Nuffnang

Pengikut

ALHUSSEYN

sumber :-

ALHUSSEYN


Orang Umno tak sanggup buat macam ini .....

Posted: 12 Apr 2013 11:16 PM PDT


Inilah yang orang Umno tak sanggup buat! Mereka hanya gemar solat dimasjid-masjid sahaja. Tambahan pula kalau masjid ada ekon.
Amat jarang sekali kalau nak lihat mereka solat dilapangan, melainkan kalau masjid dah melempah ruah lalu terpaksa solat di luar. 

Apalagi kalau nak tengok mereka solat dalam hujan .Tentu mereka akan kehairanan kalau melihat ada orang yang solat dalam hujan. Patutlah Muhyiddin dan Umno tuduh mereka yang solat dalam hujan ini Parti Ajaran Sesat ....


Solat sunat hajat seusai solat Insya itu diimamkan mantan Adun Demik, Ustaz Mohamad Mustafa. Seperti sering dilakukan, doanya panjang hampir setengah jam, dalam bahasa Arab dan Melayu antaranya 
"Ya Allah, kami berdoa kepadaMu dengan doa-doa yang pernah nabi kami, Nabi Muhamad saw dan Nabi-Nabi dan Rasul terdahulu memohon kepadaMu disaat-saat baginda dalam kondisi dan posisi diancam musuh. 
 
"Gagalkan segala tipudaya jahat musuh-musuh kami sebagaimana Engkau gagalkan perbuatan khianat mereka kepada Nabi-Nabi dan Rasul, seterusnya berilah kemenangan kepada kami"Tiada seorang pun berganjak, biarpun hujan semakin lebat di akhir doa. Situasi malam tadi adalah difinasi daripada sebuah kekutan luar biasa yang pernah ditunjukkan rakyat Kelantan untuk tetap bersama kepimpinan ulama dalam mengurustadbir negeri bergelar Serambi Mekah dan seterusnya mara ke putrajaya. Sumber

Zambry juga terikut-ikut jadi tengin sebab teloqnya sudah dalam genggaman Hamidah

Posted: 12 Apr 2013 06:32 PM PDT

Pengerusi BN Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir, yang bertindak sebagai Pengarah PRU-13 negeri, berkata, "Kita BN tidak buat begitu, kita ada masalah, kita duduk selesaikan. 

Semangat berkorban kita buat sama-sama, tanyalah MCA, MIC, Gerakan, PPP dan komponen lain... kita tidak berlakon, itu bukan cara BN, cara BN adalah bila kita berpegang tangan, maka itulah pegangan yang mantap dan bersatu," katanya di sini

Tetapi Umno Bahagian Gopeng menganggap Zambry hanyalah berlakon sebab langsung tidak mahu mendengar rintihan dan cadangan pemimpin akar umbi.

Mesyuarat Khas Jawatankuasa UMNO Bahagian Gopeng pada 29 Mac 2013 telah sebulat suara mencadangkan Ketua UMNO Bahagian Gopeng, Datuk Hamzah Mohd Kasim sebagai calon N.43 Sungai Rapat dalam PRU13 ini. 

Tetapi Hamidah Tengin yang merupakan 'calon rejek' oleh bahagiannya sendiri itu tetap berdegil mahu dirinya jadi calon di Dun Sungai Rapat.

Hamidah Tengin tidak mahu memberi laluan kepada muka baru iaitu Ketua Bahagian Gopeng Datuk Hamzah Mohd Kasim bertanding di DUN N.43 Sungai Rapat.

Berlainan sekali dengan sikap Tajol Rosli, Datuk Najmuddin Elias dan Datuk Mohd. Nadzri Ismail sanggup tidak bertanding untuk memberi laluan kepada muka baharu pada PRU kali ini .

Zambry memuji dan menganggp tindakan tersebut sebagai bijaksana. Tetapi bagaimana pula anggapan Zambry terhadap Hamidah? 

Hamidah Adun Tengin itu bukanlah seorang 'winnable candidate' kerana selain direjek oleh Bahagian sendiri, dia masih ada berdepan dengan tujuh (7) masalah dengan SPRM yang belum lagi diselesaikan.

Ternyata Umno Gopeng sangat keciwa dan kesal dengan tindakan Zambry yang dilihat penakut untuk menolak Hamidah sebagai calon setelah dia 'direjek' oleh Bahagian sendiri.Baca di sini

Zambry perlu segera selesaikan masalah bakal calon di Dun N43 Sungai Rapat. 

Apakah Zambry juga terikut-ikut jadi tengin sebab teloqnya sudah dalam genggaman Hamidah?

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT