Rabu, 23 November 2016

Tukar Tiub

Tukar Tiub


KENAPA TRUMP BAIK UNTUK SYRIA

Posted: 23 Nov 2016 08:00 PM PST


LAGI BUKTI

KENAPA 

TUKAR TIUB

SOKONG TRUMP


US Syria policy: signs of shift as Trump son meets pro-Russia Damascus figure

A meeting in Paris between Donald Trump's son and a Syrian politician with strong ties to Russia has strengthened expectations that the new US administration will side with Moscow in the conflict.
The meeting Donald Trump Jr attended at the Paris Ritz on 11 October, reported in the Wall Street Journal, was co-hosted by Randa Kassis, who runs a Syrian group portrayed as the "patriotic opposition" by Moscow. Kassis is widely viewed as pro-regime by many dissidents, because she advocates political transition in cooperation with the Syrian leader, Bashar al-Assad, and because of her strong support of Russian intervention.------------

HADIAH TAHUN BARU

Posted: 23 Nov 2016 07:30 PM PST
PENGUMUMAN

DAPATKAN

SUARA 

KEADILAN


22 NOVEMBER 16

BACA & SIMPAN

MUKA SURAT 18

HADIAH 

TAHUN BARU

MENANTI

PEMBACA 


--------------

BERITA KANGROO

Posted: 23 Nov 2016 07:00 PM PSTBERITA 

TERNOWKUALA LUMPUR: Ibrahim Ali membayangkan beliau mungkin kembali ke bertanding di kerusi tradisinya, Pasir Mas pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
Presiden Persatuan Pribumi Perkasa (Perkasa) itu, jika bukan kerusi Parlimen Pasir Mas, beliau akan memilih kawasan lain di Kelantan.
"Saya akan bertanding kembali di Pasir Mas, mungkin juga Rantau Panjang, di Kelantanlah (sebagai calon Bebas). Tiada ada kena-mengena dengan Perkasa," katanya pada sidang media di ibu pejabat Perkasa hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
--------------

HARI INI DALAM SEJARAH

Posted: 23 Nov 2016 06:30 PM PST
1922 TERENGGANU

ADA NASIONALIS

HAJI RAHMAN LIMBONG

2016 TERENGGANU

ADA LEBAILIS

HAJI HADI LOMBONG


Haji Abdul Rahman Limbong - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Haji_Abdul_Rahman_Limbong
Malacca · Dol Said (1831–1832). Sarawak · Rentap (1853–1863); Liu Shan Bang {1857); Syarif Masahor (1860–1862). Negeri Sembilan · Tengku Antah ibni ...

hj abdul rahman limbong - tokoh perjuangan di pantai timur - Overblog

tokohperjuanganpantaitimur.over-blog.com/.../hj-abdul-rahman-li...
Translate this page
Mar 2, 2015 - LATAR BELAKANG Nama lengkapnya ialah Haji Abdul Rahman bin Haji Abdul Hamid bin Haji Abdul Qadir Lahir tahun 1285 H/1868M, ...------------

BAJU MERADA ADA SIAPA?

Posted: 23 Nov 2016 06:00 PM PST
BAJU KUNING

ADA AMERIKA

YEY  YEY YEY

BAJU MERAH

ADA SAPA?


US govt troubled over Maria's arrest under Sosma

 | November 24, 2016
Washington also concerned about Malaysian authorities' arrest of a number of other organizers, activists and politicians ahead of and during Bersih 5.


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

PADAN MUKA

ABANG OBAMA

DAH MARAH

NANTI SAMPAI

PAKCIK TRUMP

TAHU TAKUT

-------------

SEJARAH PAKAI SELUAR LOKAP

Posted: 23 Nov 2016 05:30 PM PST

SELUAR LOKAP
tatkala madey memang lu..madey tersenyum dan berkata dlm hati, si isham ni baru je keluar lockup, seluar lockup pun tak salin lagi dah mula menghasut..kalo la aku lantik isham ni jd tpm dulu, alangkah bagusnya................kahkahkah.. on HARI INI DALAM SEJARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/23/16


----------------

DARI FACE BOOK WAN JI

Posted: 23 Nov 2016 05:00 PM PST

face book


PERJANJIAN PERLOMBONGAN ANTARA VIGOROUS GLOBAL DAN PEJABAT PRESIDEN PAS BERUNSUR RASUAH, SATU PENGKHIANATAN KEPADA RAKYAT KELANTAN - MAHFUZ OMAR
1. Presiden PAS, Tuan Haji Abdul Hadi Awang diminta menjelaskan sama ada beliau terlibat atau tidak dalam perjanjian melombong bijih mangan di Gua Musang, Kelantan.
2. Sepanjang memegang jawatan Naib Presiden PAS, saya tidak pernah dimaklumkan tentang adanya agihan daripada projek tersebut kepada parti.
3. Sejak saya menjadi Ketua Penerangan PAS Pusat juga saya tidak pernah mendengar adanya pembahagian hasil galian milik kerajaan negeri kepada parti.
4. Tak tahulah selepas saya tidak lagi berada dalam kedua-dua jawatan itu, hal sebegini berlaku pula. Jadi, elok kiranya Presiden segera buat kenyataan rasmi.
5. Dokumen surat akujanji antara syarikat Vigorous Global Sdn Bhd dengan Pejabat Presiden PAS beralamat di Taman Melewar, Gombak, Selangor yang berlaku pada 10 Oktober 2013 menjadi viral di media sosial.
6. Turut tersebar beberapa foto menyerupai Abdul Hadi sedang melihat pelan lokasi serta dikatakan melakukan solat hajat ketika lawatan ke tapak projek.
7. Pihak syarikat bersetuju dan berjanji memberi sumbangan kepada Pejabat Presiden PAS sebanyak RM10 per metrik tan jika syarikat mendapat kelulusan dari kerajaan negeri.
8. Dokumen itu juga menyenaraikan anggaran jumlah sumbangan syarikat terbabit kepada Pejabat Presiden PAS yang mencecah RM200,000 sebulan dengan anggaran jumlah sebanyak RM10 juta bagi tempoh 50 bulan.
9. Abdul Hadi tentu sekali perlu memberitahu apa yang sebenarnya berlaku agar pendedahan perjanjian itu tidak mencalarkan imej parti.
10. Ini juga berkait dengan imej, maruah dan integriti PAS itu sendiri. Sudah tentu rakyat Kelantan khasnya akan marah bagaimana hasil bumi negeri boleh diagih kepada pejabat presiden.
11. Pihak kerajaan negeri Kelantan juga tidak harus berdiam diri terhadap projek melombong mineral itu yang terletak di Lot PT6728 Mukim Relai di Daerah Chiku dengan anggaran kawasan diluluskan seluas 600 hingga 800 ekar itu.
12. Ini dalam negeri Kelantan. Agihan kepada kerajaan negeri yang hanya RM5 per metrik tan yang lebih rendah berbanding untuk parti politik akan dilihat ramai pihak sebagai tidak adil.
13. Tentu rakyat Kelantan akan marah. Sepatutnya, kerajaan negeri yang mendapat hasil yang lebih bukan pihak lain. Bahkan, rakyat melihat ada unsur-unsur rasuah apabila seolah-olah pihak PAS yang menolong mendapatkan projek melombong itu dengan syarat beri RM10 per tan metrik kepada parti. Jangan nanti orang kata, inilah budaya politik matang dan sejahtera.
YB Dato' Haji Mahfuz Omar
Ahli Parlimen Pokok Sena
18 November 2016---------------

MALAM TADI DI DATARAN MERDEKA

Posted: 23 Nov 2016 09:06 AM PST

Roketkini ‏@roketkini  18h18 hours ago View translation
"Kalau kami agen CIA kami tak akan berada di sini, kami akan berada di Monaco berjoli" @IshamRais

--------------

KEMANA NAJIB NAK LARI

Posted: 23 Nov 2016 05:00 AM PST

NAJiBLU MANAMAOLARIFBi CARI


-------------

BERAPA RAMAI TURUN?

Posted: 23 Nov 2016 04:30 AM PSTTONGKOL KATA

ADA 25 RIBU

AKAN TURUN

MANA ADA

KAH KAH KAH

POOOORAAAAH

KONTUT MONTUT

PIKUK MIKOK

LANCU MANCHU

MIREK PAIREK

IBNU 

CHARMURTA

ENCULEZ VOUS

KUNYAO BASAH

HARD PITO

KAH KAH KAH


ERTINYA:

ANCOK MAK KAO

DEN TURUN

200 RIBU


-----------

JANGAN KENA KENCING

Posted: 23 Nov 2016 03:30 AM PST


F.B


Dari fb Datuk Saifuddin Nasution;
Ruu355.. dua minggu lepas sy membuat telahan, kjaan akan izinkan marang membacakan usul. Semlm tpm jumpa muslim mp dan media laporkan bhw marang akan mendapat peluang itu! Tidak sukar membacanya..

Telahan sy yg kedua ialah speaker izinkn marang membaca usul utk cadangan meminda akta 355 (bukan membaca pindaan 355) kemudian tidak dibuka ruang mp membahas. Speaker juga tidak akan membuat undian.

Jika usul marang diterima ianya akan dianggap bacaan kali pertama. Bacaan kali kedua utk membentang pindaan ialah tjawab kjaan. Namun jika speaker tidak buka kpd perbahasan dan tiada pengundian usul marang bolehlah dianggap tidak melepasi bacaan pertama. Tidak lepas bacaan pertama tiadalah akan terjadi bacaan kedua. Ertinya ura-ura pindaan 355 akan kembali kpd asal..

------------

BILA NAK SAMAN

Posted: 23 Nov 2016 12:00 AM PST
BiLA


NAK


SAMAN?


23 November 2016
KUANTAN - "Ini berita palsu," demikian tegas Pesuruhjaya Pas Pahang, Rosli Abdul Jabbar ketika ditanya mengenai dakwaan bahawa Timbalan Presiden Pas,  Tuan Ibrahim Tuan Man bakal keluar daripada parti itu berikutan isu dana RM90 juta dialirkan kepada pemimpin tinggi parti tersebut.

Pada 6 Ogos lalu, Sarawak Report menerbitkan artikel yang mendakwa Najib merayu Pas agar menjauhi gabungan pembangkang, dengan menyatakan RM90 juta dialirkan kepada pemimpin tertinggi parti itu selama beberapa bulan bagi tujuan tersebut.

Bagaimanapun, pada 8 Ogos lalu, Tuan Ibrahim mahu mengambil tindakan undang-undang terhadap Sarawak Report.

"Tidak pasti apa matlamat fitnah laporan Sarawak Report ini, selain hendak mengaitkan Pas dengan Umno.

"Apa pun, Pas akan mengambil tindakan undang-undang terhadap laporan tersebut yang jelas mempunyai niat jahat dan mencemarkan nama baik parti serta dasar Islam yang sememangnya menjadi teras kepada perjuangan Pas," katanya.BILA NAK

SAMAN?

KALAU BUNTING

DAH BERANAK

KALAU JANDA

DAH DAPAT

LAKI BARU


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
'-------------

RANCANGAN TIPU HELAG SPR

Posted: 22 Nov 2016 11:30 PM PSTPERSEMPADAN

YANG DIRANCANG

OLEH  SPR 

ADALAH LANGKAH

LICIK TIPU HELAH

UNTUK TERUS

MEMASTIKAN

GEROMBOLAN

KETUANAN MELAYU

MENANG PRU14
----------------

ILMU DARI BERSIH5

Posted: 22 Nov 2016 10:30 PM PST


ILMU DARI

BERSIH5


dalam negara dunia ke3
dalam negara zalim
dalam negara kuku besi
dalam negara rasuah
dalam negara tentera
dalam negara kleptokrasi
tidak pernah berlaku
perubahan kerajaan 
melalui pilihan raya
ini asas ilmu utama
yang wajib dihayati


-----------

KEJAYAAN BERSIH5

Posted: 22 Nov 2016 09:30 PM PST
KEJAYAAN 

BERSIH5

PALING UNGGUL

PALING HEBAT

PALING JELAS

GARIS POLITIK

JALAN RAYA

KINI MENEBAL

JADI BUDAYA


-------------

GARIS POLITIK TEPAT

Posted: 22 Nov 2016 09:00 PM PSTGARIS POLITIK

PALING BERJAYA


TURUN 

KE JALAN RAYA

SEBELUM 

PILIHAN RAYA


------------

PEJUANG HUDUD

Posted: 22 Nov 2016 08:30 PM PST

PEJUANG HUDUD
ini la bukti islam itu selamat..kalo orang asli pun rasa tak selamat dgn pimpinan pas, apatah lagi yg mengaji timur tengah, ada master ada degre..takkan itu pun tak bole faham..

kpd pejuang2 hudud, sila buktikan islam itu selamat? atau islam hanya momokan atau pakaian jubah yg menutupi penipuan berserban nafsu.. on BANGUN DAN TERUS LAWAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/16/16--------------

KEPADA YANG SUKA KOMPLIN

Posted: 22 Nov 2016 08:00 PM PST

PENGUMUMAN

KEPADA YANG

SUKA KOMPLIN

SELALU BISING

MARAH KERANA

DEMO BERSIH

HABIS JAM 6

SILA BUKA MATA

KALI INI DEMO

BERSIH TERUS

TIAP MALAM

DI DATARAN

MANA KAMU

SEMUA?

---------------

Tiada ulasan: