Nuffnang

Pengikut

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Kelantan : 17 diskriminasi kerajaan pusat yang perlu diketahui

Posted: 24 Mar 2011 08:14 PM PDT

Aziz Muda

KUALA LUMPUR, 24 Mac: Kerajaan PAS Kelantan terus menjadi mangsa diskriminasi Kerajaan Persekutuan sejak memerintah negeri itu 20 tahun lalu dengan pelbagai cara, terutama menerusi 17 aspek yang dapat dikesan dengan nyata.

Tindakan diskriminasi pertama yang dilakukan oleh Kerajaan Persekutuan terhadap Kelantan berlaku apabila Kerajaan Pusat menubuhkan Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP), sebaik sahaja PAS berjaya memerintah negeri itu pada tahun 1990, bagi tujuan mengganggu sistem pentadbiran kerajaan negeri.

Ahli Parlimen Kota Bharu, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah menjelaskan, dengan wujudnya JPP, berlakulah sistem dualisme dalam pentadbiran negeri Kelantan, apabila turut diwujudkan kakitangan jabatan di peringkat negeri, jajahan, daerah sehingga di kampung-kampung.

Menurut beliau, disebabkan keadaan itu, di negeri Kelantan turut terdapat dua penghulu bagi setiap daerah, apabila seorang darinya dilantik oleh kerajaan negeri dan seorang lagi dilantik oleh Kerajaan Persekutuan yang memainkan peranan menerusi JPP.

Katanya, tindakan tersebut merupakan satu penderaan yang amat nyata dari Kerajaan Persekutuan kepada rakyat Kelantan, akibat permainan politik kotor para pemimpin Umno BN yang marahkan rakyat Kelantan menyokong PAS pada PRU tahun itu.

"Lanjutan dari itu, Tok Guru Nik Aziz selaku Menteri Besar Kelantan hanya sempat mempengerusikan sekali sahaja Majlis Tindakan Negeri Kelantan. Selepas itu majlis itu dibubarkan dan tidak lagi dibenarkan mana-mana agensi Persekutuan hadir ke dalam Majlis Tindakan Negeri yang dipengerusikan oleh Menteri Besar Kelantan," katanya.

Ketika ditemui di lobi Parlimen, di sini, beliau menjelaskan, tindakan diskriminasi ketiga, Menteri Besar tidak lagi dilantik menjadi Pengarah Keselamatan Negeri Kelantan, tempatnya digantikan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri.

Keempat, baja subsidi tidak lagi diberikan secara menyeluruh oleh Kerajaan Persekutuan kepada rakyat Kelantan, khususnya yang bekerja sebagai petani, tetapi hanya diberikan kepada mereka yang mendapat sokongan dari JPP yang tentunya hanya kepada para penyokong Umno BN sahaja.

"Akibatnya, Kerajaan Negeri Kelantan mulai tahun 1991 terpaksa membelanjakan RM3.2 juta di dalam belanjawan negeri bagi menampung pembiayaan baja subsidi kepada para petani," katanya.

Kelima, menurut beliau, Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak lagi dijemput di dalam Mesyuarat-mesyuarat Menteri Besar dan Ketua Menteri yang dikatakan MBs Club, sebaliknya dijemput pemimpin Umno yang kalah dalam pilihanraya menghadiri mesyuarat itu mewakili Menteri Besar.

"Keenam, geran Persekutuan dalam benteuk capitation grant, federal road grant, growth grant, dalam bentuk geran keseimbangan dan lain-lain diberi amat lewat. Ini kami di negeri Kelantan untuk tahun ini dibayar tahun hadapan, sedangkan di negeri-negeri lain ada yang dibayar tiap-tiap bulan, ada yang dibayar pada bulan Januari dan Jun," tegasnya.

Ketujuh, peruntukan geran rumah awam kos rendah sebanyak RM12 juta yang telah dipersetujui oleh Kerajaan Persekutuan melalui pihak Perbadanan Kemajuan Iktisas Negeri Kelantan telah ditarik balik sebaik sahaja PAS berjaya memerintah Kelantan.

Kelapan, jelas beliau, permintaan Tuan Guru Nik Aziz sejak tahun 1991, menerusi pertemuannya dengan Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr Mahathir Mohamad agar diwujudkan satu pelabuhan di Kelantan, tetap tidak dilayan oleh Kerajaan Persekutuan hingga kini.

"Kesembilan, Tok Guru minta supaya tanah yang telah pun diambil di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra di Pengkalan Chepa untuk memanjangkan landasan penerbangan, sampai ke hari ini pun tidak dapat digunakan lagi," katanya.

Kesepuluh, royalti petroleum kepada kerajaan Kelantan tetap terus dinafikan sehingga hari ini, sehingga kerajaan Kelantan terpaksa membawanya ke mahkamah untuk mendapatkan royalti minyak dan gas hak rakyat negeri Kelantan.

"Kesebelas, apabila berubah kerajaan, wakil kerajaan negeri untuk berada di dalam Lembaga Pengarah KESEDAR tidak lagi diminta daripada kerajaan negeri, tetapi dilantik mengikut kesukaan pihak Kerajaan Persekutuan sendiri.

"Keduabelas, pengambilan peneroka untuk menduduki Felda dihentikan. Kemudian mereka majukan sendiri dan mengambil untung melalui apa yang dinamakan ladang Felda Plantation. Pada hal, tanah Felda diberikan oleh kerajaan negeri untuk dimajukan, dibangunkan dan menempatkan peneroka," jelasnya.

Pentadbiran Majlis Sukan Negeri Kelantan, menurut Wan Abdul Rahim, sehingga kini turut didiskriminasikan oleh Kerajaan Pusat terhadap kerajaan Kelantan, sehingga menjadikannya tidak ada kena mengena dengan kerajaan negeri dan seperti mempunyai dua identiti, tidak seperti di negeri-negeri lain.

"Begitu juga dengan agensi-agensi pelancongan. Pada hal kita sudah ada Pusat Penerangan Pelancongan (TIC) yang di bawah Exco yang jaga portfolio pelancongan, ada pegawai kerajaan yang ditugaskan menjadi pengarahnya, tetapi Kementerian Pelancongan melantik pula satu agensi lain untuk mengendalikan soal-soal pelancongan di Kelantan," ujarnya.

Beliau turut kesal kerana Yang di-Pertua Dewan Rakyat sendiri turut terpengaruh dengan suasana politik negara, apabila Majlis Persidangan Speaker-Speaker Malaysia yang dipengerusikan oleh Speaker Dewan Rakyat sudah tidak diadakan lagi, sejak PRU tahun 2008 lalu.

"Kemuncak penderaan yang dilakukan oleh pihak berkenaan di Kelantan, apabila Umno Negeri Kelantan menjemput pemimpin-pemimpinnya pada satu hari dalam tahun 1993, buat satu pentas di Padang Sekolah Ketereh di Kota Bharu, jemput seorang kerabat kononnya dari Kuala Lumpur naik ke pentas dan mengangkat tangan.

"Serentak dengan itu dilaungkan "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku", "Daulat Tuanku" dan diikuti oleh semua orang Umno di situ. Tabal Raja baru di Kelantan pada tahun 1993. Ini bukan pembohongan. Ini bukan fitnah. Ini ada rakaman yang dibuat oleh polis dan agensi-agensi.

"Jadi sampai ke hari ini, saya sebagai rakyat negeri Kelantan tertanya-tanya, bilakah pendakwaan akan dilakukan terhadap penderhaka ini?

"Ini yang betul-betul menderhaka. Kita, budaya Melayu, kita orang Melayu. Kalau kita angkat tangan kepada satu orang menyatakan "Daulat Tuanku", sebenarnya kita menderhaka kepada Raja yang ada di negeri masing-masing," ujar beliau.

Beliau turut membangkitkan perkara itu dalam persidangan Dewan Rakyat pada 16 Mac lalu, ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah Yang di-Pertuan Agong.

Video sek : Nga Kor Ming minta Mufti Umno nyatakan hukum syarak

Posted: 24 Mar 2011 07:30 PM PDT

Kenyataan media oleh Nga Kor Ming di Ipoh pada hari Khamis, 24hb Mac 2011:

Saya meminta Mufti Negeri Perak Tan Sri Harussani Zakaria menyatakan pendirian dan nyatakan hukum syarak yang patut dikenakan ke atas kelakuan tiga orang bergelar diri "Dato T" yang menunjukkan filem lucah dikhalayak ramai dengan tujuan untuk memalukan airmuka orang lain.

Tan Sri Harussani sebagai tokoh agama yang beriman tinggi seharusnya mengeluarkan kenyataan tentang hukum syarak yang harus diambil supaya muslim dalam Negara ini tidak mengikuti jejak langkah dan tingkah laku golongan sesat yang tergamak sehingga memperalatkan adegan lucah untuk menjatuhkan seseorang pemimpin.

Perbuatan merakam filem secara haram dan pertunjukkan filem lucah secara terbuka terbukti kini ada pemimpin UMNO yang berada dalam keadaan cemas dan risau sehingga hilang akalnya.

Bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Tamby Chik, Bekas Senator UMNO, Shuiz Ibrahim dan Bekas counselor, Eskay Abdullah tiga orang telah mengaku secara terbuka bahawa mereka adalah golongan yang bertanggungjawab penuh untuk menayangkan Filem Lucah kepada mass media yang dipelawa di Carcosa Seri Negara pada Isnin minggu ini.

Mereka juga mengaku bahawa filem lucah tersebut bertujuan untuk memaksa Ketua umum Pakatan Rakyat, Dato Seri Anwar Ibrahim dan isterinya, Dato Seri Dr Wan Azizah selaku Presiden parti PKR untuk meletak jawatan.

Ini adalah jelas mengikut Seskyen 292 Kanun Jenayah (Penal Code), mana-mana pihak yang mempamer, menunjuk atau mengedar bahan lucah jika disabit akan dihukum penjara selama 3 bulan, denda atau kedua-duanya. Kini Tan Sri Rahim Tamby Chik dan puaknya telah megaku mereka adalah pihak yang melakukan perbuatan sedemikian, maka adalah tanggungjawab polis untuk mengambil tindakan segera supaya imej pasukan polis dijaga dan kedaulatan undang-undang Negara dibela.

Sebagai seorang bukan muslim, beliau ingin memohon tunjuk ajar dan nasihat dari mufti Negeri apakah hukum syarak dan fatwa yang harus dikeluarkan terhadap pihak muslim yang melakukan usaha licik dan perbuatan yang memalukan tersebut supaya kesucian agama Islam dapat dijaga dan tidak tercemar.

"Tan Sri Harussani adalah seorang mufti yang sering lantang bersuara atas isu-isu agama termasuk soal politik, maka saya ingin pohon pedoman dan nasihat dari beliau."

* Nga Kor Ming, Setiausaha DAP Negeri Perak & Ahli Parlimen Taiping

Look like me, sound like me, but not me ...

Posted: 24 Mar 2011 05:10 PM PDT


hahahahaha ....

Video sex - Jam dan video diserah pada polis

Posted: 24 Mar 2011 07:40 AM PDT

PETALING JAYA: Businessman Datuk Syazril Eskay Abdullah and former Malacca Chief Minister Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik surrendered a sex video and an Omega watch to police on Thursday.

The two men lodged a police report at about 5pm at Bukit Aman police headquarters over the sex video that ostensibly implicates Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim.

They then spent five hours giving police their statement.

The two are among three men, including Datuk Shuib Lazim, revealed themselves as the mysterious Datuk T, who showed the video to journalists on Monday and demanded that the opposition leader in the video and his wife step down in a week or risk having the video made public.

Anwar, who has denied he that is the man in the video, filed a police report against Datuk T, claiming he had threatened him and his wife.

The three decided to reveal themselves on Wednesday.

Police had earlier said that they would be investigating the case as possessing and distributing pornographic material - Star

Video sex : Putar Alam betul la puak 'Datuk T' ni ...

Posted: 24 Mar 2011 05:02 AM PDT

MP Sg Petani: 'Datuk T' Shuib juga akui lelaki dalam video seks bukan Anwar
Oleh G Manimaran
March 24, 2011


PETALING JAYA, 24 Mac - Ahli Parlimen Sungai Petani Johari Abdul mengakui salah seorang "Datuk T" – Datuk Shuib Lazim adalah "pak ciknya", yang turut berpendirian tegas bahawa lelaki dalam rakaman video seks yang didedahkan Isnin lalu bukan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Shuib yang merupakan Bendahari Perkasa membawa Johari untuk menonton rakaman video itu di Hotel Flamingo Isnin lalu dan untuk membuat pengesahan sama ada si lelaki yang mengadakan hubungan seks dengan seorang wanita, yang dikatakan seorang pemimpin kanan Pakatan Rakyat, adalah Anwar.

Anwar telah beberapa kali menafikan dakwaan bahawa beliau adalah lelaki dalam video tersebut dan membuat laporan polis kelmarin.

"(Pak cik saya) dia bawa saya untuk membuat pengesahan (sahaja) sama ada lelaki dalam video itu adalah Anwar, sama ada tulen atau tidak. Semasa kami turun, berada dalam lif, pak cik saya juga berkata lelaki itu bukan Datuk Seri Anwar," kata wakil rakyat PKR ini pada sidang media di ibu pejabat parti itu di sini hari ini.

Sidang media hari ini adalah yang ketiga diadakan oleh Johari sejak isu rakaman video seks muncul Isnin lalu.

"Masa kami turun dalam lif, dia kata pak njang (pak cik) pun tak percaya," kata Johari.

Misteri di sebalik "Datuk T" yang mengemparkan negara dengan pendedahan sebuah klip video hitam putih yang memaparkan aksi seks seorang pemimpin pembangkang, terjawab semalam apabila Datuk Shazryl Eskay Abdullah, seorang ahli perniagaan, mengaku bahawa beliaulah yang menunjukkan video itu kepada media terpilih di hotel Carcosa Seri Negara dua hari lalu.

Pendedahan itu dibuat pada satu sidang media bersama bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Shazryl juga mendedahkan bahawa "Datuk T" sebenarnya bermakna "trio" iaitu beliau sendiri, Rahim dan Shuib, yang tidak hadir pada persidangan akhbar itu.

Shazryl dan Rahim mengulangi pendirian "Datuk T" bahawa mereka mahu sebuah suruhanjaya diraja ditubuhkan bagi menentukan kesahihan video tersebut untuk membuktikan pelaku seks dalam rakaman itu adalah seorang pemimpin pembangkang.

Shuib pernah menjadi senator dan timbalan menteri pada era 1980-an dan menurut Johari adalah rakan perniagaan Abdul Rahim dan Shazryl.

Sehubungan itu kata Johari, beliau juga pasti bahawa "Datuk T" bukannya tiga orang tetapi hanya Abdul Rahim dan Shazryl.

"Saya tidak melihat beliau terlibat (dalam konspirasi ini), saya fikir tidak, saya kenal dia secara peribadi," kata Johari lagi.

Pagi tadi, Perkasa mempertahankan tindakan "Datuk T" yang menayangkan rakaman video seks kepada media yang didakwa melibatkan pemimpin kanan Pakatan Rakyat.

Setiausaha Agung Perkasa Syed Hassan Syed Ali berkata, pihaknya tidak akan mengambil sebarang tindakan terhadap Shuib.

Ini kerana jelas beliau, Shuib bertindak secara peribadi dan ia tidak kaitan dengan badan pertubuhan Melayu itu.

"Perkasa tidak terlibat dengan isu pendedahan video seks itu, saya nak tegaskan Perkasa tidak terlibat apatah lagi terlibat dengan merakam aksi video seks itu.

"Kita tidak akan ambil tindakan terhadap beliau (Shuib) sebab kita langsung tak tahu lagipun beliau bertindak secara individu," katanya.

Jelas Syed Hassan, walaupun imej Perkasa nampak tercabar namun sekiranya video seks yang dikaitkan dengan Anwar itu ia akan membuktikan kebenarannya.

Ekoran tuduhan itu, Anwar telah membuat laporan polis berhubung rakaman video aksi seks itu dan menafikan bahawa dirinya adalah lelaki dalam video tersebut.

Ketika ditanya mengapa Shazryl berkata "Datuk T" melibatkan tiga orang termasuk ahli pernigaan, Johari berkata:

"Apa pilihan yang mereka ada."


Johari nafi minta sogokan untuk lompat parti

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul hari ini menafikan sekeras-kerasnya beliau meminta sogokan wang untuk melompat parti dan mengkhianati perjuangan KEADILAN seperti dakwaan dalang video seks palsu, Datuk Eskay Shazryl.

"Takkan saya nak minta RM100,000 sahaja. Kalau betul-betul nak rosakkan kredibiliti, baik saya minta RM3 juta atau RM4 juta terus," katanya mengulas kenyataan Eskay semalam, kononnya beliau meminta 'wang pelincir' untuk melompat parti.

Katanya, beliau langsung tidak pernah membincangkan soal wang sewaktu menonton video itu kerana maklum kemungkinan diperangkap dengan alat perakam dalam bilik hotel berkenaan.

Johari berkata demikian pada sidang media khas melibatkan wartawan dan wakil media terpilih, kira-kira jam 5.30 petang tadi.

Dalam sidang media sama, beliau mengulangi pendiriannya bahawa pelaku hubungan seks itu bukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan menegaskan beberapa keraguan berkaitan rakaman video berkenaan.

Pertama, terdapat empat kamera digunakan untuk rakaman itu tetapi keempat-empat video itu merakam aksi tersebut dari sudut sama.

Kedua, Johari mempersoal mengapa kamera hitam putih digunakan dan bukannya kamera berwarna sedangkan teknologi sedia ada boleh digunakan untuk tujuan itu.

Ketiga, jarak antara kamera dan aksi itu begitu jauh.

Keempat, kata Johari, badan pelaku seks dalam rakaman berkenaan jauh lebih tegap berbanding Anwar.

Beliau turut menafi laporan yang menyatakan beliau bersetuju dengan penubuhan suruhanjaya untuk menyiasat perkara itu dan berpendapat polis harus menyiasat dan menangkap Eskay dan Rahim Thamby Chik kerana memiliki rakaman lucah.

"Siasat dulu, tak perlu ada suruhan jaya diraja," kata Johari.

Selepas pertemuan pertama, Johari berkata, beliau membawa bersama dua Ahli Parlimen yang juga bekas pelajar Malay College of Kuala Kangsar dan mengenali Anwar sejak kecil untuk menonton dan turut mengesahkan lelaki dalam video itu bukan Anwar.

"Mereka adalah Ahli Parlimen Teluk Kemang, Datuk Kamarul Bahrin dan Ahli Parlimen Merbok, Abdul Rashid Din.

"Turut dibawa bersama ialah Ahli Parlimen KEADILAN yang aktif di Parlimen. Mereka adalah Azan Ismail (Indera Mahkota), Abdullah Sani (Kuala Langat), dan Amran (Tanah Merah)," kata Johari.

Johari tanpa sebarang keraguan menegaskan, keseluruhan rakaman adalah konspirasi dan turut mengulangi pendirian betapa Rahim Thamby Chik berdendam terhadap Anwar.

"Tan Sri Rahim adalah musuh ketat Anwar. (Dahulu) Kabinet membuat keputusan supaya beliau berundur dari jawatan ketua Menteri dan Ketua Pemuda Umno," kata Johari.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9769

Video sex : 'Trio' jumpa Najib di Parlimen?

Posted: 24 Mar 2011 04:57 AM PDT

KUALA LUMPUR: KEADILAN mendesak Datuk Seri Najib Razak didesak memberi penjelasan terhadap laporan ketiga-tiga dalang video seks, bertemu Perdana Mentero itu di Parlimen semalam.

Ini berikutan, kata Pengarah Biro Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad, KEADILAN dimaklumkan Najib mempengerusi mesyuarat Biro Politik Umno di pejabatnya di Parlimen.

"Maka, Perdana Menteri memang berada di Parlimen ketika ketiga-tiga dalang itu dilihat berada di Parlimen.

"Ia menimbulkan tanda tanya serius mengenai setakat manakah pembabitan pimpinan kerajaan dalam pembikinan dan penayangan video seks itu, yang melanggar beberapa peruntukan perundangan.

"Keengganan kerajaan mengambil tindakan tegas dan segera terhadap semua dalang itu, menguatkan lagi persepsi rakyat bahawa ada penglibatan pimpinan kerajaan yang serius dalam konspirasi itu – tak ubah seperti konspirasi pada 1998.

"Demi membersihkan namanya dan Umno, Najib perlu membuat kenyataan segera mengenai hasil perbincangannya dengan ketiga-tiga dalang video seks yang memalukan Malaysia ini," katanya pada kenyataan media, hari ini, mengulas penayangan video seks yang memfitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Nik Nazmi berkata, tindakan tiga orang yang dikenali sebagai 'Datuk 'T' itu jelas satu pembohongan besar kerana pelbagai kekeliruan timbul mengenai kenyataannya.

"Pengakuan Datuk Eskay menimbulkan keraguan besar kepada jalan ceritanya. Kononnya, dia disuruh oleh Anwar untuk mengambil jamnya yang tertinggal, lalu terjumpa peralatan rakaman semasa mencari jam tersebut.

"Jelas itu pembohongan kerana dia sendiri mengaku bahawa dia adalah lelaki terbabit yang disyaki bertanggungjawab memasang alat rakaman di permulaan rakaman video tersebut.

"Dakwaannya konon terjumpa video itu adalah penipuan semata-mata dan tidak masuk akal," katanya.

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9759

Video sex : Yusry KRU terlibat

Posted: 24 Mar 2011 01:35 AM PDT

by Kusha Basir

Petaling Jaya: Salah seorang anggota kumpulan 'Datuk T' yang bertanggungjawab membuat pendedahan tentang video seks yang melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menyatakan bahawa kebenaran akan terbukti.

Datuk Shuib Lazim berkata kepada sebuah media tempatan bahawa pihaknya telah meminta pendapat penyanyi, pelakon dan penerbit filem terkenal, Yusri Kru berhubung kebenaran rakaman video seks berkenaan.

"Kami telah bertanyakan perkara ini kepada penerbit filem iaitu Yusri daripada KRU Studio dan beliau menjelaskan bahawa adalah tidak mungkin untuk melakukan teknik superimpose wajah seseorang dalam sebuah video dalam keadaan bergerak.

"Tambahan pula, video itu dirakam daripada empat sudut yang berbeza, justeru mustahil bagi seseorang untuk menjalankan teknik superimpose ke atas wajah orang lain.

Beliau turut menyatakan bahawa Yusri adalah seorang pakar dalam pembikinan filem berteknologi tinggi.

Shuib yang juga bendahari Perkasa memberitahu bahawa Presiden Perkasa, Datuk Ibrahim Ali akan mengetuai sebuah panel untuk menyiasat kesahihan rakaman berkenaan.

"Kami tidak akan memberikan rakaman berkenaan kepada Kerajaan atau polis kerana kami tidak mahu konspirasi Anwar menangis," tambahnya.

Sementara itu, Ibrahim mengulas bahawa Shuib terlibat berhubung pendedahan tersebut adalah dengan dalam kapasiti peribadinya sendiri.

"Perkasa tidak terlibat dalam hal ini. Namun saya memuji kumpulan 'Datuk T' kerana berani untuk mendedahkan video ini.

"Ini juga merupakan satu-satunya cara bagi mereka untukmendedahkan salah laku individu yang terlibat.

Sementara itu, Ibrahim turut mengesahkan bahawa Shuib tidak menghadiri mesyuarat Perkasa sejak enam bulan lalu kerana masalah kesihatan.

Beliau turut menyatakan bahawa tidak mempunyai sebarang masalah jika polis mahu mengambil tindakan terhadap Shuib sekiranya pendedahan video itu didapati melanggar undang-undang. - malaysiandigest

STONE : Datuk yang bangang, Shuaib Lazim. Ada sapa kata video tu dah disuperimpose kan ker? Setakat ni aku tak dengar lagi la, tak tau la pula kalau aku terlepas pandang.

Orang tak kata pun video tu dah di superimpos kan, apa yang orang kata hanyalah satu. Pelakon lelaki dalam video tersebut BUKAN DSAI ... itu saja. hang faham dah la kot Shuaib ya.

Video sex : "Ketika mereka membawa saya ke hotel seperti babak filem James Bond" - cikgu Bard

Posted: 24 Mar 2011 12:20 AM PDT

(24 Mac 2010)

Kenyataan media ini dibuat susulan kenyataan media yang telah dibuat oleh Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Datuk Eskay Abdullah.

Pada 21 Mac 2011, saya telah menerima panggilan dari seseorang yang menawarkan saya menonton video tersebut dan bertemu Datuk T. Saya telah mendapat maklum pada pagi itu, bahawa Datuk T juga adalah penganjur tayangan video lucah di Carcosa Seri Negara pada awal pagi pada hari yang sama.

Saya bersetuju untuk pergi bersama beberapa rakan tetapi yang dibenarkan menemui beliau adalah 2 orang sahaja. Saya telah membawa rakan baik saya yang juga seseorang dari UMNO. Saya diarah menunggu depan Institut Jatung Negara (IJN) pada jam 7.45 petang. Saya tiba tepat waktunya. Seseorang yang perkenal diri Datuk T menelefon saya dan mengarahkan saya meletakkan kenderaan di situ dan kami telah di jemput di perkarangan parkir Institut Jantung Negara pada lebih kurang hampir 8.00pm. Sebelum itu ketika kami menanti ada beberapa kenderaan berpusing beberapa kali dan memerhati kami.

Kami telah dibawa ke Hotel Shangrila dan telah bertemu dengan 3 orang di sana selain dari beberapa orang yang dipercayai pengawal peribadi yang bertugas untuk Datuk T. Sebelum memasuki bilik kami diperiksa badan dan diminta meninggalkan telefon tangan kepada pengawal. Datuk T telah memperkenalkan dirinya dan bersama beliau adalah Tan Sri Rahim Thamby Chik dan seorang tua yang tidak dikenali, (tetapi selepas itu dikenal pasti sebagai Tengku Sulaiman)

Kami telah dibenarkan untuk menonton video lucah secara menyeluruh dua kali dan semasa itu Datuk T memberi penerangan mengenai video itu. Kami juga dimaklumkan bahawa Datuk T yang kini disahkan sebagai Datuk Easkay Abdulllah adalah pemunya video tersebut dan hanya beliau mempunyai video tersebut.

Kami juga dimaklumkan bahawa Tan Sri Rahim Thamby Chik baru menonton video tersebut dan ini berbeza sekali dengan kenyataan beliau pada 23hb Mch 2010 sebagai orang yang sama-sama terlibat dengan Datuk T. Ketika menonton bersama, Tan Sri Rahim seolah beberapa kali terkejut dan beristigfar seolah inilah kali pertama menonton.

Tujuan saya dipanggil adalah untuk diberi sesalinan video itu untuk ditunjukkan kepada Wan Azizah Wan Ismail dan mengemukakan desakan agar beliau dan Ketua UMUM PKR berhenti dan meninggalkan politik.

Untuk tujuan mendapatkan video itu saya telah berpura-pura untuk bersetuju mengenai apa yang di beritahu kepada saya mengenai video itu. Datuk T memberitahu bahawa video itu membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan menerangkan mengenai video itu secara terperinci.

Saya telah diminta memberi keputusan untuk bersetuju atau tidak menjadi orang yang akan membawa video itu untuk ditunjukkan kepada Wan Azizah Wan Ismail. Walaubagaimanapun ianya terbantut setelah Datuk T meminta ruangan untuk menayangkan video itu sendiri kepada Wan Azizah. Kami berhubung melalui telefon yang menurut beliau baru dibeli.

Saya mendapati beberapa pencanggahan antara kenyataan media yang diberi oleh beliau sewaktu di imiana Hotel dan apa yang telah diberitahu keapda saya khususnya mengenai Datuk T sebagai Datuk Trio, tetapi dalam pertemuan tersebut Datuk Eskay memperkenalkan diri sebagai Datuk T. Tan Sri Rahim memanggil beliau sebagai Datuk T juga kecuali dua kali terlepas dengan menyebut memanggil Datuk T sebagai Eskay.

Kami meninggalkan hotel tersebut hampir jam 10.00 malam dan bertemu rakan yang mengiringi kami seramai 3 orang yang kami ceritakan apa yang berlaku.

1. Tan Sri Rahim menipu kerana dalam sidang media semalam dia mengatakan dia merancang semua tetapi ketika bersama saya dia mengatakan ini kali pertama menonton setelah pulang dari luar negara untuk percutian keluarga

2. Saya telah 'berpura' yakin mengenai video dan sedia memberikan video tersebut ditonton oleh Datuk Seri Dr. Wan Azizah namun beliau enggan melakukan. Nampaknya beliau pun tidak bersungguh dalam kononya mahu Wan Azizah menonton video tersebut.

3. Dari pemerhatian saya video tersebut kemungkinan besar video asal yang tidak diganggu imejnya pun. Namun pelakon dalam filem tersebut bukan Anwar. Memang sekali imbas kelihatan seperti Anwar tetapi bagi sesiapa yang rapat dan biasa melihat 'perwatakan' atau gerak geri Anwar pasti tahu itu bukan Anwar. Contohnya dalam filem Ghandi, Ben Kingsley yang melakonkan watak Ghandi begitu menjadi sehingga menggondol sekurang kurangnya 11 anugerah peringkat dunia. Saling tak tumpah seperti Ghandi namun jika sesiapa yang pernah rapat dan mengenali perwatakan Ghandi tentu tahu membezakannya.

4. Saya menyakini kumpulan ini besar serta mendapat lindungan istimewa kerana modus operandi ketika membawa saya ke hotel tersebut seperti babak filem James Bond. Nama penyewa bilik tempat menonton dan daftar kenderaan yang digunakan menjemput saya mungkin dapat mengundang fakta lebih menarik lagi.

Politik kotor dan jijik seperti ini harus dikecam oleh rakyat Malaysia. Rakyat sebenarnya sudah bosan dengan politik 'selak kain' yang lansung tidak mendidik. Isu polisi, kebajikan rakyat tidak diperdebat tetapi sebaliknya 'isu selak kain' dibincangkan secara sensasi, kesian rakyat yang terhimpit dengan kenaikan harga dan kos hidup yang makin meningkat.

Sekian

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=9709

Kami Sokong Tokguru

0
sumber :-

Kami Sokong Tokguru


Cubaan Bunuh Diri Di KB Mall

Posted: 24 Mar 2011 07:27 PM PDT

Isu Semasa
Apa cerita ni? Mengikut ulasan orang yang upload video ni gadis tersebut berjaya diselamatkan tapi keadaan mentalnya tak tahulah selamat atau tidak.
Saya suka baca ulasan dari owner video ni walaupun bahasa yang digunakan "tak boleh blah" hehehe .tapi laporannya cukup terperinci .
-----------------------------

KOTA BHARU, 24 mei, Cuabbn Gadis berusia 20an untuk terjun dari tingkat 3 pasar kb mall gagal apabila sekelompok bomba dating dengan cepat. Menurut sumber, mangsa yang dikenali sebagai Zakiah (bukan nama sebenar) berasal dari kg tak tahu sebelum ini mempunyai masalah, Wallahualam la masalah apa mungkin berkaitan dengan keputusan SPM ataupun masalah berchenta. 

Dalam kejadian tersebut wartawan kami (saya la tu) cuba menemuramah seorang sakksi kejadian yang berada kira kira 40kaki dari paras lantai KB Mall memberitahu, mangsa cuba berteriak (bertepit, berjerik sebelum ketibaan abang abang bomberman. Anggota bomba yang dikenali en Yuhadi (bukan nama sebernar) cuba menenangkan mangsa, manakala anggota lain cuba menagkap mangsa. Sebaik mangsa dipegang, mangsa cuba-meronta-ronta untuk melepaskan diri tetapi akhirnya terlepas dari tangan bomba selang 15minit selepas itu. Kat bawah tu ader tilam, dang mangsa jatuh dengan gaya terjun bebas dan mengalami pendarahan mulut & tidak patah kaki. 

Semua berteriak semasa mangsa jatuh, saya kenalin (takut) & yang lain serabut untuk snap gambar. Mangsa kemudian dihantar ke hospitah untuk rawatan & disahkan selamat dari segi fizikal tetapi mentalnya agak tidak selamat. Kesemua pulang & ader yang selebihnya sibuk mencipta gossip.Video di atas dibluetoh dari gadis cun yg tidak dikenali namanya siti. Sekian berita Terhangat dari saya. Take care bebeh. Don't try this at home. Assalamualaikum.
Uploaded by on 24 Mar 2011

-ijoks2009-
kalau ada sesiapa yang tahu kisah sebenar kenapa gadis tu boleh bertindak demikian boleh berkongsi di ruangan komen

Cari N3 lama-lama disini

Teori Konspirasi Iluminati DanBencana Di Jepun

Posted: 24 Mar 2011 08:26 AM PDT

 Tag : Dajal

Assalamualaikum dan salam blogger bagi yang masih belum memasuki keluarga besar islam,
Hari ini saya lihat semakin banyak blog-blog yang bercerita tentang iluminati,freemason,pertubuhan rahsia yahudi ,new word order dan sebagainya.saya kira pembaca sekelian sudah mengetahui apa itu teori konspirasi.

Saya antara orang yang berminat dengan benda ni,tapi saya bukannya percaya bulat-bulat apa-apa yang saya baca.pandai-pandailah kita pilih maklumat dan blog yang sesuai untuk mendapat maklumat sebenar.saya lebih selesa dengan blog
http://ibnuyaacob.com/Saya percaya memang ada pakatan rahsia golongan elit yahudi untuk menguasai dunia dan menyesatkan ummat Islam seluruh dunia.Kerana banyaknya ayat-ayat Qur'an dan hadis Rasulullah s.a.w menceritakan tentang adanya perancangan yahudi untuk menguasai ummat islam dan ummat manusia seluruhnya.Bahkan sejak zaman Rasulullah s.a.w sendiri sudah ada  orang-orang munafik yang menjadi agen yahudi untuk mencuri rahsia dan menimbulkan kekacauan dalam masyarakat Islam pada masa itu.

Namun begitu adakah semua teori konspirasi kita perlu percayai?bagi saya ada yang boleh diterima ada yang tidak.Percaya bulat-bulat semua teori konspirasi ini mungkin boleh merosakkan akidah,tapi menolak bulat-bulat juga  boleh mengugat akidah anak cucu kita.Dalam Al-Qur'an Allah sudah mengingatkan kita

"Sesungguhnya Yahudi dan Kristian tidak akan redho dengan kamu selama-lamanya sehinggalah kamu menurut cara hidup mereka.(Al-baqarah)
Kalau sudah begitu matlamat mereka,adakah kita mengira mereka tidak merangcang sesuatu untuk mencapainya,Sekarang kita lihat mereka(yahudi iluminati) banyak memasukkan unsur-unsur khurafat,seks dan segala macam pencemaran akhlak dalam filem-filem dan media masa yang mereka ada.

Saya terbaca satu artikel dari blog indonesia yang berteori bahawa bencana di jepun seakan sama dengan apa yang terlukis di "game card"
Masih ingat dengan pembahasan saya tentang Illuminati Card Game? Sepertinya kartu ini kembali "meramal". Kali ini tentang bencana gempa dan tsunami yang melanda Jepang 11 Maret lalu.
Ini kartunya:Combined DIsaster, salah satu kartu dari Illuminati Card Game inilah yang saya maksud. Kartu ini sedang menjadi topik pembahasan di berbagai web yang saya temui. Mari kita lihat apa menariknya:

Perhatikan jam yang ada di kartu tersebut:


tentu saja jam yang ada di kartu itu bukan gambaran dari jam di bawah ini:

Big Band Clock ? sangat tidak mirip !
Tapi bagaimana dengan jam di bawah ini ?


Wow, sangat mirip bukan ? Anda tahu itu jam apa ? Itu adalah The Wako Clock yang ada di kota Tokyo, Jepang. Tapi yang membuat saya heran adalah kenapa waktu yang ditunjukkan di kartu bisa sama dengan foto asli jam tersebut. Apa kartu Combined Disaster ini memang bermaksud memberi gambaran atas jam ini?

dari nama kartunya, Combined Disaster, sangat cocok untuk menggambarkan situasi Jepang saat ini. Mulai dari gempa, tsunami dan sekarang bencana reaktor nuklir yang satu per satu rusak, dan Jepang terancam mengalami krisis nuklir. Bahkan waktu yang ada di kartu dan di foto hampir sama dengan waktu terjadinya gempa, yaitu pukul 14.46. Apakah kartu ini memang benar-benar menggambarkan situasi Jepang saat ini?

Sebentar, ada kartu lain yang sepertinya "mendukung" kartu ini. Berikut adalah kartu-kartu tersebut:

Tsunami

Bencana Nuklir
Sumber :  
http://thementalrealm.blogspot.com/2011/03/illuminati-card-game-bencana-jepang.html
-ijoks2009-

Tidak berlaku sesuatu perkara melainkan semuanya sudah tertulis di luh mahfuz,tapi kebanyakannya ada sebab-sebabnya.sebagaimana Firman Allah
Telah lahirlah bencana di darat dan di laut disebabkan Karena perbuatan tangan manusi, supay Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar)

                                                                            QS Ar-Rum) 
Ayat ini di mulakan dengan ayat ini :
Allah yang menciptakan kamu dan memberikan rezeki kepadamu,kemudian Dia mematikan kamu,kemudian akan  menghidupkan kamu,adakah diantara berhala-berhala yang kamu sembah yang berbuat antara yang demikian itu,maha suci Allah dan maha tinggi dari apa-apa yang mereka persekutukan itu.

Benarlah firman Allah yang maha hebat kerajaanNya.wallahua'lam..
Pandangan anda amat dialu-alukan..
 
Cari N3 lama-lama disini


keAZAManMalaysia

0
sumber :-

keAZAManMalaysia


(TERPANAS)Gambar2 baru anak Najib Razak Norashman bersosial di Jepun!!!!!!!!!!!

Posted: 24 Mar 2011 02:20 AM PDT

sila baca berita harian hari ini punya..

najib menyatakan bahawa malaysia akan terus membantu jepun yg masih dilanda musibah akibat tsunami dan gempa bumi..

harharharhar..

oi...rumah free untuk mangsa tsunami pineng pun berabad baru nk siap..

oi...rakyat malaysia masih ada yg makan siput babi mcm dalam bersamamu pun tk terbantu..

oi...berapa ramai lg yg duduk dalam rumah serba bocor kat pahang tak dapat bantuan..

oi...nk slamatkan selangor haram jadah kalau dah nk pilihanraya baru tau nk menghulur rm 200 kat bapak aku...

oi...nk bagi kedah senang konon tapi tunggu prk baru nk mai kedah..

oi...berapa ramai yg mengeluh sbb ayam naik harga 50 sen iaitu aku pun ko takut nk buat sesuatu...

nk pulak menggatal bantu jepun..

najib ni msti ingt jepun ni mcm monggolia..

dia ingt kat jepun kampung2nya adalah tidak produktif..

dia ingt kat jepun tk de sistem penternakan babi yg canggih...

dia ingt kat jepun sume ahli politik dia bodoh taraf jkkk kampung..

dia ingt kat kerjaan jepun tk de duit dan berhutang mcm malaysia..

najib bukan belajar sains politik..tapi industrial economy..

dia mungkin tau industrial ekonomi dngn menaikkan harga barang..

tapi dia tk tau keadaan sosio politik dan sosio ekonomi di jepun yg berganda2 lebih mantap daripada malaysia yg ditadbir rosmah..

teruskan mengundi barisan nasional...

sbb dah mmg yg mengundi najib tu adalah manusia bongok

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


TULISAN ZUL KULIM `COVER LINE' APABILA KANTOI

Posted: 24 Mar 2011 09:00 PM PDT


Oleh: WFAUZDIN NS

ZUL Kulim nampaknya sudah mula berputar lidah apabila terang lagi bersuluh terkantoi kenyataannya di TV yang percaya 110 % pelaku itu adalah pemimpin pembangkang yang kontroversi yang semua orang faham maksudnya adalah Anwar. Apabila kes video seks ini kantoi juga dengan pengakuan `Three Strooges' Datuk T, maka kelam kabut Zul Kulim minta kita percaya apa yang dia tulis di dalam blog, bukan apa yang dia cakap di dalam TV.

Ertinya, yang bercakap di dalam TV itu bukan Zul Kulim, mungkin hantu syaitan berkopiah agaknya. Zul Kulim yang betul adalah di dalam blog beliau. Bijak tidak boleh diikut loyar ini. Jika benar TV tersebut yang menyiarkan gambar dan kenyataannya itu diputar belitkan, masakan Zul Kulim seorang peguam tidak mahu mengambil tindakan menyaman TV berkenaan? Mudah dibaca langkah pencak silat sumbang MP Kulim yang tidak berparti ini.

Beliau menulis berkaitan video seks yang kantoi itu dipetik begini, "

"Bolehkah mike percaya isu Jantan-X menyudu dalam videoseks tu dikatakan perbuatan kerajaan. Masuk akai ke yop? Berapa lama nak kena bohong dan kelentong yop? Orang yang menamakan diri dia Datuk T tu kata dia kawan Anwar. Dia yang diminta Anwar ambil jam yang tertinggal dalam bilik hotel tempat menyudu" tersebut. Kawan Anwar ni yang jumpa video tu. Kawan Anwar ni yang buat kenyataan akhbar tu. Kawan Anwar ni yang tunjuk videoseks itu kepada wartawan. Kawan Anwar ni yang ugut Anwar supaya letak jawatan. Kawan Anwar ni juga yang kata setelah melihat video itu dia yakin Anwar tidak layak menjadi pemimpin. Kawan Anwar ni yang desak dia dan bini dia supaya berundur. Itu semua dibuat oleh Datuk T iaitu kawan Anwar sendiri. Takde kena mengena dengan sesiapa pun, apatah lagi Kerajaan."
Hujah saya, mana Zul Kulim tahu Datuk T itu kawan rapat Anwar? Siapa dia di antara `three strooges' itu kawan rapat Anwar? Mungkin Anwar ada berurusan dengan salah seorang daripada mereka sewaktu dahulu tetapi adakah itu bermakna kawan rapat? Berapa banyak kawan rapat Anwar? DS Anwar sendiri beritahu tiada seorang pun di antara mereka itu kawan rapatnya. Tiba-tiba Zul Kulim yang lebih tahu sepertimana dia tahu dan percaya 110 % pelaku Seks di dalam video berkenaan. Cukuplah berbohong wahai lebai malang !!

Apabila terkantoi di dalam isu video seks, Zul Kulim beralih kepada isu DNA. Bersungguh benar Zul Kulim mahu DS Anwar serahkan DNAnya untuk membuktikan air mani siapa yang bertakung di dalam dubur `haji' Saiful. Petikan tulisan Zul Kulim seterusnya begini;

"Yang penting sekarang ialah; Anwar wajib berikan sampel darah dia untuk ujian DNA bagi menentukan siapa Jantan-Y yang mengunyitkan Saiful dan meninggalkan airmani bertakung dalam karung Saiful!!! Period!!! Full stop!!! "
Hujah saya, mengapa Zul Kulim bertanya tentang jantan Y sahaja? Mengapa tidak bertanya jantan J, K, L, M, N, O, P, Q yang dikatakan terlalu banyak DNA nya di lubang belakang `haji' Saiful? Hipokrit sungguh lebai malang ini. Jelas, sasaran Zul Kulim hanya Anwar sahaja. Beliau tidak mahu ambil tahu betapa `haji' Saiful mungkin telah `dianiayai' oleh beberapa orang lagi. Sebagai seorang lebai jika tidak ustaz sekali pun, sepatutnya Zul Kulim patut mencadangkan agar kes liwat seperti ini hendaklah kembali kepada kaedah Islam. Itu pun jika Zul Kulim masih yakin dengan perundangan Islam atau mahkamah Syariah. Jika tidak, apa bezanya Zul Kulim dengan beberapa pemimpin DAP yang menentang hukum Islam itu?

Tulisan Zul Kulim tersebut ternyata hanya sebagai `cover line' setelah banyak orang mula mencacinya kerana terlibat dengan tuduhan jahat terhadap Anwar tanpa usul periksa. Apa-apa pun, kita ucapkan tahniah kepada beliau kerana dikhabarkan baru sahaja mendapat anugerah Datuk dari Pahang. Mudah-mudahan anugerah itu akan menyelamatkan lebai ini di depan Rabbul Jalil nanti. FULL STOP./wfauzdin.blogspot.com

APABILA RAJA SESUMPAH TIDAK LAGI PERCAYA KEPADA SUMPAH

Posted: 24 Mar 2011 08:51 AM PDT

Oleh: WFAUZDIN NS

TERKEJUT seketika saya dibuatnya apabila menonton Buletin Utama TV 3 Suku sebentar tadi. Media pencacai tersebut telah memetik kenyataan Senatak Ezam raja sesumpah yang mengaku betapa beliau tidak akan percaya kepada DS Anwar seandainya Ketua Pembangkang tersebut bersumpah sekali pun. Pelik, sebab raja sesumpah sudah tidak percaya kepada sumpah yang Justify Fullselama ini itu lah wiridnya.

Raja sesumpah tersebut menyebut beliau percaya DS Anwar akan sanggup bersumpah demi untuk kepentingan peribadinya. sekarang jelas pada kita bahawa selama ini cabaran Ezam raja sesumpah terhadap DS Anwar untuk bersumpah hanyalah mainan belaka. Sebab itu lah, sudah lama kita katakan bahawa sumpah ini tidak boleh dipermainkan, ianya mestilah dilaksanakan dengan beberapa syarat dan kaedah tertentu yang dibenarkan oleh Syarak. Jika tidak, ini lah akibatnya yang mana sumpah tidak akan membawa erti apa-apa.

Suka kita peringatkan Ezam raja sesumpah, DS Anwar enggan bersumpah bukan kerana beliau dicabar atau tidak. DS Anwar hanya menurut kaedah yang dibenarkan sebab itu beliau memilih untuk ke mahkamah syariah agar kesnya itu dapat diadili mengikut hukum Islam yang sebenar. Malangnya, Menteri yang menjaga agama, Jamil Khir berusaha menggagalkan perbicaraan di mahkamah syariah. Atas alasan apa Jamil Khir berbuat demikian? Adakah beliau tidak yakin hukum di dalam Islam berkaitan Qazaf itu?

Bayangkan jika DS Anwar telah bersumpah, maka Ezam raja sesumpah yang selama ini mencabarnya bersumpah tidak akan mempercayainya juga. DS Anwar akan terus diminta menyerahkan tengkuknya di dalam mahkamah sivil walaupun beribu kali beliau bersumpah. Oleh kerana itu, tindakan DS Anwar untuk tidak bersumpah selama ini amat tepat dan benar sekali. Seperti yang diperkatakan oleh Presiden PAS, Tuan Guru Hj Hadi bahawa hanya mahkamah syariah sahaja yang boleh mengarahkan sesiapa untuk bersumpah setelah tiada jalan penyelesaian dan kesaksian diperolehi.

Seperti juga di dalam kes video seks terbaru ini, kita tidak juga mahu menuntut samada DS Anwar bersumpah atau pun geng `Three Strooges' diketuai oleh Rahim Thamby Chik untuk bersumpah. Kita menuntut agar diadakan siasatan yang adil dan telus. Pelik apanya orang seperti Rahim Thamby Chik yang menjadi `Master Mind' rakaman video lucah ini untuk bersumpah? Berjuta kali pun beliau berani bersumpah, sama juga seperti mak cik Umi kita yang siang malam makan sumpah. Orang yang dibuang oleh ayahnya sendiri, tidak hairan jika disuruh bersumpah. Redha mak dan ayah kepada kita, maka kita diredhai Allah. Tidak redha mak dan ayah kepada kita, tidak diredhai oleh Allah. Pelik apanya orang yang tidak diredhai oleh ayah sampai ke mati ini untuk bersumpah?

Paling pelik dan tidak masuk akal, Ezam raja sesumpah menggesa agar kerajaan menarik balik passport DS Anwar kununnya DS Anwar akan merosakkan negara di luar negara. Nampaknya Ezam raja sesumpah sudah kehabisan modal untuk menyerang bekas mentornya itu, lantaran itu gunakan kuasa kerajaan pula. Serangan Ezam raja sesumpah tentang peribadi, dasar dan prinsip DS Anwar ternyata tidak laku di pasaran. Berganding pula dengan anak buangan mak cik Umi juga tidak mendatangkan hasil. Justeru itu, Ezam raja sesumpah terpaksa gunakan kuasa kerajaan pula.

Kes fitnah liwat terhadap `haji' Saiful yang tertinggal seluar dalam di rumah teman wanitanya itu pun nampaknya semakin lintang pukang jalan ceritanya. Kes video seks yang kununnya ingin dikaitkan dengan DS Anwar juga terkantoi. Akhirnya, dituduh DS Anwar ingin rosakkan negara ini dari luar negara maka Passport beliau harus dirampas. Ini lah politik paling bacul yang ingin dimainkan oleh Ezam raja sesumpah. Apakah itu sebagai tanda kasih dan sayang beliau kepada Najib sehingga mendapat Senator?

Saya simpati dengan Ezam raja sesumpah yang semakin menampakkan sifat betinanya tidak seperti semasa berada di dalam saf perjuangan rakyat. Beliau tidak lagi sehebat dulu yang berani dan bijak berbicara. Mungkin beliau merasakan apabila berada di dalam Umno, tiada jalan singkat untuk naik cepat melainkan dengan cara politik bacul sedemikian. Malang sungguh, begitu kuat Ezam raja sesumpah bekerja untuk Umno, tapi Zul Kulim yang bukan ahli Umno pula mendapat Datuk./wfauzdin.blogspot.com

KES VIDEO SEKS - ANDA MASIH KELABU LAGI ? BACA FAKTA DI SINI KEMUDIAN GUNAKAN OTAK BERFIKIR

Posted: 24 Mar 2011 03:04 AM PDT

Saya petik:

SKANDAL SEKS VIDEO: PERTEMBUNGAN FAKTA DAN PEMBABITAN PIMPINAN UMNO

Saya merujuk kepada kenyataan yang dibuat semalam oleh Dato' Shazryl Eskay Abdullah, salah seorang dari tiga dalang yang menamakan diri mereka "Dato T" berhubung pembabitan mereka di dalam skandal seks video yang memfitnah Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Dato' Eskay menyatakan bahawa dia juga turut dirakam di dalam video tersebut. Ini mengesahkan teori bahawa lelaki yang pada awalnya dilihat sedang mengaturkan sesuatu di dalam bilik dan disyaki bertanggungjawab memasang alat perakam adalah Dato' Eskay sendiri. Ia juga selari dengan persoalan yang ditimbulkan oleh Dato' Johari Abdul semalam bahawa si pelaku tahu perbuatan seks akan dirakamkan kerana pada awalnya dia dirakam bersama-sama seorang lelaki lain yang disyaki sedang menyiapkan peralatan rakaman.

Pengakuan Dato' Eskay menimbulkan keraguan besar kepada jalan ceritanya iaitu kononnya dia disuruh oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim untuk mengambil jamnya yang tertinggal, lalu terjumpa peralatan rakaman semasa mencari jam tersebut.

Jelas bahawa itu pembohongan kerana dia sendiri mengaku bahawa dia adalah lelaki terbabit yang disyaki bertanggungjawab memasang alat rakaman di permulaan rakaman video tersebut. Dakwaannya kononnya dia terjumpa video itu adalah penipuan semata-mata dan tidak masuk akal.

Saya juga mendesak Perdana Menteri sendiri memberi maklumbalas kepada satu laporan bahawa ketiga-tiga orang dalang ini berjumpa dengan Perdana Menteri di Pejabat Perdana Menteri di Parlimen untuk berbincang mengenai perkara ini. KEADILAN telah dimaklumkan bahawa Perdana Menteri mempengerusikan mesyuarat Biro Politik UMNO di pejabatnya di Parlimen petang semalam, maka Perdana Menteri memang berada di Parlimen ketika ketiga-tiga dalang ini dilihat di Parlimen semalam.

Perkara ini menimbulkan tanda tanya yang serius mengenai setakat manakah pembabitan pimpinan kerajaan dalam pembikinan dan penayangan video seks ini, yang melanggar beberapa peruntukan undang-undang secara jelas.

Keengganan kerajaan mengambil tindakan tegas dan segera ke atas semua dalang yang terbabit menguatkan lagi persepsi rakyat bahawa ada penglibatan pimpinan kerajaan yang serius di dalam konspirasi ini, tidak ubah seperti mana konspirasi tahun 1998 dahulu.

Demi membersihkan namanya dan UMNO, Perdana Menteri perlu membuat kenyataan segera mengenai hasil perbincangannya dengan ketiga-tiga dalang video seks yang memalukan Malaysia ini.

NIK NAZMI NIK AHMAD
PENGARAH KOMUNIKASI
24 MAC 2011

KENYATAAN MEDIA SEORANG PENONTON

24 Mac 2010


Kenyataan media ini dibuat susulan kenyataan media yang telah dibuat oleh Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Datuk Eskay Abdullah.

Pada 21 Mac 2011, saya telah menerima panggilan dari seseorang yang menawarkan saya menonton video tersebut dan bertemu Datuk T. Saya telah mendapat maklum pada pagi itu, bahawa Datuk T juga adalah penganjur tayangan video lucah di Carcosa Seri Negara pada awal pagi pada hari yang sama.

Saya bersetuju untuk pergi bersama beberapa rakan tetapi yang dibenarkan menemui beliau adalah 2 orang sahaja. Saya telah membawa rakan baik saya yang juga seseorang dari UMNO. Saya diarah menunggu depan Institut Jatung Negara (IJN) pada jam 7.45 petang. Saya tiba tepat waktunya. Seseorang yang perkenal diri Datuk T menelefon saya dan mengarahkan saya meletakkan kenderaan di situ dan kami telah di jemput di perkarangan parkir Institut Jantung Negara pada lebih kurang hampir 8.00pm. Sebelum itu ketika kami menanti ada beberapa kenderaan berpusing beberapa kali dan memerhati kami.

Kami telah dibawa ke Hotel Shangrila dan telah bertemu dengan 3 orang di sana selain dari beberapa orang yang dipercayai pengawal peribadi yang bertugas untuk Datuk T. Sebelum memasuki bilik kami diperiksa badan dan diminta meninggalkan telefon tangan kepada pengawal. Datuk T telah memperkenalkan dirinya dan bersama beliau adalah Tan Sri Rahim Thamby Chik dan seorang tua yang tidak dikenali, (tetapi selepas itu dikenal pasti sebagai Tengku Sulaiman)

Kami telah dibenarkan untuk menonton video lucah secara menyeluruh dua kali dan semasa itu Datuk T memberi penerangan mengenai video itu. Kami juga dimaklumkan bahawa Datuk T yang kini disahkan sebagai Datuk Easkay Abdulllah adalah pemunya video tersebut dan hanya beliau mempunyai video tersebut.

Kami juga dimaklumkan bahawa Tan Sri Rahim Thamby Chik baru menonton video tersebut dan ini berbeza sekali dengan kenyataan beliau pada 23hb Mch 2010 sebagai orang yang sama-sama terlibat dengan Datuk T. Ketika menonton bersama, Tan Sri Rahim seolah beberapa kali terkejut dan beristigfar seolah inilah kali pertama menonton.

Tujuan saya dipanggil adalah untuk diberi sesalinan video itu untuk ditunjukkan kepada Wan Azizah Wan Ismail dan mengemukakan desakan agar beliau dan Ketua UMUM PKR berhenti dan meninggalkan politik.

Untuk tujuan mendapatkan video itu saya telah berpura-pura untuk bersetuju mengenai apa yang di beritahu kepada saya mengenai video itu. Datuk T memberitahu bahawa video itu membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan menerangkan mengenai video itu secara terperinci.

Saya telah diminta memberi keputusan untuk bersetuju atau tidak menjadi orang yang akan membawa video itu untuk ditunjukkan kepada Wan Azizah Wan Ismail. Walaubagaimanapun ianya terbantut setelah Datuk T meminta ruangan untuk menayangkan video itu sendiri kepada Wan Azizah. Kami berhubung melalui telefon yang menurut beliau baru dibeli.

Saya mendapati beberapa pencanggahan antara kenyataan media yang diberi oleh beliau sewaktu di imiana Hotel dan apa yang telah diberitahu keapda saya khususnya mengenai Datuk T sebagai Datuk Trio, tetapi dalam pertemuan tersebut Datuk Eskay memperkenalkan diri sebagai Datuk T. Tan Sri Rahim memanggil beliau sebagai Datuk T juga kecuali dua kali terlepas dengan menyebut memanggil Datuk T sebagai Eskay.

Kami meninggalkan hotel tersebut hampir jam 10.00 malam dan bertemu rakan yang mengiringi kami seramai 3 orang yang kami ceritakan apa yang berlaku.

1. Tan Sri Rahim menipu kerana dalam sidang media semalam dia mengatakan dia merancang semua tetapi ketika bersama saya dia mengatakan ini kali pertama menonton setelah pulang dari luar negara untuk percutian keluarga

2. Saya telah 'berpura' yakin mengenai video dan sedia memberikan video tersebut ditonton oleh Datuk Seri Dr. Wan Azizah namun beliau enggan melakukan. Nampaknya beliau pun tidak bersungguh dalam kononya mahu Wan Azizah menonton video tersebut.

3. Dari pemerhatian saya video tersebut kemungkinan besar video asal yang tidak diganggu imejnya pun. Namun pelakon dalam filem tersebut bukan Anwar. Memang sekali imbas kelihatan seperti Anwar tetapi bagi sesiapa yang rapat dan biasa melihat 'perwatakan' atau gerak geri Anwar pasti tahu itu bukan Anwar. Contohnya dalam filem Ghandi, Ben Kingsley yang melakonkan watak Ghandi begitu menjadi sehingga menggondol sekurang kurangnya 11 anugerah peringkat dunia. Saling tak tumpah seperti Ghandi namun jika sesiapa yang pernah rapat dan mengenali perwatakan Ghandi tentu tahu membezakannya.

4. Saya menyakini kumpulan ini besar serta mendapat lindungan istimewa kerana modus operandi ketika membawa saya ke hotel tersebut seperti babak filem James Bond. Nama penyewa bilik tempat menonton dan daftar kenderaan yang digunakan menjemput saya mungkin dapat mengundang fakta lebih menarik lagi.

Politik kotor dan jijik seperti ini harus dikecam oleh rakyat Malaysia. Rakyat sebenarnya sudah bosan dengan politik 'selak kain' yang lansung tidak mendidik. Isu polisi, kebajikan rakyat tidak diperdebat tetapi sebaliknya 'isu selak kain' dibincangkan secara sensasi, kesian rakyat yang terhimpit dengan kenaikan harga dan kos hidup yang makin meningkat.

Sekian

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)

Sumber: Duniacacamarba

DALANG VIDEO LUCAH - SEORANG TAN SRI, SEORANG DATUK, UMNO DAN PERKASA.....HEBAT !!

Posted: 24 Mar 2011 12:00 AM PDT

Oleh: WFAUZDIN NS

KETUA Polis Negara telah membuat pengakuan bahawa kes penyebaran video lucah yang hangat diperkatakan sekarang yang kununnya melibatkan aksi seks pemimpin pembangkang akan disiasat secara telus.

Semalam seorang MP dari PKR YB Johari Abdul telah mendedahkan bahawa dalang di sebalik penyebaran dan tayangan video lucah tersebut yang mengaku sebagai 'Datuk T' adalah melibatkan bekas KM Melaka Rahim Thamby Chik. Memandangkan pendedahan telah dibuat, maka tampil lah Rahim Thamby Chik pula mengaku bahawa `Datuk T' itu adalah terdiri dari 3 sahabat iaitu beliau, Eskay Abdullah dan Shuib Lazim.

Adakah pengakuan Rahim ini akan dibuat sekiranya Johari Abdul tidak mendedahkannya? Amat melucukan apabila sebelum ini `Datuk T' memberi tempuh 7 hari kepada pemimpin pembangkang dan isterinya meletakkan jawatan di dalam politik, jika tidak rakaman video tersebut akan disebarkan. Tetapi, Allah merancang dan menentukan yang terdedah adalah ketiga-tiga orang kuat filem lucah berkenaan tidak sampai berapa hari sahaja selepas mereka `mengugut' pemimpin pembangkang berkenaan.

Pengakuan ketiga-tiga mereka sebagai dalang video lucah berkenaan adalah satu tamparan hebat kepada puak-puak yang sentiasa mahu melihat Anwar mati di dalam karier politiknya. Paling termalu adalah `firaun besar' dari Kulim yang dua tiga hari lalu menyalak mengaku beliau yakin 110 % bahawa pemimpin pembangkang yang penuh kontroversi itu memang terlibat. Kemudiannya si lidah bercabang ini berkata pula bahawa mungkin isu video lucah ini adalah cara untuk mengalihkan perhatian dari isu DNA. Ertinya, isu video lucah ini memang dirancang oleh Anwar. Lihat, betapa mahirnya lidah firaun besar berputar dan berbelit. Mula-mula berkata pemimpin pembangkang itu yang beraksi di dalam video berkenaan, kemudiannya pula mendakwa itu cara untuk mengalih perhatian dari isu DNA. Lojik atau tidak, untuk mengalih perhatian dari isu DNA, Anwar mesti melakukan perbuatan jijik tersebut kemudiannya dirakam dan diedarkan? Hanya si tolol jika pun tidak si gila sahaja yang mungkin percaya.

Apa pun, pengakuan telah dibuat dan laporan Polis juga telah dibuat. Orang pertama yang telah dipanggil untuk siasatan pihak Polis setakat ini katanya adalah beberapa wartawan dan editor akhbar. Tidak mengapa, kita pasti pihak Polis akan menahan dan menyiasat ketiga-tiga dalang utama penyebaran video lucah tersebut. Pihak Polis juga harus menahan dan mengambil tindakan ke atas pengurusan hotel di mana tayangan video lucah itu dilakukan. Masakan pengurusan hotel terkenal itu tidak mengetahui adanya aktiviti jijik yang telah berlaku apabila melihat kehadiran ramai `jemputan' ke hotel berkenaan? Mengapa hotel berkenaan membenarkan tayangan video lucah diadakan di situ?

Berkenaan siapakah si perut buncit yang beraksi di atas ranjang itu, kita serahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat. Langkah awal, tentukan mereka yang sudah mengaku membuat kerja tidak senonoh itu ke muka pengadilan. Tidak mengapa jika Umno menafikan parti itu tidak terlibat, tetapi apakah Umno berani mengambil tindakan disiplin ke atas Rahim Thamby Chik dan Shuib kerana mereka berdua adalah ahli Umno, bahkan suatu ketika tokoh Umno iaitu sebagai Ketua Menteri Melaka dan seorang lagi Senator.

Seorang bergelar Tan Sri, seorang lagi bergelar Datuk telah mengaku melakukan perbuatan terkutuk berkenaan. Apakah mereka layak memegang gelaran itu lagi? Umno mungkin dilihat serius untuk menafikan penglibatan parti berkenaan di dalam perbuatan jijik ini sekiranya berani memecat keahlian mereka yang terlibat. Shuib pula adalah Bendahari Perkasa, dan kita mahu lihat apakah Perkasa masih sudi menerima orang tidak bermaruah seperti ini? Jika Umno dan Perkasa tidak mampu berbuat apa-apa maka usahlah hairan jika ada yang beranggapan ada benarnya dakwaan DS Anwar bahawa rakaman video seks itu adalah konspirasi pihak mereka.

Apa yang bakal berlaku di dalam sandiwara ini, kita tunggu dan lihat sejauh mana kerajaan benar-benar serius menangani perkara ini. Apakah benar bahawa di dalam negara ini halal menonton video lucah asalkan tidak dikenakan bayaran sepertimana yang disebut oleh seorang menteri yang nampaknya seperti terlampau cerdik itu?/wfauzdin.blogspot.com


Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Reality Check 2....

Posted: 24 Mar 2011 05:33 AM PDT

masterwordsmith-unplugged

Pakatan Rakyat - Where is your Plan B?

It is common knowledge that since the 1990's, DSAI has been battling one Goliath after another/ The recent accusation related to the video screening is no exception. In fact, I am sure by now, the rakyat are quite desensitized to such scandalous accusation. After all, most of us who follow current events have witnessed one bizarre incident after ranging from sex scandals, corruption and all kinds of soap operarish episodes. A recent report by The Malaysian Insider HERE makes me wonder if Pakatan Rakyat has a Plan B after facing the onslaught of issues.

According to the report:

Several PAS leaders had been forewarned by a group claiming links to Umno about a "surprise" that would affect Datuk Seri Anwar Ibrahim's public image, about a month before a video emerged which allegedly shows the opposition leader having sex with an unidentified woman.

"Their request was simple. They claimed they represented Umno-BN, and they only asked for Datuk Seri Anwar not to be active in Pakatan Rakyat, meaning they don't want him in mainstream politics," a source told The Malaysian Insider.

"They do not care if Pakatan is headed by someone else, as long as it is not Datuk Seri Anwar; that was their request."

The source added that the anonymous group did not provide proof to show they really were from Umno and BN as claimed.

According to the source, the request was made about a month ago and that they had alleged "there will be a surprise" shortly related to the PKR de facto chief's public image.

PAS leaders are said to have refused to entertain the request to pass the "message" to Anwar, even though it is generally known that the Islamist party is divided over Anwar's role in PR.

"PAS leaders have taken a stern stand not to do so," said the source.

We all know that DSAI was instrumental in forming a viable opposition coalition following the 2008 tsunami victory.

However, Pakatan Rakyat has yet to deal with a range of issues that must be addressed if they want to secure a bigger victory in the next GE.

* Who is next in the line of command?

The continuous assault on DSAI and PKR (and ultimately PR) shows that he still carries clout where the status quo is concerned. Despite the battle scars, DSAI is still holding the fort but the question is for how long?

If PAS were forewarned, why did they NOT pass the message/warning to Anwar? Of course one can argue that the forewarning could have been perceived as a frivolous threat since there have been so many obstacles in DSAI's path. Or, it could have been out of sensitivity to DSAI's feelings and respect for the leader, we do not know. However, the very fact that the attacks have been continuous and the fact that the next GE is imminent should have been a clear indication that the threat should have been taken more seriously!!! So what is the real reason behind the inertia?

* With the long-drawn trial of Sodomy II, have PR prepared themselves for the worst case scenario?

The absence of a next-in-line is evident not only in PR as a coalition but seems to be evident in the component parties as well. In any good organization, leaders must always train others to take over the leadership. One can never hope to be a leader forever. Neither can one always hope that the same leader can take the army to battle.

Life is full of uncertainties. We can never be sure what may happen next.

As such, I opine that it is absolutely necessary that Pakatan Rakyat leaders come together and reason to make important decisions that will affect its performance in the next GE including:

* Who will take over in case DSAI has to go?

This issue has to be settled as soon as possible for the rakyat to have confidence in the coalition. They do not have to disclose the identity of the next in line but at least tell us that they have made a decision to combat any eventuality.

* Where is the Shadow Cabinet?

I believe this issue has to be settled before the next election. So far, we have heard so much talk about the Shadow Cabinet before the supposed Sept 16th 2008 crossover that never was.

To be able to march confidently into the battle ground of the next GE with head held high, it is imperative that Pakatan Rakyat keeps is promises and presents a clean report book to the rakyat.

* What is the manifesto for the next General Elections and the Sarawak State Elections?

We have a more mature and informed electorate who will not simply accept any rhetoric or empty promises any more.

For decades, the rakyat have had a very raw deal and the wounds are still gaping wide open. Huge amounts of iodine and antiseptic have been applied to assuage the pain but the fact remains that those wounds have not healed and the pain remains. Worse still, expectations are higher and in some situations, confusion or apathy may abound.

* Where are your foot soldiers?

A general with no army is useless. An army with no commander in chief is hopeless.Just as we need competent leaders to lead the country to change via the ballot box, we also need AS MANY FOOT SOLDIERS as possible who can be at the beck and call of the various political parties.

And they have to volunteer as their call of duty - not for any monetary gain or fame.

I am well aware that there are those who have moved forward to do their part in paving the way for the next elections but there are some who want to help but don't know how to.

The time has come for ALL the branches of the various PR component parties to get down to the brass tags of working with the grassroots - GO OUT and recruit helpers for the next GE.

GO OUT and solicit for donations in any form. THERE IS NO TIME TO WASTE.

So far, they seem to have been consumed by the culture of putting out bush fires. That has to stop. Get ready for the real challenge - the next GE.

There is no time for fancy meetings, beautiful plans/blueprints in the form of reports or forums. We have no time for that.

Come on - get real lah!

Concentrate on winning the battle for all the plans will come to naught if the battle is lost. After three years of being in public service, enough time and manpower should have been invested in drafting plans for the nation.

Tragically, I am aware of some volunteers who only got into action with regards to PLANS for rakyat in whatever area of concern. A tad too late. Enough talk about pipe dreams and plans. That stage is over - get down to serious business of winning the next GE.

* Who are your worthy candidates for the next GE?

Prepare their resume, track record and for heaven's sake, offer only the best and not rejects from elsewhere! The emergence of frogs and soloists who jumped ship is evidence that standards and screening have to be vigorous.

* Are you ready with your election machinery?

Have they at least designed their banners, posters, flyers and identified locations for ceramahs and programs for the possible candidates?

I am but a humble Malaysian who blogs to keep sane. What I expressed here are my own ideas and concerns. I do not speak to anyone when I write. I read the news, think, react, analyze and write for the sake of my children, descendants and fellow Malaysians. I think of what might happen to their education, their employment opportunities, the quality of life they may have in the future and most of all, the kind of Malaysia that they will be witnessing. I am seriously and genuinely worried and I am sure that many of you out there have your own reactions as well.

I appeal to Pakatan Rakyat leaders - do not let us down any more. The battle cry has been given. Soldiers should be falling into line. Commanders should be checking their platoon. Strategies and equipment must be tuned up now. There is no time to waste. Restore our hopes, fulfil our dreams. Present and execute your Plan B - for all of us who love Malaysia! Thank you!!!

Seiras tapi tidak serupa...

Posted: 24 Mar 2011 05:26 AM PDT


Sorang buncit...sorang lagi kurus.
Sorang pungkok berisi...sorang lagi tipus.
Sorang masculine...sorang lagi kurus.
Kantoi...kantoi!!

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT