Nuffnang

Pengikut

PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH

sumber :-

PAKATAN RAKYAT N15 DUN JUASSEH


Al Fatihah. Alang Cha ah. Bakal Calon DUN Johol Nahas jalan raya.

Posted: 01 Nov 2012 07:19 AM PDT


 

Shaharudin Md Isa atau lebih di kenali Alang Cikgu Chaah meninggal dunia akibat kemalangan jalanraya berhampiran Rumah Rakyat Senaling, Kuala Pilah pada 1hb Nov jam 11.15 pg. Takziah untuk seluruh ahli keluarga Allahyarham. Al-Fatihah.

 Innalillah wa inna ilaihi raji'un

أَللَّهُمَّ لاَ تَحْرِمْنَا أَجْرَهُ وَلاَ تَفْتِنَّا بَعْدَهُ وَاغْفِرْلَنَا وَلَهُ وَلإِخْوَانِنَا الَّذِيْنَ سَبَقُوْنَا بِالإِيْمَانِ وَلاَ تَجْعَلْ فِى قُلُوْبِنَا غِلاَّ لِلَّذِيْنَ آمَنُوْا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤُوْفٌ رَحِيْمٌ


"Ya Allah, janganlah Engkau haramkan permohonan kami untuk kebajikannya dan janganlah Engkau membiarkan kami di timpa fitnah setelah ketiadaannya dan ampunkanlah kami dan dia juga rakan kami yang 

 terdahulu beriman dan janganlah Engkau sematkan perasaan hasad dengki kedalam hati kami terhadap orang-orang yang beriman. Tuhan kami, sesungguhnya Engkau bersifat pengasih dan penyanyang."

Sebaik sahaja dapat berita musibah, penulis terus ke  Hospital Tuanku Ampuan Najihah K Pilah. Waktu itu Ambulan baru saja sampai dan sempat membantu menurunkan usungan jenazah ke bilik mayat. Terdapat kecederaan seolah2 berlubang di bahagian antara kepala dan tengkuk belakang yang membuatkan darah terus mengalir. Sebelum itu arwah Alang Cha ah melalui jalan rumah rakyat senaling berhadapan rumah Chegu Hamzah dengan bermotosikal.dan terlanggar boggol jalan. Arwah tercampak dan kepalanya terhentak ke jalan raya. Arwah meninggal di tempat kejadian,

Sewaktu di bilik mayat. beberapa rakan ada mengatakan kemungkinan arwah Alang Cha ah diserang jantung sebelum merempuh bonggol jalan. 

Arwah mendapat pendidikan menengah di Sek Men Sains Tuanku Jaafar K Pilah 1976 dan berpindah ke Sek Men KGV di awal 1979 hingga 1981. Bersama-sama Abang yg tua Along Zainal, Angah Tajuddin dan penulis aktif dalam sukan Ragbi mewakli Squad sekolah, Negeri Sembilan sehingga peringkat kebangsaan.

Melibatkan diri dalam poltik Umno hingga pernah memegang jawatan Ketua Pemuda Umno Bahagian Kuala Pilah sebelum di tewaskan oleh Dato' Ismail Lasim (juga rakan di KGV). 

Maklumat daripada rakan-rakan Umno, bahawa Arwah turut tersenarai bakal calon untuk DUN Johol di PRU13 nanti.
Maklumat
Mengenai
  • Menetap di 2846, kg. lending, Johol, Negeri sembilan. 
  • Guru Besar sk. Dato' Inas johol. 
  • Pkpgb di uthm, parit raja, batu pahat 
  • hp - 013 6601384
  • Menetap di Johol
  • Lahir pada 7hb Mac 1962
  • Berbahasa Melayu, English
  • Lelaki

Hilangnya seorang rakan sekolah, rakan ragbi dan rakan berhujah. Alang....kita pernah bersama-sama dalam wadah Umno. Cuma kini kita hanya berbeda parti siasah. Moga Alang aman disana dan terhimpun bersama-sama orang yang soleh.


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT