Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


SABAR DAHULU

Posted: 26 Feb 2016 07:09 PM PST





BENTANG

DI PARLIMEN

NAK BUAT APA?



Mahfuz cabar PM, AG bentang kes RM2.6b, SRC di Parlimen

SHAH ALAM – Ahli Parlimen Pokok Sena,  Mahfuz Omar mencabar Najib dan Peguam Negara, Apundi Ali membentangkan kertas siasatan berhubung isu dana RM2.6 bilion serta kes membabitkan SRC International ke sidang Parlimen yang akan bermula pada 7 Mac ini untuk dijadikan sebagai dokumen awam.


KAH KAH KAH

woit tak perlu

parlimen 

kita tunggu

laporan FBI

tunggu laporan

polis SWISS

semua senyap

ertinya siasatan

sedang berjalan

TERUS JALAN


-------------------

PASAL APA?

Posted: 26 Feb 2016 06:09 PM PST






TAK BOLEH

TIDUR MALAM?

PASAL APA?



GKCM: Najib patutnya tak boleh tidur malam

Tanpa jawatan dalam parti, kata GKCM, bekas TPM itu lebih mudah membuat pendedahan satu demi satu.


KAH KAH KAH

kena himpit

anak badak ke?

kah kah kah

MEMBADAK


-------------

LAPORAN SAHABAT

Posted: 26 Feb 2016 05:30 AM PST






MANDEEP SINGH
Mandeep singh orang melayu ke....saja nak tahu..kot kot org sotong tahu ker....hahaha 
on SAHABAT MAT SABU
chomeycute Chomey on 2/26/16

TONTON VIDEO
Insyaallah mgu depan gaji aku dermakn sikit kat abgmatsabu.Sikit je xseberapa kalo dibandingkan dgn pjuangan abgmatsabu.. Xramai org2 hebat mcm abgmatsabu, cuma yg rmi skrg ni org yg gila duit/pangkat/wanita termasuk gila tonton video german.hahaha
 on SAHABAT MAT SABUPublish 
| Delete | Spam Anonymous on 2/26/16 

NUMBER
Alhamdulillah, jap lagi nak pergi bank in 5642 5857 6644
 on SAHABAT MAT SABU
Anonymous on 2/26/16 

MASUK 20RM
TT, Aku nak bgtau kat TT ni..Aku baru saja transfer RM20 ke akaun 'Mat Sabu'. Aku guna Mayban2u Description of transaction: For Mat Sabu. Memang aku tulis macam tu dalam ruangan description tu. UMNO dan Hj Hadi Bangang... on IMAM FULUSIKOM



JUMAAT 26/2/16

HINGGA

 JAM 3:00

RM95,800 SUDAH

MASUK AKAUN

TERiMA KASEH

TERUSKAN LAGi


 MAY BANK

5642 5857 6644







---------------

BARU SEDAR HARI INI

Posted: 26 Feb 2016 05:00 AM PST







BARU SEKARANG

SEDAR?

Umno sudah jadi parti Najib, tiada prinsip, kata  Mahathir


"Ia sama sekali berbeza dengan prinsiprinsip yang Umno perjuangkan selama ini," kata Mahathir ketika ditemui wartawan selepas merasmikan Ehime Fair di KLCC hari ini.
Malah,  Mahathir berkata, apa yang lebih penting sekarang adalah "survival" (kelangsungan hidup) Najib sendiri, sambil berkata walaupun perdana menteri didakwa melakukan jenayah, beliau tetap akan dilindungi.
"Dia (Najib) tidak lagi mengikut perjuangan parti. Dia fikir tentang dirinya sendiri.
"Menjadi perdana menteri dan buat semua perkara, dan jika ia jenayah sekalipun, beliau masih dilindungi," katanya.
Najib ketika ini berdepan dakwaan salah laku dan kontroversi membabitkan syarikat pelaburan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan derma RM2.6 bilion yang dimasukkan ke akaun peribadinya.
- See more at: http://www.themalaysianoutsider.com/bahasa/article/umno-sudah-jadi-parti-najib-tiada-prinsip-kata-dr-mahathir#sthash.80BNv5x1.dpuf
KAH KAH KAH
woit
lambat kesedaran sampai
kah kah kah
slooo laaa madey ni
satu malaysia dah lama tahu
kah kah kah
gerombolan mana ada prinsip
gerombolan samseng tersusun
menjarah merompak melanun
tipu melayu
salahkan china
kah kah kah
sekarang tipu melayu
selamatkan najib
parti ni dah lama bungkus
menang pru13 kerana menipu
kah kah kah

PUTAR LAGi



----------------

SATU TEORI

Posted: 26 Feb 2016 04:00 AM PST











FACE BOOK 



FAKTA....

"Rakyat Akan Hancur Menderita Angkara Najib"

fullstop~


























-----------------

SURAT UNTUK TUAN HAJEE

Posted: 25 Feb 2016 10:30 PM PST






PENAFIAN TABUNG HAJI MENGENAI "CORPORATE GUARANTEE" KEPADA THHE: SURAT KEMENTERIAN KEWANGAN MEMBUKTIKAN "CORPORATE GUARANTEE" DILULUSKAN OLEH TABUNG HAJI

Saya terkejut apabila reaksi Tabung Haji kepada kenyataan saya mengenai pelaburan Tabung Haji di dalam TH Heavy Engineering (THHE) hanyalah menafikan bulat-bulat bahawa "corporate guarantee" diberikan oleh Tabung Haji dan risiko kerugian keseluruhan sebanyak RM1.4 bilion.

Saya terkejut kerana Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji, Tuan Hajee Ismee Ismail seolah-olah lupa bahawa kelulusan Kementerian Kewangan bagi membolehkan Tabung Haji memberikan "corporate guarantee" berjumlah sehingga USD228.2 juta kepada THHE terkandung di dalam satu surat dari Kementerian Kewangan bertarikh 8 Disember 2015 yang dialamatkan kepada Tuan Hajee Ismee Ismail sendiri.

Bersama-sama ini saya sertakan surat tersebut dari Tuan Hajee  Mohd Isa Hussain, Timbalan Ketua Setiausaha (Pelaburan) kepada Tuan Hajee Ismee Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji bertarikh 8 Disember 2015 yang mengesahkan perkara-perkara berikut:

1.    Tabung Haji membuat permohonan kepada Kementerian Kewangan untuk meluluskan "corporate guarantee" berjumlah sehingga USD228.2 juta kepada THHE melalui satu surat bertarikh 12 November 2015. Kelulusan dari Kementerian Kewangan diperlukan kerana mengikut Akta Tabung Haji, Tabung Haji tidak dibenarkan memberi bantuan kewangan (seperti "corporate guarantee") kepada bukan anak syarikat;

2.    Kementeria Kewangan telah meluluskan permohonan Tabung Haji untuk memberikan "corporate guarantee" berjumlah sehingga USD228.2 juta itu tertakluk kepada beberapa syarat yang digariskan oleh Kementerian Kewangan.

Saya kecewa kerana sikap pengurusan tertinggi Tabung Haji masih lagi mahu menyembunyikan perkara sebenar dari berterus terang sedangkan banyak dokumen-dokumen telah pun bocor kepada orang ramai.

Maka, risiko kewangan yang ditanggung oleh Tabung Haji sehingga RM1.4 bilion berhubung pelaburannya di dalam THHE seperti yang saya timbulkan semalam adalah benar. Malah, saya perlu tegaskan sekali lagi bahawa risiko kewangan dan tindakan yang bertentangan dengan Akta Tabung Haji ini (iaitu memberikan "corporate guarantee" kepada bukan anak syarikat) adalah penilaian risiko yang dibuat oleh pengurusan tertinggi Jabatan Pengurusan Risiko Tabung Haji sendiri.

Saya sertakan kembali laporan penuh Penilaian Risiko Pelaburan ("Investment Risk Assessment") yang disediakan oleh Jabatan Pengurusan Risiko dari mukasurat 1 hingga mukasurat 10. Laporan ini menerangkan bagaimana masalah kewangan THHE mempunyai risiko berjangkit kepada kedudukan kewangan Tabung Haji seperti berikut:

1.    Unjuran aliran tunai THHE menunjukkan ia akan mempunyai aliran tunai negatif sehingga mencecah RM108 juta dari suku pertama hingga suku ketiga 2016 (iaitu penghantaran FPSO yang sedang menjalani kerja-kerja ubahsuai kepada penyewa iaitu JX Nippon yang mengendalikan operasi pengeluaran minyak di lapangan Layang);

2.    THHE berdepan dengan tindakan undang-undang dari kontraktor-kontraktornya yang telah hutang mereka telah tertunggak lama. Jumlah hutang tertunggak yang mungkin perlu dibayar oleh THHE dianggarkan mencecah RM109.7 juta;

3.    Projek FPSO untuk disewakan kepada JX Nippon (yang merupakan kontrak terbesar yang bakal menjana perolehan kepada THHE secara berterusan di masa akan datang) dijangkakan tidak memberi pulangan yang baik sepanjang tempoh sewaan asal;

4.    Kelangsungan THHE sebagai entiti perniagaan yang menguntungkan bergantung kepada penghantaran projek FPSO tepat pada masanya kepada JX Nippon. Ini risiko yang membimbangkan kerana projek FPSO tersebut sudah pun mengalami kelewatan (apabila THHE sebelum ini membinanya di Negara Teluk sedangkan ia mempunyai gudang pembinaan sendiri di Pulau Indah) dan berdepan masalah kewangan kerana hutang tertunggak yang belum dibayar kepada kontraktor.

Oleh yang demikian, perkara-perkara yang saya timbulkan semalam berhubung Tabung Haji terdedah kepada risiko kerugian RM1.4 bilion adalah benar.

Tekaan saya ialah selepas keputusan Tabung Haji meluluskan "corporate guarantee" kepada THHE di dalam bulan Disember 2015, tiba-tiba ia berdepan dengan kontroversi kedudukan kewangannya yang dilaporkan meluas bermula akhir Januari 2016. Saya tidak terkejut sekiranya Tabung Haji mengambil langkah lain untuk memastikan bantuan kewangan berjumlah sehingga USD228.2 juta itu tetap disalurkan oleh Tabung Haji kepada THHE, cuma bentuk bantuan kewangan ("instrument kewangan") itu diubah ke dalam bentuk yang kurang kontroversi.

Jadi saya berharap Tuan Hajee Sri Ismee Ismail dapat mengesahkan sama ada jumlah USD228.2 juta yang pada awalnya diluluskan sebagai "corporate guarantee" kini telah distrukturkan semula dalam bentuk pegangan saham (Tabung Haji menambah lagi pegangan sahammnya) atau pinjaman atau bentuk-bentuk instrumen kewangan lain.

Walau apa pun penstrukturan yang dibuat oleh Tabung Haji, sekiranya ada sebarang bentuk sokongan kewangan kepada THHE untuk menyiapkan projek FPSO Layang, itu tidak mengubah penilaian risiko pelaburan bahawa Tabung Haji berdepan dengan risiko kerugian keseluruhan sebanyak RM1.4 bilion seperti yang saya dedahkan semalam.
  
RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN



-----------------

MASIH BOLEH DIBACA

Posted: 25 Feb 2016 09:30 PM PST










TMI-

malaysianinsider

telah diarah 

tutup kedai

oleh najib kerana

laporan tentang

1MDB 


tapi jika 

tidak dapat

boleh dibuka


disini:

http://www.themalaysianoutsider.com







---------------------

PERANG AKHIR

Posted: 25 Feb 2016 09:00 PM PST







TIMUR TENGAH

TERUS TEGANG

























World War 3 Could Very Easily Turn Into The Very First Nuclear War In The Middle East

Saudi Arabia already has nukes, Iran probably does, and the Russians are one of the two great nuclear powers on the entire planet.  So if Saudi Arabia, Turkey and their Sunni allies do decide to conduct a full-blown ground invasion of Syria, could someone ultimately decide to use nuclear weapons when their backs get pushed up against a wall?

 As you read this article, there are thousands of military vehicles and hundreds of thousands of troops massed along the southern border of Turkey and the northern border of Saudi Arabia.  If the command is given and those forces start streaming toward Damascus, it is inevitable that the Syrians, the Iranians, Hezbollah and the Russians would fight back.  It would literally be the start of World War 3, and the Saudis and the Turks are trying very hard to convince the United States to be involved

 But the truth is that we don't want any part of this conflict, because it could very easily become the very first nuclear war in the history of the Middle East


KENAPA

TENTERA KITA

TERLIBAT SAMA

DALAM LATIHAN

SAUDI?

-----------------

DALAM MASA BEBERAPA BULAN

Posted: 25 Feb 2016 08:39 PM PST






MINIT KE 4.45
...dalam beberpa bulan
akan datang....





Derma RM2.6 bilion Najib 
bukan dari Arab Saudi, lapor WSJ 
Kredibiliti Peguam Negara Apandi kini dikompromi apabila The Wall Street Journal (WSJ) menyangkal kenyataan Datuk Seri Najib Razak bebas daripada sebarang salah laku dalam penemuan derma RM2.6 bilion dalam akaun peribadinya.
Pengarang kewangan WSJ Ken Brown dalam wawancara bersama ABC News Australia berkata, wang itu bukan daripada keluarga Diraja Arab Saudi sebaliknya datang daripada pelbagai syarikat berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
"Laporan kami selama berbulan-bulan menunjukkan wang itu bukan dari Arab Saudi tetapi dari syarikat dan akaun bank yang mempunyai hubungan dengan 1MDB.
"Ia tak mengejutkan selepas usaha kerajaan mendakwa wang itu datang dari Arab Saudi.
"Realitinya, tiada sesiapa pun percaya dan mereka dibidas kerana perkara itu. Sekarang ini, mereka kata semua orang tidak lagi boleh membincangkannya," katanya.
Brown turut membayangkan lebih banyak maklumat akan diketahui umum apabila pihak berkuasa luar negara melanjutkan siasatan mereka.
"Aksi sebenar akan berlangsung dalam beberapa bulan akan datang menerusi siasatan luar negara dan jika mereka menemui perkara serius, ia amat sukar buat kerajaan Malaysia untuk tidak mengendahkannya," katanya.

hanya ada 

satu jalan untuk

selamatkan najib

tabung hajee

beli akhbar WSJ

KAH KAH KAH

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT