Nuffnang

Pengikut

Kerabu Bersuara ®

sumber :-

Kerabu Bersuara ®


Sarawak Report menfitnah PAS

Posted: 07 Aug 2016 11:41 PM PDTSarawak Report menfitnah PAS

Nampaknya agenda untuk terus-menerus mengaitkan PAS dengan Umno terus berlaku.

Hari ini, Sarawak Report berbohong kononnya pimpinan tertinggi PAS menerima RM9o juta daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Tidak pasti apa matlamat fitnah laporan Sarawak Report ini selain hendak menggaitkan PAS dengan Umno.

Apapun, PAS akan mengambil tindakan undang-undang ke atas laporan tersebut yang mempunyai niat jahat dan mencemar nama baik parti dan dasar Islam yang menjadi teras kepada perjuangan PAS.

PAS ingin menegaskan bahawa berita tersebut adalah palsu dan berniat jahat.

Tindakan menfitnah PAS ini menjejaskan dengan teruk kepercayaan orang ramai kepada semua laporan mereka selama ini.

Selaras dengan sabda Rasulullah SAW bermaksud, "Sesungguhnya fitnah itu sedang tidur, Allah melaknat sesiapa yang mengejutkannya" - saya menggesa agar orang ramai agar menjauhi fitnah dan elak menyebarkan sebarang berita yang berbentuk fitnah, terutamanya laporan Sarawak Report terbaru ini.

Tuan Ibrahim bin Tuan Man
Timbalan Presiden PAS
8 Ogos 2016

Selepas Isu Joget Jahiliyyah, Puteri Umno Alih Isu Dengan Video Lucah Pula

Posted: 07 Aug 2016 06:14 PM PDT


KAMI KONGSIKAN JAWAPAN BALAS DARIPADA KETUA PENERANGAN UMNO KELANTAN. ISU JOGET NI MEREKA KATA ISU TERPENCIL PULAK TU. 


PUTERI UMNO........

Assalamualaikum
Alhamdulillah terima kasih kepada ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Kota Bharu diatas kenyataan maaf beliau mengenai isu tarian dimajlis mesyuarat Perwakilan Puteri Kota Bharu yg banyak diviralkan dilaman sosial hari ini... kenyataan maaf ini mengambarkan sikap keterbukaan Puteri UMNO Kota Bharu mengakui kesilapan yg telah dilakukan .... Tahniah kerana memilih untuk berjiwa besar apabila masalah sebegini timbul tidak seperti pemimpin pembangkan yg mana secara jelas dan terang bersalah dan dijatuhi hukuman pun masih tidak mahu meminta maaf... bukan Juga jika dibandingkan dgn bekas Setiausaha Agong Parti yg Mengakui Islam setelah Video Lucah membabitkan beliau diviralkan malah masih berdolak dalih untuk ucapan Maaf .... bagi saya kes Puteri Kota Bharu ini dianggap sebagai kes yg terpencil sahaja jika nak dibandingkan dengan pemimpin pembangkan yg terus terusan tidak mengakui kesilapannya ...kemudian ramai pula mahu menjadikan pesalah ini sebagai pemimpin no 1 negara ...saya percaya setiap manusia tidak terlepas dari melakukan kesalahan tetapi menasihati adalah perkara yang seharusnya di tuntut bukan makin menghemtam sesama Islam....apabila ramai yang bercerita mengenai kita bermakna kita Sebenarnye menjadi Ancaman untuk mereka...
Ayuh Puteri UMNO bangkit perjuangan kita belum selesai..

Pn.Marshela Binti Haji Ali
Ketua Penerangan Puteri UMNO Negeri Kelantan
Ketua puteri UMNO Bahagian Pasir Puteh

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1228007240565540&id=100000688283422

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT