Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


SATU JALUR PANDANGAN DARI ORANG MESIR

Posted: 15 Aug 2013 07:00 PM PDT







NOTA:
sila baca pandangan mahasiswa  ini
satu jalur pandangan untuk memahami
apa yang sedang berlaku di mesir

tidak dapat tidak  saperti yang
telah di nyatakan dalam tukar tiub awal lagi
bahawa tamarod telah dibajak oleh tentera

dunia sedang mengutuk keganasan tentera
krisis di mesir ini belum nampak jalan keluar
belum nampak cahaya di terowong yang gelap



Perlukah Mendukung Ikhwanul Muslimin


Oleh: Ahmad Sadzali
Penulis adalah mahasiswa Universitas al-Azhar, Kairo, asal Martapura
Sikap ulama-ulama Al-Azhar sebenarnya bukan pro-militer, tapi mengedepankan maslahat dan benar-benar berpegang teguh pada prisip syariat Islam. Pernyataan bahwa urusan Ikhwanul Muslimin dan krisis di Mesir sekarang memang benar tidak ada sangkut pautnya dengan agama Islam. Itu adalah masalah politik dan perebutan kekuasaan, tidak ada sangkut pautnya dengan agama.
baca seterusnya disini:

.SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

KAPIR TERBUKTI LEBIH ISLAMIK

Posted: 15 Aug 2013 06:00 PM PDT









KENAPA TAK TANYA
SIAPA UPAH
SIRUL DAN AZILAH
BUNUH ALTANTUYA

TT TAK TAKUT
ceh takut ke nak publish komen aku "tentang negara kapir lebih islamik atau negara kapir tak bagi bina masjid". lu takut ke??? haha takkan lu jilat jubor negara kapir kot??? negara kapir sebenarnya tak bagi bina masjid, lepas tu suruh umat islam solat di gereja. maka media kapir putar belit cakap negara kapir sangat toleransi. padahal tak bagi bina masjid. nak azan guna microfon pun negara kapir tak bagi. on KAPIR LEBIH ISLAMIK
Anonymous
on 8/15/13

 KAPIR LEBIH ISLAMIK
kapir lebih islamik ke negara kapir tak bagi bina masjid??? jadi sang pemimpin kapir suruh solat dalam gereja kerana gereja sudah tiada penganut lagi. lalu media kapir putar belit cakap negara kapir paling toleransi. padahal sang pemimpin kapir mengadu domba mengatakan umat islam tidak perlu mintak permit bina masjid kerana umat islam suka solat di gereja dan umat kapir sangat tolenransi.

 kah kah kah maka sang manusia yg mengaku islam di malaysia pun percaya. media kapir pun sang manusia yg mengaku islam di malaysia percaya. media kapir cakap nenek moyang lu orang asalnya beruk/cipanzi melalui teori darwin. mesti korang percayakan?? keturunan beruk/cipanzi memang tak tahu baca Al-Quran. kah kah kah on KAPIR LEBIH ISLAMIK
Anonymous

on 8/15/13

KENAPA ORANG YANG BAIK BAIK
MUSLIM YANG SUKA SEMBAHYANG
TAK  TANYA SIAPA UPAH
SIRUL DAN AZILAH 
BUNUH ALTANUYA

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

BILA DOLAH ZZZZZZZZZZZ

Posted: 15 Aug 2013 06:30 AM PDT



      ZZZZZ
'Awakening' Pak Lah: Adakah Mahathir takut jawab?

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar mempersoalkan tindakan  Madey yang sehingga kini mendiamkan diri tanpa sebarang penjelasan berhubung apa yang disiarkan di dalam buku Awakening: The Abdullah Badawi Years in Malaysia.

Beliau yang dihubungi memberitahu ada beberapa persoalan yang perlu dijelaskan oleh Tun M terutamanya soal negara yang akan bankrap jika Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah) ditadbir mengikut cara Madey.

"Pak Lah dalam buku tersebut tidak menafikan bahawa negara ini akan bankrap jika beliau mengikut cara pentadbiran Madey yang suka berbelanja sedangkan defisit negara kian meningkat.

"Perkara ini perlu dijelaskan oleh Madey, rakyat ingin mengetahui kebenaran dan kalau sebelum ini Madey selalu bersuara dalam segenap isu kenapa dakwaan dalam buku tersebut beliau berdiam diri," ujarnya kepada Harakahdaily.

SAMPAI BUNTANG MATA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SELAMA INI DOLAH ZZZZZZZZ..... kah kah kah..

kah kah kah...BILA DOLAH BANGUN.... ANAK LELAKI KUTTY PUN SENYAP.... kah kah kah..

kah kah kah... SENYAP MENIKUS.... kah kah kah..

kah kah kah...SENYAP MACAM CICAK KUBIN KERING.... kah kah kah...


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TUAN YB MAHFUZ... BUBUH MINYAK LAGI....kah kah kah..

kah kah kah...KASI MEREKA GADUH LAGI... kah kah kah...


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal


--------

KIBAR KAN BENDERA RAKYAT

Posted: 14 Aug 2013 11:00 PM PDT






KOMENTAR TUKAR TIUB
jika benar
parti united malays national organisation
melawan penjajah british
sila namakan seorang pemimpin
parti united malays national organisation

 yang telah ditangkap
atau
telah di pernjara
atau
telah dibunuh oleh british


 ANAK MUDA
PENYAMBUNG WARISAN PERJUANGAN
 

 REJIMEN  KE10
ANGKAT SENJATA LAWAN BRITISH


PEMIMPIN PARTI KOMUNIS
ANGKAT SENJATA
LAWAN BRIRISH

31 OGOS HARI MALAPETAKA

Pada 15 Mei setiap tahun warga Palestin dimana sahaja mereka terbuang akan menyambut hari Nakba - hari Malapetaka. Pada 15 Mei 1948 negara Israel telah di cacakkan ke bumi Arab. Semenjak tarikh itu warga Palestin dan Arab terus hidup dalam kesangsaraan. Tanah mereka telah dirampas. Mereka menjadi orang pelarian. Huru hara berterusan di bumi Arab kerana kerenah kaum Zionis Israel. Nakba ialah hari untuk memperingati kesampaian Malapetaka itu.

Pada 31 Ogos 1957 Tanah Melayu pula menerima Malapetaka. Ini terjadi apabila British meninggalkan kuasa pentabiran kepada United Malays National Organistion. Semenjak 31 Ogos 1957 anak semua bangsa di Tanah Melayu telah hidup dalam kesangsaraan. Dasar 'ketuanan Melayu' telah membawa Malapetaka kepada Tanah Melayu. Justeru, 31 Ogos adalah hari untuk memperingati kesampaian Malapetaka itu.

   BOESTAMAM
Pada bulan Ogos tahun 2011 ini saya akan cuba membawa para pembaca untuk memahami konsep dan intipati Malapetaka ini. Memahami Malapetaka 31 Ogos ini amat penting. Jika kita tidak tahu dari mana kita datang maka kita juga tidak akan tahu arah mana yang hendak kita tuju.


Dari sejarah Tanah Melayu, kita diberi tahu bahawa pada 20 Jun 1948 British telah mengistiharkan apa yang dipanggil 'darurat'. Untuk saya, darurat ini macam kita dalam kereta tetiba merasa sakit perut yang amat sangat. Maka kita berhenti dan mencari tandas. Kerana tidak berjumpa tandas maka kita terberak dalam belukar di tepi jalan. Kerana tidak ada sumber air maka kita dedat dengan daun. Apa yang saya kesahkan ini ialah suasana darurat. Tetapi pada tahun 1948 dahulu - tidak ada seorang pun warga Tanah Melayu yang dalam darurat. Tidak ada sesiapa yang hendak terberak di tepi jalan.

Apa yang berlaku ialah kuasa kolonial British telah di serang oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya di bawah pimpinan Parti Komunis Malaya. Gerakan bersenjata ini bertujuan menghalau penjajah British dari Tanah Melayu. Dengan licik Britsih telah mengalihkan perjuangan untuk mendapat kemerdekaan ini kepada 'darurat. Tidak ada apa darurat. Yang hendak terberak di tepi jalan kerana diserang oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya ialah soldadu upahan British. Soldadu upahan inilah yang sedang dalam darurat.

Berjuang mengangkat senjata ini telah membuka lanskap politik baru ke Tanah Melayu. Kuasa kolonial yang dianggap gagah dan lengkap bersenjata kini telah diserang oleh gerila Tentera Pembebasan Rakyat Malaya. Kuasa kolonial British amat memerlukan bumi Tanah Melayu kerana dari bumi kita ini terdapat kekayaan bijeh dan getah. Punca ekonomi inilah yang ingin dipertahankan oleh penjajah. Politik ialah ekonomi. Memiliki kuasa politik memiliki punca ekonomi. Justeru penjajah British bertahan kerana lombong bijeh dan ladang getah.

Serangan bersenjata dari gerila pembebasan ini menjadikan kuasa kolonial terus berdarurat. Akhirnya British merancang satu strateji baru. Jika terus menjajah maka perjuangan bersenjata yang dipimpin oleh Parti Komunis Malaya ini akan merebak luas. Tuntutan untuk merdeka akan merebak untuk menjadi ajenda anak semua bangsa. Keadaan sedemikian amat bahaya untuk British.

         ABDULLAH CD
 
Justeru, British memerlukan budak suruhan yang baik sebagai ganti sebelum mengundur. Dengan licik dan terancang British telah memasang dua ekor kuda. Saekor kuda bernama Onn Jaafar dan saekor lagi bernama Tunku Abdul Rahman. Seperti di Iraq hari ini kuasa kolonial Amerika memasang lebih dari saekor kuda. Ada kuda bernama Nouri al-Maliki, ada Jalal Talabani dan ada Tariq al-Hashmi.

Kuasa kolonial berkulit puteh sedar dengan memasang beberapa ekor kuda mereka akan dapat mencari barua yang setia. Terlalu ramai anak tanah jajahan yang bersedia untuk menjadi budak suruhan dan mengikut kata tuan kolonial. Taktik British dan kuasa kolonial cukup senang - siapa yang dapat membuktikan yang mereka lebih setia kepada tuan penjajah maka sosok itu akan dinobatkan. Inilah taktik kuasa kolonial dalam percaturan reapolitik. Ianya berlaku dahulu dan sedang dijalankan sekarang.

Di Tanah Melayu kuasa kolonial British telah memilih United Malay National Organsiation untuk menjadi barua mereka. Parti Kebangasan Melayu Muda, AWAS, API, Hisbul Musliamin, Parti Komunis Malaya - adalah parti-parti yang menentang British. Parti-parti ini mengangkat senjata menentang British. Parti ini akan membawa merdeka tetapi amat bahaya untuk kepentingan British. Ini berbeza dengan United Malay National Organisation yang bekerjasama dan menjadi barua British.

Buktinya apa yang saya tulis ini cukup jelas. Pada bulan Ogos ini cuba baca - tak perlu beli - akhbar milik United Malaya National Organisation. Akan penuh dengan dengan kesah melawan komunis. Inilah apa yang saya katakan Malapetaka. Ketika anak semua bangsa bangun melawan penjajah British, United Malay National Organisation diupah oleh British untuk menentang dan melawan orang yang menentang British. Orang angkat senjata lawan Britsih gerombolan ini angat senjata lawan orang yang lawan British. Inilah kerja barua. Inilah Malapetaka yang saya maksudkan.

  RASHID MYDIN
Kita akan muntah taik setiap tahun apabila melihat Bukit Kepong dikaca tv. Memang betul ada serangan ke rumah pasong Bukit Kepong. Memang betul polis yang diserang ketika itu adalah polis Melayu. Tetapi polis Melayu ini adalah polis upahan British. Kerana mereka Melayu tidak semestinya apa yang mereka lakukan baik dan betul. Melayu bukan bermakna betul. Ada Melayu barua dan ada Melayu nasionalis.

Anak muda hari ini juga wajib diberitahu bahawa serangan Bukit Kepong itu dipimpin oleh Mat Indera. Mat Indera ialah seorang nasionalis kiri Melayu. Ini tidak terdapat dalam filem Bukit Kepong kerana United Malay National Organisation tidak mahu rakyat Malaysia tahu bahawa ada Melayu yang berani angkat senjata melawan British. Dan dalam Parti Komunis Malaya amat ramai ahlinya, kadernya dan pucuk pimpinan terdiri dari orang Melayu.

Dari awal lagi British telah menjalankan dasar pecah dan perentah. Melayu, China dan India tidak ada akan dibenarkan bersatu. Pada tahun 1947 apabila ada kerjasama dan setiakawan yang erat diantara bangsa-bangsa maka muncul Perlembagaan Rakyat. Jawapan British kepada Perlembagan Rakyat 1947 ialah melakukan penangkapan beramai ramai. Satu tahun kemudian Tanah Melayu diistiharkan darurat - perang kolonial bermula.

Dasar pecah dan perintah dan dasar rasisma British ini telah diambil oleh United Malay National Organsation untuk diguna pakai hingga ke hari ini. Justeru, sebagai contoh paling terbaru - kita lihat bagaimana media dan tv United Malay National Organisation cuba menunjukan kepada umum bahawa tidak ramai bukan Melayu yang turut serta dalam tunjuk perasaan Bersih pada 9 Julai dahulu. Maknanya gerakan Bersih ini tidak dapat sokongan dari masyarakat bukan Melayu. Ertinya 9 Julai gagal.

Walhal, hakikatnya demo Bersih 9 Julai adalah yang paling cool dan paling Malaysia. Anak semua bangsa telah turun berdemo. Mereka menyatakan bahawa Malaysia ini bukan milik Rosmah dan Najib. Malaysia bukan milik 'ketuanan Melayu'. Malaysia ini milik anak semua bangsa. Mereka ke jalan raya sebelum ke pilihanraya.

   MAT INDERA
Taktik pecah dan perintah ini adalah taktik yang ampuh untuk digunapakai oleh pemerintah yang zalim. Lihat di Palestine. Nakba di Palestin berterusan hingga ke hari ini tanpa henti henti. Warga Palestin terus diserang oleh kaum Zionis. Bagitu juga di Tanah melayu, semenjak 31 Ogos 1957 dahulu, Malapetaka ini bukan berkurangan malah terus bertambah. Malapetaka yang dibawa oleh United Malay National Organisation ini dari hari ke hari semakin mencekek kehidupan warga.

Kaum Zionis di Palestin telah menggunakan rasisma sebagai senjata yang ampuh. Kaum Yahudi telah dinobatkan sebagai kaum terpilih bukan sahaja di dunia ini malah diakhirat juga. Di Tanah Melayu ini, United Malay National Organisation telah menggunakan falsafah 'ketuanan Melayu' dimana dikatakan manusia Melayu memiliki hak hak yang istemewa. Di heboh heboh dan dicanang ke hulu ke hilir bahawa tanpa 'ketuanan Melayu' dan tanpa United Malay National Organisation negara kita ini tidak mungkin wujud. Inilah apa yang saya katakan Malapetaka.

Hari ini secara dirancang melalui akta dan peraturan garis pisah bangsa-bangsa telah diwujudkan. Melalui hukum dan syarat yang disadur dengan agama, tembok pemisah telah didirikan. Setiakawan antara India, Melayu dan China tidak dibenarkan mengampoh budaya bangsa. Prasangka antara bangsa bangsa sengaja diatur dan di susun untuk memastikan orang ramai terus syak wasangka sesama sendiri. Suasana syak wasangka ini amat baik untuk United Malay National Organisation meneruskan kuasa. Inilah yang saya maksudkan dengan Malapetaka.

Ogos bulan Malapetaka ini sedang memperlihatkan kepada orang ramai bagaimana taktik pecah dan perentah dijalankan. Minggu lalu, tetiba media kita heboh dengan berita Melayu murtad. Berita Melayu makan dalam gereja. Berita tentang penganut agama Kristian bersedekah kerana berniat untuk memurtadkan Melayu. Semua yang berlaku ini sebenarnya ialah taktik United Malay National Organisation.

Sebelum berita Melayu murtad ini kita telah membaca berita kepala babi ditemui dalam kawasan masjid. Berita Masjid dilempar cat. Berita gereja dibakar.

Apa makna semua berita berita ini?

Semua ini adalah taktik dan strateji gerombolan United Malay National Organisation untuk menakut nakutkan Melayu. Manusia Melayu wajib terus ditakutkan. Jika manusia Melayu takut maka mereka akan mencari perlindungan. United Malay National sedang memasang lukah untuk memerangkap Melayu yang takut.

Apa dia Melayu yang takut?


Melayu yang takut adalah Melayu yang rendah diri. Melayu yang berjiwa hamba. Melayu yang sanggup mencium ke bawah duli. Melayu yang telah bagitu lama ditakut takutkan sehinggakan tidak lagi memiliki initiatif sendiri. Melayu yang takut ini cukup bijak dengan budaya bodek yang telah disebarkan oleh United Malay National Organisation. Melayu yang takut ini hanya sanggup menerima fatwa kerana tidak ada memiliki fikrah yang kritikal. Otak manusia Melayu yang takut ini telah di bonsaikan oleh United Malay National Organisation semenjak 31 Ogos 1957. Inilah dia Malapetaka yang menhimpap manusia Melayu. Justeru tarikah 31 Ogos ini sama-sama kita nobatkan sebagai hari Malapetjka untuk Tanah Melayu.(TT)


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

SURAT CINTA DARI MARY

Posted: 14 Aug 2013 09:30 PM PDT




SEBELUM MENJADI BARAH
TANGKAP DAN HANTAR PULANG
SURAT  DALAM FACEBOOK
sabentar tadi tt menerima surat dari mery
eja nama pun salah
MERY... nampak sangat ke nigeriaannya
surat ini pasti datang dari jantan nigeria
derngan niat hendak menipu

awas!



  • Merybaby Babybaby
    Hi, nice to meet you, my name is mery, I like your profile and i will be very happy if you can contact me with my email address (mery100abel@yahoo.com) so that i can tell you more about myself and also share my pictures with you. I will be waiting for your mail because i don't always log in to this site facebook Take care.
    KAH KAH KAH
    KAH KAH KAH
    KAH KAH KAH


    woit...INI  SURAT MAT  GAGAK  CUBA NASIB.... kah kah kah..

    kah kah kah...INI MAT NIGERIA PUNYA KERJA.... kah kah kah..

    kkah...MAT NIGERIA YANG BAIK...kash kah kah

    kah kah kah ...ADALAH MAT NIGERIA YANG DAH MATI...kah kah kah

 Lelaki Nigeria ditahan bersama dadah RM8.74 juta
Lelaki Nigeria ditahan bersama dadah RM8.74 juta Oleh NORHIDAYU MOHD HASSAN. KUALA LUMPUR 2 Ogos - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menumpaskan satu lagi sindiket pengedaran dadah membabitkan pelajar rakyatNigeria yang dipercayai dalang kegiatan itu dengan berselindung di sebalik status mereka sebagai pe 

Dua didakwa salah guna wang lebih RM646,683
Dua didakwa salah guna wang lebih RM646,683. PETALING JAYA 12 Ogos - Seorang bekas pengurus sumber manusia dan rakannya seorang pelajar wargaNigeria mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas enam pertuduhan menyalahgunakan wang lebih RM646,683 empat bulan lalu.Loh Mee Kee, 33, dan Ezec 

Kanabis: Warga Nigeria dipenjara 14 tahun
Kanabis: Warga Nigeria dipenjara 14 tahun. SHAH ALAM 31 Julai - Seorang penuntut sebuah kolej swasta warga Nigeria dijatuhi hukuman penjara 14 tahun dan 10 sebatan oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan pilihan memiliki kanabis seberat 9.62kg pada JanuHakim Datuk Nurchaya Arsh 

Lelaki Nigeria paut balkoni elak ditahan imigresen
Lelaki Nigeria paut balkoni elak ditahan imigresen. MELAKA 16 Julai - Seoranglelaki warganegara Nigeria berpaut pada pagar balkoni selama hampir sejam di sebuah pangsapuri di Taman Mutiara Batu Berendam di sini bagi mengelak ditahan anggota penguat kuasa Jabatan Imigresen Melaka.Lelaki berumur 42 tahun y
utusan_malaysia/Jenayah - 16/07/2013

NOTA
bukan rasis
bukan kerana kulit hitam
sivarasa pun kulit hitam
ambiga pun kulit hitam
yang kita tak suka perangai  mereka


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
-----

KAPIR LEBIH ISLAMIK

Posted: 14 Aug 2013 08:21 PM PDT





JANGAN JADI TALI BAN
JANGAN JADI TALI BARUT


KAPIR LEBIH ISLAMIK
sebab tu la negara kafir yang liberal lebih nampak islamik dari negara islam mazhab syafie ni...even bilamana masjid mereka x muat,paderi kristian membenarkan mereka solat di gereja mereka,kerana dengan cuaca sejuk dan kadang2 hujan membuatkan mereka solat tidak selesa,orang bukan islam lebih prihatin akan orang islam di luar negara,

even gereja dan masjid sebelah2 je...berlaku di scotland,inilah jadinya kalau generasi melayoo ni penakut,nak duk celah ketiak mak ayah je,pergilah merantau hidup di negara orang,suburkan islam di luar,cari ilmu dan pengalaman,ini duk dalam negara dengar berita fitnah tiap hari tiap malam,tu pasal jumud pemikiran tu.. on AGAMA ISLAM DI KETUAN MELAYUKAN
Publish | Delete | Spam
Hamidi Fizie Bin Ahmad

on 8/14/13

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
-----------

DEMO JUMAAT 23 HARIBULAN INI

Posted: 14 Aug 2013 07:30 PM PDT



PENGUMUMAN
obama akan datang
najib akan persembahkan
perjanjian jual negara ini 
kepada obama

obama ialah  wakil kaum kapitalis antarabngsa
tak percaya
sila lihat dan tunggu

kalau tak lawan sekarang
negara akan terjual


DEMO TIBAI NAJIB
JUAL NEGARA PADA OBAMA 


 DEMO BANTAH  TPPA

Dibulan kemerdekaan ini, kami berbesar hati jika anda peduli serta ambil tahu tentang kesan buruk Perjanjian Trans Pacific Partnership (TPPA) dan turut serta dalam bantahan awam terhadap perjanjian yang berat sebelah ini... 

Masa depan Malaysia adalah masa depan anda jua
TUNJUKKAN SOKONGAN ANDA
AKTIVITI : Mengadakan himpunan aman dan berarak ke Kedutaan Amerika dari Bangunan Tabung Haji (hampir dengan kedutaan). 

TUJUAN: Public Pressure membantah TPPA.

MESEJ : BantahTPPA tajaan U.S campur tangan ruang polisi Negara dan memperjudikan masa depan negara. 
TEMA : Stop Neo Kolonism. Kekalkan Kemerdekaan, Tolak TPPA.

TARIKH : 23/8 (bersempena persidangan di Brunei, serentak dlm masa seminggu bantahan dari negara lain).

MASA : 2.15 ptg.

TURUN BERAMAI RAMAI
TIBAI NAJIB
 


SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT