Ahad, 15 Januari 2017

Kerabu Bersuara ®

Kerabu Bersuara ®


YB Tan Sri Annuar Musa sebentar tadi telah mengumumkan penubuhan Konsortium baru yang membentuk KONSORTIUM Barisan Penajaan Pasukan KELANTAN 2017

Posted: 15 Jan 2017 12:30 AM PSTINFO TRWTV;

YB Tan Sri Annuar Musa sebentar tadi telah mengumumkan penubuhan Konsortium baru yang membentuk KONSORTIUM Barisan Penajaan Pasukan KELANTAN 2017.

Konsortium ini akan memantau pengurusan pasukan dan pengurusan kewangan pasukan dalam memastikan Kelantan kekal berdaya saing di Liga Malaysia.

Antara nama syarikat yang disebut membentuk KONSORTIUM TRW adalah:

AL-HAMRA
CHENGAL JATI SDN BHD
REDONE
YAKULT
MOCCIS FURNITURE
SINAR HARIAN
PUSPAMARA
MUTIARA
GLOW GLOWING
Dan lain-lain

Sidang Media juga bagi Memperkenalkan Pemain-Pemain Import Pasukan TRW bagi tahun 2017. 3 pemain import telah diperkenalkan kepada Media dan Penyokong-penyokong TRW iaitu Muhammad Ghaddar dari Lubnan, Pemain Skuad Piala Dunia Cameroon iaitu Cedric Djeugoue dan Pemain dari Nigeria iaitu Okikiola Afolabi.

Antara intipati dan info yang turut disampaikan adalah;
.
1) Logo TRW ada IP (Harta Intelek) Tidak boleh di guna sesuka hati.
.
2) TSAM menjelaskan sokongan anak muda Kelantan pada TRW dan pasukan memang membanggakan!! Beliau membaca komen2 yang tertulis dalam FB/IG dan semua yang berkait dgn TRW akan diperhalusi ulasan ulasan. Beliau menegaskan anak muda Kelantan memang terbaik.
.
3) Jersi akan dilancarkan pada 20 hb Januari 2017.
.
4) CEDRIC, OKIKI & GHADDAR akan ke Airport untuk ke Kelantan pada hari ini.
.
TSAM masih mengalu-alukan lagi penaja-penaja yang berminat untuk menyertai KONSORTIUM ini dan diminta untuk terus menghubungi KAFA atau beliau sendiri.

Diharap dengan terbentuknya konsortium ini, Pasukan Kelantan akan berjaya menjadi pesaing hebat dalam Liga Super Malaysia 2017.

BERSATU DEMI KELATE.
GOMO KELATE GOMO!

Teguran Nik Abduh Kepada Dato Terlajak Laris

Posted: 15 Jan 2017 12:23 AM PST

Salam buat semua.

Hari ini saya melihat satu iklan di akhbar Sinar Harian oleh syarikat D'HERBS untuk salah satu produk kecantikannya.

Saya pernah bertemu pemiliknya yang hebat, Dato' Aliff Syukri beberapa tahun lepas di Tasik Kenyir semasa kami berkebetulan sama-sama bercuti di sana. Beliau seorang yang memang terlajak baik dan terlajak mesra.

Namun, atas tanggung jawab sebagai seorang muslim sesama saudara muslimnya, ingin saya menasihati dan menegur Dato' Aliff Syukri secara terbuka di sini agar menapis iklan-iklan oleh syarikat perniagaan beliau agar lebih mematuhi syariat agama.

Wanita adalah amanah Allah ke atas para lelaki sebagaimana pesan al Rasul sallaLlahu alaihi wasallam. Kita semua sayugia menjaga mereka daripada segala kejahatan dunia dan akhirat. Jangan biarkan mereka terlalai tanpa nasihat ugama apatah lagi secara sengaja mendorong atau merangsang mereka melakukan kesalahan ugama.

Kegalakan iklan mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh ugama. Allah mengutuk sekeras-kerasnya mereka yang mempergunakan wanita secara salah untuk tujuan mencari rezeki. Allah tidak akan memberkati rezeki itu bahkan mungkin saja melimpahkannya tetapi nantinya berhujung dan putus samada di dunia lagi atau di pintu kubur tanpa sambungan lagi di alam akhirat.

Maka nasihat saya untuk diri saya, Dato' Aliff, para peniaga dan pengiklan juga seluruh muslimin dan muslimat agar bertaqwa kepada Allah dan mentaati-NYA. Taqwa adalah pintu kekayaan yang takkan kering dan putus.

Semoga perniagaan Dato' Aliff Syukri terus berkembang maju dan diberkati Allah.

اللهم إنا نسألك النعيم المقيم الذى لا يحول ولا يزول ونسألك النعيم يوم العيلة والأمن يوم الخوف. اللهم إني عائذ بك من شر ما أعطيتني ومن شر ما منعتني.

Ghadar Tiba Di Kota Bharu

Posted: 15 Jan 2017 12:17 AM PSTSambutan yang sederhana dilakukan oleh peminat bola sepak kelantan.

Tiada ulasan: