Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


TERNOW ! TERKINI - HUTANG DAN PIUTANG

Posted: 07 Oct 2011 01:22 PM PDT
DARI FACEBOOK ZUNAR:


TERKINI: Angka sebenar hutang kerajaan pusat sekarang ialah RM437 Billion saja! Dan berbagai cukai/kenaikan harga barang akan dibuat selepas pilihanraya untuk bayar balik

Di bawah pimpinan Najib/Rosmah hutang negara naik 29% tahun ini kepada RM241,689 juta berbanding RM187,445 juta tahun 2007.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit...INI LAH BELANJAWABN YANG BETUL LAGI TEPAT... kah kah kah..

kah kah kah...UTANG DAN UTANG.... kah kah kah...

kah kah kah...APA ADA PASAL...SUSAH SUSAH KITA CEAK DUIT...kah kah kah..

woit..DUIT ..DUIT AKU.... NEGERI ...NEGERI AKU.... YANG BODOH AKU LAH...kah kah kahJANGAN LUPA 8 TUNTUTANJANGAN LUPA AHAD INI KUANTANLAGI KEMARAHAN RAKYAT KEPADA MP PAKATAN

Posted: 07 Oct 2011 02:08 AM PDTMO PAKATAN JANGAN SAMAKAN DEWAN RAKYAT DENGAN TAPAK FUN FAIR


Tahniah kepada 28 Ahli Parlimen Pakatan Rakyat yang berjaya hadir ke pengundian belah bahagian Rang Undang-Undang Pembangunan Kampung Baru. Berjaya atau gagal dalam memperjuangkan satu Rang Undang Undang bukanlah satu persoalan yang sebenarnya. Bandingkan sahaja jumlah keseluruhan Ahli Parlimen Pakatan Rakyat dan Ahli Parlimen Barisan Nasional. Cuma amat kecewa bila jumlah kehadiran Ahli Parlimen Pakatan Rakyat yang amat sedikit sewaktu pengundian belah bahagian dijalankan. Ini bukanlah pertama kali Ahli-Ahli Parlimen ini ponteng. Seolah-olah tiada keseriusan dalam menjalankan tugas.

Adalah menjadi kewajipan setiap Ahli Parlimen perlu berada di Parlimen sewaktu Dewan bersidang. Kita berhasrat untuk menjadikan institusi Parlimen Malaysia ini sebagai kelas pertama, kita menjanjikan reformasi sistem Legislatif negara namun dengan sikap suka ponteng, perkara ini sememangnya umpama mimpi Mat Jenin. Sudahlah kerap ponteng, prestasi di kawasan konstituen juga lemah. Rakyat beri amanah sebagai Ahli Parlimen. Rakyat tidak pernah peduli berapa gaji & elaun kamu tetapi kami hanya inginkan wakil-wakil kami di Dewan ini lebih berdisiplin dan tidak menganggap bahawa Dewan Rakyat yang mulia itu seperti tapak Fun Fair. Sesuka hati kamu hendak hadir, sesuka kamu untuk ponteng.

Rakyat melantik, membayar gaji anda bukan hanya sekadar untuk bercakap mengenai parti lawan semata-mata. Bukan untuk hadir di tempat-tempat ceramah dan jamuan makan malam sahaja. Parlimen dan Dewan Rakyat adalah merupakan tempat kerja Ahli-Ahli Yang Berhormat. Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat harus faham, jangan kamu ingat oleh kerana kamu sekarang ini berada di pihak yang menentang rejim Pemerintah, maka tiada yang memerhati tindak tanduk kamu.

Apa yang anak muda mahukan adalah kedua-dua pihak mengamalkan politik nilai, politik amanah, politik secara baik. Kalau Ahli-ahli Parlimen ini tidak mengerti nilai kepentingan kehadiran di Dewan Rakyat, kan lebih baik kita tukarkan sahaja mereka ini dengan individu-individu yang rajin dan sentiasa berusaha untuk mempersembahkan yang terbaik demi rakyat.

Ini merupakan bencana besar iklim politik Malaysia kerana kedua-dua belah pihak dilihat malas untuk berbahas persoalan dan rang undang-undang yang akan mengheret rakyat secara langsung ke dalam perlaksanaan rang undang-undang tersebut.Tambahan pula, Persidangan Dewan Rakyat bukanlah berlaku setiap bulan. Jadi, bukanlah satu alasan bagi Ahli-Ahli Parlimen ini untuk mengatakan bahawa mereka mempunyai tugasan di kawasan konstituen masing-masing sewaktu tempoh persidangan.

Solidariti Anak Muda Malaysia mengambil inisiatif untuk memantau kehadiran Yang Berhormat Ahli-Ahli Parlimen ini ke setiap sesi Persidangan Dewan Rakyat agar kesemua Ahli Parlimen ini menyedari bahawa terdapat mata-mata yang sentiasa memerhatikan tingkah laku mereka. Pendedahan mengenai disiplin kehadiran setiap Ahli Dewan Rakyat adalah perlu agar memastikan setiap Ahli Parlimen yang dilantik memenuhi kewajipan dan amanah yang digalas di bahu masing-masing dan bukannya hadir hanya apabila Ketua-ketua parti masing-masing hadir ke Parlimen, barulah Dewan Rakyat menjadi penuh sesak, tetapi lengang sebaik sahaja Ketua-ketua ini melangkah kaki meninggalkan bangunan Parlimen.

AHMAD ANWAR ASYRAF BIN ISMAIL
Penyelaras Negeri
Solidariti Anak Muda Malaysia
Negeri JohorKANG KONG BERSUARA LAGI

Posted: 06 Oct 2011 10:28 PM PDT
EMERITUS KANGKUS BIGGUS DICKKUS
NOTA:
sila cari filem ini dan tonton
akan bertemu dengan kang kong
yang biggus dickkus kah kah kahPROF KHOO: MUHYIDDIN CAKAP IKUT BAHASA RAKYAT BUKANG UNDANG –UNDANG - minsider

Profesor Emeritus Dr Khoo Kay Kim tetap mempertahankan pendirian bahawa Malaysia tidak pernah dijajah sambil menyifatkan kenyataa Muhyiddin Yassin semalam seperti "orang kebanyakan yang tidak faham undang-undang."

Kata beliau, hanya negeri-negeri Selat yang pernah menjadi tanah jajahan British sementara negeri-negeri Melayu yang lain telah berada di bawah naungan British.

"Saya sebut dari segi undang-undang yang mana negeri-negeri Selat (Pulau Pinang, Melaka dan Singapura) pernah dijajah, negeri-negeri Selat ini dipanggil Tanah Jajahan Mahkota British dan sesiapa yang lahir di negeri-negeri ini akan menjadi rakyat Britain dan kerajaan negeri-negeri Melayu dipanggil negeri-negeri Melayu naungan British dan sesiapa yang lahir di negeri-negeri naungan British ini tidak akan menjadi rakyat Britain.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... EMERITUS INI APA BINTANGNNYA.... kah kah kah..

kah kah kah...INI EMER DARI KUWAIT KE?.... kah kah kah..

kah kah kah..EMERITUS INI JENIS KANG KONG APA?.... kah kah kah..

kah kah kah...EMERITUS INI KANG YANG PANDAI MAIN BOLA KE?..... kah kah kah...

woit...JANGAN JADI BANGANG...kah kah kah...

woit.....PERKATAAN EMERITUS INI DARI BAHASA LATIN.... kah kah kah..

kah kah kah..INI PROFESOR EMERITUS BIGGUS DICKUS... kah kah kah...

kah kah kah... INI PROFESOR TIPUS ORANGUS KAMPUNGRUS.... kah kah kah..

woit..INI PROFESOR CARIUS MAKANRUS... kah kah kah..

kah kah kah...EMERITUS BODEKUS CARI MAKANRUS...kah kah kah

NOTA:
kalau nak tahu apa dia biggus dickus
sila tonton filem : life of brian
dari geng monty python


NOTA:
sila tanya kang kong ini
apa buku pernah mereka tulis?
sila tanya kang kong ini berapa kajian ilmiah
yang telah diterbitkan?

cuba tanya sekilo kang kong di pasar chow kit berapa harga?
kah kah kah

BERITA UNTUK SEMUA KANG KONG DAN KONG KANG

Posted: 06 Oct 2011 08:44 PM PDT
NOTA:


persatuan majlis profesor negara
adalah kumpulan haprak lagi gudrak
persatuan yang milkak lagi chuprak

saeorang ahli kata malaysia tak pernah dijajah
seornag ahli kata polis malaysia berhemah

inilah contoh kang kong carai makan
kerja tak ada lain melain kan bodek


NOTA:
chuprak
milkak
gudrak
adalah perkataan kata sifat baru
muncul dari dunia wikipedia
yang tepat lagi saheh untuk
menerangkan kepada umum tentang
perangai kang kong kang kong ini

chuprak lebih busuk dari bau bangkai
milkak lebih hina dari taik kering
gudrak lebioh bodoh dari zul nordinARKIB : 11/08/2011

POLIS MALAYSIA LEBIH BERHEMAH - meloya

KUALA LUMPUR 10 Ogos - Ahli akademik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menganggap polis negara ini lebih berhemah dan sistematik dalam menyelesaikan sesuatu masalah termasuk isu keganasan berbanding apa yang berlaku di London ketika ini.

Setiausaha Majlis Profesor Negara, Prof. Dr. Raduan Che Rose berkata, biarpun negara tersebut lebih maju dan mempunyai pasukan polis antara terbaik di dunia namun, mereka masih gagal menghalang rusuhan sehingga menyebabkan kecederaan dan kecurian.

"Pendekatan yang dilakukan oleh pihak polis di sana dan polis di negara ini ternyata berbeza. Di sana punca utama menyebabkan mereka bertindak ganas ialah selepas seorang remaja kulit hitam ditembak mati oleh polis.

"Berbanding di negara ini, polis lebih banyak menggunakan pendekatan pencegahan malah, lebih sistematik dalam mengatasi masalah agar tidak merebak menjadi lebih serius," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau yang juga Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Universiti Pertahanan Nasional Malaysia berkata demikian ketika diminta mengulas kejadian rusuhan di London yang gagal dikekang malah mula merebak ke seluruh Britain.
Dalam pada itu, Ketua Pemuda Kongres India Muslim Malaysia (Kimma), Amir Hamzah Abdul Rajak berkata, polis di negara ini dilihat lebih bijak mengawal situasi dan emosi baik di kalangan anggotanya mahu pun perusuh.

"Mereka dilihat lebih berperikemanusiaan serta bijak menangani masalah seperti yang sedang berlaku di London," katanya.

Sementara itu, Ketua Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Datuk Nik Mustapha Nik Hassan pula menganggap kejadian rusuhan yang berterusan bukan disebabkan oleh kegagalan polis mengekang masalah sebaliknya tiada kesedaran di kalangan rakyat negara itu.

"Bagi saya ini bukan masalah polis sebaliknya rakyat di negara itu sendiri. Kita tidak tinggal di sana jadi kita tidak tahu apa yang berlaku.

"Sepatutnya mereka lebih menumpukan kepada cara menyelesaikan masalah ekonomi dan pengangguran.

"Keadaan akan menjadi lebih teruk sekiranya masalah rusuhan yang terjadi di sana dibiarkan berterusan," katanya.

KANG KONG


KENAPA ANAK SAYA DIBUNUH SEBELUM DIBUKTI BERSALAH :
harakah daily

Keluarga mangsa tiga remaja yang mati ditembak polis di Glenmarie, Shah Alam November tahun lalu hari ini ke Parlimen menggesa Kementerian Dalam Negeri (KDN) campur tangan dalam kes yang disifatkan sebagai 'pembunuhan dengan niat'.

Ia ekoran tidak ada sebarang perkembangan mengenai kes tersebut meskipun mereka dengan bantuan pihak peguam sudah menyerahkan memorandum kepada pihak berwajib termasuk kepada Ketua Polis Negara sendiri.

Peguam Lawyer for Liberty (LFL) menuntut polis yang teribat dalam tembakan tersebut didakwa dan dibicarakan di mahkamah.

Mereka juga menuntut pihak polis membuat permohonan maaf terbuka kepada keluarga mangsa kerana laporan forensik menunjukkan mangsa sitembak dari jarak dekat.
Peguam N. Surendran berkata, berasaskan laporan itu, besar kemungkinan seorang mangsa, Muhammad Syamil Hafiz Shapiei berada dalam kedudukan melutut atau mencangkung ketika ditembak.

"Mangsa yang ditembak di bahagian dahi dan dada sebenarnya berada pada jarak yang dekat dengan berkedudukan lebih rendah daripada penembak.

"Luka berbentuk bulat selaras dengan luka tembakan masuk pada bahagian dahi di antara kedua-dua kening berdiameter 0.5 cm," kata Surendran pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.


MALAM INI DI SAHAH ALAM


PAGI AHAD BERKUMPUL DI KUANTANComments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT