Nuffnang

Pengikut

MiLo SuaM

sumber :-

MiLo SuaM


Najib teruja kali pertama menaiki bas!

Posted: 24 Sep 2011 06:15 AM PDT

BERNAMA online di dalam salah satu berita bertajuk "Najib teruja naik bas untuk temu rakyat" melaporkan bahawa ia merupakan kali pertama Perdana Menteri menaiki bas bersama isterinya Rosmah [Bernama].


Sebelum ini Tun Dr Mahathir Mohamad menegur wakil rakyat BN supaya mengubah imej mewah yang ditonjolkan sehingga menyebabkan rakyat berasa jijik dengan parti itu [Malaysiakini].

Berita Najib naik bas bersama isteri sebenarnya satu berita yang amat pelik. Tidak mungkin Perdana Menteri yang biasa hidup mewah dilimpahi kesenangan hasil keringat rakyat, sanggup bersusah payah menaikki bas.

Lebih pelik, bila Rosmah Mansor dilaporkan turut sama mengikuti Najib. Ini berita mustahil, patut jadi benda ke lapan paling ajaib dalam dunia. ReJaM© secara peribadi merasakan ada yang tak kena dengan berita ini.

Sama juga dengan berita, Rosmah tak suka bershopping, mana mungkin orang akan percaya! Begitu juga dengan berita berat badan Rosmah kini tinggal 50 kg, kambeng pun tak akan percaya.

Namun selepas ReJaM© meninjau pelbagai sumber di internet, barulah faham. Rupanya Rosmah bersama Najib menaikki bas mewah. Maka tak hairanlah...
ReJaM© "Pemimpin macam ni nak faham kesusahan rakyat? Puih..."

Hudud tidak sesuai, kerajaan perlu realistik kata Najib

Posted: 24 Sep 2011 01:43 AM PDT

PERDANA Menteri Najib memberikan reaksi serupa dengan rakan-rakan bukan Islam, dari MCA dan Gerakan di dalam menghalang perlaksanaan undang-undang Hudud di Negeri Kelantan.

Najib dengan tegas mengatakan bahawa undang-undang Islam itu tidak sesuai untuk dilaksanakan sebab kerajaan perlu realistik dengan situasi negara ini [TMI].

Demi meraih sokongan masyarakat bukan Islam, Najib terpaksa mengutamakan Undang-undang peninggalan British berbanding Undang-undang Islam. Malah beliau tergamak mengeluarkan kenyataan bahawa Undang-undang Islam tidak sesuai dilaksanakan.

Tahniah kepada MCA dan Gerakan kerana berjaya memperkudakan Najib! Sepatutnya pemimpin Islam menyokong Undang-undang Islam, tapi apa yang berlaku, pemimpin Islam senada dengan orang bukan Islam di dalam menentang Undang-undang Islam.

ReJaM© "Ada ke Undang-undang yang tak sesuai dilaksanakan dalam Al-Quran?"

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT