Rabu, 25 November 2015

Tukar Tiub

Tukar Tiub


APA SUDAH JADI?

Posted: 25 Nov 2015 07:20 PM PST


WAT iS

DE BEKOSASAL CUKUP LULUS
Bukan cikgu je, student yg balik dari oversea pun bukan bole speaking dgn baik.kat oversea cuma berkwn2 dgn org2 yg senegeri dgn dia.kat oversea takut tanya soalan, duduk pun belakang2..asalkan lulus cukup2 makan je jadi la, janji grad oversea.

pastu balik msia nak keje dgn gomen sb senang nak buat loan, senang nak buat company utk jual kontrek.bahkan najib pun tersasul2 masa obama dtg..i dong understang wat you taking about.jadi guru sb takda keje.ditambah lagi keadaan sekarang ketika kerajaan ada 2.6 bilion, makin dikurangkan pengambilan2 baru warga kerajaan.

ramai warga kerajaan yg ada berlumba2 mengejar memaksimakan gaji seblum pencen.sb tu bile pencen baru berani kata mcm2 keburukan kerajaan.ditambah 1.5juta banglasia berkuturunan jawa maka warga malaysia makin mjd tuan ditanah malaysia..syabas pak mentari.. on BUKAN LAWAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/25/15

BANGLA WORK HERE
Inglis ticher weak spik inglis. Hau aaa? .. during setadi tayem dis ticher setadi wat .. or after setadi inglis mani year but still bodo inglis .. like my sister seben years setadi inglis in UK after kam back she tish Ilmu Alam .. don no lah wat dis malisia .. or maybe dis is strategi to take Bangla to come and work here as Inglis ticher .. manyak untong ooooo. on BUKAN LAWAK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 11/25/15
-----------

SUARAN DARI 108 CAWANGAN

Posted: 25 Nov 2015 06:18 PM PSTLiHAT 

DAN 

DENGARTUJUH RIBU BANGUN MELAWAN

Posted: 25 Nov 2015 05:40 PM PST
BETUL KE

ADA TUJUH

RIBU ORANG

SAJE TANYA

JANGAN 

MARAH7 ribu UMNO cawangan desak perubahan pimpinan parti


Mereka menafi ditaja pihak tertentu sebaliknya dibuat atas kepentingan parti dan orang Melayu
PETALING JAYA: 81 ketua UMNO cawangan dari lapan UMNO Bahagian Johor menyuarakan rasa tidak puas hati dan mendesak supaya perubahan dibuat dalam pimpinan tertinggi demi kebaikan parti.
Mereka mendakwa lebih banyak gerakan besar-besaran akan dibuat di mana tujuh ribu UMNO cawangan seluruh negara akan berbuat demikian selepas merasakan diri disisih.
"Kami tak mahu Presiden dan orang-orang Presiden menggadaikan masa depan kami," kata Ketua UMNO Cawangan Kulai Jaya 2, Zainuddin Abdul Hamid.
"Berdasarkan maklumat risikan yang kami ada, sudah 200 cawangan bersama kami dan selepas perbincangan ada tujuh ribu lagi cawangan termasuk dari Sabah," tambahnya.
Dia berkata semua cabang yang hadir bersamanya terdiri dari Bahagian Gelang Patah, Tebrau, Pasir Gudang, Pagoh, Labis, Kulai, Segamat dan Kluang.
Mereka menafikan tindakan itu dibuat ekoran khabar angin kononnya Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin bakal dipecat dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) parti itu petang Selasa.
Mereka turut menafikan dakwaan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor yang dilaporkan dalam media semalam bahawa kesemua ketua-ketua cawangan yang 'anti Najib', didana oleh pemimpin tertentu.
"Ku Nan (Tengku Adnan) keluar kenyataan kata kami didana. Bagi kami itu adalah pembohongan.Kita tetap dengan perjuangan atas nawaitu kita sendiri.
"Kenyataan Setiausaha Agong UMNO (yang) menyatakan kami didalangi mana-mana pihak dan dibiayai adalah kenyataan tak berasas dan tak bertaggungjawab. Kami bergerak guna kudrat dan kemampuan kami sendiri atas niat pertahankan bangsa Melayu dan Malaysia," tegas Zainuddin.
Mesyuarat MT UMNO pada Selasa dijangka 'panas' berikutan khabar angin bertiup kencang beberapa tindakan bakal diambil terhadap Muhyiddin, Naib Presiden UMNO, Mohd Shafie Apdal dan beberapa lagi yang dilabel sebagai 'pemberontak' dalam parti.
Minggu lalu, beberapa ketua UMNO dari Bahagian Teluk Kemang dan Sepang mengadakan sidang media melahirkan rasa tidak puas hati mereka terhadap kepimpinan Najib.


KAH KAH KAH
woit
kalau betul
ini hebat mebat
ini gempak mempak
ini baru betul
pejuang anak bangsa
ucapan syabas 
yang berani dihormati


BARU BETUL--------------

REMBAT DUIT ZAKAT

Posted: 25 Nov 2015 05:00 PM PST


FACE BOOKyg ni pun satu hal lagi , ..
yg tukang pegang amanah pun skrg ni perangai dah macam pemimpin2 umno bn .
YG BADAN TUKANG PEGANG AMANAH DAH TAK AMANAH, macam mana nk selesai masaallah kemiskinan.
-----------------

KES MAIRA LAGI

Posted: 25 Nov 2015 08:06 AM PST


 | November 25, 2015
kelvin
Dia mendakwa mendiang Kevin memberitahu perkara itu ketika berbual menerusi telefon dalam bahasa Malayalam kerana takut perbualan mereka dirakam... More ››


KAH KAH KAH

woit
ini mesti kes maira
tak bayar
duit beg hermes

KAH KAH KAH
---------------

DI DAKWA AKTA HASUTAN

Posted: 25 Nov 2015 05:00 AM PST
MAKIN RAMAi

KENA DAKWA 
Malaysia saw a 1700% increase in Sedition charges after 2013 compared to period 2007-2012Embedded image permalinkEmbedded image permalink-------------

SUARA PEREMPUAN

Posted: 25 Nov 2015 04:30 AM PST
TAK PERLU

TONGKAT ALi

kalau suara perempuan adalah aurat, sudah pasti tidak ada langsung hadis-hadis yang sahabat mendengar Aisyah R.Ha bercerita tentang Rasulullah.
Tidak semua suara perempuan boleh menaikkan syahwat lelaki, kecuali jika lelaki itu makan makjun kuat 50 biji. Suara lelaki juga boleh menaikkan syahwat perempuan tertentu, tetapi tidak ada pula larangan lelaki bercakap di publik.
Dalam budaya masyarakat Malaysia dan banyak negara perempuan bercakap di publik atau menyanyi tidak mendatangkan fitnah, walaupun ada beberapa negara, seperti Saudi dan Afghanistan adalah sebaliknya.

DENGAR 

SUARA

DAH CABUT
---------------

TAHNIAH!

Posted: 25 Nov 2015 12:14 AM PST

TAHNiAH!


Zunar terima anugerah kebebasan media antarabangsa


Kartunis satira politik tanah air, Zunar menerima Anugerah Kebebasan Akhbar Antarabangsa 2015 daripada Committee to Protect Journalists (CPJ) di New York, semalam.
Tahun lepas, kartunis dengan nama sebenar Zulkiflee Anwar Alhaque menerima Anugerah Keberanian Dalam Melukis Kartun Editorial daripada Rangkaian Hak Asasi Kartunis Antarabangsa (CRNI).
Dalam kenyataannya, Zunar berkata anugerah yang diterima daripada kartunis lagenda Garry Trudeau itu ditujukan kepada semua peminat karyanya
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/zunar-terima-anugerah-kebebasan-media-antarabangsa#sthash.RPQV7VIz.dpuf


-----------

SAJE TANYA - JANGAN MARAH

Posted: 24 Nov 2015 11:19 PM PST
NAJiB DG BiBI


NURUL iZAH 

DENGAN

 JACEL KiRAM

MANA LEBIH

BAHAYA

SAJE TANYA

JANGAN

 MARAH----------

LEDAKAN DI PARIS - RANCANGAN SIAPA?

Posted: 24 Nov 2015 09:18 PM PST
PARIS - RANCANGAN SIAPA?

Berapa tulisan  yang lalu telah  pernah  saya terangkan apa itu konsep  false flag atau salah bendera. Dari sejarahnya konsep salah bendera ini bermula dari perperangan dilaut. Kapal dilaut memasang bendera untuk kita tahu negara mana tuan empunya kapal itu. 

Hari ini false flag atau salah bendera memberi makna satu projek membuat onar secara gelap kemudian menuduh orang lain yang membuat. Onar ini dilakukan dengan  tujuan jangka pendek dan jangka panjang yang telah diatur dan dirancang.

Ledakan di Paris telah berlaku lebih satu minggu dahulu.  Dikatakan lebih dari 150 warga telah gugur. Dilaporkan juga 8 orang penyerang telah  tewas meledakan diri sendiri. 

Dalam masa satu minggu ini semakin banyak tulisan yang menyangkal naratif laporan media arus perdana. Tulisan-tulisan dan kajian makin  kuat bertanya: Apakah serangan ini satu projek salah bendera?

Yang bertanya ini bukan calang-calang sosoknya.  Yang mempersoalkan apakah serangan di Paris ini satu rancangan jahat dengan tujuan yang tersorok.

Saya telah membaca  tulisan  yang digarap oleh Dr. Paul Roberts  yang bertanya apakah serangan dalam kota Paris ini serangan salah bendera. Dr. Paul  Roberts  ialah  bekas Timbalan Setiausaha Dasar Ekonomi Presiden Jimmy Carter. Sosok ini  juga pernah menjadi  pengarang Wall Street Journal,  kolumis di Business Week, Scripps Howard News Service dan Creator Syndicate. Maknanya tulisan  yang mempersoalkan serangan di Paris ini datang dari 'orang dalam' yang tahu selok belok kerajaan.


Laporan media arus perdana cukup senang. Naratif yang dihebohkan ialah gerila Isis datang menyerang. Mereka membunuh membabi buta. Mereka tak ada belas kasihan. Peranchis sedang dalam perang. Rakyat Eropah wajib berjaga-jaga. 

Apakah naratif yang ceritakan ini benar? Atau ada lagi kesah dibelakang kesah benar ini? Satu naratif yang lebih benar dari benar.

Mari kita lihat kembali beberapa pekara ' ganjil yang memeranjatkan' yang telah berlaku dalam serangan di Paris. Minggu lalu saya telah membuka sejarah ledakan  Tugu Negara  yang berlaku pada  27 Ogos 1975. Kad pengenalan  Si Tukang Bom yang tercicir telah ditemui mengikut labon Ghazali Shafie menteri KDN ketika itu.

Kesah paspot dan kad pengenalan ditemui  ini   telah juga  berlaku diledakan  WTC New York dan dalam serangan pejabat Charlie Hebdo. Dalam serangan di Paris satu  paspot ' lelaki  pelarian mangsa perang Syria' yang masuk ke Eropah atas tujuan mencari suaka politik telah juga ditemui. 


Apa yang berbeza di Paris  - kerana perkembangan  teknoloji - untuk menguatkan cerita - dua hari sesudah serangan satu talipon bimbit telah ditemui dalam tong sampah berhampiran dengan Gedong Konsert Bataclan. Dari maklumat talipon ini pemburuan dilakukan hingga ke Belgium. 

Wajib saya nyatakan disini bahawa kita semua bersimpati kepada yang gugur. Tetapi kita juga wajib sedar bahawa keguguran mereka ini adalah hasil dari satu  perancangan  licik yang diatur oleh elit politik untuk tujuan jahat. Kalau dalam filem, tv atau teater - yang gugur ini hanyalah 'prop' yang diwujudkan untuk lebih menyakinkan penonton. Dalam serangan di Paris ini anak-anak muda ini menjadi  'prop' yang tidak akan bangun-bangun.

Hujah memperkuatkan naratif serangan kota Paris ini sebagai projek salah  bendera semakin terserlah. 

Media pro kapitalis Bloomberg pada  19hb telah melaporkan : Paris Emergency Drill Occured On Same Day As Attacked - Latihan Darurat Diadakan Pada Hari Serangan. Bloomberg telah memetik kenyatan Dr. Mathieu Raux  dari Hospital Pitie-Salpetriere Paris.

Mengikut Tuan Doktor ini pada hari tersebut kereta ambulan, pekerja hospital, jabatan darurat hospital telah mengambil bahagian dalam latihan ini. Semua doktor di Paris terlibat dalam latihan ini.


Apa yang menarik dari berita ini ialah ketika WTC 9/11 diserang The North American Aerospace Defense Command ( NORAD) juga sedang mengadakan latihan. Latihan ini menjadikan kawasan udara kacau bilau tidak dapat dikenal pasti mana kapal terbang yang telah dibajak dan mana kapal terbang dalam latihan.

Pada 7 Julai 2005 - kota London pula diserang. Apakah para pembaca akan percaya apa yang saya tulis ini? 

Saya bertanya kerana ketika London diserang pihak polis dan tim pemusnah bom juga sedang  mengadakan latihan. Latihan ini berasaskan bom telah meledak dalam kereta api bawah tanah di stesen King Cross. Tup tup memang betul-betul berlaku ledakan di stesen  King Cross. Ajaib bin Takjub.

Maklumat berita  ini amat susah  untuk dipercayai. Kepada yang masih sangsi  sila tanya Lebai Google kerana saya sendiri pun pada awalnya kurang yakin akan berita ini.

Hakikatnya semua babak-babak  dan cerita-cerita  ganjil ini telah berlaku. Semua ini menjadi asas  sebagai  tanda-tanda bahawa serangan-serangan ini sebenarnya adalah projek salah bendera.

Maka persoalan timbul apa tujuan projek salah bendera ini?

Pertama tujuan projek salah bendera di Paris ini ialah untuk meneruskan apa yang dipanggil  'War On Terror' atau ' Perang Melawan Keganasan '. 

War On Terror adalah dasar kuasa imperial Amerika yang dimulai dari zaman Presiden Bush. Sesudah  serangan WTC di New York pada 11 September 2001 Amerika melancarkan Perang Melawan Kergansan (PMK) Ini bermakna dasar PMK telah 15 tahun  digunakan.  Afghanistan telah diserang, Iraq telah diserang, Libya telah diserang, Yaman telah dibom, Syria telah dan sedang diserang. 

Perang, mati, mayat, kemusnahan, orang pelarian mangsa perang bertimbun tambah. Tapi perang diteruskan diseluruh dunia. Semua ini atas dasar  Perang Melawan Keganasan.


Projek salah bendera ini adalah  alat untuk mengolah persetujuan orang ramai dan rakyat. Rakyat wajib diyakinkan  , orang ramai wajib memberikan sokongan kepada pemerentah dan  kepada kuasa yang sedia ada. Justeru inilah gunanya projek salah bendera - untuk menerima dasar PMK.

Dasar PMK ini ada berjangka panjang dan ada berjangka pendek. Tujuan berjangka pendek yang sepontan hasil dari serangan kota Paris  dapat kita lihat dengan serta merta. 

Pada ketika ini Eropah sedang dihantui oleh warga pelarian perang yang  menyeberang Laut Tengah dari Libya dan  Syria.  Eropah Barat menjadi kelam kabut. Rakyat banyak bersimpati dan sedia menerima mangsa perang ini. Kerajaan berbelah  bagi. German  dan Sweden  sudi menerima warga  pelarian.  Manakala Poland, Republik Czeh dan Austria berkeras menolak. Peranchis, Belgium, Sepanyol dan Portugal diam membisu.

Apabila Isis datang menyerang Paris semuanya berubah.   Paspot 'orang pelarian dari Syria' telah ditemui di tepi Gedong Bataclan. Dengan sepontan rakyat Eropah dapat diyakinkan bahawa Isis telah berjaya menyusup masuk melalui warga pelarian. Dengan serta merta semua pintu masuk telah ditutup. Sempadan dikawal rapi. Dasar  menolak warga pelarian perang muncul.


Persetujuan telah diolah melalui  naratif berita media arus perdana. Sama ada paspot ini saheh atau paspot  tipu bukan persoalan. Yang penting kewujudan paspot ini telah mengolah persetujuan warga Eropah untuk tidak lagi menerima mangsa pelarian perang dari Timur Tengah. Juga bersetuju untuk mengetat pintu sempadan.

Pada 20 Oktober yang lalu Canada mendapat Perdana Menteri Baru dari Parti Liberal. Dalam sidang akhbar pertamanya Justin Trudeau telah memanggil kembali semua kapal terbang Canada yang terlibat bersama Amerika di Syria pulang. Dunia gempar. Kerajaan baru Canada tidak lagi dilihat bersama dalam dasar PMK Amerika.


Tup tup  tidak sampai satu bulan kemudian Paris diserang. PM baru Canada mendapat tekanan kerana dilihat tidak bersama 'mengebom' Isis di Syria.

Presiden Peranchis  Francois Hollande  telah mengumumkan kepada dunia bahawa Peranchis dalam perang. Dengan pantas Si Presiden telah mengarahkan kapal terbang Peranchis mengembom wilayah Isis di Syria.

Canada dan Peranchis terikat dalam perjanjian NATO - North Atlantic Treaty Organisation. Dua negara ini adalah antara 12 negara awal  yang menubuhkan perjaniian ketenteraan NATO pada tahun 1949. 

Serangan di Paris memberi tahu kita    tentang Artikle 5 dalam perjanjian NATO. Peranchis diserang oleh Isis. Jika mana-mana ahli NATO disernag maka ahli NATO yang lain wajib datang membantu. Jelas ini memberi tekanan politik kepada  pemimpin Cadana yang baru. Canada tidak dapat lari dari dasar NATO dan PMK. 

Serangan bom dari kapal terbang Peranchis terhadap wilayah Isis adalah tanda bahawa stratiji dan tujuan janga pendek projek salah bendera ini telah berjaya. Langkah Peranchis mengebom telah memberi tekanan kepada kerajaan  Britain. 

Britain tidak bersama mengebom Isis. Cadangan awal untuk bersama Amerika telah ditolak oleh ahli Parlimen UK.

Justeru, Perdana Menteri David Cameron akan menggunakan serangan Paris ini sebagai hujah  baru untuk menyakinkan ahli Parlimen agar  mengundi bersetuju untuk  bersama  mengembom Isis. Rakyat di UK juga akan diyakinkan untuk bersama dalam strateji Perang Melawan Keganasan. 


Kawalan sempadan semakin ketat. Persetujuan rakyat untuk mengebom Isis telah diterima. Niat dan cita-cita projek  salah bendera jangka pendek telah berjaya. Bagaimana dengan stratiji jangka panjang? Tunggu minggu hadapan. (TT)

NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanmggan akhbar minngun ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45---------------

BUKAN LAWAK

Posted: 24 Nov 2015 08:39 PM PST

INi BUKAN

LAWAK

iNI SUDAH

BERAT
Apabila guru bahasa Inggeris lemah berbahasa Inggeris

Laporan mengatakan pelajar Malaysia kurang menguasai bahasa Inggeris dan graduannya gagal mendapat pekerjaan kerana lemah berkomunikasi dengan baik dalam bahasa itu sudah biasa didengar.
Tetapi bagaimana pula dengan guru, yang membuat kesilapan sebutan dan tatabahasa serta masih diingati sehingga kini oleh bekas pelajar mereka?
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/apabila-guru-bahasa-inggeris-lemah-berbahasa-inggeris#sthash.8q5vHxRI.dpuf

WAT iS DE 

BECAUSE?

KAH KAH KAH

-------------

CORAK DAN GAYA KELAKUAN

Posted: 24 Nov 2015 08:08 PM PST
A LA ERTiNYA

CORAK DAN

GAYA LAKU


Pas dikaitkan dengan IS pula?

SHAH ALAM - Pas tidak menyangka bekas ahli partinya sanggup mengaitkan parti Islam itu dengan fahaman IS.
Pegawai Lajnah Hal Ehwal Parlimen Pas, Syed Ahmad Fadhli berkata, tuduhan itu berat untuk Pas.
BACA BAWAH

BETUL BETUL

Pemimpin Amanah mangsa fahaman ala-IS Pas

Pas membawa fahaman sekiranya tinggalkan parti politik itu dengan memilih wadah perjuangan lain selain Pas seolah-olah telah keluar daripada Islam.

KUALA LUMPUR: Parti Amanah Negara (Amanah) mendedahkan beberapa pemimpin parti itu menjadi mangsa fahaman ala ekstremisme yang dibawa oleh Pas.
Naib Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa berkata, Pas membawa fahaman bahawa seseorang yang memilih wadah politik lain selain Pas akan digelar sebagai pengkhianat.
"Pemikiran ini menjadikan tinggalkan parti politik tertentu dengan memilih wadah lain selain Pas seolah-olah kita telah keluar daripada Islam. Inilah pelabelan murtad, sesat munafik dan tinggalkan jemaah yang dikuliahkan sebahagian pengkuliah dan penceramah.
"Corak pemikiran inilah yang membentuk gaya IS dan seumpamanya yang amat membahayakan masyarakat," katanya di Parlimen pada Selasa.

KOMENTAR

pas ni senang tuduh kapir
senang tuduh laknat
senang tuduh sesat
senang tuduh murtad
ini perangai ISIS

tak boleh berbeza
tak boleh ada pandangan lain
seolah olah parti pas
wakil tuhan
seoalh olah parti pas
sahaja yang monopoli islam

ini yang ditimbulkan
sikap ini yang dikatakan
bukan parti ini ISIS


NOTA
memutar belit juga
adalah perangai ISIS


-------------

Tiada ulasan: