yg bangang jugak percaya mmg sah korang bangang)

Tun Saban Balek

0
sumber :-

Tun Saban Balek


Adik ipar Rosmah sumbang RM250 juta ke Israel (Zionis)

Posted: 25 Mar 2011 02:27 PM PDT

Adik ipar Rosmah sumbang RM250 juta ke Israel (Zionis)

Rosmah Mansor cuba muncul dengan imej 'penyayang' dan prihatin dengan cuba menjadi ikon membantu Palestin. Dia muncul dalam perbagai program kutipan derma untuk Palestin. Ini ialah sebahagian usaha bersungguh - sungguh untuk memberikan imej bersih kepadanya selepas dia tercalar dengan perbagai imej negatif.

Terbaru usahanya ke Universiti Malaysia untuk melancarkan tabung "kuasa 10 sen untuk membantu Gaza" - 'Power of 10 Sen, By Children for Children' . Namun usaha memberikan imej baru kepadanya digagalkan oleh sekumpulan mahasiswa universiti tersebut yang menyambutnya dengan grafiti di dinding dewan yang bakal dihadirinya. Tertera grafiti "Perempuan Isteri Puaka" dan C4 dengan jelas. Mujur pihak 'keselamatan' Rosmah segera bertindak mengecat dinding itu semula sebelum Rosmah tiba. Laluan Rosmah juga ditukar agar memastikan Rosmah tidak lalu di dinding itu.

Namun walaupun tidak melihat grafiti tersebut dan hanya mendengar cerita cukup menaikkan angin Rosmah. Polis dipaksa campur tangan dan 2 tangkapan awal direman 5 hari hanya kerana ditangkap melakar grafiti di dinding.

Kembali kepada usaha Rosmah menaikkan imejnya dengan kononya membantu Palestin. Adakah ia benar usaha bersungguh-sungguh atau sekadar mencari ruang pembersihan imej ?

Mungkin petikan artikel antara Henry Gurny dan Chin Peng yang diperturunkan semula di bawah ini boleh menjelaskan.

Secara mata kasar sememangnya negara ini kelihatan anti Amerika , anti – Zionis yang kuat. Itulah gambaran media negara ini membentuk persepsi kepada rakyat sendiri.

Lihat sahaja selepas ucapan 'berapi – api' Dr. Mahathir menghentam barat dan Amerika dalam satu Perhimpunan Agong Umno media tempatan terus memainkan ucapan tersebut seolah ucapan itu juga menjadikan Dr.Mahathir hero negara Islam.

Malangnya ramai tidak tahu bahawa selepas itu Dr.Mahathir membazirkan jutaan wang rakyat untuk membayar Jack Abramoff, Heritage Foundation, kumpulan pelobi Yahudi (zionis) untuk melobi sehingga membolehkan Dr.Mahathir berjumpa dengan Bush buat beberapa minit dan menjelaskan ucapanya. (sila klik membaca lanjut isu pelobi yang dibayar untuk membolehkan bertemu Bush). Tradisi menggunakan pelobi tersebut juga diteruskan dengan bayaran jutaan ringgit oleh Abdullah kepada Jack Abramoff untuk membolehkan beliau berjumpa Bush.

Jack Abramoff telah dijatuhkan hukuman bersalah di Mahakamah di Amerika kerana mengumpul bayaran melampau dan cara salah sebagai pelobi dan dalam fakta kes beliau di mahkamah ada tercatat kes Malaysia membayar beliau.

Masih ingatkah kita, dengan insiden menantu Abdullah Badawi pada 2006 yang membawa pemuda Bn berkumpul di depan KLCC membuat demonstrasi menghalau Condoleezza Rice . Khairy yang patah tangan pada ketika itu diberikan imej juara anti Amerika dengan mengumpulkan anak muda menghalau pemimpin Amerika yang dibawa masuk oleh bapa mertuanya. Tindakan Khairy seolah menggambarkan Malaysia benar anti Amerika , Anti Zionis Israel. Namun ramai yang tidak tahu pada waktu yang sama tentera Amerika sedang berada di Johor 'berseronok' mengukur tanah negera ini dalam sesi latihan ketenteraan.

Ketika keganasan Israel memuncak semula baru – baru ini, regim warisan penjajah yang memerintah negara ini cuba menggambarkan bahawa negara ini serius menentang dan ingin melumpuhkan negara Zionis itu. Maka rakyat pun di ajak jangan makan KFC (walaupun KFC itu milik saham terbesar anak tempatan), jangan makan Mc Donald atau jangan minum coke.

Boikot itu kuasa pengguna tetapi boikot barangan kecil tidak akan ada sudahnya. Jika berani halang saja barangan tersebut masuk ke Malaysia...sudah tentu tidak berani....

Malaysia sebenarnya tidak kisah, tahu atau tidak banyak kontrak atau hubungan perniagaan yang lebih besar dari setin coca cola yang agihan kek ekonominya tidak dirasai rakyat tempatan tetapi terus masuk ke poket zionis berlaku di Malaysia.

Selain yang diterangkan sebelum ini Jack Abramoff (pelobi Yahudi pro Zionis), regim ini punya kaitan rapat dengan Saatchi & Saatchisebuah agensi perunding/pengiklanan multi nasional yang pro Zionisme. Syarikat tersebut menjadi perunding imej dalam beberapa siri pilihanraya yang bertanggungjawab mencari teknik kempen dan pengiklanan untuk kempen regim Bn. Syarikat yang sama juga terlibat dalam banyak projek kerajaan.

CIMB sebuah syarikat kewangan yang dimiliki oleh adik Najib Tun Razak telah menadatangani kontrak bernilai USD 250 juta kepada sebuah syarikat yang berpengkalan di Israel. CIMB telah menyumber luarkan pengurusan Jabatan IT nya kepada EDS (electronic data system) selama 10 tahun. (Sila klik sini untuk baca siapa EDS? )

Hubungan CIMB dengan EDS bukan sahaja tidak mempedulikan keganasan Israel Zionis tetapi turut memangsakan pekerja CIMB sendiri yang dibuang kerana Jabatan IT disumberluarkan. (sila klik sini carian CIMB aniaya pekerja)

EDS telah ditubuhkan pada tahun 1995 dan berngpengkalan di Herzelyia, Israel. Syarikat ini jugalah merupakan syarikat yang mengendalikan sistem komputer polis, ketenteraan dan pertahanan Israel. Malah ia juga terlibat dalam industri persenjataan Israel. Dan hubungannya dengan Malaysia dirakamkan dengan bangga dalam Laporan Tahunan CIMB 2008. (sila klik untuk laporan CIMB 2008)

Kesimpulanya Rosmah tidak serius yang dikumpul ratusan ribu itu belum tolak kos itu dan ini tetapi adik iparnya sumbang RM250 juta kepada regim Zionis untuk terus bunuh anak Palestin.

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


S'wak seat negotiations: Who's greedy?

Posted: 25 Mar 2011 09:17 PM PDT

S'wak seat negotiations: Who's greedy?The current hot news is the ongoing seat negotiations between DAP and PKR and how it has broken down. The story is that DAP wants 18 seats, mainly Chinese-majority and that PKR wants to reduce it to 13 by demanding 5 of their seats.
It will be instructive to look at the situation during the 2006 Sarawak State Elections.
Of the 5 seats in dispute (N9 Padungan, N13 Batu Kawah, N25 Balai Ringin, N63 Piasau and N65 Senadin) 4 were contested by PKR and 1 by SNAP (N25 Balai Ringin).
Even then, both the candidates who contested in Balai Ringin are now PKR members. Hence PKR's request for the 5 seats. The issue here is DAP demanding 5 seats, 4 of which were contested by PKR previously.The principles of seat negotiations have always been:
1. Incumbent seats to be contested by the incumbent party. Eg N9 Padungan was held by Dominique Ng Kim Ho (PKR),
2. Seats contested by a particular party in the past, gets to contest again in the same seat unless there are exceptional circumstances warranting a change. This principle has been respected in all the by-elections since Mar 2008.
In the seat negotiations, it is clear that PKR has respected those principles. They have not demanded any seat that DAP contested in the past, not even N27 Simanggang that was contested by SNAP.
The only dispute are with seats that PKR stood for in 2006 plus N25 Balai Ringin where Ibi Anak Uding previously from SNAP, is now with PKR. DAP wants those seats.

Behind the numbers game in S'wak: What's going on in Pakatan

Posted: 25 Mar 2011 09:15 PM PDT

Behind the numbers game in S'wak: What's going on in PakatanThe Pakatan Rakyat national leadership will meet on Monday to help finalize seat allocations in Sarawak, where temperatures are rising and wild allegations hurled around as component parties try their best to swing the most "winnable" seats, egged on by arch rival BN which is only too happy to stir the flames higher.
But time is running out and the Pakatan is already a step behind. BN will be announcing their candidates on Saturday. Nomination day is on April 6 and balloting on April 16.
So what exactly is going on in the Land of the Hornbills?
Beware the swollen-headed syndrome
According to Pakatan insiders, the problem is two-prong. First, Snap is widely expected to pull out from the coalition but while PKR can expect to be hit with the full brunt of negtive publicity when this happens, Snap is unlikely to prove much of a votes-spoiler.
Second, Sarawak DAP is at the same stage that its peninsula counterparts were at in 2008 after newly sweeping into power with never-before-seen electoral gains.
"Remember the constant bickering and gamesmanship between DAP and PAS in Selangor and Kedah and even Penang. Remember that guy Thomas Su who stunned everyone by pulling Kedah DAP out from the Pakatan? Even Guan Eng used to take weekly pot shots at PAS and PKR," the Pakatan insider told Malaysia Chronicle.
"They were actually quite unbearable because they were swollen-headed, but in the end, all three parties realized their mistake and formed a Pakatan secretariat to thrash things out and come to a common stand. So far, it has worked and this is a lesson that Guan Eng and Kit Siang must share with Sarawak on Monday."
According to the insider, Guan Eng amongst all  the Pakatan leaders should realize the need for mutual respect and true co-operation the most.
His Penang administration has been under ceaseless attack by the BN since day one, but both PKR and PAS have supported him unswervingly, helping the DAP to boost its hold on the state government despite the BN onslaught.
"If PKR and PAS were to pull out of Penang Pakatan, Guan Eng would straightaway find himself the head of the opposition. If DAP retaliated by pulling out from Selangor, Kelantan and Kedah, PKR and PAS would still retain control of the states," the insider continued.
"As they say pride comes before a fall and the uninitiated are often blind. So it behoves elders like Kit Siang and Guan Eng to counsel their Sarawak leaders to work towards the same sort of co-operation that PAS, PKR and DAP share in the peninsula. That is no fake or accident. Trust can only be built by sheer hard work and effort."
Numbers that deceive and the SUPP-19
It is understood that an 11th hour quarrel has broken out between Sarawak DAP and PKR. DAP only wants to contest in 18 seats out of the 71 that are open for contest. It has made full use of this number to attack PKR, which has agreed to contest in 52, as being greedy.
But from day one, the 18 seats demanded by DAP are the choicest and most winnable of the crop. Furthermore, 3 of these plus another in Padungan were allocated to PKR in the 2006 election.
In 2006, PKR contested 4 Chinese-dominated constituencies and won one through Dominique Ng Kim Ho. It wanted to retain this status quo but later agreed to swap with the DAP on the condition that at end of it all, it must still have access to contest in 4 Chinese areas.
"Sarawak DAP is using the numbers to gain public sympathy. When Azmin Ali came down, they were quick to blame him for everything. They portray him as the devil and Baru as the saint but the fact is Baru and Azmin are on the same wavelength. Azmin takes advice from whom else but Baru in Sarawak, remember that," the insider said.
Indeed, not only DAP but Snap has accused PKR of being territorial and of insisting on contesting 52 seats. Yet PKR says it is ready to come down to 20 seats any time.
"The fact is PKR has the worst deal. No doubt, Baru has made a lot of headway but the rural and Muslim areas are Taib's stronghold. It is the 19 SUPP seats that are the most vulnerable. But if PKR doesn't contest, then Taib gets a walkover in all the rural seats. Don't Sarawakians deserve better?" said the insider.
Pakatan must stay multiracial and reject prima donnas
A check with Sarawak PKR leaders confirmed that they willing to relinquish more Dayak-dominated and other non-Chinese seats to DAP and even Snap but neither party wished to accept.
DAP wants only the Chinese constituencies, while Snap is believed to have already brokered a deal with BN. Former PKR secretary-general Salehuddin Hashim is actively helping Snap to shift out of Pakatan.
"We will cross the Snap bridge when it comes. It is actually not a problem. As for DAP, it only wants the Chinese-dominated seats. That's fine if their decision is to focus but they cannot take away the Chinese seats that originally belonged to the other parties. Even PAS wants to contest in Chinese areas now. Who doesn't know Pakatan has the best chances of winning these constituencies," the insider said.
"But PKR and PAS must hold firm to their stand or Pakatan will become just another BN – a race-denominated coalition. DAP, Chinese, PKR, Dayak, PAS, Muslim. Pakatan is multi-racial and it must ensure that it is so throughout all the states.
On Monday, all eyes will be on Anwar Ibrahim, Guan Eng, Kit Siang and Hadi to make it clear that the coalition has no place for prima donnas.

Bekas Penolong Pengarah Bomba sertai KEADILAN

Posted: 25 Mar 2011 09:15 PM PDT

Wahab Timpai 'menenyehkan' cap jari bukti penyertaannya dalam KEADILAN

KEADILAN terus mendapat sambutan hangat apabila beberapa pemimpin Barisan Nasional (BN) menyertai parti ini di Sabah.
Ahli Majlis Presiden KEADILAN Sabah, Datuk Halik Zaman berkata, mereka ialah bekas Naib Ketua Bahagian Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) Tenom, Wahab Timpai dan seorang ahli Umno Tenom yang juga bekas Penolong Pengarah Bomba Sarawak, Sanchi Kalingou.
"Kedua-duanya menyertai KEADILAN di pejabat parti di Tenom hari ini," kata Halik kepada KeadilanDaily.
Halik yang juga Ketua Cabang KEADILAN Tenom berkata,  penyertaan itu, membuktikan BN di Sabah bakal tumbang.
"Yang penting ialah kerja keras berterusan demi memastikan kemenangan melalui pemerkasaan parti di peringkat cabang masing-masing," katanya.
Beliau menjangka,  kira-kira 80 ahli parti komponen BN dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Melalap yang juga terletak dalam Parlimen Tenom turut menyertai KEADILAN.
Halik ketika ini turut diberi kepercayaan untuk menjawat portfolio Pendidikan, Pembangunan Sumber Manusia, dan Kemajuan Teknologi Maklumat dalam kepimpinan KEADILAN Sabah.
Sejak hujung tahun lalu sehingga kini, hampir setiap bulan ada sahaja ahli Umno BN dalam Parlimen Tenom menyertai KEADILAN.

A study of two women: Wan Azizah and Rosmah

Posted: 25 Mar 2011 09:14 PM PDT

A study of two women: Wan Azizah and RosmahThe PKR president, Wan Azizah Wan Ismail was quick to defend her husband, Opposition leader Anwar Ibrahim when it was evident that the latest sex video was to discredit and topple him.
"I have gone through it all, this is just another one," said Wan Azizah, referring to past accusations of sexual misconduct against the former deputy prime minister.
Wan Azizah, explained that the allegation was politically motivated. She also wondered why the man behind the video, Datuk 'T', had also demanded her resignation.
"I'm shocked that I was asked to resign. What have I done?" asked Wan Azizah.
Wan Azizah defends her husband because he is the constant target of dirty tactics.
Just like Wan Azizah, the Prime Minister, Najib Razak's wife, the First Lady Rosmah Mansor, also cares about her husband's image.
Rosmah is fastidious about how she and her husband are packaged to the Malaysian public and she allegedly 'approves' which programs can be aired on television. She rejects those which present her husband's government in a bad light.
However, there was one appearance three weeks ago when the First Lady had to defend herself, and not her husband. She urged the voters to reject the allegations and lies she claimed had been spread by Pakatan against her.
Rosmah's by-election appearance at the Felda settlements in Kerdau today was undignified. Her pleas to the settlers of Felda Jengka 25 sounded pitiful.
She said, "Look at my face until you are satisfied. Do I look like a liar? I don't, right?" Is she so naïve to believe people will give direct answers to her face?
This was how Asiaweek described Wan Azizah Wan Ismail, the wife of the Opposition leader Anwar Ibrahim: "Emerging from the ashes of her husband's political demise, Wan Azizah Wan Ismail became a tireless campaigner for justice, transparency and change. Whether traveling around the country addressing crowds or appearing in court during her husband's corruption and sodomy trials, she became, in the eyes of the nation, a potent symbol of the reformist movement - and, equally important, of grace under pressure."
Malaysians are only too aware how Rosmah paid US$7 million for a centre-fold spread in the New York Times to promote herself and to be praised for receiving the International Peace and Harmony Award.
Wan Azizah is a politician in her own right. When Anwar was controversially sacked from his government and party posts, Wan Azizah was rudely thrust into the center of national attention.
After her husband was arrested and jailed, she was propelled to the helm of the reformasi movement that her husband had launched to fight against what he claimed was a corrupt political system.
Many doubted her ability to perform saying she was too soft, naïve and inexperienced. But succeed she did and she kept the flame of her husband's cause alive. She cooperated with established opposition parties to form the Barisan Alternatif (BA) alliance that contested the recent general elections - the first time the government was challenged by a united opposition.
On the other hand, Rosmah has political ambitions but to the outsider, appears to want to get in by the back door, rather than contest on her own ticket.
She sidelined her husband's deputy Muhyiddin Yassin when Prime minister Najib Abdul Razak had chicken pox and received foreign dignitaries on her husband's behalf.
Recently, she travelled on her own, complete with entourage, to visit countries in the middle-east and Bangladesh, in her capacity as the First Lady of Malaysia. Her intrusion into politics and the manner in which she upstaged the Deputy PM and the Foreign minister have not endeared her to the public.
Wan Azizah has her own website as president of her own political party, whereas Rosmah, it was alleged, forced her husband to set up a website dedicated to her, dubbed FLOM or First Lady of Malaysia. After much controversy, and expense, FLOM was taken off the PM's website.
In the aftermath of the Japanese tsunami, Rosmah was allegedly telling viewers, that the disaster was caused by Japan's failure to implement environmentally-friendly planning and development policies. The remarks were met with outrage and there were calls for her to apologise for making insensitive comments.
Last month, the turncoat Lokman Nor Adam "spilled the beans" on Wan Azizah and her allegedly "expensive lifestyle". He claimed that Wan Azizah spent an average RM8,000 each on suits and that she had 20 pieces made annually.
Despite that, the First Lady's lavish spending spree and stories of High Commission and MAS staff, having to cope with her excessive spoils to ship them home to Malaysia, are legendary.
A documentary video posted on YouTube titled Rosmah Perempuan Puaka (Rosmah The Ghost Lady), allegedly portrayed how Rosmah treated her family and relatives and how she used black magic to fulfill her wishes and to gain power.
One doubts if Wan Azizah has time to feature in documentaries. However, feminist writer-scholar Cecilia Ng Choon Sim had this to say about Wan Azizah: "She has come to symbolise inner strength and resilience."

Why are porn video purveyors and pedlars roaming free?

Posted: 25 Mar 2011 09:13 PM PDT

Why are porn video purveyors and pedlars roaming free?We have laws to curb the circulation of pornographic material. We have a vigilant police force to raid pornographic outlets and enforce law and order.
We have a judiciary that shows no mercy to those indulging in the sale of pornographic videos to guard the moral sense of the society.
We have a special section in the Ministry of Home Affairs (KDN), which vets publications and bans books and magazines which are explicit in their pornographic contents.
And of course we have Pusat Islam at the federal level and its equivalent at all the state levels who have been moral policing the rakyat.
We prosecute those in possession of pornographic material. We don't spare those viewing pornographic videos even in the confines of their homes.
Such is our revulsion for pornography that we spare no effort in curbing and controlling pornographic material in all forms – which is very commendable.
This is why Malaysians are flabbergasted that the police have not moved in to take action against a businessman and two politicians who have publicly admitted to the possession of a pornographic video.
Not only that, they have even screened this video for viewing purposes for invited guests which included certain media reporters; the President of Kita, Datuk Zaid Ibrahim; the MP for Sungai Petani, Datuk Johari Abdul, who brought along an unnamed Umno guy; the former PKR member, Badrul Hisham; and possibly many others about whom we have not been told yet.
In other words, they are actually screening pornographic video for certain individuals to view in various places in Kuala Lumpur. It would seem that they were on a screening spree! Those who have viewed the video have all confessed to having seen it.
These characters calling themselves 'Datuk T' have even screened this video in a respectable place like the Carcosa Seri Negara hotel with immunity, spending RM1,350 for rental.
Why would these Datuk T – who have openly and boldly admitted possessing and exhibiting the pornographic tape in their public utterances without any restraint – go to this extent knowing that what they are doing is clearly in breach of the law?
These purveyors and pedlars of pornographic material are even conferred the respectable term "messenger" by none other than the Minister in the Prime Minister's Department, Datuk Seri Nazri Aziz, who is in charge of parliament, which had passed laws outlawing pornographic material.
Nazri even seems to be suffering from a sudden bout of amnesia not knowing if there are laws prohibiting the screening of the sex video. Sometimes 'rule of law' is given a twisted meaning that we no longer wonder why we have become the laughing- stock of the world.
The person – Datuk Shazry Eskay Abdullah – who claims to have been at the hotel where this 'performance' was staged with a carefully selected look-alike performing artiste – comes across in the minds of Malaysians either as a conniving pimp or a despicable director of pornographic video.
It is difficult to believe his tale that he went back to the hotel where the video was filmed to retrieve the Omega watch and consequently stumbled upon the recording equipment and discovered the recorded video. It looks as if the video was lying there waiting to be discovered by this character!
When he went back to the hotel to retrieve the watch, it is unlikely that the hotel management would have given him the key for him to go and look for the watch without someone accompanying him. It was such a sensitive room where sexual exploits were filmed. That particular room could not have been accessible to all and sundry. The hotel would not have taken such a risk.
This would suggest that he was part of the syndicate that was involved in the pornography industry. He had a free hand to roam about in that room which was well equipped with recording facilities. He and the others, it would appear, must have been operating from this hotel and from this room producing sex videos either to blackmail the unsuspecting victims or for commercial purposes.
This theory is something that is believable. After all didn't Ummi Hafildah mention there are 18 pornographic videos in existence involving politicians who have been caught with their pants down!
P Ramakrishnan is president of Aliran

Video :Fitnah Video Lucah Polis Siasat Tempat Kejadian

Posted: 25 Mar 2011 09:12 PM PDT

Pelancaran DNA: Polis ceroboh tempat persendirian

Posted: 25 Mar 2011 09:03 PM PDT

Tindakan polis menganggu majlis itu mengakibatkan kecederaan kepada rakyat yang hadir - AMK Selangor.

KUALA LUMPUR: Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor meluahkan rasa kecewa dan mengecam tindakan pihak polis yang mengganggu majlis pelancaran Datuk Najib Altantuya (DNA) anjuran AMK dan PKR Pusat di Taman Melawati dekat sini semalam.
"Tindakan polis ini mengakibatkan kecederaan kepada rakyat yang hadir termasuk wartawan dan pimpinan AMK," kata Ketua Penerangan AMK Selangor, Mohd Saifullah Mohd Zulkifli.
Dalam satu kenyataan media hari ini beliau berkata, "lebih malang apabila pihak polis bertindak menyalahi undang-undang dengan mengganggu majlis aman ini yang diadakan dikawasan persendirian."
Menurut beliau, pihak polis jelas menunjukkan sikap tidak profesional apabila menyerbu masuk kawasan persendirian ini dan cuba mengheret (Ketua Umum PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim disaat-saat beliau sedang mengakhiri ucapannya.
Tindakan seperti ini membuktikan bahawa pihak Umno-Barisan Nasional (BN) takut kepada kebangkitan rakyat dan kebenaran akan terpancar akhirnya dan sekaligus menutupi fitnah yang ditaburi dalam kes sodomi Saiful Bukhari Mohd Azlan dan video seks Datuk T.
Saifullah menasihati pihak polis supaya tidak perlu rasa takut dengan arahan dan tekanan pihak pemerintah tetapi sebaliknya berkhidmat untuk rakyat dengan adil dan saksama, serta bukan berkhidmat untuk Umno-BN semata-mata.

Ceramah Anwar diganggu polis; rakyat berang...

Posted: 25 Mar 2011 08:58 PM PDT

Kekecohan bermula apabila Anwar yang hanya diberi 15 minit untuk berceramah diheret polis keluar turun dari pentas.

GOMBAK: Pelancaran Kempen Tolak Kes Fitnah II anjuran Parti Keadilan Rakyat (PKR) di perkarangan Pusat Khidmat Rakyat ahli parlimen Gombak, Taman Melawati malam tadi bertukar kecoh apabila sesi ceramah oleh Ketua Umum Datuk Seri Anwar Ibrahim diganggu pihak polis.
Majlis yang dijadual bermula jam 9 malam ditangguh sejam disebabkan wujud rundingan pemimpin PKR dan polis untuk menjalankan program pelancaran tersebut.
Namun FMT difahamkan alasan 'tiada permit' menyebabkan hanya beberapa tempoh masa diberi bagi para pemimpin PKR termasuk Anwar dan timbalannya Azmin Ali menyampaikan ceramah mereka.
Seawal jam 8.30 malam tiga trak polis dengan kekuatan 50 anggota mula membuat sekatan terutama di tiga jalan masuk ke tapak ceramah terbabit.
Melalui rundingan bersama polis, Azmin hanya sempat menyampaikan ceramah selama 30 minit dan buat pertama kalinya beliau menggunakan 'slide show' bagi menerangkan Kempen Tolak Fitnah II kepada orang ramai yang hadir.
Kekecohan bermula apabila Anwar yang hanya diberi 15 minit untuk berceramah diheret polis keluar turun dari pentas sehingga menimbulkan rasa tidak puas hati dikalangan penyokong dan orang ramai.
Lebih 500 orang yang rata-ratanya penyokong PKR kemudian berang dan cuba melindungi Anwar daripada dihampiri polis sehingga memaksa anggota unit simpanan persekutuan (FRU) menggunakan perisai untuk merempuh mereka.
Anwar kemudian bertindak menenangkan keadaan namun gagal, malah 10 anggota polis dan FRU mula menghampiri pentas sehingga berlaku insiden tolak menolak yang memaksa Anwar serta Azmin Ali dibawa turun.
Namun penyokong PKR cuba mengagalkan usaha polis dan FRU dengan membuat benteng di hadapan pentas dan kekecohan bermula sehingga 25 minit lamanya.
Dua orang ditahan polis
Keadaan tidak terkawal apabila penyokong yang bertindak agresif mula membaling kerusi, botol,batu-bata dan kayu yang turut mengenai wartawan dan sekumpulan polis dan FRU.
Anggota polis akhirnya terpaksa berundur apabila para penyokong mula bertindak agresif.
Ekoran kekecohan itu dua individu ditangkap yang dikenali sebagai Mazlan Mohamad Raos dan Helmy Rizal.
Kedua-dua mereka ditahan di balai berbeza dengan Mazlan yang merupakan orang awam di balai polis Hulu Kelang.
Manakala Helmy yang merupakan seorang ahli AMK Gombak ditahan di balai polis Ampang.
Antara pemimpin Pakatan yang kelihatan termasuklah ahli parlimen Yusmadi Yusoff (Balik Pulau), Amirudin Shari (Adun Batu Caves), dan Saari Sungib (Adun Hulu Kelang).

Pemuda PKR Selangor Bidas Polis Ganggu Majlis 'DNA'

Posted: 25 Mar 2011 08:53 PM PDTPemuda PKR Selangor hari ini membidas tindakan polis yang didakwa mengganggu majlis pelancaran 'Datuk Najib Altantuya' (DNA) anjuran parti itu di Kuala Lumpur, malam tadi.
"Pihak Angkatan Muda Keadilan Selangor menluahkan rasa kecawa dan mengecam tindakan pihak polis... Tindakan ini mengakibatkan kecederaan kepada rakyat yang hadir termasuk wartawan dan pimpinan Angkatan Muda Keadilan," kata ketua penerangannya, Mohd Saifullah Zulklifi dalam satu kenyataan akhbar.
Katanya, lebih malang lagi apabila pihak polis bertindak menyalahi undang-undang dengan mengganggu majlis aman ini yang diadakan di kawasan persendirian.
"Pihak polis jelas menunjukkan sikap tidak profesional apabila menyerbu masuk kawasan persendirian ini dan cuba mengheret Datuk Seri Anwar Ibrahim di saat-saat beliau telah pun menutup ceramah beliau.
"Tindakan seperti ini membuktikan bahawa pihak Umno-BN yang diketuai oleh Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor takut kepada kebangkitan rakyat dan kebenaran akan terpancar menutupi fitnah yang cuba ditaburi dalam kes Saiful Bukhari dan video Seks Datuk T," katanya.
Pada kejadian itu, tiga anggota PKR ditahan polis, lapor Malaysiakini.
Kira-kira 10 anggota polis bertindak menghalang ketua umum PKR itu daripada berucap lebih daripada 15 minit yang dibenarkan dan kira-kira 1,500 orang hadirin menjadi berang.
Keadaan menjadi kecoh apabila mereka yang tidak puashati dengan arahan supaya Anwar berhenti berucap, mula membaling kerusi, botol air, bata dan kayu ke arah anggota polis anti-rusuhan.
Menurut Mohd Saifullah, pihak polis sepatutnya tidak perlu takut dengan rakyat yang hanya berhimpun secara aman itu.
"AMK Selangor ingin menyeru agar pihak polis tidak perlu rasa takut dengan arahan dan tekanan pihak pemerintah Umno-BN. Polis harus bertindak secara profesional dan berkhidmat kepada rakyat, bukan BN," akhiri kenyataannya itu.

Baja satukan 'Datuk T', kata pengawal peribadi

Posted: 25 Mar 2011 08:52 PM PDT

Seorang bekas pengawal peribadi kepada allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayob mendakwa 'baja' menyatukan ketiga-tiga individu yang menamakan kumpulan mereka 'Datuk T'. Kumpulan itu juga mengaku bertanggung jawab di sebalik tayangan video seks yang didakwa membabitkan seorang pemimpin kanan pembangkang.

NONEMohamad Mahti Abdul Rahim (kanan), 53, dalam penjelasannya berkata ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah memiliki kilang baja, Aman Agroprenuers Sdn Bhd, di Naka, Kedah dan cuba mendapatkan tender bagi membekalkan baja kepada Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (Risda).

Mahti yang kini seorang penternak kambing berkata Eskay cuba mendapatkan bantuan daripada pengerusi Risda yang kebetulan adalah bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, bagi mendapatkan tender membekalkan baja.

Menurut sekeping kad perniagaan Aman Agroprenuers yang ditunjukkan oleh Mahti, Datuk Shuib Lazim, seorang bekas senator, adalah penasihat syarikat itu. Semakan di laman sesawang syarikat itu pula menyenaraikan nombor telefon dan maklumat mengenai Eskay.

NONEWalaupun Mahthi membenarkan Malaysiakini melihat kedua-dua belah kad perniagaan itu, beliau tidak membenarkan kami merakamkan gambar pada sebelah satu lagi bagi melindungi identiti beberapa individu.

Menurut Mahti beliau mengetahu perhubungan Eskay dengan Risda apabila pada Januari diminta melobi kepada pegawai atasan Lembaga Penyatuan Dan Pemulihan Tanah Persekutuan (Felcra).

Dakwanya lagi, Eskay cuba mendapatkan kontrak bagi membekalkan bajanya kepada Felcra tetapi beliau kurang senang dan menarik diri.

"Dia beri saya RM500 untuk perbelanjaan saya. Pengurus dia ada berjumpa tentang baja ini.

NONE"Dia kata jika dapat jual ini bahagian-bahagian yang akan dia bagi pada pegawai Felcra... Bila saya kaji semula ini satu rasuah jadi saya tak setuju dengan apa yang dikemukakan. Saya sms katakan lupakan saja," kata Mahti.

Bekas anggota polis yang kemudiannya menjadi pengawal peribadi itu juga mendakwa beliau memperkenalkan Eskay, yang ketika itu seorang ahli pysioterapi kepada adik-beradik Sidek dalam pasukan badminton negara kepada bossnya ketika itu, Megat Junid pada 1996 apabila beliau memerlukan rawatan terapi.

Berikutan itu, Megat Junid memperkenalkan Eskay kepada perdana menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan timbalannya Datuk Seri Anwar Ibrahim yang memerlukan rawatan terapi setelah mengalami kecederaan akibat jatuh dari kuda.

anwar ibrahim and mahathir and the half scenic crooked bridge"Masa itu lah dia kenal dengan (mereka semua). Dia selalu kata Mahathir anggap dia sebagai anak dan Anwar tu abang dia.

"Memang betul yang dia selalu datang ke rumah Megat Junid. Dia kata Megat Junid pun macam ayah dia. Tapi (apabila) Megat Junid sakit selama setahun dia tak datang jenguk sekali pun.

"Ini amat menyedihkan saya," kata Mahti yang berkhidmat kepada timbalan menteri dalam negeri itu selama 16 tahun.

"Sama ada video itu tulen atau tidak, saya tak tahu. Tetapi apa yang berlaku adalah blackmail."

azlanMahti juga ada memberi keterangan bagi Eskay dalam saman ahli perniagaan itu ke atas Merong Mahawangsa Sdn Bhd yang didakwa melanggar perjanjian kontrak.

Eskay sedang menyaman Merong Mahawangsa untuk RM20 juta yang didakwa hutang syarikat itu kepadanya kerana bantuan melobi pegawi kerajaan bagi mendapatkan projek 'jambatan bengkok'.

Video seks: Asri ajak rakyat tolak pemimpin politik suka selak kain orang lain

Posted: 25 Mar 2011 08:51 PM PDT


KUALA LUMPUR, 26 Mac — Bekas mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata rakyat perlu menolak semua pemimpin politik yang "suka menyelak kain" orang lain dengan sanggup "menghalalkan apa sahaja" demi kepentingan politik mereka.
"Marilah kita bermufaraqah atau meninggalkan segala pelakon atau watak yang selekeh dan rela menghalalkan apa sahaja untuk kepentingan politik mereka.
"Tanpa mengira parti, mereka mesti diusir dari pemainan bodoh ini. Kita tentang semua pelakon politik yang suka menyelak kain orang," kata beliau dalam tulisannya merujuk kepada perkembangan semasa skandal pendedahan rakaman video seks awal minggu ini.
Tokoh agama yang menjadi tumpuan Umno dan PAS sebelum ini berkata, tidak kira kerajaan atau pembangkang rakyat telah dijadikan "penonton bodoh" yang seakan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan.
Sehubungan itu katanya, politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan daripada golongan yang jijik dan kotok.
"Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun. Bukan cerita-cerita bodoh seperti ini," kata Mohd Asri.
Negara dikejutkan dengan pendedahan rakaman video seks, yang dikaitkan dengan seorang pemimpin kanan Pakan Rakyat, di hotel Carcosa Seri Negara Isnin lalu oleh lelaki yang mengelar dirinya "Datuk T".
Dua hari kemudian misteri di sebalik "Datuk T" yang mengemparkan negara dengan pendedahan sebuah klip video hitam putih yang memaparkan aksi seks itu terjawab apabila Datuk Shazryl Eskay Abdullah, seorang ahli perniagaan mengaku bahawa beliaulah yang menunjukkan video itu kepada media terpilih Isnin lalu.
Pendedahan itu dibuat pada satu sidang media bersama bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik.
Shazryl juga mendedahkan bahawa "Datuk T" sebenarnya bermakna "trio" iaitu beliau sendiri, Rahim dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim, yang tidak hadir pada persidangan akhbar Rabu lalu.
Shazryl dan Rahim mengulangi pendirian "Datuk T" bahawa mereka mahu sebuah suruhanjaya diraja ditubuhkan bagi menentukan kesahihan video tersebut untuk membuktikan pelaku seks dalam rakaman itu adalah seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat.
Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dinamakan sebagai lelaki dalam rakaman video seks menafikan penglibatannya, sebaliknya mendakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein ada kaitan dengan pendedahan tersebut.
Bagaimanapun Najib yang juga Presiden Umno menafikan dakwaan itu malam tadi.
Dalam tulisan kali ini, Mohd Asri berkata, Muslim hendaklah mengelakkan diri dari terlibat dalam kes-kes seperti ini dan isu semasa menjadi pengajaran kepada semua parti politik.
"Manusia-manusia yang rendah nilai dan maruah sanggup untuk terbabit dalam hal seperti ini sejak lama dahulu. Mereka ini ada dalam Umno, PKR dan PAS," kata beliau sambil menambah, sedangkan Allah berfirman "wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip mencari-cari kesalahan orang dan janganlah setengah kamu mengumpat antara satu sama lain."
Kata beliau, dalam budaya manusia tiada nilai agama dan tamadun berakhlak, isu keaiban peribadi dijadikan mainan golongan yang selekeh.
Oleh itu katanya, maka muncullah kisah seks dan skandal peribadi tokoh politik itu dan ini sebagai senjata beracun membunuh musuh politik masing-masing.
"Dalam Islam, perbuatan mendedahkan keaiban peribadi sebagai senjata politik adalah perbuatan yang dilarang oleh Allah dan rasul-Nya. Ia haram.
"Hanya mereka yang jahil nas-nas agama sahaja yang menyangka itu adalah suruhan syarak. Malangnya praktik ini telah diamalkan oleh ramai tokoh dan penceramah politik sejak dahulu lagi di negara kita ini," katanya.
Kata beliau, sama ada PAS, Umno dan PKR ramai individu dalam parti-parti itu telah terbabit dalam perkara yang diharamkan oleh syarak ini.
"Tuduhan seks, arak, kaki judi dan seumpamanya sudah menjadi ringan di lidah mereka. Bahkan kadangkala mereka menghina rupa ciptaan Allah yang ada musuh-musuh politik mereka seperti mengatakan si botak, gagap, hidung besar, mamak dan lain-lain. "Mereka melanggar pantang larang agama dalam berpolitik. Wabak inilah sedang memakan diri mereka sendiri. Mereka yang tiada etika dan akhlak telah dan akan terus terbabit dalam hal ini," ujar beliau.
Mengenai desakan diadakan suruhanjaya, Mohd Asri berpendapat bahawa tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi kerana pendekatan sedemikian hanya akan membazirkan harta rakyat.

Video Seks: Konspirasi atau...

Posted: 25 Mar 2011 08:47 PM PDT

Khamis lalu, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Datuk Shazryl Eskay memberi kenyataan kepada polis Bukit Aman dan juga menyerahkan rakaman video seks dan jam tangan yang didakwa milik lelaki yang beraksi dengan seorang pelacur dalam video berkenaan.
NONEKeseluruhan proses bagi siasatan berhubung video lucah yang cuba dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu hanya mengambil masa kira-kira lima jam.
Secara perbandingan, kes video lucah yang dibawa oleh dua daripada tiga "Datuk T" ini amat berat kerana membabitkan ketua pembangkang dan seperti kata Rahim (tentunya secara sinis), orang yang boleh menjadi perdana menteri Malaysia.
Namun, lima jam sahaja… berbanding dengan soal siasat ke atas pembantu politik DAP Teoh Beng Hock yang berlangsung 10 jam dan tamat kira-kira jam 3.30 pagi di tangan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.
NONEKes Teoh hanya membabitkan dakawaan salah guna dana kira-kira RM2,000. Kita maklum apa yang berlaku kepada Teoh susulan soal siasat itu dan masih mencari kebenaran bersabit kematian tragisnya.
Lima jam untuk Rahim dan Eskay… berbanding penahanan semalaman yang terpaksa ditempohi oleh Anwar sendiri pada 16 Julai 2008 di lokap Polis Kuala Lumpur, semata-mata untuk memberi kenyataan kepada polis berhubung pertuduhan liwat untuk kali kedua.
Dendam...
Sekali lagi, tidak perlu dihuraikan apa berlaku kepada botol mineral, tuala dan berus gigi yang ditinggalkan oleh Anwar dalam bilik penjara itu.
NONEKhamis lalu juga, Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar tidak menolak kemungkinan pihaknya akan menyiasat kes itu di bawah peruntukan undang-undang selain daripada yang membabitkan penayangan filem lucah.
Pembabitan Rahim yang secara langsung mendalangi video lucah sudah pun mencetuskan pelbagai spekulasi yang mengaitkan Umno dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kepada siri pusingan fitnah terbaru untuk mengaibkan Anwar.
Terpalit dengan tuduhan merogol gadis bawah umur yang memusnahkan karier politiknya pada tahun 1994, Rahim tidak dapat menyembunyikan dendamnya terhadap Anwar atas detik hitam hidupnya itu.
NONEHujah bahawa wujud tangan Umno di sebalik video lucah diperkuatkan dengan laporan Najib menemui Rahim, Eskay dan Bendahari Perkasa Shuaib Lazim di Bangunan Parlimen hari Selasa, selepas identiti DatuK T dibongkar oleh PKR.
Apa pun, polis bukan sahaja harus menjalankan siasatan adil tetapi mesti dilihat menjalankan siasatan secara profesional dan paling penting - adil. Jika tidak, maka akan bergemalah teori polis sekali lagi bersekongkol dengan Umno untuk mencantas Anwar.
Pembohongan...
Tempoh yang agak singkat untuk mengambil keterangan Rahim dan Eskay Khamis lalu sudah pun merangsang pelbagai teori, spekulasi dan perbandingan.
NONEKredibiliti rapuh polis yang sedia ada tidak dibantu dengan keengganan pasukan itu menahan gandingan Datuk T walaupun mereka melakukan jenayah menayangkan filem lucah di Hotel Seri Carcosa Isnin lalu - satu kesalahan yang membawa hukuman penjara tiga tahun.
Seseorang yang mengikuti sidang akhbar Rahim dan Eskay Selasa lalu tentu tertanya-tanya sama ada dalam mengambil keterangan, polis telah memperinci beberapa pembohongan oleh dua individu itu kepada pihak media.
azlanEskay dan Rahim mendakwa wartawan menjadi barisan yang diutamakanuntuk ditunjukkan video itu supaya ada penilaian bebas dan berkecuali mengenai kesahihan rakaman itu.
Malah menurut mereka, video itu juga tidak akan diserahkan kepada polis (ketika itu) supaya tidak ada tuduhan polis berat sebelah dalam siasatan.
Namun, apa yang jelas adalah gandingan Datuk T turut berusaha keras memancing wakil rakyat PKR dan individu berpengaruh dalam parti itu.
NONEJusteru video lucah itu ditunjukan kepada ahli parlimen Sungai Petani Johari Abdul dan Badrulhisham Shahrin, seorang pemimpin pelapis PKR yang berwibawa dan berprinsip, sungguhpun kadang kala tidak sehaluan dengan pimpinan tertinggi parti.
Apabila umpan tidak mengena (Johari dan Badrul yakin orang dalam rakaman itu bukan Anwar) maka tiba-tiba Datuk T bersedia bekerjasama dengan polis, malah Rahim memberitahu media "kalau polis nak ambil seluar dalam kami pun, ambillah."
Nyata polis tidak perlu mengambil seluar dalam Rahim ataupun Eskay (buat masa ini). Namun polis mempunyai tanggungjawab untuk tidak diheret dalam agenda politik mana-mana pihak dan menjalankan siasatan berwibawa, secara professional dan berkecuali.

Video seks: Najib pertahan Umno tidak terlibat

Posted: 25 Mar 2011 05:55 PM PDT

KUALA LUMPUR, 26 Mac — Umno tidak terlibat dalam skandal pendedahan rakaman video seks oleh tiga "Datuk T", yang didakwa melibatkan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat, kata Presidennya Datuk Seri Najib Razak.
"Soalnya sama ada rakaman itu benar atau tidak, sebab kalau benar maknanya ada satu perbuatan mungkar yang berlaku. Itu perkara utama yang perlu ditentukan," kata Perdana Menteri selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno malam tadi. "... sebab ada pihak condong untuk bangkitkan soal konspirasi dan sebagainya jadi ini mengalih dari soal pokok sama ada berlaku atau tidak perbuatan yang mungkar itu dan dirakamkan atau tidak," tambahnya.
Ketua Umum Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim yang membuat laporan polis Selasa lalu mendakwa wujud pembabitan Najib dan juga Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Hussein dalam isu ini.
Semalam, Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail mahu Najib dan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memikul tanggungjawab dalam hal ini ekoran pengakuan "Datuk T' bahawa mereka yang mendedahkan rakaman video seks ini.
Najib (gambar) berkata apa yang penting adalah untuk menyiasat kesahihan dan ketulenan video itu kerana parti berpegang kepada prinsip kebenaran sama ada perbuatan itu benar-benar berlaku dan dirakamkan.
Mengenai desakan pihak tertentu agar suruhanjaya diraja ditubuhkan bagi menyiasat video tersebut, Najib berkata perkara itu terpulang kepada kerajaan.
Beliau berkata polis perlu membuat siasatan rapi dan profesional bagi menentukan ketulenan video itu agar rakyat yakin dengan laporan hasil siasatan yang akan dibentangkan kepada kerajaan nanti.
"Kebenaran dan kesahihan yang mesti ditentukan terutama oleh polis melalui siasatan rapi lagi profesional, dan kalau ada mereka yang pakar dalam hal ini, tentu (ia) boleh ditentukan oleh pihak polis bagi menyokong siasatan mereka," katanya dipetik Bernama.
Ketika ditanya mengenai persepsi yang mengatakan bahawa polis tidak adil dalam menjalankan siasatan, Najib berkata, polis perlu bertindak secara profesional dan menggunakan khidmat pakar bagi menyiasat sama ada video itu diubah secara teknikal atau tidak.
"Kalau ada perbuatan untuk mengubah video itu secara teknikal, perkara ini amat mudah dikesan. Kalau nak 'ubahsuai' video ini ia cukup mudah dikesan dan dapat ditentukan," katanya.
Kelmarin, bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan seorang ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah memberi keterangan mengenai video itu di Ibu pejabat Polis Bukit Aman serta menyerahkan rakaman video itu serta seutas jam tangan Omega kepada pihak polis.
Seorang lagi "Datuk T" iaitu Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim pula memberi keterangan semalam. Dalam pada itu Najib berkata mesyuarat pada malam ini juga berbincang mengenai jumlah keanggotaan terkini Umno yang mencapai 3,233,586 orang.
Mengenai hukuman penggantungan yang dikenakan kepada Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Usukan di Sabah, Datuk Japlin Akim pada 2009 kerana didapati bersalah terlibat dalam politik wang, Najib berkata Majlis Tertinggi bersetuju melepaskan Japlin daripada hukuman itu.
"Mulai hari ini, beliau boleh kembali kepada Umno dengan hak sepenuhnya sebagai anggota," katanya. Selain itu, Najib berkata Majlis Tertinggi bersetuju untuk mengadakan sambutan Ulangtahun ke-65 Umno pada 11 Mei ini

Nurul Izzah: The fight is for Pakatan, not just Anwar

Posted: 25 Mar 2011 05:51 PM PDT


Nurul Izzah believes that the latest scandal is a hit against the Pakatan coalition, and not confined to Anwar alone - file pic
KUALA LUMPUR, March 26 — Nurul Izzah Anwar believes that the circumstances surrounding the latest scandal against Datuk Seri Anwar Ibrahim affects Pakatan Rakyat (PR) as a whole, and that it was not just another personal attack by Umno towards her 63-year old father. Nurul Izzah admitted she was very upset when her father was accused of being in a sex video with an unidentified woman, and said that in some ways it reminded her of the events of 1998 when Anwar was unceremoniously sacked as the deputy prime minister by Tun Dr Mahathir Mohamed.
"In some ways, what's happening was reminiscent of the events of 1998. It is not something I would wish for anyone. It is not something pleasant," she told The Malaysian Insider via a telephone interview.
Nurul Izzah, one of PKR's younger batch of political leaders, had just returned from Australia earlier this week, where she had attended a series of talks with exiled Malaysian blogger Raja Petra Kamarudin.
It was there that she had received a call from her father who had informed her of the last scandal, something which she said was unusual because both of their hectic working schedules left little time for phone conversations.
"One of the things I was not expecting that day, just like '98, my father called me up and told me of the news," she said.
The Lembah Pantai MP said that right now what was important for her and her mother Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail — who is PKR president — was to find some form of balance amid the current situation.
According to the first-time lawmaker, what was important was how PKR and PR planned on carrying the issue forward and to return to issues of political reform.
"Before this (1998), we were fighting for issues relating to Anwar's incarceration. Now we have a party as well as a coalition to manage...this is important for us to reflect, on issues that warrant immediate follow-up action.
"Malaysians have been distracted from issues of political reform...this government administration is too sexually-fixated," she added.
Police are presently investigating the alleged sex video. The video hit media headlines on Monday when a mysterious "Datuk T" invited selected media personnel to Carcosa Seri Negara to view the recording.
Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik and businessman Datuk Shazryl Eskay then revealed that they were "Datuk T" shortly after their identities were unmasked by PKR MP Datuk Johari Abdul.
They also claimed that another man was a part of their team — Datuk Shuib Lazim, Perkasa treasurer and former Umno senator.
PKR is holding Datuk Seri Najib Razak and Dr Mahathir  responsible for the latest sex video scandal, claiming they were to blame for creating the culture of slander and corruption among their leaders.
Anwar and Pakatan Rakyat lawmakers have since disputed the authenticity of the video clip, claiming it is part of a conspiracy by Umno to topple the opposition leader ahead of the coming Sarawak polls.
Anwar, who turns 64 in August, was freed from jail in 2004 and is seen as the glue that binds the PKR-PAS-DAP pact.
He had played a key role in forming a viable opposition coalition in the run-up to the landmark 2008 general election when the three main opposition parties denied BN its traditional two-thirds control of Parliament.
The fledgling three-party coalition also won control over four other states — Kedah, Penang, Perak and Selangor — in addition to maintaining Kelantan in the 12th General Election.
PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang had slammed the video which showed a man resembling a senior Malay opposition leader engaged in sex with a woman said to be prostitute.
Abdul Hadi had called it a dirty political move coming ahead of the Sarawak state elections.
A former deputy prime minister from 1993 to 1998, Anwar filed a police report denying he was the man recorded.
The father of six who is standing trial for sodomy with a former male aide has accused Prime Minister Datuk Seri Najib Razak and Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein of being involved in the video-recording, which Anwar said was an attack on him and PR.

Lensa : Polis Mula Tunjuk Kuasa Ganas Mereka...!!!

Posted: 25 Mar 2011 05:50 PM PDT

Dua anggota Angkatan Muda Keadilan (AMK) ditahan polis dan kekecohan berlaku semasa ceramah ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim di Gombak malam ini.

NONEKira-kira 10 anggota polis bertindak untuk menghalang ketua umum PKR itu daripada berucap lebih daripada 15 minit yang dibenarkan.

Anwar ketika itu sedang berucap di majlis pelancaran kempen DNA (Datuk Najib Altantuya) yang dihadiri kira-kira 1,500 orang, kebanyakannya penyokong PKR.Hadirin tidak puashati dengan arahan supaya Anwar berhenti berucap, dan keadaan menjadi kecoh. Kerusi, botol air, bata dan kayu kelihatan dibaling ke arah anggota polis anti-rusuhan.

Pada satu ketika, apabila anggota polis menghampiri pentas, para penyokong mula berkumpul di situ dan enggan memberi laluan.

NONEAnggota Unit simpanan persekutuan (FRU) kemudiannya terpaksa
menggunakan perisai untuk menolak mereka yang menutup laluan.

Bagaimanapun , Anwar dan timbalannya Azmin Ali, yang juga ahli parlimen Gombak, dibawa beredar dari pentas, tetapi orang ramai yang kelihatan marah tetap berkumpul di situ.

Anggota polis akhirnya terpaksa berundur apabila hadirin menjadi agresif.

NONEKetua AMK, Shamsul Iskandar Md Akin berkata tiga orang yang ditahan ialah Maslan Abdul Raus dan seorang lagi hanya dikenali sebagai Helmi, dan seorang lagi tidak dikenali, dan masing-masing dibawa ke balai polis Hulu Kelang dan ibupejabat polis Ampang.

Anwar, yang menghadiri satu lagi majlis makan malam PKR di Kuala Selangor, tiba 30 minit sebelum kekecohan itu berlaku.

Para hadirin berdiri menyambut ketibaan beliau kerana mereka mahu mendengar penjelasannya ekoran pendedahan terbaru video seks yang dikaitan dengannya.


foto : minaq_jinggo.

Video : Anwar Ibrahim @ Taman Melawati

Posted: 25 Mar 2011 05:40 PM PDT

Video : Anwar's ceramah disrupted by FRU, two arrested

Posted: 25 Mar 2011 05:36 PM PDT

Video : Anwar's ceramah disrupted by FRU

Posted: 25 Mar 2011 05:34 PM PDT

Video : Police Storm The Stage To Halt Anwar's Speech

Posted: 25 Mar 2011 05:33 PM PDT

Tindakan tak profesional polis bukti Umno BN gentar

Posted: 25 Mar 2011 05:30 PM PDT

KUALA LUMPUR: Tindakan polis menyerbu kawasan persendirian dan mengheret Datuk Seri Anwar Ibrahim dari pentas di saat-saat untuk mengakhiri ceramahnya, menunjukkan Umno Barisan Nasional (BN) gentar dengan kebangkitan rakyat yang dipimpin Ketua Umum KEADILAN itu.
Ketua Penerangan AMK Selangor, Mohd Saifullah Mohd Zulkifli, berkata Umno BN yang diketuai Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor takut kebenaran akan terserlah walaupun mereka  cuba mengaburi rakyat dengan kes Fitnah II dan muslihat video seks.
"Polis menunjukkan sikap tidak profesional apabila menyerbu masuk kawasan persendirian. Tindakan itu mengakibatkan kecederaan kepada rakyat termasuk wartawan dan pimpinan AMK," katanya pada satu kenyataan media, awal pagi ini.
Malam tadi, program pelancaran Kempen Tolak Fitnah II dan DNA: Datuk Najib-Altantuya berlangsung di Taman Melawati di sini dan dihadiri ribuan rakyat pelbagai kaum dan agama.
Anwar hanya dibenar menyampaikan ucapan selama 15 minit,  sebelum sepasukan polis mengheret Ketua Pembangkang itu turun dari pentas utama hingga menimbulkan kekecohan sedangkan perhimpunan itu sebelumnya berlangsung aman.
Dalam kejadian itu, dua lelaki, Mazlan Mohamad Raos disumbat ke lokap balai polis Hulu Klang manakala seorang lagi, Helmy Eizal – seorang ahli AMK Gombak dibawa ke lokap balai polis Ampang.
Saifullah kecewa dan kesal kerana polis sendiri bertindak menyalahi undang-undang dengan mengganggu majlis yang diadakan secara aman di kawasan persendirian, malah membuat dua tangkapan terhadap ahli AMK dan orang awam.
"AMK Selangor menyeru polis supaya tidak perlu rasa takut dengan arahan dan tekanan pemerintah Umno BN. Polis harus bertindak secara profesional dan berkhidmat kepada rakyat, bukan BN," katanya.

Ceramah Anwar tukar ‘hodoh’, polis didakwa ganggu diserang

Posted: 25 Mar 2011 05:23 PM PDT


GOMBAK, 26 Mac — Majlis pelancaran "Datuk Najib Altantuya (DNA)" anjuran PKR di sini malam tadi berubah menjadi 'hodoh' apabila anggota polis cuba menghentikan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada meneruskan ucapannya, menyebabkan penyokong beliau marah lalu menyerang pasukan keselamatan.
Ketua Umum PKR itu, yang merupakan pemimpin terakhir berceramah malam tadi, telah menyampaikan ucapannya sekitar 13 minit ketika polis mula campur tangan sedangkan dikatakan telah diberi 15 minit untuk berucap.
Kira-kira 10 anggota Unit Simpanan Persekutuan (FRU) diletakkan untuk mengawal tempat majlis itu diadakan. Kebanyakan hadiirin, penyokong PR mula membaling kerusi dan botol air ke atas polis ketika cuba untuk menghalang Anwar daripada meneruskan ucapannya.
Anwar (gambar) sendiri telah berusaha untuk menenangkan hadirin tetapi suaranya tenggelam dalam kekecohan pada majlis dihadiri sekitar 800 orang.
Ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin mengesahkan pihak polis menahan beberapa ahlinya. "Ada tahanan, anggota Angkatan Muda PKR ditahan di balai polis Taman Melawati," kata Shamsul Iskandar kepada pemberita.
"Cara mereka (polis) bertindak, cuba untuk menahan beliau (Anwar) malam ini adalah sesuatu tidak wajar," kata beliau.
"Kesabaran rakyat ada batasan," kata beliau. Anwar tidak ditahan dan kemudian meninggalkan majlis tersebut.
Dalam ucapannya, Ahli Parlimen Permatang Pauh itu membuat serangan berhubung skandal pendedahan rakaman video seks oleh tiga "Datuk T" dengan mendakwa pentadbiran Najib berkonspirasi untuk mengakhiri kerjaya politiknya.
Tiga "Datuk T" iaitu bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim mengakui melakukan pendedahan tersebut Isnin lalu.
Ketiga-tiga memberikan keterangan kepada polis semalam dan kelmarin. "Abdul Rahim adalah penjenayah, perogol dan beliau dijadikan pemimpin... mereka merakamkan bahan lucah dan mereka bebas," kata Anwar.
"Saya ditahan dan dilayan macam anjing tetapi anda membiarkan mereka bebas selepas kenyataan dirakamkan," kata Anwar lagi, dipercayai merujuk kepada penahanan beliau pada September 1998 dan Julai 2008.
Sehubungan itu katanya, sokongan rakyat diperlukan untuk menolak Umno dan menyampaikan mereka "satu pengajaran." "Mereka ingat kita ini bodoh, ajar pemimpin-pemimpin Umno dan BN... beritahu mereka itu bodoh dan tolol," kata Anwar lagi.
Dalam pada itu, Ketua Penerangan Angkatan Muda Selangor Mohd Saifullah Mohd Zulkifli berkata, pihaknya meluahkan rasa kecawa dan mengecam tindakan pihak polis yang mengganggu majlis pelancaran DNA di Taman Melawati malam tadi.
"Tindakan ini mengakibatkan kecederaan kepada rakyat yang hadir termasuk wartawan dan pimpinan Angkatan Muda Keadilan. Lebih malang adalah apabila pihak polis bertindak menyalahi undang-undang dengan mengganggu majlis aman ini yang diadakan di kawasan persendirian.
"Pihak polis jelas menunjukkan sikap tidak profesional apabila menyerbu masuk kawasan persendirian ini dan cuba mengheret Datuk Seri Anwar Ibrahim di saat-saat pihak Datuk Seri Anwar Ibrahim telah pun menutup ceramah beliau," katanya dalam kenyataan dikeluarkan awal pagi.
Kata beliau, tindakan seperti ini membuktikan bahawa Umno-BN diketuai Datuk Seri Najib Razak takut kepada kebangkitan rakyat dan kebenaran akan terpancar menutupi fitnah yang cuba ditaburi dalam kes Saiful Bukhari dan video seks "Datuk T".
"Di akhir kenyataan ini, AMK Selangor ingin menyeru agar pihak polis tidak perlu rasa takut dengan arahan dan tekanan pihak pemerintah Umno-BN. polis harus bertindak secara profesional dan berkhidmat kepada rakyat, bukan BN," katanya lagi.

Awan Radioaktif Dari Jepun Tiba Ke Vietnam Hari Ini !

Posted: 25 Mar 2011 09:21 AM PDT

Saintis dari Norway menyatakan kepulan awan tercemar yang mengandungi bahan radioaktif dari reaktor nuklear Fukushima, Jepun akan tiba ke ruang udara Vietnam pada 25 Mac 2011.

Kepulan awan tercemar yang sama tiba di ruanga udara dari jepun pada 22 Mac lalu dan bergerak menuju ke Vietnam. Tak ada pula kenyataan ke mana awan itu pergi selepas melalui Vietnam.

Walau bagaimanapun ia tidak membawa sebarang bahaya kepada kesihatan orang ramai. Begitulah menurut mereka. kalau hujan dan radioaktif itu turut menyerap ke dalam air hujan pula bagaimana?, itu tak ada pula sebarang kenyataan.

Sumbernya di sini.

Amaran Ahli Sains: Bukti DNA Boleh Dipalsukan & Diletakkan Di Lokasi Jenayah

Posted: 25 Mar 2011 09:17 AM PDT


Ahli-ahli sains telah membuktikan wujud kebarangkalian pemalsuan bukti DNA, sekaligus berpotensi memusnahkan kredibiliti teknik utama forensik.

Dengan menggunakan peralatan yang boleh dijumpai di makmal-makmal di seluruh negara, mereka melenyapkan semua kesan DNA dari sampel darah dan menambah bahan genetik individu lain pada sampel tersebut.

Pemalsuan ini sangat berjaya sehingga mampu memperdaya ahli-ahli sains yang menjalankan ujian DNA cap jari di mahkamah-mahkamah di Amerika Syarikat.

Perkembangan ini menimbulkan kemungkinan sampel darah atau air liur diletakkan di lokasi di mana jenayah berlaku, sehingga mengakibatkan mereka yang tidak bersalah dihukum manakala mereka yang bersalah terlepas bebas.

Menurut Dan Frumkin, penyelidik yang menghasilkan DNA palsu menyatakan: 'Jika anda boleh memalsukan darah, air liur atau mana-mana tisu, anda boleh mencipta lokasi jenayah. Mana-mana pelajar jurusan biologi pun mampu melakukannya.

Dr. Frumkin -- yang mendakwa bahawa syarikatnya telah berjaya mencipta kit untuk membezakan sampel DNA sebenar dengan yang palsu – menggunakan dua teknik untuk memalsukan bukti.

Pada peringkat awal, mereka akan akan mengasingkan sampel minit bahan genetik dari helaian rambut dan menggandakannya beberapa kali.

Kemudian mereka akan memasukkan DNA ini ke dalam sel darah yang telah diasingkan dari segala klu genetik pemilik asal.

Kini sel darah ini mengandungi cap jari genetik milik individu pertama, demikian menurut laporan Journal Forensic Science International: Genetics.

Secara teori, ianya boleh diletakkan di tempat kejadian jenayah. Rambut, gula getah, puntung rokok, cawan dan gelas boleh membekalkan sampel awal DNA.

Syarikat ini juga telah membangunkan satu teknik yang rumit, yang mana bergantung kepada pengetahuan mengenai cap jari DNA - satu 'kod bar' genetik daripada 20 set kedudukan-kedudukan pada satu rantaian DNA seseorang individu.

Ahli sains ini telah membina 'perpustakaan' yang mengandungi ratusan cebisan DNA yang merangkumi semua kod genetik yang muncul di tempat-tempat yang telah diperiksa oleh polis. Untuk membuat padanan satu-satu cap jari, mereka hanya perlu mencari dari 'perpustakaan' untuk gabungan yang betul dan dicampurkan di dalam tabung uji.

Para pengkaji percaya, lambat laun teknologi ini bakal digunakan oleh penjenayah.

Mereka memberi amaran: 'Bukti DNA adalah kunci kepada sabitan atau pembebasan suspek daripada pelbagai bentuk jenayah, waima dari rogol hinggalah bunuh. Namun begitu, kita telah terlepas perhatian akan kemungkinan yang menggusarkan bahawa bukti DNA boleh dipalsukan.

'DNA dengan profil genetik yang diinginkan dengan mudah disintesis (baca: dihasilkan melalui makmal) dengan hanya menggunakan teknik biologikal biasa dan yang baru dibangunkan, diintegrasi ke dalam tisu manusia atau dibubuh pada permukaan-permukaan objek, dan kemudiannya diletakkan di tempat kejadian jenayah.'

Namun pakar British berpendapat adalah suatu yang hampir mustahil bagi mana-mana penjenayah untuk melakukan sesuatu seperti itu. Dr. Gill Tully dari Perkhidmatan Sains Forensik Kerajaan menyatakan:

'Anda memerlukan satu makmal biologi molekul yang lengkap, peralatan yang bernilai ribuan pound dan seorang ahli sains biologi molekul yang cekap atau juruteknik makmal.'

'Dan majoriti daripada mereka yang terlibat dengan jenayah tidak akan mempunyai akses kepada bahan-bahan ini.'

Dr. John Manlove, seorang ahli sains forensik dan saksi pakar di dalam kes-kes mahkamah, berkata: 'Ya, ianya satu kemungkinan dari segi sains, tetapi ia adalah untuk seseorang yang benar-benar terdesak.

'DNA adalah sangat penting di dalam sesuatu kes, tetapi penyiasatan tidak harus berasaskan kepada bukti DNA semata-mata.'

Diterjemahkan oleh Dr. Afif Bahardin dari artikel berjudul "DNA evidence can be fabricated and planted at crime scenes, scientists warn" tulisan Fiona Macrae yang diterbitkan di laman The Daily Mail UK pada 19 Ogos 2009.

Ulasan GB

Maka tidah hairan jika ada dikatakan DNA lain di dubur Saiful.

Keterangan-keterangan ahli forensik di dalam kes liwat Saiful yang berjalan kini hanya berdasarkan kepada ujian samada wujudnya DNA di bahan-bahan bukti yang dikemukakan.

Pengujian DNA tersebut lansung tidak menyentuh bila, bagaimana dan siapa yang telah meletakkan DNA itu di situ.

Justeru itu, penelitian yang hanya bersandarkan teori DNA untuk membuktikan wujudnya atau berlakunya sesuatu kesalahan jenayah tidak sebenarnya tepat dan tidak boleh diterima bulat-bulat.

Rahim, Eskay nafi ditahan, Shuib di Bukit Aman

Posted: 25 Mar 2011 09:12 AM PDT

Bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, masing-masing menafikan mereka ditahan polis berhubung siasatan video seks yang dikatakan membabitkan seorang lelaki yang mirip seorang ahli politik terkenal dengan seorang wanita.

NONELaporan the Star Online hari ini berkata kedua-dua mereka dipercayai ditahan polis tetapi kini dibebaskan dengan jaminan polis.
"Apa? Saya tak tahu yang saya ditangkap. Sekarang ini saya di rumah. Saya hanya ke (ibu pejabat) polis malam tadi bagi membantu siasatan mereka dan setelah beri keterangan, saya pulang ke rumah.

"Tiada disebut mereka mengenai tangkapan. Mungkin mereka (the Star) anggap beri keterangan malam tadi sebagai tangkapan. Saya tidak tahu. Saya di rumah," kata Rahim.
Eskay pula yang sedang tidur, ketika dihubungi melalui telefon juga terkejut apabila diberitahu mengenai laporan portal berita itu.

NONE"Malam tadi, saya hari beri kenyataan mengikut Seksyen 112 (Kanun Prosedur Jenayah). Saya serahkan rakaman video dan itu sahaja. Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik pulang lebih awal selepas kenyataannya dirakamkan. Saya pulang kemudian selepas menyerahkan barangan berkenaan untuk siasatan polis.

"Saya tidak tahu banyak mengenai prosedur polis kerana jarang berurusan dengan mereka (polis). Namun, saya tidak fikir yang sama ditahan. Saya tidak menandatangani apa-apa dokumen.
Sedang tidur

"Saya sekarang di rumah dan sedang tidur bila awak telefon. Saya deman selesema akibat terkena hujan lebat semalam. Maaf, saya agak pening kerana demam," kata Eskay (kiri).
Sementara itu, akhbar harian berbahasa Cina hari ini melaporkan Datuk Shuib Lazim - datuk ketiga dalam kumpulan 'Datuk T' - dibawa dari rumahnya di Sungai Petani, Kedah ke Bukit Aman.

Menurut isteri Shuib, polis datang dengan menaiki kereta peronda. Adalah dipercayai beliau sedang memberi keterangan di Bukit Aman.

NONEIsnin lalu, Rahim dan Eskay yang menamakan kumpulan mereka bersama bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim sebagai 'Datuk T' mengaku bertanggungjawab menayangkan video lucah kepada wartawan terpilih di hotel Carcosa Seri Negara.
Semalam, Rahim yang juga bekas ketua pemuda Umno memberi keterangannya kepada polis di Bukit Aman, Kuala Lumpur.

Bercakap kepada pemberita selepas selesai disoal siasat, Rahim berkata beliau telah menyerahkan rakaman asal video seks yang didakwa membabitkan seorang pemimpin pembangkang kepada polis.

NONESelain itu, beliau juga menyerahkan kepada polis seutas jam tangan, yang dikatakan diambil dari bilik hotel di mana adegan seks itu dirakam.

Selain Rahim, turut memberi keterangan berhubung video seks tersebut semalam ialah Eskay.
Ahli parlimen Sungai Petani, Johari Abdul (kiri) juga memberitahu Malaysiakini bahawa beliau bukan dua lelaki yang dilaporkan ditahan polis itu.

Johari sebelum ini pada sidang akhbarnya mengakui menonton pita video lucah yang ditunjukkan kepadanya oleh kedua-dua Rahim dan Eskay pada Isnin lalu.

5,000 saksi Anwar diheret turun pentas ceramah, 3 ditahan polis

Posted: 25 Mar 2011 08:58 AM PDT

Antara ribuan yang hadir program pelancaran kempen DNA: Datuk Najib-Altantuya
KUALA LUMPUR: Lebih 5,000 rakyat pelbagai lapisan kaum hadir program pelancaran Kempen Tolak kes Fitnah II anjuran KEADILAN di perkarangan Pusat Khidmat Rakyat Ahli Parlimen Gombak, Taman Melawati di sini, malam ini.
Seperti kelaziman, program anjuran KEADILAN itu dihalang polis hingga menyebabkan majlis yang dijadual bermula jam 9 malam ditangguh kira-kira sejam.
Polis dikatakan hanya membenarkan sesi ucapan selama 30 minit sahaja, menyebabkan pegawai kepada Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali terpaksa  berunding dengan polis Ampang.
Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang  turut muncul hingga menggamatkan hadirin.
Bagaimanapun, polis hanya membenarkan Anwar memberi ucapan selama 15 minit sahaja, malah mematikan pembesar suara dan mengheret Ketua Umum KEADILAN itu turun dari pentas, hingga menimbulkan kemarahan orang ramai.
Bukti rakyat bersama perjuangan Anwar menolak Umno BN
Pada jam 11.30 malam, polis menyerbu ke arah orang ramai hingga menimbulkan kekecohan sedangkan program itu, asalnya berlangsung aman.
Sehingga berita ini ditulis jam 11.45 malam, suasana masih kecoh dan tiga orang dipercayai ditahan polis.
Kempen itu  dinamakan sebagai 'DNA' atau 'Datuk Najib-Altantuya' bertujuan mengupas perkembangan terkini kes yang dihadapi Datuk Seri Anwar Ibrahim dan fitnah terbaru mengenai rakaman video seks yang didalangi Umno melalui 'Datuk T'.
Turut hadir dalam ceramah ialah Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusoff dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Hulu Klang, Saari Sungib.

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT