Nuffnang

Pengikut

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


'Penceroboh Suluk gugur tuntutan jika saya sultan' - Sultan Mohd Akjan

Posted: 14 Aug 2013 10:18 PM PDT

 
RCI SABAH Sultan Mohd Akjan Ali Muhammad yang mengisytiharkan dirinya sebagai sultan Sabah berkata penceroboh Suluk akan menggugurkan tuntutan mereka ke atas Sabah jika beliau dilantik sebagai sultannya.

NONEAkjan (kiri) memberitahu suruhanjaya diraja siasatan (RCI) mengenai 
pendatang di Sabah bahawa jeneral penceroboh tersebut, Agbimuddin Kiram dari kesultanan Sulu, telah bertemu beliau sebelum serangan mereka ke atas Sabah.

"Apabila Datu Agbi datang - pada bulan Februari jika tak silap saya - dia telah merayu kepada saya supaya menjadi Sultan Sabah.

"Saya membuat perjanjian dengan mereka bahawa mereka hendaklah gugurkan tuntutan mereka ke atas Sabah jika saya menjadi sultan," katanya ketika memberi keterangan di Kompleks Mahkamah Kota Kinabalu.

Akjan berkata beliau kemudian memaklumkan perjanjian itu kepada pihak polis tetapi mereka tidak memperdulikannya.

"Untuk menyelamatkan Sabah, saya bersedia untuk menjadi sultan tetapi pegawai polis yang saya beritahu tentang perkara ini tidak memaklumkannya kepada pegawai atasannya," kata Akjan.

MCA buat laporan polis terhadap Papagomo

Posted: 14 Aug 2013 04:39 AM PDT

OLEH DIYANA IBRAHIM
AUGUST 14, 2013
Gara-gara kenyataan melampau,  Exco Pemuda MCA, Chong Sin Woon bersama rakannya membuat laporan polis terhadap penulis blog, Papa Gomo di Balai Polis Dang Wangi atas tuduhan sengaja mencetuskan sentimen perkauman.
Ketua Pemuda Biro Pendidikan Pemuda MCA itu, berkata tindakan Papa Gomo memanggil masyarakat Cina sebagai 'Pendatang" yang diletakkan di laman Facebook penulis blog itu disifatkan melampau.
"Kita mahu polis mengambil tindakan tegas terhadap Papa Gomo dan mendakwa beliau mengikut Akta Hasutan. Malah bukan kepada dia saja tetapi siapa pun yang sengaja mancetuskan ketegangan kaum di negara ini harus disiasat,"katanya seperti dilaporkan akhbar China Press, hari ini.
Chong berkata, jika kerajaan tidak mengambil tindakan tegas terhadap isu yang membabitkan sensiviti kaum, dan membiarkan pihak tidak bertanggugjawab terus menyebarkan fitnah maka ia tidak mendatangkan kebaikan kepada keharmonian negara ini.
Meskipun identiti Papa Gomo ini masih terus menjadi misteri namun, beliau berharap polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dapat melakukan siasatan dan mendedahkan hal ini.
Katanya, isu membabitkan perkauman semakin tegang apabila berakhirnya Pilihan Raya Umum lalu ekoran dari keputusan majoriti kaum Cina yang beralih kepada Pakatan Rakyat.
Ia menyebabkan parti Melayu, Umno menuduh masyarat Cina sebagai pembelot.
Dalam masa sama, Chong juga menegaskan pelaksanaan perlu diambil ke atas mereka yang mencabar undang-undang negara ini.
Katanya, setakat ini pihaknya sudah mengumpul bukti untuk dikemukakan ke mahkamah bagi negeri Pulau Pinang, Kedah dan Negeri Sembilan.
Selain dari menggelarkan kaum Cina sebagai pendatang, Papa Gomo turut didakwa menulis kenyataan seperti "Kita Melayu patut bersatu menentang Cina", "Cina harus balik ke negara China" dalam laman Facebooknya.

Kami bukan Taliban - Nooh Gadut

Posted: 14 Aug 2013 12:01 AM PDT

Penasihat Majlis Agama Islam Johor (MAIJ), Datuk Nooh Gadut menangkis dakwaan bahawa pihak berkuasa agama itu bertindak "seperti Taliban" dalam usahanya untuk merobohkan surau kontroversi di sebuah resort di Johor.

Nooh dengan nada kesal berkata NGO Lawyers for Liberty (LFL) tidak sepatutnya mengumpamakan tindakan MAIJ seperti amalan kumpulan fundamentalis agama di Afghanistan itu.

NONE"Biarlah dia cakap macam itu. Tak payah komen lah. Kita bersangka baiklah. Semua kini dalam siasatan. Yang (gelaran) Taliban itu tak sepatutnya berlaku. Kita bukan Taliban.

"Kita serah pada pihak yang bertanggungjawab untuk jalankan tugas... kita ada undang, polis. Biar dia buat kerja dia. Sekarang dalam siasatan. Kita tunggu sahaja keputusannya. Kita tak boleh ganggu penyiasatan," katanya ketika dihubungiMalaysiakini.

NGO hak asasi dan reformasi undang-undang tersebut dalam kenyataan di Twitter semalammendakwa demikian susulan rancangan MAIJ untuk merobohkan surau kontroversi yang didakwa dibina dengan tidak menepati arah kiblat itu.

Nooh turut ditanya sekiranya arah kiblat di surau berkenaan boleh diselarikan semula dengan tanda arah yang baru, tanpa melibatkan perobohan struktur berkenaan.

Mengulas perkara itu, Noh berkata pihaknya mendapati arah kiblat di surau berkenaan telah tersasar jauh.

"Sekarang ini awak tahu tak kiblat itu dah tersasar (jauh). Bukan sahaja tak menghadap Kaabah tapi tak menghadap Tanah Haram. Biarlah mereka ini buat kerja," katanya lagi.

Dalam kenyataannya semalam, Nooh dilaporkan berkata soal untuk merobohkan surau tersebut akan hanya ditentukan oleh Jawatankuasa Fatwa Negeri dalam masa sebulan lagi.
Surau yang terletak dalam kawasan sebuah resort di Kota Tinggi itu meraih kontroversi apabila digunakan untuk satu upacara keagamaan oleh sekumpulan penganut Buddha pada Sabtu.

Pemiliknya, seorang warga Singapura kini ditahan reman mengikut Seksyen 295 Kanun Keseksaan berhubung kesalahan mencemarkan tempat sembahyang dengan niat hendak mengaibkan agama mana-mana golongan.

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


American journalist beaten by police in Cairo

Posted: 14 Aug 2013 07:52 PM PDT

Egyptian ambassador to the U.S. on his country's unrest

Posted: 14 Aug 2013 07:51 PM PDT

Death toll rises as Egypt declares state of emergency

Posted: 14 Aug 2013 06:05 PM PDT

Watch deadly violence erupt in Cairo

Posted: 14 Aug 2013 06:03 PM PDT

Kekejaman Tentera Zionis As-Sisi Terhadap Rakyat Mesir

Posted: 14 Aug 2013 06:01 PM PDT


Pelbagai cara pembunuhan dilakukan tentera Mesir terhadap rakyatnya sendiri. Bentuk pembunuhan kejam ala syiah di Syria turut dilakukan di tempat terbuka dan disaksikan ramai orang di Medan Rabiatul Adawiyah. 

TV al=Quds melaporkan 
1. Pasukan tentera dan polis telah membakar Hospital Lapangan di Medan Rabiatul Adawiyah yang terdapat di dalamnya jenazah-jenazah para syuhada' (bagi melupuskan bukti pembunuhan)

2. Para demostran telah meninggalkan Medan Rabiatul Adawiyah setelah ianya dikuasai sepenuhnya oleh tentera dan polis.

3. Tahaluf Wathani Menyokong Legimitasi: berdasarkan kiraan kami, terdapat 2600 syuhada' yang terkorban sehingga kini di Medan Rabiatul Adawiyah. .
Sementara itu satu maklumat lain mendakwa seperti berikut:
Lebih 2500 - Syahid.
Lebih 3000 - Ditangkap.
Lebih 10000 - Cedera.
Lebih 200 - Jurugambar dibunuh.
Dataran Raba'ah - Dikosongkan tentera.
Hospital Lapangan Raba'ah - Ditutup tentera.
Hospital Lapangan Nahdhah - Dibakar tentera.
Doktor2 bertugas - Ditangkap tentera. 

As Syahidah Asmaa Mohamed El Beltagi, anak perempuan El-Beltagi (El Beltagi merupakan antara pemimpin Ikhwan Muslimin), berusia 17 tahun. Beliau mati akibat peluru yang dilepaskan oleh pihak kudeta di Medan Rabiatul Adawiyah ketika proses meleraikan para penyokong demokrasi pagi tadi.


Gambar sadis dari Medan Nahdhah hasil perbuatan As Sisi dan kuncu-kuncunya


Video ini menunjukkan beberapa rakyat Mesir yang dibakar oleh Regim Zionis As Sisi

Posted: 14 Aug 2013 05:58 PM PDT

Kelakuan anjing-anjing Yahudi iaitu Polis dan Tentera Mesir menangkap rakyat di Raba'ah.

Posted: 14 Aug 2013 05:55 PM PDT


Mesej dari Medan Nahdhah - Kami akan kekal disini!

Posted: 14 Aug 2013 05:40 PM PDT


Bunuh Rakyat Sendiri: Regim Zionis As Sisi Bakar Rumah Sakit Rabaa Al Adawiyah

Posted: 14 Aug 2013 05:37 PM PDT


PASUKAN polisi dan tentara Mesir membakar rumah sakit lapangan Rabaa Al Adawiyah, termasuk membakar tubuh para syuhada, wanita dan anak anak yang terluka.
Seperti dilaporkan ikhwanonline mengatakan kru medis dipaksa meninggalkan pasien yang terluka di Rumah Sakit lapangan Rabaa Al Adawiyah, setelah itu korban ditembak dengan peluru tajam.
Korban yang masih kuat berjalan berhamburan menyelematkan diri ketika rumah sakit lapangan itu diserbu pasukan polisi dan tentara pro kudeta itu.

Fadhilatus Syeikh Dr. Yusuf Al Qaradhawy, hafizhahullah, dalam siaran live di Aljazeera menyatakan:

"Sisi, Beblawi, Adly Mansour, Baradei cs terlibat dalam aksi kejahatan ini. Mereka akan dimintai pertanggungjawabannya oleh Allah dan rakyat Mesir. Sungguh apa yang terjadi hari ini tidak pernah terjadi sebelumnya bahkan hingga pada dinasti Mamalik sekalipun, tak pernah ada pembantaian sebesar ini atas rakyat Mesir."


Seruan Syeikh Dr Yusof Al-Qaradhawi Kepada Rakyat Mesir

Posted: 14 Aug 2013 05:33 PM PDT

Antara Kenyataan Syeikh Dr. Yusuf Al-Qaradhawi kepada rakyat Mesir sebentar tadi di TV al Jazeera:

"Apa yang berlaku hari ini tidak pernah berlaku dalam mana-mana sejarah Mesir baik ketika negara ini dijajah oleh Inggeris dan Perancis, atau mana-mana tamadun, di mana pemerintah membunuh rakyatnya sendiri dengan cara yang paling kejam".

"Saya menyeru kepada semua rakyat Mesir untuk keluar bersama-sama pada Jumaat ini 16 Ogos 2013. Kepada penduduk Mesir, bawalah bersama isteri-isterimu, anak-anakmu, orang-orang tua untuk turun ke dataran-dataran seluruh Mesir."

TENTERA ZIONIS AS SISI MEMBAKAR HIDUP-HIDUP MUSLIM MESIR

Posted: 14 Aug 2013 05:28 PM PDT


Penembak tepat digunakan untuk membunuh penyokong Dr Morsi yang berdemonstran

Posted: 14 Aug 2013 05:24 PM PDT


Bunuh Rakyat Sendiri: Naib Presiden Mesir, Mohamed ElBaradei umum letak jawatan

Posted: 14 Aug 2013 05:17 PM PDT

Naib Presiden, Mohamed ElBaradei umum letak jawatanKAHERAH: Naib presiden Mesir, Mohamed ElBaradei mengumumkan perletakan jawatannya pada Rabu.

Perletakan jawatan itu dibuat ekoran keganasan yang tercetus di negara itu berikutan tindakan keras ke atas penyokong bekas Presiden Mohamed Morsi.

Mesir mengisytiharkan darurat selama sebulan bermula pukul dua petang GMT (10 malam waktu Malaysia).

REVOLUSI RAKYAT MESIR KEMENANGAN SIAPA?

Posted: 14 Aug 2013 05:13 PM PDT

RAYA BERDARAH
Rabiah Adawiyah-3Semasa umat Islam menyambut Syawal yang penuh dengan pengertian kemenangan, Dataran An Nahdah di Rabaah Adawiyah bermandikan darah para demonstran yang kini mencapai angka 300 korban.
Dunia terkejut dengan cara polis dan tentera yang berazam untuk menyahkan para penunjuk perasaan yang berkumpul hampir 48 hari pasca penggulingan Morsi, Presiden yang dilantik secara demokratik buat pertama kalinya dalam sejarah 50 tahun politik Mesir.
Tiada siapa yang dapat menjangka apa yang akan berlaku seterusnya dan persoalan yang lebih penting ialah revolusi rakyat musim bunga 2010 tempoh hari milik siapa?
Berakhirkah kuasa rakyat dan tentera kembali berkuasa?
Tariq Ramadhan dalam dalam satu artikelnya tentang perkembangan di Mesir menyatakan "tentera tidak pernah kembali untuk satu alasan yang mudah bahawa tentera tidak pernah meninggalkan pesada kuasa di Mesir sejak kebangkitan rakyat tempoh hari".
SALAH SIAPA?
Politik di Mesir yang semakin rumit tidak mudah mendapat jawapan dari soalan yang mudah. Dalam hal penggulingan Morsi, seluruh dunia akur bahawa satu penggulingan ala tentera berlaku dan Morsi telah dizalimi.
Lebih besar jenayah Jeneral As Sisi ialah beliau telah merampas hak rakyat yang memilih Morsi sebagai Presiden mereka. Alasan Morsi digulingkan tidak masuk akal apabila soal ekonomi, kekurangan bahan api dan bekalan dijadikan sebab walaupun seluruh dunia mengetahui bahawa tentera masih menguasai semua sektor penting kerajaan termasuk ekonomi.
Agak pelik malah melucukan apabila Morsi dituduh gagal menangani keadaan sedangkan belum pun lagi cukup setahun perjawatannya. Namun dalam suasana kesusahan kehidupan di Mesir kekurangan bahan keperluan seharian mudah mengheret rakyat yang miskin memberontak. Itulah senjata Jeneral As Sisi yang telah mengkhianati kebangkitan rakyat di Mesir dengan menggunakan kemiskinan dan dominasi tentera yang masih kuat ke atas rakyat Mesir.
Salah siapa apa yang berlaku di Mesir?
AMERIKA SENYAP
Walaupun pemberontakan tentera dikutuk dalam dunia demokrasi namun dunia senyap dengan apa yang berlaku di Mesir dan Amerika berhati-hati antara menyokong tentera dan membela Morsi sedangkan Amerika sebagai bapa demokrasi dunia lantang bersuara terhadap penggulingan ala tentera, mengapa Amerika diam dalam isu Mesir?
Jawapannya ialah Amerika terpaksa mengimbangi dasar luarnya dengan menjadikan Mesir sebagai rakan strategik untuk memelihara kewujudan Israel.
Read More / Baca Lagi >>

12 Horrifying And Tragic Images Of The Egypt Clashes

Posted: 14 Aug 2013 05:12 PM PDT

Cairo-based freelance photographer Mosa'ab Elshamy captured the situation in Rabaa during the Egyptian security forces' violent raid on thousands of pro-Morsi supporters.

Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising
Photograph by Mosa'ab Elshamy / Flickr: mosaaberising

Video menunjukkan secara langsung seorang penyokong Dr Muhammad Mursi ditembak live oleh penembak tepat yang berada di atas bangunan berdekatan.

Posted: 14 Aug 2013 05:09 PM PDT

Di Mesir, Baling Batu, Botol: Perangai Yang Serupa Pernah Berlaku Di Sini

Posted: 14 Aug 2013 05:05 PM PDT

Pro Morsi diserang samseng upahan

MESIR: Penyokong Presiden Dr Muhammad Morsi yang berarak ke bangunan Kementerian Dalam Negeri semalam diserang oleh sekumpulan samseng upahan.

Aljazeera melaporkan samseng upahan tersebut telah melemparkan batu dan botol kaca ke arah peserta yang berarak dari atas balkoni bagi mencetuskan provokasi.

Suasana kelam kabut sehingga pergelutan tercetus dan polis kemudian melepaskan gas pemedih mata untuk menyuraikan orang ramai.

Beberapa ribu penunjuk perasaan pro demokrasi telah mengambil bahagian dalam perarakan tersebut apabila pergelutan bermula.

Reuters pula menyebut samseng tersebut turut membaling batu ke arah penyokong Morsi.

Dua lelaki memegang parang dilihat mengejar peserta dalam perarakan tersebut.

Ribuan menyertai perarakan tersebut termasuk ulamak Al-Azhar, wanita dan kanak-kanak.

Dalam pada itu, Rabitah Ikhwan melaporkan sekurang-kurangnya 23 orang cedera termasuk ulama Al-Azharakibat serangan samseng yang dilindungi oleh polis tersebut. -HD

ULASAN GB

Nampaknya suku sakat mereka yang sekularis itu sama perangainya di mana-mana.

GB tidak menuduh UMNO itu serupa dengan golongan anti-Mursi, tetapi nampaknya perlakuan, gelagat dan tindakan mereka hampir serupa.

Jika berita di atas itu berlaku di Mesir dimana kumpluan penyokong Dr.Muhammad Mursi yang merupakan seorang hafiz 30 juzuk Al-Quran diserang dengan balingan batu dan botol kaca, apa kurangnya di negara kita dimana golongan yang serupa (?) pernah membaling batu, besi, botol, kayu dan bermacam-macam lagi semasa ceramah Pakatan Rakyat sewaktu sebelum PRU13 yang lalu.

Sebagai bukti, sila baca semula:

Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Negara Selamat: Kadar jenayah Malaysia ganggu persepsi pelabur asing

Posted: 14 Aug 2013 05:04 PM PDTPeningkatan kes tembakan dan pembunuhan di Malaysia membimbangkan pelabur asing mengenai kadar keselamatan negara Asia Tenggara itu dalam beberapa bulan kebelakangan ini.
Terdapat sekurang-kurangnya 35 kes tembakan dilaporkan di seluruh negara sejak Mei yang menyebebkan 22 orang terbunuh.
Kes pembunuhan berprofil tinggi pengasas bank Ahmad Hussain Najadi (gambar) di siang hari akhir bulan lalu menarik perhatian dan memberikan isyarat kepada komuniti perniagaan kadar keselamatan tidak berada dalam keadaan baik.
Presiden Majlis Perniagaan Malaysia Kanada (MCBC), Roger Poulin berkata, peningkatan dalam jenayah ganas membimbangkan pelabur.
"Kami berharap kerajaan boleh mengawalnya," kata Poulin kepada The Malaysian Insider di Kuala Lumpur minggu ini.
Bekas presiden Dewan Perniagaan Amerika Malaysia (AMCHAM), Datuk Nicholas Zefferys mengatakan ahli bimbang tetapi masih belum ditahap menarik semula pelaburan mereka di Malaysia.
"Selagi terdapat langkah berterus memerangi jenayah, saya fikir kebimbangan pelabur dapat diredakan.
Read More / Baca Lagi >>

Violence comes 6 weeks after Morsy was overthrown

Posted: 14 Aug 2013 04:57 PM PDT

News Divide: Egypt's media divide

Posted: 14 Aug 2013 04:55 PM PDT

Al Jazeera's Jane Ferguson reports from Nasr City

Posted: 14 Aug 2013 04:55 PM PDT

Differing stories on how Cairo clashes began

Posted: 14 Aug 2013 04:53 PM PDT

Security forces clear Cairo protest camp

Posted: 14 Aug 2013 04:51 PM PDT

Mass anti-govt protests shake Bahrain on Independence Day

Posted: 14 Aug 2013 04:50 PM PDT

Egyptian police vehicle pushed off bridge in Cairo

Posted: 14 Aug 2013 04:49 PM PDT


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


DIN AYAM MENANTU SIAPA?

Posted: 14 Aug 2013 07:00 PM PDTINI BUKAN
DIN AYAM

DIN AYAM SUKA CURI AYAM
kah kah kah! gelarang Ding Ayam mungking kerana ; 1- Bila main bola dia suka curi ayam. 2- Bila makang seperti ayam makang. 3- Bila malam tak nampak, dipanggil buta ayam. 4- Masa kecil dulu dia suka curi ayam. 5- Suaranya nyaraing sama seperti suara ayam. on LAGI KESAH DIN AYAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/14/13
              ISLAM KRONI CARA DIN AYAM
Islam cara Din Ayam laksanakan hudud dan Qisas sahaja. Masa PAS perintah Kedah dia tak pernah pun paksa laksana hudud dan Qisas. Berjuta-juta alasan dia bagi nak kata bahawa Kedah terkecuali laksanakan hudud dan Qisas. Din ayam nak bagitau kita, wajib itu bila dia kata wajib. Kalau dia tak kata wajib, ia tak jadi wajib.

Islam kroni cara Islam Din Ayam sang menantu Hadi. Mungkin Din Ayam nampak islam itu hanya hudud dan Qisas. Rasuah, tindas, ISA itu bukan larangan islam. Mungkin bila PAS perintah nanti, Din Ayam akan digunakan seribu satu dalil nak halalkan rasuah kot? Nak halalkan tindas kot? Nak halalkan ISA kot? Almaklumlah, Islam hanya sah dari tafsiran Din Ayam. 

Selain Din Ayam adalah Islam tak benar (?) PSM yang lawan ISA itu tidak sah pada pandangan Islam cara Din Ayam. PSM lawan Rasuah itu tidak sah. Dr Jayakumar gunakan duit AP-nya untuk buat jambatan rakyat itu tidak sah. Tetapi yang sah adalah Hashim Jasin ambil AP-nya buat beli kereta pocher untuk anak. Hebat Islam cara on RAHSIA DIN AYAM TERBONGKAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 8/9/13

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

MENUNGGU MASA UNTUK DI SAPINA

Posted: 14 Aug 2013 06:00 PM PDT

NAJIB TAK DAPAT LARI
dari
ROH ALTANTUYA

Siasatan terhadap Jasbir Singh, Perimekar masih diteruskan- Wiliam Bourdon


KUALA LUMPUR 12 Ogos: Peguam Suaram, William Bourdon berkata, siasatan terhadap arkitek perjanjian Scorpene, Jasbir Singh Chal masih diteruskan di Mahkamah Perancis, sekaligus menafikan kes itu terhenti setakat ini sahaja

Pada masa ini, katanya, usaha untuk memanggil Jasbir Singh sebagai saksi masih diteruskan dan hanya keterangan bersumpah di hadapan hakim yang akan diambil kira.
"Hasil siasatan akan dikongsi apabila siasatan itu selesai, yang tidak berlaku pada masa ini, kerana masih masih banyak kajian dan pengesahan dibuat oleh dua hakim Perancis," katanya dalam satu kenyataan media yang dikirimkan kepada Suaram baru-baru ini.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... YA AMPOOON.... kah kah kah...
kah kah kah... BERITA INI ROSMAH MANSOR TAK MAHU DENGAR.... kah kah kah..
kah kah kah.... TAPI ADA ORANG  SUKA BERITA INI.... kah kah kah..
kah kah kah.... SILA TEKA SIAPA ORANG SUKA BERITA INI.... kah kah kah...
kah kah kah...TERSENYUM LEBAR SAMBIL MENYANYI HAPI  HAPI.... kah kah kah...
kah kah kah...PASTILAH  MUHYIDDIN YASSIN.... kah kah kah...
kah kah kah... BILA  NAJIB KENA SAPINA... MUHYIDDIN NAIK TAHTHA... kah kah kah

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

MESIR - TENTERA TERUS MENGGANAS

Posted: 14 Aug 2013 12:37 PM PDT
BERITA
mesir dalam darurat
tentera sedang mengganas
belum kelihatan jalan damai

naib presiden mesir letak jawatan
juga diberitakan beberapa orang lagi
menteri kerajaan sementara telah meletak jawatan
kerana tidak bersetuju dengan langkah menyerang
kumpulan penyokong bekas presiden morsi


MENOLAK KEGANASAN TENTERA

The vice president for foreign affairs and former Nobel peace laureate resigns, citing today's violence
Egyptian Vice President for International Affairs Mohamed ElBaradei submitted his resignation Wednesday in a letter to the interim president, implying his objections to the interim government's policy represented in the deadly crackdown on tens of thousands of supporters of deposed Islamist president Mohamed Morsi.

Scores of people have been killed after the Egyptian security forces moved to clear two protest camps in Cairo. Egypt's official news agency put the death toll at 149, although the chaotic nature of the crackdown made accurate reporting difficult. Violence began after security forces used bulldozers to dismantle camps established by supporters of the ousted Egyptian president Mohamed Morsi.
• Troops fired teargas and live rounds, quickly evacuating the smaller camp near Cairo University. But Morsi supporters held strong at the larger encampment, at the Rabaa al-Adawiya mosque in east Cairo. The dawn raids came after two weeks of warnings to protesters to evacuate.
The Guardian's data team has been monitoring the number of people killed in violence in Egypt since President Morsi was ousted at the beginning of July.
My colleague Mona Chalabi reports that today is the bloodiest day so far:
On 8 July 51 people were left dead and 435 injured. On 26 July 120 were killed and 4,500 injured. So far today 157 people are dead, and 5,460 injured.
Our figures for other massacres rose after additional reports were received from ambulance sources. Today's number could rise.
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
------

CONTOH TERBAIK DARI SUNNI WAL RASUAH

Posted: 14 Aug 2013 07:00 AM PDT SUNNAH WAL RASUAH
TAK ADA KEUPAYAAN 
UNTUK BERTANYA

KOMENTAR TUKAR TIUB
dibawah ini adalah komen
dari penganut sunni wal rasuah

bukan sahaja bangang dengan ketuanan  melayu
malah soheh  tidak ada apa apa 
diantara dua telinga

CONTOH TERBAIK SUNNI WAL RASUAH
fuck liberal fuck sosialis fuck demokrasi fuck kapitalis fuck komunis fuck syiah fuck sekular fuck illuminati fuck freemason fuck pkr on SIAPA DIA PENGAMAL SUNNI WAL RASUAH
Anonymous

on 8/14/13

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
--------

TENTERA MULA MENGGANAS DI CAIRO

Posted: 14 Aug 2013 02:33 AM PDTSerangan di medan Rabaah: puluhan terbunuh, ratusan penyokong Morsi cedera

Puluhan penyokong bekas Presiden Mohamad Morsi terkorban sehingga kini manakala ratusan cedera apabila tentera dan polis Mesir menyerbu tempat perhimpunan mereka di Dataran Rabaah Adawiyah.

Egyptian security forces clear Morsi protests - live

LIVEClashes are being reported as authorities move in to disperse protesters calling for the return of ousted President Morsi. Get the latest updates here
Inside Rabaa now - scenes of utter chaos and huge numbers of dead. Field hospitals full of bodies and extreme injuries

Tear gas fired from Helicopters into parts of the camp. Live fire regular. Two more people with gunshot wounds to the head just brought in
Live fire from snipers means people are having to run crouched low across a street to get to one of the hospital entrances
Protests in Alexandria, Upper Egypt after Cairo sit-ins attacked

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepda
warga kota tanpa tempat tinggal
--------

KEMPEN MENENTANG MALAPETAKA BERMULA

Posted: 14 Aug 2013 12:00 AM PDT
sila layari facebook ini:
https://www.facebook.com/angkatanpembebasanbangsamalaysia


ANAK MUDA
PEMULA SEJARAH

Sedang mengelamun bersendirian tiba-tiba datang bayangan sosok-sosok yang aku kenali. mereka ialah tokoh-tokoh sejati perjuangan negara. Dr. Burhanuddin Al-Helmy, Ahmad Boestamam, Pak Sako, Ibrahim yaacob, dan Rashid Maidin. 

Mereka tersenyum melihat aku. seraya mereka berkata, "Kami boleh menumbangkan British Dan UMNO secara total tetapi sengaja kami tinggalkan sedikit untuk kalian supaya kalian kenal siapa UMNO, kenapa Kami menentang mereka? kenapa PKMM keluar dari UMNO? 

dan kenapa kami begitu giat dalam gerakan massa?. Pasti soalan-soalan itu telah pun terjawab dizaman kalian". Aku hanya tersenyum mendengar kata-kata itu. tiba-tiba bayangan sosok-sosok yang aku kagumi itu hilang, lamunan itu terhenti. Aku terus tersenyum sendiri.


KIBARKAN
BENDERA RAKYAT


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

LAGI KESAH DIN AYAM

Posted: 13 Aug 2013 10:00 PM PDT
SIAPA DIA
DIN AYAM
ISLAM JADI KRONIK
Islam cara Din Ayam laksanakan hudud dan Qisas sahaja. Masa PAS perintah Kedah dia tak pernah pun paksa laksana hudud dan Qisas. Berjuta-juta alasan dia bagi nak kata bahawa Kedah terkecuali laksanakan hudud dan Qisas. Din ayam nak bagitau kita, wajib itu bila dia kata wajib. Kalau dia tak kata wajib, ia tak jadi wajib. Islam kroni cara Islam Din Ayam sang menantu Hadi.

Mungkin Din Ayam nampak islam itu hanya hudud dan Qisas. Rasuah, tindas, ISA itu bukan larangan islam. Mungkin bila PAS perintah nanti, Din Ayam akan digunakan seribu satu dalil nak halalkan rasuah kot? Nak halalkan tindas kot? Nak halalkan ISA kot? Almaklumlah, Islam hanya sah dari tafsiran Din Ayam.

 Selain Din Ayam adalah Islam tak benar (?) PSM yang lawan ISA itu tidak sah pada pandangan Islam cara Din Ayam. PSM lawan Rasuah itu tidak sah. Dr Jayakumar gunakan duit AP-nya untuk buat jambatan rakyat itu tidak sah. Tetapi yang sah adalah Hashim Jasin ambil AP-nya buat beli kereta pocher untuk anak. Hebat Islam cara on RAHSIA DIN AYAM TERBONGKAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 8/9/13
NOTA
pembaca masih belum jelas
kenapa din ayam dipanggil din ayam
adakah kerana muka macam ayam?
adakah kerana menyimpam ayam?
adakah kerana suka ayam?

para pembaca yang tahu salasilah
sila beri pencerahan

ANAK MUDA
SILA KIBARKAN
BENDERA RAKYAT

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepda
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

SIAPA DIA PENGAMAL SUNNI WAL RASUAH

Posted: 13 Aug 2013 09:00 PM PDT
KOMENTAR TUKAR TIUB
ahli politik barisan nasional
memang diketahui pengalam
sunni wal rasuah

yang  orang ramai nak tahu
 apakah ada
politikus dalam pakatan
yang berserban
yang bersongkok
yang tunggang tunggit
yang selalu keluar fatwa
yang suka menghukum
yang juga pengamal
sunnni wal rasuah

Isytihar harta baik, BN lebih utama - Nasrudin


KUALA LUMPUR:Malah menurut Ahli Parlimen Temerloh itu, langkah tersebut lebih utama dilakukan pemimpin Barisan Nasional (BN) yang telah memerintah negara lebih 50 tahun.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... KAH KAH KAH....kah kah kah..

kah kah kah... MAMAT INI BAGI  TEKANAN....kah kah kah..

kah kah kah...TEKANAN PADA NIK ABDUH.... kah kah kah

kah kah kah... SUSAH NIK ABDUH NAK KIRA BATANG BALAK... kah kah kah


ANAK MUDA
MULA KIBARKAN
BENDERA RAKYAT

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepda
warga kota tanpa tempat tinggal
-------

31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA

Posted: 13 Aug 2013 08:30 PM PDT
KOMENTAR TUKAR TIUB
31 ogos ialah hari malapetaka
untuk umat melayu di tanah melayu
dibawah ini adalah conthnya

KOTA TINGGI 13 Ogos - Pemilik sebuah resort di Kampung Sedili Besar di sini direman selama empat hari bermula hari ini bagi membantu siasatan berhubung tindakannya membenarkan surau miliknya dijadikan tempat.


  • Kes upacara: Pemilik resort ditahan reman
  • dikemaskini Mahkamah hari ini membenarkan polis menahan reman pemilik sebuah resort di Tanjung Sedili Besar, Johor berhubung kes upacara sekumpulan penganut Buddha di sebuah surau di resort terbabit


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit...MARI KITA TEKA...kah kah kah

kah kah kah... KENA DAKWA KERANA APA?..... kah  kah kah..

PEMILIK RESORT 
 AKAN DI DAKWA KERANA:

1 - membuat baik sesama manusia?
2 -  bersubahat menjalankan amanah yang maha esa
3 - membantu umat manusia yang ingin mencari aman damai
4 - didakwa akta hasutan - menghasut orang melayu menjadi baik
5 - didakwa akta hasutan -  menunjukkan sifat kemanusiaan yang mungkin jadi ikutan orang melayu
6 - didakwa akta hasutan kerana anak muda mula menyokong
7 - di tuduh memilihara anjing
8- kalau semua tak lekat dituduh shiah

ANAK MUDA
MULA KIBARKAN
BENDERA RAKYAT
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepda
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT