Nuffnang

Pengikut

bumiperak

0
sumber :-

bumiperak


Ketua Ulama PAS nasihat Harussani juga bertaubat..

Posted: 14 Nov 2012 11:31 PM PST

KOTA BHARU: Ketua Dewan Ulamak PAS, Datuk Harun Taib berpendapat, jika Mufti Perak, Datuk Harussani meminta Nutul Izzah Anwar bertaubat kerana kenyataannya, dia (Harussani) juga harus bertaubat juga.

"Bagi saya dia (Nurul Izzah) tidak perlu (taubat) kerana taubat kalau buat kesalahan besar. Jika itu kena bertaubat, Harussani juga kena taubat kerana dia tak sokong perjuangan Islam," kata Ustaz Harun Taib (gambar).

Ustaz Harun berkata demikian ketika ditanya oleh wartawan tentang kenyataan Harussani yang meminta Nurul Izzah bertaubat kerana berkata, tidak ada paksaan dalam agama.

Bagi Harun, isu ini perkara biasa sahaja, "kita tak ambil berat isu itu, itu perkara biasa sahaja."

"Tanyalah benda yang lebih besar lagi misalnya yang (Tun Dr) Mahathir buat yang (Datuk Seri) Najib buat," kata Harun ketika diasak oleh wartawan mengenai isu itu dalam sidang media selepas perasmian Muktamar Dewan Ulamak PAS hari ini.

Menurutnya, Nurul Izzah membuat kenyataan, kebebasan itu tidak terhad kepada orang tertentu sahaja tetapi kepada semua bangsa.

"Misalnya orang Melayu sebelum masuk Islam dia bebas tetapi yang sudah masuk Islam, dia tidak bolehlah nak masuk Kristian ke," jelas Ustaz Harun.

Ketika ditanya kenyataan Nasharudin Mat Isa yang dikatakan meminta Nurul Izzah juga bertaubat, Ustaz Harun berkata, "Nasharudin dia punya pasal...Nurul Izzah nak bertaubat, apa kesalahan dia. Cuba nyatakan apakah dia kesalahan Nurul Izzah yang nyata."
 Dalam sidang media itu, Ustaz Harun Taib juga menegaskan dasar perjuangan PAS tidak pernah berubah dengan Islam sejak dahulu, kini dan akan datang dengan izin Allah SWT.

Ini kerana, katanya asas rujukan parti PAS yang tertinggi adalah al-Quran, Hadis, Ijma' Ulamak dan Qias.

"Insya Allah, PAS akan terus dipimpin oleh ulamak kerana dasar PAS tidak berubah iaitu Islam. Rujukan PAS tertinggi adalah al-Quran, Hadis, Ijma' dan Qias.

"Itu (Islam) adalah undang-undang tubuh PAS, perlembagaan PAS, dasar PAS sejak dahulu, sekarang dan di masa akan datang, Insya Allah," tegasnya.

Ketika ditanya peranan Mursyidul Am PAS dalam urusan kepartian, Ustaz Harun menjelaskan Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai pemantau serta penasihat parti.

"Mursyidul Am, itu dia duduk di atas sekali dan memantau parti supaya parti tidak lari dari landasannya (Islam).

"Dia (Nik Aziz) memantau sama ada yang dijalankan oleh Presiden parti (Ustaz Abdul Hadi) dan Ahli Jawatankuasanya itu betul-betul mengikut lunas Islam atau tidak dan jika tidak, dia akan memberi teguranlah," ujarnya kepada pihak media.

Beliau yang juga bekas Pesuruhjaya PAS Terengganu mendakwa secara umumnya Pakatan Rakyat menerima syariat Islam dilaksanakan.

Katanya, apabila PAS berjaya mendapat keyakinan rakyat bagi memimpin negara syariat Islam akan dilaksanakan mengikut lunas-lunas demokrasi.

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Sidang Media selepas perasmian muktamar pemuda

Posted: 14 Nov 2012 04:00 PM PST

HUDUD Untuk Seluruh Manusia ? - Ustaz Azhar Idrus

Posted: 14 Nov 2012 03:59 PM PST

Hukum UMPAT Perkara Benar/Betul - Ustaz Azhar Idrus

Posted: 14 Nov 2012 03:57 PM PST

Didik Anak Beribadat Kerana LEGOLAND - Ustaz Azhar Idrus

Posted: 14 Nov 2012 03:56 PM PST

Tak Solat SUBUH Sebab Letih Berniaga - Ustaz Azhar Idrus

Posted: 14 Nov 2012 03:55 PM PST

Interview with Hamas spokesperson Osama Hamdan

Posted: 14 Nov 2012 03:53 PM PST

Israel 'prepared to expand' Gaza operation

Posted: 14 Nov 2012 03:52 PM PST

Israeli army spokeswoman comments on Gaza attacks

Posted: 14 Nov 2012 03:51 PM PST

Obituary: Ahmad Jabari

Posted: 14 Nov 2012 03:51 PM PST

The plight of Aleppo civilians caught in conflict

Posted: 14 Nov 2012 03:51 PM PST

Ahli UMNO berbangsa bukan Melayu, beragama bukan Islam

Posted: 14 Nov 2012 03:43 PM PSTKetua Wanita Umno Melaka , Rabiyah Ali yang seolah-olah mengakui dirinya itu matang berkata, kenyataan Nurul Izzah mengenai ayat 256 al-Baqarah , boleh mengelirukan umat Islam.
Dengan bangganya pula, dia menyatakan : "Perlembagaan Persekutuan juga telah menetapkan bahawa seorang Melayu merupakan seorang Islam." di sini 
Siapa sebenarnya yang mengelirukan umat Islam dan bangsa lain di Malaysia kalau bukan Umno?
Umno bersungguh-sungguh cuba mengexploitasikan kenyataan Nurul Izzah itu sambil mendabik dada bahawa hanyalah mereka pencinta dan penegak agama Islam dan beraqidah betul.
Melayu itu Islam dan Islam itu Melayu
Yang menjadi penyebab utama kenapa bangsa lain seperti Cina atau India enggan masuk Islam adalah kerana mereka sayang dan bangga dengan keturunan bangsa mereka dan tidak mahu jadi 'Melayu'.
Umno menjadikan masyarakat keliru bila mengatakan bahawa seorang Melayu merupakan seorang Islam. Kekeliruan yang Umno semaikan selama ini menjadi  lebih haprak lagi bila Umno merasakan bahawa hanya Umno sahaja yang Melayu.
Read More / Baca Lagi >>

Muslimat garis 6 agenda martabat golongan wanita

Posted: 14 Nov 2012 03:34 PM PST

KOTA BHARU - Dewan Muslimat Pas Pusat menyeru seluruh perwakilan merapatkan saf perjuangan menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dengan memperkukuhkan konsep dan objektif kebajikan secara menyeluruh dalam urus tadbir parti itu.

Ketuanya, Siti Zailah Mohd Yusoff dalam ucaptamanya berkata, bila pun masanya yang akan diumumkan oleh Perdana Menteri kelak, muslimat perlu sedia untuk bertempur dalam pilihan raya yang paling sengit ini.

"Walau bila pun tarikhnya, saya dengan ini mengarahkan seluruh jentera Dewan Muslimat Pas untuk bersiap sedia sebaik sahaja muktamar kita selesai untuk menghadapi pilihan raya umum.

"Semua aktivit Muslimat Pas Kawasan hendaklah sekurang-kurangnya melaksanakan 70 peratus tumpuan program ke arah mendekati pengundi yang masih menunggu Pas bertemu dengan mereka dan golongan atas pagar yang masih belum membuat keputusan dalam pilihan raya akan datang," ujar beliau.

Read More / Baca Lagi >>

Pemuda Pas mahu jawatan PM dan Menteri Kewangan disandang individu berbeza

Posted: 14 Nov 2012 03:30 PM PST

KOTA BHARU - Pemuda Pas Pusat mahu jawatan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, yang disandang Datuk Seri Najib Tun Razak sekarang, dipegang oleh individu yang berbeza bagi menjamin fungsi semak dan imbang dalam pengurusan kewangan negara.

Ketuanya, Nasrudin Hassan Tantawi berkata, perkara tersebut  merupakan salah satu polisi yang akan diangkat dalam kerangka 10 agenda negara berkebajikan.

"Polisi ini telah diutarakan oleh golongan profesional muda sempena program Xpresi Profesional Muda Ke Putrajaya yang dianjurkan Ogos lalu," katanya dalam ucaptama Muktamar Tahunan Dewan Pemuda Pas Malaysia ke-53 yang diadakan di Dewan Jubli Perak di sini.

Majlis yang dirasmikan oleh Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu, itu turut dihadiri oleh Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar.

Menurutnya, mereka juga berbesar hati untuk mengangkat beberapa polisi yang pernah diutarakan oleh perwakilan profesional muda yang mewakili pelbagai disiplin ilmu.

Beliau berkata, ia bagi merealisasikan dan mencorak masa depan di dalam kerangka 10 agenda negara berkebajikan.
Read More / Baca Lagi >>

Hadi: Selamatkan Melayu Islam dari khurafat Umno

Posted: 14 Nov 2012 03:26 PM PSTDatuk Seri Abdul Hadi Awang KOTA BHARU - Dewan Muslimat Pas Pusat digesa bersama-sama parti itu menyelamatkan masyarakat Melayu Islam di negara ini daripada terus terperangkap dalam "khurafat Umno".

Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata: "Hari ini bukan musuh masuk dalam parti, musuh masuk dalam rumah, serangan pemikiran."

"Kita tidak boleh kawal anak-anak kita, maka jihad menjadi Fardu Ain, selamatkan orang Melayu kita yang mengaku Islam, yang tenggelam dengan khurafat Umno seolah-olah tidak ada kerajaan lain dalam dunia," kata Abdul Hadi ketika merasmikan Muktamar Tahunan Dewan Muslimat Pas kali ke-52 di sini, malam tadi.

Justeru menurut Abdul Hadi, adalah penting muslimat Pas mempunyai pemahaman dan ilmu agama yang tinggi bagi menyampaikan mesej Islam sebenar kepada rakyat di negara ini.
Read More / Baca Lagi >>

Komitmen Mat Sabu isytihar harta jika tanding p'raya

Posted: 14 Nov 2012 03:21 PM PST

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu malam tadi mengumum langkah awal dengan memberi komitmen untuk mengisytihar harta jika beliau dicalonkan bertanding dalam pilihan raya umum akan datang.

Komitmen itu dibuat sebagai contoh bagi mencapai matlamat membentuk tadbir urus kerajaan yang baik memandangkan Pakatan Rakyat, yang menurutnya, kini berada di ambang kemenangan dalam pilihan raya.

Mohamad berkata Pakatan Rakyat mesti berani untuk membuat perubahan yang besar untuk mencapai tujuan tersebut.

NONE"Kita pemimpin dan pendukung Islam jangan ajar diri kita terlibat dengan rasuah atau gejala rasuah.  Pakatan Rakyat diambang kemenangan, kita mesti melahirkan keadilan, negara berkebajikan dan masyarakat madani.

"Urus tadbir yang baik menjadi matlamat kita, (maka) kita mesti membuat perubahan besar dan berani membuat perubahan.  Perisytiharan harta, bagi yang bertanding dalam pilihan raya, (di mana) perwakilan di peringkat persekutuan sebagai permulaan.

"Saya mungkin bertanding dalam pilihan raya kalau dengan izin setiausaha agung dan naib presiden, saya akan mengisytihar harta peribadi dalam sidang media nanti," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

Bangga dengan Muslimat, lebih ramai calon PRU

Posted: 14 Nov 2012 03:20 PM PST


(Ustaz Hadi menzahirkan rasa bangganya dengan muslimat)

KOTA BHARU: Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang melahirkan rasa bangga beliau dengan penglibatan Muslimat PAS yang dilihat jauh kehadapan berbanding parti-parti lain.

Sehubungan dengan itu, katanya, besar kemungkinan PAS akan meletakkan lebih ramai calon muslimat akan diletakkan PAS dalam pilihan raya umum akan datang ini.

"PASlah yang pertama mengetengahkan muslimat bertanding, pada tahun 1959. Bukan nak berlagak. Tapi PAS memang tidak ada was-was dengan penglibatan Muslimat dalam pilihan raya," katanya.

Presiden PAS itu melahirkan rasa bangga beliau itu ketika berucap di depan lebih 600 perwakikan Muslimat PAS dari seluruh negara dalam Muktamar Dewan Muslimat PAS malam ini.

Beliau mengulanginnya ketika sidang media yang diadakan sejurus selepas selesai majlis perasmian muktamar Dewan Muslimat itu.
Read More / Baca Lagi >>

Nasrudin ingatkan Pemuda PAS tidak bersikap eksklusif

Posted: 14 Nov 2012 03:20 PM PST 
Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hasan mengingatkan perwakilan dewan tersebut bahawa kini bukannya masanya mereka bersikap eksklusif iaitu "sekadar beraksi di dalam gelanggang sendiri" dalam berdepan dengan pilihan raya.

NONEKatanya, Pemuda PAS mesti mempunyai keberanian untuk terjun ke 'hotspot' anak muda yang dambakan bimbingan dengan "menyantuni generasi muda di padang dan gelanggang sukan, pasar malam mahupun uptown".

"Dan tahniah kepada beberapa JPRK (Jabatan Pilihan Raya Kecil) dan JPRU (Jabatan pilihan raya umum) yang telah menyusun aktiviti anak muda secara berkala seperti aktiviti futsal, wayang pacak di pasar malam dan kaunter-kaunter semakan daftar pemilih.

"Lajnah Kebajikan di semua peringkat perlu mengemudi gerak kerja ziarah dan bantuan kebajikan rakyat secara berterusan sebagai 'Duta Penyelamat dan Kasih Sayang' bersama dengan gerak kerja pilihanraya yang dikemudi Jabatan Pilihanraya di semua peringkat," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan Ucaptama Muktamar Pemuda PAS bertemakan "Mencorak Masa Depan" di Dewan Majlis Perbandaran Kota Bharu di hadapan lebih 700 perwakilan Muktamar Pemuda malam ini.
Read More / Baca Lagi >>

Muktamar Dewan Pemuda Ke 53 : Perbarisan Unit Amal

Posted: 14 Nov 2012 03:06 PM PST

Ucapan Perasmian Presiden Pas - Muktamar Muslimat Ke 52 Part 2

Posted: 14 Nov 2012 03:02 PM PST

Ucapan Perasmian Presiden Pas - Muktamar Muslimat Ke 52 Part 1

Posted: 14 Nov 2012 03:01 PM PST

Perasmian Muktamar Dewan Pemuda Pas - Sidang Media

Posted: 14 Nov 2012 02:37 PM PST

Ketua Pemuda PAS : Ucaptama Muktamar Ke 53 - Part 2

Posted: 14 Nov 2012 02:37 PM PST

Ketua Pemuda PAS : Ucaptama Muktamar Ke 53 - Part 1

Posted: 14 Nov 2012 02:37 PM PST

Timb Presiden PAS : Perasmian Muktamar Dewan Pemuda PAS Malaysia Ke 53

Posted: 14 Nov 2012 11:35 AM PST

Jadikan Ucaputama Muktamar Pemuda Asas Gerakan

Posted: 14 Nov 2012 10:39 AM PST


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


NAJIB LUPA RUPANYA

Posted: 14 Nov 2012 12:56 AM PST


Najib lupa siapa punya projek kondo Batu Caves

Muhammad Faizal, 14 Nov 2012
KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dilihat terlupa untuk menyelidik pemilik sebenar projek kondominium 29 tingkat di Batu Caves sebelum membuat pengumuman untuk membatalkan projek tersebut sekiranya Barisan Nasional (BN) berjaya menawan Selangor.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad yang dihubungi memberitahu adalah satu perkara yang melucukan apabila pihak yang meluluskan projek tersebut ingin membatalkannya semula bagi mendapatkan sokongan undi.

"Dia (BN) yang lulus lepas dia pulak hendak batalkan, ini tindakan yang amat melucukan.

"Saya rasa Najib tidak membuat penyelidikan sepenuhnya siapa pemilik projek tersebut sebelum beliau mengumumkan pembatalan sekiranya BN menawan Selangor," jelasnya.

Khalid yang juga Ahli Jawatankuasa PAS Pusat  turut menyatakan tindakan Najib itu dilihat amat terdesak apabila sokongan dari orang Cina dan India terhadap BN mula merosot.

"Beliau ingin mendapat kembali undi dari kaum India sebab itulah terpaksa membuat pengumuman yang memalukan.

"Walhal semua rakyat sudah mengetahui siapa sebenarnya pemilik projek kondominium tersebut, sudah lima tahun tanpa ada pengumuman tiba-tiba bila hampir pilihan raya pengumuman tersebut dilakukan," sambung beliau lagi.

Semalam, Najib telah mengumumkan akan membatalkan projek kondominium 29 tingkat di Batu Caves sekiranya BN berjaya menawan Selangor.

Beliau membuat pengumuman itu ketika  berucap di majlis rumah terbuka Deepavali anjuran MIC di pekarangan kompleks Batu Caves.

Namun sebelum itu, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim telah mengumumkan akan menubuhkan pasukan petugas bebas untuk menyiasat isu kondominium yang berdekatan kuil Subramaniar itu.

Exco Kerajaan negeri, Ronnie Liu dalam kenyataan pada 7 November memberitahu kerajaan Selangor mungkin membatalkan kelulusan projek tersebut bagi mengabaikan bantahan Jabatan Alam Sekitar (JAS) negeri.

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU

Posted: 14 Nov 2012 10:14 AM PSTSELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 1434
tim tukar tiub
mengucapkan selamat tahun baru
kepada penganut agama islam diseluruh bumi

di tahun baru ini
marilah kita sesama membuat janji baru
marilah kita sesama membuat tekad baru

kita sesama bersedia untuk ke jalan  raya
pada 12 januari 1213


KETUA PENGARAH KESEHATAN IALAH MAT ENTOT BERBINI GEMOK

Posted: 14 Nov 2012 04:26 AM PST


INI RUPA MUKA 
MAT ENTOT CARI 
BETINA MUDA
KERANA BINI GEMOK


KP KESIHATAN DIDENDA RM3,000 

KERANA KHALWAT – berita hairan

PUTRAJAYA: Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Seri Dr Hasan Abdul Rahman hari ini didenda RM3,000 oleh Mahkamah Tinggi Syariah setelah mengaku bersalah atas tuduhan khalwat.

Jika Dr Hasan, 56, gagal membayar denda itu, beliau boleh dipenjara selama tiga bulan.

Beliau didakwa berkhalwat dengan seorang pegawai kementerian sama, Wan Syarifah Nooraazmanita Wan Hassan, 36, di sebuah bilik Hotel Pullman Putrajaya, di sini kira-kira 2.18 pagi hari ini.

Wan Syarifah Nooraazmanita turut mengaku bersalah terhadap tuduhan tersebut dan dikenakan denda RM2,900 atau penjara 30 hari jika gagal membayar denda itu.

Mereka membayar denda itu.

SAJE NAK TUNJUKAN MUKA
 
Hakim Syarie Mohd Amran Mat Zain mengenakan hukuman denda itu setelah mengambil kira bahawa ia merupakan kesalahan pertama bagi kedua-dua mereka dan mereka telah mengaku insaf terhadap kesalahan tersebut serta mempunyai niat melangsungkan perkahwinan selepas ini.

NOTA  TUKAR TIUB
disini bukan isu moral
tt bukan moralis
hanya ingin menimbulkan dua pekara
 

PERTAMA
hari jumaat lalu
di washington dc 
jeneral david petraeus
pengarah badan risik CIA
bekas panglima perang amerika di afghanistan
telah meletakan jawatan
kerana ada hubungan sulit
dengan wanita penulis riwayat hidup dirinya

jeneral dengan dengan serta merta meletakan jawatan

jeneral ini makan babi
jeneral ini minum arak
jeneral ini tidak sembahyang
tetapi jeneral ini tanpa dibawa ke mahkamah
telah meletakan jawatan secara terhormat

mari kita lihat kes malaon
ketua pengarah kesehatan ini
di malaysia negara islam ini

malaon ketua pengarah ini tak makan babi
malaon ketua pengarah ini tunggang tunggit
malaon ketua pengarah ini berbuih buih berzikir
malaon ketua pengarah ini entah entah dah pergi jumpa batu hitam

tapi ketua pengarah ini  buat deeek saja walau pun
telah di dapati bersalah
tak letak jawatan pun
walau pun mahkamah islam dah jatuh hukum

inilah bezanya
pemimpin kapir harbi
yang makan babi
yang minum arak
yang tak sembahyang
dengan  pemimpin melayu islam
yang tunggang tunggit
 KEDUA
tidak ada sesiapa yang akan
mempersoalkan hak  malaon ini untuk mengentot
mungkin malaoan ini telah bercerai
mungkin isteri malaon ini gedebab macam rosmah
mungkin isteri malaon ini dah kedring air
macam macam hal
orang ramai faham

orang ramai sedar
tetapi
ada satu soalan hakiki

kerana malaon ini ketua pengarah kesehatan
maka anak anak muda satu malaysia ingin bertanya
masa malaon ini mengentot pakai kondom atau tidak
kah kah kah

NOTA:
nampak sangat
tak ada nilai gelaran datuk seri
yang diberikan oleh raja gopal
kah kah kah

BERJALAN UNTUK MEMBANTAH - KUANTAN KE KUALA LUMPUR

Posted: 13 Nov 2012 11:05 PM PST


PENGUMUMAN UNTUK SEMUA


BERJALAN DARI KUANTAN KE KUALA LUMPUR
himpunan hijau telah mula bergerak 
kelmarin dari kuantan
berita terakhir 100 warga sedang
berjalan menuju ke maran

semua warga
semua  anak muda
jantan dan betina
tua dan muda
dijemput mneyertai

sila lihat peta diatas
untuk boleh menyertai dari mana mana
berjalan ikut jalan lama

sila bawa persediaan:
payung kasut getah yang baik
dan pakaian sukan yang longgar
selesa untuk berjalan jauh

semua dijemput untuk berjalan
beberapa batu atau terus sepanjan batu

mari kita buat ramai

PROGRAM DEMO

banyak prfogram demo sedang dirancang
semuanya mengarah ke 12 januari 
semuanya menuju ke demo lagi besar dari besar
menuju ke demo lagi mega dari mega

13 - 24 - berjalan dari kuantan hingga ke parlimen
5/12/12 - demo warga tanpa kad pengenalan - depan opis najib
9/12/12 - demo anti keganasan polis - dataran merdeka
.....       - masih kosong
......      - masih kosong

masih banyak  hari kosong untuk kita
melatih diri ke demo 12 januari


APBILA SEJUTA RAKYAT TURUN KE KUALA LUMPUR 12 JANUARI

Posted: 13 Nov 2012 10:02 PM PST
NOTA:
pada ketika ini banyak pekara songel
pada ketika ini banyak pekara kuntau muntau
pada ketika ini sengaja di heboh pekara yang remeh
pada ketika ini remeh dan temeh di bincang berhari hari

semua ini akan berhenti
apabila satu juta
1,000,000,000 orang ramai
1,000,000.000 juta rakyat biasa
1,000,000,000 anak muda
1,000,000,000 demonstran
berhimpun di kuala lumpur

semua pekara remeh akan senyap
semua pekara temeh akan lenyap

kita kembali kepada ajenda asal
ajenda untuk menumbangkan 
united malays national organisation dan kuncu kuncunya
untuk menghumbankan
united malays national organisation ke tong sampah sejarah

kita kembali kepada ajenda asal
menuntut 8 tuntutan bersih
yang sengaja di tutup tutup
dengan berita remeh lagi temeh
dengan cerita remeh remeh

perhimpuan satu juta rakyat
adalah satu juta kemaraham
satu juta rakyat berhimpun
satu juta  tidak mahu di bodohkanSILA GUNAKAN KONDOM DAN JANGAN BUANG BAYI

Posted: 13 Nov 2012 09:25 PM PST
 ZAMAN NABI TAK ADA KONDOM
Cendekiawan Islam tidak berani berfikir di luar kotak. Mereka terkongkong dengan tafsiran para ulama lama/konservatif/jumud yang apa yang telah dipesan Quran mengenai cara melakukan hubungan seks itu tak boleh dipersoalkan lagi walaupun pengetahuan sains/akal sihat mengatakan buang bayi tak berdosa itu adalah satu tindakan anti kemanusiaan.
 
 Begitu jelas jika pasangan yang subur melakukan hubungan badan kecuali telah mengambil langkah pencegahan besar kemungkinan berlaku kewujudan foetus/bayi dan cendekiawan Islam pekak akan menghujah bahawa 'Islam itu benar/suci dan Tuhan itu maha kasihani/mengampuni' yang ayat itu tiada kaitan dengan Tuhan terlupa memberi pesanan aspek pencegahan kehamilan.

 Lagipun pada zaman Nabi Muhamad tiada ada alat pencegahan saintifik bagi membendung kejadian buang bayi yang kini banyak terjadi di kalangan anak muda Melayu Islam. Fenomena ini menjadi-jadi dan pasti berkurangan jika mereka berani mengguna kondom.Anak muda Melayu kita walaupun hebat dengan on BERSEGAMA MENGGUNAKAN KONDOM TAK PERLU BUANG BAYI
Anonymous
on 11/13/12

ENTOT SEDAP TAPI PAKAI KONDOM
Ada gak makhluk bangang buat ulasan kat sini...Senang-senang cakap orang yang buang bayi adalah orang yang kuat agama??? Mana statistik kamu? Kasi tunjuk statistik baru boleh cakap...YANG JELAS ORANG YANG BERZINA SESUKA HATI ADALAH ORANG YANG TAK PAKAI AGAMA...AGAMA LETAK ATAS KEPALA LUTUT...YANG BANYAK BUANG BAYI ADALAH ORANG MELAYU YANG DAH HANYUT DAN TAK PAKAI AGAMA....

INGAT MELAYU BUKAN AUTOMATIK KUAT AGAMA ...MELAYU DAN ISLAM TAK SAMA....HA...BAHALOL PUNYA MELAYU!!!! on BERSEGAMA MENGGUNAKAN KONDOM TAK PERLU BUANG BAYI
Anonymous
on 11/13/12

BERSEGAMALAH
Buang-buang bunuh dsb ni musti persetubuhan haram. Kalau dah buat benda HARAM harap TT tolong jangan kaitan dengan agama. on BERSEGAMA MENGGUNAKAN KONDOM TAK PERLU BUANG BAYI
Anonymous
on 11/13/12

KUAT AGAMA 
Pecerahan sikit yea.. Malaysia adalah orang-orang yang kuat agama? Agama apa agama toron? Kalau kuat agama tak kira islam ka christian ka budha ka takda la buat maksiat setau aku takda agama yang ajar buat maksiat..

Kalau kuat agama takda la bunuh bayi dan setahu aku takda agam ajar bunuh hatta bayi.. Ni bukan kuat agama tapi bengong.. dah la tak kuat agama bodoh bangang lagi zalim... Dah toron tu taknak ngandung pakai ka kondom ka pancut luar ka apa.. ni aqal letak tepi.. Kalau dah bodoh bangang pastu salahkan agama pulak.. on BERSEGAMA MENGGUNAKAN KONDOM TAK PERLU BUANG BAYI
Anonymous
on 11/13/12

BUANG BAYI ADALAH SALAH
Awak ni tak ada agama ke? Berzina tu HARAM dalam islam. Buang anak juga adalah salah. Kalau mengaji Quran hari2 tak kan cakap macam ni. Hati dah mula gelap. Insaflah. on BERSEGAMA MENGGUNAKAN KONDOM TAK PERLU BUANG BAYI

BERSEDIA UNTUK TURUN KE KUALA LUMPUR

Posted: 13 Nov 2012 08:25 PM PST
KE JALAN RAYA 
SEBELUM
KE PILIHAN RAYA
HIMPUAN SEJUTA RAKYAT
pada 12 januari 2013
kuala lumpur

TEMA:
hari kebangkitan rakyat menuntut hak

TUNTUTAN
8 tuntutan bersih
hapuskan isa
hentikan rembat tanah rakyat
tutup kilang santau radioaktif  lynas
tutup loji racun bukit koman
jangan rembat tanah pengerang
jangan rembat tanah orang kampong
jangan rembat kampong banda dalam
jangan rosakan warisan kuala lumpur
jangan tipu melayu
dan dan dan....

semua ini adalah contoh kemarahan rakyat
kerana  rakyat marah
maka kita ke jalan raya
sebelum ke pilihan raya


justeru semua orang ramai
diminta bersedia
- minta cuti pada hujung  minggu
- tempah tiket bas
- tempah tiket keretapi
- tempah tiket kapal terbang
- tempah bilik hotel
- tempah tempat penginapan


NOTA:
layari radio bangsar utama
radio resmi yang akan memberikan laporan terkini

layari tukar tiub
untuk maklumat ter now

layari tukar tiub
untuk mendapat maklumat saheh
dan perincian program dari hari ke hari


BERSIH 3 DAHULU
500,000 YANG TURUN
KALI INI SATU JUTA

TAMBAH DUA KALI GANDA
BARU ADA PERUBAHAN
BARU SPR DENGAR
BARU 8 TUNTUTAN DI TUNAI

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT