Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


SENARAI GAGALIS SEDANG TERKUMPUL

Posted: 28 Dec 2016 07:30 PM PST






14 FEBUARI

DINOBATKAN

HARI GAGALIS

SEDUNIA

PASTIKAN

DIRI  BEBAS

DARI TERSENARI

SILA BERUSHA

DARI SEKARANG








------------------

SKODENG HOTEL TIGA BINTANG

Posted: 28 Dec 2016 07:12 PM PST





SKODENG HOTEL
Tontonwy dah jumpa ke? Hutang bayar bilik hotel suda setel tak? Jom skodeng projek Hotel 3 Bintang. Berebut nak jadi tukang ketok pintu. Lebai-lebai jadian bro. Jual agama sambil layan porno halal dan porno haram. on SEKODENG SUKA KEMUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/29/16





----------------

PERNIAGAAN JUAL AGAMA

Posted: 28 Dec 2016 06:46 PM PST





BROKER ALLAH
Apsal guna Sukuk saja, guna la Sukuj Umrah dan Sukuk Haji, Melayu Biol apa kesah? Pekej pegi haji skrg bermula dgn 30k - 230k, hang x mau pi umrah ka TT? 

Broker Al Ustaz Daud Che Ngah boleh gerenti hang pi tanpa rasa takut bertemu Allah. Kalo hang amik pekej 230k tu, langsung jumpa Allah Taala tanpa perlu naik Buraq dan buat perjalanan mcm Israk Mikraj tu lagi. 

Skrg sumer express. Hang dapat naik speedtrain Mekah-Madinah 15 minit ja, bukan sejam lebih. Duduk hotel 8 bintang dan boleh berak merata2, tok arab akan tadah mulut dekat lubang jubuq hang anytime. Indahnya Mekah. Alhamdulillah. 

Aku suggest, Mesia ni tukaq la pulak guna bahasa Arab. Bosan la cakap Melayu ja. Pemimpin skrg pakat2 amik Quran buat lapik punggung, ginilah jadinya. Dari lobai kampong hinggalah tukang tempek muka masuk frame dgn Sultan, sumernyer hampeh belaka.

 "We Now Live In a Nation Where Doctors Destroy Health, Lawyers Destory Justice, Universities Destroy Knowledge, The Press Destroys Information, on GUNA BAHASA ARAB UNTUK TIPU MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/29/16






----------------

CAKAP SENANG - BILA NAK BUAT

Posted: 28 Dec 2016 06:18 PM PST







SATU DUNIA

SAKONG

SATU NEGARA

SOKONG

JANGAN CAKAP

TAPI TAK

BUAT APA APA



Jamal ugut mahu roboh disko, rumah urut di Sabak Bernam

Pengerusi Gerakan Baju Merah,  Jamal Md Yunos hari ini mengugut untuk merobohkan sendiri bangunan dan premis yang beroperasi sebagai disko dan rumat urut di sekitar daerah Sabak Bernam.
Katanya, beliau akan berbuat demikian jika Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) dan Pejabat Tanah dan Daerah Sabak Bernam tidak bertindak selepas beliau membuat aduan rasmi hari ini.
Malah, beliau turut mengakui telah pun menyewa mesin pengorek dan jengkaut untuk melaksanakan kerja-kerja berkenaan.
"Bagaimana sebuah disko boleh beroperasi di Sungai Besar ini hingga pagi?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KITA TUNGGU

NAK LIHAT

BETUL KE INI

ATAU HANYA

AUTA KERING

BERANI KE?

TOK IS EZI

ENCULEZ VOUS




-------------------

JABATAN SKODENG

Posted: 28 Dec 2016 05:42 PM PST



JABATAN SKODENG
SKODENG tuh syok Bukan aper.... SKODENG tuh macam REMPIT lah Dapat kejar kejar DUIT KLAIM kan Biasa lah Bebudak tuh SKODENG ingat free buta ka 

Ada GEPAU lagi lah dia orang suka Apa apa pun boleh cerita kan 1 tuk kau , 2 tuk kita Formula standard kan Biasa lah on SEKODENG SUKA KEMUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/29/16






----------------

KES BUNUH ALTANTUYA

Posted: 28 Dec 2016 09:15 AM PST





KAMI SEMUA

NAK BANTU 

POLIS

TAPI JANGAN

BERI GAMBAR

KABUR MABUR

INI ORANG 

AMAT JAHAT

LAGI LUCAH

TAK PERLU

SURUK MUKA

TAK PERLU

BUAT TEATER

Polis minta lelaki tunjuk isyarat lucah tampil

"Bagi tujuan melengkapkan siasatan, polis meminta individu berkenaan supaya tampil bertemu dengan Inspektor Mohd Azimi Azman di Balai Polis USJ 8, Subang Jaya.

"Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai individu tersebut juga boleh berhubung dengan balai polis terdekat untuk tindakan selanjutnya," katanya.

PASAL APA

SOROK MUKA

INI ORANG 

AMAT JAHAT

MUNGKIN DIA

DUDUK SEBELAH

RUMAH KITA

MUNGKIN DIA

PEROGOL 

KAKI RASUAH

TOKAN DADAH

TERLIBAT KES

KES 1MDB

KES BUNUH

ALTANTUYA


---------------

GUNA BAHASA ARAB UNTUK TIPU MELAYU

Posted: 28 Dec 2016 05:00 AM PST








MENIPU MELAYU

GUNA BAHASA

ARAB NAK 

TUNJUK ISLAM


'K'jaan akan guna sukuk ambil alih Eagle High'


Putrajaya berkemungkinan akan menjadi penjamin ke atas bon Islam - sukuk yang akan diterbitkan tidak lama lagi bagi membolehkan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) membiayai pengambil-alihan dalam kepentingan PT Eagle tinggi Plantations Tbk (EHP) dari Indonesia.
Menurut StarBiz, kebanyakan dana institusi merupakan pihak yang berkemungkinan untuk melanggan bon dengan mandat untuk membeli bon bertaraf tinggi, seperti produk yang mendapat sokongan kerajaan
SUKUK

IALAH BON

BAHASA ARAB

BON IALAH

AKU JANJI

UNTUK PINJAM

DUIT DG BANK

JUAL BON

ERTINYA 

PINJAM DUIT

DENGAN JANJI

BERI BUNGA

LAGI TINGGI

BUNGA LAGI

CEPAT DAPAT

PINJAM DUIT

SUKUK TAK

SANGKUT PAUT

DENGAN  ISLAM

SYURGA DAN

BIDADARI

JANGAN KENA

TIPU  KERANA

BAHASA ARAB

INI ALONG

UNTUK 

KERAJAAN

PINJAM DUIT
----------------

SEKODENG SUKA KEMUT

Posted: 28 Dec 2016 04:30 AM PST




JABATAN ISLAM SUKA SEKODENG
Aku bukan hape. Cuma haku panassss ngan horang jabatan ugama islam ni biler kawan jiran haku mula bermasalah rumahtangga ngan bini dier, dah tu bini nak cerai je tapi laki berat, masih sayang masih nak elak keruntuhan mesjid, jadi mahkamah syariah bagi tempoh 3 ke 4 bulan gitu bagi dier org cuba settle baek, dengan kaunseling oleh jabatan ugama. 

Pendek cerita, satu kaunseling pun tak penah ader sesi, satu horang jabatan ugama pun takder suara menalipon haper lagi tunjuk kelibat muka hensem dier, dua-dua laki ngan bini (masa tu da duduk rumah lain-lain) dok talipon nombor yang mahkamah bagi tapi tak penah dapat pun cakap ngan hustad yang konon tugas dier bantu selamatkan rumahtangga bermasalah, sampailah tarikh mahkamah semula, lalu putus rumahtangga jatuh talak depan hakim, tanpa dapat peluang kaunseling pun. 

Hagaknyer hustad ngan pegawai jabatan hugama lebih priority ngan skodeng pasangan tunang cuba rasa ngentot seblom kawen daripada usaha selamatkan mesjid laki-bini yang dah sedia on AKIDAH MELAYU TERGUGAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/27/16






-------------------

KAD UNTUK BUAT RASUAH

Posted: 28 Dec 2016 04:00 AM PST








F.B



Mujur sy ada kad ni tuan. Xde la terasa harga minyak mahal hahaha





















------------------------

BERITA TERLAWAH TAHUN 2016

Posted: 28 Dec 2016 03:30 AM PST




BERITA

TERLAWAK

TAHUN 2016


Lebih 20 bakal pengantin 


ditipu tahun ini


Lebih 20 bakal pengantin ditipu tahun ini
KUALA LUMPUR 28 Dis. - Lebih 20 bakal pengantin di Lembah Klang ditipu penyedia makanan atau perancang perkahwinan melibatkan kerugian lebih RM1 juta ketika mereka ingin mengadakan majlis perkahwinan pada tahun ini.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/terkini#sthash.OUBs4roB.dpuf

NAK BUAT

PROGRAM

BERANCUK

PUN KENA 

TIPU

APA PUNYA

BANGANG



-------------------

SILA KLIK IKLAN

Posted: 28 Dec 2016 03:00 AM PST











DERMA DAPUR 

JALANAN



iKLAN
jika anda lihat 
ada iklan
sila klik iklan itu
iklan dalam blog ini
tanpa pembaca klik
ianya menjadi iklan percuma

duit dari iklan 
dihadiahkan kepada
  dapur jalanan


-----------

ISAP ISAP JARI

Posted: 27 Dec 2016 11:30 PM PST



INI
INI DAH BERAT

ISAP ISAP JARI

MANA JAKIM

MANA JAIS

MANA NGO ISLAM

BILA NAK HARAM

YOUTUBE


YOUTUBE

HINA NABI

HINA HADIS

KENAPA PANDAI

SEKODENG 

TANGKAP 

KHALWAT

TAPI  HINA NABI

SEMUA SENYAP

TAK BUAT APA APA


APA TERJADI DALAM LOKAP

Posted: 27 Dec 2016 09:30 PM PST



APA TERJADI DALAM LOKAP

Satu ilmu pengetahuan yang amat penting perlu saya surahkan dalam tulisan ini. Ilmu ini  adalah hasil dari pengalaman terkumpul. Satelah berkali-kali masuk penjara dan lokap maka saya mengumpul pengalaman.

Ilmu ini ingin saya turunkan kepada semua anak muda pejuang demokrasi. Kepada semua anak muda yang sedang menyusun gerakan untuk menjatuhkan Najib dan Rosmah. Kepada semua anak muda yang mahu mengkuburkan United Malays National Organisation.  Lokap dan penjara sedang menunggu. Tetapi jangan risau.

Ilmu utama apabila  dimasukkan kedalam lokap ialah - jangan memandang  pintu penjara. Jangan pandang pada jeriji besi. Lupakan semua ini.  Terima hakikat bahawa kita telah dikurung. Jangan sekali-kali memerhati mangga dipintu. Walau pun mangga yang mengunci kita  itu kecil tetapi   mangga yang kecil itu  mewakili satu sistem yang zalim.

Dibelakang mangga yang kecil itu  berdiri Najib dan Rosmah. Dua sosok yang sedang membawa malapetaka kepada Malaysia. Dibelakang mangga  itu adalah semua kuasa daulah - polis, mahkamah, hakim, peguam negara dan dan dan.

Hakikatnya - mangga  yang menutup pintu lokap itu adalah wakil sistem ekonomi kapitalis. Yang memenjarakan kita ialah sistem ekonomi yang zalim.

Maka berbanggalah kerana kerana kita telah ditahan oleh satu sistem yang zalim. Apabila kita ditangkap dan dimasukkan  ke dalam lokap bermakna kita dianggap sedang membawa bahaya kepada musuh yang zalim. Kerana kita membawa bahaya maka  musuh menangkap kita. Orang yang tidak ditangkap  adalah mereka yang tidak dianggap akan membawa bahaya kepada sistem yang zalim.

Dengan kebanggan  yang telah menusuk hati sanubari  maka penjara tali gantung tidak akan mengerunkan.

Inilah  yang tersemat dalam fikrah ketika saya dikurung dalam lokap di Moscow. Diluar salju sedang bertaburan gugur. Cuaca diluar  dibawah sifar. Tapi jiwa raga saya masih panas membara. Kebangaan ini jugalah yang berligar dalam kepala saya ketika saya bersandar ditembok Bombay Central Police Station Lockup.

Bayangkan jika saya tidak pernah masuk lokap atau dipenjara hidup saya pasti penuh dengan kebosanan. Hidup  yang saya lalui ini hanya kehidupan yang amat banal. Kehidupan banal tanpa  saya melakukan pekara-pekara yang menarik.

Secara positif saya surahkan - kerana saya telah  masuk dari lokap ke lokap dan dari lokap ke penjara maka saya memiliki surah-surah untuk  tatapan pembaca. Surah surah ini juga akan saya ditinggalakn kepada cucu cicit yang akan menyusul.

Mengenangkan kembali semua babak-babak lokap dan penjara  - menjadikan saya tersenyum puas.  Memang betul - kali pertama saya merasa gerun dan takut apabila dimasukan ke dalam  penjara Air Molek  Johor Bahru pada  bulan puasa September 1974.

Kali pertama - saperti kali pertama kita membuat hubungan seksual dengan  kekasih - kita merasa takut dan gusar.  Ini pengalaman  untuk kali pertama. Apabila telah kita lakukan berulang kali maka kita tidak akan gentar dan takut. Datanglah penjara tali gantung. Perjuangan ini tetap disambung.

Tapi pada  malam 19 November 2016 yang lalu ada pekara baru yang saya alami. Kali ini saya berkongsi lokap dengan Datuk Armand dari Kumpulan Baju Merah. Kumpulan Baju Merah adalah musuh ketat gerakan Bersih.

Kumpulan Baju Merah ini  dari permualan konvoi Bersih pada 1 Oktober 2016 telah menjalankan aktiviti samseng ganas  dalam usaha untuk mengagalkan himpunan Bersih5.  Kumpulan Baju Merah ini adalah tajaan tidak resmi dari parti United Malays National Organisation. Justeru aktviti samseng  kumpulan ini telah mendapat liputan meluas  dari media milik parti Ketuanan Melayu.

Datuk Armand ini adalah pemimpin kanan Kumpulan Baju Merah. Dibeberapa aksi ganas  mau pun  aksi bodoh kumpulan ini kita akan ternampak   muka sosok ini disebelah Jamal Ikan Tongkol ketua samseng Kumpulan Baju Merah yang juga Ketua Bahagian Parti Gerombolan Ketuanan Melayu Bahagian Sungai Besar.

' Kamu ditangkap dimana.'  Saya bertanya untuk memulakan tarbiah politik. Ketika ini berlunjur tersandar didinding.

Armand bersurah yang dia telah ditangkap di tepi padang Merbuk anggaran jam 3 petang. Ini terjadi kerana dia keluar dari kumpulan orang ramai dalam padang. Dia keluar kerana mengiring seorang teman yang kematian ayah. Ditepi padang dia dicekup polis.

Menurut Armand apabila Jamal telah ditangkap lebih awal maka tidak dapat tidak Si Armand  menjadi pemimpim utama untuk Kumpulan Baju Merah.

' Saya dapat SMS dari Jamal.. dia entah lari ke mana..kamu lead esok. Masa itu saya  ada program di Johor. Polis dah tunggu. Saya dapat mengelak dari ditangkap. Jam 3 pagi baru sampai ke KL. Kemudan masuk ke Bangunan PWTC. Pagi ini kami berarak  dari PWTC ke Padang Merbuk.'

Saya tidak bertanya berapa ramai kumpulan dia. Saya tidak ingin memulakan perbalahan kerana saya amat yakin tidak ramai penyokong Baju Merah yang datang berdemo.

'Biasalaa bang… kita mesti ada bujet… busuk-busuk duit minyak…' Apabila Si Armand berkesah tentang bujet maka saya sedar bahawa  Kumpulan Baju Merah ini bukan gerakan massa saperti Bersih yang 100% mendapat dana dari orang ramai. Penyokong Bersih turun berdemo dengan dana sendiri. Turun ke jalan raya kerana kesedaran politik  bukan kerana ditaja. Justeru Bersih perlu difitnah menerima dana dari George Soros untuk membawa 500,000 anak semua bangsa ke jalan raya untuk Besih4.

' Kalau malam ini Jamal bersama kita dalam lokap ini apa akan terjadi?' Saya mengeluarkan satu pertanyaan yang sensitif.

' Kita akan bergaduh bang.. Si Jamal  ni bodoh sikit.. tak ada diplomasi. Banyak kali saya terpaksa coverline untuk dia. Ingat tak masa depan pejabat MalaysiaKini… tetiba muncul geng silat. Ini tak ada dalam rancangan… tak ada bincang dalam meeting..tak tahu dari mana geng silat muncul…lepas itu kita kena tibai.. kena ketawa… aku juga kena cover…?'

Datuk Armand ini bukan  sosok yang bodoh. Pada hemat saya  dia boleh berfikir jika dibandingkan  dengan Mat Mat Bangang  ahli United Malaya National Organistaion lain yang pernah saya temui. Walau pun mengikut surah darinya - Tok Guru Si Armand ini ialah kawan satu sel saya - Lokman Adam yang kini bertugas sebagai Pemikir.

Saya berkata bahawa si Armand ini berfikir kerana bukan semua ahli gerombolan tahu ucapan ' I have a Dream' oleh Martin Luther King. Tidak ramai ahli parti Ketuanan Melayu ini tahu ucapan Hitler  dan tahu siapa itu  Mussolini. Menurut Armand sosok-sosok ini adalah pemidato yang ulung.

' Saya dilatih oleh parti Komunis China. Mereka tayangkan klip  Martin Luther untuk kami lihat…'
Mata saya terbuka apabila Armand menerangkan bagaimana Pemuda Gerombolan  telah dilatih oleh Parti Komunsi Chin dalam hal berpidato.

' Bang… saya bukan dilantik dalam Pemuda… saya diundi untuk dipilih..' Dengan bangga Si Armand menerangkan  bahawa dia bukan calang-calang orang. Dia  berjaya memenangi  kerusi Exco Pemuda United Malays National Organisation dengan pertandingan.

'  Saya dibuang dari Perkasa… Tun panggil saya dan minta saya letak jawatan…banyak kenyataan saya terlalu extreme… tapi bila saya meninggalkan Perkasa … amat susah Tok Heng nak cari ganti Wira Perkasa baru. Hampir satu tahun saya senyap kemudian baru KJ panggil saya.'
'Khairy ni… boss saya … dia lantik saya untuk memimpian Pasukan Gerak Gempur. Pasukan ini  pernah  dikepali oleh Lokman Adam..'

Dengan bodoh saya cuba mengcungkil siapa  dan dimana duduknya  Khairy dalam gerakan  gerombolan ini.

'  KJ  ada syle dia Bang… kita wajib ada style kita sendiri. Tengok Khairul Azwan… dia nak ikut style KJ. Saya cakap jangan. Ambil gambar tersengeh. Saya katakan ini bodoh. Dia masih berdegil. It dia punya pasal.'

Malam berlarutan. Lokap semakin sunyi. Yang kedengaran bising hanya putar kipas Made in China. Mungkin ramai OKT telah tidur. Si Armand terus  ligat berkesah tentang parti. Tentang  teknik mengumpul dana. Tentang buat kerja sosial. Armand sebagai pemimpin pemuda  selalu ke hulu ke hilir - dalam dan luar negara.

' Bulan depan saya ke Amerika. Saya telah pernah ke Detroit.  Saya dah pergi ke UK dan Australia. Jumpa pelajar kita disana…'

Gebang si Armand ini terus rancak. YB Howard sesekali mencelah. Fahmi  terbaring mungkin sudah lelap.  Untuk Fahmi mungkin gebang Si  Armand ini membosankan.  Untuk saya inilah peluang mengcungkil maklumat dan memahami bagaimana musuh begerak. Saya ingin tahu  tentang  kekuatan KJ dalam parti. Saya nak tahu apakah KJ akan bertanding jawatan Naib Presiden.

Armand secara jujur bercerita ketika dia  menjelajah dia juga membuat survey tidak resmi untuk bossnya. Dia bertanya apakah Khairy Jamaluddin mempunyai sokongan untuk jawatan yang lebih tinggi.
' Susah boooos… banyak bahagian tak sokong.. saya beritahu dengan jujur pada KJ..'

Saya juga bertanya kenapa dia tidak bertanding untuk jadi YB. Armand  menerangkan bahawa dia anak watan Tambun Perak tapi lama aktif di Bahagian PJ Utara. Pernah Najib bertanya apakah dia ada keinginan untuk bertanding.

' Sir.. Datu Seri… I am not looking for post… " Tapi hakiktanya kawasan PJ Utara adalah kubu kuat Pakatan Harapan - wilayah Tony Pua. Mustahil si Armand ini akan mendapat lebih dari 3000 undi jika bertanding di PJ Utara. Kalau dapat 3000 undi ini  pun rasanya  undi haram dari Mat Bangla.

' Saya okay sekarang cari makan dalam GLC … saya Timbalan Pengerusi GiatMara. Awal dulu masa meeting ada  Lembaga Pengarah GiatMara  tak selesa dengan nama Arman Azahar Haji Abu Hanafiah. Mereka ini  Tan Seri dan Datuk. Tetiba saya dapat surat dari PMO… untuk jadi  Datuk Pahang… nasib kan…'

Jam telah lewat. Mata mengantuk. Esok ke mahkamah dan berjumpa peguam. Direman atau terus ditahan. Tapi apa yang akan berlaku jam 3 pagi dalam lokap ini? Tunggu minggu hadapan. END


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanmggan akhbar minngun ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45








---------------

DOA KUAT KEMUT

Posted: 27 Dec 2016 09:00 PM PST






DOA KUAT KEMUT
perjanjian dgn setan??setan saudi ni la yg menjaga mekah dan madinah agar kalian semua dapat beribadah , dpt meyuci dosa2 rasuah, si laki berdoa nak kawin lagi, si bini berdoa agar kuat kemut agar suami tak kawin lagi,

bole entota atas unta, bole ngaji kitab2 hadis dan quran dgn aman damai..perjanjian setan ini la yg menaja tentera2 taghut amerika agar sunni, syiah, wahabi dpt beribadat bersama2..

imam2 wahabi ini la juga yg pak2 haji hajah2 serta para umrah2an dijadikan imam ketika solat 5kali 5 waktu termasuk solat jenazah..kalo kalian boikot haji umrah, maka kerugian syarikat2 islam wal sunnah wal rasuah yg berkiblatkan tabung azeez.. on PERJANJIAN DENGAN SETAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/27/16



------------------

BILA NAK SAMAN SARAWAK REPORT

Posted: 27 Dec 2016 08:30 PM PST





SARAWAK

REPORT

JAWAB

PISS OFF!

APA PARTI

ISLAM INI

NAK BUAT?

DAH LEBIH

DARI 7 HARI



NOTA:
parti islam pas
hantar surat
pre-action protocal
ertinya lepas ini
akan ada action
kerana pas 
meminta sarawak report
dalam masa 7 hari
meminta maaf
sarawak report kata
fuck off

pas hantar surat saman kepada portal fitnah, sarawak report

www.mynation.news/.../pas-hantar-surat-saman-kepada-portal-fitna...

Translate this page
Dec 16, 2016 - Barisan peguam parti PAS di United Kingdom telah menghantar notis tuntutan kepadaSarawak Report yang menuduh pemimpin parti itu ...

Pas hantar surat tuntutan kepada <i>Sarawak Report ... - Utusan Online

www.utusan.com.my/.../pas-hantar-surat-tuntutan-kepada-i-sarawa...

Translate this page
Dec 17, 2016 - Pas hantar surat tuntutan kepada Sarawak Report ... yang lama untuk mengambil tindakan kerana perlu mencari peguam di United Kingdom ...


Tiga tuntutan rasmi PAS kepada Sarawak Report

KUALA LUMPUR – PAS secara rasminya telah menyerahkan surat tuntutan kepada editor Sarawak Report yang bernama Clare Rewcastle Brown yang beralamat di London pada 13 Disember lalu, kata Setiausaha Agung PAS,  Takiyuddin Hassan.
Notis tuntutan "Letter of Claim Pursuant to the Pre-Action Protocol for Defamation" itu berkuatkuasa selama tujuh hari bermula dari tarikh surat pada 13 Disember 2016 telah menyenaraikan tiga perkara tuntutan yang harus diambil tindakan oleh portal berita Sarawak Report terbabit.
Menurut beliau, tiga perkara tersebut adalah meminta Sarawak Report membuang artikel itu daripada laman web Sarawak Report, mahu Sarawak Report siarkan satu permohonan maaf (apology) atau penarikan segala tuduhan mengikut terma yang akan dipersetujui oleh PAS dan menuntut Sarawak Report memberi akujanji (undertaking) tidak akan menyiarkan dakwaan palsu pada masa akan datang.
Beliau yang ditemui Harakah di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut Kuala Lumpur pada Jumaat turut menamakan dua pihak yang akan menyaman portal tersebut iaitu parti PAS dan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.



----------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT