Jumaat, 10 Februari 2012

Fakulti Siyasah Syar'iyah

Fakulti Siyasah Syar'iyah


Pemimpin PAS susukan Kera ...? Memang Lucah ...?

Posted: 10 Feb 2012 06:10 AM PST

Pemimpin PAS susukan Kera ...?

Memang lucah ...
Cukup dengan kesilapan yang lepas ...
kerana susukan katak dan pelesit ...?

Cis, belanja lembu dalam kondo atasi 523 sekolah Tamil ...?

Posted: 10 Feb 2012 05:10 AM PST

"Katanya, kerajaan BN sanggup mengalami kerugian RM250 juta yang didakwa telah disalahgunakan oleh Ketua Wanita Umno tetapi tidak berminat untuk membantu sekolah-sekolah Tamil yang berada dalam keadaan yang buruk.

Menurutnya lagi, sekolah-sekolah Tamil hanya diberi peruntukan RM200 juta untuk beberapa tahun sejak tahun 2009.

"Saya mencabar Menteri Pelajaran untuk memberitahu kepada rakyat jumlah peruntukan yang diberikan kepada sekolah-sekolah Tamil bagi tahun 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, dan 2011 secara berasingan," ujarnya.

Beliau berkata, RM200 juta yang diberikan untuk 523 sekolah Tamil yang mempunyai murid-murid lebih kurang 100,000 orang bukanlah satu jumlah yang besar, jika dibandingkan dengan skandal keluarga Sharizat yang didakwa menyalahgunakan RM250 juta untuk kepentingan sendiri."

Sepenuhnya di sini ...

Cis, selain NFC lembu, ada yang lain lagi ...?

Posted: 10 Feb 2012 04:29 AM PST

Cis, selain NFC lembu,
ada yang lain lagi ...?

Macam Lim Guan Eng jadi imam solat Jumaat ...?

Posted: 10 Feb 2012 12:44 AM PST

"Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

"Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini... sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

"Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya... sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain," katanya kepada The Malaysian Insider.

Beliau menambah menteri hal ehwal agama Islam atau penasihat agama sepatutnya menasihatkan Najib agar tidak hadir dalam perayaan itu.

"Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir... itu upacara ibadat mereka."

Sepenuhnya di sini ...

Aik, Kongres Melayu kutuk Hassan Ali ...?

Posted: 09 Feb 2012 11:15 PM PST

"Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP) hari ini mengecam dan mengutuk sekeras-kerasnya kenyataan oleh Dato Dr. Hasan Ali yang dibuatnya di Bandar Baru Bangi bahawa terdapat usaha oleh pihak-pihak tertentu terutamanya Pakatan Rakyat yang kononnya berhasrat untuk mewujudkan negara Malaysia sebagai sebuah negara republik serta menggugurkan Perkara 153
Perlembagaan Malaysia.

Lanjutan dari kenyataan beliau yang tidak mengambilkira soal integritikaum telah mendatangkan situasi panik dikalangan rakyat Malaysia yang majmuk ini.

Apakah kenyataan tersebut dibuat bagi kepentingan politik murahan demi bagi tujuan meneruskan survival politik beliau? Ianya sangat memalukan orang-orang melayu."

Sepenuhnya di sini ...

Gambar hari Jumaat 10 Februari 12

Posted: 09 Feb 2012 05:51 PM PST

Gambar hari Jumaat ini memaparkan dua tokoh
politik yang tangkas lagi cergas, boleh melompat
ke sana ke mari, warak, tidak banyak bercakap lagha,
tidak mencerca peribadi orang lain, tidak memfitnah,
tidak ada agenda peribadi dan bla bla bla ...
Peliknya, ramai orang yang menyampah ...?

Ini mungkin ada kaitan ...

Tiada ulasan: