Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

sumber :-

dollah yankee


Melayu tipu melayu

Posted: 21 Jul 2011 05:30 PM PDT

Paul si-sotong ini, sebelum mati dulu.. dia ada 'predict' kata yang PRU-13 di Malaysia nanti, Pakatan Rakyat akan menang...Kah..Kah..Kah..


Anwar: GE-13 win possible thanks to bersih
It's true..very true at all, gurkah-gurkah pun begitu yakin yang PRU-13 akan menjadi milik Pakatan Rakyat apabila melihat kepada senario yang memang tengah meruap, meradang, dan yang terbakaq selepas Bersih- 2., 9 Julai yang lepas di Kuala Lumpur.


Tetapi apakah benar 'prediction' si Paul dan keyakinan Anwar Ibrahim juga keyakinan gurkah-gurkah di'port' ini akan menjadi kenyataan?


Setelah meneliti, setelah di-buat post-mortem, setelah di-analisis, setelah jumpa tok bomoh 'si-bongkok dari gua hantu', PRU-13 akan menjadi milik Pakatan Rakyat, tetapi tidak lah sepenuhnya apabila teringatkan pendedahan Azmin Ali tentang daftar pengundi dan tentang SPR yang telah menjadi budak suruhan umno sebulan dua yang lepas.


Apabila mendengar tentang pendedahan dari Azmin itu dan beberapa aduan dari blog-blog dan bloggers sebelum ini, 'vote-rigging' itu ada kebenarannya dan beratus dan beribu pengundi hantu itu juga memang ujud, juga ada sesetengah pengundi itu nama mereka telah di-daftar sebanyak dua dan tiga kali. Bila rakyat lihat pada keadaan ini maka sepontan akan terlintas di dalam kepala otak mereka yang BN/umno telah menggunakan SPR untuk menjadi budak suruhan.


Kalau di tengok pada keadaan ini juga, cukup jelas, sejelas air mata yang mengalir sebab mengenangkan untung nasib rakyat negara kita orang melayu khususnya, dan juga sejelas mata air yang terbit dari bumi bahawa BN/umno sangat, sangat dan sangat terdesak untuk mempertahankan kuasa mereka daripada terlepas dan mereka tidak rela sama sekali Anwar jadi PM. (yang tak rela tu cuma 'top-dogs' yang di-atas sahaja, manakala ikan-ikan kecil yang di-bawah masih boleh menerima Anwar)

Macam mana kita tak kata SPR tak betoii...??
Seorang pen-komen sebuah blog (The malaysian insider 21 July 20110) telah memberikan beberapa nama yang telah di-dapati mempunyai pendaftaran yang bertindih dua tiga kali.
Check this out;

1. 600801105304 (5962350)
ASIA BT OSMAN


-MASJID TANAH
-TABOH NANING
-RANTAU PANJANG
-KG AYER PUNGGAI (134/05/06/007)


2. 620706105507 (6830901)
DAUD B MOHD

-ALOR GAJAH
-BUKIT SENGGEH
-ASAHAN
-KG CHEMBONG (135/10/06/007)


3. 600801045508 (5962350)
ASIA BINTI OSMAN MT 1269
JALAN SRI AMAN 9
TAMAN SRI AMAN

-MASJID TANAH
-AYER LIMAU
-KAMPUNG LEKOK
-TMN SERI AMAN (134/03/06/006)


4. 620706045559 (6830901)
DAUD BIN MOHAMAD
JB 2236 JLN MERBAU JAYA 7
TAMAN MERBAU JAYA

-JASIN
-BEMBAN
-TAMAN MAJU
-TMN. MERBAU JAYA (139/24/05/009)


dollah yankee -
Pasal BN tipu, PR menang di lima negeri pada 2008. Kalau tak tipu, gurkah-gurkah yakin yang PR akan menang kurang-kurang pun 7 negeri..Kah..Kah..Kah..

Kah..Kah..Kah..

Posted: 21 Jul 2011 06:08 AM PDT

dollah yankee-
Kah..Kah..Kah.. sebab tu lah kilang sarung tangan getah yang terbakar di-Kulim ini rugi sampai seratus juta lebih, rupa-rupanya anggota-anggota bomba baik punya rilek..
lagi pun boleh 'claim' insuran...tak ada hal punya, pi mai pun kilang dah tengah teruk...

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT