Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


KEMPEN ANTI GAGAK HITAM WAJIB DI TERUSKAN

Posted: 08 Feb 2012 06:55 PM PSTNOTA:

masaalah yang dibawa oleh orang hitam
ke negara kita ini semakin menjadi jadi
telah sampai masanya parti politik membuiat fatwa
telah sampai masanya pihak berwajib mengambil langkah
telah sampai masanya para mufti membuat fatwa

kita bukan tak suka mereka keerana mereka hitam
kita tak suka mereka kerana perangai jahat mereka


SATU LAGI BUKTI
PENGALAMAN DENGAN NIGERIA

Salam tuan tt Dengarlah cakap saya. Dah 20 tahun saya berkawan dengan orang Nigeria. Sejak buat master sekali dan sekelas. kemudian buat Phd. Saya berkahwin dengan orang Afrika (bukan Nigeria). Dah banyak kali saya menulis di ruangan ini. Saya menyokong sepenuhnya kempen tt terhadap Nigeria. Ini bukan rasis (kalau rasis saya tak akan berkahwin dengan African. Saya pasti orang yang menulis dan menyokong Nigerian di ruang ini tidak banyak pengalaman bergaul seperti saya.

Tuan TT teruskan kempen anda demi kebaikan rakyat malaysia.Mari saya ceritakan pengalaman saya.

1. Saya mula kenal Nigeria tahun 1994 dulu. Bilangan mereka tidak ramai spt sekarang dan hanya bertumpu kpd sebuah universiti sahaja. tapi saya banyak kali terkejut kerana sikap mereka yang suka meminta-minta. Misalnya minta duit, pinjam duit tanpa rasa malu, dan kadang-kadang ke tahap memaksa.

Saya selalu melawat kawan-kawan Nigeria yang tinggal di Ampang, brickfield dan tempat lain. Masa itu saya mendapati beberapa orang Nigeria yang telah mengedar dadah. Ini diberitahu sendiri oleh kawan sekelas saya (Nigeria) yang selalu meminjam duit daripada saya. Mereka ni masuk keluar penjara macam pergi supermarket. Ini sumber kewangan polis yang utama. saya pernah melaporkan hal ini kepada polis tetapi melalui telefon sahaja dgn memberitahu sarang mereka. Pada masa itu di Brickfield. Pelajar yg dtg pada masa itu kebanyakan postgraduate yg telah bekerja-jadi agak matang dan berkeluarga.

2. Sejak akhir-akhir ini Nigeria makin ramai sejak dasar Mahathir. Ini kumpulan Nigeria yang lain. Pertama mereka bukan Islam dan daripada bangsa/tribe Ibo atau Hausa adalah kristian yang sangat terkenal di seluruh dunia kerana tamak, ganas, kasar dan pelbagai scandal. Kalau dilihat di gambar yang dipaparkan oleh tuan tt, saya pasti mereka ialah Hausa kerana berbadan besar, kasar dan muka bengis. This is reality dunia. Setakat 20 tahun ini jarang saya jumpa (belum jumpa) nigeria yang betul-betul baik, ikhlas, jujur sekalipun mereka ni nampak alim.

3. contohnya saya kenal seorang nigeria yang begitu alim, memakai kopiah, sentiasa tasbih di tangan dan berpuasa selang sehari dan didapati menipu (sukar diceritakan sbb involve pihak universiti).

4. Seorang lagi berpangkat agak besar di nigeria bercakap punya lembut, sentiasa bagi salam kalau diceritakan sukar dipercayai menjadi penulis upahan assignment pelajar dan thesis.

5. Nigeria sendiri menipu sesama mereka cukup banyak tak dapat ceritakan di sini. Misalnya scam membawa nigerian kononya ada tempat untuk belajar di malaysia rupanya tipu. Semua yang saya nyatakan merujuk kepada nigeria islam yang saya kenal. saya akan sambung lagi...
By Anonymous on KEMPEN ANTI WARGA JAHAT NIGERIA DI TERUSKAN on 2/8/12


MALAM INI DEWAN CHINA K.LUMPURMANA DIA PEJUANG ISLAM YANG SUKA BUAT HEBOH?

Posted: 08 Feb 2012 05:49 PM PST

ZIONIS DALAM SELIMUT

SYARIKAT JOHOR BERDAGANG MINYAK SAWIT DENGAN ISRAEL
- mkini

Bercanggah dengan kempen Malaysia yang pro-Palestin, sebuah NGO mendakwa bahawa dua syarikat di Johor berdagang minyak sawit dengan rakan perniagaan mereka dari Israel.

Menurut Ketua Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin (kiri), dua syarikat tersebut didakwa
mengeksport minyak sawit ke Israel melalui Tanjung Pelepas dan Pasir Gudang.

Minyak sawit itu dihantar ke sebuah pelabuhan terbesar di Israel, Ashdod, dakwa Badrul yang lebih dikenali sebagai Chegubard.

Chegubard berkata dia mempunyai borang Kastam dan pengesahan tempahan membabitkan syarikat-syarikat pengeksport minyak sawit di Johor untuk menyokong dakwaannya itu.

Beliau mendakwa, pihaknya juga mempunyai bukti bergambar bahawa pegawai kerajaan Israel telah datang ke Johor untuk memeriksa penghantaran minyak sawit sebelum dihantar kepada Israel.

Sepatutnya, tegas Chegubard, ianya menyalahi undang-undang kerana negara tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... MANA DIA PERJUANG ISLAM ZUL BISUL?.... kah jkah kah...

kah kah kah...MANA DIA PENJIHAD HASAN ALI.... kah kah kah....

kah kah kah...MANA DIA MAHASISWSA PUKIPM... kah kah kah...

NOTA:
kita faham kenapa pemuda pas
tak dapat bersama dalam
menentang niaga dengan isreal ini
ini kerana pemuda pas sedang bermatian-matian
berjuang gigih melawan valentine day kah kah kah
kah kah kah
ANGPAU PUTIH DARI PERKASA

Posted: 08 Feb 2012 09:18 AM PST
UCAPAN SELAMAT UNTUK BRAHENGANGPAU PUTIH: TIDAK MUNASABAH DAP SALAHKAN MCA
- meloya

KUALA LUMPUR 8 Feb — Tuduhan bahawa MCA ada hubungan dengan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) adalah tidak munasabah kerana Perkasa pernah mengadakan demonstrasi di ibu pejabat MCA di sini dan telah mendesak anggotanya supaya tidak mengundi MCA pada pilihan raya umum akan datang.

Naib Presiden MCA, Chor Chee Heung berkata, "Jika MCA ada hubungan dengan Perkasa, kenapa Perkasa mengadakan demonstrasi di ibu pejabat MCA dan mendesak anggotanya agar tidak mengundi calon MCA pada pilihan raya umum akan datang?

"Jika apa yang dikatakan Lim Guan Eng pada Selasa adalah benar, adakah ia menandakan sekiranya terdapat mana-mana pertubuhan yang meminta anggotanya memboikot DAP, akan senyap-senyap bekerjasama dengan DAP? Ini benar-benar dakwaan yang tidak berasas.

"Saya menasihatkan Lim Guan Eng jangan sesekali menyalahkan MCA tanpa alasan kukuh, jika tidak ia akan menjadi tidak munasabah," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Chee Heung berkata, dakwaan Guan Eng bahawa MCA mempunyai hubungan dengan Perkasa hanyalah "semata-mata mahu menyembunyikan hubungan rapat antara DAP dan Pas".

Isu tentang MCA mempunyai hubungan dengan Perkasa timbul apabila pengerusi cawangan MCA dilihat pada majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina anjuran Perkasa di mana presidennya, Datuk Ibrahim Ali telah memberikan wang di dalam sampul putih, yang mana ia adalah dilarang dalam adat resam masyarakat Cina. — TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
yang aturkan mak cik dan pak cik china tua
datang jumpa braheng ialah ketua cawangan mca
kah kah kah

ini mesti ada yang sedang merancang
untuk memastikan projek satu malaysia gagal

nak bodek china
china naik marah
nak bodek india
hindraff naik marah
poster kecil terpasang di merata tempat
poster ini tak ada nilai seni
NOTA :
beri sampul puteh
ertinya diharapkan lekas mati
ini adat dan budaya china
kah kah kah

BERSEDIA - IRAN AKAN DISERANG ZIONIS

Posted: 07 Feb 2012 09:49 PM PST
PERANG PECAH - ZIONIS MENYERANG

NEOCON , IRAN dan BOM

Israel's defence minister, Ehud Barak, has said the moment is approaching when any military intervention to halt Iran's nuclear programme will come too late, in a strong indication that the Jewish state is closer than ever to authorising action THE GUARDIAN LONDON 3 Feb 2012

Ehud Barak Menteri Perang Israel yang juga kenalan Zahid Hamidi Menteri Pertahanan Malaysia kini sedang mengolah pandangan dunia untuk melancarkan perang terhadap Iran. Perancangan untuk menyerang Iran ini bukan satu yang baru.

Pada tahun 1997 di Amerika Syarikat satu gerombolan puak kanan yang dikenali sebagai NeoCon telah mengeluarkan Kenyataan Prinsip yang dikenali sebagai Project For The New American Century – Projek Amerika Alaf Baru.

Gerombolan NeoCon ini telah mencadangkan :

- Amerika wajib menambah belajawan pertahanan, memodenkan alat persenjataan untuk mengawal dunia dimasa hadapan

- Amerika wajib memperkukuh hubungan dengan negara rakan yang mengamal demokrasi dan menentang rejim seteru yang berlawanan dengan kepentingan dan nilai Amerika

- Amerika wajib mengembang dan memperluaskan kebebasan politik dan ekonomi perdagangan bebas diluar negara

- Amerika wajib menerima tanggungjawab yang unik untuk memastikan dunia antarabangsa selari dengan kepentingan keselamatan, kekayaan dan prinsip Amerika


Sosok-sosok berfahaman kanan ini bernaung dibawah lambang NeoCon. Neo bermakan baru – manakala Con adalah singkatan dari perkataan Conservative. NeoCon bermakna fahaman Konservatif Baru. Dari segi idealogi NeoCon ini berhaluan kanan. Mereka menyokong dasar ekonomi kapitalis – pasaran bebas, penswastaan dan menolak negara berkebajikan. Mereka tidak mahu daulah campur tangan dalam urusan ekonomi. Gerombolan NeoCon ini melihat kuasa imperialis Amerika sebagai sebagai kuasa mutlak dunia sesudah USSR – Union of Soviet Socialist Republic - runtuh.

Adalah salah untuk melunggokan semua bengolan NeoCon ini sebagai Yahudi. Mereka terdiri dari WASP – White Anglo Saxon Protestant, ada ramai Yahudi malah Zalmay Khalilzad - wakil Bush Junior ke Afghanistan adalah contoh NeoCon yng beragama Islam. Agama tidak penting disini. Justeru bukan semua NeoCon beragama Yahudi tetapi semua NeoCon adalah Zionis. NeoCon adalah perserikatan intim antara Yahudi Zionis dan Christian Zionis. Nabi mereka ialah Irving Kristol – seorang pemikir Yahudi dan inteletual kanan. Rukun iman NeoCon ialah memastikan kesejahteraan Isreal.

Secara sedar NeoCon telah merancang dan menyusun. Mereka menubuhkan kumpulan pemikir, kumpulan pelobi, bersarang dimedia dan di dunia akademia – mereka mula berjaya menyusup masuk ke dalam pentabiran Rumah Puteh di zaman Ronald Reagan. Gerombolan in telah mengajukan pandangan mereka untuk dijadikan dasar Amerika. Justeru dunia diberitahu tentang Clash of Civilisation/Bentrokan Peradaban ( 1993) buku Samuel Huntington dan The End Of History/Tamatnya Sejarah (1992) buku Francis Fukuyama. Dua buku ini adalah contoh idealogy kanan yang menjadi rujukan NeoCon.

Presiden Ronald Reagan telah di gantikan pula oleh Bush Senior. Ini adalah zaman kegemilangan gerombolan NeoCon. Parti Republican yang berhaluan kanan dan konservatif telah sedia menerima pandangan dan cadangan dari NeoCon untuk dijadikan dasar. Apabila Bush Senior digantikan oleh Bill Clinton dari Parti Democrat gerombolan NeoCon mengalami sadikit kemunduran. Tetapi apabila masuk Bush Junior ke Rumah Puteh maka inilah masa dan ketika dimana semua dasar dan Projek Alaf Amerika Baru diimplementasi.Apabila kita memasuki tahun 2008 Rumah Puteh telah diduduki oleh Obama dari Parti Democrat – seharusnya Parti Democrat ini memiliki dasar yang berlawanan dengan dasar kanan NeoCon. Tetapi politik Amerika telah beralih jauh ke kanan. Hari ini garis dan dasar yang membezakan Parti Republican dengan Party Democrat amat tipis. Malah ada beberapa dasar Parti Republican kelihatan lebih baik dari Democrat. Contohnya : Bush Junior secara terbuka melarang Israel mendirikan perkampongan baru di tanah dan wilayah Palestin yang telah di rampas. Barack Obama hingga ke saat ini langsung tidak berani bersuara terhadap keganasan Israel.

Jangan silap baca. Barack Obama dinaikan ke tahta Rumah Puteh adalah sebahagian dari perancangan untuk mengabui mata rakyat dunia. Jantan berkulit hitam di Rumah Puteh ini tidak akan dituduh rasis apabila membenarkan kapal terbang mengebom Libya atau Syria dan membenarkan drones membunuh Anwar al-Awlaki warga Amerika sendiri di Yamen.

Belum pun habis satu penggal – Obama - Si Jantan berkulit hitam ini juga telah mengarahkan CIA untuk menggunakan drones dan meledakan bom di Utara Pakistan. Lebih banyak bom jatuh di Utara Pakitan di zaman Obama berbanding dengan dua penggal Bush Junior di Rumah Puteh.

Mengikut falsafah NeoCon wajib diwujudkan satu kumpulan kelas elit pemerintah yang bijak bistari untuk mengendalikan sesebuah negara. Manakala orang ramai dan warga negara hanyalah menjadi pengikut. Orang ramai hanya wajib menerima arahan dari pemimpin yang bijak pandai ini.

Jika falsafah ini diterjemahkan untuk dunia maka kelas elit yang berkeupayaan berfikir untuk memimpin dunia hanyalah NeoCon yang berpengkalan di Amerika Syarikat. Negara-negara lain dalam dunia ini hanya perlu mengikut perentah. Jika falsafah ini diikut maka dunia mengikut pandangan NeoCon akan aman makmur. Inilah yang mereka namakan New World Order atau Tata Dunia Baru - yang sedang dirancang untuk diwujudkan.

Tetapi apa sangkut pautnya semua ini dengan Iran?

Dizaman Shah Ahmad Reza Pahlevi dahulu Iran dianggap sebagai negara sahabat Amerika. Shah Reza menjadi pembeli senjata Amerika yang kedua terpenting sesudah Saudi Arabia. Iran sanggup menjadi Tok Sarjan yang setia untuk mengawal Selat Hormuz. Bala tentera Shah menjadi barua Amerika yang menjaga keselamatan lalu lintas tanker minyak di perairan ini. Hampir 40% minyak dunia melintasi selat ini. Hampir 60% minyak untuk Jepun lalu di selat ini. Iran menjadi negara yang amat penting untuk keselamatan perjalanan minyak yang menjadi asas sistem ekonomi kapitalis.

Justeru, apabila Shah Reza di halau keluar dan Iran menjadi republik pada tahun 1979 maka Iran terus dicap sebagai musuh Amerika. Kerajaan Iran dicap sebagi pengganas.

Mengikut idealogy NeoCon tidak akan dibenarkan lagi muncul mana mana negara yang berkemungkinan bangun untuk menentang atau berani engkar tidak mengikut telunjuk Amerika Syarikat. Tidak juga Iran, tidak juga China – tidak juga Russia akan dibenarkan menggugat kepentingan Amerika dalam dunia hari ini.
Era dua negara super/ two super powers – Amerika dan Soviet Union seperti dizaman Perang Dingin dahulu – tidak akan dibenarkan muncul lagi. Yang wujud hari ini adalah dunia unipolar – dunia Amerika dan empire Amerika.

Justeru, apa yang kita lihat berlaku di Iraq, di Libya dan di Syria adalah contoh dimana rejim-rejim yang engkar atau culas dan tidak berkiblat ke Rumah Puteh sedang dilupuskan. Semua ini adalah perancangan NeoCon. Semua yang berlaku hari ini adalah strateji perancangan mengimplementasi Projek Amerika Alaf Baru.

Ketika tulisan ini digarap media antarabangsa sedang berdondang sayang tentang kemungkinan Iran berjaya menjadi kuasa nuklear. Saban hari rakyat dunia diberitahu betapa kita dalam bahaya jika Iran memiliki senjata nuklear. Tidak cukup dengan dondang sayang ini – kita juga dapat membaca komen-komen dari pegawai tentera Amerika yang telah bersara. Mereka memberi amaran agar 'dilakukan sesuatu' : baca serang - terhadap Iran sebelum terlambat.

Kita juga berpeluang membaca komen dari bekas tim risikan Amerika dan Britain. Mereka mengabsahkan bahaya yang akan menimpa dunia jika Iran memiliki bom nuklear. Jika semua ini tidak meyakinkan dunia maka Isreal dan Mossad akan mengeluarkan data dan gambar tentang loji nukelar bawah tanah sebagai bukti yang Iran sedang membuat bom nuklear.

Pada ketika ini semuanya sedang diatur mengikut perancangan. Di Pulau Socotora yang terletak di antara Laut Merah dengan Telok Aden – bala tentera Amerika sedang dikumpulkan. Pada akhir bulan March ini akan cukup 100,000 bala tentera Amerika dari semua pasukan berkampong di Socotora. Jumlah 100,000 ini sama dengan jumlah tentera Amerika ketika Bush Junior ingin menyerang Iraq dalam tahun 2003 dahulu.

Sebelum perang pecah dan Iran diserang , para zionis saperti Ehud Barak terus mengolah persetujuan orang ramai agar melihat Iran sebagai musuh dunia. Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu akan mengenakan sekatan ekonomi seperti yang telah dilakukan kepda Iraq dahulu.

Media pro Zionis akan terus berdondang sayang untuk memastikan rakyat dunia akan melihat Ahmadinejad Presiden Iran sebagai Hitler baru. Bila label telah dibubuh maka amat senang untuk ditembak.(TT)(bersambung)

NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45

SILA BACA SURAT PENCERAHAN INI

Posted: 07 Feb 2012 09:42 PM PST
MALAYSIA - AWAS JANTAN NIGERIA

PENCERAHAN DARI PEMBACA

Tuan tt...edisi 2 Ini sebahagian yang saya tulis untuk blog lain yang juga kempen anti Nigerian. I am Malaysian married to African. recently my friend who work with one NGO called me. She wanted to know whether I want a Nigerian boy..mother malay girls, boy friend Nigerian already dissapeared. The girl is suffering, give birth at hospital, without money and husband/boy friend.

I was thinking " if I met the girl I will slap her face first". Since then I have asked many people, including "black embassy-nigeria, sudan, uganda and many black friends. It seems nobody interested with the baby. It is more than one months now. I dont know what else to do. Inilah hasil Nigeria-Malaysia. Anak luar nikah yang tiada siapa mahu, termasuk embassy sendiri, keluarga emaknya, beberapa orang yang pada mulanya sudi menjadikan anak angkat tapi apabila melihat bayi yang begitu "nigerian" tak jadi.

Apakah lagi yang nak kita katakan kepada anak gadis kita yang gatal dan nigerian yang mahukan free sex? Adakah kita welcome more Nigerian? Sampai sekarang bayi ini di rumah kebajikan. Mungkin sesiapa yang berhati mulia menyokong kemasukan Nigeria patut mengambil bayi ini.
By Anonymous on KEMPEN ANTI WARGA JAHAT NIGERIA DI TERUSKAN on 2/8/12ANAK ANAK MUDA - SIAP SEDIA
LEMBU MEMBUREET LAGI - MINTA ALLAH DATANG MEMBANTU

Posted: 07 Feb 2012 09:26 PM PST
LEMBU SHAHRIZAT REKRUT ALLAH LAGI
SKANDAL NFC: PENGURUSAN NFC MENGUMPUL ASET MEWAH DI SINGAPURA


Seperti yang didedahkan sebelum ini, pengurusan NFC telah menubuhkan beberapa syarikat di Singapura bagi menjalankan perniagaan peribadi milik keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil tetapi dibiayai melalui pemindahan wang yang berasal dari dana rakyat berjumlah RM250 juta yang diberikan kepada NFC.

Sebelum ini, KEADILAN telah mengemukakan bukti bahawa sejumlah S$530,000 (bersamaan RM1.3 juta) telah dipindahkan dari dana NFC kepada Meatworks (Singapore) Pte Ltd bagi tempoh 3 bulan antara Oktober hingga Disember 2010. Saya percaya banyak lagi pemindahan wang seperti ini berlaku untuk membiayai perniagaan milik keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil di Singapura.

KEADILAN juga mengesyaki perniagaan-perniagaan ini digunakan untuk mengumpul harta peribadi di Singapura, termasuklah mendapatkan pinjaman bagi membeli kondominium-kondominium mewah di Singapura.

Pada 17 Januari 2012, saya menerima satu maklumat bahawa keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil mendapat pembiayaan dari Maybank untuk membeli satu kondominium mewah di Singapura. Berdasarkan maklumat ini, saya turut bekerjasama dengan rakyat Malaysia yang berada di Singapura termasuk menggunakan khidmat penyiasat persendirian untuk mengenalpasti unit-unit yang dibeli.

Hasil siasatan mengesahkan bahawa selain dari satu unit kondominium mewah Orchard Scotts, keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil telah membeli dua lagi unit kondominium mewah di Marina Bay Suites, Singapura.

Butir-butirnya adalah seperti berikut:

Alamat:
#08-01
Marina Bay Suites
3 Central Boulevard
Singapore 018965

Hakmilik:
Dato' Seri Mohamad Salleh Ismail
Wan Shahinur Izran Mohamad Salleh
(rujuk muka surat 6, Sijil Hakmilik yang dikeluarkan Singapore Land Authority)

Harga:
S$7,114,000 bersamaan RM17,205,209

Tarikh dibeli:
27 Mei 2010

Pembiaya:
United Overseas Bank Limited (UOB)

Alamat:
#11-01
Marina Bay Suites
3 Central Boulevard
Singapore 018965

Hakmilik:
Dato' Seri Mohamad Salleh Ismail
Wan Shahinur Izran Mohamad Salleh
(rujuk muka surat 6, Sijil Hakmilik yang dikeluarkan Singapore Land Authority)

Harga:
S$7,177,000 bersamaan RM17,357,575

Tarikh dibeli:
27 Mei 2010

Pembiaya:
Malayan Banking Berhad (Maybank)


Kedua-dua unit ini terletak berhampiran dengan sebuah restoran mewah yang dimiliki dan dikendalikan oleh keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil di Singapura, iaitu Brawn Steakhouse.

Kemudahan pembiayaan untuk membeli 2 buah kondominium berjumlah RM34,562,784 dipercayai diluluskan oleh bank-bank terbabit sebagai urusan timbal balik kerana NFC dan syarikat-syarikat berkaitan yang dimiliki oleh keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil mempunyai deposit yang besar di bank-bank tersebut. Deposit tersebut adalah sebahagian dari dana RM250 juta yang diluluskan bagi tujuan operasi Pusat Fidlot Kebangsaan yang gagal mencapai sasaran yang ditetapkan.

Pembelian dua buah kondominium mewah di Singapura ini menjadi satu lagi bukti bagaimana dana RM250 juta telah digunakan bagi tujuan peribadi untuk megumpul harta, sedangkan tujuan asal dana tersebut diberikan tidak dipenuhi.

Persoalan yang lebih besar ialah bagaimanakah keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil mampu menanggung bayaran balik bulanan yang cukup besar. Anggaran saya berdasarkan kadar pinjaman semasa dan tempoh bayaran balik 25 tahun menunjukkan keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil perlu membayar RM173,000 sebulan untuk membiayai pinjaman kedua-dua kondominium tersebut.

Ini menimbulkan risiko besar berlakunya penyelewengan dalam pengurusan dana RM250 juta memandangkan mustahil Dato' Seri Salleh Ismail dan anak beliau, Wan Shahinur Izran berpendapatan sebegitu tinggi untuk melangsaikan tanggungan hutang bulanan kepada bank-bank terbabit. Ada kemungkinan dana awam berjumlah RM250 juta itu diselewengkan kepada pelbagai syarikat yang dimiliki oleh keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil di Singapura, sebahagiannya untuk menampung bayaran balik pinjaman kondominium yang dibeli.

Dengan pendedahan terbaru ini, jumlah keseluruhan harta peribadi keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil yang ditampung oleh dana awam RM250 juta yang diberikan kepada NFC (baik dibayar secara terus atau melalui urusniaga timbal balik berdasarkan pendepositan dana yang besar) yang telah didedahkan setakat ini adalah seperti berikut:

HARTA
JUMLAH (RM)

2 unit kondominium One Menerong

13,800,000
Mercedes Benz CLS 350 CGI

534,622
2 plot tanah PT1886 & PT1887 Presint 10, Putrajaya

3,363,507
1 unit kondominium Orchard Scotts

9,900,000
2 unit kondominium Marina Bay Suites
34,562,784

JUMLAH
62,160,913

Saya ingin merumuskan pendedahan kali ini dengan mengajukan 3 soalan masing-masing kepada pengurusan NFC, Dato' Seri Shahrizat Jalil dan Dato' Seri Najib Tun Razak:

1. Apakah bukti-bukti yang boleh dikemukakan oleh pengurusan NFC bahawa pinjaman-pinjaman yang diambil untuk membiayai 2 unit kondominium mewah di Marina Bay Suites ini tidak ada kena mengena dengan dana awam RM250 juta yang diamanahkan kepada NFC?

2. Beranikah Dato' Seri Shahrizat Jalil tampil ke hadapan memperincikan pendapatan keseluruhan ahli keluarga beliau sehingga mampu mengumpul harta sedemikian rupa dalam masa 2-3 tahun kebelakangan ini?

3. Apakah Dato' Seri Najib Tun Razak mempunyai kekuatan moral untuk menentang rasuah dan salahguna kuasa dengan mewajibkan setiap ahli kabinet mengisytiharkan keseluruhan harta yang dipunyai oleh mereka dan ahli keluarga mereka, berikutan pendedahan harta yang dimiliki keluarga Dato' Seri Shahrizat Jalil?


Rakyat akan terus memerhati dan menilai tindakan yang diambil oleh Dato' Seri Najib Tun Razak dalam menangani skandal NFC ini. Jalan terbaik untuk menjada kredibiliti kerajaan dan institusi berkuasa seperti SPRM dan PDRM adalah dengan menubuhkan satu Suruhanjaya diRaja secepat mungkin untuk menyiasat skandal ini.


MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
8 FEBRUARI 2012NOTA:
kenapa agaknya mat mongol senyap
apa rahsia lembu ini
nak tahu latar belakang?
tunggu dan nanti
hanya tukar tiub pemecah berita!

KEMPEN ANTI WARGA JAHAT NIGERIA DI TERUSKAN

Posted: 07 Feb 2012 07:39 PM PST
DI AFRIKA PUN GAGAK NIGERA BIKIN KACAUgagak nigeria bukan sahaja tidak disukai di malaysia
tidak disukai di eropah
kerana warna kulit mereka

jangan silap
bukan warna kulit yang di benci

lihaty klip dibawah gagak hitam nigeria
ditangakp di kenya
malah rakyat afrika sendiri
tiak suka kepada warga nigeria


NIGERIAN YANG BAIK ADALAH NIGERIAN YANG SUDAH MATI


percerahan dari pembaca:

nigerian yang baik hanya nigeria yang sudah mati! Aku bukan nak berpihak pada awang hitam, tapi aku memberi pandangan aku sendiri. Cerita yang selalu tt keluarkan berkaitan dengan orang negeria adalah jahat-jahat belaka. Yang baik cuma setelah mati...gitu ? Membuat tuduhan memang mudah, tidak perlu keluar belanja cuma cakap saja tapi kenapa orang negeria itu berperangan dan berkelakuan seperti itu ? Tiada siapa yang peduli, cuma bila dah lakukan kesalahan maka mereka tetap bersalah dan jahat.

Rakyat negeria jadi jahat kerana mereka didik sebagai hamba yang tidak ada masa depan. Keturunan mereka dizalimi ketahap maksima sehingga diri setiap mereka dinilai tidak lebih dari seekor keldai. Boleh disuruh, diperintah, yang perempuan dijadikan pelacur, boleh dijual beli tanpa mempedulikan hak asasi manusia yang layak mereka terima. Kepada siapa nak mengadu ? Tiada siapa kecuali Tun Mahathir yang memahami keadaan kesusahan mereka sehingga membenarkan mereka memasuki negara dengan begitu mudah.

Alasan Tun Mahathir amat mudah, "kita kena tunjuk baik, biar orang antarabangsa pandang kita baik, kita tak risau depa nak buat hal tak baik kerana kita ada polis, kastam, imigeresen. Depa boleh uruskan...." Kesan yang kita lihat hari ini kemasukan mereka seperti tidak terkawal, semua agensi yang disebutkan oleh Tun Mahathir itu secara tak langsung terlibat dengan rasuah sehingga kita tidak dapat nak membezakan siapa pendatang dan siapa warganegara kerana antara awang hitam dari negeria dengan maplei dari india sama hitam. Ramai warga negeria beragama islam, tapi ulamak mereka sama seperti ulamak diMalaysia.

Jual agama untuk kesenangan diri sendiri. Lihat menteri agama diMalaysia, selamba saja guna duit zakat untuk kepentingan diri sendiri. Negara negeria diperintah oleh kerajaan yang korup dan kuku besi. Ekonomi rakyat tidak menentu. Pemerintah tidak mempedulikan kesusahan rakyatnya malahan mereka mencipta jurang dimana yang kaya bertambah kaya dan yang miskin bertambah merempat. Pengangguran sentiasa meningkat sedangkan perut perlu diisi dan hidup perlu diteruskan.

Apa caranya kalau tidak dengan menipu, mengedar dadah, jadi askar upahan.... Sebenarnya ada hikmah disebalik kehadiran warga negeria kenegara Malaysia ini. Ianya adalah untuk mengingatkan kita bahawa pada suatu ketika nanti tidak mustahil rakyat bangsa melayu akan jadi seperti awang dan minah hitam warga negeria. Hidup merempat dinegara sendiri kerana kebodohan sendiri menyokong kerajaan yang zalim, penipu, rasuah, menindas seperti yang dilakukan oleh Barisan Nasional. Masih nak sokong UMNO Baru/Barisan Nasional jadi kerajaan ?
By Anonymous on GAGAK HITAM DARI NIGERIA - WAPADA on 2/6/12

JANGAN LUPA MALAM ESOK
------------------------------------------
JEMPUTAN UNTUK ORANG CELIK

FORUM : ORANG KURANG UPAYA
OKU TERTINDAS ATAU CULAS


10 febuari 2012
jam 8.00 malam

Tempat: Kompleks MAB - Brickfeild

Panel:
Mohd Faizal Che Yusof- penggiat has asasi orang cacat penglihatan
Hishamuddin Rais - penggiat reformis

SEMUA DI JEMPUT HADIR
banguan MAB - malaysian association for the blind
disebelah monorail tun sanbanthan brickfeild

inilah form khusus untuk oku
yang cacat penglihatan

orang celik di jemput datang
untuk memahami agenda dan isu orang buta
Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT