Nuffnang

Pengikut

Komentar Kini

sumber :-

Komentar Kini


Dr Hassan Ali tetap popular?

Posted: 08 Feb 2012 02:13 AM PST

Saya dengar dan amat amati cakap cakap kebanyakan orang PAS bahawa pemecatan Dr Hassan Ali memberi kesan nagetif.

Memang ia nagetif. Ini di akui sendiri oleh Presiden PAS Tun Guru Haji Abdul Hadi Awang, Tapi nagetifnya kecil.

Anda mungkin setuju jika saya kata nagetifnya kecil sangat. Kata kata kecil sangat bukan kata ka ta Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang yang mahu mengundurkan diri itu.

Perkataan kecil sangat itu keluar dari hati nurani penulis berbanding dengan kes kes lain sebelum ini.

Pucuk kepimpinan PAS kena ingat Dr Hassan Ali itu bekas Naib presiden dan seorang tokoh motivasi yang sangat popular.

Dan popularity begitu ketara, malahan ada persamaan dengan tokoh tokoh politik Negara, termasuk Tun Mahahtir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sesetengah mengatakan pemecatan Dr Hassan Ali tak sama dengan pemecatan 12 orang Dewan Harian PAS, termasuk Datuk Asri Muda.

Lihat ceramah nya. Puluhan ribu datang mendengar. Bermakna beliau masih popular dan ada penyokong dan member kesan nagetif yang bukan kecil.

Maaf ya. Tulisan ini bukan pendapat penulis. Isinya penulis pungut dari cakap cakap orang PAS bahawa ia member kesan nagetif yang tak kurang hebatnya.

Penulis masih ingat ceramah perdana di Pulau Babi Terengganu 13 belas tahun lepas. Bukan puluhan ribu yang hadiri,malahan ratusan ribu.luar biasa.

Oleh itu jangan pandang ringan dengan pemecatan yang dilakukan pada Dr Hassan Ali. Beliau masih ada pengaruh.

Ini kata kata bekas kakitangan awam kerajaan Malaysia. Mungkin beliau penyokong Dr Hassan Ali yang dianggap Presiden PAS sebagai nagetif kecil itu.

Kalau nagetif kecil mana mungkin ceramah Anwar Ibrahim di Sabak Bernam kurang sambutan, sedangkan sebelum ini ceramahnya pasti mendapat sambutan yang menggalakkan.

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT