Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


LAGI MAYAT BAYI DI BUANG - KERANA TIDAK PAKAI SARKOT

Posted: 29 Mar 2012 11:17 AM PDT
KOMENTAR TUKAR TIUB

seorang lagi bayi mati
mayat dibuang ke tempat sampah
mayat bayi ini akan menjadi stastik

kita tunggu dan lihat
apakah ada susulan berita
dari berita ini

kita tunngu dna lihat
siapa yang akan memberi
jawapan ke atas masalah
yang semakin merebak ini

tukar tiub mencadangkan
jika anak anak muda
tidak dapat mengawal
keberahian seksual
maka silam gunakan kondom

hanya kondom akan menyelamtkan
bayi dari mati dibuang
KENAPA TAK GUNAKAN SAYABUANG BAYI : PEMANDU LORI, PEKERJA MPK DIMINTA TAMPIL - meloya

KUALA TERENGGANU 29 Mac – Seorang pemandu lori sampah dan seorang pekerja Majlis Perbandaran Kemaman (MPK) diminta tampil bagi membantu siasatan polis berhubung kes penemuan mayat bayi lelaki di tapak pembuangan sampah di Kemaman, kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K. Manoharan berkata, polis percaya kedua-dua lelaki ini mempunyai maklumat lanjut yang boleh membantu siasatan kes itu."Polis percaya sampah yang dihantar di tapak pembuangan itu dipungut oleh sebuah lori MPK di sekitar Cukai, Kemaman.

"Bayi malang itu mungkin dibawa oleh lori sampah MPK yang terakhir membuang sampah di kawasan tersebut iaitu sekitar pukul 3 petang.

"Bagaimanapun, sehingga kini kami masih belum menemui petunjuk yang tepat berhubung penemuan mayat bayi ini," katanya ketika ditemui di pejabatnya di sini hari ini.


ANAK MUDA BERSEDIA!


TER NOW - TEER KINI !

Posted: 29 Mar 2012 04:47 AM PDT
NOTA:

ini tanda tanda
berakhirnya satu rejim
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

rembat duit rakyat
padan muka
kah kah kah


SIMBOL MAHAFIRAUN TERBAKAR!


DARI FACEBOOOK ZAR ALi 11

7 minutes ago - 7.49 petang - 29/3/12

Satu kebakaran berlaku di pusat membeli-belah KLCC Suria petang ini, memaksa penghuni dan pengunjung mengosongkan bangunan tersebut.


SATU LAGI PENCERAHAN DARI PEMBACA

Posted: 29 Mar 2012 04:39 AM PDT

SILA TUNNGU PENGUMUAN RESMI

NOTA:
warga muda
kerabat bersih
sila tunngu laporan dari parlimen
dan sesudah itu bersih induk akan
membuat kenyataan resmi tentang bersih 3.0JANGAN BUANG ANAK
mana kau tahu TT tonggang beer dan tak semayang... kahkahkah dpt free jer keberanian org melayu islam hanya setakat mengatakan TT masuk neraka...manakala gerombolan yg disembah dan dimohon beribu-ribu keampunan darinya itu oleh org2 melayu islam golongan jati hasan ali...siapa ulama/ilmuwan yg berani bersuara bahawa org yg kita doakan seakan nabi2/rasul2 dan para sahabat setiap solat jumaat itu sebenarnya hidup bersenang lenang seronok menonggang..tinggi martabatnya darjat syurga dunia...

tetapi kemewahan yg dinikmati diatas titik peluh kederat dan penderitaan rakyat jelata. perangai satu2 DEVARAJ..lu pikirlah sendiri... terima kasih TT provokator...baru ada kesedaran org islam nak menangani kes buang anak ni dan dlm masa yg sama bagi pendidikan utk muda-mudi....kalau mak bapak tok imam keluarga sekolah tak dpt nak menghalang seseorang yg telah membuang anak2 mereka itu, maka langkah anjuran TT itu bukan utk menggalakkan...kerana tanpa galakan TT hal ini telahpun beratus2 kali terjadi/ barangkali beribu...saranan TT hanyalah langkah utk mengurangkan mudarat/ risiko terbuangnya bayi yg baru lahir... fahamilah dengan cinta bukan kebencian
By Anonymous on SIAPA MANUSIA BAIK YANG TAHU SEJARAH INI? on 3/28/12


LEBAI DAN LEBAISATION
Berita ini mengesahkan apa yang ditulis oleh Tukar Tiub dan penyokong-penyokong Tukar Tiub tentang LEBAISATION di Malaysia selama ini benar belaka. Kualiti orang yang bekerja di Jabatan Agama Islam amat rendah kerana mereka ini terdiri daripada golongan budak-budak samseng yang bodoh dan tidak pandai belajar.

Bila mereka gagal SPM, mereka terpaksa pergi mengaji di pondok atau madrasah di Pakistan kerana itu sahaja yang mereka mampu. Kalau mereka ini tak pandai & dungu didalam Ilmu Hisab, Fizik, Kimia, Biologi, Ekonomi & Perakaunan, sudah tentu mereka ini juga tidak pandai di dalam ilmu agama Islam yang jauh lebih susah daripada Fizik.

Bila mereka ini balik ke Malaysia dan bekerja di Jabatan Agama, mereka ini masih tetap samseng dan gila seks. Itulah sebabnya kebanyakan tokoh tokoh agama teragung, terunggul, terulung temasyhur, tersohor, ternama dan terbaik di Malaysia hanya mampu bercakap pasal SEKS. Mengapa? Sebab mereka ini kepala otak mereka asyik fikirkan seks sejak dari zaman sekolah menengah sampai sekarang. Gaji mereka tak seberapa dan muka mereka tak kacak.

Jadi tak ramai gadis Melayu yang ingin berkahwin dengan mereka ini. Jadi untuk memuaskan hawa nafsu seks mereka, mereka ini terpaksalah sibuk pergi mengintai pasangan kekasih yang berdua-duan. Mereka yang lebai ini memang lemah didalam bidang pengawalan kepala pelir mereka. Mereka tidak boleh tengok rambut perempuan atau perempuan pakai mini skirt macam Saloma bini P. Ramlee. Jika tengok, terus stim nak merancap. Mengapa???? Sebab mereka tidak biasa tengok.

Orang Penan yang hanya pakai cawat macam Tarzan lagi terror dalam pengawalan hawa nafsu mereka. Di hutan Amazon, Afrika, dan Sarawak ada ramai orang hutan yang perempuan mereka setiap hari bertelanjang bogel atau separuh bogel. Tetapi lelaki mereka ini tidak merogol perempuan mereka. Malah mereka tidak membuang bayi macam kaum Melayu, kaum yang paling hebat di dalam hal ehwal agama Islam sebab hanya ada satu kaum di dunia ini yang kaumnya mesti 100% Muslim, Orang Arab keturunan Nabi pun kalah jika dibandingkan dengan kaum Melayu ini. KAH KAH KAH Saya ada seorang kawan yang kuat agama yang pernah belajar di Al Azhar.

Tetapi saya tak kisah sebab kawan saya tu tak pandai guna komputer dan internet. Bila semua orang dah lama guna internet, dia baru nak belajar. Jadi dia suruh saya ajar dia. Pada suatu hari, komputer dia kena virus. Jadi sayalah orang yang dia minta tolong. Bila saya buka komputer dia, saya curi buka dia My Documents dan ternampak banyak gambar-gambar lucah yang dia simpan di dalam komputer dia. Kena virus tu pun sebab dia lawat laman porn. Jadi bila saya tengok ulasan yang dibuat oleh orang yang lebai di Tukar Tiub, saya tidak kagum dengan kelebaian mereka, kerana 99% semua sudah melawat laman web lucah dan ada yang merancap di depan komputer.

Yang 1% tu ialah orang-orang macam saya dan Hishamuddin Rais yang sudah banyak pengalaman. Jadi laman web lucah, kita orang tak ambil port. Itulah bukti bahawa orang yang kononnya MELAYU LIBERAL, MELAYU SOSIALIS, MELAYU KOMUNIS adalah jauh lebih baik daripada Melayu yang kononnya LEBAI dan ALIM. KAH KAH KAH
By Melayu Zaman P. Ramlee on MAT PAU DAN MAT SKODENG JUAL AGAMA on 3/28/12


JANGAN LUPA ESOK DI PUTRAJAYA

INI AUTA KELING PALING KLASIK

Posted: 29 Mar 2012 12:56 AM PDT
JANGAN KENA TIPU - TURUN SEKALI LAGI

NOTA:
anak muda
mahasiswa
pelajar semua bersedia
kita turun ke jalan raya sekali lagi!NEGARA AMBIL MASA PANJANG UNTUK MAJU JIKA RAKYAT TIADA NILAI MURNI – berita hairan

BANGI: Negara akan mengambil masa yang panjang untuk mencapai status negara maju jika rakyat tidak berpegang kepada nilai-nilai murni, kata bekas Mahathir Mohamad.

Katanya, beliau yakin negara akan dapat mencapai matlamat yang diinginkan termasuk Wawasan 2020 jika rakyat mempunyai sikap amanah, bekerja dengan baik dan sedar akan tanggungjawab mereka kepada negara.

"Jika kita berbuat demikian, hari ini kita sudah menjadi negara maju tetapi kita dapati sebahagian daripada rakyat Malaysia tidak belajar menguasai ilmu.

"Apabila bekerja, bekerja mengikut pendapatan yang diterima sahaja, tidak mengikut kepuasan hati, yang kadangkala tidak ada di Malaysia.

"Sebaliknya, jika kita seperti orang Jepun yang berusaha untuk memulihkan negara yang hancur kerana perang, bekerja dengan cukup baik, dalam jangka masa pendek sahaja mereka dapat memulihkan negara mereka sepenuhnya sehingga menjadi negara kedua termaju di dunia," katanya.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...PERTAMA JANGAN CUBA MENIPU... KALAU KELING MANGAKU MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah... MENIPU HAL KETURUNAN INI BOLEH JADI BATU MACAM SI TENGGANG...kah kah kah..

kah kah kah... JANGAN REMBAT DUIT RAKTYAT BAGI ANAK BINI...kah kah kah..

kah kah kah...MACAM MANA MALAYSIA NAK MAJU... PERDANA MENTERI ADA KES BUNUH..kah kah kah..

kah kah kah...MACAM MANA MALAYSIA NAK MAJU...ANAK MENTERI ADA KES BUNUH...kah kah kah..

kah kah kah..MACAM MANA NAK MAJU...KETUA POLIS NEGARA GENG DENGAN KEPALA SAMSENG...kah kah kah..

kah kah kah...MACAM MANA NAK MAJU.... KETUA HAKIM NEGARA AMBIL DUIT ADRI SAMSENG...kah kah kah..

kah kah kah..BILA RAKYAT MARAH ... RAKYAT KENA ISA.... kah kah kah..

kah kah kah...BILA RAKYAT NAK UBAH KERAJAAN... TUKAR SISTEM PILIHANRAYA...kah kah kah..

woit... POOORAH APA PUNYA TUIUUUUUR...kah kah kah..

woit...HANG INGAT RAKYAT BODOH.... kah kah kah..

kah kah kah.....28 HARI BULAN APRIL KITA TURUN KE JALAN RAYA...kah kah kah


INI CONTOH NILAI MURNI ANAK MUDA


SAHEH - INI BUKTI ZIONIS TEMPATAN

Posted: 28 Mar 2012 11:00 PM PDT

TIDAK ADA JALAN LAINKETERLIBATAN KERAJAAN MALAYSIA MERAYU KEPADA BADAN ISRAEL UNTUK MENDAPATKAN SOKONGAN PENGANJURAN PERSIDANGAN GAS DUNIA


KEADILAN mempunyai bukti kukuh termasuklah laporan, surat menyurat dan dokumen-dokumen lain yang mengesahkan sikap talam dua muka Umno yang secara diam-diam merestui hubungan dua hala di antara Malaysia dan Israel sedang ia menyerang Dato' Seri Anwar Ibrahim sebagai ejen Israel.

Hubungan tidak rasmi di antara Umno dan kerajaan atau badan-badan Israel bukanlah perkara baru. Mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad menulis surat kepada 3 orang Perdana Menteri Israel yang berasingan menyatakan hasrat beliau yang mewakili Umno untuk menjalin hubungan diplomatik yang normal dengan Israel. Tindakan Dato' Seri Najib Tun Razak yang melantik APCO yang diketuai tokoh-tokoh yang rapat dengan Israel mengesahkan lagi wujudnya hubungan baik di antara Umno dan Israel.

Malah, sikap ini turut menular di dalam dasar luar negara seperti yang ditentukan oleh Wisma Putra.

Hari ini, KEADILAN akan membongkarkan bagaimana Umno dan pimpinannya mengambil sikap berbaik-baik malah memohon bantuan dari Israel, walaupun secara rasminya Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan negara tersebut.

Bermula 4 hingga 8 Jun 2012, Malaysia akan menjadi tuan rumah kepada Persidangan Gas Sedunia (World Gas Conference) yang akan berlangsung di Kuala Lumpur. Persidangan ini adalah persidangan terbesar yang akan mengumpulkan syarikat-syarikat minyak dan gas dari seluruh dunia.

Penganjuran Persidangan Gas Sedunia dipilih melalui undi oleh anggota Pertubuhan Gas Antarabangsa (International Gas Union) yang turut dianggotai oleh negara-negara seperti Malaysia, Israel, Russia, Brunei, Indonesia dan banyak negara lain.

KEADILAN boleh mengesahkan bahawa semasa Malaysia melobi untuk mendapatkan hak menganjurkan persidangan ini dalam tahun 2005, Malaysia telah merayu bantuan Israel untuk menyokong cadangan Malaysia menjadi tuan rumah. Malah, Malaysia turut menawarkan secara tidak langsung untuk menguruskan penginapan dan pendaftaran wakil-wakil Israel ke Persidangan IGU di Tianjin, China.

Pendekatan merayu bantuan Israel ini mendapat restu dan atas nasihat Wisma Putra. Penganjurannya pula dikendalikan oleh Persatuan Gas Malaysia yang diwakili oleh PETRONAS dan dinasihati oleh Tun Mahathir. Malah, KEADILAN mempunyai bukti bahawa Tun Mahathir dan Wisma Putra sedia maklum mengenai pendekatan Malaysia merayu sokongan dari Israel untuk mendapatkan hak penganjuran tetapi merestui sahaja pendekatan ini.

Bersama-sama ini disertakan satu surat dari wakil Malaysia kepada wakil Israel yang mengesahkan bahawa Wisma Putra telah merestui pendekatan merayu bantuan dan sokongan Israel demi mendapatkan hak penganjuran sebuah persidangan antarabangsa.

Sikap Umno dan pimpinan mereka yang menentukan dasar Wisma Putra adalah bertentangan dengan keinginan rakyat Malaysia yang tidak mahu ada sebarang hubungan diplomatik sama ada secara langsung atau tidak langsung dengan Israel. Malah, pendedahan kali ini membongkarkan hipokrasi tertinggi Umno dan pimpinan mereka dalam isu hubungan dengan Israel kerana bukan sahaja mereka menyatakan hasrat untuk mengadakan hubungan diplomatik, malah terbukti mereka pernah melutut merayu sokongan dari Israel.

KEADILAN mendesak penjelasan dari Wisma Putra dan Tun Mahathir Mohamad mengenai pendirian yang telah diambil sehingga merestui pendekatan pihak penganjur Persidangan Gas Sedunia yang merayu bantuan dan sokongan Israel, kerana ini bertentangan dengan solidariti rakyat Malaysia dengan perjuangan rakyat Palestin.

KEADILAN akan terus menyiarkan dokumen-dokumen dan surat-menyurat bagi membuktikan bagaimana pimpinan Umno terlibat secara langsung di dalam perkara ini.


SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL
SETIAUSAHA AGONG KEADILAN

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
29 MAC 2012ESOK KE PUTRA JAYA

MAJIK DARI LEMBU JADI PIJAT

Posted: 28 Mar 2012 07:31 PM PDT
KESDAH HIDUP SAEKOR LEMBU

KOMENTAR TUKAR TIUBberita shahrizat gaduh denngan rafidah
berita shahrizat gaduh dengan no 2
adalah berita dan pekara baik

bila lembu lembu ini mula bergaduh
peranan kita ialah api apikan lagi

musuh yang menyerang musuh kita
ada kawan kita

rafidah aziz ini pada ketika ini
dalam realpolitik adalah sahabat
sahabat kita ini sedang melakukan
kucar kacir dari dalam

itik gembo gembo ini
disingkirkan juga kerana rasuah
itik gedebab ini adalah ratu AP
beri anak dan suani AP
jangan lupa kes ini

kepada penyokong shahrizat
kalau mereka bijak
mereka kan sekali lagi buka cerita AP

YODA PENYOKONG LEMBU


RAFIDAh : BUANG PIJAT TAPI JANGAN BUANG KELAMBU
- mikini

Bekas ketua wanita Umno T Rafidah Aziz mengingatkan penyokong BN supaya tidak "membakar kelambu" dalam pilihan raya akan datang, semata-mata kerana marah dengan seseorang pemimpin atau sesuatu isu.

Katanya, isu berkenaan tidaklah terlalu besar sehingga "kelambu BN" itu patut dibakar atau dibuang dalam pilihan raya.

"Kerana kelambu BN, memanglah ada lubang di sana sini, maklumlah, tapi kelambu ini jangan dibuang, kalau ada lubang bantu baiki balik.

"Kalau ada pijat di dalam itu yang hendak mengacau kita itu kerja kita (untuk) buang pijat tapi kelambu jangan dibuang," katanya lagi dalam satu pertemuan bersama penggiat media sosial di Kuala Lumpur malam tadi.

Kenyataannya mengenai "pijat" itu mencuit hati para hadirin apabila beliau pada masa sama ditanya mengenai tegurannya kepada ketua wanita Umno Shahrizat Abdul Jalil yang popular dengan nama timangan "Kak Ijat."

YODA ORI MENUNNGU MASA SAJAKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit.... DULU SHAHRIZAT INI LEMBU.... kah kah kah..

kah kah kah...SEKARANG DAH JADI PIJAT... kah kah kah...

kah kah kah...DAH RENDAH MUTABAT LEMBU INI.... kah kah kah

kah kah kah...LAGI BAHAYA ISAP DARAH..... kah kah kah...---------------------------------------------------------------
ANAK MUDA DAN REFORMIS BERSEDIA
CERAMAH UMUM PARLIMEN WANGSA MAJU MALAM SABTU


Dengan segala hormatnya di maklumkan bahawa Parti Keadilan Cabang Wangsa Maju menganjurkan satu Ceramah Perdana sempena Pelancaran Jentera Pakatan Rakyat P116 Wangsa Maju.

2. Berikut adalah maklumat majlis :

Tarikh : 31 MAC 2012 (Sabtu)
Masa : 9 Malam
Tempat : Padang Blok A8, Syeksen 1, Wangsa Maju. Sebelah Sek Men Wangsa Maju Syek 1 (Map: http://bit.ly/GXLfWh )


Penceramah : 1) Anwar Ibrahim
2) Dr Tan Kee Kwong (Penyelaras Keadilan Wangsa Maju)
3) YB Zuraida Kamaruddin
4) Pemimpin Pakatan Rakyat

Pertanyaan : 0193743395 (Ferdaus)

Pihak kami memohon jasa baik pihak tuan/puan untuk mengedarkan serta mempromosikan ceramah yang di anjurkan. Segala jasa baik tuan/puan amatlah kami hargai.

HAPUSKAN HUTANG PELAJAR

Posted: 28 Mar 2012 07:27 PM PDT


HAPUSKAN MENTERI YANG BODOH

Jumaat lepas pada 3 Mac 2012 mahasiswa telah turun ke Kementerian Pengajian Tinggi untuk menyerahkan memorandum menuntut pilihanraya kampus diadakan dengan lebih awal. Pada hari itu juga mahasiswa telah memberikan 'batu nisan' sebagai satu simbolik matinya demokrasi kampus akibat pembunuhan yang dilakukan oleh Kementerian Pengajian Tinggi.

Selang dua hari selepas itu, Menteri Pengajian Tinggi iaitu Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin telah mengeluarkan satu kenyataan balas berikutan insiden yang berlaku. Beliau telah mengatakan bahawa mahasiswa yang hadir pada hari itu tidak matang kerana memberikan batu nisan. Semalam beliau sekali lagi telah mengeluarkan kenyataan berkenaan dengan PTPTN yang digesa oleh mahasiswa dan pembangkang agar dihapuskan atau dilupuskan.

Berdasarkan kenyataan Menteri Pengajian Tinggi rupanya boleh saya simpulkan bahawa beliaulah yang tidak matang, bukan mahasiswa. Kenyataan beliau mengatakan jika diberikan pendidikan percuma kepada rakyat maka IPTS terpaksa ditutup ini adalah salah kerana IPTS boleh dibiarkan terus beroperasi dan seperti biasa sesiapa yang mahu belajar di IPTS maka dia perlu membiayainya sendiri.

Soal IPTS perlu ditutup tidak perlu timbul sekiranya kerajaan menghapuskan PTPTN dan memberikan pendidikan percuma kepada rakyat kerana yang diberikan percuma hanyalah IPTA. IPTA mempunyai tanda aras atau kelayakkan yang perlu dilepasi oleh setiap pelajar jika ingin menyambung pelajaran di dalamnya. Maka, secara logiknya pasti akan ada pelajar yang berjaya dan tidak berjaya melepasi kelayakkan tersebut.

Kepada pelajar yang berjaya melepasi , mereka berhak untuk mendapat tajaan dan pendidikan percuma. Kepada yang tidak berjaya mereka mempunyai pilihan lain untuk sambung di IPTS. Satu lagi pilihan untuk pelajar yang tidak berjaya adalah memasuki institusi pengajian awam yang lain seperti politeknik, kolej politech mara dan yang lain sewajibnya dengan percuma kerana dalam sesebuah negara pendidikan adalah merupakan hak asasi setiap daripada rakyat yang menjadi warganegaranya.

Isu ini juga bukan hanya hak asasi rakyat untuk mendapatkan pendidikan percuma tetapi isu ini juga berkaitan dengan integriti dan amanah kerajaan Malaysia iaitu Barisan Nasional yang telah melupuskan hutang Tan Sri Tajuddin Ramli yang merupakan bekas Pengerusi Majlis Penerbangan Malaysia sebanyak RM589 juta terhadap Pengurusuan Danaharta Nasional Bhd. Jika hutang kroni atau 'sahabat karib' boleh dilupuskan sebanyak RM589 juta untuk seorang, maka apakah tidak boleh kerajaan melupuskan hutang PTPTN yang berjumlah 4.7 bilion untuk 887, 995 orang yang jika dibahagikan hanya lebih kurang RM529, 283 untuk seorang.

Saya ingin tegaskan di sini bahawa mahasiswa bukanlah bodoh dan tidak matang tetapi mahasiswa adalah merupakan golongan cerdik pandai yang bakal menjadi peneraju pimpinan negara pada masa depan. Saya juga ingin tegaskan bahawa sesiapa atau mana-mana pihak yang ingin memperkotak-katikkan mahasiswa dengan mengeluarkan kenyataan yang tidak munasabah adalah merupakan pihak yang sebenarnya tidak matang. Saya tuntut agar PTPTN ini dihapuskan segera.

Tarmizi Bin Anuwar,
Pengerusi Pro Mahasiswa,
Universiti Putra Malaysia.
Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT