Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


BUTA BAIK SESAMA MANUSIA

Posted: 27 Jul 2016 07:56 PM PDT





BUAT BAIK ADA SEBELUM ISLAM
buat baik bukan ajaran islam. berbuat baik bukan membuktikan anda islam. berbuat baik bukan arahan dari islam. sifat berbudi ada dalam diri manusia bukan kerana islam. rakyat pinoy tumbangkan perempuan gila harta, bukan bermakna pinoy islam atau warga sulu.


sebelum islam dtg, sifat tolong menolong atau amar maaruf nahi mungkar sudah wujud.

muhammad yg yatim dibantu oleh pakciknya yg bukan islam.sepupunya ali juga bukan islam..tetapi cucu nabi mati dibunuh islam.fitrah manusia ada sifat tuhan, sifat haiwan tak kira la dia islam ke kafir ke..buat kebaikan dah ada sebelum islam. 

namun islam dipandang sebagai sesuai yg hebat, sesuatu yg terlalu suci. mufti bukan nabi, nabi bukan mufti dan mufti bukan babi dan tak mungkin babi akan mengaku mufti. 

org kafir makan daging haram babi.namun tak bermakna si pemakan babi ini tiada sifat tuhan belas dan ehsan serta berbudi.budi dlm islam adalah melawan kezaliman, namun islam dipandang hanya dari segi hukum hakam.tunduk dan tawaduk hebat mana pun, on ADA SAUDARA BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/27/16




-------------

DAPAT ANUGERAH ENCIK SERI

Posted: 27 Jul 2016 07:11 PM PDT






SOKONG

SETUJU

BILA MINYAK

DAH KERING

ADA EKONOMI

AIR KETUM



Terengganu sokong tanam pokok ketum


KUALA TERENGGANU - Kerajaan Terengganu bersedia dan menyokong mana-mana pihak atau agensi kerajaan yang ingin membantu meningkatkan sektor pertanian di negeri ini, termasuk penanaman pokok ketum sekiranya ia dibenarkan dan memberi manfaat kepada rakyat.

Menteri Besarnya, Encik Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata, sekiranya penanaman pokok ketum itu dibenarkan dan terbukti memberi manfaat untuk bidang perubatan dan farmaseutikal, kerajaan negeri juga bersedia untuk bekerjasama.

Malah katanya, sekiranya Risda yang berhasrat untuk melaksanakan projek itu sebagaimana dilaporkan, kerajaan negeri tiada masalah, namun harus memastikan ia dibolehkan dan dibenarkan di sisi undang-undang.

"Kita sedia maklum daun ketum ini di bawah Akta Racun 1952, jadi kita harus berhati-hati dan melihat kesannya tetapi jika ia dilaksanakan di bawah satu jabatan di bawah kerajaan, saya yakin keutamaannya akan dilihat daripada pelbagai aspek sebelum dilaksanakan.

"Kalau perkara itu tidak memberi satu keuntungan malah keburukan kepada rakyat dan pengguna, kerajaan negeri tidak akan terlibat. Bagaimanapun, saya merasakan perlu ada kajian yang menyeluruh sebelum ia dilaksanakan," katanya.

Semalam, media melaporkan Risda bercadang untuk menanam pokok ketum di seluruh negara bagi memenuhi permintaan pasaran luar negara.

Pengerusi Risda, Zahidi Zainul Abidin berkata, jika diluluskan, Risda bercadang untuk mengusahakan projek perintis di negeri di Utara Semenanjung, sebelum penanamannya secara besar-besaran dilaksanakan di seluruh negara


DIA HANYA

DARAJAT ENCIK

DENGAN INI

RAKYAT BERI

ANUGERAH 

DARJAH

KEBESARAN

YANG MULIA

ENCIK SERI

-------------

SULTAN EDORGAN

Posted: 27 Jul 2016 06:40 PM PDT




SULTAN EDORGAN 
bro tt tak perlu dipertahan. erdogan memang mahu menjadi sultan uthamaniah yg baru. erdogan mahu menghidupkan kembali empayar uthmanih yg jatuh kerana sultan2 banyak makan riba. sila baca hijaz railway, sila baca dgn siapa sultan islam uthmaniah ni berkerjasama, yahudi ka nasrani ka atau dgn british ka. 

baca juga siapa yg lahirkan arab saudi dan di mana ia bermula. juga baca ketika bila yahudi dilarikan dari german ke negara israel zionis.baca erdogan bunuh puak mana?nape kena bunuh?minyak mana yg dicuri dari pembunuhan di syria.

islam sahaja belum tentu tidak membunuh atau merosakkan negara.sehingga kini saudi penjaga mekah dan madinah membunuh warga yemen.sila baca berapa hutang lama kerajaan uthmaniah sebelum antartuk naik. utk warga agama islam, para2 ust2 ustazah2 prof2 mufti2 pasti bangga dgn wujudnya kerajaan baru islam uthmaniah ni. 

namun golong2 ini tidak menhukum hakam pembunuhan2 dan pencurian yg dilakukan oleh kerajaan erdogan ini.apalah nak dibanggakan jadi penasihat on TULISAN TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:58 PM





---------

ZAMAN BERUBAH

Posted: 27 Jul 2016 06:00 PM PDT




FACE BOOK


Aku dulu masa form 1, form 2, form 3 hampir tiap2 minggu kena rotan kat bontot... masa lower six pun kena rotan lagi.. lepas kena rotan sorang2 kena ucap thank you "SIR" dekat guru disiplin.. lepas tu ramai2 pegi toilet check bontot nk tgk bekas kena rotan... lepas tu ketawa ramai2... tp aku n kawan2 aku hari ni ramai yang jadi manusia berguna... Thank you Cikgu Cheah Ling, Cikgu Lim Boon Chai, Cikgu Wong, Cikgu Mat Yatim n lain2.. Zaman dah berubah






















----------

KEJUJURAN DIPERLUKAN

Posted: 27 Jul 2016 06:00 AM PDT





KEJUJURAN

perhatikan dengan hati hati
jangan tipu diri sendiri
gunakan ilmu semiotik
tanya diri sendiri
adakah sosok ini
boleh diyakini?













KERIS SANG SOTONG

Posted: 27 Jul 2016 05:30 AM PDT



SANG SOTONG
sesungguhnya maha benar la kata2 bro tt..united malay national organisation sudah lama retak sebelum merdeka lagi.utk kes najib rosmah ini, ahli2 tertinggi dan maha suci umno sedang menunjukkan keris siapa paling panjang, keris siapa paling banyak luk..sehebat mana keris2 umno ini tiadala dpt menandingi maha hebat keris abdul hadi sang sotong..

keris yahadi milik abd hadi ini ternyata lebih panjang dan berluk2 dari keris kerajaan lama kraton, majapahit serta daerah2 kejawaan di jawa.walaupun tiada la dicipta keris utk memotong kek, namun jgn dinafikan keris hadi yg maha serba hebat ini. keris hadi ini juga gagal disaingi oleh keris2 hulubalang kaum2 aceh diperak atau hulubalang2 dari bukit tinggi pepatih.

umum tahu najib rosmah akan dikorbankan, samada seblm raya haji atau selepas raya haji.maka masing2 sedang berlumbo2 utk jawatan no 1 dan 2, namun apa gunanya jawatan no 1 atau 2 kerana negara sudah tiada wang tiada fulus.gst dan segala kenaikkan akan diteruskan.namun jgn khuatir, dgn on GEROMBOLAN MULA RETAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:55 PM






-------------

PAK PANDIR BUAT LAWAK LAGI

Posted: 27 Jul 2016 05:00 AM PDT





PAK PANDIR

BUAT LAWAK

SEKALI LAGI


 
 Apandir: Saya berpegang kepada falsafah Al-Quran
 | July 27, 2016
Peguam Negara berkata beliau menjalankan tugasnya secara terbuka dan betul, termasuk dalam kes 1MDB.






KUALA LUMPUR: Apandir  Ali berkata beliau berpegang kepada falsafah Al-Quran yang memerintahkan supaya manusia diadili sama rata tanpa memberi pertimbangan pangkat atau hubungan kekeluargaan.
"Falsafah ini sebenarnya bukanlah sesuatu yang asing kepada kita semua kerana 'menegakkan keadilan tanpa rasa takut atau pilih kasih… adalah suatu falsafah yang sungguh sinonim dengan fraterniti perundangan sejak sekian lama," 

BILA PAK

PANDIR

PEGANG PADA

AGAMA ISLAM

MAK ADIH

CERET BERET

VINCENT TAN

JADI IMAM

PARIS HILTON

MASUK ISLAM

BIK MAMA

JADI SLIM


--------------

JANGAN SALAH FAHAM

Posted: 27 Jul 2016 04:30 AM PDT





CHINA SEBENARNYA TANAH HARAM
tolong jgn salah faham, main golf sama tak semestinya kawan baik atau kawan yg setia.obama akan kata benda yg sama. main golf dgn najib tak semestinya obama setuju dgn najib. gambo bersama ada macam2 semiotik. semiotik yg terbaik adalah utk menipu warga kampung agar terus bodoh dan takut terutamanya warga melayu. che det jumpa gw bush. 

maka saham che det naik.walhal si pelobi che det dipenjara atas kesalahan melobi.namun che det dan bush takda apa2 salah pun.tugas utama menteri2 atau menteri besar2 adalah utk menipu dan membodohkan rakyat. mereka tak perlu pandai kerana kelayak tertinggi adalah setia.semua jgn lupa, dunia sudah mengubal undang2 pengubalan wang haram. 

di negara komunis china makan babi, diharamkan segala macam aktiviti wang haram. maknanya negara china adalah tanah haram bagi pemain2 wang haram seumpama haramnya tanah haram , tetapi tanah haram sang penjaga mekah ini berterusan menbunuh warga yemen dan tiadalah fatwa2 suci dan berahi dari sang mufti samada dari mufti on MAKIN BERTAMBAH BODOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:54 PM





------------

MISTERI MAKIN GELAP

Posted: 27 Jul 2016 04:00 AM PDT






MISTERI

SIAPA

M.O.ONE




SIAPA DIA

MALAYSIAN

OFFICIAL 1




-------------

SECAWAN KETUM SEHARI

Posted: 27 Jul 2016 02:00 AM PDT





SOKONG 

SOKONG

SOKONG

DUKONG

nota:
secawan ketum sehari
doktor dan hospital
akan cabut lari



Risda rancang tanam ketum untuk dieksport

Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) akan mendapatkan kebenaran kerajaan bagi menanam pokok ketum untuk tujuan eksport ke luar negara.
Pengerusi RISDA, Zahidi Zainul Abidin, berkata pihaknya mendapat permintaan tinggi untuk mendapatkan bekalan ketum daripada farmasi di Amerika Syarikat (AS) dan Eropah.
"Sehubungan itu, kami akan berbincang dengan kerajaan, Kementerian Kesihatan dan beberapa agensi berkaitan yang membuat kajian di Universiti Sains Malaysia (USM) bagi membenarkan ketum ditanam bagi tujuan eksport.
"Jika diluluskan, kami merancang mengusahakan projek perintis di negeri utara Semenanjung sebelum dilaksanakan secara besar-besaran di seluruh negara.
"Projek ini jika dilaksanakan, dapat meningkatkan pendapatan berganda pekebun kecil yang selama ini hanya bergantung kepada hasil getah," katanya seperti dilapor Berita Harian.

TERBUKTI

BOLEH BUAT

UBAT PUSAT

SEHAT KETAT

SENDAD





----------------

BAYAR TUNAI

Posted: 27 Jul 2016 01:09 AM PDT





BAYAR TUNAI
sesungguhnya mana benar kata2 si pas ni..org angkuh allah bayar tunai..begitu juga org2 yg jual agama, allah bayar tunai juga. kerana jual agama, allah bayar tunai dgn berikan wang tunai melalui projek ayam.ni projek ayam ternak bukan ayam pelacur..bela ayam tak haram..jual agama juga belum ada fatwa haram.

dgn jual agama, allah bagi tunai, contohnya tebang balak, jual balak dan si jual agama dpt tunai..yg dapat punai hanyala dap dan PAN je..jual agama juga allah bagi tunai dgn main golf secara free, disamping allah juga bagi tunai utk org yg melawan org jual agama (bayar lawyer jamil khir)..jual agama jual, allah beri tunai 2.6 bilion ketika dulu, rupa2nya allah bagi 4bilion cash..hebat..maka maha benar la kata2 si pas tadi..

semoga allah punaikan org2 jual agama..tuhan turunkan agama bukan turunkan tunai...apapunya punai akal diorg..kerana allah sayangkan saudi, maka tuhan bayar tunai kpd saudi agar menyembelih rakyat yemen..punai saudi lagi besar dari punai melayu.. on MANGA BANJIR MASIH MENUNGGU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/25/16




----------

SIAPA PENYANGAK INI?

Posted: 26 Jul 2016 11:30 PM PDT







PEMBACA 

siapa tahu

dimana dua ekor

peyangak ini

casey tang

jasmine loo

sila umumkan



Bank Negara cari dua bekas eksekutif kanan 1MDB - Nasional - Sinar ...

www.sinarharian.com.my/.../bank-negara-cari-dua-bek...
Translate this page
Sinar Harian
Dec 1, 2015 - Bank Negara cari dua bekas eksekutif kanan 1MDB ... Orang ramai yang mempunyai maklumat tentang dua individu itu ... COVER HARI INI.

Bank Negara cari dua orang untuk bantu siasatan 1MDB | Media ...

mediapermata.com.bn › ASEAN
Translate this page
Jul 25, 2015 - Laman Utama ASEAN Bank Negara cari dua orang untuk bantu ... dua orang itu disiarkan di laman web dan Facebook Bank Negara hari ini.

Bank Negara Minta Bantuan Orang Ramai Kesan Dua Bekas ...

www.siakapkeli.my › · Safe › · Semasa › · Utama
Translate this page
Jul 24, 2015 - Bank Negara Malaysia kini sedang mencari dua bekas pengarah ... mengenai kedudukan individu ini boleh menghubungi Bank Negara ...

Kes 1MDB: Bank Negara cari dua individu bantu siasatan | Semasa ...

www.bharian.com.my/node/69836
Translate this page
Berita Harian
Jul 24, 2015 - Kes 1MDB: Bank Negara cari dua individu bantu siasatan ... Menerusi laman Facebook hari iniBNM turut memuat naik dua gambar individu ... BNM dalam kenyataan di Facebook itu turut meminta orang ramai yang ...
--------------

MAKIN RETAK MAKIN RETAK

Posted: 26 Jul 2016 11:00 PM PDT





DIPONOGORO
gua rasa tuan ismee ulam raja..bukan najib..gua rasa ini rancangan zahidi hamidi. kenapa rancangan si zahid? ketika us serang najib, zahid berada di luar negara - sri lanka.biasanya, keje2 jahat tak dibuat dgn tangan sendiri tetapi suisnya dari luar. lihat kes bill kayong. yg ditahan adalah pembunuh, executer..tp yg mengarahkan pembunuhan berada di luar negara australia.

ini taktik mahatir semasa memali. mengikut surah2 labon dari juru2 pandang tembus di seberang perak, zahid adalah org yg telah mengONkan suis serangan itu. sebab tu najib rosmah datang menyembah diopen house zahid hamidi. zahid bukan je talam dua muka, malah zahid juga bole bertukar rupa dari melayu ke bangla ke colombo sri lanka ke jawa ke aceh diponogoro..

senyap2 zahid sedang ukur baju baru.sb tu dato jamal beriya2 nak demo lawan bersih..itu tanda setia..setia lebih penting dari pandai..dan zahid hamid bukan pandai pun hanya komidi lucu maharaja lawak..obviously wajib undang zahid ni, mesti naik ranking..sekiranya on SATU PECAPAIAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/25/16


---------------

GEROMBOLAN MULA RETAK

Posted: 26 Jul 2016 10:20 PM PDT








BERITA PALING

MENARIK

APA MAKNA

BERITA INI


KOMENTAR
ini berita amat menarik
laman gerombilan
mengakui bahawa MO1 ialah najib
kenapa ini berlaku?

ini tanda tanda 
telah muncul geng dan tim
dalam pucuk pimpinan gereombolan

gerombolan ketuanan melayu
semakin retak
mula bergaduh sesama sendiri

zahid kata pandang serious 
kenyataan loretta lynch
hisham kata cari yang bersalah
khairy senyap menikus basah
nazri kacau mahathir
shahrizat melembukan diri
dengan kenyataan amerika
campur tangan politik malaysia
ahmad maslan tak kata apa
siti mat azalina senyap

semua mereka tahu
tali gantung makin dekat
semua mereka tahu apa
makna kenyataan DOJ

sedar atau TIDAK
tak ada MB yang sokong najib
sabah senyap
sarawak membisu

NOTA:
mengikut kata
bekas duta amerika ke malaysia
jho low da riza aziz 
akan di dakwa
kad kredit rosmah dibeku
akaun bank beku



Portal pro-Umno: Ya, MO1 itu Najib tapi..

Sebuah portal Umno hari ini mengakui 'Malaysian Official 1' atau MO1 yang dirujuk dalam saman sivil Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat merujuk kepada Najib.
"Jelas MO1 itu merujuk kepada Najib," kata portal MyKMU.net.
Bagaimanapun, portal pro-Umno itu mempersoalkan sama ada semua isu-isu yang dibangkitkan dalam dokumen tersebut adalah benar.
"Persoalannya, adakah semua dalam kertas saman tersebut benar? Ia perlu dibuktikan oleh DOJ di mahkamah.
"Malangnya, kemungkinan besar ia tidak berlaku kerana DOJ tidak menyaman Najib. Oleh kerana mereka tidak menyaman Najib, maka apa sahaja rujukan ke atas MO1 tidak perlu dibuktikan di mahkamah," kata portal tersebut.


--------------

BANGANG ANAK BODOH

Posted: 26 Jul 2016 09:50 PM PDT







BANGANG

ANAK BODOH


LAGI SATU SATU KEBODOHAN UMNO..
Nak lawan yahudi.. TAPI BAWA & TAJA MASUK YAHUDI ‪#‎APCO‬ DALAM NEGARA..!!!.. Ko sendiri buat, PASTU KO CAKAP PEMBANGKANG YANG SALAH..
Sejak kalah dalam pilihanraya, nampak sgt KETOLOLAN juak pemakan dedak UMNgOK..




















-----------

ADA APA PADA LIMA

Posted: 26 Jul 2016 09:08 PM PDT






ADA APA 

PADA LIMA



---------

TIM FBI DATANG SEKALI LAGI

Posted: 26 Jul 2016 08:33 PM PDT





GAMBAR

KLASIK

TIM FBI

DATANG 

LAGI KE?

SAJE TANYA

DULU DAH 

SAMPAI



-------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT