Nuffnang

Pengikut

Politiksukusakat

0
sumber :-

Politiksukusakat


PAS pecat Hassan Ali yang menjadi pengkhianat perjuangan parti!!!

Posted: 07 Jan 2012 11:37 PM PST

KUALA LUMPUR, 8 Jan: PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali (gambar) sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS

Setelah mempertimbangkan segala pandangan yang diberikan oleh ahli-ahli jawatankuasa PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, PAS Pusat telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

Keputusan ini dibuat berdasarkan kepada tindakan-tindakan YB Dato' Hasan Ali yang menyalahi dan merugikan kepentingan Parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perlembagaan PAS.

Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS.


Setelah sekian lama episod hentam menghentam, dan Hassan berhempas pulas menjadi jurucakap Umno-BN dalam PAS, akhirnya barulah seluruh kepimpinan bertindak dengan setegasnya memecat Hassan yang terlalu banyak membuat onar dalam PAS.

Nah, kepada pihak-pihak yang mempertahankan bekas Pengarah Biro Tata Negara ini dan memanggil dengan gelaran 'kekanda', segalanya terjawab kini bahawa Hassan Ali telah mengkhianati parti...


Sebelum ini terus Harakah dihentak termasuk oleh beberapa blog 'jumud' yang sebenarnya hanya mahu selamatkan Hassan Ali.

Habis semua dihentam, kononnya ada perancangan puak tertentu ambik alih PAS, sedangkan tahukah kalian semua, Hassan hanya masuk PAS pada tahun 1998 semasa Anwar Ibrahim dipecat daripada Umno.

Ada yang kata Hassan ni cukup tarbiyahnya, nahhh...sekarang terjawab semuanya, kerana cukup tarbiyahlah dia dipecat kan?.....

Kalau sebelum ini duk salahkan Harakah, tak tenpu pasal Harakah kena hentak kerana menyiarkan wawancara penuh bersama Setiausaha Agung PAS, Dato' Mustafa Ali sedangkan wawancara itu adalah mempertahankan parti.

Nyatalah kini, segalanya berakhir...TAKBIRRRR...tahniah kepada Presiden dan seluruh AJK PAS Pusat..kalian semua adalah pemimpin yang tegas dan sayangkan jemaah...Teruskan perjuangan..kami sentiasa menjadi benteng kepada DASAR PAS...tegakkan Islam..TAKBIRRRR

kerangeleber

0
sumber :-

kerangeleber


PAS pecat Hasan Ali berkuat kuasa serta merta

Posted: 08 Jan 2012 12:31 AM PST

PAS pecat Hasan Ali

Posted: 07 Jan 2012 11:02 PM PST


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


901: IPT perlu seiring dengan Menteri

Posted: 08 Jan 2012 12:17 PM PST

KUALA LUMPUR, 8 Jan: Gabungan Mahasiswa Islam SeMalaysia (Gamis) menasihatkan pihak Institut Pengajian Tinggi (IPT) awam mahupun swasta di negara ini berpendirian selari dengan kenyataan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin yang membenarkan mahasiswa menyertai himpunan 901 esok.

Sambil menyambut baik kebenaran oleh menteri itu, Presidennya Akram Ikrami Taib Azamudden dalam satu kenyataan berkata, ianya sejajar dengan semangat pindaan yang akan berlaku kepada AUKU 1971.

"Gamis menyarankan kepada seluruh pentadbiran universiti agar menyambut kenyataan dari KPT berhubung kebenaran untuk menyertai himpunan 9 Januari nanti.

"Ini sejajar dengan semangat pindaan yang akan berlaku kepada AUKU 1971. Sepatutnya pentadbiran universiti menunjukkan kebersamaan dengan KPT," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

901 : Arahan kepada peserta perhimpunan aman

Posted: 08 Jan 2012 12:08 PM PSTBagi mereka yang datang dari luar Lembah Klang dan sudah pun berada di dalam kawasan sekarang sila bergerak ke Padang Kelab Sultan Sulaiman, Kg Baru malam ini untuk Ceramah Grand Finale bersama DSAI.

Bagi peserta dari Wilayah Persekutuan, anda juga diminta untuk ke Kg Baru malam ini.

Selepas selesai ceramah, sila menuju terus ke sekitar kawasan Mahkamah Jalan Duta dan kawasan sekitarnya. Komandan bertugas akan mengetuai anda di sana.

Bagi peserta dari Selangor, anda diminta untuk ke Dewan Jalan H, Kg Pandan untuk Ceramah Grand Finale bersama DSAI.

Selepas selesai ceramah, sila menuju terus ke sekitar kawasan Mahkamah Jalan Duta dan bergabung dengan peserta dari Kg Baru.

Terus bermalam di kawasan sekitar Mahkamah Jalan Duta seperti di Masjid Wilayah Persekutuan dan sebagainya.

Jam 7 pagi selepas solat subuh sila menuju ke tempat letak kereta Mahkamah Jalan Duta dan tunggu arahan selanjutnya di sana.

Ketua kumpulan dari setiap negeri sila berkumpul dan bertemu di lokasi yang akan diberitahu oleh Komandan Mobilisasi.

901 : Nota-nota penting bagi kelancaran perhimpunan 901

Posted: 08 Jan 2012 12:07 PM PST
Semua peserta perhimpunan hendaklah sentiasa mematuhi arahan yang diberikan oleh komandan semasa hari perhimpunan.

Jangan bertindak keterlaluan dan membuat provokasi kepada mana-mana pihak yang berada di lokasi perhimpunan.

Pastikan setiap peserta dalam kumpulan anda berkelakuan baik dan mengawal tingkah laku supaya perhimpunan berlangsung dalam keadaan aman.

Sekiranya anda melihat sebarang tindakan provokasi dilakukan oleh mana-mana individu, kenal pasti individu tersebut dan laporkan kepada marsyal bertugas. Marsyal boleh dikenali dengan pakaian hitam dan lilitan merah di lengan.

Sekiranya berlaku kecemasan, sila laporkan kepada marsyal berdekatan dengan anda dan juga kepada pegawai perubatan.

Sentiasa bergerak dalam kumpulan dan dengar arahan daripada komandan.

Jika bertembung dengan kumpulan provokasi seperti Perkasa & Pekida, sila abaikan mereka.

Arahan akan diberikan oleh komandan dari semasa ke semasa. Sila ikuti ketua kumpulan anda.

901 : 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sekiranya Anda Ditahan Polis

Posted: 08 Jan 2012 12:06 PM PST

10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sekiranya Anda Ditahan Polis

1. BAGAIMANA MENDEFINASIKAN ISTILAH 'DITAHAN'? HANYA APABILA …
a. Polis berkata kepada anda, "Anda ditahan"
b. Polis menggari tangan anda
c. Anda dilarang dari meninggalkan sesebuah bilik, kawasan atau sebagainya oleh pihak polis

2. BAGAIMANA SEKIRANYA ANDA DITAHAN OLEH PIHAK POLIS (semasa berjalan, memandu pulang dsb.)
a. Anda mungkin akan disoal. HANYA berikan butir-butiran diri anda seperti nama, nombor kad pengenalan, alamat. Anda juga mungkin akan diminta menunjukkan kad pengenalan diri anda
b. Anda tidak perlu menjawap lain-lain soalan
c. Biasakan bertanya pengenalan diri polis yang berkenaan. Sentiasa catatkan nama dan nombor kad pengenalan mereka.
d. Catatkan nombor kenderaan ronda mereka

3. JIKA ANDA DITANYA LAIN-LAIN SOALAN
a. Tanya kepada polis berkenaan, "Adakah saya ditahan?"
b. Sekiranya mereka berkata "Ya", jangan menjawap apa-apa lagi soalan yang diajukan kepada anda. Adalah menjadi hak anda untuk menjawap apabila berada di mahkamah sahaja.
c. Sekiranya mereka berkata "Tidak", anda boleh beredar pada bila-bila masa sahaja.

4. JIKA ANDA DITAHAN
a. Beritahu orang-orang yang berhampiran dengan anda
b. Sekiranya anda mempunyai telefon bimbit, telefon rakan, keluarga atau peguam anda. Sekiranya anda ditahan di kawasan diantara Jalan Tuanku Abdul Rahman dan Dataran Merdeka, besar kemungkinan anda akan dibawa ke balai polis Dang Wangi (Stadium) dan balai polis Campbell. Minta kawan anda, keluarga atau peguam anda pergi ke balai polis Dang Wangi dahulu untuk mengesahkan penangkapan anda dan dimana anda berada.
c. Catatkan / ingatkan waktu anda ditahan

5. KETIKA DITAHAN, PIHAK POLIS MESTI MEMBERITAHU ANDA
a. Mengapa anda ditahan

6. SELEPAS DITAHAN
a. Pihak polis hanya boleh menahan anda didalam lokap selama 24 jam sahaja, tidak kira samada pada hari cuti am atau pada hujung minggu. Ini adalah hak PERLEMBAGAAN anda. Selepas tempoh masa 24 jam berakhir, pihak polis mesti membawa anda ke hadapan majistret untuk direman (dimana anda mesti tinggal di lokap polis bagi 'membantu' siasatan mereka). Jika tidak, anda akan dilepaskan samada atas jaminan (jamin mulut) atau akan didakwa di mahkamah. Sebaik sahaja didakwa, anda perlukan penjamin dan wang jaminan kecuali ianya bukan dakwaan yang berjamin
b. Anda tidak boleh membawa sebarangan barang-barang ke lokap kecuali pakaian yang sedang anda pakai ketika itu. Apabila pihak polis mengambil barang-barang anda, anda mesti menurunkan tandatangan untuknya. Sekiranya anda mempunyai wang atau kad bank / kredit, pastikan anda mengira duit anda dan pastikan polis tersebut mencatatkan jumlah yang anda ada, dan apa kad bank / kredit yang anda miliki.
c. Anda mungkin diminta memberi kenyataan 113 (kenyataan peringatan). Pegawai polis yang mengambil kenyataan tersebut mestilah membacakan hak-hak anda

7. SOAL SIASAT POLIS
a. Berhati-hatilah semasa menjawap soalan-soalan yang diajukan oleh pihak polis. Ia mungkin dalam bentuk soalan-soalan mesra yang biasa seperti cuaca, keluarga anda dsb. untuk menenangkan anda. fikir berulang kali sebelum menjawap kerana ia boleh digunakan untuk menentang anda semasa dimahkamah nanti. Ingat, kerja polis ialah memastikan mereka mempunyai cukup bukti untuk mendakwa anda, dan bukannya untuk mempunyai perbualan yang mesra.
b. Sekiranya pihak polis meminta anda memberikan kenyataan 113, anda mesti memberikan butir-butiran anda seperti nama anda, nombor kad pengenalan dsb. dan pastikan anda tahu nama pegawai polis tersebut. Jika terdapat lain-lain soalan, kami BETUL-BETUL nasihatkan anda supaya tidak menjawapnya sehingga hari perbicaraan anda dimahkamah, dan ketika bersama-sama dengan peguam anda. Itu adalah hak anda! Apa sahaja yang anda kata, boleh digunakan untuk menentang anda ataupun rakan-rakan anda. Anda boleh menjawap semua soalan-soalan lain tersebut seperti ini:

S: adakah anda berada di Dataran petang tadi?
J: saya hanya akan menjawap semua soalan di mahkamah
S: bagaimana anda datang ke Dataran petang tadi?
J: saya hanya akan menjawap semua soalan di mahkamah
S: adakah ibu anda menyediakan bekalan sebelum anda keluar?
J: saya hanya akan menjawap semua soalan di mahkamah

c. Sekiranya pegawai polis yang mengambil kenyataan anda mengancam anda secara percakapan mahupun kelakuan, anda mestilah berhenti dari memberikan kenyataan anda dengan segera. Bertenang dan beritahunya "Saya tidak boleh meneruskan kenyataan saya kerana awak telah mengancam keselamatan saya. Saya mahu ini dicatatkan kedalam kenyataan saya." Sekiranya pegawai polis itu tidak mencatatkan bantahan anda tersebut, tunggu sehingga ke akhir kenyataan anda. Tetapi sekiranya pegawai polis tersebut masih terus mengancam anda, tinggalkan bilik tersebut dan beritahu pegawai polis yang lain dan minta 'perlindungan' mereka.
d. Apabila anda telah habis menjawap soalan, pegawai polis akan membenarkan anda membaca kenyataan anda tersebut. Dia akan bertanya samada anda mempunyai apa-apa yang ingin ditambah, ditukar atau dipadamkan. Inilah masanya anda membetulkan apa-apa kesilapan atau atau menambah lain-lain komen didalam kenyataan itu. Contohnya, jika anda telah diancam sewaktu soal siasat atau diserang semasa penahanan anda dsb. ini adalah satu lagi peluang untuk anda menyatakannya. Pegawai polis berkenaan mesti menaip semua itu. Anda akan diminta untuk menandatangani kenyataan anda tersebut. Baca semula dengan teliti dan tandatangan sedekat yang boleh dibawah perenggan yang terakhir, supaya tiada siapa yang boleh menokoktambahnya lagi.

8. SEKIRANYA ANDA DIBAWA KE DEPAN MAJISTRET (Untuk Direman)
a. Sekiranya anda tidak mempunyai peguam, anda mesti meminta wakil peguam. Pusat Bantuan Guaman ada menempatkan peguam-peguamnya dimahkamah bagi tujuan ini.
b. Beritahu majistret sekiranya anda ada mempunyai apa-apa rungutan seperti sekiranya anda di pukul, diancam; sekiranya anda sakit, perlukan rawatan perubatan dsb.

9. SEKIRANYA ANDA DIBAWA KE DEPAN MAJISTRET (Untuk Dakwaan)
a. Sekali lagi, anda mesti meminta wakil peguam
b. Pastikan anda mempunyai seseorang untuk menjamin anda keluar. Sekiranya anda tidak dapat menghubungi keluarga atau rakan anda, minta kebenaran dari majistret untuk membantu anda menghubungi keluarga anda. Jika tidak, anda boleh meminta bantuan peguam anda. Keluarga anda akan perlu membawa duit untuk menjamin anda keluar, yang mana mestilah dalam bentuk pembukaan akaun di bank yang terletak paling dekat dengan mahkamah tersebut. Tanya peguam anda atau majistret dimanakah letaknya bank tersebut. Tidak ada bentuk bayaran lain seperti bayaran tunai atau cek yang akan diterima oleh mahkamah.

10. SEKIRANYA ANDA DIPUKUL SEMASA DALAM TAHANAN
a. Selepas anda dibebaskan atas jaminan, pastikan anda pergi ke mana-mana klinik kerajaan atau hospital untuk menjalani pemeriksaan kesihatan. Pastikan anda tahu nama doktor yang bertugas dan nombor rujukan laporan kesihatan anda supaya ia boleh digunakan dimahkamah kemudian.
b. Sekiranya anda masih dalam reman, pastikan anda memberitahu majistret yang berkenaan bahawa anda perlu pergi ke hospital atau ke klinik.

901 : Malaysian opposition to face sodomy verdict

Posted: 08 Jan 2012 12:05 PM PST

Anwar's last supper: Thousands throng KL

Posted: 08 Jan 2012 12:04 PM PST

Tian Chua: History repeating itself

Posted: 08 Jan 2012 12:04 PM PST

Mat Sabu at Anwar's ceramah

Posted: 08 Jan 2012 12:03 PM PST

901 :

Anwar Ibrahim: Ceramah At Kg Baru On Eve Of 901 Rally (Part 2/3)

Posted: 08 Jan 2012 11:59 AM PST

Anwar Ibrahim: Ceramah At Kg Baru On Eve Of 901 Rally (Part 1/3)

Posted: 08 Jan 2012 11:59 AM PST

MediaRakyat Newsflash: Nurul Izzah, Kg Baru 08/01/2012

Posted: 08 Jan 2012 11:59 AM PST

Chegubard: Hadir Ramai-Ramai Esok Di Jalan Duta, 901 Rally

Posted: 08 Jan 2012 11:58 AM PST

901 :Tian Chua asak Pro Anwar Kumpul di Mahkamah bermula Malam Ini.

Posted: 08 Jan 2012 11:54 AM PST

901 :Saya Tidak Bersalah - Anwar Ibrahim

Posted: 08 Jan 2012 11:53 AM PST

901 - Amanat Anwar Sebelum Keputusan Di Umumkan

Posted: 08 Jan 2012 11:52 AM PST

Anwar Ibrahim's Family: We Fear For His Health

Posted: 08 Jan 2012 01:29 AM PST

Penting : Peta "Rally Point" Perhimpunan Aman 901

Posted: 08 Jan 2012 01:25 AM PST

Berikut adalah merupakan peta "rally point" semasa perhimpunan aman 901 berlangsung pada Hari Isnin 9 Januari 2012. Kepada semua para peserta, anda diminta untuk merujuk kepada peta ini dan sebarkan kepada rakan-rakan yang lain agar kita semua sama-sama dapat memastikan perhimpunan aman 901 akan berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah.

Berikut adalah aturcara perhimpunan 901:

12am - 7am : Berarak ke kawasan sekitar Mahkamah Jalan Duta selepas selesai ceramah Grand Finale di Kg Pandan & Kg Baru.

7am : Berkumpul di Kawasan A. Kawasan A juga boleh digunakan untuk meletakkan kenderaan.

7.30am : Bergerak ke Kawasan B secara berkumpulan dan beransur-ansur.

8am : Ucapan awam oleh pimpinan akan bermula di Kawasan B.

8.45am : DSAI & keluarga akan tiba di Mahkamah Jalan Duta.

9.45am : Keputusan kes akan diumumkan oleh mahkamah. Apa jua keputusannya, semua peserta diminta untuk berarak ke dalam kawasan Masjid Wilayah Persekutuan untuk berhimpun dan solat hajat.

10.45am : Bersurai dengan aman.

Nota:

1. Semua peserta diminta untuk merujuk komandan masing-masing dalam memastikan kelancaran perhimpunan aman ini.
2. Semua peserta diminta untuk mematuhi arahan yang diberikan oleh komandan pasukan. Rujuk ketua anda untuk mengetahui siapakah komandan pada hari perhimpunan tersebut.
3. Semua peserta diminta mematuhi segala peraturan yang telah diberikan.
4. Hormati semua pihak yang terlibat seperti PDRM dan FRU. Jangan melakukan sebarang provokasi.
5. Jika ada yang anda lihat membuat provokasi, kenal pasti siapa mereka dan kemudian laporkan kepada pihak marsyal bertugas. Anda boleh kenali pihak marsyal yang memakai t-shirt hitam dengan lilitan warna merah di lengan.


Kena Pecat : Saya sedih dibalas sedemikian rupa - Hassan

Posted: 08 Jan 2012 01:22 AM PST

Exco kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali menyuarakan rasa sedihnya kerana dipecat daripada anggota PAS oleh jawatankuasa pusat parti itu berkuatkuasa serta merta pada hari ini.

"Saya amat terkejut dengan tindakan drastik yang di ambil oleh AJK PAS Pusat itu. Saya turut bersedih kerana perjuangan Islam saya selama ini dibalas sedemikian rupa," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

901 : Anwar sedia jika dipenjara sekali lagi

Posted: 08 Jan 2012 01:18 AM PST

anwar ibrahim interview with malaysiakini 4Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, beliau telahpun bersedia untuk menghadapi kemungkinan paling buruk berhubung keputusan perbicaraan kes Liwat II di mahkamah esok.

Beliau juga telah meneliti setiap kemungkinan itu dengan terperinci dan telah bersedia secara psikologi untuk kembali ke penjara, kata Anwar dalam satu wawancara eksklusif dengan Malaysiakini.

Ada orang yang menganggap beliau "gila" kerana sanggup berbuat demikian, kata Anwar yang kini sudahpun berusia 64 tahun.
Read More / Baca Lagi >>

Menjelang 901: Zaid – Anwar saling bermaafan

Posted: 08 Jan 2012 01:16 AM PST

KUALA LUMPUR, 8 Jan: Presiden Kita, Datuk Zaid Ibrahim yang satu ketika dulu meninggalkan PKR dengan kritikan keras terhadap ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mengambil inisiatif untuk bermaaf-maafan dengan Ketua Umum PKR, hari ini, sehari sebelum tarikh 901.

Pada 9 Januari ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akan mengumumkan keputusan perbicaraan kes liwat versi II selepas perbicaraan yang penuh kontroversi berlangsung tahun lepas.
Read More / Baca Lagi >>

901 : Walau apapun Jadi Esok DAP Tetap Mahu Anwar Sebagai Perdana Menteri

Posted: 08 Jan 2012 01:14 AM PST


SHAH ALAM, 8 JAN: DAP sekali lagi menegaskan pendiriannya untuk menyokong Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon perdana menteri bagi Pakatan Rakyat walau apa pun keputusan mahkamah esok.
Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata walaupun ramai yang memberi tumpuan kepada keputusan mahkamah tinggi esok, yang lebih penting bagi masa depan Pakatan adalah pilihanraya umum yang akan datang.
"Kita berdiri teguh di belakangnya sebagai Perdana Menteri alternatif dan walaubagaimanapun keputusan perbicaraan esok, kita akan terus menyokongnya.

Read More / Baca Lagi >>

Dr Wan Azizah: The Poisoned Needle Attack In Penang

Posted: 08 Jan 2012 01:11 AM PST

Anwar Ibrahim: Message On Eve Of 901 (January 09)

Posted: 08 Jan 2012 01:10 AM PST

Dr Wan Azizah: Message On Eve Of 901 (January 09)

Posted: 08 Jan 2012 01:09 AM PST

Anwar Ibrahim: Messages From Family Members

Posted: 08 Jan 2012 01:08 AM PST


WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


SELAMAT TINGGAL HASSAN ALI.-HANG PI MOTIVASI AHLI Umno

Posted: 08 Jan 2012 12:47 AM PST


KUALA LUMPUR, 8 Jan: PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali (gambar) sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.
KENYATAAN MEDIA PRESIDEN PAS


Setelah mempertimbangkan segala pandangan yang diberikan oleh ahli-ahli jawatankuasa PAS Pusat dalam mesyuarat yang diadakan pada hari ini, PAS Pusat telah membuat keputusan berdasarkan Fasal 82(9) iaitu memecat keahlian YB Dato' Dr Hasan Mohd Ali sebagai ahli PAS berkuatkuasa serta merta.

Keputusan ini dibuat berdasarkan kepada tindakan-tindakan YB Dato' Hasan Ali yang menyalahi dan merugikan kepentingan Parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perlembagaan PAS.

Abdul Hadi Awang,
Presiden PAS

Mengapa Anwar terus bertahan walau ditinggal pengikutnya?

Posted: 08 Jan 2012 12:22 AM PST

Mengapa Anwar terus bertahan walau ditinggal pengikutnya?

OLEH: AMIN ISKANDAR"Sebab itu kita boleh lihat, walaupun Anwar telah ditinggalkan oleh ramai bekas penyokongnya seperti Chandra Muzaffar, Ezam Mohd Noor, S Gobalakrishnan, N Nalakaruppan, Salehuddin Hashim, Lokman Noor Adam dan ramai lagi – beliau masih lagi mampu bertahan". Klik disini.


Beberapa bekas pemimpin kanan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dulu Parti Keadilan Nasional telah meninggalkan Anwar Ibrahim. Kebanyakkan mereka telah berhijrah ke Umno dan ada menjadi ahli parlimen/adun bebas yang menyokong Barisan Nasional.


Walaupun ini berlaku, Anwar Ibrahim tetap gagah menjadi pencabar utama kepada Umno-BN. Hampir setiap malam pembelot-pembelot Anwar berceramah untuk memburuk-burukkan bekas ketua mereka, akan tetapi masih belum berjaya memberikan impak yang signifikan.


Menurut blogger Umno Reform, pemimpin-pemimpin yang tinggalkan Anwar dan menyertai Umno kerana kecewa dan marah dan bukannya percaya dengan idealisme Umno. Yang lebih malang lagi menurut Umno Reform, Umno membelanjakan sejumlah wang besar untuk membayar kelompok-kelompok ini. Klik disini.


Selepas PRU 13 nanti, pemimpin-pemimpin yang tinggalkan Anwar ini tidak akan laku lagi kepada Umno kecuali bagi yang benar-benar boleh bekerja, atau - survive dalam hiraki parti tersebut.
dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Cabut menjelang 901

Posted: 07 Jan 2012 10:38 PM PST

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah..
"Hang jawab lah Mahyuddin..aku kena cabut dulu..hantar laporan 901, bila semua sudah ok aku balik lahh !!..
Kah..Kah..Kah.."

~penarik beca

0
sumber :-

~penarik beca


Masih ramai dalam firqah Umno yang membawa kad keahlian PAS

Posted: 08 Jan 2012 12:01 AM PST


fcamel 雜記

0
sumber :-

fcamel 雜記


Tera、海寧回國, ITRS 社聚

Posted: 08 Jan 2012 08:53 AM PST

照慣例又到了 ITRS 聚會的時候, 每次聚會的流程都差不多了, 大家也有默契。另外若出發地點直接約餐廳, 別約社辦的話, 似乎大家會準時許多。這回大家比較久沒碰面, 又多了國外回來的 Tera 和海寧, 聊的內容就更多了。

從下午一點一路聊到晚上十點多, 最後幾個人一起走在台北的街頭上, 滿有 fu 的。每次和熟悉的老朋友閒聊技術一整天, 會有種回到學生時代的錯覺, 一時情緒難以回到原本的生活中 ...。

聊聊又會燃起更多雄心壯志, 和以前不同的是, 現在比以前更為專注, 並且明白需要更多的時間累積消化, 才能實現這些目標, 而我已不如學生時期有那麼多時間可以揮霍, 真是有些可惜。

學愈多後, 愈感慨先前不夠善用時間, 木已成舟, 只好更加提醒自己, 要珍惜時間, 持續精進才行。至少令人欣慰的是, 現在比較能專注在主要的點上。雖說年假我還是有些猶豫, 究竟要讀和工作比較相關的 The Linux Programming Interface, 或是照慣例找個有趣的程式語言來學。若要找程式語言來玩的話, 是學比較相關的 javascript, 還是玩一直滿有興趣的 Scala 呢? 或是乾脆玩看看 go 或其它有趣的新東西。

有興趣的事太多, 時間太少, 永遠是無法克服的難題。


BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT