Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Menunggu Sultan

Posted: 17 Aug 2014 06:37 AM PDT

Sidang_Media_Pas_Pusat

Pakatan Rakyat  tidak perlu berpecah hanya kerana seorang individu bernama 'Khalid Ibrahim'.
Kerjasama erat selama ini antara PAS, PKR dan DAP seharusnya dipertimbangkan di saat-saat genting ketika ada pihak yang cuba menjadi batu api dan minyak petrol dalam melaga-lagakan persaudaraan yang telah dibina.
Sejarah kerjasama parti-parti komponen Pakatan Rakyat mencatat begitu banyak kenangan yang baik-baik, terutamanya kemenangan besar dalam tsunami politik Mac 2008 serta kejayaan mendapatkan sokongan padu majoriti undi popular dalam PRU ke-13 tahun lalu.
Kita mahu mengingati sejarah untuk peristiwa sedemikian. Kita pastinya tidak mahu diingati sejarah kerana bergolak dan berpecah belah akibat Khalid Ibrahim 'gagap'.
Ramai rakyat bawahan yang gusar apabila mendapat maklumat bahawa ada pihak yang tidak selesa dengan persaudaraan Pakatan Rakyat, namun 'malu-malu mahu mengaku teringin tidur sebantal dengan umno dan BN'.
Kalau tidak lagi selesa bersama semangat Pakatan demi kepentingan rakyat tanpa mengira kaum, agama, dan status ekonomi; kenapa mesti malu-malu mahu menyatakan keinginan untuk bersama umno-BN?
Kepada politikus-politikus Pakatan Rakyat yang setia memperjuangkan kepentingan rakyat untuk menzahirkan kesetiaan kepada semangat Pakatan Rakyat dan jika sebaliknya berhajat untuk tidur sebantal dengan Umno, janganlah segan,jangan malu untuk mengaku.
Rakyat bawahan juga merasa amat gumbira dengan berita terbaru apabila dua adun PAS Selangor, iaitu Saari Sungib dan Hasnul Baharuddin, bertindak menyatakan sokongan kepada Wan Azizah selaku MB Selangor yang baru.
Selesai mesyuarat PAS tadi, Saari dan Hasnul hadir bersama-sama semua Adun DAP dan PKR Selangor dalam sidang media bagi menunjukkan Wan Azizah memiliki majoriti yang cukup untuk menjadi MB baru negeri itu.
Sokongan itu sekaligus menamatkan kelayakan Khalid Ibrahim untuk terus memasuki pejabat MB Selangor.
Kita tidak mahu tertulis di nota kaki sejarah sebagai sebuah gabungan politik yang gagal dan berpecah selepas bertahun membina impian dan harapan baru bagi rakyat Malaysia
Dahulukanlah kepentingan rakyat, janganlah sampai Pakatan Rakyat berpecah. Janganlah sampai pakatan politik ini hancur akibat perbuatan seorang 'musibat' yang gagap.
dollah yankee -Semua orang sudah lega dan hanya tunggu sultan balik dari 'makan angin'.

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


APA PUN NOH...HANG JANGAN CEMBURU PASAI TAK DILANTIK MENJADI MENTERI....BYE.....

Posted: 17 Aug 2014 06:42 AM PDT


Pakatan akhirnya terima Azizah calon tunggal

Posted: 17 Aug 2014 06:32 AM PDT

Terima kasih YB Azmin Ali kerana menerimanya dengan hati terbuka.  Pakatan Rakyat akhirnya memutuskan untuk mencalonkan Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Ismail sahaja sebagai calon menteri besar Selangor bagi menggantikan Tan Sri Khalid Ibrahim.

Perkara itu baru diputuskan dalam mesyuarat majlis presiden PKR, DAP dan PAS di sebuah hotel di Subang Jaya, Selangor sebentar tadi.

"Majlis Pimpinan (Pakatan) juga mengambil maklum dan menghargai pencalonan Wan Azizah dan Azmin Ali untuk jawatan senteri besar.

"Bagaimanapun Azmin menegaskan bahawa beliau kekal menyokong keputusan PKR untuk menamakan Wan Azizah sebagai calon menteri besar baru Selangor," kata Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam sidang media sebentar tadi.

Mesyuarat PKR sebelum itu telah memutuskan untuk tetap menyokong Wan Azizah seperti yang diputuskan parti 21 Julai lalu.

PAS pada tengah hari telah meminta satu lagi nama iaitu Azmin untuk dicalonkan sebagai menteri besar bersama Wan Azizah.

Justeru Anwar berkata PKR akan meneruskan proses memohon menghadap sultan Selangor untuk mempersembahkan keputusan itu kepada baginda secepat mungkin.

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata PAS akur dengan keputusan itu selepas Azmin bersetuju mengikut keputusan parti.

"Dua calon dah ada di sini dan selepas mesyuarat tadi Azmin hormati keputusan partinya," kata Mohamad ringkas.

Azmin: Parti lebih penting

Sementara itu, Azmin ketika ditemui media menegaskan partinya dan Pakatan lebih penting berbanding siapa yang menjadi menteri besar.

"Bagi saya, parti diutamakan. Saya beritahu rakan sejawat saya (dalam mesyuarat) kita mesti bekerja sedaya upaya untuk Pakatan.

"Saya amat percaya selepas krisis ini Pakatan dan PKR akan bertambah kuat," kata beliau.

Azmin (atas) turut menafikan khabar angin beliau bertegas mahukan jawatan itu.

Kerusi MB kosong, sultan boleh lantik Wan Azizah

Posted: 17 Aug 2014 04:30 AM PDT

Ahad, 17 Ogos 2014 07:56      OLEH: AMIRULMUKMININ

Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dikehendaki di bawah undang-undang meletak jawatan ekoran pengumuman PAS hari ini menyokong Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, dan timbalannya Mohamed Azmin Ali, sebagai calon pengganti menteri besar (MB) Selangor, menurut seorang pensyarah undang-undang hari ini.Professor Gurdial Singh Nijar (gambar) dari Fakulti Undang-Undang Universiti Malaya berkata sekiranya Khalid enggan mengundur diri, jawatan MB dan jawatan ahli majlis mesyuarat kerajaan negeri (exco) dianggap dikosongkan, tanpa perlu Sultan Selangor menyingkirkan mereka dari kedudukan tersebut.

Gurdial merujuk penghakiman Mahkamah Persekutuan dalam kes Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, di mana diputuskan: "Apabila menteri besar dimaklumkan dia hilang kepercayaan majoriti anggota dewan undangan, dia dikehendaki dengan cara yang mulia meletakkan jawatan beliau dan jawatan majlis eksekutif.


"Jika menteri besar enggan atau tidak meletak jawatan beliau dan majlis eksekutif, hakikatnya ialah majlis eksekutif dibubarkan (yang juga termasuk menteri besar) disebabkan oleh menteri besar hilang kepercayaan majoriti ahli Dewan Undangan," kata Gurdial.


"Oleh itu ia tidak perlu untuk Sultan... menyingkirkan Nizar (menteri besar Perak waktu itu) dan ahli majlis eksekutif. Sultan hendaklah melantik seseorang yang mempunyai keyakinan majoriti ahli Dewan Undangan."


Tambah Gurdial, berdasarkan kes sebelum ini, yang tinggal kini hanya untuk Sultan melantik "seseorang" sebagai MB.Akuan bersumpah 30 Adun sah dan mencukupi, kata peguam

Posted: 17 Aug 2014 04:16 AM PDT

Akuan bersumpah 30 Adun sah dan mencukupi, kata peguam


Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak percaya Akuan Berkanun yang ditandatangani 30 Adun adalah satu bukti konklusif Khalid hilang kepercayaan majoriti sebagai menteri besar dan ia boleh ditarik dan dipinda pada bila-bila masa sahaja. – Gambar The Malaysian Insider, 17 Ogos, 2014. 

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak percaya Akuan Berkanun yang ditandatangani 30 Adun adalah satu bukti konklusif Khalid hilang kepercayaan majoriti sebagai menteri besar dan ia boleh ditarik dan dipinda pada bila-bila masa sahaja. – Gambar The Malaysian Insider, 17 Ogos, 2014.


Akuan Berkanun (Statutory Declaration) yang ditandatangani 30 ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Selangor bukti konklusif dan jelas mereka hilang keyakinan terhadap kepimpinan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, kata pertubuhan peguam Lawyers for Liberty.

Dalam satu kenyataan hari ini, Afiq M Nor dari pertubuhan itu menegaskan Akuan Berkanun tersebut satu dokumen yang serius dan mempunyai kesan di bawah undang-undang.
"Saya percaya semua 30 Adun yang menandatangani Akuan Berkanun tersebut, mengetahui dan maklum akan implikasi perundangan sekiranya mereka menyediakan satu akuan palsu dan tidak benar.


"Menurut Seksyen 3 Akta Akuan Berkanun 1960, menyediakan satu akuan palsu merupakan satu kesalahan jenayah dan boleh dihukum di bawah Seksyen 199 dan 200 Kanun Kesiksaan," katanya. Afiq merujuk kenyataan peguam Khalid yang menyatakan Akuan Berkanun itu bukan satu bukti konklusif Khalid hilang kepercayaan majoriti sebagai menteri besar dan ia boleh ditarik dan dipinda pada bila-bila masa sahaja.

Oleh yang demikian, kata peguam Khalid, hanya satu usul tidak percaya dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) atau perbincangan dengan Sultan Selangor boleh membuktikan Khalid hilang sokongan.

Afiq merujuk penghakiman Mahkamah Persekutuan pada 2010 dalam kes Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin lwn Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir di mana hakim Tun Ariffin Zakaria menyatakan "..evidence of loss of confidence in the MB may be gathered from other extraneous sources provided, as stated in Akintola, they are properly established. Such sources we think, should include the admission by the MB himself and/or representations made by members of the LA that the MB no longer enjoys the support of the majority of the members of the LA."

"Saya percaya kita tidak lagi berkomunikasi menggunakan perantaraan burung merpati seperti zaman dahulu. Kebanyakan dari kita di Malaysia boleh mengetahui apa yg berlaku di segenap penjuru dunia kurang dari 2 saat.

"Adalah sesuatu yang mustahil dan tidak masuk akal untuk Khalid meragui 30 Adun yang tidak lagi yakin dengannya sebagai menteri besar," katanya.


Katanya, sekiranya Khalid merasakan perlunya diadakan satu undi tidak percaya dalam DUN, dia sendiri boleh memanggil satu sidang khas membentangkan satu undi tidak percaya ke atas dirinya.
"Bola berada di gelanggang Khalid kerana seorang menteri besar boleh memanggil satu sidang khas di DUN," katanya. – 17 Ogos, 2014.WAN AZIZAH MENDAPAT SOKONGAN DARI ADUN UNTUK SINGKIRKAN KHALID IBRAHIM-39/56 -KHALID IBRAHIM TIPU SULTAN SELANGOR

Posted: 17 Aug 2014 03:52 AM PDTHanya 5 ADUN PAS dan 12 ADUN Umno suka sama Khalid Ibrahim


Kesalahan terbesar Khalid Ibrahim ialah menipu Sultan Selangor dengan  mengatakan mempunyai majoriti dalam dewan. ITU SEMUA BOHONG! Kerana Khalid tidak bertanya persetujuan dari Adun selain UMNO. :) 

Senarai ADUN Selangor yang menyokong TSKI untuk melepaskan jawatan ialah:

N4 SEKINCHAN
Ng Suee Lim (DAP)

N6 KUALA KUBU BAHARU
Lee Kee Hiong (DAP)

N11 IJOK 
Dr Idris Bin Ahmad (PKR)

N14 RAWANG
Gan Pei Nei (PKR)

N15 TAMAN TEMPLER
Zaidy Bin Abdul Talib (PAS)

N16 BATU CAVES 
Amirudin Bin Shari (PKR)

N17 GOMBAK SETIA
Hasbullah Bin Mohd Ridzwan (PAS)

N19 BUKIT ANTARABANGSA 
Mohamed Azmin Bin Ali (PKR)

N20 LEMBAH JAYA
Khasim Bin Abdul Aziz (PAS)

N21 CHEMPAKA
Iskandar Abdul Samad (PAS)

N22 TERATAI 
Tiew Way Keng (DAP)

 N23 DUSUN TUA 
Razaly Bin Hassan (PKR)

N25 KAJANG 
DS Wan Azizah (PKR)

N26 BANGI 
Mohd Shafie Bin Ngah (PAS)

N27 BALAKONG 
Ng Tien Chee (DAP)

N28 SERI KEMBANGAN 
Ean Yong Hian Wah (DAP)

N29 SERI SERDANG 
Noor Hanim Binti Ismail (PAS)

N30 KINRARA 
Ng Sze Han (DAP)

N31 SUBANG JAYA 
Hannah Yeoh Tseow Suan (DAP)

N32 SERI SETIA 
Nik Nazmi Bin Nik Ahmad (PKR)

N33 TAMAN MEDAN 
Haniza Binti Mohamed Talha (PKR)

N34 BUKIT GASING 
Rajiv Rishyakaran (DAP)

N35 KAMPUNG TUNKU 
Lau Weng San (DAP)

N36 DAMANSARA UTAMA 
Yeo Bee Yin (DAP)

N37 BUKIT LANJAN
Wong Keat Ping (PKR)

N38 PAYA JARAS 
Mohd Khairuddin Othman (PAS)

N40 KOTA ANGGERIK 
Yaakob Sapari (PKR)
N41 BATU TIGA
Rodziah Ismail (PKR)

N43 SEMENTA
Daroyah Binti Alwi (PKR)

N44 SUNGAI PINANG
Teng Chang Khim (DAP)

N47 PANDAMARAN
Tan Pok Shyong (DAP)

N48 KOTA ALAM SHAH 
Ganabatirau Veraman (DAP)

N49 SERI ANDALAS
Xavier Jayakumar A/L Arulanandam (PKR)

N50 SRI MUDA 
Mat Shuhaimi Bin Shafiei (PKR)

N51 SIJANGKANG
Ahmad Yunus Bin Hairi (PAS)
N52 TELUK DATUK
Loh Chee Heng (DAP) 

N53 MORIB 
Hasnul Baharuddin (PAS)

N54 TANJONG SEPAT 
Mohd Haslin Hassan (PAS)

N56 SUNGAI PELEK 
Lai Nyuk Lan (DAP)

Total = 39/56 ADUN SOKONG KHALID TURUN TAKHTA dan HENTI TIPU SULTAN. (bermakna hanya 17 sokong Khalid terus keras kepala)


SUMBER:ERA PASCA

video: Pakatan capai konsensus dengan keputusan PAS hari ini, kata Setiausaha Agung PKR .

Posted: 16 Aug 2014 11:13 PM PDT


Para pemimpin PAS selepas mesyuarat jawatankuasa agung tentang isu menteri besar Selangor  berakhir hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 17 Ogos, 2014.  


Para pemimpin PAS selepas mesyuarat jawatankuasa agung tentang isu menteri besar Selangor berakhir hari ini. – Gambar The Malaysian Insider oleh Afif Abd Halim, 17 Ogos, 2014.

 PKR menyambut baik keputusan mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat hari ini dan menyifatkan kini Pakatan Rakyat sudah mencapai konsensus apabila PAS menamakan Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor di samping Mohamad Azmin Ali.

"Bagi saya Pakatan sudah mencapai konsensus apabila PAS mencadangkan Dr Wan Azizah kerana sebelum ini PKR dan DAP sudah mencalonkan beliau.

"Walaupun PAS juga namakan Azmin, ia masih tertakluk kepada pandangan PKR dan DAP kerana kedua-duanya hanya bersetuju dengan satu nama sahaja sebelum ini, iaitu Dr Wan Azizah," kata Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifudin Nasution Ismail kepada The Malaysian Insider.


Sehubungan dengan itu, mesyuarat Majlis Pimpinan  Pakatan Rakyat petang ini akan membuat keputusan mengenai cadangan PAS itu selepas DAP dan PKR membuat keputusan mereka. Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat akan mengadakan mesyuarat petang ini di sebuah hotel dekat Subang Jaya sebelum mengadakan sidang media kira-kira jam 6.30 petang ini.

Bagi Saifudin, keputusan PAS hari ini menamakan Dr Wan Azizah dan Azmin juga bermakna PAS menarik balik sokongannya terhadap Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang diberikan sebelum ini.
"Jadi Khalid tidak ada lagi legitimasi untuk terus kekal sebagai menteri besar," kata beliau.

Beliau juga berkata, keputusan 30 Adun Selangor termasuk dua dari PAS sebelum ini juga membuat keputusan yang sama. – 17 Ogos, 2014.


MENYUSUL LAGI

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SATU JEMPUTAN

Posted: 17 Aug 2014 07:18 PM PDT

JEMPUTAN
kepada sesiapa yang berminat
terutama pelajar dan mahasiswa
yang berhutang dengan ptptn

TANDA TANDA SUDAH SAMPAI

Posted: 17 Aug 2014 06:44 PM PDT

KUALA LUMPUR 17 Ogos - Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini melaporkan empat kejadian gempa bumi sederhana berlaku dengan kekuatan 5.1 hingga 5.5 skala Ritcher. Kejadian pertama dilaporkan pada pukul 12.30... 11:17:13

KUALA LUMPUR 17 Ogos - Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini melaporkan empat kejadian gempa bumi sederhana berlaku dengan kekuatan 5.1 hingga 5.5 skala Ritcher.

Kejadian pertama dilaporkan pada pukul 12.30 pagi membabitkan gempa bumi sederhana dengan kekuatan 5.0 pada skala Ritcher di sempadan wilayah Myanmar dan India.

Lokasi gempa itu adalah 303 kilometer di barat laut Monywa, Myanmar dan 2,099 kilometer dari barat laut Padang Besar, Perlis.

KAH KAH KAH
woit
dimana bik mama?
gempa sudah sampai
ini tanda tanda
bik mama akan
muncul kembali

KAH KAH KAH
---------

MALAM INI DI BANGSAR

Posted: 17 Aug 2014 06:26 PM PDT


MALAM INI

jemput datang
ke universiti bangsar utama
jalan kemuja bangsar utama

mendengar dan menghayati 
rizal


siapa rizal?
si rizal ini adalah seorang pemusik

apa yang spesial?

si rizal ini mengumpulkan
barang barang terbuang
saperti tin kosong kotak  periok
dan dan dan
barang barang ini diolah untuk
dijadikan alat musik

anak muda indonesia
ini sedang mengadakan bengkel
di pelbagai pusat seni di malaysia

radio bangsar
malam ini akan menemui bual
dan
akan memperdengarkan rizal bermusik
dengan
alat alat musik ciptaannya

semua di jemput buat ramai
warga di luar
sila layari radio bangsar utama ---------

SUKAR APA SUKAR

Posted: 17 Aug 2014 06:00 PM PDT

SIAPA BAYAR 
HUTANG MALAON INI?

Pendirian PAS jadikan kedudukan Khalid semakin sukar, kata penganalisis
Abdul Khalid Ibrahim berada dalam keadaan tertekan dan tersepit dalam kemelut politik Selangor selepas PAS hari ini menarik balik sokongan terhadapnya untuk terus memegang jawatan menteri besar Selangor.
Keputusan PAS menamakan Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan timbalannya Mohamad Azmin Ali sebagai calon menteri besar yang baharu memberi isyarat jelas kepada kedudukan bekas tokoh korporat berusia 67 tahun itu
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pendirian-pas-jadikan-kedudukan-khalid-semakin-sukar-kata-penganalisis#sthash.gVvyU9jH.dpuf

KAH KAH KAH

sukar?
sukar kepala bana apa?

bukan sukar
dah kena terajang
nak sukar sukar
apa lagi

KAH KAH KAH 
----------

INI SECARA RESMI

Posted: 17 Aug 2014 07:13 AM PDTKenyataan Majlis 

Pimpinan Pakatan Rakyat

17 Ogos 2014Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat menghargai keputusan PAS untuk kekal dalam Pakatan Rakyat dan keperluan menggantikan YAB Menteri Besar Selangor.

Majlis Pimpinan juga mengambil maklum dan menghargai pencalonan YB  Dr Wan Azizah Wan Ismail dan YB Mohamed Azmin Ali untuk jawatan Menteri Besar.

Bagaimanapun YB Mohamed Azmin Alimenegaskan bahawa beliau kekal menyokong keputusan parti KeADILan untuk menamakan  Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon YAB Menteri Besar baru Selangor.

Maka dengan ini Pakatan Rakyat akan meneruskan proses untuk menyembahkan keputusan ini kepadake bawah DYMM Tuanku Sultan Selangor.

YB Anwar Ibrahim
Ketua Umum KEADILAN

YAB Lim Guan Eng
Setiausaha Agung DAP

Tuan Hj Mohamed Sabu
Timbalan Presiden PAS


-----------

AHAD 17 OGOS 2014

Posted: 17 Aug 2014 06:22 AM PDT


 17 OGOS 2014

pagi ahad datang bagitu cepat
pagi ahad berjalan bagitu panjang
petang ahad tak kunjung sampai
petang ahad yang tak sudah sudah

pagi yang di tunggu tunggu
petang yang di nanti nanti

pagi ahad bersejarah
petang ahad bersejarah

perjalanan yang maha panjang
perjuangan yang berterusan

untuk menobat seorang wanita
untuk memashorkan seorang perempuan
memimpin sebuah parti
memimpin sebuah negeri


PANTUN PAK SALEH
memburu rusa didalam hutan
dapat pula saekor kijang
buang khalid kuatlah pakatan
difahami oleh semua pejuang
--------

GWA TAK DAPAT NAK CAKAP

Posted: 17 Aug 2014 06:05 AM PDT


i rest my case

my lord

kah kah kah


KAH KAH KAH

gwa tak tahu
apa nak cakap
lu pikir sendirilaaa
gwa hanya
kah  kah kah ---------

BERITA PALSU - JANGAN PERCAYA

Posted: 16 Aug 2014 10:46 PM PDTTIDAK BENAR

berita dalam alam maya
telah  melaporkan
bahawa faekah huseein
bekas setia usaha 
khalid ibrahim 
dan arffa setia usaha akbar khalid
telah kelihatan 
masuk ke dalam pejabat
setia usaha kerajaan
di shah alam sabentar tadi

berita melaporkan mereka
telah dilihat mengeluarkan fail-fail
dan memasukkan ke dalam sebuah van

ini berita palsu
ini fitnah
ini tohmah

berita melaporkan khalid ibrahim
telah meraung dan hentak hentak kaki
di bukit damansara juga berita palsu


KAH KAH KAH
------------

HARI HARI AKHIR SAEKOR KHALID

Posted: 16 Aug 2014 10:29 PM PDT

PAS kekal dalam Pakatan, serah 2 nama calon MB, Wan Azizah dan Azmin


PAS hari ini memutuskan untuk kekal dalam Pakatan Rakyat (PR) dan bersetuju dengan pilihan PKR untuk melantik DaDr Wan Azizah Ismail diangkat menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor.

Parti Islam itu bagaimanapun turut menyerahkan nama Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali sebagai nama calon lain untuk diangkat menjadi menteri besar.

"PAS tidak akan menuntut jawatan menteri besar Selangor. PAS juga menghormati semangat yang ada dalam Pakatan Rakyat dalam mencadangkan nama calon menteri besar Selangor.

"Sehubungan dengan itu, PAS sebulat suara pada hari ini bersetuju untuk mengangkat dua nama bagi menggantikan Khalid. Nama yang dicadangkan oleh PAS ialah Dr Wan Azizah dan Azmin," kata Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu di Ibu Pejabat PAS hari ini.
Dua nama itu kemudiannya akan ditentukan dalam mesyuarat Pakatan Rakyat yang dijadualkan berlangsung petang ini. – 17 Ogos, 2014. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-kekal-dalam-pakatan-serah-2-nama-calon-mb-wan-azizah-dan-azmin#sthash.tAZw3YxF.dpuf


KAH KAH KAH
i have nothing 
to say my lord
i rest my case
i'm orang asli biduanda
from jelebu
not from selangor 
darul faekah

KAH KAH KAH


----------

JANGAN CEPAT PECAYA

Posted: 16 Aug 2014 08:57 PM PDT


KOMENTAR

bila berita tentang pak abu
masuk  ijn
tukar tiub langsunag tak ambil pot

hairan macam mana
akhbar sinar percaya

tapi sebagai akhbar pop
dengan pantas 
sinar minta maaf

ini tanda akhbar
yang dewasa
akhbar yang bertanggung jawab

Permohonan maaf kepada Saari Sungib, keluargaMerujuk kepada laporan Sinar Harian Online bertajuk "Adun Hulu Kelang Masuk IJN" pada pagi 16 Ogos 2014, Sinar Harian memohon maaf atas kesilapan tersebut.

Kami ingin menegaskan bahawa Adun tersebut, YB Saari Sungib tidak diserang sakit jantung dan masih sihat sehingga hari ini.

Dengan ini Sinar Harian memohon maaf sekali lagi kepada beliau dan keluarganya

----------

RAMAI KECEWA BILA MAT FRAUD BUKA MULUT

Posted: 16 Aug 2014 08:35 PM PDTBAKAL SULTAN IJOK

Setiausaha agung Umno Tengku Adnan Tengku Mansor berkata parti itu tidak ingin mencampuri pentadbiran negeri Selangor bawah Khalid Ibrahim.

Beliau berkata demikian ketika ditanya mengenai kemungkinan ADUN Umno menyertai kabinet Selangor sebagai anggota exco.

"Kita tak masuk campur urusan pentadbiran Selangor. Kita serahkan kepada mereka (pentadbiran sedia ada)," katanya kepada pemberita di Kuala Lumpur hari ini.

KAH KAH KAH
woit
raami kecewa
bila mat fraud buka mulut

mat ezam kecewa
mat noh omar kecewa
mat faekah kecewa
mat wawa kecewa
mat affa kecewa

KAH KAH KAH-----------

FAKWAJA - PARTI BARU

Posted: 16 Aug 2014 08:26 PM PDT


KOMENTAR

parti baru ini
akan membuat rekod
paling cepat di daftar

berita ini juga bermakna
bahawa tim faekah telah tercium
bau bahawa ahad ini khalid
akan ditinggalkan terkonteng-konteng

Khalid bakal tubuh parti politik baru, kata Faekah


Abdul Khalid Ibrahim bakal menubuhkan sebuah parti politik baru bagi berdepan segala kemungkinan dalam kemelut penyingkirannya sebagai menteri besar Selangor.

Bekas setiausaha politiknya, Faekah Husin juga menafikan bahawa Khalid berhajat untuk kekal sebagai menteri besar, sebaliknya segala urusan peralihan perlu berpandukan kepada Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/khalid-bakal-tubuh-parti-politik-baru-kata-faekah#sthash.KrHXibID.dpuf

KAH KAH KAH
parti baru ini
akan dinamakan

PARTI FAKWAJA

parti  faekah 
parti wawa 
parti affa
dan parti  jonah

slogan parti ini
ialah... ?

- pinjam jangan bayar -

perjuangan parti ini
ialah lah...?

- lawan bayaran hutang -

i rest my case my lord
me not citizen of selangor
darul faekah

KAH KAH KAH

----------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT