Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


PERKEMBANGAN TERBAIK

Posted: 23 May 2016 07:00 PM PDT






DAH DIJANGKA

SATU LEDAKAN

BARU POLITIK

MALAYSIA



Mahathir akan turun PRK, pastikan BN kalah


"Dia kata apa pun kena kalahkan BN," kata  Khairuddin Abu Hassan.
" Mahathir kata dia nak turun Kuala Kangsar dan Sungai Besar," kata bekas pemimpin akar umbi Umno  Khairuddin Abu Hassan.
Ditanya sama ada beliau akan berkempen untuk Pakatan Harapan, Khairuddin menjawab:
"Nampaknya begitulah kerana Mahathir sangat konsisten. Dia kata apa pun kena kalahkan BN.
KAH KAH KAH

woit

lihat & nanti

kah kah kah

ini hebat

TUN kempen

anti gerombolan

kah kah kah

SUNGAI GODANG

----------

TIGA PENJURU

Posted: 23 May 2016 06:30 PM PDT





TIGA PENJURU

KALAU TIDAK

PAS AKAN

BERI LALAUN

MUDAH PADA 

GEROMBOLAN



Analisis: Amanah jadi penentu siapa menang PRK
DARIPADA blok pembangkang, setakat ini hanya Pas yang berterus terang akan meletak calon di kedua-dua PRK – Sungai Besar dan Kuala Kangsar. Amanah masih berteka-teki. Pakatan Harapan dijangka akan membuat keputusan mengenainya pada mesyuarat Majlis Presiden esok (Isnin).

Dilihat pada ombak yang sedang bergelombang, hampir pasti Amanah yang akan mewakili Pakatan Harapan jika mereka  membuat keputusan untuk menyertai persaingan yang dijangka sekurang-kurangnya tiga penjuru pada kedua-dua pilihan raya itu.


KAH KAH KAH

lu tak caya

lu tak tahu

punah sehat

sedang beri

munah sehat

pada gerombolan

kah kah kah

MAT SOTONG

--------

TANDA TANDA AKHIR ZAMAN

Posted: 23 May 2016 06:00 PM PDT







UJAN DAN BANJIR
menteri ni memang bodo..sepatutnya tuan penasihet yg bagi jawpan kpd semua permasalahan ini.antara jawapan2 yg kluk klak dan bertukar warna oleh hadi tuan prsiden pas ialah:


1. hujan dan banjir ada ujian allah kpd pimpinan ku nan.

2. hujan dan banjir adalah tanda2 kemungkaran allah terhadap Kuala lumpur yg selalu digunakan oleh Bersih untuk mbersihkan pilihanrya.

3. yang banjir adalah kuala lumpur. pantai barat bukannya timur malaysia kerana apa? kerana kuala lumpur pusat maksiat dan tempat2 org2 agama membuang najis dan kencing, manakala wang gaji atau wang ceramah2 yg diperolehi serta dizakati itu hukumnya suci lagi menyucikan..

4.najib rosmah tidak berada dikuala lumpur atau msia maka allah menurunkan balak kpd rakyat malaysia yg benci dan cepat terluka dgn sikap dermawan 2.6bilion najib rosmah.

5. hujan dan banjir dsbkan warkah dari penjara,walaupun ambiga sain DR tp ambiga juga adalah peguam anwar..

6.hujan dan banjir adalah tanda2 agar dbkl mgeluarkan kontrak baru utk kontrektor2 on TANDA AKHIR ZAMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/23/16


--------

WAJIB SOKONG

Posted: 23 May 2016 06:00 AM PDT






BETUL

SOKONG


Tangkap individu gesa baling telur tembelang pada Najib, Rosmah


PETALING JAYA: Polis digesa menyiasat individu bernama Sharizan Ibrahim yang didakwa cuba mengancam keselamatan Najib dan suaminya Rosmah,.
Presiden Gerakan Baju Merah, Mohd Ali Baharom membuat laporan polis susulan kenyataan yang dimuat naik dalam status Facebook individu terbabit yang mengajak semua rakyat Terengganu menyediakan telur untuk dibaling pada muka Najib dan Rosmah.

KAH KAH KAH

woit

persoalan hakiki

adakah telor itu

telur halal?

telah ada logo

halal jakim

apakah ini bukan

ayam berzina

atau ayam melayu

berancok dengan

ayam cina kapir

telor ini haram

kah kah kah

UNDEK WAKREK


---------

PROJEK BODOHKAN MELAYU

Posted: 23 May 2016 05:00 AM PDT



BERAPA BANYAK

CERITA

KARUT MARUT


YANG TELAH 


DIJAJA?


SAJE TANYA


JANGAN MARAH






CARI CARI KIJANGBagus Ustad ini Cari Cari KIJANG bagi masok Calon Sungai BESAR june ini Kijang lagil jujur dari bebudak SERBAN KILO kan...... Kalau tak ada KIJANG , cari lah binatang apa pun asal bukan BEWAK Ingat BEWAK ingat BILYON BILYON Jangan di CAPATI lah on SAJE NAK TANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:53 PM


USTAZ TAK CAKAPustaz ni takkan cakap benda ni:
 1. Mkini menang kes saman fitnah oleh syarikat lombong emas 
2. Raub gold mining: Who owns the company? on SAJE NAK TANYA
Anonymous
at 5:32 PM

ostad ni cerita mcm cerita sang kancil..yg dengar ketawa terbahak2..taktau la ketawakan ostad atau ostad ketawa sb hadirin dah diterbodohkan oleh nya.ni baru sket bro tt. belah utara sana, ada lebih ramai dari ostad2 mcm ni.yg peliknya ramai yg dtg..sekiranya ditanyakan apa bahasa nabi guna, pasti jawapannya tak mustahil nabi bole faham bahasa rusa atau rusa faham bahasa arab sb dia adalah nabi dan nabi diberi keramah oleh allah.

cerita2 islam ni byk sangat cerita magik seakan sama dgn cerita dewa dewi yg penuh mistik dan magik..ku akui, kita wajib percaya dgn gaib sb allah itu gaib, tp pasai apa yg gaib nak dikejarkan sedangkan penipuan barisan national umno terang2 depan mata..pasai apa belajar agama tp takut melawan kezaliman?

ni takut kan allah ke takutkan bini najib ni?namrud zalim dilawan ibrahim yg bukan ada agama, firaun zalim dilawan musa, peguasa kristus zalim dilawan isa,penguasa mekah zalim dilawan muhammad abdullah..sume perlawanan nabi2 yahudi dan islam adalah perlawanan on SAJE NAK TANYA
Anonymous
at 5:30 PM

HADIS PALSUItu lah yang dinamakan hadis penipu, hadis palsu.....nak bagi lenggok cerita lebih melucukan agar orang suka dengar ceramah dan leka. on SAJE NAK TANYA
Anonymous
at 5:07 PM

BODOHKAN MELAYUWah .. bodohkan Melayu memang syok .. lebih lagi sambil bodohkan orang poket masyuuuk. Kijang ada ke kat padang pasir ke. Jgn memain dgn cerita Nabi .. ia boleh bagi impak negatif, jika cerita tu tak betul. 

Uztad ni gwa ingat mesti keturunan Penjual Ubat Kuatkan Kontol era 80an .. masa tu ramai melayu suka beli ubat tu .. hasilnya lihat lah kebanyakan melayu hari ini .. hasil entot guna ubek kuek .. kah kah kah. on SAJE NAK TANYA
panglimo potaseh
at 5:02 PM

BAHASA ARAB
Kijang tu cakap bahasa arablah TT.kenape TT jadi samdol wal poyo.kah...kah..kah..ini bukan kes nabi makan roti jala,yang ustaz umgok tu berlabon macam ketua lanun bugis.kah...kah..kah.. on SAJE NAK TANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:38 PM


BAHASA SWAHILI
kijang cakap bahasa swahili bang TT ooi.. on SAJE NAK TANYA
Anonymous
at 4:22 PM


-----------

SAJE NAK TANYA

Posted: 23 May 2016 01:08 AM PDT








NAK TANYA

bahasa apa nabi gunakan
ketika 
berlabun dengan kijang?
dan
 siapa dengar perbualan ini
adakah kijang cakap arab?

SAJE TANYA

 JANGAN MARAH




SEMUA KARUT

Posted: 22 May 2016 11:59 PM PDT






PAKISTAN

ADA PIA

YANG JUGA

PERANGAI

SAMA MACAM

RAYANI AIR 

Nasib Rayani Air diketahui tidak lama lagi

 | May 23, 2016
Liow berkata, laporan akhir telah diterimanya dan pihaknya akan membuat keputusan muktamad tidak lama lagi.







KUALA LUMPUR: Kementerian Pengangkutan akan membuat keputusan segera sama ada Rayani Air dibenarkan beroperasi atau sebaliknya susulan penggantungan tiga bulan syarikat penerbangan patuh syariah itu.
Dalam satu sidang media hari ini, Menteri Pengangkutan, Liow Tiong Lai berkata, laporan hasil siasatan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) ke atas Rayani Air telah diterimanya.

PIA-probably

it will arrive

kalau tidak

Please Inform

Allah

kah kah kah

Rayani Air

kalau tak sampai

please ring ryan

PI YAI AAA


-----------

KULIAH MALAM RABU

Posted: 22 May 2016 11:00 PM PDT





KULIAH

BANGSAR

RABU INI





Pakatan politik (Political Pacts) merupakan konsep yang lumrah dalam sistem pilihanraya (Electoral Democracy). Ia bertujuan untuk merebut kekuasaan disamping menyatukan semua pihak dalam menghadapi musuh bersama (Common enemy). 

Berbanding konsep Politik/Demokrasi Permuafakatan (Consociational Democracy) seperti yang diamalkan oleh parti komponen Barisan Nasional misalnya, konsep Pakatan Politik agak bersifat sementara dan bersifta semasa, contohnya hanya ketika berhadapan dengan musim pilihan raya.

Sarjana Perbandingan Politik seperti Arend Lijphart menyatakan bahawa perkongsian kuasa dalam konteks negara beraneka budaya dan etnik lebih efektif dalam meredam pertelingkahan dan konflik domestik. Malaysia misalnya, dikategorikan sebagai negara yang agak berjaya dalam melaksanakan konsep perkongsian kuasa, sekaligus mengelakkan konflik berdarah dalam negara. 

Sebagai contoh, di negara seperti Jerman, tidak akan ada satu parti yang berjaya membentuk kerajaan tanpa perlu membentuk pakatan politik dengan parti yang lain. Hasilnya, kita menyaksikan kerjasama politik antara parti konservatif seperti Christian Democratic Union (CDU) dan parti aliran kiri seperti Social Democratic Party (SDP) di peringkat Persekutuan kini. Hasil pakatan politik akan membentuk kerajaan campuran yang terdiri daripada pelbagai ideologi.

Dalam sejarah politik Malaysia, pakatan politik bukanlah suatu yang baharu. Sejarah mencatatkan antara pakatan politik yang awal dalam negara ini dicatatkan pada 1947 melalui pakatan politik antara Pusat Tenaga Rakyat (PUTERA) dan All Malaya Joint Council for Action (AMCJA) yang berhasil menganjurkan aksi hartal seluruh Tanah melayu.

Kemunculan pakatan politik yang berbagai dalam lipatan sejarah demokrasi negara seperti Barisan Sosialis, Angkatan Perpaduan Ummah (APU), Gagasan Rakyat, Barisan Alternatif (BA), Pkatan Rakyat (PR) sehinggalah kepada kemunculan Pakatan Harapan (PH). Dinamika politik yang berbagai membentuk corak perjalanan demokrasi di Malaysia.

Tidak dinafikan, dalam masyarakat yang multi-racial, multi-culture dan multi-religion, multi-ideology seperti Malaysia, pakatan politik diantara parti-parti politik sangatlah diperlukan dalam membentuk kerajaan. Boleh dikatakan, tidak akan ada satu parti (single party) yang akan mampu membentuk kerajaan tanpa memerlukan usaha pakatan politik sesama mereka.

Namun, pergolakan yang tercetus, khususnya dalam kalangan pakatan politik parti pembangkang khususnya, menimbulkan pertanyaan apakah pakatan politik masih mempunyai masa depan di Malaysia? Apakah perlu mungkin kesemua parti dibubarkan dan membentuk satu parti besar dalam mencabar kewenangan Barisan Nasional (BN)? Atau mungkin juga sudah sampai masanya BN membentuk 1 parti sahaja tanpa perlu mempunyai komponen parti yang lain?

Bagi menjawap persoalan sebegini, Kuliah Bangsar Utama (KBU) berbesar hati untuk menjemput Dr. Ong Kian Ming, seorang ahli ilmu Sains Politik yang juga merupakan Ahli Parlimen Malaysia. Beliau akan menyampaikan syarahan umum seperti berikut:

Pensyarah Jemputan: Y.B Dr. Ong Kian Ming
Tajuk: Masa Depan Pakatan Politik Rentas Ideologi di Malaysia
Tarikh: 25hb Mei 2016/ 8.30PM-10.30PM
Lokasi: Kelab bangsar Utama, 52C, Jalan Kemuja, Bangsar Utama (Bersebelahan stesyen LRT Bangsar)

Profil Dr. Ong Kian Ming
Beliau merupakan Ahli Parlimen bagi kawasan Serdang. Mendapat pendidikan Ijazah Ekonomi dari London School of Economics & Political Science (LSE). Seterusnya beliau melanjutkan pelajaran peringkat Sarjana (Ekonomi) dalam di Universiti Cambridge. Beliau kemudiannya menyambung pengajian di peringkat Ph.D (Political Science) dari Duke University dengan pengkhususan Kajian Pilihan Raya (Electoral Studies). 

Beliau berpengalaman luas dalam penyelidikan polisi dan pernah berkhidmat sebagai Penganalisis Polisi di Socio Economics Development and Research Institute (SEDAR) and Institute of Strategic Analysis and Policy Research (INSAP). Selain itu, beliau juga merupakan Perunding Bersekutu di Boston Consulting Group Kuala Lumpur. 

Sebelum menceburkan diri dalam bidang politik, beliau merupakan Pensyarah Kanan di Faculty of Economics and Policy Science, UCSI University.

SIARAN LANGSUNG DI www.radiobangsarutama.com 

SEMUA DIJEMPUT HADIR!..


-----------

MELAYU JUAL TANAH MELAYU

Posted: 22 May 2016 10:49 PM PDT







MELAYU JUAL

TANAH MELAYU

FACE BOOK


Oh ya ini lah budaya Melayu bangsat umnogok...hiburan merempet lepak berebut tudung tiket drama gol keparat...dapat siaran langsung tv3suku lgi...makbapak pun menangis sbb anak kalah af...semua ok Melayu layu...Lps salah kn bangsa lain bila terasa diri dibangsatkan...dosa Besar jika Lawan melayu bangsat umnogok aja dlm Negara pariah Ini??????






-----------

100 RESTORAN WAJIB DIJAMAH

Posted: 22 May 2016 10:00 PM PDT





  

IKAN AIR TAWAR

kat air hitam ada satu.. keluar exit air hitam menghala ke jabatan pertanian.. kalau kt LPT kuar je exit temerloh..kat tepi jalan banyak restoran jual ikan air tawar.. on 100 RESTORAN WAJIB DIJAMAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/23/16






------------

LEBUH AMPANG PASAR SENI

Posted: 22 May 2016 09:39 PM PDT







TELOR ROTI BAKAR


Zaman student gwa di awal 80an .. gwa dan kengkawan suka minum kopi, telur dan roti bakar di cafe cina, tumpuannya di sekitar Lebuh Ampang dan Pasar Seni .. gitu juga makan nasi atas daun pisang di restoren keling itam.

Sekarang jgn buek pasal kalau nak poe kek restoren cino dan koling ni .. horam .. tolo nyo ayam bozina, roti dipotong guno pisau potong babi, cawan kopi ponah di hirup cino makan babi dan koling makan biawak .. camtu jugak corito nasi ateh daun pisang ala koling.

Tapi yg heran nyo kopitiam yg bosa, hard rock cafe, Mcdonal, hotel bosa boleh lak poe montodarah .. takdo ko kapir yg ponah hirup kopi kek tompek tu. Mungkin ado borlori tanah liat dihangkut tiap hari untuk kojo samak kek restoren tu kut. Den cadangkan, kojo sonang gantung jo Alip Ba Ta, semuo jadi halal .. kah kah kah. Sobab pado Melayu apo jo yg Arab dan Jawi itu adolah Islam. on 100 RESTORAN
panglimo potaseh
on 5/22/16


----------

LEDAKAN EKONOMI AKAN SAMPAI

Posted: 22 May 2016 09:08 PM PDT






LEDAKAN 

EKONOMI

AKAN SAMPAI

BILA DOLAR

TIDAK BERNILAI

PERANG AKAN

DIATUR



'New Financial Order': Russia, China Placing Heavy Bets on 'Petro-Yuan'




May 22, 2016 "Information Clearing House" - "Sputnik" - After the West imposed economic sanctions against Moscow, Russia and Beijing established a powerful energy alliance which changed the global oil market. In addition to increasing trade operations with oil and gas, the two countries are set to challenge dominance of the US dollar in setting prices for crude.

Petro-yuan is a strategic payment tool which would facilitate switching to a multipolar monetary systematic which would include various currencies and reflect the global balance of power, Mexican economist Ariel Noyola Rodriguez wrote in anarticle for the foreign affairs analysis website Voltaire Network.

"Instead of humiliating Russia, the economic war started by Washington and Brussels have had an opposite effect. It has contributed to strengthen energy ties between Moscow and Beijing," he wrote.

Currently, the two countries are coordinating an ambitious plan of several strategic projects , including oil and gas pipelines and joint refining facilities.

This cooperation has made serious changes to the global energy market, having started a pivot of energy producers and exporters to the Asian market.


In 2015, Russia surpassed Saudi Arabia in oil supplies to the Chinese market.

What is more, the significance of European countries in the global crude market has decreased, in comparison with Asia. In 2015, China toppled Germany as the third-largest buyer of Russian oil.

But, this strategic energy alliance has one long-term goal. Moscow and Beijing turned oil supplies into the channel to switch to a multipolar monetary system. 

Western sanctions are pushing Russia to exclude dollar and euro transactions from their trade operations, for safety.

As a result, China has been paying for Russian oil and gas in yuan since mid-2015. This fact has been confirmed by Gazprom Neft, the oil-producing subsidiary of Gazprom.

This move has helped increase the popularity of the Chinese currency in the global market. At the same time, Russia has used the strategy to neutralize the effect of sanctions.

"This creates basis for a new financial order backed by petro-yuan. The Chinese currency would soon turn into the main currency for trade operations in the Asian-Pacific Region," the author wrote.
According to him, other oil-producing countries, 
including OPEC members, would also switch to yuan payments for oil.

"Many geo-economic powers understand that in order to build a stable monetary system de-dollarization is needed," Rodriguez assumed.


-----------

SALAH ANWAR LAGI

Posted: 22 May 2016 07:54 PM PDT




SELIDIKAN MOSSAD
Mengikut selidikan Mossad dan FBI, pesawai ini telah ditembak jatuh oleh Anwar Ibrahim ketika pachucheng di cell Sg Buloh. Ini berita saheh. on AL-FATIHAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/22/16



---------

WASPADA

Posted: 22 May 2016 07:18 PM PDT








WASPADA! 

PRK 

SUNGAI BESAR

KUALA KANGSAR

PERTANDINGAN

TIGA PENJURU

JIKA TIDAK

PARTI PAS AKAN

BERI LALUAN

PADA PARTI

GEROMBOLAN

KETUANAN 

MELAYU

--------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT