Nuffnang

Pengikut

Era Pasca

sumber :-

Era Pasca


PRU 13, Rakyat ke jalan jika BN menang tipu!

Posted: 17 Jul 2012 05:32 PM PDT

Pengerusi Bersama Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH), Datuk A. Samad Said yakin rakyat akan turun ke jalan raya dengan jumlah lebih ramai dari Bersih 3.0 sekiranya Barisan Nasional (BN) menang pada Pilihanraya Umum ke-13 nanti hasil penipuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Maka sebab itu, katanya Bersih cuba mencadangkan agar semua lapan tuntutan Bersih 3.0 diterima dengan sebulat suara demi masa depan negara seiring dengan zaman kebebasan untuk rakyat bersuara.

"Itu saja jalannya," jawab beliau ringkas terhadap soalan sekiranya PRU13 memihak kepada Barisan Nasional (BN) apakah tindakan rakyat selanjutnya yang ditanya oleh seorang peserta Program Rakyat: Ke Arah Pilihanraya Bersih yang diadakan di Dewan Besar Sungai Dua, Butterworth semalam.

Katanya, daripada lapan tuntutan Bersih 3.0 hanya satu tuntutan ditolak oleh Jawatankuasa Pilihan Khas (PSC) iaitu berkaitan masa kempen yang panjang kepada 21 hari dengan alasan tempoh tersebut terlalu lama.

Walau bagaimana pun tempoh kempen yang sebelum ini 7 hari dilanjutkan kepada 10 hari.

Namun, ujarnya cadangan yang dikemukakan oleh PSC ke Parlimen seolah-olah tidak mendapat perhatian, maka tiada jalan lain melainkan rakyat beramai-ramai turun ke padang atau jalan raya bagi menyatakan tidak setuju dengan perjalanan pilihan raya yang dikendalikan oleh SPR.

8Tuntuntan dari Bersih 1-3


Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

EDISI PERANG: Muhyiddin Dah Mula Gertak MCA

Posted: 17 Jul 2012 01:15 PM PDT

Panaaaaaaaaasss!!! TPM yang duk berangan nak jd PM lps PRU13 ni mula cari pasal dengan MCA. Muhyiddin dalam mesyuarat agung Umno Bahagian Batu pada Ahad lalu didakwa telah menuduh parti komponen BN khususnya MCA dan MIC gagal memahami sentimen golongan Cina dan India. Secara sengaja beliau telah menyinggung perasaan pemimpin parti komponennya dengan menuduh MCA "tidak memahami" sentimen golongan Cina.





Muhyiddin yang menyebut parti MCA secara khusus berkata, beliau tidak faham mengapa parti itu tidak boleh "membaca" sentimen masyarakat Cina. "Adakah orang Cina begitu rumit? Tidak bolehkah sikap mereka difahami?," soalnya. Muhyiddin juga berkata masyarakat Cina tidak akan menyatakan perasaan mereka dengan bebas apabila didekati BN, tetapi akan berbuat demikian melalui pihak ketiga. Beliau memberi contoh kawasan yang diwakilinya di Pagoh, di mana bahagian Umno dan MIC berjaya menyelesaikan masalah yang dihadapi 1,744 pengundi India dalam masa sebulan. Muhyiddin berharap MCA dan MIC akan mencontohi perkara itu.

Maka panas la hati Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai dan beliau bantai kenyataan TPM Muhyiddin yang dia gagal memahami rakyat Malaysia secara keseluruhan. "Beliau kata MIC dan MCA tidak memahami suara rakyat. Pada pendapat saya, timbalan perdana menteri mesti memahami suara semua rakyat dan bukan mendengar kepada orang Melayu?," katanya. Liow berkata apa yang orang Cina mahu ialah dasar yang adil dan bukan berat sebelah. Katanya, Muhyiddin tidak boleh hanya menjaga keperluan orang Melayu tetapi keperluan semua rakyat Malaysia. Muhyiddin tidak akan membuat kenyataan seperti itu sekiranya beliau memahami perkara itu, kata Liow lagi seperti dipetik Oriental Daily.










UMNO dan MCA dah mula nak bergaduh! 
Mat Sembab dah mula berbunyi..
 Hj Najib Dam Dam berpeluh nak jawab kat Lebai Soi Lek










Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

'Otak Mat Sabu diletak di atas kepala lutut'

Posted: 17 Jul 2012 06:08 AM PDT

VIDEO YANG BUKAN SETAKAT PENYOKONG PR KETAWA TAPI PENCHACAI UMPORNO PUN AKAN TELAN AIR LIUR BEB, KAH KAH KAH !

Seperti yang gua cakap lah... video ni kalau lu orang penyokong Pakatan Rakyat (PR) tengok pasti lu orang boleh tergelak gila beb... kah kah kah... dan kalau penchacai Umporno tengok pulak pasti dia orang akan telan air liur dan teringatkan kata-kata Tun Madey "dah berpuluh tahun yang cerdik pandai tak memasuki Umporno" kah kah kah... Lu orang penchacai jangan marah gua... kalau Lu nak marah Lu marah lah Pemimpin Kesayangan Lu orang yang pernah membuat Umporno mampos pada tahun 1987... kah kah kah !.

Video ni gua jumpa semasa sedang cari cerita kat facebook... dengar bunyi tajuk nampak menarik... tapi bila dah tengok memang sah penchacai Umporno yang bagi nama kat video ni sebenarnya yang letak otak kat kepala lutut... kah kah kah... ada macam ini punya penceramah dia pergi masuk kan dalam you tube... kah kah kah... memang betul lah kata Tun Madey... kah kah kah !.

Apa yang difahamkan beliau ni bernama Datuk Profesor Kamarudin Kachar yang juga Presiden Majlis Perunding Melayu (MPM) dan ada yang kata beliau Presiden Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu... senang cerita boleh dikata NGO pro Umporno atau dalam bahasa simbolik nya Barua Umporno... kah kah kah... beliau juga mengatakan beliau seorang Persara Askar Wataniah berpangkat Kolonel.

Tapi tak ada pula gunakan nama Kolonel bersara pada awal nama beliau seperti Kolonel-Kolenel yang lain selepas bersara... mungkin sebab beliau hanya Askar Wataniah aje kot... tak ada hal lah Askar betul ke atau Askar Wataniah... yang penting perlu ada kebanggaan menjadi Askar dan bukan hanya berbangga macam bekas Kolonel ni dikala hendak mencari nama... kah kah kah !.

Seronok betul gua tergelak dengan gelagat beliau yang bunyi meneran macam orang nak melepas pun ada... macam orang mabuk todi pun ada apabila tersasul-sasul bila bercakap... siap kata pak saudara dia kebal lah apabila ditembak... tapi lepas tu mati hanya kerana ditikam... kalau dah mati ditikam kebal apanya... kah kah kah... yang pasti penchacai Umporno pasti menelan air dan ketawa terbahak-bahak walaupun tidak merelakan apa yang bekas Kolonel ni cakap... kah kah kah !.




hemmmmm..... sepatutnya umporno panggil beliau buat laporan polis dan seterusnya jadi saksi perbicaraan mat sabu di pulau pinang tempoh hari... baru lah tak akan terjadi saksi pendakwa panggil mat sabu you is my brother... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan... heeeee... A B U.

Blog Mat Indera

Pesanan : Satu Pages fb baru nama 'PR supporter' (khas kepada penyokong PR) telah diwujudkan oleh rakan blogger pada 19.2.2012. Sasaran 1 Juta sebelum 13 March 2013. Sila klik di sini http://on.fb.me/zKwAgs untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih Mohon Like "Like" di bawah juga. 

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT