Nuffnang

Pengikut

MiLo SuaM

sumber :-

MiLo SuaM


Penyokong BN mengamuk selepas langgar kereta orang

Posted: 18 Jul 2012 12:44 AM PDT

GAMBAR di bawah ini diambil ketika berlakunya pertengkaran dalam sebuah kemalangan jalanraya. Gambar ini dimuatnaik di halaman facebook rujuk sini [Facebook]

Difahamkan, akibat kecuaian menggunakan telefon bimbit ketika memandu, lelaki yang memakai baju biru dengan tulisan Barisan Nasional ini telah melanggar kereta milik orang yang memuat naik gambar ini di facebook.

Namun lelaki ini tidak mengakui kesalahannya sebaliknya menyalahkan pemilik kereta yang dilanggarnya. Dia dikatakan turut memaki hamun dan membuka bajunya untuk mengajak pemilik kereta itu berkelahi.Lelaki ini juga mencabar agar gambarnya diambil, oleh kerana itulah gambarnya terpapar di blog ini. Dari pakaian, nampaknya dia adalah penyokong Barisan Nasional.

Pada ReJaM© ini hanyalah satu contoh pergaduhan yang biasa terjadi antara dua pemilik kenderaan apabila berlakunya kemalangan seperti ini. Siapa salah siapa betul kita pun tak tahu.ReJaM© "Dia ingat dah pakai baju BN undang-undang pun boleh langgar "

Kantoi! Tujuan Papa Gomo cipta fitnah liwat 3 terbongkar!

Posted: 17 Jul 2012 02:29 PM PDT

SEJAK kelmarin ramai yang membicarakan tentang isu liwat terbaru mengaitkan Dato Seri Anwar Ibrahim kononnya dengan seorang Mahasiswa dari Utara.

Gosip sampah ini disebarkan oleh blogger ikon fitnah 1 Malaysia, Papa Gomo melalui blognya.

Namun sebelum ini ReJaM© sengaja tidak mahu membicarakan isu ini kerana faham benar tujuan Papa Gomo merekacipta kisah sampah ini.Meskipun kita tahu dan sedar selama ini blogger gerombolan songkok tinggi, memang gemar menggunakan isu lucah untuk meraih sokongan rakyat kepada Umno dan Barisan Nasional.

Namun ada kisah peribadi dalam isu liwat direkacipta oleh Papa Gomo ini, dan telah ReJaM© dedahkan dalam Twitter sebelum ini.
Isu liwat terbaru ini sebenarnya direkacipta oleh Papa Gomo untuk menaikkan rangking blognya yang saban hari semakin menjunam. Kenapa Papa Gomo begitu beriya-iya menaikkan kembali rankingnya?

Masih ingat kisah seorang blogger Pro BN berusia 53 tahun yang ditumbuk mukanya oleh Papa Gomo sebelum ini? Rujuk sini [Papa Gomo tumbuk blogger].

Blog tersebut sebelum ini mengekori rapat di belakang Papa Gomo dari segi kedudukan ranking pengunjung blog pro BN, namun kini blog beliau sudah merampas tahta nombor 1 yang selama ini dipegang oleh Papa Gomo rujuk sini [APA].

Sebab itulah Papa Gomo meroyan merekacipta fitnah baru untuk menaikkan ranking blognya. Kalau dilihat, taktik ini saling tak tumpah seperti yang dilakukan oleh seorang lagi blogger pro BN sebelum ini.

Blogger itu sengaja merekacipta fitnah gambar aksi seks pemimpin Parti Islam, PAS untuk menaikkan traffic rujuk sini [Aksi Seks].

Blogger itu begitu seronok sehingga tahap meroyan apabila MiLo SuaM mendedahkan fitnahnya dan secara tidak langsung mempromosikan blognya. Siap berterima kasih kepada MiLo SuaM kerana mempromosikan cerita fitnahnya [Twitter].Baca juga pendedahan sahabat MiLo SuaM tentang hal ini klik sini [ASD]

ReJaM© "Teruskanlah fitnah jahat kamu, supaya lebih cepat Umno berkubur..."

SAMM Seru Anak Muda Bersama Dalam Himpunan Oren Selamatkan Felda

Posted: 11 Jul 2012 12:27 AM PDT

Kenyataan Media
11 Julai 2012

SAMM Seru Anak Muda Bersama Dalam Himpunan Oren

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) sangat komited untuk bersama dalam Himpunan Oren yang akan berlangsung pada 14 Julai 2012 sambil menyeru kepada semua anak muda untuk turun berhimpun demi menyelamatkan saki-baki khazanah negara sebelum terlambat.

Himpunan Oren dijangka mendapat sambutan yang besar kerana rakyat terutamanya golongan muda harus bertindak melakukan sesuatu mempertahankan hak negara ini daripada dirompak oleh lanun berkolar putih. SAMM juga melalui Segmentasi Peneroka dan Luar Bandar telah masuk ke beberapa gugusan Felda termasuklah pertemuan di Gugusan Felda Palong baru-baru ini untuk pencerahan Himpunan Oren dan juga mobilisasi massa.

Bagi SAMM, penyenaraian FGVH seumpama memperjudikan nasib peneroka felda yang sudah berpuluh tahun berbakti kepada negara. Menyenaraikan FGVH adalah satu perjudian yang harus dielak dan ditentang kerana tiada jaminan keuntungan yang berkekalan malah peneroka Felda terdedah kepada risiko kerugian melampau sepertimana yang pernah berlaku pada tahun 1998 yang lalu.

Kerajaan kononnya memberi jaminan adalah penipuan semata-mata merujuk kepada banyak amanah saham yang sebelumnya dijamin kerajaan tetapi lingkup menyembah bumi dan nasib pemegang saham langsung tidak dibela. SAMM melihat tidak mustahil tanah Felda akan tergadai melalui penyenaraian FGVH dan ia akan melibatkan ratusan ribu hektar tanah rezab melayu.

SAMM juga turut mempersoal laporan yang menunjukkan Pengerusi Felda yang tidak mempunyai walau seinci pun tanah Felda yang dibangunkan, namun memperolehi 180ribu unit saham sedangkan peneroka yang berpuluh tahun membanting tulang hanya dikurnia 800 unit saham sahaja. Ini satu pengagihan tidak adil yang melampau dan harus ditentang habis-habisan.

SAMM mengambil kesempatan untuk memberi amaran kepada pihak polis yang hadir menjaga keselamatan awam agar benar-benar bertindak menjaga keselamatan, bukan memukul orang awam sepertimana yang berlaku di himpunan-himpunan sebelum ini. SAMM turut memberi amaran keras kepada polis agar beruniform lengkap bersama nama dan nombor anggota. Sekiranya dikenalpasti ada anggota polis yang tidak menayangkan nama dan nombor anggota, itu adalah penjenayah yang menyamar sebagai anggota polis dan wajib ditangkap oleh peserta himpunan.

Akhir sekali, SAMM juga akan cuba membawakan siaran LIVE dari Himpunan Oren untuk tatapan semua melalui channel ustream http://www.ustream.tv/channel/himpunan-oren

Ayuh anak muda Malaysia bersama SAMM berarak dari Masjid Wilayah di Jalan Duta ke Istana Negara untuk memberi tekanan dan signal yang jelas kepada kerajaan betapa rakyat terutamanya warga Felda menolak penyenaraian FGVH.

Sekian


Edy Noor Reduan (EDYES)
Pengarah Propaganda SAMM

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT