Nuffnang

Pengikut

PENYAPU SIAL

sumber :-

PENYAPU SIAL


tolak hudud dan islam....jika kafir harbi DAP di halalkan darah....maka darah orang UMNOPORNO lebih dasyat hukumnya....bukan sahaja darahnya di halalkan malah hukumnya haram seberat hukum najis babi....wajib di jauhi haram berhubung dengannya...!!!!

Posted: 16 Aug 2012 06:52 PM PDT

Penggunaan istilah “kafir harbi” dalam laporan muka depan akhbar Utusan Malaysia minggu lalu yang menyifatkan adalah haram menyokong DAP , adalah sangat berbahaya kerana ia diibaratkan menghalalkan darah orang DAP.

Istilah ini sangat bahaya kerana ia seumpama menghalalkan darah orang DAP .Ini kerana kafir harbi ini adalah golongan kafir yang menentang Islam.

Ini  adalah “kenyataan bodoh dan tidak layak dikatakan oleh mereka yang beragama.Akhbar Umno Utusan Malaysia minggu lalu telah menemubual seorang pengasas sekolah agama Pondok Geting, Tumpat, di Kelantan, dan Abdullah Sa’amah mengatakan adalah haram menyokong DAP kerana parti itu menolak hukum Islam.

Sehubungan itu, kita  menggesa agar Majlis Fatwa Kebangsaan juga seharusnya menegaskan pendirian mereka berhubung kenyataan itu.

Malah,  Majlis Fatwa turut  di gesa mengeluarkan fatwa khusus yang menyeru umat Islam supaya memilih parti yang perjuangkan asas Islam.

Amat wajar supaya umat Islam menyokong parti yang berpolitik berdasarkan Al-Quran, Sunnah, Ijma’ dan Qiyas..

Sementara itu, DAP merupakan pertubuhan yang sah dan diizinkan bergerak melalui sistem demokrasi seperti yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan.

Kita  tidak pelik jika DAP atau mana-mana orang bukan Islam termasuk MCA dan MIC menentang hudud kerana mereka tidak memahami hudud   kerana mereka bukan beragama Islam .Tetapi  kita pelik jika UMNO yang kononnya menjadi parti umat Islam juga menolak hudud .

 

 

penyapu sial

 

Umno tolak hudud. Orang Islam di Malaysia patut dan wajib tolak Umno pada pilihan raya 13 ini.itu baru ada semangat Islam pada orang melayu yang beragama Islam.

Hudud akan menghukum Umnoputra yang terpesong daripada ajaran Islam sebenar kerana mereka tidak mengikut asas-asas sebagai seorang Muslim. Umnoputra berzina, minum arak, berkelakuan haram jadah, merasuah, tidak bersembahyang mengikut keperluan serta menghina orang yang bukan Islam. Macam mana pulak hendak mereka menerima Hudud? Tidak mungkin same sekali & UMNOlah yang menolak Hudud walaupun mereka parti Melayu yang semuanya Muslim.

nasya meroyan nak jadi menteri tu pasal melalut nak ajak ahli PAS yang lain bersetubuh dengan kafir lahanat UMNO....!!!

Posted: 16 Aug 2012 06:39 PM PDT

Kenyataan yang dikeluarkan Nasharuddin Mat Isa berhubung PAS perlu keluar Pakatan Rakyat (PR) jika DAP terus menentang pelaksanaan hukum hudud adalah disebabkan rasa kecewa beliau yang gagal melihat parti Islam itu bergabung dengan Umno.

Bekas timbalan presiden PAS itu  mengharapkan impak yang besar daripada cadangan penggabungan PAS-Umno kerana beliau mungkin akan beroleh jawatan yang tinggi sekiranya penggabungan itu berjaya.

Kenyataan Nasharuddin itu dilihat berkisar berkenaan hudud, dan kita turut menggesa Nasha agar melihat kembali kepada kenyataan Umno yang turut menolak hudud sebelum ini.

Dia kata PAS perlu keluar PR kerana DAP tak terima hudud, adakah Umno menerima hudud?...

Nasharuddin sengaja menimbulkan isu ... dan mungkin itulah dia lihat peluang terlepas dan pada masa yang sama dia pun kecewa kerana dia kalah dalam pertandingan merebut jawatan timbalan presiden.dan ini menyebabkan dia tidak seperti dulu dan dia memang nampak semakin rapat dengan pimpinan umno walaupun di parlimen..

Nasharuddin sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi ekoran menyokong cadangan pembentukan kerajaan perpaduan Umno-PAS sehingga menimbulkan rasa kurang senang kepada Mursyidul Am parti komponen PR itu, Datuk Nik Aziz Nik Mat.

Ketika Muktamar Agung PAS tahun lepas, Nasharuddin juga gagal mempertahankan jawatan timbalan presiden dan tewas kepada Mohamad Sabu.

Nik Aziz juga sebelum ini berkata adalah lebih baik bagi Nasharudin meninggalkan PAS daripada menimbulkan masalah kepada parti.

Dr Hasan Ali sebelum ini telah dipecat keanggotaan daripada PAS kerana dikatakan mempunyai matlamat yang berbeza dengan perjuangan parti.

 

penyapu sial

 

Nasha nak jadi menteri Lebih baik sertai lah UMNO! PAS tak payah ada ahli seperti Nasha!

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT