Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


HARI HARI AKHIR SAEKOR GEROMBOOLAN

Posted: 17 Oct 2016 07:16 PM PDT





KAH


UMNO Johor sangkal spekulasi Adun akan keluar parti

18 Oktober 2016
Umno Johor meminta rakyat agar tidak mempercayai khabar angin atau spekulasi, kononnya beberapa orang lagi Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) daripada parti itu, akan menyertai pembangkang.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH




---------------

GST AKAN DINAIKKAN?

Posted: 17 Oct 2016 06:30 PM PDT







f.b

Tiada sumber lain ataupun hutang 1MDB terlalu banyak sehingga tidak mampu nak tanggung lagi? Jangan bagi cadangan yang bodoh kalau ianya sekadar untuk menyedapkan hati perdana menteri tanpa memikirkan kesan terhadap rakyat!! Sampai bila nak tipu rakyat! dan jangan ingat rakyat Malaysia ni semuanya tak cerdik macam kabinet umno & laci2nya?!

















----------

ANAK MUDA SELURUH DUNIA - BERSATULAH

Posted: 17 Oct 2016 06:00 PM PDT






KONSPIRASI YAHUDI
Ini konspirasi yahudi la, dia buat anygerah, dia pilih pemenang, maka pemenang mesti kalangan dia supaya duit berjuta hadiah tu yang mewakili dana berlebihan t@k tau nak buat apa deng@n duit tu dan tak mau pula duit tu didobi cara haram bukak rumah pelacuran atau lain, maka wang ini masih berlegar kalangan mereka sesama sendiri, 

mengkayakan sesama mereka, jadi duit ini tak boleh mengalir keluar terutama pada melayu sebab mereka takut melayu seperti ziana zain ini akan pegang kuasa membeli yang tinggi dan satu hari nanti menjadi tentera timur yang kuat dan menawan negara yahudi. on BUNYI GITAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/16


TAHNIAH BOB
Kahkahkah...and Bob's your uncle...kahkahkah [Nobel panel gives up knockin' on Dylan's door | Music | The Guardian] is good,have a look at it! 

https://www.theguardian.com/music/2016/oct/17/nobel-prize-bob-dylan-unable-to-reach?CMP=fb_gu Why try to change me now? Kahkahkah... on TAHNIAH - BOB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/18/1

KAPIR HARBI
Bob dylan ni kapir harbi. Suara dia suara kapir harbi. Lirik lagu dia lirik kapir harbi. Dia tak pernah tulis lirik mengagungkan Islam, memuji Allah. Pakaian dia pakaian kapir harbi. Dia tak pakai jubah dan serban. Muka dia, penampilan dia, perwatakan dia, semua kapir harbi. 

Dia tak simpan misai dan janggut, tak berjalan dengan tasbih di tangan, tak menyapa Muslim dengan ucap salam. Air liur dia liur kapir harbi yang diguna untuk mencerna ketulan babi, bukan ketulan kurma madinah atau kismis minda mahupun air terapi 30juzuk. 

Mainan gitar dia permainan kapir harbi. Islam suka pada paluan percussive elements, tak suka pada petikan string instruments. Jadi, saya sebagai juruprihatin pada pemuda pas yang mendokong ciri islamik dan menentang kapir harbi, membantah keras pemberian hadiah nobel antarabangsa pada dylan, dan menggesa panel pemilihan menarik serta merta dan membatalkan pemberian itu, sebaliknya mencontohi negara kita yang amat disegani, walau berbilang kaum serta ugama tetapi on BUNYI GITAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16
---------------

KELAB PALING EKSKLUSIF

Posted: 17 Oct 2016 06:00 AM PDT






Kartunis disekat ke luar negara, dakwa 'arahan polis'


Kartunis kontroversi Zunar disekat daripada meninggalkan negara ini, didakwa susulan "arahan polis".
Katanya, beliau disekat daripada menaiki pesawat ke Singapura pada jam 3 petang ini oleh pegawai imigresen di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang.
Menurut Zunar atau nama sebenarnya Zulkiflee Anwar Ul-Haque lagi, beliau diberitahu terdapat arahan daripada polis.


saya mengucapkan
selamat datang
kepada saudara zunar

selamat masuk ke kelab
paling eksklusif di malaysia
ahli kelab paling rare
bukan kerana hutang
bukan kerana jenayah
bukan kerana bangkrap

saudara tony pua
telah dikeluarkan 
dari kelab ini
kini tinggal hanya 
orang beberapa

selamat datang
berbanggalah 
bila musuh menyerang
itu petanda baik
ertinya 
apa yang kita buat
menyengat bukan sia sia






------------

APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS

Posted: 17 Oct 2016 05:12 AM PDT






APA MAHATHIR

CAKAP PASAL

HISHAMUDDIN 

RAIS 





TANJUNG KELING JADI TANJUNG APA?

Posted: 17 Oct 2016 04:30 AM PDT




KELING MELAYU
Najib sudah setuju sama saya... india bukan keLing MeLayu bukan keLing Cina Singh bukan keLing Word KeLing x boLeh di sandar pada Mana2 kaum.... Word keLing khusus untuk umnQ and BN onLy on APA NAMA TANJUNG ITU?
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
at 6:32 PM



TANJUNG EEE
Saya cadangkan nama tanjung keling diubah kepada tanjung eee. Sekian on APA NAMA TANJUNG ITU?
Anonymous
on 10/17/16

TANJUNG BILION
TANJUNG BILYON !!!!!!!!! Bunyi pun mantap..... Bunyi pun gaya nilai ekonomi tinggi Kalau guna TANJUNG KHOR DHING GHELL susah pulak nak sebut takut takut TER TELAN LIDAH Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha on APA NAMA TANJUNG ITU?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/16

HIPPO
Tanjung Hippo. on APA NAMA TANJUNG ITU?
Anonymous
on 10/17/16



KOLIANG
Chedet seorang mamak .. tak marah pong di panggil koling .. malah di panggil Firaun pong dia buat sadin je. Tulah nampaknye sikit hari lagi bunyi loceng dan gelang kaki akan diharamkan. on APA NAMA TANJUNG ITU?
panglimo potaseh
on 10/17/16

TANJUNG MONGOL
contoh nama baru, termasuk : - Tanjung MONGOL, - Tanjung SCORPENE, - Tanjung ALTANTUYAH, - Tanjung BUGIS, - Tanjung RAZAK, - Tanjung C4, - Tanjung 1MDB, - Tanjung BUGHAH, - Tanjung MAKSIAT, - Tanjung REMPIT, - Tanjung TERLANJNG, - Tanjung BOGEL, - Tanjung BUANG ANAK, - Tanjung LANCAP, - Tanjung KETUM, - Tanjung DEDAK, - Tanjung TEMBAK, atau........... Tanjung RAMBUTAN2? Silap-silap Tanjung NAMA BARU!!!!! on APA NAMA TANJUNG ITU?
Anonymous
on 10/17/16




----------------

SILA KLIK IKLAN

Posted: 17 Oct 2016 04:00 AM PDT











DERMA DAPUR 

JALANAN



iKLAN
jika anda lihat 
ada iklan
sila klik iklan itu
iklan dalam blog ini
tanpa pembaca klik
ianya menjadi iklan percuma

duit dari iklan 
dihadiahkan kepada
  dapur jalanan


-----------

ULAMAK TAWADUK

Posted: 17 Oct 2016 01:00 AM PDT







ULAMA TAWADUK
Bertaubatlah kamu wahai manusia. Sesunggohnya...Khencing Hadi Awang khencing ulama tawaduk. Khencing yang akan mengalir terus ke dalam syurga. Khencing Jibby khencing pemimpin Bugis berdaulat. Khencing yang akan mengalir memenuhi sungai-sungai dunia. Sieg Hail Khencing.. on SIAPA KENA KENCING
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/16



-----------

SUNDAH MENTAL

Posted: 17 Oct 2016 12:00 AM PDT





f.b



Ada sesi perbicaraan di mahkamah, lawyer Radzlan Jalal tanya seorang saksi, "sejak bila kamu membuka FB?".
Dengan penuh keyakinan saksi itu menjawab, "sejak 1970"
Agak2 korang, apa berlaku pada wajah Hakim itu?








-----------------

PERANG DUNIA KE3 SEDANG DIRANCANG

Posted: 16 Oct 2016 11:00 PM PDT






WARGA DUNIA

WAJIB SEDIA

PERANG SEDANG

DIRANCANG

MEDIA GAGAL

LAPOR 


The Warnings of a 

New World War


The U.S.-Russia confrontation over Ukraine and now Syria is far more dangerous than is understood by mainstream U.S. analysts as Russia lays down clear warnings that are mostly being ignored.


Putin dismisses US threat of retaliation over alleged hacking

Russian president says US warnings show Washington is using cyber-attacks as a political tool after Joe Biden says 'we are sending a message' to Putin


Vladimir Putin on Sunday shrugged off new US threats to retaliate against alleged Russian hackers, saying such statements only confirmed that Washington used cyber-attacks for political ends.
Speaking after a summit of developing economies in India, the Russian president also said he believed that the hacking allegations were mainly election campaign rhetoric by the White House, and that he hoped bilateral ties could improve after the US elections.

World War 3? Barack Obama Could Take A Major Step Toward War With Russia On Friday

Because the mainstream media is devoting almost all of their time and energy to covering the Trump and Clinton campaigns, most Americans don't realize that the Obama administration is bringing us perilously close to war with Russia.  On Friday, Barack Obama is going to sit down with his foreign policy team and discuss "military options" in Syria.  As you will see below, the options under consideration include direct strikes "on Syrian military bases".  Russia has already pledged to respond militarily to any direct strikes on Syrian forces, and so the decisions that Barack Obama makes regarding Syria on Friday could literally be the spark that sets off World War 3

----------------

ORANG ASAL BANGUN MELAWAN

Posted: 16 Oct 2016 10:16 PM PDT






GAMBAR 

PERJUANGAN

WARGA 

ASAL

Masyarakat Orang Asli membuat formasi "Help Us"(Bantu Kami) dalam menarik sokongan awam tentang ancaman pembalakan melampau yang seolah-olah tidak dipeduli kerajaan negeri.




----------------

ESOK MAT SABU DITANYA SOAL

Posted: 16 Oct 2016 09:48 PM PDT






ESOK MALAM

JEMPUT 

KE UNIVERSITI

BANGAR UTAMA

MENDENGAR 

MAT SABU

DITANYA SOAL

OLEH 

RADIO BANGSAR

NOTA
datang ke studio
untuk mendengar secara live
dan boleh bertanya
dalam studio
atau 
bertanya 
melalui twitter
radio bangsar
@R Bangsar Utama


-----------

NASIONALISMA SARAWAK MAKIN MEREBAK

Posted: 16 Oct 2016 09:18 PM PDT






TUNTUTAN 

BERSIH

MEMPERKASA

SABAH DAN

SARAWAK
NASIONALISMA

SARAWAK 

MAKIN

MEMBAKAR



Adenan: Restore Sarawak as a founding state of Malaysia

 | October 16, 2016
Chief Minister suggests amending Article 1 of the Constitution so that Sarawak regains equal status to Malaya as a founding partner in Malaysia





PETALING JAYA: Sarawak chief minister Adenan Satem has spoken of the state's determination to regain its status as an equal partner of Malaya in founding Malaysia in 1963.
He said an amendment to the Constitution in 1976 had turned Sarawak and Sabah into merely one of 14 states in the federation.
In a speech in Kuching, Adenan said his government intended to reverse the change, even if it meant an amendment to the Federal Constitution to restore Article 1 to its original form, according to Malay Mail Online.
He contended that the 1976 amendment was null and void because it breached the Malaysia Agreement, the Inter-Governmental Committee Report, the Cobbold Commission Report, and other related recommendations.
Article 1 of the constitution originally stated that the states of Malaysia comprised: all the states of the Federation of Malaya; the state of Sarawak; the state of Sabah; and the state of Singapore.
The 1976 amendment resulted in Sarawak and Sabah (Singapore left Malaysia in 1966) being named together with the 11 Malayan states, instead of being named separately.
He pointed out that Sarawak was a founding state of the Malaysian federation. "We are a party to the Malaysia Agreement signed in 1963. When you are party to the agreement, you are equal in status," he was quoted as saying.


SOKONG

KESEDARAN

YANG MEREBAK



--------------

TUNGKU FRAUD BERFRAUD LAGI

Posted: 16 Oct 2016 08:50 PM PDT







TUNGKU FRAUD

BERFRAUD LAGI






PETALING JAYA: Umno dan Barisan Nasional (BN) menolak tindakan sekumpulan penunjuk perasaan anti-Bersih yang mengasari wartawan ketika membuat liputan konvoi Bersih pada Sabtu.
"Kami tidak terlibat dengan mereka," Setiausaha Agung Umno Tungku Adnan Tungku Mansor yang dipetik sebagai berkata dalam satu mesej kepada The Star Online.

Presiden MCA Liow Tiong Lai mengutuk tindakan kumpulan itu..


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

TUNGKU DAPOR





-------------

APA KHABAR BINGGO

Posted: 16 Oct 2016 08:16 PM PDT








f.b


It's pouring with rain heavenly and everybody is getting excited about that. Binggo is trying to get himself warmed but I could see something is disconcerting him, maybe this little tiny eye. 

The name taken from a song titled Pak Atan sung by almost every pupil in this school. Binggo is old enough for a cat to be living yet he never gives up and lives the life ecstatically.





















------------

LAGI KES TIPU PHD

Posted: 16 Oct 2016 07:53 PM PDT




BISNES PISANG SALAI
Aku tiba tiba teramat setuju dengan anon terbawah pasal jual insurans. Betul jugak tu aku pun tak pulak terpikir sebelum ni. Kalau title dokter dia untuk perubatan, gunalah title tu dalam hal perubatan je. Kalau dokter dia untuk pengetahuan hal beruk siamang dan orang utan, guna title tu semata mata dalam hal monyet je. 

Jangan la dokter dalam pengetahuan fizik nuklear atau kejuruteraan kapalterbang, pergi guna title tu untuk tarik pelanggan buat pelaburan pasar saham, tak relevant, boleh meletup terbakar atau terbang duit orang. Kalau dapat dokter falsafah dalam ilmu sejarah janganlah guna title tu jaja bisnes pisang salai, pelanggan tak perlu dan tak mau tau bila dan beruk mana mula bawak sejarah benih pisang ke malaysia. 

Maka dengan itu juga, wan azizah dan mahathir tidak boleh menjaja parti politik masing masing atas title dokter, kerana keduanya dokter perubatan walaupun aku tak pasti mahathir tu samada dokter gigi, sebab umor dah 90 tahun pun gigi dia cantik kemas je, ataupun on IJAZAH TIPU - BILA NAK TANGKAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16





------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT