Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


BERITA BERGAMBAR - EXCO KERAJAAN SELANGOR MENYAMPAIKAN BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR

Posted: 08 Dec 2013 09:55 AM PST

YB Elizebeth Wong,YB Chen Chung dan Yb Elizebeth Wong
WRLR

KUANTAN .Pengerusi Perhubungan negeri Pahang Datuk Fauzi Abdul Rahman ,Menerima penghantaran barang makanan dan keperluan asas dari Rawang, Selangor yang diketuai oleh YB Elizabeth Wong, ADUN Bukit Lanjan / Exco Selangor. Pengagihan terus dilakukan kepada mangsa banjir di Taman LKNP Bukit Setongkol.


YB Gan Pei Nei bersama Datuk Fauzi
 Turut bersama dengan YB Elizebeth Wong Ialah YB Rawang. Pengerusi Badan perhubungan negeri PKR Datuk Fauzi Abdul Rahman  Menerima penghantaran barang makanan dan keperluan asas dari Rawang, Selangor yang diketuai oleh YB Gan Pei Nei, ADUN Rawang. Pengagihan terus dilakukan kepada mangsa banjir di Taman Impian.
Mangsa banjir bergambar bersam pimpinanJumlah mangsa banjir Pahang kini lebih 40,000

KUANTAN 8 DIS: Jumlah mangsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan di Pahang meningkat kepada 40,819 berbanding 40,008 orang malam tadi.

Jurucakap Bilik Gerakan Banjir Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pahang, dipetik berkata, kesemua mangsa daripada 11,746 keluarga itu ditempatkan di 149 pusat pemindahan dari 154 penempatan di sembilan daerah yang tertejas akibat banjir.

"Kuantan masih menempatkan jumlah mangsa banjir tertinggi iaitu 34,426 orang di 42 pusat pemindahan," katanya dipetik Bernama di sini, hari ini.

Di Pekan, masih terdapat 3,329 mangsa di 31 pusat pemindahan, Maran (1,034 orang di 19 pusat pemindahan), Temerloh (1,002 di 22 pusat), Jerantut (520 di 11 pusat), Raub (209 di 10 pusat), Bera (189 di tujuh pusat), Rompin (57 di tiga pusat) dan Lipis (53 di empat pusat).


JOM TOK WAN BANTU MANGSA BANJIR

Posted: 08 Dec 2013 03:17 AM PST


GAMBAR-GAMBAR MANGSA BANJIR DAN BANTUAN BANJIR DAN PIMPINAN PAKATAN

Posted: 08 Dec 2013 12:29 AM PST

ADUN Beserah YB Andansura melawat mangsa banjir
WRLR
Orang ramai mengambil bantuan makanan di Cenderawasih

YB Chen Chung, YB Andansura,YB Datuk Fauzi melayan orang ramai sewaktu hujan lebat membari bantuan makanan

KUANTAN - Bukan itu sahaja, dakwa penduduk Kuantan, masaalah banjir ini bukan sahaja terjejas sejak puluhan tahun dahulu, namun amaran awal yang sepatutnya di berikan kepada penduduk agar bergerak awal tidak di terima. Apa yang mereka sedari  air sudah memenuhi rumah dan ini amat dikesali.

Perkampungan Sungai Isap...ini sebahagiankecil sahaja yangmampu di ambil gambar


Letrik putus, Air paip kecil..macamana nak cuci rumah


Keadaan selepas banjir dengan hujan yang masih turun, tekanan air yang kecil untuk mencuci rumah amat menekan mental rakyat di Kuantan. Pahang memang mengalami masaalah air yang belum diselesaikan sejak jabatan bekalan air negeri itu di swastakan dengan nama PAIP.Namun sehingga kini keadaan bekalan air yang kecil menyukarkan penduduk  malahan ketika banjir inilah menjadi masalah besar untuk mencuci rumah mereka. Kenderaan tersadai dan rosak akibat ditengelami.Mana yang sempat memindahkan di kawasan tinggi, mereka pindahkan, namun ramai yang tidak dapat berbuat kerana air naik dengan cepat.

 


Jalan nak masuk ke kampung berlobang...lantak kamu le...sapa soh sokong pembanghkang...baik jerit idup melayu kat pwtc..


DAPATKAN SUARA KEADILAN MINGU HADAPAN..PENUH GAMBAR DAN BANTUAN DARI ORANG RAMAI
keadaan rumah mangsa di sungai isap..air kecil untuk mencuci....

YB Datuk Fauzi dan YB Chen Chung sempat berjumpa orang ramai yang membuang barang yang telah rosak teruk

Hujan masih lebat. Barang semua lingkup.Elektrik terputus,Air paip kecil..macmana nak cuci rumah....

2 buah lori econsave tampil bersama unit amal Tiba di tol Gambang jam 2 petang kelmarin

Salah sebuah kontena membawa bantuan bersama unit amal

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT