Sabtu, 19 November 2011

Era Pasca

Era Pasca


PEMUDA lembUMNO ada bran?

Posted: 18 Nov 2011 08:16 AM PST


Wahai PEMUDA lembUMNO dan semua lembu lembu ternakan NFC... Ingin aku mencanangkan bahawa Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli telah menghantar surat jemputan untuk berdebat tentang lembUMNO lembUMNO yang dibela dalam Kondominium One Menerong.
Tarikh yang dicadangkan untuk lembUMNO berdepan dengan FAKTA adalah pada 12 Desember ini. Surat telahpun SAH dihantar ke Ibu Kandang lembUMNO dan tertera dengan jelas namanya. Kalau buat esok nanti kelam kabut pulak, x pasal kene penyakit lembUMNO gila. terus merundum ekonomi akibat pasaran daging di Malaysia x mencukupi..
Apa cher? Ada Bran? Jom aaarr.. SAHUTLAH CABARAN demi GEROMBOLAN SONGKOK TINGGI KETUANAN lembUMNO. Berdepan dengan pengganas di negara orang berani, takkan dengan kengkawan sesama bangsa sendiri tak berani? 

Click Iklan Untuk Bantu EraPasca

POLIS MALAYSIA PUN MACAM MENTERI JUGA... HEBAT! PTUI!

Posted: 18 Nov 2011 04:00 AM PST

Menteri Lemboo tak pandai jaga Lemboo... Penjaga keselamatan Negara tempat sindri leh tak selamat... Itu macam kaa? Belum citer ada orang leh mati dalam tahanan Polis.. tak abis citer nanti...

Wang rampasan hilang dari IPD Shah Alam


Aku rasa POLIS bab perabih duit OK...! Jaga duit KO!!
2011/11/17
KUALA LUMPUR: Sebahagian daripada AS$300,000 (RM950,000) wang tunai dirampas daripada tiga pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang menyamun tiga pengurup wang asing di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada 15 September lalu dilaporkan hilang dalam simpanan polis.

Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah yang mengesahkan kehilangan itu, berkata selain wang tunai RM11,700, beg duit milik semua suspek turut dilaporkan hilang dari pejabat pegawai penyiasat kes yang terletak di bangunan lama Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di Shah Alam.
"Kita menjalankan siasatan terhadap semua pegawai dan anggota kita yang mengendalikan kes berkenaan serta mereka yang bertanggungjawab untuk berada di pejabat penyimpanan bahan bukti siasatan kes," katanya ketika dihubungi semalam.
Sehubungan itu, beliau meminta mana-mana pihak agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung kes berkenaan sehingga siasatan yang dijalankan pihaknya sendiri selesai.

Dalam kejadian 15 September lalu, polis menahan tiga pegawai kanan SPRM kerana dipercayai terbabit melakukan samun ke atas tiga penggurup wang asing selepas dipercayai bersubahat bersama dua lagi suspek awam.

Bagaimanapun, sehingga sekarang polis hanya berjaya merampas sebahagian wang tunai daripada ketiga-tiga suspek, manakala selebihnya dilaporkan berada dalam simpanan suspek awam yang masih diburu.

Ketiga-tiga pegawai SPRM terbabit didakwa ke Mahkamah Sesyen Sepang pada 7 Oktober lalu atas tuduhan bersubahat melakukan rompakan, penyamaran dan penipuan serta menyembunyikan rancangan rompakan terhadap tiga warga Singapura yang dalam proses membawa wang berkenaan keluar dari negara.


Click Iklan Untuk Bantu EraPasca

Tiada ulasan: