Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


TIDAK TAHU DAN TIDAK TEKNIKAL

Posted: 25 Sep 2016 08:09 PM PDT





LIKE FOLLOW LIKE
Woit... Tukar Tiub, lu munya facebook page kasi bukak itu like and follow like... Worang mau ikut lu munya stori lah, tarak mau add add friend la...manyak susah lah itu add friend. 

Lu suruh itu facebook pakar kasi toling bukak lah ada like n follow...itu macam manyak orang bolih kasi tau lu munya stori lah... on SELAMAT PENGANTIN BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/25/16

JAWAB:
sebenarnya gua sendiri
tak tahu hal ini
kah kah kah
sorrriii



------------

TT JADI BOMOH

Posted: 25 Sep 2016 07:50 PM PDT







F.B


currently watching 'lelaki harapan dunia' dan tiapkali watak pak isham muncul aku pasti ketawa kecil. masih tidak mampu menghadap lakonan dan realiti watak Tukar Tiub sebagai bomoh hahaha


















NOTA:
ini bomoh orang asli
suku biduanda

-------------

BELUM DAPAT PENCERAHAN

Posted: 25 Sep 2016 07:18 PM PDT







BELUM DAPAT

PENCERAHAN

TAPI KITA

UCAPKAN

TERIMA KASEH

KERANA BERI

SATU IKLAN

UNTUK BERSIH5

ILMU POLITIK
bila musuh menyerang
bukan satu yang tak baik
ini amat baik kerana
ini MEMBERI maknanya 
apa yang kita lakukan 
adalah betul dan tepat
kalau musuh tak menyerang
maknanya apa yang kita
lakukan ialah kerja boldoh

NGO bantah perhimpunan Bersih 5 kacau ketenteraman awal
 | September 25, 2016
Wakil PKWEVP Izham Ishak berkata kumpulan Baju Merah juga akan cuba untuk menimbulkan provokasi bagi mengadakan perhimpunan, jika perhimpunan Bersih 5 diadakan

SUBANG JAYA: Dua badan bukan kerajaan (NGO) hari ini membuat laporan polis bagi membantah perhimpunan Bersih 5 yang akan diadakan pada 19 Nov depan.
Dua NGO berkenaan adalah Persatuan Sahabat Peniaga-Peniaga Subang Jaya (PSPPSJ) dan Persatuan Kebajikan Warga Emas dan Veteran Puchong (PKWEVP).
Pengerusi PSPPSJ C. Mariappan berkata sekiranya perhimpunan itu diadakan, ia secara tidak langsung akan menjejaskan pendapatan peniaga kecil mahupun restoran di sekitar ibu kota.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas membuat 2 laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Subang Jaya, di sini.
DALAM PERANG
APA BENTUK  
BERITA ADALAH 
AMAT BAIK
YANG TAK BAIK
BILA TAK ADA
BERITA LANGSUNG
------------

FORUM KELMARIN DI PJ

Posted: 25 Sep 2016 06:30 PM PDT





PROJEK DIALOK



. "I am a propagandist, I use humour to propagate overthrowing the government."



. "I want to overthrow the government, there is no joke or comedy about it."



----------

BUNGKUS DENGAN UTUSAN

Posted: 25 Sep 2016 06:00 PM PDT





SUMBAT PERUT KAPAL
Kahkah memang diaorang teramat suka tangkap apa apa berkaitan lu bro, takdak reason nak tangkao lu, tangkap buah lu pun jadik kahkah! 

Tapi serious tt lu patut bungkus elok guna utusan meloya 3-4 naskah (banyak orang buang ok je nak cari kahkah) dan masuk dalam kotak, selotep, timbang, scan, dan sumbat masuk perut kapalterbang, jangan bawak hand carry, baru tak kena tangkap buah lu kahkah on KENA TANGKAP LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 9:41 PM




---------------

SELAMAT PENGANTIN BARU

Posted: 25 Sep 2016 05:00 AM PDT





SIAPA FRUS

MEMONGGENG?




 | September 25, 2016
Wanita berusia 27 tahun, yang baru-baru ini dinamakan sebagai salah seorang ahli politik paling hangat di Malaysia oleh FMT,... More ››


















cerita panjang

nanti gua

stori

kah kah kah


-------------------

SILA KLIK IKLAN

Posted: 25 Sep 2016 04:00 AM PDT











DERMA DAPUR 

JALANAN



iKLAN
jika anda lihat 
ada iklan
sila klik iklan itu
iklan dalam blog ini
tanpa pembaca klik
ianya menjadi iklan percuma

duit dari iklan 
dihadiahkan kepada
  dapur jalanan


-----------

DARI SINGA PURA PURA SINGA

Posted: 25 Sep 2016 02:00 AM PDT






F.BOOK



They called me a rioter, a dropout, a Marxist mastermind, and the late Rajaratnam as Goreign Minister even called me an agent of MCP, MI6, KGB, CIA, and a host of terrorist organisations. And when none of these sticks, the regime's last line of defence is that I absconded.
This is said by all recent Singapore High Commissioners to queries as to why Tan Wah Piow could not return.
Once again they wasted good taxpayers money to spread the same nonsense, keeping an eye on my writings.
The same attacks appear two days ago in The Independent SG and Malaysiakini following my article on Mahathir.
The truth is that the Lee Kuan Yew abused the National Service conscription, using it as an instrument of persecution against me. I was not stupid to step into his trap when he ordered the military to conscript me on the hour of my release from prison following the notorious frame-up charge manufactured by his then trade union crony Phey Yew Kok.
Who was breaking the law? Not me.

INGAT NAMA 


INI NANTI


GUA STORI 


My article on Mahathir's Talk in London, now published in Malay by Malaysia Kini.
---------
ULASAN "Apa yang kita perlu buat?" soal seorang pelajar prihatin dalam pertemuan di London pada Rabu malam.
"Apa yang kita perlu buat ialah pastikan pembangkang kuat – kita cuba rekrut anggota baru – kita sasar sejuta anggota.
"Jika orang ramai mahu bantu kita tumbangkan kerajaan, tolong bersama kita."

Wow, ini panas!

Kenyataan ini bukan dibuat oleh ahli politik biasa di Malaysia.
Ia sebaliknya dilontarkan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad, perdana menteri keempat dan paling lama berkhidmat dalam sejarah Malaysia. Beliau bercakap pada 21 September lalu di Dewan Senat, Universiti London.

Acara itu diunjurkan oleh Institut Hal Ehwal Demokrasi dan Ekonomi (Ideas).

Sepanjang ucapan, Mahathir menggunakan istilah "kita" apabila merujuk kepada pembangkang.

Ditanya tentang pemimpin pembangkang yang sedang dipenjarakan, Datuk Seri Anwar Ibrahim, bekas timbalannya yang bertukar musuh, Mahathir berkata kita terdapat "persamaan antara beliau dan saya".

Persamaan itu dilihat dalam usaha menjatuhkan perdana menteri sekarang.

Beliau memberitahu hadirin:

"Ramai orang hidup dalam ketakutan. Kamu boleh ditangkap di mana-mana tanpa waran. Kalau lapor polis, peguam kamu pula nanti kena tangkap.

"Saya sudah disoal siasat empat kali. Kalau kamu nak soal saya, dakwalah saya (di mahkamah)."

Bagi sesetengah pihak, kenyataan Mahathir yang senada dengan bekas musuh politiknya itu sungguh ironi.

Tetapi politik adalah politik, musuh semalam boleh jadi sekutu hari ini.

Walaupun Mahathir kini bercakap soal keperluan reformasi di tengah-tegah masalah negara, beliau tidak menyimpulkan kesilapannya di masa lalu.

Ditanya sama ada beliau menjadi punca terhadap isu-isu negara pada hari ini, Mahathir pantas menjawab, dalam senyuman.

"Orang selalu tuduh saya buat salah tetapi tiada bukti."

Ditanya sama ada beliau berhenti menjadi perdana menteri terlalu awal, katanya beliau telah memilih dua perdana menteri, tetapi ia mengecewakan.

"Seorang Mr Clean sebelum dia jadi PM," katanya merujuk kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi.

"Dan kedua anak seorang perdana menteri yang rajin.

"(Tetapi) macam mana saya nak tahu PM itu akan mencuri?" soalnya.

[Baca ulasan penuh]
TAN WAH PIOW ialah peguam dari Singapura yang hidup dalam buangan di London selama 39 tahun.

------------

LAGI KENA TANGKAP

Posted: 25 Sep 2016 01:30 AM PDT




KENA TANGKAP
Kau ini memang suka kena tangkap ya tt? Atau polis itu yang suka tangkap sama kau? Tahun 70 mereka itu tangkap engkau sudah. Tahun 90 mereka tangkap sama engkau lagi. Tahun 2000 pun mereka tangkap sama engkau. 

Aku pikir nanti tahun 3000 pun mereka ndak ada tahan sudah, mereka kasi tangkap sama engkau lagi tt! Jadi aku ada pikir bah, aku mau cipta satu air baru dan aku mau kasi nama itu air: air tangkap engkau, atau kasi pendek sama itu nama: air tangkau. Bagus bah tt? on HARI INI DALAM SEJARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/25/16


-------------

KENA TANGKAP LAGI

Posted: 25 Sep 2016 12:38 AM PDT





BERITA BURUK

DARI API API


KAH KAH KAH

BUAH TERAP

GUA KENA

TANGKAP

DAH MASUK 

DALAM KAPAL

TAPI

SEBELUM KAPAL

NAIK TETIBA...

KAH KAH KAH

GAGALIS




----------------

DARI KOTA BARU

Posted: 24 Sep 2016 09:00 PM PDT





Objektif ialah mengapungkan bahaya sistem pilihanraya negara kita sendiri. Methodnya pelbagai dan yang termampu. Antaranya ialah pelepasan konvoi membawa obor BERSIH serentak seluruh negara. Obor pejuangan ini akan diserahkan dari mukim ke mukim, daerah ke daerah, negeri ke negeri, hinggalah di Kuala Lumpur pada 19 Nov nanti.

Untuk di Kota Bharu, inilah upacara perasmian dan pelepasan yang termampu. Untuk itu, kami mengalu2kan adik2 berbasikal, pakcik2 berbeca, brother2 berkuda dan orang ramai menyertai kami. Berarak sepanjang 4 km untuk perasmian. Insyaalllah.

1 Oktober 2016. 9 pagi. Padang Bank (depan Masjid Muhammadi)













----------------

BARU SEDAR

Posted: 24 Sep 2016 08:00 PM PDT

 





BARU SEDAR

BARU TAHU

BARU MAHU

| September 24, 2016
Gerakan akan menyerahkan bantahan kepada jawatankuasa yang baru ditubuhkan untuk menyelaraskan cadangan BNkepada SPR berkaitan usul persempadanan

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH





---------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT