Nuffnang

Pengikut

Senyum Tangis Sendu

sumber :-

Senyum Tangis Sendu


20 Kampung Tiada Wanita

Posted: 26 Feb 2013 08:30 PM PST


Moscow: Lebih 20 kampung di pedalaman dan wilayah gersang di Russia didiami lelaki saja.

Menurut bancian rasmi Russia, 23 kampung kecil di wilayah Krasnoyarsk langsung tidak mempunyai wanita.

Kampung itu sebahagian daripada habitasi paling pedalaman di dunia dan ada beberapa kampung hanya mempunyai seorang penduduk sementara yang lain tidak lebih empat atau lima, lapor The Siberian Times.

Suhu di wilayah itu mencecah sehingga 40 darjah selius di bawah beku pada musim sejuk dan teramat panas pada musim panas.

Ketidakseimbangan jantina itu didedahkan pada Hari Pembela Negara, acara tahunan bagi memberi penghormatan terhadap peranan lelaki pada setiap 23 Februari.

Bagaimanapun, apabila diambil kira jumlah penduduk seluruh Krasnovarsk, wilayah kedua terbesar di Russia, jumlah penduduk wanitanya melebihi penduduk lelaki dengan angka 193,000. - Daily Mail

Anu Kecil Punca Kena Bunuh

Posted: 26 Feb 2013 06:30 PM PSTJakarta: Seorang wanita dilapor membunuh anak kandungnya yang berusia sembilan tahun kerana malu apabila kemaluan kanak-kanak itu semakin mengecil selepas disunatkan.

Jurucakap balai polis Metro Jaya Jakarta, Rikwanto berkata, kejadian itu berlaku jam 2 petang di Kampung Baru Klender, Jatinegara Cakung, Jakarta Timur semalam. 

"Kami menerima laporan kejadian jenayah membabitkan seorang wanita membunuh anak lelakinya. 

"Dia dikatakan malu dengan kemaluan mangsa yang semakin mengecil selepas disunatkan," katanya.

Suspek membunuh anaknya dengan mengikat tangan kanak-kanak itu.

Kepala mangsa kemudian dibenamkan ke dalam tong air dan apabila dia sudah tidak bernafas lagi, tubuh mangsa diangkat dan dilap. 

Setelah itu, mangsa dipakaikan baju sebelum suspek keluar rumah mengambil kakak mangsa di sebuah sekolah menengah. 

"Dalam perjalanan pulang, wanita itu datang ke balai polis untuk menyerah diri. Dia mengaku membunuh anak lelakinya itu," kata Rikanto. 

Menurutnya, polis masih menyiasat kes itu. -Agensi

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT