Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


KITA SILA BESAR

Posted: 10 Jul 2016 07:39 PM PDT
SILAP BESAR

BUKAN 2.6B

TAPI SAH

28 BILION

INI BUKAN

FITNAH INI 

LAPORAN AUDIT

KL1M (Kandang Lembu 1 Malaysia)


------------

AYAM SIAM LEBIH MURAH

Posted: 10 Jul 2016 07:00 PM PDTAYAM APA NI?

TAK KIRA

ISLAM KE

AGAMA KE

ASAL UNTUNG

Seekor ayam RM30 di Kota Bharu
 | July 9, 2016
KPDNKK turut terima 16 aduan dari seluruh negara
KOTA Bharu: Segelintir peniaga ayam di Pasar Siti Khadijah di sini mengambil kesempatan sempena sambutan Aidilfitri dengan menjual ayam sehingga RM30 seekor tanpa menggunakan alat penimbang. Perbuatan itu dikesan dalam pemeriksaan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Kelantan di pasar berkenaan hari ini.

KAH KAH KAH

DUA PEHA

AYAM SIAM

DI DANOK

LEBIH MURAH

KAH KAH KAH


-----------

MANUSIA HATI SUCI

Posted: 10 Jul 2016 06:30 PM PDT

NUMBER AKAUN
TT tolong bg nombor akaun Mak Intan kalau saya ada rezeki lebih nak sedekah sikit kpd beliau on HATi SUCI MAK INTAN
Anonymous
on 7/10/16

ANJING SEHAT
bila anjing dah sehat cantek bole jual jangan lopa lepas kesahkan anjing tunaikan lah pulak solat baru cantekkkk jnagan hanya leka duk bela anjing biar walau bela anjing tapi mati atas sejadah lagi indah beritanya on HATi SUCI MAK INTAN
Anonymous
on 7/10/16

MIRIP IBU TERESA
Dari satu sudut sememangnya Puan Halijah Idrus adalah seorang insan atau sosok manusia yang berhati suci kerana terdorong dengan ikhlas untuk menjaga sejumlah 500 anjing dan kucing liar beberapa tahun yang lalu. Penglibatannya merupakan sesuatu yang unik kerana begitu jarang sekali ada manusia apatah lagi yang kurang bermampu mengambil berata dengan nasib haiwan liar itu, malah pengiat hak haiwan malah agamawan pun jauh sekali nak mengambil tanggungjawab itu. 

Andainya Puan Halijah Idrus dapat mengurus membantu anak2 yatim atau sesiapa yang terpinggir daripada kehidupan normal arus perdana dek kerana sistem sosio-ekonomi kapitalis, beliau akan mirip seperti Ibu Teresa. 

Ibu Teresa mengurus golongan manusia yang tersisish dari arus perdana tanpa mengiran kaum, agama dan bangsa. Ibu Teresa dapat pengiktirafan global yang berprestij. Puan Halijah melakukan kerja2 jariah terhadap haiwan dan belum ada satu bentuk institusi atau lembaga bagi mengiktiraf kerjanya namun kerana niatnya suci on HATi SUCI MAK INTAN
UNCLE RAMLI
on 7/10/16


HEMDULILAH
Pheh hebat .. sebulan Mak Intan atak telima libu-libu luwik untuk jaga latusan binatang. Hemdulilah. Yang gwa helan apasat gomen jaga luwek olang miskin tapi luwek hilang tak tau pi mana. Lu tak caya, lu tanye Lajib ato zakat punya mengawai, ato Yapiem punya Latok Tuang Hajee, Annuer Musa pong mu bole tanya.

Tapi baek Mak Intan pong, pada gwa Kak Eeejat latus kali lebih baek. Kak Eeejat kandangkan lembu nya dalam Kondo lima bintang lagi, RM250 juta lagi .. apa raaa ompek-limo ghibu sebulan. on HATi SUCI MAK INTAN
panglimo potaseh
on 7/10/16
INTAN PERMATA
MAK INTAN tak perlu JUTA JUTA tuk berbakti di dunia ini MAK INTAN lebih intan dari permata , wajar di hargai berbanding JUTA JUTA NAJIS aka TAIK HIDUP MERATA RATA LAHAP RASUAH Tak perlu DATO atau DATO SERI atau TUN , Mak Intan sudah ber khidmat jauh lebih ber nilai dari MAT KOPIAH , MAT BOROI , MAT KAMPAU , MAT LAHAP yang ada di mana mana Tahniah MAK INTAN !!!!!!!! on HATi SUCI MAK INTAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/10/16

HANTAR KE MEKAH
Jutawan2 dari semua anak bangsa, semua agama, jutawan2 mahkamah rendah mahkamah tinggi semua ...toLongLah hantar intan ni ke mekah...dia pun nak masyuk syurga on HATi SUCI MAK INTAN
Nazrio Dond DoLLa
on 7/10/16
----------

MASIH TAK SEDAR

Posted: 10 Jul 2016 06:00 PM PDT
PADAN MUKA

DAH BERI TAHU

MASIH TAK

SEDAR SEDAR

PADAN MUKA


Pemberian RM500, hanya janji palsu PRK?


SHAH ALAM - Lajnah Asas Tani dan Alam Sekitar Pas (Latas) mendakwa, selepas hampir sebulan diumumkan pemberian bantuan khas (one off RM500) kepada penoreh dan pekebun kecil getah kerajaan sehingga kini ternyata masih gagal melunaskan janji itu.

Pengerusi Latas Pas, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, oleh itu benarlah jangkaan pihaknya, sebelum ini bahawa pengumuman pemberian bantuan khas itu, hanyalah bersifat rasuah politik menjelang Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Kangsar dan Sungai Besar yang lalu.

"Selain gagal membayar one off RM500 ini,terdapat juga aduan pekebun getah bahawa bantuan tanaman semula getah yang telah diluluskan selepas pemeriksaan juga tidak dibayar oleh Risda. Kerajaan juga masih gagal membayar Insentif Pengeluaran Getah (IPG) melalui LGM selepas 7 bulan tuntutan dibuat oleh penoreh," katanya dalam satu kenyataan medianya hari ini.

MELAYU HIDUP

DENGAN 

HARAPAN


MATI MENUNGGU

JANJI

-------------

MACAM MANA JADI RAHSIA

Posted: 10 Jul 2016 07:03 AM PDT


APA YANG RAHSIA
Macam mana Laporan Audit boleh diklasifikasikan sebagai RAHSIA? Kalau macam tu yakyah la buat audit, membazir bayar gaji staff berjuta setiap bulan sebab tujuan Audit adalah supaya ahli-ahli atau pemilik saham atau dalam konteks ini RAKYAT dapat tahu keadaan sebenar tentang perjalanan pentadbiran negara ini. 

Memang BABI manusia yang mengarahkan supaya laporan AUDIT ini diRAHSIAkan.....hanya PENYAMUN sial yang sanggup membelakangkan kepentingan negara. 

Ini semua adalah untuk melindungi perbuatan penyelewengan dari diketahui rakyat. Tutup aja la Jabatan Audit Negara, SPRM, PAC dll yang sewaktu dengannya. Peliknya ustaz-uztaz PAS dan MUFTI-MUFTI bengot tak nak pula keluar FAKWA pula terhadap perkara sebegini.....Cakap la Perbuatan meRAHSIAkan Laporan Audit adalah HARAM dan mengikut hukum HUDUD hendaklah di potong tangan.... on SIAPA BOCORKAN LAPORAN AUDIT
Publish | Delete | Spam
Aurelia Avalon
on 7/10/16------------

HATi SUCI MAK INTAN

Posted: 09 Jul 2016 11:00 PM PDTHATI SUCI

SEORANG

MANUSIA


Di Aidilfitri, 500 anjing dan kucing menemani Mak Intan

 | July 9, 2016

Mak Intan berkata haiwan peliharaannya bukan 
sekadar teman selepas ketiadaan Pak Mie, tetapi banyak berjasa


Mak-Intan_600
ALOR SETAR: Untuk kali kedua, Halijah Idris atau lebih mesra dipanggil Mak Intan, akan beraya tanpa suami tercinta.
Sebaliknya, Halijah, 68, akan menyambut Aidilfitri bertemankan 500 ekor anjing dan kucing peninggalan arwah suaminya Muhammad Azmi Ismail, atau Pak Mie, yang meninggal dunia Mac tahun lalu.
Mak Intan kini tinggal di Pak Mie Shelter, tempat penjagaan anjing dan kucing.
"Inilah peninggalan yang berharga yang saya akan jaga dan pelihara sampai akhir hayat saya. Bagi saya raya tahun ini tidak ada apa-apa persiapan. Tiada baju raya dan tiada kuih muih yang disediakan.
"Hanya menunggu kepulangan anak-anak balik beraya dan hari raya pertama juga seperti tahun sebelum ini, saya akan duduk di Pak Mie Shelter untuk jaga anjing dan kucing peliharaan peninggalan arwah Pak Mie. Bagi saya haiwan peliharaan saya amat penting kerana sudah anggap seperti anak saya," katanya ketika dihubungi FMT.
Kisah Mak Intan dan Pak Mie dan haiwan peliharaan yang kebanyakannya diselamatkan oleh pasangan ini pernah mengamit perasaan orang ramai ketika mereka tinggal di tanah rizab kerajaan berhampiran Jalan Tanjung Bendahara.
Disebabkan pasangan itu beragama Islam, kisah mereka mengambil anjing terbiar dan merawat serta memelihara tidak terlepas daripada cemuhan.
Namun, "alah bisa, tegal biasa" menjadi pegangan Mak Intan mempertahankan Pak Mie Shelter, demi menunaikan amanat suaminya.
Walaupun sukar, Mak Intan tetap tabah menguruskan operasi rumah perlindungan haiwan itu dibantu anaknya dan sukarelawan.
Mak Intan berkata haiwan peliharaannya bukan sekadar teman selepas ketiadaan Pak Mie, tetapi banyak berjasa kepadanya.
Poppy dan Adik
Antaranya, Mak Intan sempat mengimbau kenangannya diselamatkan dua ekor anjing yang diberi nama Poppy dan Adik.
"Poppy pernah membantu Mak Intan sewaktu nyaris maut dipatuk ular senduk manakala Adik pula menyelamatkan Mak Intan ketika hampir lemas pada 2011," katanya.
Mak Intan bersyukur setelah dua tahun peninggalan arwah Pak Mie, dia masih menerima bantuan daripada orang ramai untuk terus membela anjing dan kucing peliharaannya.
Katanya, walaupun sekadar cukup melengkapi kos penjagaan haiwan peliharaannya itu, dia tetap gembira masih ada orang yang mengambil berat terhadapnya.
"Mak Intan buat masa ini tidak bekerja dan hanya menggunakan duit sumbangan orang ramai di dalam akaun Mak Intan.
"Dalam sebulan, paling banyak adalah dalam RM4,000 dan duit itu Mak Intan guna sepenuhnya untuk memberi makanan dan ubat penjagaan anjing dan kucing Mak Intan. Tidak ada lebih cukup-cukup untuk haiwan peliharaan Mak Intan," katanya.
Dia tidak akan menambah bilangan haiwan berikutan peningkatan kos yang semakin meningkat.
Katanya, faktor usia juga memainkan peranan.
"Buat masa ini sehari sahaja Mak Intan berbelanja RM200 untuk makanan haiwan peliharaan Mak Intan. Sumbangan yang diterima juga cukup-cukup untuk beri makanan. Jadi Mak Intan tidak mahu menambah lagi.
"Namun jika ada haiwan yang betul-betul sakit dan nak nazak, Mak Intan akan ambil dan jaga dia sampai sihat," katanya.


--------------

KITA RAYA

Posted: 09 Jul 2016 10:00 PM PDT
KALAU HUDUD

INI HUKUM

ALLAH 

KENAPA DI KT

LAIN HUKUM

DI KB LAIN JUGA

SAJE TANYA

KAN KITA RAYA

JANGAN MARAH
JANGA

--------

NEGARA SARAWAK

Posted: 09 Jul 2016 09:00 PM PDT


SETUJU

SOKONG

SARAWAK

BUKAN NEGERI

TAPI NEGARASarawak bukan negeri, kata SUPP
 | July 9, 2016
Adenan Satem juga bersetuju, kata Sim Kui Hian
PETALING JAYA: Rakyat Sarawak digesa jangan merendahkan diri dengan menganggap Sarawak salah satu negeri Persekutuan Malaysia.
Presiden SUPP  Sim Kui Hian dipetik laporan berita berkata "Sarawak patut dikenali sebagai Sarawak, bukan salah satu daripada 13 negeri dalam pembentukan Malaysia" jika mereka mahu autonomi pentadbiran yang lebih luas daripada Putrajaya.
Kenyataan itu yang terbaharu dalam pengisytiharaan demi pengisytiharaan oleh ahli politik bahawa Sarawak penandatangan dalam pembentukan Malaysia, setaraf Persekutuan Tanah Melayu, Singapura dan Borneo Utara (Sabah).
KALAU NEGARA

BILA NAK

MERDEKA

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

--------------

MAT NGOK BERSABDA

Posted: 09 Jul 2016 08:00 PM PDT

KETUA

TWITER

BUAT LAWAK

BODOH


KPN: Pastikan ketulenan kandungan Sarawak Report sebelum bertindak

PUTRAJAYA:  Khalid Abu Bakar berkata polis akan menentukan ketulenan pendedahan Sarawak Report yang dikatakan laporan Ketua Audit Negara keatas 1MDB sebelum tindakan diambil.
Ketua Polis Negara berkata ketulenan dokumen Sarawak Report itu akan dibincangkan dengan Peguam Negara  Apandi Ali.
"Jika tulen, kita akan siasatan dibawah Akta Rahsia Rasmi. Semua diminta bertenang," katanya kepada pemberita di rumah terbuka Hari Raya Timbalan Perdana Menteri  Ahmad Zahid Hamidi.
Khalid turut membidas portal itu dan pengarangnya, Clare Rewcastle-Brown, sebagai pemberita yang tidak boleh dipercayai kerana menyiarkan berita-berita yang kemudiannya didapati tidak betul.

KAH KAH KAH

woit mat ngok

kalau  gambar

kulit dah ada

mesti tahu

isi buku

BANGANG


-----------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT