Nuffnang

Pengikut

ZAKRI ALI

0
sumber :-

ZAKRI ALI


TAHNIAH KEPADA YAB MB SELANGOR !!

Posted: 10 Dec 2015 11:23 PM PST

Azmin Ali kini membawa gelaran 'Datuk Seri'

Datuk-Seri-Azmin-Ali

Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali penerima tunggal Darjah Kelas Pertama - Darjah Kebesaran Seri Paduka Mahkota Selangor (S.P.M.S.) tahun ini.

SHAH ALAM: Pengerusi Lembaga Zakat Selangor (LZS) Tan Sri Syed Anwar Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail mendahului senarai 75 penerima darjah dan bintang kebesaran Selangor bersempena Hari Keputeraan ke-70 Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah, Jumaat.

Syed Anwar yang juga Pengerusi DRB-Hicom Bhd dikurnia Darjah Kerabat Selangor Yang Amat Dihormati (D.K.II).

Sementara Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali merupakan penerima tunggal Darjah Kelas Pertama – Darjah Kebesaran Seri Paduka Mahkota Selangor (S.P.M.S.) tahun ini yang membawa gelaran 'Datuk Seri'.

Ahli Dewan di-Raja Selangor yang juga Orang Besar Istana Tengku Datuk Paduka Putra Alhaj Tengku Azman Shah Alhaj dikurnia Darjah Kebesaran Datuk Setia-Sultan Sharafuddin Idris Shah (S.S.I.S.)(Kelas Pertama) yang membawa gelaran 'Datuk Setia' bagi lelaki dan 'Datin Paduka Setia' bagi wanita.

Turut menerima S.S.I.S ialah Hakim Mahkamah Rayuan Datuk Mohd Zawawi Salleh dan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor Datuk Mohammed Khusrin Munawi.

Mendahului senarai lapan penerima Darjah Kebesaran Datuk Paduka Mahkota Selangor (D.P.M.S.)(Kelas Kedua) yang membawa gelaran 'Datuk' bagi lelaki dan 'Datin Paduka' bagi wanita ialah Ketua Hakim Syarie Selangor Dr Mohd Na'im Mokhtar.

Penerima lain D.P.M.S ialah Penasihat Undang-Undang Negeri Selangor Datuk Nik Shuhaimi Nik Sulaiman, Felo dan Pensyarah Universiti Oxford Datuk Dr Afifi Al-Akiti, Timbalan Dekan Siswazah & Hal Ehwal Antarabangsa, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Dr Zainul Rashid Mohamad Razi, Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Selangor Dr S. Balachandran, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Sepang Puasa Md Taib, Pengarah Jabatan Perancangan Bandar dan Desa Negeri Selangor Mohd Zaki Ibrahim dan Pengerusi CIMB Group Holdings Bhd Datuk Seri Mohamed Nazir Abdul Razak.

Sebanyak 10 orang menerima Darjah Kebesaran Datuk-Sultan Sharafuddin Idris Shah (D.S.I.S.)(Kelas Kedua) yang membawa gelaran 'Datuk' bagi lelaki dan 'Datin Paduka' bagi wanita.

Mereka ialah Timbalan Wakil Tetap Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu di New York Raja Reza Raja Zaib Shah Alhaj, Timbalan Panglima Armada Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) Laksamana Pertama Ong Thiam Hock, Timbalan Naib Canselor Jaringan Industri, Masyarakat & Alumni, Universiti Teknologi Mara (UiTM) Profesor Norsaadah Ismail, Pakar Pergigian Kesihatan Awam, Bahagian Perancangan, Kementerian Kesihatan Malaysia Datin Dr Nooral Zeila Junid dan Pengarah Jabatan Audit Negara, Negeri Selangor Ang Nai Har.

Dekan Fakulti Perubatan Sains Kesihatan, Universiti Putra Malaysia (UPM) Profesor Dr Abdul Jalil Nordin, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Pelaburan), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja Mohamad Nasir Ab Latif, Pengarah Urusan Kumpulan Prasarana Malaysia Bhd Datuk Azmi Abdul Aziz, Pengarah MCT Konsortium Bhd Cheah See Yeong dan Pengerusi United Malacca Bhd Tan Siok Choo yang merupakan anak kepada bekas Presiden MCA, mendiang Tun Tan Siew Sin.

Sebanyak enam orang menerima Darjah Kebesaran Setia Mahkota Selangor (S.M.S.). Mereka ialah Ketua Staf Markas Pemerintahan Pendidikan dan Latihan TLDM Kapten P.Pulendren, Pengarah Cawangan Kontinjensi Bahagian Rancang Markas Angkatan Bersama, Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kolonel Mohamed Nazri Dashah, Ketua Polis Daerah Klang Selatan ACP Azman Abd Razak, Kontroler Pembangunan Wilayah Tengah, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) Azmi Adnan, Setiausaha Dewan di-Raja Selangor Hanafisah Jais dan Pengarah Urusan, Strategi Kumpulan & Pembangunan Korporat, Sunway Group Sarena Cheah Yean Tih.

Sementara itu, sebanyak lapan orang menerima Darjah Kebesaran Setia-Sultan Sharafuddin Idris Shah (S.I.S) termasuk Pelukis Himpunan Koleksi Spesies Burung di Malaysia Jaafar Taib.

Sebanyak 55 orang menerima Darjah Kebesaran Ahli Mahkota Selangor (A.M.S.), 16 orang menerima Darjah Kebesaran Ahli-Sultan Sharafuddin Idris Shah (A.I.S) dan tujuh penerima Bintang Perkhidmatan Cemerlang (B.P.C).


– BERNAMA

VIDEO - Shafie: PM patut rehat sementara siasatan 1MDB dijalankan

Posted: 10 Dec 2015 08:00 AM PST


Siaran Langsung Ucapan Muhyiddin Pra PAU 2015

Posted: 10 Dec 2015 06:13 AM PSTdollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Bahasa 'badan' kelentong

Posted: 10 Dec 2015 06:42 AM PSTBahasa badan Najib  menunjukankan dia sendiri tak berapa nak yakin perwakilan boleh terima pembohongan di skripkan itu.Walaupun dia cuba nak 'saiko' perwakilan-perwakilan, tetapi tidak semua terikut dengan rentaknya dan simpati serta kesihan dengan nasib dialaminya. 2600 Perwakilan yang ada dalam dewan itu rupa-rupanya bukan semuanya bangang dan bodoh berkilo-kilo, ramai dari perwakilan itu juga jenis penyamun,penyangak dan kaki rembat jadi mereka boleh ukur mana yang betul dan mana yang tidak. Mana yang betul mana yang pemohong.

Apa lagi yang boleh digambarkan dengan bahasa badan bila dalam masa ucapan yang mengambil masa 1 jam 23 minit itu, Najib terpaksa tegok air sebanyak 13 kali dan lap buih di mulut sebanyak 11 kali.

dollah yankee -
ada pula grup yang kerja mereka tepuk tangan ...


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


KERJASAMA DENGAN BN: PAS SUDAH LAMA BERI TALIAN HAYAT

Posted: 10 Dec 2015 01:16 AM PST

NAJIB TUKAR PERSIDANGAN UMNO JADI MAJLIS KENALI PM’

Posted: 10 Dec 2015 01:14 AM PST

DUA PAKATAN HADAPI BN PRU 14: IDEA GILA

Posted: 10 Dec 2015 01:12 AM PST


Komentar Kini

0
sumber :-

Komentar Kini


Yahudi bangga dengan gelaran itu

Posted: 09 Dec 2015 09:48 PM PSTOrang Islam sangat marah apabila digelar munafik. Apatah lagi dikatakan kafir. Akan tetapi, Yahudi sangat berbangga dengan gelaran itu.

Mengapa tidak. Kerana  kebanyakan manusia yang ada diatas muka bumi ini ikut jejak langkah Yahudi laknatullah itu.

Yang peliknya orang islam yang ikut jejak langkah yahudi merasa tidak bersalah melakukan kesalahan menurut persepktif Islam.

Yang menghairan kita mereka boleh kata saya rasa saya tak bersalah dan tiada kesalahan apa yang saya lakukan itu.

Kelaziman seorang dictator, memang mereka tidak rasa bersalah miskipun yang dilakukan itu salah menurut persepaktif islam.

Yang pelik lagi mereka boleh berkata apa yang  dia lakukan itu tidak salah dari segi undang undang dan perlembagaan Negara.

Yang paling pelik lagi ada pihak berkuasa  boleh setuju dengan dakwa mereka tidak bersalah sedangkan salah menurut persepktif Islam.

Nampak dengan jelas mereka ini merasa bangga dengan kesalahan yang dilakukan, macam juga yahudi yang merasa tak bersalah membunuh rakyat palestin.

Pelik lagi sudah ada orang Islam yang menyokong yahudi dengan mengatakan yahudi tidak beraslah. Tak kisah sangat dengan dakwaan ada yahudi yang baik, iaitu yahudi Ahli Kitab.

Setahu penulis mana ada yahudi yang jadi ahli kitab, sedangkan kitab Injil Zabur dan taurat yang Allah turunkan kepada nabi Isa AS , Daud AS dan Musa AS diubah dan diselewengkan.

Dan dibuat agama hawa nafsu yang disebut oleh Allah dalam ayat 120 surah Baqarah bahawa agama mereka adalah agama yang dipesongkan.

Yang termat sedih, ada sesetengah  berkata (bohong) bahawa yahudi dan Nasrani bukan musuh sebenar islam dan tak percaya dengan penegasan yang Allah Buat dalam Al Quran.


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


NAJIB KELENTONG BANI MELAYU

Posted: 10 Dec 2015 07:00 PM PST

SEJARAH 


KELENTONG

NAJiB

wall street journal lapor
duit 700 juta dolar
bersamaan RM2.6 bilion
masuk ke akoun pribadi najib

najib menafikan
semua fitnah
semua tak masuk akal
harun jin jadi saksi
tak percaya
mustahil
akan saman WSJ

kemudian
najib kata 
ini duit derma
dari  TOK ARAB
bukan untuk pribadi
untuk parti
yang memperjuangkan islam

kemudian
dikatakan derma ini
dari kerajaan tok arab


TONTON


kemudian
 derma ini dari 
ramai tok tok arab
bukan sorang tok arab
duit 2.6 bilion 
untuk
parti ketuanan melayu

mahathir nak tegok
laporan kira kira
kita semua tunggu TOK ARAB

BAWA DUiT

BELASAH SAMPAI MATI

Posted: 10 Dec 2015 06:16 PM PSTGEROMBOLAN

BELUM MATi

LAGiTun M jangan 'pukul' Umno separuh mati
KUALA LUMPUR - Perwakilan Umno Kelantan menegur bekas Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad secara lantang agar tidak 'memukul' parti sampai separuh mati.

Ketua Penerangan Umno Kelantan,  Md Alwi Che Ahmad berkata, Umno masih gagal bangkit di negeri itu sehingga hari ini gara-gara serangan Mahathir yang berterusan kepada pimpinan dan parti.

KAH KAH KAH
woit
ini berita benar
ini berita soheh
nak royak gapo lagi
di kelantan gerombolan
kena belasah tak bangun2
kah kah kah
mati belum mati
tapi dah setengah mati ni
kah kah kah

BELASAH LAGI


-------------

MUKA LEGAM BUKAN MELAYU

Posted: 10 Dec 2015 05:30 PM PST


MEMANG

TAK RASiS

TAPi NAPA

MUKA LEGAM

MACAM MUKA

SAMi VELU


Pemimpin UMNO jangan takut digelar rasis

 | December 10, 2015
Perjuangan UMNO adalah untuk bangsa Melayu dan tiada salah bersikap rasis.

KUALA LUMPUR: Pemimpin UMNO disaran meletakkan jawatan jika takut digelar rasis demi mempertahankan dan memperjuangkan bangsa Melayu.
Perwakilan dari Pulau Pinang,  Musa Sheikh Fadzir berkata, apa yang UMNO lakukan kini adalah untuk bangsa Melayu.
"Apa yang UMNO buat untuk orang Melayu. Sebab itu bagi saya, tidak ada istilah perkauman bila kita bercakap soal Melayu. Ini perhimpunan Melayu dan Islam
"Saya pesan pada orang lain jangan takut, kalau hendak jadi pemimpin Melayu, tetapi takut dengan orang kata perkauman, takut orang kata rasis.
"Minta maaf, tidak payah jadi pemimpin Melayu, buat malu sahaja," katanya pada sesi perbahasan di Perhimpunan Agung UMNO (PAU) Kali Ke-69 pada Khamis.
Sewaktu berucap, Musa juga mengucapkan sekalung tahniah kepada Ismail Sabri Yaakob kerana berani mempertahankan maruah bangsa Melayu.
"Saya ucapkan tahniah kepada seorang pemimpin UMNO yang berani mempertahankan maruah dan martabat Melayu. Inilah pemimpin yang mempertahankan kepentingan Melayu. Tahniah kepada Ismail Sabri Yaakob," katanya.
Ismail yang juga Anggota Majlis Tertinggi UMNO sebelum ini sering dicop sebagai rasis kerana mencadangkan penubuhan Low Yatt 2 yang hanya untuk Bumiputera.

KAH KAH KAH
woit
ini bukan rasis
hanya nak tahu
macam mana muka muka
yang cakap hal melayu ini
macam muka gobala?
macam muka sami velu
macam muka palinapan
kah kah kah
macam mana jadi melayu
kenapa mengaku jadi melayu
apa hak buka cerita melayu
muka hitam muka legam
mesti bukan darah melayu
melayu kulit sawo matang
tak legam tak gelap

iTAM LEGAM

------------------

BUKAN SUARA SOTONG

Posted: 10 Dec 2015 05:00 PM PSTTERSEPiT

TERHiMPiT

PERiT SAKiT

NAZAK

Najib 'terdesak' tawarkan kerjasama, kata pemimpin PAS


Najib kelihatan sangat terdesak apabila terpaksa secara terbuka menawarkan kerjasama kepada PAS bagi menjamin kedudukannya dalam Umno dan Barisan Nasional (BN), kata wakil rakyat PAS Datuk
 Mahfuz Omar.
Ahli Parlimen Pokok Sena itu mendakwa, tawaran Najib yang dikatakan bertujuan "menuju kesempurnaan membina sebuah Malaysia di atas syariatNya" itu dilakukan kerana Umno tidak memikirkan lagi undi orang bukan Islam.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-terdesak-tawarkan-kerjasama-kata-pemimpin-pas#sthash.MoZ8MTuJ.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini kenyataan mahfuz
ini kenyataan rasional
tapi mahfuz bukan sotong
mahfuz tak tahu mencandat
kah kah kah
raja sotong belum bersuara
kah kah kah
tunggu dan nanti

RAJA SOTONG ---------------

TAK ADA KERJA LAIN

Posted: 10 Dec 2015 05:00 AM PST
FACE BOOKPerkara yang sudah lama dibangkitkan oleh ramai non muslim.


KAH KAH KAH
woit
tokoh agama ini
bukan nak tanya
siapa beri arahan
bunuh altantuya
bukan nak tanya kenapa
duit derma masuk akaun
pribadi najib
bukan nak tanya apa 
kes scorpene di paris
apa dia kes RM2.6 bilion 
asik asik nak tangkap khalwat
asik asik halal haram

TAK DE KERJA

------------

TAK MALUUUN

Posted: 10 Dec 2015 04:00 AM PST


EEN KUNTUM

TAK MALUNNajib saran ahli Umno 'hulur silaturahim' kepada PAS 

Najib menyeru ahli parti Melayu itu menghulurkan salam ukhuwah dan silaturahim kepada PAS, lebih-lebih lagi parti Islam itu kini sudah meninggalkan pakatan pembangkang.

. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-saran-ahli-umno-hulur-silaturahim-kepada-pas#sthash.ydkOPfBY.dpuf


KAH KAH KAH

woit silaturahim ini

anak lebai rahim ke?

ukhuwah ni pernah dengar

niu macam mee kuah ke

ana putar anta gatal

kah kah kah


PUTAR LAGI
------------

HIDUP TAN SERI

Posted: 10 Dec 2015 03:30 AM PST
HEBAT 

TAN SRi

BANGSA


JOHOR


Persidangan Pemuda Umno kecoh dengan kehadiran Muhyiddin 

Kehadiran mengejut Timbalan Presiden Umno  Muhyiddin Yassin di saat perhimpunan Pemuda berlangsung menimbulkan kekecohan.
Laungan "Hidup Tan Sri" turut bergema di perkarangan dewan semasa bekas timbalan perdana menteri itu masuk kira-kira jam 3 petang.
Muhyiddin ketika tiba turut diiringi dan dikerumuni petugas media dan anggota Pemuda Umno.
Majlis Tertinggi (MT) Umno sebelum ini memutuskan untuk menghalang Muhyiddin daripada merasmikan perhimpunan sayap Pemuda, Wanita dan Puteri.
Secara tradisinya, timbalan presiden Umno akan merasmikan perhimpunan sayap-sayap parti. – 9 Disember, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dewan-tempat-pemuda-umno-bersidang-kecoh-saat-muhyiddin-tiba#sthash.z2JjjOoE.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini wakil bangsa johor
ini wakil satu bangsa
kah kah kah
hebat memang hebat
kah kah kah

iDUP JOHOR


------------

BANK NEGARA CARI

Posted: 10 Dec 2015 12:37 AM PST


Jika tolak UMNO, bencana akan menimpa – amaran Najib

 | December 10, 2015
Rakyat hanya ada dua pilihan - terima BN yang didominasi UMNO atau pembangkang yang didominasi DAP.

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia hanya mempunyai dua pilihan iaitu sama ada memilih Barisan Nasional (BN) yang didominasi UMNO atau pakatan pembangkang yang didominasi DAP yang didakwa anti perjuangan Islam.
Najib  berkata, seandainya rakyat Malaysia menolak UMNO, negara ini akan diperintah oleh mereka yang anti perjuangan Islam serta menolak perjuangan Melayu dan Bumiputera.
"Bencananya yang akan menimpa. Apakah kita mahu masa depan anak dan cucu dan agama Islam dipertaruh kepada selain daripada kepimpinan Melayu dan Islam sedia ada? Nauzubillah…" katanya merasmikan Perhimpunan Agung UMNO 2015 di PWTC


KAH KAH KAH

woit

nauzubillah ni

apa?

fulusikom ke

atau bank 

negara cari

saje tanya

jangan marah

KAH KAH KAH
---------------

RAMAI TOK ARAB

Posted: 09 Dec 2015 10:57 PM PSTDAH RAMAi

PULAK 

TOK ARABZahid sahkan RM2.6b bukan dari seorang penderma

Zahid Hamidi mengesahkan bahawa sumbangan RM2.6 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib datang daripada lebih seorang penderma.
Ditanya sama ada ia penderma atau penderma-penderma, Zahid berkata: "Jamak".
KAH KAH KAH
mula saekor tok arab yang derma
kemudian kerajaan islam yang derma
sekarang dah ramai pulak
tok arab tok arab yang derma
tok arab tok arab tok arab
tok arab tok arab tok arab
berapa ramai daaaa
kah kah kah
mana yang betul?
kah kah kah

TOK TOK ARAB

-------------

PAU RAJA LAWAK

Posted: 09 Dec 2015 09:30 PM PST
INi PAU

RAJA LAWAKEmpat pesanan untuk pembahas PAU

Pada ketika parti dilanda musibah, dan rakyat tertekan dengan kos kehidupan, lawak-lawak bodoh seperti itu hendaklah dihentikan. Sejak sekian lama PAU dijadikan gelanggang 'Maharaja Lawak'. Untuk sekali ini hentikan lawak, berhujahlah secara matang dan serius.

KAH 

KAH KAH 

KAH KAH KAH

-------------

BAHAYA PERANG DUNIA MAKIN JELAS

Posted: 09 Dec 2015 08:49 PM PST


INGATAN UNTUK SEMUA

dunia dalam bahaya perang
jelas NATO dibawah 
amerika sedang memulakan
keganasan di syria

musuh  imperialis amerika
ialah sesiapa sahaja yang
TIDAK TUNDUK
kepada kuasa imperial

syria-iraq-rusia-china
akan menjadi sasaran


ini yang ditulis kelmarin baca sekali lagi:
http://tukartiub.blogspot.my/2015/12/perang-dunia-ketiga-akan-sampai.html
Russia PM: Turkey violated international law giving ground for reciprocal military action: Russian President Vladimir Putin has warned that the attack on the bomber will have "serious consequences" for the Russian-Turkish relations.


Iraq Demands Cancellation of US Security Agreement: Iraqi Parliament's Security and Defense Committee is going to review a security agreement with the United States over Washington's inability to tackle the crisis in the country, committee member Hamid al-Mutlaq told Sputnik on Wednesday.

China Expresses Anger over US Deployment of Spy Plane: "I think this kind of increase in military deployment by the United States and pushing regional militarization does not accord with the joint long-term interests of the countries in this region," Chinese Foreign Ministry spokesperson Hua Chunying told a daily news briefing. 

Ex-Australia PM Abbott says West should 'proclaim superiority over Islam': Deposed Australian prime minister Tony Abbott declared Wednesday "cultures are not all equal" and the West should proclaim its superiority over Islam, sparking accusations he is trying to "Trumpify" the nation's politics.


---------------

MANA DIA DUIT 2.6 BILION?

Posted: 09 Dec 2015 08:18 PM PST

SEMUA 

BERTANYA

MANA DiA

DUIT iTU?

Rakyat beri kata dua kepada Najib

 | December 10, 2015
Rata-rata orang awam yang ditemui FMT mahukan Najib mendengar rintihan rakyat jika mahu terus mendapat sokongan daripada rakyat


KUALA LUMPUR: Bersempena Persidangan Agung UMNO (PAU) ke-69 yang sedang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), rata-rata orang awam yang ditemui FMT memberi kata dua kepada Najib Razak.

Maria (nama samaran), yang bekerja sebagai pegawai khidmat di Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) berkata walaupun dia bekerja dalam sektor kerajaan, namun terdapat rakan-rakannya yang terpaksa membuat kerja sampingan bagi menampung kos sara hidup yang tinggi.
Katanya, dengan ekonomi yang merudum, dua atau tiga kerja sampingan yang dibuat belum tentu mencukupi.
"Sebelum ekonomi merudum lagi saya lihat rakan-rakan saya terpaksa membuat dua, tiga pekerjaan sampingan bagi menampung perbelanjaan kos kehidupan.
"Namun selepas ekonomi semakin merudum ini dua, tiga kerja sampingan juga tidak cukup…. Masa ini walaupun gaji yang diterima kami agak baik namun kami juga terasa dengan kenaikan barang…
"Semua duit….tol tinggi dan kalau dulu tol RM150 tetapi sekarang berganda, terutamanya jika masuk dalam Kuala Lumpur," katanya.
Bukan itu sahaja, Maria juga mahu kepimpinan yang ada masa ini memperbaiki sikap masing-masing dari sudut sikap amanah dan integriti.
Ini kerana jika akhlak dan budi pekerti dapat dibersihkan, kepimpinan yang ada ini tentunya dapat mengembalikan kepercayaan rakyat.
"Sebagai ahli UMNO, saya juga sudah sedikit goyang apabila timbulnya pelbagai isu yang melanda dalam parti yang antaranya mengenai isu RM2.6 bilion," katanya.
"Justeru itu kita harapkan kepimpinan yang ada tidak menyalahgunakan kuasa… Jika berlaku, perkara-perkara ini menyebabkan ketidakpercayaan berlaku terhadap UMNO dan kerajaan yang ada," ujarnya.
 Logidasa, 26, yang bekerja sebagai penjaga stor di sebuah pusat beli belah berpandangan sekiranya Najib mahu terus disokong, beliau mestilah mendengar rintihan rakyat.
Katanya, sekiranya suara rakyat tidak didengari, dia tidak menolak rakyat akan menolak kepimpinan Najib.
"Kalau gaji RM1,000 tetapi perbelanjaan kos sara hidup melebihi paras gaji yang diterima, saya kira ini tidak patut…. Nak naikkan harga barang boleh tetapi gaji pun bagi naik jugalah.
"Kalau dia (Najib) jaga kita orang, boleh kita jaga dia juga….. Jadi suara rakyat juga perlu diambil kira," katanya.
KAH KAH KAH
woit
kata dua apa
tak payah kata dua lagi
kata satu udah cukup
beramboii laa...opsss
silap cakap kah kah kah
berambuslaaaaa
baru betul
kah kah kah

BERAMBUS
---------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT