Nuffnang

Pengikut

fcamel 雜記

0
sumber :-

fcamel 雜記


新垣結衣×野木亞紀子

Posted: 26 Jan 2017 11:03 PM PST

因為月薪嬌妻的關係,看了一系列新垣結衣的日劇。大致看了以下幾部 (有些只有跳著看其中幾集),括號內是個人喜歡程度:

  • 掟上今日子的備忘錄 (8分)
  • 月薪嬌妻 (7分)
  • 飛翔公關室 (7分)
  • 王牌大律師 (7分)
  • 王牌大律師 SP (7分)
  • Code Blue (6分)
  • 父女七日變 (6分)
  • My Boss, My Hero (6分)

最近三部月薪嬌妻、掟上今日子的備忘錄、飛翔公關室都是主演,編劇都是野木亞紀子,感覺這對組合挺不錯的。特別是掟上今日子的備忘錄,那天應該還會再看一次吧。對照原作覺得編劇真的改得很好,特別是加上咖啡廳三人組的設定,人物間的互動豐富了許多。原作還沒完結,日劇只能大致收個尾。沒看到故事完全結束,內心有點小糾結啊。

演技部份,覺得父女七日變、月薪嬌妻、掟上今日子的備忘錄演得最好,王牌大律師耍笨的部份滿不錯的,其它部份還好。


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


UMS didakwa permainkan usaha rundingan mahasiswa

Posted: 27 Jan 2017 02:52 PM PST


Aqilah Zainuzi bersama surat untuk temu janji dengan Naib Canselor kelmarin.Aqilah Zainuzi bersama surat untuk temu janji dengan Naib Canselor kelmarin.
Aktivis mahasiswa Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL), Aqilah Zainuzi menyifatkan pentadbiran universiti itu mempermainkan usaha rundingan berhubung pertuduhan tatatertib ekoran menyertai Bersih 5, tahun lalu.
Usaha beliau dan rakannya untuk bertemu dengan Naib Canselor, Prof Dr Mohd Harun Abdullah kelmarin telah dihalang sebaliknya disaran untuk mengajukan tuntutan pengguguran pertuduhan itu kepada Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar (TNC HEP) terlebih dahulu.
"Mahasiswa telah cuba berkompromi dengan segala sistem yang ada. Pintu rundingan juga telah dibuka sebagai menghormati pentadbiran universiti. Namun, ruang rundingan tersebut ditutup tanpa alasan yang kukuh diberikan kepada kami. Tindak tanduk yang ditonjolkan oleh pihak pentadbiran universiti seakan-akan sedang mempermainkan usaha rundingan yang kami cuba laksanakan.
"Jika ini adalah respon yang diberikan oleh pihak pentabiran tertinggi UMS, secara tidak langsung mereka memberikan desakan yang lebih kuat untuk kami bawa perkara ini di peringkat yang tertinggi. Sehingga kini, bukti sah pengharaman Bersih 5 tidak dapat pihak UMS kemukakan.
"Ini bermakna Pekeliling Khas Naib Canselor yang dikenakan ke atas kami juga tidak relevan untuk dijadikan asbab pertuduhan. UMS dilihat tidak menggunakan dan memahami konsep Keadilan Asasi dalam erti kata sebenar," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.
Mengimbas kembali detik beliau dan rakannya diarah meninggalkan perkarangan Canselori itu selepas gagal berbincang, Aqilah berkata, polis bantuan pada mulanya melarang mereka masuk sebaliknya meminta supaya tunggu di luar sehingga Naib Canselor turun untuk berurusan dengan mereka di ruang legar Canselori.
Selepas itu, jelasnya, mereka dibawa bertemu dengan Pegawai Khas Naib Canselor dan diminta agar tidak mengganggu masa Naib Canselor dengan tuntutan tersebut.
"Malah, beliau meminta untuk kami merujuk surat desakan tersebut kepada TNC HEP UMS sebelum dibawa kepada Datuk Naib Canselor. Kami menegaskan bahawa temu janji dan surat yang dibuat adalah untuk Datuk Naib Canselor, bukan untuk TNC HEP," katanya.
Melihatkan pihak UMS tidak serius untuk berunding dengan mahasiswa, beliau memberitahu desakan supaya pertuduhan tersebut ditarik semula sebelum tiba tarikh prosiding akan dibawa kepada pihak Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT).
"Dalam masa yang terdekat, isu ini akan kami bawa ke KPT untuk perhatian di peringkat kementerian di atas segala tindak tanduk yang dibuat oleh pihak universiti. Kami sangat serius dalam perlawanan sistem yang semakin menjerut kebebasan mahasiswa hari ini.
"Kami tidak akan berdiam diri dengan penindasan ini. Kami akan terus bangkit melawan apa jua bentuk penafian terhadap hak-hak rakyat. Pembawaan isu hingga KPT ini kami gunakan sebagai medan untuk mempertahankan hak mahasiswa beraktivisme yang saban hari dicabuli," tegasnya.
Beliau yakin reaksi pihak berautoriti yang mengancam hak mahasiswa diyakini didorong rasa gerun terhadap suara anak muda.
"Mereka menyangka hukuman yang diberikan akan dapat menutup mulut mahasiswa untuk bersuara. Namun, mahasiswa akan terus bangkit dan memastikan segala bentuk birokrasi dan ancaman kepada mahasiswa yang dibuat universiti akan gagal," tegas Aqilah lagi.
Beliau dan seorang lagi mahasiswa sekampusnya, Mukmin Nantang telah dipanggil untuk prosiding tatatertib melalui surat bertarikh 16 Januari lalu atas tuduhan terlibat dalam Bersih 5 di Taman Ujana Rimba Tropika, Kota Kinabalu pada 19 November tahun lalu.
Mereka turut diberitahu dikenakan tindakan disiplin mengikut Kaedah 3 (a) (ii) Kaedah-Kaedah Universiti Malaysia Sabah (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1999, Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971.  

CYBERTROOPER SOKONG KERAJAAN TINGGAL 6.6 PERATUS, ZAHID CUBA AIBKAN NAJIB?

Posted: 27 Jan 2017 02:47 PM PST

Alamak...kenapa Zahid Hamidi meluahkan perkara memalukan seperti ini?

Apakah tujuan dan maksud tersirat di sebalik pendedahan beliau itu?

 Timbalan Perdana Menteri itu secara terbuka mengakui jumlah "cybertrooper"  yang mempertahan dan menyokong dasar kerajaan hanyalah 6.6 peratus berbanding yang menentang berjumlah 93.6 peratus.

Katanya, dapatan berdasarkan kajian yang menunjukkan perbezaan yang jauh ketinggalan itu sekaligus menyebabkan persepsi negatif berterusan terhadap UMNO, kerajaan dan para pemimpinnya.

Bagaimana boleh hanya tinggal 6.6 peratus saja lagi "cybertrooper" yang ada untuk mempertahankan kerajaan pimpinan Najib Razak sedangkan "dedak"  tanpa had bersama mereka?

Adakah "dedak", walau sebanyak mana ditabur sekali pun, sudah tidak mampu membuatkan "cybertrooper" itu kembali bersemangat untuk terus mempertahankan UMNO, kerajaan dan Najib?

Kurrr...kurrr...kurrrr....apakah "dedak" perlu ditambah lagi?
Apa yang jelas, pengakuan Zahid itu secara langsung dan tidak langsung menunjukkan kerajaan pimpinan Najib dalam keadaan amat lemah, tidak bermaya dan hampir lumpuh sekarang ini.

Dengan perbezaan amat ketara 6.6 peratus berbanding 93.4 peratus, Najib sekarang ini umpama pasukan perang yang sudah tiada lagi bala tentera untuk berjuang.

6.6 peratus yang tinggal itu pula bukanlah bala tentera yang sedia berjuang dan berperang, tetapi hanyalah kaki ampu, kaki bodek dan kaki kipas semata-mata.

"Cybertrooper"  UMNO dan kerajaan kebelakangan ini jika diperhatikan, ramai yang tiba-tiba senyap, hilang atau mendiamkan diri seolah-olah kecewa dengan tindakan Najib yang didapati terus menerus melakukan perkara-perkara tidak wajar yang menyusahkan rakyat.

Daripada bermewah, membazir, berjoli, "ber1MDB", "berJho Low" dan kini bergadai pula dengan China, hakikatnya "cybertrooper" UMNO dan kerajaan jadi lemah semangat dan tidak mampu lagi berbuat apa-apa kerana semua yang berlaku itu akhirnya jelas tidak memihak kepada rakyat.

Lama kelamaan, mereka jadi lesu, tiada upaya lagi menyusun ayat  dan hanya mampu menulis seminggu sekali saja. Sebab itulah kita dapat lihat sejak akhir-akhir ini, Najib sendiri yang terkial-kial mempertahankan dirinya sendiri tanpa bantuan daripada jentera maya.

Berbeza dengan "cybertrooper" menentang kerajaan, perjuangan mereka adalah jelas kerana kebenaran dan untuk menyelamatkan negara, meskipun rata-rata adalah sukarela dan tidak menerima "dedak" walau sebutir sekali pun.

Secara tersiratnya juga melalui apa yang didedahkan Zahid itu, beliau cuba memberitahu bahawa lumpuhnya "cybertrooper" itu adalah disebabkan kepimpinan Najib yang terus-menerus ditolak oleh rakyat.

Penurunan dengan hanya tinggal 6.6 peratus itu  tidak lain berpunca daripada Najib dan tidak mungkin juga ia mampu ditingkatkan selagi "ibu masalah" kepada UMNO dan kerajaan itu iaitu Najib sendiri,  tidak diketepikan dengan segera.

Masihkah kita ingat apabila beberapa hari lalu Zahid ada mendedahkan bahawa sudah wujud gerakan mahu menumbangkannya di Bagan Datuk?

Siapakah yang berani dan mahu menumbangkan Zahid sebagai orang nombor dua dalam kerajaan, jika bukan oleh orang yang berada diatas daripadanya atau setidak-tidaknya mendapat restu daripada orang nombor satu?

Melalui pengakuan memalukan bahawa cybertrooper UMNO dan kerajaan hanya tinggal 6.6 peratus saja, Zahid bukan saja cuba merendah dan memperlihatkan kepimpinan Perdana Menteri dalam keadaan yang amat lemah dan hanya menunggu masa untuk rebah, malah seperti sudah mengorak langkah untuk mula melawan.

Apabila "nombor satu" dan "nombor dua" sudah ada tanda-tanda berbalah, maka peluang Pakatan Harapan dan Bersatu mengambil alih kerajaan turut semakin cerah. (SH 23/01/2017).

Tugu banjir,masjid al Jauhar guna wang Tok Kenali tetap penyelewangan

Posted: 27 Jan 2017 02:41 PM PSTChe Ibrahim MohamadChe Ibrahim MohamadPengakuan pihak kerajaan bahawa wang dari Yayasan Tok Kenali (YTK) telah digunakan untuk membeli tanah menempatkan sebuah bangunan dua tingkat yang dibina oleh Pas Kawasan Kuala Krai yang disebut Masjid al Jauhar tetap dianggap satu penyelewengan.
Naib Pengerusi Amanah Kelantan, Che Ibrahim Mohamad berkata pembelian tanah yg dikatakan bernilai RM300,000 ternyata bukan sahaja satu pembaziran, tetapi telah menyeleweng daripada objektif sebenar penubuhan YTK.
Pihak kerajaan negeri Kelantan dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Setiausaha Politik Menteri Besar Wan Roslan Wan Hamat menafikan dakwaan Adun Salor, Datuk Husam Musa bahawa tanah adalah dibeli oleh YTK bagi tapak tugu banjir.
"Tujuan sebenar adalah menyelamatkan Masjid Jauhar yang sebelum ini dibina diatas tanah milik individu," kata kenyataan itu.
Kerajaan negeri kata Che Ibrahim, tidak sewajarnya menggunakan alasan untuk menyelamatkan masjid sebagai asas kepada pembelian tersebut kerana urusan masjid adalah di bawah bidang kuasa Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK).
"Selain Masjid Jauhar yang didakwa sebagai asas pembelian tersebut, di atas tanah yang sama juga telah didirikan lima buah gerai oleh Majlis Daerah Kuala Krai (MDKK) dan sudah lebih sepuluh tahun mengutip sewa daripada penyewanya," katanya.
Menurutnya, pembinaan Tugu Banjir juga adalah di atas sebahagian daripada tanah tersebut, walaubagaimana pun Ketua Penerangan Ketua Pemuda Pas Kelantan, Nazman Che Iberahim yang mulanya mengaku kemudian mendakwa ianya dibina atas rizab jalan.
"Apabila Kerajaan menyedari tanah tersebut ada pemiliknya yang sah, barulah ada usaha untuk membeli tanah tersebut daripada pemilik asalnya," katanya.

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


PUKIMAK DAN LACHAU

Posted: 27 Jan 2017 07:30 PM PSTPANDAI PULAK

PUKIMAK 

LACHAU INI

SOROKAN MUKA

Seramai lima individu ditahan SPRM pada Selasa dan direman selama tujuh hari berkaitan 'skandal sturgeon' in----------------

KES NAJIB BILA NAK DAKWA?

Posted: 27 Jan 2017 07:00 PM PSTMALAYSIA

SEDANG

MENUNGGU 

BILA SPRM

NAK BERTINDAK

TERHADAP KES

NAJIB REMBAT

DUIT SRC.BHD

YANG MASUK

AKAUN PRIBADI

NAJIB


----------------

HEBOH KES IKAN - KES NAJIB DITUTUP

Posted: 27 Jan 2017 06:30 PM PST

SANDIWARA

TERUS

DIPENTASKAN

28 Januari 2017
SHAH ALAM - Seramai 24 individu telah dipanggil berhubung kes penyelewengan projek ternakan ikan sturgeon bernilai RM47.6 juta.

TUJUAN

PEMENTASAN

NAK TUTUP

KES NAJIB

CURI DUIT 

REMBAT 1MDB

BILA HEBOH

KES IKAN

MAKA KES

NAJIB DILUPA

INI TRIK LAMA

TRIK ZAMAN

BERZAMAN

------------------

UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU

Posted: 27 Jan 2017 05:00 PM PST
TIM TT

UCAP SELAMAT

TAHUN BARU

YAAAAMSEEEG------------

MAT LANCHAU DAPAT AMARAN

Posted: 27 Jan 2017 05:00 AM PST


APA MAKNA

BERITA INI?

INI AMARAN 

DAN ARAHAN

UNTUK SPRM

TAMBAH DAN 

BUAT LAGI 

BANYAK 

SANDIWARA

Ku Nan: Umno tak rasuah

Setiausaha Agung Umno  Tengku Adnan Tengku Mansor menerima amaran Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) malam tadi untuk lebih berjaga-jaga.
Bagaimanapun, katanya, Umno tidak mengamalkan rasuah.
Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tuan Haji Dzulkifli Ahmad Dzulkifli malam tadi memberi amaran tidak akan melepaskan ahli politik, ahli perniagaan atau pegawai GLC yang korup.

MAT LANCHAU

AKAN TAKUT

LALU PENTAS

LAGI BANYAK

SANDIWARA

PASTIKAN

KES NAJIB CURI

DUIT 1MDB 

TAK DIDAKWA


-----------------

BAWA CHINA DAN PERANG MASUK

Posted: 27 Jan 2017 04:00 AM PST

KERANA

HUTANG 1MDB

NAJIB GADAI

TANAH MELAYU

PADA CHINA


Malaysia kini di ambang perang?

SIK- Implikasi daripada pelaburan di antara Malaysia dan China didakwa bakal mengheret negara ini dalam konflik peperangan yang sama seperti di Timur Tengah.

Timbalan Presiden Bersatu, Mukhriz Mahathir berkata, China menggunakan pelaburan sebagai satu bentuk penjajahan alaf baru.

"Negara seperti Sri Lanka, Pakistan dan Afrika yang terhimpit dengan konflik perang, keadaannya sebelum itu sama dengan Malaysia ketika ini. China membina pelabuhan ataupun lapangan kapal terbang dengan kos besar hingga tanggungan hutang itu tidak terbayar oleh sesebuah negara.

"Akhirnya diambil alih dan kemudian dituntut macam-macam. Pelabuhan yang sepatutnya untuk perdagangan tiba-tiba kapal tentera yang melabuh," katanya kepada Sinar Harian selepas tamat program Dialog 'Nasib Peneroka' di Felda Teloi Timur, semalam.

Tambahnya, China juga didakwa menjadikan pelaburan di negara ini untuk menguasai Selat Melaka.

"Selat Melaka sangat penting, niat negara China sebenarnya adalah untuk mengawal dan kuasainya dan Malaysia hanya menjadi kuda tunggangan," katanya.

Menurutnya, tindakan Najib menyelesaikan masalah peribadi dengan membawa masuk pelaburan dari China mendedahkan negara kepada perebutan kuasa -kuasa besar.

"Dasar kerajaan Malaysia daripada dahulu adalah berkecuali, kita adalah anggota aktif dalam Gerakan Negara-Negara Berkecuali dan tidak memihak kepada Barat, China atau Rusia.
"Sebelum ini Malaysia berada di tengah-tengah yang boleh berurusan dengan semua pihak, tetapi sekarang ini kita terang-terang cenderung kepada China dan itu mengundang bahaya,"katanya.

Mukhriz berkata, Libya antara contoh mangsa perang disebabab perebutan kuasa besar.

"Contohnya Libya yang banyak menerima pelaburan dari China dalam loji minyak contohnya, akhirnya terjebak dalam kancah peperangan.

"Perkara pertama Amerika lakukan apabila masuk ke Libya adalah bom semua loji-loji minyak dibina China, lebih daripada 40, 000 pekerja China dihantar pulang. Bayangkan jika perkara sama berlaku di Malaysia dan situasi itu bagi saya tidak mustahil berlaku," katanya.

Mukhriz berkata, BN sebenarnya dalang kepada perpecahan yang menggugat kedaulatan negara
"Sambil-sambil Umno menuduh kita kononnya  ingin menyerahkan kuasa kerajaan kepada DAP tetapi dalam sama merekalah yang membuka pintu seluas-luasnya kepada negara asing.

"Dalam masa sama jangan ada orang salah paham dengan segaja lontarkan fitnah dan timbulkan rasa marah kerana kita kononnya anti negara China, bukan begitu tetapi ia berkaitan Najib yang gadaikan negara," katanya.
TANAH MELAYU

AKAN JADI

TANAH JAJAHAN

NEGERI CHINA

BANI MELAYU

MEREMPAT

JADI MACAM

RED INDIAN 

TAK CAYA 

TUNGGU LIHAT


--------------------

BUAT TEMBOK MELAYU

Posted: 26 Jan 2017 11:30 PM PST
SAPA TUAN NEGERI INI
Tadi gwa pi jln kaki di Jln Pudu, off Jln Silang. Pada thn 80an dulu zon ini adalah tempat gwa berenjut dgn awek gwa lepas keje. Sebelah zon ini ada Pasar Seni .. dulu tmpat artis lepak .. Rahim Makrop. Adi Jagat, ramai lagi yg gwa pernah terserempak. 

Tapi ari tu gwa hampir sawan lihat suasana zon itu .. cepat gwa terpikir sapa Tuan negeri ini .. apakah negeri ini dah tak de Tuan lagi. Kalau gwa ada magik .. hendak juga gwa jemput Sang Kapir D.Trump jadi calon PRU14. on TEMBOK BESAR TANAH MELAYU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 1/27/17
---------------------------

KAPAL PAS SUDAH BOCOR

Posted: 26 Jan 2017 09:30 PM PSTKetika Harakah umpama kapal bocor, Pas lagi menyedihkan, kata Lutfi

Bekas ketua pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman menyifatkan akhbar milik Pas itu kini umpama 'kapal yang bocor menunggu masa untuk tenggelam' manakala nasib partinya pula, Pas, lagi menyedihkan. 
Dalam tulisan pertamanya selepas 26 bulan tidak menulis, Lutfi dalam tulisan pertamanya di Malaysia Dateline berkata, "Gugatan media baru memang satu faktor besar tetapi kurangnya persiapan untuk mencabar ancaman baru itu, bagi saya, lebih berperanan untuk menjatuhkan lagi jumlah cetakan akhbar."
Lutfi yang tidak sihat sejak beberapa tahun lalu tamat perkhidmatannya secara rasmi dengan Harakah akhir Disember tahun 2016 lalu.
Kini beliau menyertai akhbar mingguan Amanah yang dimiliki oleh parti pecahan dari Pas itu sebagai Penasihat Editorial mula menulis dengan Malaysia Dateline mulai hari ini.
Ahmad Lutfi menjadi ketua pengarang Harakah yang ketiga di kalangan kakitangan akhbar itu selepas Zulkifli Sulong dan Suhaimi Mokhtar. Sebelum itu, Ketua Pengarang Harakah adalah pemimpin politik Pas.
Harakah mencapai puncak kegemilangannya pada tahun 1998 - 2000 apabila edaran Harakah ketika itu adalah antara 300,000 hingga 380,000 setiap keluaran. 
Dalam tulisan ini, Lutfi berkata, ketika sedih dengan apa yang berlaku kepada Harakah, beliau lagi sedih dengan apa yang berlaku kepada Pas.
"Dari jauh saya mengikuti perkembangan dalaman Pas yang cukup menyedihkan. Saya masih sempat mengheret kaki ke muktamar Pas di Batu Pahat pada 2014. Beriyani gam tidak lagi dapat memikat selera.
"Suasana perbahasan tawar dan ada kalanya menjengkelkan. Saya terasa kehilangan yang amat sangat sepanjang hadir di situ," tulis Lutfi.
Menurut Lutfi yang kini menjalani hemodilisis tiga kali seminggu, beliau pulang lebih awal dari muktamar 2014 itu.
Dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur, yang diiringi hujan lebat, beliau mencuri dengar ucapan pimpinan Pas melalui radio internet.
"Harapan saya, biduk lalu kiambang bertaut. Pembahas boleh menimbulkan apa saja yang terbuku di dada, termasuk membacakan "doa yang pelik-pelik" untuk diaminkan, tetapi keadaan diharap menjadi reda dengan ucapan penutup pimpinan.
"Air mata saya mengalir dan dada berkocak kencang mendengar ucapan penggulungan Presiden. Retak tidak lagi menunggu pecah, malah sudah terburai.
"Gurau senda anak-anak dan isteri sepanjang perjalanan hilang ditelan kegelisahan. Minda saya mula menjangka, Pas sudah tidak sama seperti dulu. Sedih, sebak dan marah bersilih-ganti," katanya.
Sejak saat itu, katanya, secara perlahan-lahan, beliau seolah-olah tidak lagi mengenali watak dan keperibadian Pas walhal itulah parti Islam yang beliau yakin wajib disokong dan didukung seawal zaman kanak-kanak, tanpa pilihan.
"Episod ini cukup melukakan. Peluang untuk mencipta sejarah baru politik tanahair menjadi kabur. Kekuatan oposisi merosot teruk," katanya.


----------------------

TUNGGU SAMPAI KIAMAT

Posted: 26 Jan 2017 09:00 PM PST'Hanya satu kata: tunggu'

Kepada ahli politik yang terlibat dalam rasuah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi peringatan, masa tidak akan lama untuk mereka ditangkap
Enggan mendedahkan butiran lanjut, Ketua Pesuruhjaya SPRM,  Tuan Haji Dzulkifli Ahmad, berkata mereka mempunyai strategi tersendiri dan akan menentukan sendiri bilakah tindakan akan diambil.
"Kepada ahli politik yang korup, saya ada satu perkataan sahaja - tunggu.---------------------

APA AKAN JADI DENGAN NEGARA BANGSA JOHOR

Posted: 26 Jan 2017 08:30 PM PST
NEGARA BANGSA JOHOR JADI CHINA
menteri mca ni orang mana bro.. kalo 700,000 made in china ready nak masuk,negara tu bole jadi negara bangsa johor china bro...dulu menteri2 china tak suka menteri mca ni sb kes mh hilang..

kini menteri mca wajib mebayar agar china tanah besar percaya kpd wakil baru china di negara johor darul komunis... on MCA JELAS AJEN CHINA CHINA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/26/17

----------------

KUASA IMPERIAL ANGLO-AMERIKA BERUBAH

Posted: 26 Jan 2017 08:00 PM PST
INI BERITA

AMAT BAIKKOMENTAR
trump sedang mengalih
dasar luar amerika yang
suka campur tangan
perang di iraq
pernag di afghansitan
perang di libya
perang di syria
semua ini dasar anglo-amerika

kini presiden donald trump
inigin merubah ke dasar baru
dunia mengalu-alukan

masalah yang muncul dalam dunia
hari ini semuanya berpunca dari
dasar luar anglo-aamerika

kini kaum kapitalis gergasai
kini kaum pemodal besar
pemilik bank
pemilik kilang senjata
sedang merancang strateji
untuk menjatuhkan trump
kerja sedang dijalankan
deep state/daulah terpendam
sedang berusaha dengan
bantu 6 syarikat media dunia

kita lihat dan tunggu
berapa lama trump akan bertahan

NOTA
theresa may yang akan
melawat rumah puteh kini
sedang bersama mengubah
dasar luar anglo-amerika

Theresa May opens Trump visit by attacking past foreign policy failures

Britain and the US must never again intervene in other sovereign countries' affairs in a bid to "remake the world in our own image", Theresa May has told senior Republican policymakers in Philadelphia.

In a foreign policy speech that marks a clear break with the liberal interventionism of the Tony Blair and David Cameron eras, the prime minister said there must be "no return to the failed policies of the past" that saw Britain bogged down in conflicts in the Middle East.
As she prepared to meet Donald Trump in Washington, amid profound anxiety in Europe about how he will choose to exercise American power, May insisted that the "days of Britain and America intervening in sovereign countries in an attempt to remake the world in our own image are over".

SELAMAT MATI

NEO CON

SELAMAT KUBUR

NEW AMERICAN

CENTURY

SELAMAT MAUT

SAUDI ARABIA


-------------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT